Григор Димитров се върна на 14-то място в ранглистата

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с две позиции и вече заема 14-о място в световната ранглиста на АТП. 22-годишният Димитров, който в неделя спечели първа титла на клей, вече има 2200 точки и изравни най-доброто класиране в кариерата си. Водач в подреждането е испанецът Рафаел Надал с 12 900 точки, пред Новак Джокович (Сърбия) с 11 040 точки и победителя в Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка (Швейцария) с 6580 точки.

Даниела Колева: Ще искаме от Европа повече пари за социални дейности


Ако гласувате за Реформаторския блок, гласувате за Турция, предупреди евромайката
Нужно е не само предоговаряне, но и създаване на нови европейски политики, насочени към социалната солидарност. За това ще работят нашите евродепутати в Брюксел, обяви на дебат в „Гореща точка“ на TV7 Даниела Колева, зам. Ако гласувате за Реформаторския блок, гласувате за Турция, предупреди евромайката Нужно е не само предоговаряне, но и създаване на нови европейски политики, насочени към социалната солидарност. За това ще работят нашите евродепутати в Брюксел, обяви на дебат в „Гореща точка“ на TV7 Даниела Колева, зам.

Даниела Колева: Ще искаме от Европа повече пари за социални дейности

Ако гласувате за Реформаторския блок, гласувате за Турция, предупреди евромайката
Нужно е не само предоговаряне, но и създаване на нови европейски политики, насочени към социалната солидарност. За това ще работят нашите евродепутати в Брюксел, обяви на дебат в „Гореща точка“ на TV7 Даниела Колева, зам. Ако гласувате за Реформаторския блок, гласувате за Турция, предупреди евромайката Нужно е не само предоговаряне, но и създаване на нови европейски политики, насочени към социалната солидарност. За това ще работят нашите евродепутати в Брюксел, обяви на дебат в „Гореща точка“ на TV7 Даниела Колева, зам.

Повдигнато е обвинение за длъжностно присвояване на Веселин Пенгезов

Военната прокуратура повдигна обвинение на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.
Той заяви пред журналисти, че му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване.
Пенгезов също, като председателя на Военно-апелативния съд Петър Петков, на когото също беше повдигнато обвинение, няма мярка за неотклонение. Военната прокуратура повдигна обвинение на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Той заяви пред журналисти, че му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване. Пенгезов също, като председателя на Военно-апелативния съд Петър Петков, на когото също беше повдигнато обвинение, няма мярка за неотклонение.

Новите санкции на САЩ ще засегнат Милер и Сечин

/КРОСС/ САЩ се готвят да въведат нови санкции срещу президента на „Роснефт" Игор Сечин и председателя на управлението на ОАД „Газпром" Алексей Милер, пише вестник „Ню Йорк Таймс", позовававайки се на източника от администрацията на САЩ. Санкциите предполагат замразяване на активите в юрисдикцията на САЩ и забрана за водене на бизнес на американски компании и граждани, с хора, чиито имена са включени в списъка. Напомняме, че Страните от G7 в събота (26 април) обвиниха Русия в неспазването на Женевското споразумение за деескалиране на ситуацията в Украйна и заплашиха с нови санкции. По данни на вестник New York Times, САЩ, за разлика от европейските партньори, са готови на санкции срещу цели отрасли на руската икономика. Стокооборотът между страните-членки на ЕС и Русия през 2012 г. е около 370 млрд. долара, а между Русия и САЩ - около 26 млрд. за същия период. Това показва, че САЩ рискува значително по-малко загуби от Евросъюза. Финансовият министър на САЩ Джейкъб Лю призова за по-сдържана позиция относно санкциите. „Макар да е нужно да се действа, разширените мерки без подкрепата на ЕС ще навредят на интересите на американския бизнес и няма да имат желаното влияние над Русия", заяви Лю, цитиран от New York Times.Президентът на САЩ Барак Обама по-рано заяви, че едностранното въвеждане на икономически санкции срещу Русия би било погрешно

Новите санкциите на САЩ ще засегнат Милер и Сечин

/КРОСС/ САЩ се готвят да въведат нови санкции против президента на „Роснефт" Игор Сечин и председателя на управлението на ОАД „Газпром" Алексей Милер, пише днес вестник „Ню Йорк Таймс" с позоваване на източник в администрацията на САЩ. Санкциите предполагат замразяване на активите в юрисдикцията на САЩ и забрана за водене на бизнес на американски компании и граждани с хората, включени в списъка. Напомняме, че Страните от G7 в събота (26 април) обвиниха Русия в неспазването на Женевското споразумение за деескалиране на ситуацията в Украйна и заплашиха с нови санкции. По данни на вестник New York Times, САЩ, за разлика от европейските партньори, са готови на санкции срещу цели отрасли на руската икономика. Стокооборотът между страните-членки на ЕС и Русия през 2012 г. е около 370 млрд. долара, а между Русия и САЩ - около 26 млрд. за същия период. Това показва, че САЩ рискува значително по-малко загуби от Евросъюза. Финансовият министър на САЩ Джейкъб Лю призова за по-сдържана позиция относно санкциите. „Макар да е нужно да се действа, разширените мерки без подкрепата на ЕС ще навредят на интересите на американския бизнес и няма да имат желаното влияние над Русия", заяви Лю, цитиран от New York Times.Президентът на САЩ Барак Обама по-рано заяви, че едностранното въвеждане на икономически санкции срещу Русия би било погрешно

Снимки: Вдъхновението на любовника и мениджъра Гигс

Имоджен Томас задоволяваше всички страсти на новия треньор на Манчестър Юнайтед.

Сражения в Алепо, най-малко 24 души са убити

Ожесточени сражения се водят по улиците на втория по големина сирийски град Алепо, разположен на 360 километра от столицата на Сирия Дамаск. Правителствените войски са се насочили към сградата на търговско-промишлената палата в града и са я взривили.

Прокуратурата ще обвини още десет души по разследването срещу Веселин Пенгезов


Прокуратурата ще обвини още десет души по разследването за злоупотреба с еврофондове, което се води и среши председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Той се яви в 11 ч. в ДАНС, където трябва да му бъде предявено обвинение и от неговите думи стана ясно, че разследването е срещу повече хора.

Час по-рано обвиняем стана и председателят на Военно апелативния съд - полк. Петко Петков.
"Нямам притеснения, нито лично аз, нито колегата Пенгезов. Всички действия, които...

Много стратегии и нула реформи в България

Ако се съди по досегашните специфични национални препоръки на Европейската комисия, реформите у нас са напълно парализирани. А, ако се съди по националната програма за реформи, която се актуализира от правителството всяка година на базата на тези конкретни препоръки, то парализата ще продължи и ...

ДКЕВР пак отложи решението за лицензите на ЕРП-тата

Комисията даде на трите фирми срок до 12 май за допълнителни становища по предоставените доказателства

Два трупа и 7 ранени за 24 часа

Два души са загинали, а други седем са ранени при няколко катастрофи в различни градове на страната.

Пенгезов напусна ДАНС с четири обвинения

Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов напусна сградата на ДАНС, където се сдоби с четири обвинения. Три, от които, като помагач  на шефа на военно-апелативния съд Петър Петков.
Наложена му е мярка за неотклонение. Пенгезов заяви, че бил съвестен гражданин.
Очаквайте подробности. Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов напусна сградата на ДАНС, където се сдоби с четири обвинения. Три, от които, като помагач  на шефа на военно-апелативния съд Петър Петков. Наложена му е мярка за неотклонение. Пенгезов заяви, че бил съвестен гражданин. Очаквайте подробности.

Веселин Пенгезов се вози със синя лампа 30 минути преди обвинението

Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов се вози със синя лампа 30 минути преди обвинението. 
Пенгезов си тръгна в 10:30 от централния вход на Съдебната палата със служебен автомобил, на чието стъкло има синя лампа.
Предявени му бяха четири обвинения. Три, от които, като помагач на шефа на апелативния съд Петър Петков. Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов се вози със синя лампа 30 минути преди обвинението.  Пенгезов си тръгна в 10:30 от централния вход на Съдебната палата със служебен автомобил, на чието стъкло има синя лампа. Предявени му бяха четири обвинения. Три, от които, като помагач на шефа на апелативния съд Петър Петков.

Cadillac представи четвъртото поколение Escalade

/КРОСС/ Cadillac представи четвъртото поколение на популярния модел Escalade, който ще продължи да използва осемцилиндров V-образен двигател, но с добавката eco към името си. Пълното название на агрегата е EcoTec3 6.2L V-8 FlexFuel, което подсказва, че може да работи и със смес от бензин и етанол. Двигателят предлага мощност от 420 к.с. и максимален въртящ момент от 623 Нм. В сравнение с предшественика, мощността е повишена с 5%, а въртящият момент - с 10%. Какви динамични и екологични характеритики има моторът, за момента не се посочва. Ясно е, че той се комбинира с 6-степенна автоматична трансмисия. Що се отнася до дизайна, новият Escalade развива вече утвърдения дизайн на предходните поколения. Автомобилът има с 36 см по-голямо междуосие и е удължен с почти 51 см. Това е позволило возещите се на третия ред седалки да се чувстват по-комфортно, а багажният обем е увеличен с 60%. Escalade ще има версии само с предно предаване и със задвижване 4х4. Окачването пък може да бъде с променливи характеристики. Джантите са с размер от 20 до 22 цола. Сред асистиращите водача системи присъстват автоматично спирани при опасност от удар при движение напред и назад, сигнализация за превозно средство в мъртвата зона на огледалата, аларма при пресичане на избраната лента за движение, адаптивен круиз контрол и др. Салонът на Cadillac Escalade предлага още повече лукс, като са използвани елементи от истинско дърво и първокачествена кожа

Две обвинения за убиеца на бургаската банкерка

Бургаската окръжна прокуратура внесе обвинителният акт срещу Любомир Симеонов, който на 23 септември миналата година застреля в центъра на Бургас регионалният директор на „УниКредит Булбанк” Павлинка Йовчева. Бизнесменът Симеонов е обвинен, че на 23 септември сутринта е умъртвил предумишлено банкерката, като я прострелял в гърдите с пистолен „Макаров”. Според Наказателния кодекс престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Второто обвинение е, че през месец юли миналата година, в град Павел баня е купил от неизвестни лица пистолета със заличени фабрични номера и до датата на убийството, го е държал в Сливен без да има разрешение за това. С оръжието държал незаконно и единадесет деветмилиметрови патрона. Това се наказва с от две до осем години затвор.

След убийството Любомир Симеонов заяви, че е действал с напълно ясно съзнание, воден от идеята да предизвика интереса на обществеността. В разпространена от неговата съпруга в интернет жалба до Арбитражния съд към Българската стопанска камара той обвинил вече мъртвата банкерка и нейни колеги в системен рекет към него.

Симеонов твърди, че след като е спечелил европейски проект, за да разшири своята производствена база, е бил подлаган на системен натиск от Павлинка Йовчева, бившия директор на филиала на банката в Карнобат Веселин Желев и настоящият – Таня Колева. Регионалният риск-мениджър Станка Атанасова и Екатерина Колева от централата на банката, пък, според неговата жалба, са пречили умишлено на неговото желание за среща с по-висшестоящи служители на „УниКредит”.

Бизнесменът описва, че горепосочените са го съветвали няколко пъти да смени фирмата-строител на бъдещото ново хале, както и фирмата за строителен надзор. В изложението до Арбитражния съд към Българската стопанска камара е точно отбелязана и въпросната фирма, препоръчвана от банкерките за поемане на строежа. Симеонов твърди, че същата организация е вършила строителните работи и на две други фирми от същия бранш – търговия с билки, които били под протекцията на горепосочените./КРОСС/

 

 

Ленивците висят с главата надолу през 90% от времето

Учени откриха как тези животни успяват да запазят дишането си нормално


Пожар лумна в бившия хотел "Плиска"

Огънят е овладян за минути, няма пострадали


Докога България ще плаща чужди сметки

/КРОСС/ Сергей Станишев, лидер на БСП - Г-н Станишев, остава по-малко от месец до евровота, а процентните разлики между БСП и ГЕРБ у нас, както и между ПЕС и ЕНП в Брюксел продължават да са малки. Ще успеете ли да извоювате двойна победа като лидер? - Европейските избори не са футболно състезание, а избор за пътя на развитие на Европа и на всяка една страна. Нещата са изцяло в ръцете на гражданите на ЕС, в това число и на българите. Ние имаме важна роля, защото 10 години Европа се управлява от ЕНП. Тяхната политика в интерес на големите корпорации, все по-антисоциална, се налага както в Брюксел, така и в страните членки от представители на десницата. В България най-ясен носител на тази политика беше социалният геноцид, наложен от Дянков - любимец на Борисов почти 4 години. Тази политика срива доверието на хората в държавата и в европейските институции, които все повече се отдалечават от реалните проблеми на гражданите. Хората казват: добре, ЕС наля 1 трилион и 600 млрд. евро, за да спаси банките, но никой не мисли за нас. В Европа безработицата достигна 26 милиона. В България се увеличи за 4 години управление на ГЕРБ с 400 000. Как да имат доверие? Затова не става дума кой кого ще бие в мача и ще развява знамена, а дали искаме статуквото в Европа да продължи, или да се промени. Статуквото е ЕНП, а промяната е ПЕС. В България тази промяна трудно, мъчително, но я реализираме последните 9 месеца

Откриха тялото на втора удавена жена край с. Винево

Продължава издирването на 56-годишен мъж и на четиригодишно дете

Варненката Нивелина Няголова постави рекорд на мачтата на „Роял Хелена”

Варненката Нивелина Няголова постави рекорд по височина и смелост като записа анонса на репортажа си от мачтата на ветрохода „Роял Хелена”, научи Moreto.net. Точно както го правят моряците на баркентината репортерката на Нова телевизия се покачи на близо 10 метра височина при изключително силен вятър и пръски дъжд и оттам призова зрителите да се включат в емоцията на Тол Шипс.

Столична община си събрала 98% от данъците за 2013 г.

Отчита и 90 на сто изпълнение на собствените приходи


Египет осъди на смърт 682 души и лидера на „Братята“

Същият съд промени в доживотни смъртните присъди на 492 от общо 529 ислямисти, които преди месец осъди на смърт

Семейният живот може да доведе до депресия

Според предишни изследвания семейните хора са общо по-щастливи и здрави от ергените. Бракът обаче може да е един от най-значимите източници на продължителен социален стрес

Двама мъже са тежко пострадали при катастрофа на Пазарджишко шосе

/КРОСС/ Двама мъже са тежко пострадали при катастрофата, станала рано тази сутрин на Пазарджишко шосе около 7 часа в района на 9-ти километър, съобщиха от полицията. Ранените,на 42 и на 62 години, са настанени в Хирургиите на Университетска болница с множество травми. Временно е спряно движението и в двете посоки по Пазарджишко шосе. Според първоначалната информация са се сблъскали три коли, като най-вероятната причина е неправилно изпреварване. Две от колите са се ударили челно, засягайки третата. До приключване на огледите движението се отбива по обходни маршрути - от 6-и км на Пазарджишко шосе към АМ „Тракия" и през селата Костиево и Царацово. Трима души са загинали, а 18 са били ранени при 13 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през миналото денонощие, съобщиха от МВР. За живота на двама от ранените има опасност. От началото на месеца при катастрофи са загинали 36 души.  

Становище на EВН България

Становище на EВН България Електроснабдяване, представено на открито заседание на 28.04.2014 г. в ДКЕВР за обсъждане на производството по отнемане на лицензията за дейността обществено снабдяване с електрическа енергия, издадена на дружеството:

 

Уважаеми г-н председател,

Както вече заявихме на заседанието на 7 април 2014 г., така и днес, ЕВН България Електроснабдяване (ЕВН ЕС) категорично не приема за основателно стартирането на процедура за отнемане на лицензията на дружеството краен снабдител. ЕВН България Електроснабдяване стриктно и отговорно е спазвало законовото си задължение да изкупува произведената на своя територия електроенергия от ВЕИ и да я продава на НЕК в качеството му на обществен доставчик съгласно изричните разпоредби на Закона за енергетиката в сила от 5 юли 2013.

В хода на административното производство досега, ЕВН България Електроснабдяване ясно е изразило и становището си относно приложението на законовите правила на компенсаторния механизъм за задължения към обществото в периода от 1 юли 2012 г. до 5 юли 2013 г.

Съгласно подробните аргументи на ЕВН България Електроснабдяване в този период са били приложими правилата на Методиката, приета от ДКЕВР на 22.06.2009 г. и последно изменена на 30.03.2011 г., която никога не е изрично отменяна. Именно съгласно тези императивни правила, приети от ДКЕВР, НЕК дължи претендираните от ЕВН България Електроснабдяване суми. С оглед на това напълно несъстоятелно е твърдението, че ЕВН България Електроснабдяване „изземва“ регулаторни правомощия на ДКЕВР и самоволно „урежда правни отношения“ от регулаторен публичен характер.

Напротив, ЕВН България Електроснабдяване настоява за стриктното прилагане именно на регулаторните правила, приети от ДКЕВР, съгласно които НЕК е било длъжно в онзи период да възстановява на крайните снабдители разходите за закупена зелена енергия. Аргументи на ДКЕВР и НЕК, въз основа на които се претендира нарушение на законовите правила от ЕВН ЕС, се позовават на действието на Методиката за компенсиране на разходите на обществения доставчик и крайните снабдители, приета от ДКЕВР на 16 юли 2012 г.

Тази Методика е отменена като незаконосъобразна с окончателно решение на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) от 5 ноември 2013 г. , което като правен резултат означава, че такъв административен акт не съществува и никога не е произвеждал действие. Следователно правилата на Методиката от 2009 са били в сила в посочения период. Ето защо считаме, че претенциите на НЕК към ЕВН България Електроснабдяване и последвалите действия на ДКЕВР са необосновани и незаконосъобразни.

Внимателно прегледахме предоставените от НЕК нови доказателства във връзка с административното производство. Считаме, че представените документи изобщо не се отнасят към предмета на настоящото производство, поради което ЕВН България Електроснабдяване не е в състояние да даде каквото и да било становище по тях в рамките на тази процедура.

Продължаваме да вярваме, че търговският спор между НЕК и ЕВН България Електроснабдяване може и трябва да бъде решен единствено по пътя на преговорите и ако не може да бъде постигнато съгласие, страните трябва да се обърнат към съда.

В тази връзка бихме искали да Ви информираме, че ЕВН България Електроснабдяване започна миналата седмица преговори с Националната електрическа компания. Дружеството внесе в НЕК вече второ предложение за постигане на приемливо и за двете страни споразумение.

В заключение още веднъж настояваме Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да вземе отговорно и законосъобразно решение да прекрати стартираната процедура за отнемане на лицензията на ЕВН България Електроснабдяване.

 

Вярваме, че преговорите между ЕВН България Електроснабдяване и НЕК ще доведат до намиране на решение на спора между двете компании.

 

Апелираме към ДКЕВР, спазвайки духа на законодателната и регулаторна рамка, да намери трайно решение на проблема с компенсаторния механизъм между НЕК в качеството му на обществен доставчик и крайните снабдители, които имат задължението да изкупуват произведената от ВЕИ енергия. Намирането на такова трайно решение ще реши и проблема с недостига на средства в системата, хроничната вътрешна задлъжнялост и ще гарантира енергийната сигурност на страната.

 

 

„Преса“: Вземат роми в Министерския съвет

Търсените кадри трябва да са студенти последна година, заплатата им ще е 500 лв.

Продадоха „Гражданинът Кейн“ за 15 хил. долара

Сценарият на американската драма „Гражданинът Кейн“ на режисьора Орсън Уелс бе даден на търг в Щатите. Предварително творбата беше оценена на 2000...

Григор Димитров изравни рекордното си класиране, Пиронкова падна с две места


Григор Димитров се изкачи с две позиции и вече заема 14-о място в световната ранглиста на АТП, която беше оповестена тази сутрин.
22-годишният Димитров, който вчера в Букурещ спечели първа титла на клей и общо трета като професионалист, увеличи актива си на 2200 точки и изравни най-доброто класиране в кариерата си. Григор Димитров се изкачи с две позиции и вече заема 14-о място в световната ранглиста на АТП, която беше оповестена тази сутрин. 22-годишният Димитров, който вчера в Букурещ спечели първа титла на клей и общо трета като професионалист, увеличи актива си на 2200 точки и изравни най-доброто класиране в кариерата си.

Дете загина при нелеп инцидент в Плевенско

Дете почина при нелеп инцидент в село Беглеж, Плевенско, съобщиха от полицията. По време на игра 6-годишното дете си поставило главата в процеп на частично свалено стъкло на предна лява врата на парк...

Прандели готви план „Б“ – Мондиал без Балотели

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели ще опита да играе без нападателя на Милан Марио Балотели. Това ще се случи по време на приятелските срещи преди отпътуването за Бразилия, където ще се проведе с...

Фармацевтичният гигант Pfizer може да купи основния си конкурент

Възможно е да станем свидетели на най-голямата сделка в историята на фармацевтичния сектор. Американската компания Pfizer иска да купи британския си конкурент AstraZeneca. Ако сделката се осъществи, т...

Тити Папазов започна селекцията

Тити Папазов вече е започнал работа по селекцията на Левски за дебюта на "синия" клуб в Адриатическата Лига от новия сезон. След привличането на Павлин Иванов от Ямбол сега столичани са си о...

Европейски проект създаде "слънчев" керосин

Учени от проекта Solar-jet са направили стъпка към създаването на възобновим керосин, съобщава на сайта си Европейската комисия. В лабораторни условия те са успели да възобновят неголямо количество г...

Повдигнато е обвинение на водача, който вчера прегази човек в село Ясенково

Има повдигнато обвинение за тежкия инцидент от вчера. 23-годишният Мустафа Мустафов е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за смъртта на 35-годишния мъж от Ясенково, чието тяло бе н...

Бургас е на пето място по трудови злополуки в страната за 2013 година

Бургас е на пето място в страната по брой на трудовите злополуки за 2013 г. За изминалата година инцидентите на работното място, завършили с летален край, са общо 92, като 7 от тях са станали в област Бургас. Това съобщи зам.-областният управител Евгени Врабчев по време на церемонията, с която бе отбелязан Световният ден на безопасност и здраве при работа (28 април).

Точно в 11:00 часа днес представители на двата синдиката КТ „Подкрепа” и КНСБ, както и на Областна администрация, Община Бургас и Инспекция по труда – Бургас поднесоха цветя и сведоха глави пред паметната плоча на загиналите и пострадалите при трудови злополуки, която се намира до входа на Морската градина.

Загиналите в област Бургас през 2013 година са две жени и петима мъже, а от началото на тази година има още три смъртни случая, съобщи Иван Костадинов – председател на КТ „Подкрепа” в Бургас.

Трудова злополука със смъртен изход е най-лошото, което може да се случи. Само за първите 4 месеца на 2014 година смъртните случаи в областта са 3, което не е никак малко. Това означава, че има какво още да се изисква от условията на труд. Поради тази причина всяка година на 28 април се събираме тук, за да напомним на работодателите, че трябва да полагат повече грижи за служителите, а на последните, че имат права, които трябва да отстояват. Работещите трябва да знаят, че синдикатите са организациите, които могат да им помогнат. В КТ „Подкрепа” правим това чрез безплатни консултации и им помагаме да защитават правата си”, каза Иван Костадинов.

Общият брой на трудовите инциденти в областта за изминалата година е 113, като той е по-нисък в сравнение с този през 2012 година – 144 злополуки. Смъртните случаи за 2013 година са с 3 по-малко, от тези през 2012 година.

„37 души са пострадали при трудови злополуки в област Бургас от началото на 2014 по данни на Националния осигурителен институт (НОИ). От тях Инспекцията по труда разследва 3 смъртни случая. Единият е в областта на строителството, като при него човек е загинал, докато поправя електрическа лампа. При другия случай работник на строителна фирма е бил премазан от влекач, а третият е на моряк в Бургас, който е намерен удавен. Моят призив към работодателите и работниците е да спазват правилата, защото всички злополуки са поради неспазване на нормите и много рядко просто поради случайност ”, каза Павлин Васков – директор на Инспекцията по труда в Бургас.

Въпреки дъжда и лошото време, днес цветя в памет на загиналите при трудови злополуки положиха зам.-областният управител Евгени Врабчев, председателят на КТ „Подкрепа” Иван Костадинов, Дина Димитрова и Дянко Димов, също председателят на КНСБ – Бургас Здравко Тошков и представители на Община Бургас. Те коленичиха и запазиха минута мълчание в памет на загиналите.

Измамиха дядо с над 7000 лева

Поредна жертва на телефонна измама в Сливен. 75-годишен дядо получил телефонно обаждане, че негов близък се нуждае спешно от пари за операция, съобщиха от полицията.
На 25 април мъжът е предал 7170 лв. на непознат. По случая е образувано досъдебно производство.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Поредна жертва на телефонна измама в Сливен. 75-годишен дядо получил телефонно обаждане, че негов близък се нуждае спешно от пари за операция, съобщиха от полицията. На 25 април мъжът е предал 7170 лв. на непознат. По случая е образувано досъдебно производство. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Учебният център на ГДПЗН в Монтана организира обучение на Силите за сигурност на Косово

Курсът се провежда със съдействието на Групата по гражданска защита към Комитета по гражданско-аварийно планиране на НАТО

Откриха още едно тяло от отнесения от порой автомобил в Хасковско

Намерено е тялото на 30-годишната Ширин Рамаданова – лекар в МБАЛ Кърджали, една от четиримата завлечени от пороя в четвъртък срещу петък през нощта в хасковското село Винево, съобщи БНР. Продължава издирването на телата на Мюмюн Рамадан, бащата на Ширин и 4-годишния му внук - Мерт. В петък бе открито тялото на майката на Ширин - Ресмие Рамадан. Колата на семейството бе отнесена от моста при пороя в нощта срещу петък. Четиричленното семейство тръгнало от с. Винево към Кърджали около 22.30 ч. в четвъртък. В петък сутринта случаен минувач намерил в реката празната им и смачкана кола.  В акцията по издирването се включиха екипи на пожарната, полицията и местни жители.

С мисъл за града

София има потенциали, които трябва да се използват


"Необяснимата" любов към Путин на крайната десница в Европа


На изборите на 25 май за Русия най-вероятно ще има една лоша и една добра новина. Лошата ще дойде от Украйна, където президентските избори ще придадат легитимност на властта след бягството на Виктор Янукович (ако междувременно Москва не ги провали). Добрата ще дойде от изборите за Европейски парламент, където крайно десни популисти ще съберат рекорден брой депутатски места.

Докато Брюксел се опитва да препречи със санкции главния вход на ЕС, проруски креатури и флиртуващи с Кремъл...

Обявиха народна република и в Луганск

Привърженици на федерализацията на Украйна в източния град Луганск обявиха създаването на "Луганска народна република", която можело да поиска от Москва "руски миротворци". Киев отмени за тази година традиционния военен парад на 9 май.

Освободиха един от пленените в Украйна наблюдатели на ОССЕ

Генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Ламберто Загер извънредно пристигне в украинската столица Киев късно в неделя вечер. По думите на украинския външен министър Андрей Дещица, визитата се налага предвид усложнената ситуация с освобождаването на наблюдателите на Организацията.

Дядо „изгоря” с над 7000 лева при телефонна измама

Поредна жертва на телефонна измама в Сливен. 75-годишен дядо получил телефонно обаждане, че негов близък се нуждае спешно от пари за операция, съобщиха от полицията.
На 25 април мъжът е предал 7170 лв. на непознат. По случая е образувано досъдебно производство.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Поредна жертва на телефонна измама в Сливен. 75-годишен дядо получил телефонно обаждане, че негов близък се нуждае спешно от пари за операция, съобщиха от полицията. На 25 април мъжът е предал 7170 лв. на непознат. По случая е образувано досъдебно производство. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Французойка помисли Ричард Гиър за клошар, подари му пицата си

Французойка помисли Ричърд Гиър за клошар и му подари пицата си, съобщава „Ню Йорк пост“.
Карин Гомбо изляза на разходка из Ню Йорк с мъжа си и 15-годишния си син. Недалеч от Централната гара тя се натъкнала на бездомник, който ровил в контейнер за смет. Жалостивата чужденка се разчувствала и му предложила пица, Французойка помисли Ричърд Гиър за клошар и му подари пицата си, съобщава „Ню Йорк пост“. Карин Гомбо изляза на разходка из Ню Йорк с мъжа си и 15-годишния си син. Недалеч от Централната гара тя се натъкнала на бездомник, който ровил в контейнер за смет. Жалостивата чужденка се разчувствала и му предложила пица,

Лияна: Поне пощадете Благой и семейството му!

Звездата на „Сънни мюзик“ разкрива, че вече 4 години не поддържа абсолютно никакъв контакт с футболиста.

Откриха тялото на лекарката в язовира край Винево

Към 10,30 ч. спасителните екипи днес се натъкнаха на тялото на д-р Ширин Рамаданова, в момента тя е извадена на брега и се очаква да пристигне съдебният лекар, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Французойка помисли Ричард Гиър за клошар, подари му пицата си

Французойка помисли Ричърд Гиър за клошар и му подари пицата си, съобщава „Ню Йорк пост“.
Карин Гомбо изляза на разходка из Ню Йорк с мъжа си и 15-годишния си син. Недалеч от Централната гара тя се натъкнала на бездомник, който ровил в контейнер за смет. Жалостивата чужденка се разчувствала и му предложила пица, Французойка помисли Ричърд Гиър за клошар и му подари пицата си, съобщава „Ню Йорк пост“. Карин Гомбо изляза на разходка из Ню Йорк с мъжа си и 15-годишния си син. Недалеч от Централната гара тя се натъкнала на бездомник, който ровил в контейнер за смет. Жалостивата чужденка се разчувствала и му предложила пица,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване