Няколко варненски местности без вода до полунощ

Без вода до 23:00 часа ще бъдат местностите Добрева чешма, Телевизионна кула, Лозите, Розмарин, Манастирски рид, Черноморска панорама и с.Куманово, съобщиха за Moreto.net от ВиК - Варна. Припомняме местностите Добрева чешма, Телевизионна кула, Лозите, Розмарин, Манастирски рид, Черноморска панорама и с.

600 000 лв. горят за партийна агитация

Близо 600 000 държавни пари ще раздаде ЦИК на партии, коалиции и независими кандидати за медийна агитация за европейските избори.
Според новия Изборен кодекс формациите, които не получават държавна субсидия, получават “медийни пакети” на стойност 40 000 лв. за кампания. Тринадесет от партиите и коалициите на вота отговарят на изискването. След тях Близо 600 000 държавни пари ще раздаде ЦИК на партии, коалиции и независими кандидати за медийна агитация за европейските избори. Според новия Изборен кодекс формациите, които не получават държавна субсидия, получават “медийни пакети” на стойност 40 000 лв. за кампания. Тринадесет от партиите и коалициите на вота отговарят на изискването. След тях

Яшара с 26 престъпления се кротна с гривна

“Янчо вече е друг човек. Не пипа чуждо, копае си в градината, стегна си къщата. Вечер си е у дома при жената. За каране на кола и дума не може да става.” Това разказват съселяните на Янчо Христов-Яшара от шуменското село Преселка. 42-годишният мъж е вторият в страната, който се съгласи да му сложат гривна на крака и да търпи електронен... “Янчо вече е друг човек. Не пипа чуждо, копае си в градината, стегна си къщата. Вечер си е у дома при жената. За каране на кола и дума не може да става.” Това разказват съселяните на Янчо Христов-Яшара от шуменското село Преселка. 42-годишният мъж е вторият в страната, който се съгласи да му сложат гривна на крака и да търпи електронен...

В Египет откриха некропол с 50 мумии

В огромния некропол има останки на мумии, които биха могли да са членове на царското семейство, по-специално на царете Тутмос III и Тутмос IV от 18-та династия, управлявала от 1550 до 1292 г. пр. н.е.

Москва обяви, че санкциите ще консолидират руския елит, заплаши с контрареакция


Русия ще отговори на обявените днес от САЩ санкции с твърди контрамерки, заяви руският заместник- министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от БНР.

"Списъкът на ответните мерки  ще бъде достатъчно широк и ние сме сигурни, че тези наши решения ще отекнат болезнено във Вашингтон", посочи Рябков. По думите му никой няма право да говори с Русия на езика на санкциите, а опитите да ѝ диктуват и да ѝ поставят ултиматуми ще се обърнат срещу тези, които ги прилагат.

Според...

Видео: Ивелин Попов вкара два гола за изненадваща победа срещу "Спартак" в Москва


Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов имаше основен принос за победата на "Кубан" с 2:0 срещу "Спартак" (Москва). Атакуващият полузащитник вкара и двата гола за изненадващия успех.

Попов откри резултата в 67-ата минута, когато "Кубан" организира отлична контраатака. Българинът беше изведен сам срещу вратаря на съперника и технично пусна топката покрай него.

Четири минути преди края защитата на "Спартак" сгреши, като остави Попов непокрит точно пред вратата....

Гавазов: Тези избори ще решат бъдещето на България и политиката на ЕП

/КРОСС/ Сред обикновените българи битува мнението, че тези избори не са толкова значими, защото не решават дребните ни проблеми. Даваме си сметка обаче, че това не е така, защото на практика тези избори ще решат бъдещето на България и политиката на Европейския парламент в следващия мандат. Това заяви на заседание на общинския съвет на партията председателят на БСП-Смолян адв. Милко Гавазов. На него бяха обсъдени политически и организационни задачи във връзка с провеждането на изборите за Европейски парламент. На заседанието присъстваха депутатът от БСП Дора Янкова, председателят на областното ръководство на партията Атанас Устабашиев, членове на общинския съвет. Като основен противник в изборната надпревара адв. Гавазов посочи ПП ГЕРБ. Относно политическия проект АБВ, председателят на партията в Смолян посочи, че въпреки факта, че в него участват довчерашни политически дейци на столетницата, звучи несериозно твърдението, че АБВ ще спечели три мандата в бъдещия Европейски парламент. Гавазов призова съпартийците си да влязат в предстоящата предизборна кампания с необходимия авторитет и високо самочувствие, защото за десетте месеца управление правителството на Орешарски е свършило доста работа. „Вотът ще покаже преди всичко в каква посока ще поеме Европа, не бива да се мисли, че Европа е далече от нас. Тя е част от програмите за заетост, част от подкрепата за земеделието и животновъдството

Наполи се прицели в аржентински национал

/КРОСС/ Италианският Наполи иска да привлече една от звездите на Реал (Мадрид) и аржентинския национален отбор Анхел ди Мария през летния трансферен прозорец, съобщава Sport Mediaset.Според изданието Рафаел Бенитес вижда в лицето на Ди Мария най-добрия вариант за заместник на словака Марек Хамшик, който се очаква да бъде продаден. За привличането на Ди Мария от Наполи са готови да предложат на „кралския клуб" 40 милиона евро.

„БАЛКАН КХАНС”

           На 29-ти април, за първи път в София Лайв Клуб, уникалният микс от стилове и генерации „Балкан Кханс” ще бъде представен премиерно за най-добрата лайв сцена у нас. Много етно, уърлд и цигански груув ще се реят в столичния клуб!

         „БАЛКАН КХАНС” – Венци Такев, Николай ОМ, Скилър, Атешхан Хюсеинов и Кольо Иванов,  ще представят  гореща и витална музика,  заразяваща с енергията си. Формат, който обединенивя не само „Балканските ханове“ в един проект, но и публика от всички нюанси на социума. Музика свирена в клубове, фестивали на открито и концертни зали. Енергия, която впечатлява и завладява!
        „БАЛКАН КХАНС” правят първия си концерт като експеримент на партитата BALKAN SCIENTIST в София. След това проектът започва да се развива, а крайният резултат е горещ  микс от стилове, в който основен солист е известният ромски виртуоз Венци Такев. Цигуларят е подкрепен и от натуралния ромски музикант Кольо Иванов (гайда, тъпан). Картинката допълват Николай Иванов (клавишни и вокал), феноменалният  световен шампион по бийт бокс Скилър  и виртуозният китарист Атешхан Хюсеинов.
В музиката на групата се открояват фолклорните традиции – Българска, Балканска и от Източна, преплитайки се с джаз, електронно звучене и много мощни груув-ове – резултат от невероятната комбинация на бийт бокс и български тъпан. 
        Групата ще изсвири най-новите композиции на Николай Иванов ОМ, специално подбрани за проекта - етно мелодичност върху неравноделни български ритми.
С концерта в София Лайв Клуб ще бъде даден стартът на двете големи летни турнета на групата, с участия на фестивали в Германия, Дания, Белгия и Австрия.
 
БИЛЕТИ за събитието на цена от 10 лева на място в клуба!
 

Вежди Рашидов е първият BG художник с творби в прочут венециански музей

Вежди Рашидов получи ново голямо международно признание - от вчера прочутият държавен музеен комплекс “Арсенал” във Венеция притежава две негови скулптури. Те се наричат “Ритуал 1” и “Ритуал 2”. За първи път бяха показани през февруари на Международната изложба за съвременно изкуство във Венеция CALL`ART, където Рашидов получи престижната награда н Вежди Рашидов получи ново голямо международно признание - от вчера прочутият държавен музеен комплекс “Арсенал” във Венеция притежава две негови скулптури. Те се наричат “Ритуал 1” и “Ритуал 2”. За първи път бяха показани през февруари на Международната изложба за съвременно изкуство във Венеция CALL`ART, където Рашидов получи престижната награда н

Радикали окървавиха митинг в Донецк! (снимки)

Няколко десетки агресивно настроени младежи догонили демонстранти на проукраински митинг в Донецк и започнали да ги удрят с железни колове, замеряли ги с камъни, удряли всички наред. Основно ударите били насочени в главите и краката.

Главсекът на МВР - с поне 7 г. стаж в службите

Главният секретар на МВР да се назначава от Министерския съвет вместо с президентски указ, както е сега. Този текст от новия Закон за МВР приеха депутатите от БСП и ДПС в комисията по вътрешна сигурност в парламента при обсъждането на законопроекта на второ четене. Комисията работи ударно вчера и днес, за да може законът да е готов за пленарната за Главният секретар на МВР да се назначава от Министерския съвет вместо с президентски указ, както е сега. Този текст от новия Закон за МВР приеха депутатите от БСП и ДПС в комисията по вътрешна сигурност в парламента при обсъждането на законопроекта на второ четене. Комисията работи ударно вчера и днес, за да може законът да е готов за пленарната за

Путин: Осетинските пирожки могат да победят McDonald’s

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин предложи Русия да развие собствени предприятия за обществено хранене на основата на националната кухня, които да конкурират американската верига McDonald's,."Имаме прекрасна кухня. Въпросът е как да организираме промишленото производство, което и да е с по-добро качество от възможната конкуренция, в това число и McDonald's", каза Путин и добави, че на него например много му харесват осетинските пирожки.Той препоръча продукцията да има вкус на домашно приготвена, но да е промишлено произведена и да е евтина. Като пример за добра национална кухня Путин посочи и ястията чак-чак, татарски беляши и др.

Фенове пъдят Човека глас в Америка

Концерт на Красимир Аврамов в столичен клуб предизвика пълно фиаско. По масите в заведението феновете оживено коментираха, че Човека глас не е за България и „трябва да си... ходи оттук”. Най-често го пращаха за Америка, където той е живял дълги години. В същото време словоохотливият проф. Юлиан Вучков, който беше гост в клуба,

"ЕксонМобил" не коментира бъдещето на сътрудничеството с "Роснефт"

Компанията "ЕксонМобил" не коментира бъдещото си сътрудничество с "Роснефт" след решението на американската администрация да въведе санкции срещу президента на руския петролен гигант Игор Сечин.

Гара Дембеле се раздели с "Фрайбург" срещу 100 000 евро

Бившият голмайстор на Бившият голмайстор на "Левски" Гара Дембеле вече е свободен агент. Френският нападател с малийски корени разтрогна по взаимно съгласие договора си с германския "Фрайбург". Той премина там от "Левски" през 2011 г. срещу 2,3 млн. евро. Дембеле обаче не успя да се наложи в Бундеслигата. След като приключи миналогодишното му преотстъпване в

Трима от „Протестна мрежа“ внасят тъжба за клевета срещу шеф в КТБ

Антоанета Цоневa, Асен Генов и Николай Стайков от "Протестна мрежа" внесоха днес в Софийски районен съд тъжба за клевета срещу Любомир Денев, член на надзора на Корпоративна търговска банка АД (КТБ), съобщава Антиправителствената информационна служба NOresharski.com. Цонева, Генов и Стайков са сред подписалите сигнала до Главния прокурор срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. В свое интервю за вестник "24 часа" Денев описва тримата като „клеветници“ и „набедители“ и ги обвинява във връзка с „бизнес кръгове“. „Подобни твърдения са некоректни и целят да дискредитират нас като граждани и да окажат натиск върху прокуратурата“, смятат тъжителите. Според Антоанета Цоневa, Асен Генов и Николай Стайков, в своето интервю членът на борда на КТБ АД e приписал на тъжителите престъпление по чл. 286 и по чл. 147 от Наказателния кодекс. „Тъй като след публикуваното от нас право на отговор на това интервю не последва извинение или отговор на нашия призив за посочване на нашите „подбудители“, ние решихме да се обърнем към съда“, заявиха вносителите. „Ние твърдо стоим зад мнението, че подобни действия са опит за сплашване на гражданите да се обръщат към българското правосъдие, което е тяхно право и дори задължение (чл.204 от НПК)“. На 25 февруари в Главната прокуратура беше подаден сигнал срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Никой Бареков с данни, които "пораждат съмнения за извършени закононарушения – търговия с влияние, пране на пари, конфликт на интереси и други". Вносителите обявиха, че няма да публикуват пълния текст на сигнала, за да не се пречи на нормалната работа на прокуратурата. Тъй като сред данните има и такива, засягащи работата на ДАНС и съмнения в неправомерно издаден достъп на лица от групата до най-високо ниво класифицирана информация (включително и такава на ЕС и НАТО), копия от сигнала бяха изпратени и на всички 33 партньорски служби на ДАНС. След подаването на сигнала, копия от него бяха предадени лично на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу от активисти на „Протестна мрежа“ по време на негово посещение в Германия, както и на други висши официални лица на съюзнически държави.

Санкциите на САЩ - резултат от преориентация на "Роснефт" към нови пазари

/КРОСС/ Американските санкции са реакция на преориентацията на "Роснефт" към нови пазари. Това се казва в изявление на шефа на "Роснефт" Игор Сечин."Нашето разбиране е, че американската администрация е обърнала внимание на активните действия на компанията ни по намаляване на рисковете, свързани с едностранната насоченост на въглеводородния експорт на определени регионални пазари. Разглеждам последните стъпки от страна на Вашингтон като висока оценка на нашата работа, при това уверяваме нашите акционери и партньори, включително САЩ, че тази ефективност няма да намалее, нашето сътрудничество няма да пострада и ще продължи да се развива динамично", каза Сечин, цитиран от ИТАР- ТАСС.

Томов: Успеем ли с акциите, виждам стабилно присъствие в чужбина


Главният акционер на ЦСКА Александър Томов предвижда добро бъдеще на клуба. Условието обаче е публичната продажба на акции да бъде успешна.

"Ако успеем с акциите, предвиждам много стабилно присъствие в чужбина", каза Томов в интервю за "Зона спорт" по Би Ти Ви.

Червените увеличиха срока на първия етап от публичната продажба на акции до 19 май. За да бъде той успешен, до тогава клубът трябва да продаде 1.4 млн. акции.

Томов отново изтъкна, че добрата страна на...

От 12 до 50 лв. струва билетът за финала на Купата

Ботев (Пловдив) и Лудогорец излизат във финала на 15 май /четвъртък/ от 19:15 часа на стадион „Лазур” в Бургас.

Само островите Кук отмират по-бързо от България

Само Островите Кук отмират по-бързо от България, а страните, които губят население си са само от бившия соцлагер плюс няколко екзотични островчета. Това показва демографска карта, направена от икономиста на "Блумбърг" Майкъл МакДоноу. В нея са извадени страните, които отбелязват спад в броя на населението си от 1990 г. насам. Населението на Островите Кук е намаляло с драстичните 44%. Втора в негативната класация е България, чието население през последните години е спаднало с 21%. На трето място е Естония (-19%), следвана от Латвия(-18%), Молдова (-17%) и Украйна (-14%). В челната десетка се нареждат и Босна и Херцеговина, Армения, Грузия и Албания. Западната ни съседка Сърбия е наредена на 11-о място в класацията, като според статистиката, нейното население е спаднало с 7%. Ето графиката, която показва кои са страните с най-големи демографски проблеми: Островите Кук, които убедително водят класацията, са новозеландска територия и се намират в централната част на Тихия океан. Населени са с маори. Не е известно в тях да се се случвали драстични събития като геноцид, войни или епидемия. В моемента населението на Островите Кук е малко над 10 хил. души, а в началото на 90-те е било 19 хил. Интересен факт, отбелязан в българската Уикипедия е, че през 90-те години лекар там е бил българин.

Най-голямо неравенство в Сливен, най-малко в Благоевград

Неравенството в доходите по области у нас е най-голямо в Сливен, а най-малко - в Благоевград. Това се вижда от анализ на Института за пазарна икономика по данни на НСИ. В Сливен отношението между доходите на най-богатите и най-бедните 20% от домакинствата е 12,6. Следват Пазарджик - 11,6, и Видин - 10,8. Средно за страната този показател е 6. 
Неравенството в доходите по области у нас е най-голямо в Сливен, а най-малко - в Благоевград. Това се вижда от анализ на Института за пазарна икономика по данни на НСИ. В Сливен отношението между доходите на най-богатите и най-бедните 20% от домакинствата е 12,6. Следват Пазарджик - 11,6, и Видин - 10,8. Средно за страната този показател е 6.

От Лондон скачат на Коко Динев

Фенклубът на “Локо” (Пд) в Лондон също скочи на собственика Константин Динев. От Острова поискаха незабавна оставка на ръководството.

Динев намекна, че това е напълно възможно. Единствената гаранция е, че “Локо” ще довърши сезона.
































 Фенклубът на “Локо” (Пд) в Лондон също скочи на собственика Константин Динев. От Острова поискаха незабавна оставка на ръководството. Динев намекна, че това е напълно възможно. Единствената гаранция е, че “Локо” ще довърши сезона.

ЕП(ичната) битка на лявото и дясното

Социалистът Мартин Шулц и консерваторът Жан-Клод Юнкер са основните претенденти за председателското място на Европейската комисия. За пръв път тази година европейците ще могат да повлияят директно върху избора на наследник на Жозе Мануел Барозу.

Викаш "Спешна помощ", след 5 часа казват: Няма линейки!

Жената на актьора Венци Кисьов ми позвъни късно вечерта оня ден. Повикали линейка в 16,30 ч, в 21 часа се обадили от "Спешна помощ", че не могат да ги обслужат. Имало повиквания и преди тях - от 14 часа, които още чакали медицински екипи. Обяснили , че София има нужда от 86 линейки, но всъщност наличните били само 16.Калина сякаш редеше най-покъртителния си монолог - държава ли сме, народ ли сме, дето ни оставят да мрем като мърша. Съзнанието и душата се бунтуваха и задаваха съвсем човешки въпроси, които хиляди пъти от десетки години задава целокупният български народ. Как така линейка на "Спешна помощ" не може да отиде за 5 часа при болния. Та тя нали не пътува от Виена, а из София?Големият български актьор Венцеслав Кисьов трета година се бори с рака. Бори се мъжки, без хленч и апел за помощ, а болестта настъпва нахално, без да се съобразява с дереджето на българската "Спешна помощ". От рак боледува и жена му Калина, но тя все още е на крака, "забравила съм го", казва, и се е стегнала да облекчи страданията на съпруга си.Не хулете лекарите, те също са потърпевши и унижени и нямат вина за хаоса на българското здравеопазване. При "обществената" новина, че 16 линейки покриват хората на 2-милионен град, начаса трябва шайката службаши от горните етажи на властта да си подадат оставката, преди да бъдат изритани от народния гняв

443 000 подкрепиха неймар в лафа: Всички сме маймуни

Неймар от “Барселона” скочи в защита на съотборника си Дани Алвеш и подлуди футболния свят. На мача с “Виляреал” (3:2) фенове запратиха банан към Дани, докато се канеше да бие ъглов удар. Защитникът спокойно се наведе, взе плода, отхапа, запрати остатъка и би корнер. А след мача каза: “11 години вече съм в Испания и гледам едно и също. Няма да се п Неймар от “Барселона” скочи в защита на съотборника си Дани Алвеш и подлуди футболния свят. На мача с “Виляреал” (3:2) фенове запратиха банан към Дани, докато се канеше да бие ъглов удар. Защитникът спокойно се наведе, взе плода, отхапа, запрати остатъка и би корнер. А след мача каза: “11 години вече съм в Испания и гледам едно и също. Няма да се п

Конкурс за студентско есе се проведе във Варна

На 25 април се проведе награждаването на победителите от Националния конкурс за студентско есе, организиран от Клуб „Финанси“, научи Moreto.net. Участниците и организаторите бяха поздравени от Ректора на ИУ-Варна, проф. Пламен Илиев, който ги насърчи да продължават да бъдат проактивни и амбициозни.

Ром за пример

25-годишният Николай Бенчев е момче за пример. Той е 11-о дете в бедно ромско семейство, влязъл в първи клас чак на 11 години, но вече е студент във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Откакто прекрачил училищния праг, напористият младеж развил разнообразни заложби. Чете много, професионалист е в готварството и шивачеството, излива душата си в стихове и 25-годишният Николай Бенчев е момче за пример. Той е 11-о дете в бедно ромско семейство, влязъл в първи клас чак на 11 години, но вече е студент във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Откакто прекрачил училищния праг, напористият младеж развил разнообразни заложби. Чете много, професионалист е в готварството и шивачеството, излива душата си в стихове и

Червени общинари искат военни имоти за забавачка и дом за възрастни

/КРОСС/ Министерството на отбраната разполага с имоти на територията на община Пловдив, които са подходящи за социални инициативи и могат да послужат за изграждането на детска градина и старчески дом. Това предложиха общинските съветници от БСП на среща с военния министър Ангел Найденов. Той се ангажира да провери възможностите във освободените войскови райони и да съдейства. Севдалина Петрова изтъкна, че децата на военнослужещите не се ползват с преференции за постъпване в детски заведения и една забавачка специално за тях ще е огромна социална придобивка. Колежката й Минка Сърнешка сподели, че възрастни хора от район Северен са дали идея за клуб на военни пенсионери в имот - собственост на Министерство на отбраната. Да проучи въпросът се ангажира пловдивският депутат доц. д-р Красимир Мурджев, а министър Найденов поиска от него да го държи в течение. По-рано тази вечер министърът на отбраната гостува на военно-патриотичните организации в Пловдив и изненадващо беше удостоен с почетно членство на общинската структура на СОСЗР. Председателят на областната организация на Съюза бриг. ген. Янко Янев му подари часовник с котва и рул като му пожела пълен мандат, за да довърши започнато. Министър Найденов съобщи, че наредбата за подпомагане на военно-патриотичните организации от бюджета на МО вече е готова и ще бъде качена скоро на сайта за публично обсъждане

Standard and Poor's понижи рейтинга на "Газпром" и "Роснефт"

Международната рейтингова агенция Standard and Poor's обяви, че понижава оценката си за енергийните компании "Роснефт" и "Газпром", които се контролират от руската държава. Досегашният рейтинг на двете компании беше ВВВ, а новият е ВВВ- с негативна перспектива.Това означава, че след няколко месеца може да бъде преразгледан и понижен още. "BBB –" е най-ниският рейтинг в категорията, която инвеститорите обозначават като "инвестиционна". Ако рейтингът на компаниите се понижи още, те ще попаднат в територията "джънк", която е смятана за силно рискова за инвестиране. Рейтингът на Русия също бе понижен от Standard and Poor's до ВВВ- преди 3 дни. Намаляването на кредитния рейтинг на Русия от международната агенция Standard and Poor's беше очаквано и отчасти политически мотивирано, каза в петък министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев. „Не мисля, че това ще окаже влияние върху инвеститорите” – подчерта министърът, засягайки въпроса за последиците.

Намаляват с 50% таксите за тунела под Ламанша

Европейската комисия приветства решението за намаляване с до 50 на сто на таксите за преминаването през Евротунела,

Томов плати в ЦСКА, но не за "Левски"

Главният акционер на ЦСКА - Александър Томов, изпълни частично обещанието си да плати премии ден след като празнува 60-ата си годишнина. Футболистите получиха обаждане по телефоните да отидат в касата на ст. "Българска армия" след 17 ч.
Ден по-рано Томов влезе в съблекалнята след 2:0 над "Черно море" и обеща, че в понеделник ще даде една от премии Главният акционер на ЦСКА - Александър Томов, изпълни частично обещанието си да плати премии ден след като празнува 60-ата си годишнина. Футболистите получиха обаждане по телефоните да отидат в касата на ст. "Българска армия" след 17 ч. Ден по-рано Томов влезе в съблекалнята след 2:0 над "Черно море" и обеща, че в понеделник ще даде една от премии

Над 180 000 бедни гърци вече са одобрени да получат дял от първичния излишък на страната


Сто осемдесет и пет хиляди гърци с ниски доходи са одобрени да получат дял от първичния излишък на страната за 2013 година, съобщи вестник "Катимерини".

Главният секретар на правителството по приходите Харис Теохарис уточни, че 185 000 от 340 000 кандидати са били одобрени досега.

Общо 600 000 домакинства или един милион гърци имат право на дял от т. нар. социален дивидент, който възлиза на 525 милиона евро. Парите ще бъдат платени на лицата, получаващи под 6500 евро...

Неймар: Ние всички сме маймуни

Звездата на Барселона и Бразилия Неймар защити своя съотборник Дани Алвеш, който стана жертва на расистка обида. По време на мача на каталунците с Виляреал привърженик замери защитника с банан. Алвеш ...

Пишман колекционер изтърва 53 антични монети

Трафик на 53 антични монети беше пресечен на ГКПП-Дунав от Митница Русе.

Бареков: България ще направи Национална стратегия за Македония

Хасково /КРОСС/ България ще направи Национална стратегия за интегриране на българското население в Македония. Това каза в интервю за ЕТВ - Хасково лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него трябва да се направи така, че западната ни съседка да признае българското мнозинство на своя територия, а не да търси у нас македонско малцинство. "Правителството в Скопие трябва да осъзнае, че може да влезе в ЕС, само ако признае, че там има българско мнозинство, а не обратното. И тъй като България е член на общността, Македония ще се съобразява с това", категоричен беше Бареков.Никой няма намерение да присъединява Македония териториално към България, но за западната ни съседка трябва да се мисли като за втора българска държава, каза още лидерът на ББЦ. Подобни примери вече има в други точки по света, допълни той и коментира, че това е начин да се преодолее разделението и кризата в Скопие. "След последните парламентарни избори Македония на практика е разделена на българи и албанци", заключи Бареков. Според него въпросът е сериозен, но досега не е бил повдиган от българските политици.Хората от хасковския регион са крайно недоволни от цялата политическа система, коментира още Бареков. Много млади хора от областта напускат страната, защото търсят по-добър живот. Подобни питания отправиха вчера и жителите на Бисер, които са крайно недоволни от начина, по който бяха разпределени средствата за възстановяване на къщите им

Москва: Западът ни обвинява безоснователно

/КРОСС/ Западните партньори безоснователно обвиняват Русия в неизпълнение на споразумението от Женева от 17 април 2014 г. Това се казва в коментари, публикувани днес от руското външно министерство във връзка с изявлението на „групата на седемте" в контекста на кризата в Украйна.„Западните партньори безоснователно обвиняват Русия, че не спазва Женевското споразумение от 17 април, при това говорят за предприети от украинската страна положителни мерки", се посочва в коментара.„Нима „групата на седемте" смята провеждането на военна операция с използването на украински военни и спецслужби в източната част на страната против собственото си население, което не е съгласно с политиката на настоящия режим, положителна мярка", се посочва в коментара на министерството.

Google тества успешно автомобили без шофьор

Американската компания Google е тествала успешно самоуправляващи се коли по улиците на калифорнийския град Маунтин Вю. Това съобщи Крис Урмсън, ръководител на отдела на корпорацията, което се занимава с развитието на този проект.

Окончателни резултати от изборите в Македония: Един мандат не стига на ВМРО-ДПМНЕ за абсолютно мнозинство

Окончателните резултати след изборите в Македония сочат, че ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски няма да има абсолютно мнозинство в 123-членния парламент. ВМРО-ДПМНЕ ще има 61 депутати при необходими 62. Според оповестени по-рано междинни резултати партията на Груевски трябваше да има 63 мандата.

Опозицията в Македония не признава изборите

ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Македония, а нейният кандидат Георге Иванов бе преизбран на президентския пост. Изборите бяха осъдени за измами от лявата опозиция, която поиска нов вот.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Централната избирателна комисия в Македония обяви, ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Македония, а нейният кандидат Георге Иванов бе преизбран на президентския пост. Изборите бяха осъдени за измами от лявата опозиция, която поиска нов вот. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Централната избирателна комисия в Македония обяви,

ДКЕВР отложи решението за лицензите на енергото

След 12 май ще стане ясно дали енергийният регулатор ще отнеме лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-Про”. Това е срокът, който вчера регулаторът даде на ЕРП-тата да внесат становищата си по новите доказателства на НЕК. Това е второто поред отлагане на окончателното решение за лицензиите.

Само 459 души подадоха заявление за гласуване в Испания

Българите в чужбина могат да подадат заявленията си за гласуване до 29 април по пощата или чрез интернет. След тази дата българските граждани могат да гласуват в избирателните секции по местоживеене в държавата, в която се намират, чрез попълване на заявлението на място в деня на изборите. Подаването на повече заявления би могло да доведе до откриване на нови секции. Към момента броят на определените от ЦИК за Испания секции са 37. Това са местата, в които на предишните евроизбори са гласували поне 100 души. Нова секция обаче може да се открие при събирана на поне 40 заявления за гласуване в даден град, извън списъка на сегашните секции. До момента в Испания не се наблюдава особено оживление около предстоящите на 25 май 2014 г. избори за Европейски парламент. Анкета на OFFNews показа, че като цяло българските граждани в тази страна ще гласуват директно в избирателните секции, образувани както при всички предишни избори. Няма да подават предварителни заявления, а ще разчитат на бланките в комисиите в деня на изборите. Това показват и резултатите от страницата на ЦИК, където до момента са подадени едва 459 заявления. По данни на Министерство на труда и социалната политика на Испания от миналата година, регистрираните български граждани с постоянно местожителство в страната са 179 621 хиляди души. При изборите за народни представители през миналата година 9917 българи в Испания са гласували в 24 населени места. Данните от гласуването сочат по-висока активност в сравнително по-малките населени места като Палма де Майорка - 883 гласа, Памплона - 737 гласа, Гандия - 634. По-големите градове като Барселона и Валенсия са отчели съответно 603 и 696 гласа, като единствено Мадрид отбелязва най-висока активност от 1278 гласували. Българските граждани, живеещи в други страни са 987 442, сочат данни на Евростат. От Агенцията обясниха за OFFNews, че тези данни не съответстват на броя на потенциалните избиратели, тъй като те обхващат и децата, които нямат право да гласуват. Освен това, на пълнотата на тези данни до голяма степен зависи от наличието и/или законосъобразността на данни въз основа на гражданството на съответния национален статистически институт. ----------- Още за гласуването на българите в чужбина на Евроизбори 2014 можете да прочетете в сайта bulgariain.eu

"Виляреал" отстрани до живот фена, хвърлил банан към Алвеш


"Виляреал" взе крайни мерки и наказа до живот запалянкото, който хвърли банан срещу Даниел Алвеш по време на мача с "Барселона" (2:3). От клуба обявиха, че съжаляват за инцидента.

Ръководството на "жълтата подводница" е прегледало видеозаписите и са засекли кой е виновният. "Благодарение на органите на реда и със съдействието на примерните привърженици клубът идентифицира извършителя и отне членската му карта. Достъпът му до стадион "Мадригал" е забранен до живот", обявиха от...

НАП чака 70 000 декларации за доходи в последния момент

Данъчните очакват да получат около 60-70 хил. годишни данъчни декларации за доходите през 2013 г. в последните два работни дни до крайния срок - 30 април, стана ясно след запитване на “Труд” до Националната агенция за приходите. До момента гражданите са подали около 450 000 декларации.
Формулярите се подават лично или чрез упълномощено лице в Данъчните очакват да получат около 60-70 хил. годишни данъчни декларации за доходите през 2013 г. в последните два работни дни до крайния срок - 30 април, стана ясно след запитване на “Труд” до Националната агенция за приходите. До момента гражданите са подали около 450 000 декларации. Формулярите се подават лично или чрез упълномощено лице в

Викаш "Спешна помощ", след 5 часа казват: Няма линейки!

ЖЕНАТА на актьора Венци Кисьов ми позвъни късно вечерта оня ден. Повикали линейка в 16,30 ч, в 21 часа се обадили от “Спешна помощ”, че не могат да ги обслужат. Имало повиквания и преди тях - от 14 часа, които още чакали медицински екипи. Обяснили , че София има нужда от 86 линейки, но всъщност наличните били само 16.
ЖЕНАТА на актьора Венци Кисьов ми позвъни късно вечерта оня ден. Повикали линейка в 16,30 ч, в 21 часа се обадили от “Спешна помощ”, че не могат да ги обслужат. Имало повиквания и преди тях - от 14 часа, които още чакали медицински екипи. Обяснили , че София има нужда от 86 линейки, но всъщност наличните били само 16.

САЩ няма да пращат военни части в България

/КРОСС/ САЩ нямат намерения да пращат военни части в България и смятат да намалят ефекта върху страната ни от икономическите санкции за Русия. Това съобщи в специално интервю за bTV зам.- помощник държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий."Ние напълно съчувстваме и разбираме, че трябва да имаме интелигентни санкции. Санкции, които ще накарат Русия да си плати висока цена за това, което прави. Но трябва да прилагаме така тези санкции, че икономическите щети върху България, върху енергетиката и търговията да не са повече от нужното - каза висшият дипломат, който отговаря за Европа и Евразия. - Имайте предвид, че ако не отговорим на заплахата, която Русия налага върху Украйна, ще платим по-висока цена на ниво регионална стабилност." На въпрос, след като България е съюзник на САЩ, те ще изпращат ли войски у нас, Ий каза, че страната му няма планове да разполага войски в България. „Това, което правим, е да осъществяваме консултации с властите в София и в региона, с Полша и с Балтийските държави. Взимаме мерки да реагираме на тяхното чувство за заплаха от Русия с учения и относително скромни по размер контингенти за тренировки. До момента с България не виждаме тази нужда. Но ние винаги ще сме готови да вземем мерки да помогнем на правителството тук и на българския народ да са сигурни, ако е необходимо, че са защитени срещу външна заплаха", каза още Хойт Брайън Ий.    

Варненски бойци взеха 10 медала от държавното в София

Състезателите на варненския клуб "Боил" се завърнаха с 10 медала, от който 6 шампионски титли от провелото се в София държавно първенство по кикбокс в стиловете - фул контакт и лайт контакт. Боил участва с 10 състезатели в надпревара, в която се включиха около 300 файтъри от цялата страна.

САЩ замрази активи на потенциалния строител на "Южен поток" у нас

САЩ наложиха санкции на пет компании от руската група "Стройтрансгаз", която според неофициална информация е най-вероятният победител в конкурса за изграждане на газопреносната мрежа "Южен поток" в България. "Стройтрансгаз" е под контрола на вече санкционирания от САЩ   милиардер Генадий Тимченко. През март два независими един от друг източници съобщиха пред Mediapool, че консорциум между руската компания "Стройтрансгаз" и пет български фирми ще поемат строителството на българския участък на "Южен поток". Според разследване на вестник "Капитал" "Стройтрансгаз" също е най-вероятният победител в конкурса за изграждане на газопреносната мрежа "Южен поток" в България. Според министерството на финансите на САЩ, дейността на Генадий Тимченко в енергийния сектор е директно свързана с руския президент Владимир Путин. На "Стройтрансгаз" и пет нейни компании са забранени бизнес сделките в САЩ, а на Тимченко и посещенията в страната.

Майката на Мерт: Дори не можеше да гледа, когато колим животно. Ставаше му лошо от кръв

“Още не мога да проумея случилото се... Не мога да си представя как Мерт, който няма 60 кг мокър, може да извърши подобно нещо”, казва Георги Лесински, директор на професионалната гимназия “Руска Пеева” в Джебел, където е учил задържаният за двойното убийство Мерт Мехмед.
Педагогът познавал тийнейджъра от дете. “Още не мога да проумея случилото се... Не мога да си представя как Мерт, който няма 60 кг мокър, може да извърши подобно нещо”, казва Георги Лесински, директор на професионалната гимназия “Руска Пеева” в Джебел, където е учил задържаният за двойното убийство Мерт Мехмед. Педагогът познавал тийнейджъра от дете.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване