Елин Рахнев забърква любовна каша в нов театрален спектакъл


Забавно-абсурдна каша от чувства и отношения забърква писателят Елин Рахнев в пиесата си "Любов", поставена на създадената по негова идея сцена на ІV етаж в Народния театър "Иван Вазов".

Това е пиеса за несбъдната любов, обяснява авторът. По думите му любовта "винаги първо е изпитание, а после всичко останало", затова "неизбежно се просълзявам, когато видя старец и старица, вплели длани една в друга".

"Прочетох стотици книги за любовта, изгледах хиляди филми, но нищичко не...

Нагъл крадец си "пробва късмета" с лотарийни билети

Полицията в Асеновград издирва млад мъж, който в последните два дни е направил серия кражби на лотарийни билети. Според разказа на потърпевшите, момче, на видима възраст около 18 – 20 годин...

Гуардиола: Реал е един от най-странните отбори

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола коментира предстоящия реванш от полуфиналите от Шампионската лига срещу Реал (Мадрид). Испанецът заяви, че отборът му се нуждае от агресивността на Ри...

Размириците у нас може да повлияят на играчите, смята Сколари

Селекционерът на страната-домакин на световното първенство – Бразилия, Луис Фелипе Сколари, допуска, че ширещото се масово недоволство на бразилския народ може да се отрази неблагоприятно на...

Хитлер бил луд по сладкото, имал си специален сладкиш

Дори най-страховитите лидери имат своите слабости. Оказва се, че една от тези на нацисткия лидер Адолф Хитлер била сладкото и по специално неговият любим специален сладкиш. Елизабет Калхамер, 89-годиш...

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Проф. д-р Валентин Гоев, заместник-ректор по научноизс...

Резкият скок на заплатите крие рискове, предупреди Орешарски

До две години не можем да стигнем средноевропейските доходи, смята премиерът


Готов е обвинителният акт срещу бизнесмена, застрелял банкерка в Бургас


Бизнесменът Любомир Симеонов, който на 23 септември миналата година уби с пистолет работещата в УниКредит Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева, може да лежи до живот в затвора, става ясно от изготвения обвинителен акт, разпространен от окръжната прокуратура в града. От него става ясно, че убийството е на длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като обвинението е по чл.116 и 115 от НК, а престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или...

Обсъждат проблемите в строителството на регионална среща в Област Перник

Днес, от 14.00ч., в Заседателната зала на Областна администрация – Перник ще се проведе регионална среща, на която ще се обсъдят актуални проблеми на строителните фирми в областта и търсене на потенциални възможности за решението им с представители на ВиК, ЧЕЗ, НАП, РДНСК, ДАИ, ОУ ПБЗН, ОД на МВР, Инспекцията по труда в Перник. Инициативата е на областния управител в партньорство с Камарата на строителите в България - областното представителство в Перник.
 

Паундът поскъпна до 4,5-годишен максимум спрямо щатския долар

Лирата намери подкрепа от положителните нагласи за предстоящите данни за британския растеж през първото тримесечие


ДСА и ДФК ,,Том и Джери’’ провеждат най-големия Детски Спортен Празник

  ДСА и ДФК ,, Том и Джери’’ ще проведат  най-големия Детски Спортен Празник, Концерт, Изложба  и  Футболен Турнир  ’’Том и Джери’’  2014 година.
Детски спортен празник, турнир, концерт и изложба „Том и Джери” 2014г. ще се проведе за четвърта поредна година с подкрепата на Министерство на Младежта и Спорта, Българска Асоциация Спорт за Всички и  под патронажа на  Столична Община,  Българският футболен съюз  и Българска Спортна Академия.
 Събитието ще се проведе в четири дни, в зависимост от различните възрастови групи, като в него ще вземат участие деца от 3 до 14 годишна възраст от цялата страна.
Ще бъдат представени: Футболен турнир,  художествена гимнастика, мажоретни, народни и спортни танци, йога, гимнастика, приложни и изобразителни изкуства и актьорско майсторство.
Партньори на събитието ще бъдат едни от най- големите фирми в България, които ще спомогнат събитието и ще предоставят различни награди:
,,World Class Fitness & Spa’’- Комплексът  е уникален и единствен по броя на предлаганите възможности за възстановяване, релакс и поддържане, ,,Sevex Pharma’’ - Българска фармацевтична маркетингова компания, която си  партнира с някои от водещите европейски фармацевтични производители, ,,Кредихелп’’- една от най-големите компании за бързо кредитиране, тя е на пазара от 2010 година и е специализирана в отпускането на кредити до минути, Карамелени вафли "Нелис",  ‘’Party House-bg.’’-  карнавални костюми под наем,  ,,Green Life’’ Банско- апарт хотел  с доказано качество, ,,ХЕЛП.БГ’’- фондация, ,,CSR Bulgaria’,  ,,MAX CLEAN’’ - Химическо чистене, Развъдник  ,,Шолин Викрис’’  и   ,,www.you.com’’ – оптимизация на уеб сайтове.

Медиийни Партньори Newsmaker.bgKlassa.bgeCasting.bg, Националният Кастинг

                               ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

Празникът започва с официално откриване, под мотото  “Здравото дете e активно и щастливо дете'', всеки ден с много от най- популярните спортни личности в България.

Ще има официално награждаване и връчване на медали, купи, грамоти за отличие и награди от нашите партньори.

Събитието ще бъде озвучено като ще има водещ, гост изпълнители, лекар и охрана и много изненади за големи и малки.

На 17, 18, 24 и 25.05.2014 година  в 09.30 часа за официалните откривания на събитието в зала „Сиконко”.

•        17  и 18 май - между училищата
•        24  и 25 май - между детските градини

-Включена игра с публиката

 В спортният календар на Българска асоциация “Спорт за всички” се формира ежегодно от традиционни програми, които са придобили популярност и се провеждат всяка година в цялата страна, като: Международния ден на предизвикателството, Международния ден на интензивното ходене, Зимното предизвикателство и Детски спортен празник, турнир, концерт и изложба „Том и Джери” 2014г.
В  празника  ще  участват и  деца от домове за сираци, връстници  на обучаващите се в детска академия  ’’Том и Джери’’.

Източник:http://ecasting.bg/-news-206

90-годишен е падналият под влак в Благоевград

90-годишният Димитър В. е с почти ампутирано стъпало на левия крак, след като бе прегазен от бързия влак Петрич – София, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Футболист на Барселона изяде банан, подхвърлен от трибуните (видео)

Защитникът на Барселона Дани Алвеш изяде подхвърлен от трибуните банан по време на вчерашния мач на каталунците срещу Виляреал.  Подхвърлянето на банани на стадионите по време на мач е расистка обида към футболистите с по-тъмен цвят на кожата. Въпреки явната подигравка Дани Алвеш подходи към ситуацията с хумор и спокойствие. "От известно време насам ставам свидетел на такива грозни сцени. Трябва да подходиш с хумор към подобни неща. Ако не му придадеш важност, те няма да постигнат целта си", сподели защитникът след мача. Расисткият инцидент става в разгара на кампанията на ФИФА и УЕФА "Кажи "не" на разсизма", в която участват футболни звезди. Подхвърлянето на банани по време на мачове, за жалост, стана традиция при някои фенове, които се опитват да смажат противникови играчи с тъмен цвят на кожата. Видео от изявата на Дани Алвеш: Кампанията на FIFA и УЕФА: 

Австралийска компания отказа поглъщане срещу 1,2 млрд. долара

Австралийската компания в сферата на храните Goodman Fielder отказа предложението да бъде погълната от сингапурската Wilmar и хонконгската First Pacific, предаде АФП.

"Предай нататък"- хора с мисия

Нека ви запознаем с някои от хората, които стоят зад думичката "Зачатие"


Лондон организира международна среща за връщане на откраднатите по времето на Янукович активи


Великобритания и САЩ организират специална международна среща за 28 и 29 април (утре и другиден) в Лондон, на която ще се обсъжда как да се помогне на украинското правителство да си възвърне активите, откраднати по времето на управлението на бившия президент Виктор Янукович. Това съобщиха днес от британското вътрешно министерство.

В срещата ще участват министрите на вътрешните работи на Обединеното кралство Тереза Мей, на Украйна Арсен Аваков, генералният прокурор на САЩ Ерик Холдър,...

Фенербахче стана предсрочно шампион на Турция

Фенерите си осигуриха шампионската титла в Турция три кръга преди края на първенството.

Пенгезов: За мен 4 обвинения

/КРОСС/След посещението си в ДАНС председателят на Военно-апелативен съд, полк. Петър Петков, и на Софийския апелативен съд, Веселин Пенгезов, излезнаха обвиняеми.  Полк. Петков е получил обвинение за длъжностно присвояване, без да му е постановена мярка за неотклонение, съобщи самият той на излизане от сградата на ДАНС, където прекара не повече от половин час.  „За мен 4 обвинения", информира медиите Пенгезов. "Нямам притеснения, нито лично аз, нито колегата Пенгезов. Всички действия, които сме извършили при реализацията на въпросния проект за информационна система на военните съдилища, са извършени съобразно закона. Не сме злоупотребили с никакви обществени средства, нито за лични нужди, нито в интерес на други лица", каза Петков. Той подчерта, че техните действия не са укорими от наказателно-правен и дори и от морален аспект. Полк. Петков е заявил на прокурора от Военно-окръжна прокуратура, че ще съдейства максимално, за да се изяснят обстоятелствата по делото и каза, че те това са го правели през целия период на разследването, който е от лятото на 2010 г.Единственото, което искам е разследването да приключи в разумни срокове и всички коментари, които правим, да ги правим в съдебната зала, за да защитя името си, добави още Петков. В злоупотреба с евросредства бе обвинен Веселин Пенгезов. В три от обвиненията Пенгезов съобщи, че е посочен като помагач на полк

ДКЕВР пак отложи решението за лицензите на ЕРП-тата

За втори пореден път бе отложено решението за процедурата по отнемането на лицензите на трите електроснабдителни дружества. До 12 май ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-ПРО" ще имат право да дадат допълнителни становища по предоставените доказателства.

Стена се срути върху човек в Симитли

Човек пострада при инцидент в бившото военно поделение в Симитли, сега превърнато в бизнес център, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Виж обходните мрашрути за избягване на задръстванията по празниците

За подпомагане и контрол на движението във връзка с предстоящите празнични дни, на 30 април, 1 и на 6 май е създадена ефективна организация на полицейските сили. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служители от съответните областни дирекции. Това съобщи комисар Антон Антонов - началник на отдел “Пътна полиция” при ГД За подпомагане и контрол на движението във връзка с предстоящите празнични дни, на 30 април, 1 и на 6 май е създадена ефективна организация на полицейските сили. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служители от съответните областни дирекции. Това съобщи комисар Антон Антонов - началник на отдел “Пътна полиция” при ГД

Карлсберг България представи новата визия на Tuborg

/КРОСС/ Карлсберг България представи новата визия и форма на бутилката на Tuborg на мистериозно парти в клуб Фабрика 126 в София. Гостите на събитието имаха възможност да чуят на живо едни от най-нашумелите имена на източноевропейската сцена за електронна ъндърграунд музика - сръбското дуо Battric & MIVU. "През годините Tuborg се развива постоянно, следвайки най-новите тенденции в ежедневието, музикалните вкусове и градската култура на модерните млади хора. Вярвам, че новата визия ще привлече вниманието на потребителите и ще помогне за позиционирането на Tuborg на водещо място в сегмента на премиум бирите в България," каза Анастасия Станчева, бранд мениджър на Tuborg в Карлсберг България. Обновената визия на бутилката Tuborg е създадена по проект на една от най-реномираните дизайнерски къщи в света - лондонската Turner Duckworth. Специалната форма и релефната повърхност на бутилката я правят много по-удобна за хващане. Дизайнът на етикета има свежо и модерно излъчване като в същото време съхранява спомена за над 140-годишната традиция на марката. Логото върху него e позиционирано с наклон точно 62.5° - така надписът застава абсолютно хоризонтално при отпиване на първата глътка от бутилката. „Tuborg e напитката на активните млади хора, които са общителни, свободолюбиви, обичат забавленията и се наслаждават на живота

Кой, кога и как спи в Столичната община?

Дебатите около обсъждането на сборния отчет за касовото изпълнение на бюджета на общината към 31 декември 2013 г. породиха няколко комични изказвания. Словесни престрелки имаше предимно между БСП и ГЕРБ. Виждам, че се събудихте, благодарим ви, обърна се към герберите червеният Калоян Паргов. Оттам веднага му отвърнаха: Вие спите с отворени очи цял живот, на нас ще ни обяснявате.

Григор Димитров се върна на 14-ото място в АТР ранглистата, Пиронкова е 43-а при жените

След победата на турнира в Букурещ и спечелените 250 точки Григор Димитров се върна на 14-ото място в ранглистата на АТР. Българинът има 2200 точки и изостава със 170 от французина Жо-Филфред Цонга, който е на 13-ата позиция. Победителят тази седмица на турнира в Барселона Кей Нишикори от Япония прескочи с 5 места до 12-ото.

Откриха 15,5 кг таблетки с кокаин в АГУ на джип

По експертна оценка стойността на подобни пратки е между 500 000 и 1 500 000 лева по цени на съдопроизводството

Окупация на милицията в още един украински град

Американският президент Барак Обама заяви, че на Русия ще бъдат наложени нови санкции

Четирима приети с изгаряния след запалване на пропан-бутан

Четирима мъже са приети в болница с изгаряния след запалване на пропан-бутан на газостанция, съобщиха от полицията във Видин.
За инцидента е съобщено около 22:20 часа вчера, в дежурната част на районното управление в Белоградчик.
47-годишен мъж, 33-годишен мъж и двама 18-годишни младежи, всички от с. Четирима мъже са приети в болница с изгаряния след запалване на пропан-бутан на газостанция, съобщиха от полицията във Видин. За инцидента е съобщено около 22:20 часа вчера, в дежурната част на районното управление в Белоградчик. 47-годишен мъж, 33-годишен мъж и двама 18-годишни младежи, всички от с.

Творби на Пикасо и Уорхол бяха продадени на търг

Аукционните къщи все повече насочват вниманието си към желанията на азиатските купувачи на произведения на изкуството


Взимат допълнителни мерки за безопасност по пътищата за празници. Виж обходните мрашрути


За подпомагане и контрол на движението във връзка с предстоящите празнични дни, на 30 април, 1 и на 6 май е създадена ефективна организация на полицейските сили. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служители от съответните областни дирекции. Това съобщи комисар Антон Антонов - началник на отдел “Пътна полиция” при ГД За подпомагане и контрол на движението във връзка с предстоящите празнични дни, на 30 април, 1 и на 6 май е създадена ефективна организация на полицейските сили. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служители от съответните областни дирекции. Това съобщи комисар Антон Антонов - началник на отдел “Пътна полиция” при ГД

Пенелопе Крус стана на 40 (снимки)

Безспорно най-големият успех в кариерата ѝ идва през 2008 г., когато печели Оскар за най-добра поддържаща женска роля за филма "Вики, Кристина, Барселона"

Пенелопе Крус стана на 40

Безспорно най-големият успех в кариерата ѝ идва през 2008 г., когато печели Оскар за най-добра поддържаща женска роля за филма "Вики, Кристина, Барселона"

Четирима с изгаряния след запалване на пропан-бутан на газостанция

Четирима мъже са приети в болница с изгаряния след запалване на пропан-бутан на газостанция, съобщиха от полицията във Видин.
За инцидента е съобщено около 22:20 часа вчера, в дежурната част на районното управление в Белоградчик.
47-годишен мъж, 33-годишен мъж и двама 18-годишни младежи, всички от с. Четирима мъже са приети в болница с изгаряния след запалване на пропан-бутан на газостанция, съобщиха от полицията във Видин. За инцидента е съобщено около 22:20 часа вчера, в дежурната част на районното управление в Белоградчик. 47-годишен мъж, 33-годишен мъж и двама 18-годишни младежи, всички от с.

Сезон 2014 за Free Varna Tour започва на 1 май

На 1 май 2014 започва новият сезон на безплатните пешеходни обиколки на град Варна на английски език - Free Varna Tour, съобщиха организаторите за Moreto.net.  Проектът  се провежда за трета поредна година в морската столица, като през този сезон обиколките ще се провеждат всеки ден от 18:00, започвайки пред Катедрален храм „Успение Богородично”.

Дрогиран мъж се блъсна в стълб в Балчик

Произшествието се е случило на паркинга на магазин


Край Винево е открито тялото на още една жертва на пороите


Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. 

При започване на издирвателната акция тази сутрин тялото на 30-годишната Шерин е намерено от южната страна на язовира, в който се влива реката, съобщи БНР.

 Продължава изридаването на останалите две тела. 

В колата са пътували четирима души - 56-годишните съпрузи Мюмюн и Ресмие Рамадан, 30-годишната им дъщеря Шерин и 4-годишният им...

Арестуваха трима, унищожили доказателства за потъналия ферибот

Трима високопоставени служители на Корейската корабна асоциация са арестувани за унищожаване на доказателства по разследването на потъналия ферибот, съобщи Си Ен Ен. Фериботът с 476 души на борда - повечето от които ученици и учители - потъна край южнокорейския бряг на 16 април. Официално е потвърдена смъртта на 187 души. Корейската корабна асоциация е търговска група, представляваща интересите на корабната индустрия в Южна Корея. Арестувани за други обвинения във връзка с разследването са капитанът на ферибота и още 14 души от екипажа. Те са в затвора в Мокпо, съобщават от местната прокуратура. Трагедията доведе до оставката на министър-председателят на Южна Корея Чун Хон Уон .

АБВ: Изходът от кризата минава през категорична образователна реформа

/КРОСС/ Липсата на съгласие и ясни национални приоритети са сред основните причини за неработещата икономика и ширещата се бедност в България. Управляващите в страната от години предприемат единствено частични реформи, чийто краен резултат не дава реални възможности за изход от кризата. Това личи от прогнозните разчети за заетостта на социалното министерство, които предвиждат търсене на продавач-консултанти и шофьори, въпреки че всички говорят за необходимост от ръст на икономиката. Това посочи по време на политически дебат в студиото на „Гореща точка" по ТВ7, икономистът и кандидат на АБВ за евродепутат Константин Проданов. По думите му един от възможните изходи от кризата в България преминава през задължителна реформа на образователната ни система. Една от възможностите, които държавата може да използва за стимулиране на сектора, е прилагането на програмите за Младежката гаранция, за които към страната ни има разпределени 150 милиона от бюджета на ЕС. Пари, с които може да се осигури стаж и работни места за младежите, които завършват своето висше образование, посочи той. Според него е необходима и цялостна промяна в системата на разпределяне на финансирането във висшето и средно образование, така че повече от средствата да отиват за способните хора и направленията, които дават специалисти, от които се нуждае страната.Държавата трябва да започне активна борба с неграмотността, посочи още Проданов

Колко са били чудати правилата за срещи през 50-те

Наръчникът "Как да се държим в ресторант" изобилства от правила за младите жени

Проруски активисти обявиха Луганска народна република

Проруските активисти в Луганск обявиха създаването на независима Луганска народна република, съобщи РИА Новости. Независимата република беше обявена по време на митинг. Протестиращите огласиха и въпроса, който ще бъде зададен на референдума, планиран за 11 май – „Поддържате ли провъзгласяването на държавна самостоятелност на Луганската народна република?“. В случай на агресивни действия от страна на киевската власт, Луганск ще се обърне за помощ към Русия с искане за въвеждане на миротворци в републиката, допълниха проруските активисти. В неделя протестиращите в Луганск поставиха ултиматум на украинската власт с искане за амнистия на всички проруски активисти в Източна Украйна, провеждане на референдум за самоопределяне на района и признаване на руския език за официален. Протестиращите посочиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени до 29 април, те ще преминат към „активни действия“. Независима република беше обявена и в Донецка област преди месец. Независимостта на републиката обаче просъществува само един ден, тъй като жители на Донецк се обявиха против отделянето на областта от Украйна.

Милен Русков: Нов вид ченгета окупират литературата

/КРОСС/Писателят Милен Русков признава, че след приключване на своето „Възвишение", се чувства щастлив. За другите си две книги - „Джобна енциклопедия на мистериите" и „Захвърлен сред природата" - той казва: „Гордея се с тях, защото ми костваха огромни усилия и лишения за дълги години. Съжалявам донякъде, че ми се наложи да платя за тяхното написване твърде висока цена в личен план. Трябваше да се откажа от страшно много неща, които правят хората щастливи. Замених едното за другото, но в крайна сметка мисля, че постъпих правилно". Удовлетворен от труда си, но негодуващ срещу „приятелски кръгове" и организации, писателят признава: Дълги години аз живеех доста бедно, издържах се от преводи. Но това беше възможно, само ако нямам семейство и издържам единствено себе си. Ако имах семейство, жена, деца, щеше да е невъзможно да напиша никакви книги, тъй като връзкарите са създали мрежи, при които се обслужват едни-други през фондации и други сладки неща и гледат да не пропускат никакъв ресурс навън. Те са окупирали всички ресурси и ако не сте един от тях, те просто няма да ви пуснат в литературата. Така ще се получи - не пряко, а индиректно. Понеже ще трябва да се издържате по някакви други начини, които, ако сте семеен, ще погълнат цялото ви време и сили, тези хора практически ще ви попречат дори да напишете книга

Милен Русков: Нов вид ченгета окупират литературата

/КРОСС/Писателят Милен Русков признава, че след приключване на своето „Възвишение", се чувства щастлив. За другите си две книги - „Джобна енциклопедия на мистериите" и „Захвърлен сред природата" - той казва: „Гордея се с тях, защото ми костваха огромни усилия и лишения за дълги години. Съжалявам донякъде, че ми се наложи да платя за тяхното написване твърде висока цена в личен план. Трябваше да се откажа от страшно много неща, които правят хората щастливи. Замених едното за другото, но в крайна сметка мисля, че постъпих правилно". Удовлетворен от труда си, но негодуващ срещу  Дълги години аз живеех доста бедно, издържах се от преводи. Но това беше възможно, само ако нямам семейство и издържам единствено себе си. Ако имах семейство, жена, деца, щеше да е невъзможно да напиша никакви книги, тъй като връзкарите са създали мрежи, при които се обслужват едни-други през фондации и други сладки неща и гледат да не пропускат никакъв ресурс навън. Те са окупирали всички ресурси и ако не сте един от тях, те просто няма да ви пуснат в литературата. Така ще се получи - не пряко, а индиректно. Понеже ще трябва да се издържате по някакви други начини, които, ако сте семеен, ще погълнат цялото ви време и сили, тези хора практически ще ви попречат дори да напишете книга

Обсъжда се удължаване на майчинството с 6 месеца

Удължаване на платения отпуск по майчинство с още 6 месеца ще обсъждат на заседание на тристранката на 29 април синдикати, работодатели и правителство. Промяната е предложена от КНСБ, но се подкрепя и от управляващите политически сили. Това на практика означава, че ако бъде прието, 2-годишното платено майчинство ще стане 2 години и половина. Предложението е майките да имат право на шест месеца платен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст, ако то не ходи на градина. В момента има предвиден такъв отпуск в Кодекса на труда, но той не е платен. Ако бъде приета промяната тези шест месеца отпуск ще се плащат от работодателите, а не от НОИ, както останалите 2 години. Кодекса на труда позволява този допълнителен отпуск за дете до 8-годишна възраст да се ползва както от майката, така и от бащата, обясни вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, цитиран от БГНЕС. Шестте месеца допълнително майчинство ще могат да се вземат както на части, така и наведнъж. Работодателските организации със сигурност няма да се съгласят с този нов отпуск за майките и бащите. Те от своя страна предлагат майките да нямат право на 20-те дни платен годишен отпуск, докато ползват двете години майчинство.

В края на май ДКЕВР ще е готова с разчетите за новите цени на тока


В края на месец май или началото на юни очаквам комисията да бъде готова с разчетите за новите цени на тока. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев в отговор на въпрос какво показват разчетите за новите цени на тока, цитиран от агенция "Фокус".

След това ще се проведе едно по-широко обсъждане и на всички ще бъдат представени разходите по веригата и как те се отразяват върху цените.

Той отказа да коментира какво...

ДКЕВР ще мисли за ЕРП-тата още две седмици

С още две седмици ДКЕВР отложи решението си за отнемането на лицензите на трите електроразпределителни дружества.

Гара Дембеле официално е свободен агент

Един от най-силните чужденци, играли в Левски Гара Дембеле вече официално е свободен агент. Договорът му с Фрайбург беше прекратен по взаимно съгласие. Малиецът с френски паспорт подписа с германците ...

Преговорите с Манчестър Юнайтед затормозяват Ван Гаал

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал се надява преговорите му с Манчестър Юнайтед да приключат успешно до края на седмицата, за да може от 7 май на спокойствие да подготвя "лалетата" за С...

Директорът на Агенцията по геодезия загражда ул. "Мусала", за да паркира?

Сигнал за неправомерни действия на директора на Агенцията по геодезия, картография и кадастър изпрати Боян Терзиев изпрати читател на Actualno.com. Според информацията Терзиев е разпоредил на ул. &am...

Империята се завръща, обявяват бивши висаджии

Приканват съмишлениците си да подкрепят идеята

Открито е тялото на втората пътничка в завлечената от порой кола

Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Трагедията се разигра, след като пороен дъжд подми подстъпите към моста, които поддадоха под колата и я изхвърлиха далеч в дерето, придошло от дъжда.   В петък колата бе намерена празна без следа от четиримата пътника в нея. Екипи на гражданска защита, доброволци и местни жители започнаха претърсване на района.   При започване на издирвателната акция в понеделник сутринта, тялото на 30-годишната Шерин е намерено от южната страна на язовира, в който се влива реката. Продължава изридаването на останалите две тела.   В колата са пътували четирима души - 56-годишните съпрузи Мюмюн и Ресмие Рамадан, 30-годишната им дъщеря Шерин и 4-годишният им внук Мерт.   Тялото на Ресмие беше намерено още в петък.

Фрайбург се отърва от издънката Гара Дембеле

Германците прекратиха договорните си взаимоотношения с малиеца


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване