ЦКБ и „България Ер” с кобрандирана кредитна карта

Картата е с изгодни лихви и дълъг гратисен период

Видео от Европарламента: Европейска година за развитие 2015 - достойнство за всички




Европейският съюз е най-големият донор на помощи в света – общо и поотделно за страните членки, припомня видео на EuroparlTV. 51 млрд. евро за идните седем години за дейности по развитието ще бъдат разпределени по границите на ЕС и в целия свят.

Европейският парламент започва голяма кампания свързана с 2015 г. - Европейската година за развитие. Целта е да се повиши интересът и информираността на гражданите за идеята, че европейският модел трябва да се гради върху...

Сингапур е новият външен лидер при търговията с юани

Градът държава изпревари Лондон като най-големия клирингов център за търговия с китайските пари


Маскирани нахлуха в автосервиз, откраднаха каса с пари

Въоръжен грабеж е бил извършен късно снощи в автосервиз в ж. к. Въоръжен грабеж е бил извършен късно снощи в автосервиз в ж. к. "Павлово" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. В автосервиза са нахлули петима или шестима маскирани, ударили са охранителя и са откраднали каса с пари. Пострадалият мъж е бил настанен в болница, а след преглед е бил освободен. Той е получил охлузвания и синини.

Земетресение край Перник

Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в 4,58 ч. тази сутрин с епицентър на 27 км южно от София, близо до село Ковачевци, Пернишко, с дълбочина 2 км.
Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 4,58 ч. тази сутрин с епицентър на 27 км южно от София, близо до село Ковачевци, Пернишко, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Бадемите са перфектната здравословна закуска

Шепа от тези ядки на ден предпазва от редица заболявания и зарежда с енергия

НАТО засилва присъствието си по източните граници на Украйна

НАТО засилва присъствието си по източните граници на Украйна. Информацията бе съобщена от Би Би Си, според която Лондон изпраща изтребители в Литва, за да подкрепят разположените в района полски военни самолети. Във Великобритания през следващите дни се очаква да започнат преговори за оказване на помощ на украинското правителство, за да може Украйна да си върне активите, присвоени от експрезидента Виктор Янукович по време на управлението му.

Кадрите на най-голямата ядрена катастрофа

Над четвърт век светът се бори с последиците от трагедията "Чернобил"

Кадрите на най-голямата ядрена катастрофа

Над четвърт век светът се бори с последиците от трагедията "Чернобил"


15 км тунел през Кресна - твърде амбициозен за изпълнение и поддръжка

 Проектът за тунел от 15 км през Кресненското дефиле, който ако бъде построен, ще се нареди на трето място по дължина в Европа, постави редица въпроси за това по силите ли е на държавата да го изгради, а след това и да го поддържа.

От бранша вече застанаха против изпълнението му с няколко мотива: строежът би отнел всички средства от програма „Транспорт” до 2020 година, поддръжката ще вземе от парите за другите пътища в страната, в страната няма фирма, която би могла да го реализира, а инвестицията е поредната в Южна България за сметка на Северна.

Тунел - Струма
 

 

Решението за строежа на 15-километров тунел на "Струма" беше взето през 2008 г. заради опазването на природата и защитените територии в района. Проектът трябва да има две тръби с по две ленти. Сроковете за строителството са по около 10-11 г. за едната тръба. Затова от бранша настояват държавата да изпълни стария проект от 2001 г., който предвижда модернизация на участъка по сегашното трасе. Вариантът е изчислен като по-евтин и може да бъде изпълнен от български компании.

 

 
2110151187 snapshot
 
 
Защо обаче въпросът се повдига, след като процедурите вече са приключили – на въпроса в „Тази сутрин” проф. Румен Миланов, от катедра „Пътища” в УАСГ, не успя да отговори. Той обаче обясни, че в района, който е с висока сеизмична активност, при силен земетръс щетите в тунела няма да могат да се оправят, съвсем друга би била ситуацията при предлагания от тях проект. По думите му актуалният вариант е бил приет под натиска на „екологията”.

 

На противоположна позиция застана председателят на „Зелените” Андрей Ковачев, според когото тунелът е алтернатива на това, че в Кресненското дефиле не може да се строи – заради земетресенията и релефа. Той допълни, че всяка една промяна в одобрения проект ще доведе до връщане на всички пари за изграждане на магистрала „Струма."

 

 

Земетресение край Перник

Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в 4,58 ч. тази сутрин с епицентър на 27 км южно от София, близо до село Ковачевци, Пернишко, с дълбочина 2 км.
Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 4,58 ч. тази сутрин с епицентър на 27 км южно от София, близо до село Ковачевци, Пернишко, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

До края на май ДКЕВР ще мисли за цената на тока

Комисията събра 36 млн. лева от таксата за ВЕИ за три месеца

До края на май ДКЕВР ще мисли за цената на тока

Комисията събра 36 млн. лева от таксата за ВЕИ за три месеца


Суперлекарство премахва холестерола

/КРОСС/ Екип от американски учени от Johns Hopkins University в Мериленд е разработил революционно лекарство, което предпазва от най-страшните сърдечносъдови заболявания. Според изследването, публикувано в научното списание Circulation, лекарството намалява и дори напълно премахва лошия холестерол, причинител на инфаркти и инсулти. Цялата сърдечносъдова система се влияе положително от медикамента, твърди българката Екатерина Пешева, говорителка на „Джонс Хопкинс". Според изследването, препаратът намалява и дори напълно премахва лошия холестерол, който е основна предпоставка за развитието на заболявания като атеросклерозата. Той се отлага по вътрешния слой на артериите, води до запушването им и намалява притока на богата на кислород кръв към сърцето и мозъка. Атеросклерозата, от своя страна, води до инфаркт и инсулт, които са причинители номер едно на смъртни случаи в света. Изследователи тествали лекарството върху мишки, които приемали храна с високо съдържание на мазнини, за да развият коварното заболяване. Хапчето напълно елиминирало натрупването на холестерол в жизненоважни области от тялото. Според учените следващата стъпка е да се установи дали медикаментът няма странични ефекти върху човешкия организъм. Те смятат, че за представянето на хапчето като напълно готов медикамент ще са необходими още пет години. Лекарството ще бъде използвано за лечение на хора, родени с малформации на сърдечния мускул и със сърдечна недостатъчност

Стотици дариха на семейството с 10 деца дрехи и храна

След показването на историята на семейството на Петранка и Добри Добреви, които отглеждат своите 10 деца във варненското село Боряна, стотици българи се опитаха да помогнат на семейството, съобщава Нова телевизия.
Благодарение на тях, три от стаите в дома им са пълни с подаръци.
Освен играчки, дрехи и храна, След показването на историята на семейството на Петранка и Добри Добреви, които отглеждат своите 10 деца във варненското село Боряна, стотици българи се опитаха да помогнат на семейството, съобщава Нова телевизия. Благодарение на тях, три от стаите в дома им са пълни с подаръци. Освен играчки, дрехи и храна,

Намериха трупа на младата жена, удавила се с близки край Винево

Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Това е станало при подновяването на издирването тази сутрин.

Прислужницата на Хитлер проговори след 71 години мълчание

След над 70 години мълчание прислужницата на Адолф Хитлер Елизабет Калхамър проговори за времето, прекарано в известната вила на диктатора Бергхоф. За първи път след години опити на медии да достигнат до Елизабет, тя разкри подробности за работата си за фюрера пред австрийския всекидневник "Залцбург Нахрихтен". "Хитлер си падаше по сладкото, ставала съм свидетелка как посред нощ търси специалната торта, която му правихме - "Форерската торта". През останалото време обаче диетата на Хитлер трябваше да бъде здравословна", спомня си Елизабет. Прислужницата на диктатора никога не е разговаряла с него, защото не са ѝ разрешавали. С прислугата във вилата Бергхоф разговаряла само парньорката на Хитлер Ева Браун. Тя била винаги дружелюбна и давала подаръци на прислугата за Коледа и други празници. "Дисциплината на вилата беше строга. Спомням си как счупих една чаша пред Хитлер и след това ме наказаха, като ми забраниха да си взимам почивни дни", разказва Елизабет. "Работата в Бергхоф открих чрез обява във вестника, но от нея не ставаше ясно, че ще работя за Хитлер. Майка ми ме посъветва да не приемам работа, но тогава бях още млада и подобно предложение беше примамливо", споделя 89-годишната Елизабет. "Скоро след като приех работата, разбрах, че ми е позволено да мисля, но не и да говоря. Предупредиха ме, че ако изнасям информация от вилата, дори и на родителите си, ще ме накажат сурово", разказва Калхамър. В известната вила на Хитлер имало и кино, тъй като фюрерът бил вманиачен по филми от целия свят. На прислугата позволявали да ползват киното, но само за да гледат пропаганден филм за Третия райх. Работата и настроенията на вилата вървели добре до юли 1944 година, когато е извършен неуспешният опит за покушение срещу Хитлер. Елизабет е работила в Бергхоф почти до самия край на войната, когато е била евакуирана по спешност след бомбардировки над баварската местност.

Полицейска банда, печелила по 1000 лв. на смяна

/КРОСС/Полицейска банда, печелила по 1000 лв. на смяна, пише "Преса".  „Узо, узо, ще пиеме узо." С тези думи служителят на пазарджишката полиция Георги Б., вместо да наложи акт на гърка Зафиракис Николаос за шофиране със 149 км/ч на магистрала „Тракия", безпардонно го подканва да „почерпи" с някой лев. Чужденецът пуска двайсетолевка в багажника на патрулката и си продължава.Като Николаос са още десетки други, рекетирани нагло от 12-те подсъдими по делото „Палките" магистрални полицаи, които били превърнали багажницитена служебните астри в касички На смяна престъпната група събирала между 20 и 1000 лв. от рушвети. Имало и дни, в които само едно ченге заработвало почти по хилядарка.В края на работния ден „изнудвачите" се отчитали на своя шеф, който разпределял порав­но парсата, става ясно от обвинителния акт, който след тригодишно разследване бе внесен в Специализирания съд. Разследването срещу 10 пътни полицаи от Пазарджик и двама от Пловдив започна още през септември 2010 г. след сигнал до дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР. Според обвинението лидер на полицейската банда бил Стоян Илиев, който изготвял работните графици. В групата му обаче влизали само осем от 12-те обвиняеми. Срещу тях има повдигнати две обвинения - за участие в организирана престъпна група и за подкуп. Останалите четирима от бандата са привлечени само за подкуп

Япония прекрати издирването на изчезналия Боинг

Япония прекратява участието си в търсенето на изчезналия в началото на март малайзийски самолет.

Намериха трупа на лекарката от Кърджали, отнесена от пороя във Винево

Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Това е станало при подновяването на издирването тази сутрин. Тялото на 30-годишната Шерин Рамаданова от Кърджали е било намерено от южната страна на язовира, където се влива реката, съобщава Haskovo.info. Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Това е станало при подновяването на издирването тази сутрин. Тялото на 30-годишната Шерин Рамаданова от Кърджали е било намерено от южната страна на язовира, където се влива реката, съобщава Haskovo.info.

Изпращат грузински националисти в източна Украйна

/КРОСС/ В източна Украйна изпращат грузински наемници, които са готови да воюват срещу проруски активисти. С вербуването на наемниците се занимава началникът на личната охрана на екс президента 3виад Гамсахурдиа - Гоча Бахия, който в момента се укрива във Финландия. Както съобщи на «Известия» източник от грузинския парламент, по-голямата част от наемниците са националисти от Тбилиси. Проектът се финансира чрез грузинските НПО «Свободна зона» и партия «Единно национално движение», която е била в редиците на властта по време на управлението на Грузия от президента Михаил Сакашвили. «Основно вербуват младежите, които все още не се определили в политическите си пристрастия, или онези, които ненавиждат Русия, и са по-близки към радикални групировки и бандитски формирования», съобщи още източникът от грузинското правителство. Също така, по данните на някои източници, част от финансовата помощ за вербуването на националистите идва от Запада. Същевременно в Краматорск са били задържани три офицера на Службите за сигурност на Украйна, които пристигнали в Донбас, за да отвлекат някои от участниците в протестното движение. Основната задача на военните, според данните, е била да се организира и осъществи отвличането на проруския активист Игор Безлер, лидерът който държи под контрол сградата на Службите за сигурност на Украйна в град Горловка.    

ОДМВР-Смолян се включи дейно в почистването на България

Общо 150 служители на Областна дирекция МВР – гр. Смолян и Районните управления от областта активно се включиха в националната кампания “Да изчистим България за един ден”...

Припомнете си паса на Джерард, който направи Челси шампион (видео)

Годината е 2010-та! Мачът отново е Ливърпул-Челси на "Анфийлд". Преди срещата "сините" са първи в класирането на Висшата лига с точка пред Манчестър Юнайтед. Остават два кръга до к...

ReelFeel с две зали и външна сцена за пролетното си издание

След успешното събитие с Nicolas Jaаr в края на месец февруари, екипът на ReelFeel е готов със следващото си концептуално събитие. На 23 май, петък, в помещенията на студио Орфей (ул. Самоков 60, зад ...

347 тона боклук бяха събрани от жителите на Бургас

Близо 30 000 бургазлии се включиха в тазгодишната Национална кампания "Да изчистим България за един ден", която се проведе на 26 април. В кампанията активно се включиха още 43 фирми...

С този звяр Матиас Екстрьом ще се пусне в раликроса

Матиас Екстрьом няма какво да доказва. Той има две титли в DTM, а преди това спечели и Шведския шампионат за туристически автомобили. Но като състезател, Мати търси нови предизвикателства. Той е старт...

На Острова стартира нова схема за подпомагане на безработните от дълго време

От днес във Великобритания влиза в сила нова схема за оказване на помощ на безработните от дълго време. Мярката засяга всички, включително пребиваващите във Великобритания чужденци, и е част от планов...

Два тима от Беларус ще играят в мъжката Суперлига на Русия

И втори отбор от Белорус може да участва в руската Суперлига по волейбол от следващия сезон, съобщава Volleyball News. Това ще е Строител (Минск), който стана шампион на Белорус на 27 април, след кат...

Берлускони към Шулц: Германците си мислят, че не е имало концентрационни лагери

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони скандализира цяла Германия, след като заяви в прав текст, че германците не вярвали в съществуването на концентрационни лагери по времето на Втората световн...

Ивайло Стоянов ще е съдия на Лудогорец - ЦСКА, вижте останалите съдийски назначения

Голямото дерби между Лудогорец и ЦСКА, чийто изход до голяма степен ще реши титлата в "А" група, ще бъде ръководен от Ивайло Стоянов. Двубоят е на 30-и април от 19.15 часа. Същевременно Рада...

Какво може да неутрализира алкохола

Има спасение от ужасния и болезен махмурлук, защото маята неутрализира алкохола. Производител на бира поразил журналистите на един купон с "устойчивостта" си към алкохола. Макар и да е объ...

Пожар горя в сградата на хотел "Плиска"

Пожар е горял преди обед в сградата на някогашния хотел "Плиска". От МВР съобщиха, че огънят е избухнал след инцидент в подземията на сградата. На място са изпратени 3 противопожарни автом...

Стотици помогнаха на семейството с 10 деца от село Боряна

След показването на историята на семейството на Петранка и Добри Добреви, които отглеждат своите 10 деца във варненското село Боряна, стотици българи се опитаха да помогнат на семейството, съобщава Нова телевизия.
Благодарение на тях, три от стаите в дома им са пълни с подаръци.
Освен играчки, дрехи и храна, След показването на историята на семейството на Петранка и Добри Добреви, които отглеждат своите 10 деца във варненското село Боряна, стотици българи се опитаха да помогнат на семейството, съобщава Нова телевизия. Благодарение на тях, три от стаите в дома им са пълни с подаръци. Освен играчки, дрехи и храна,

Започва двудневна стачка в лондонското метроКопирано от standartnews.com

 Лондон. Тази вечер ще започне двудневна стачка в лондонското метро. Служителите в подземната железница са недоволни от съкращаването на броя на билетните каси и намаляване на броя служители, съобщи РИА Новости.

Профсъюзът на работниците в метрото организира петдневни протести. Първо ще има двудневна стачка на 28 и 29 април, а втората част на протестите са насрочени за 5, 6 и 7 май.


Служителите на метрото трябва да започнат стачните действия в 20 часа тази вечер. Властите обявиха, че ще преговарят с тях, за да няма затруднения с транспорта, който ползват близо три млн. души дневно.


Стандарт Нюз припомня, че служителите в лондонското метро не стачкуват за първи път тази година. Тогава също имаше преговори между двете страни, но до резултат в полза на исканията на стачкуващите не се стигна.


Общинският съвет на Варна с нов член

Варненският общински съвет има нов член. Той положи клетва още в началото на 30-тата сесия на местния парламент, предаде репортер на Moreto.net. Името му е Антон Апостолов. Той влиза на мястото на починалия му колега от „Промяна за Варна“ Петър Тодоров.

Намериха трупа на лекарката, отнесена от пороя във Винево

Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Това е станало при подновяването на издирването тази сутрин. Тялото на 30-годишната Шерин Рамаданова е било намерено от южната страна на язовира, където се влива реката, съобщава Haskovo.info. Открито е тялото на младата жена, пътувала в автомобила, който падна от моста край хасковското село Винево в четвъртък вечерта. Това е станало при подновяването на издирването тази сутрин. Тялото на 30-годишната Шерин Рамаданова е било намерено от южната страна на язовира, където се влива реката, съобщава Haskovo.info.

Русия оскъпи петрола в САЩ

Цената на петрола сорт Brent поскъпна, след като САЩ обяви, че ще наложи още санкции на Русия, която е най-големият енергиен износител в света....

„Газпром”: „Южен поток” се реализира строго по график

Руската компания „Газпром” съобщи, че проектът за газопровод „Южен поток” се реализира в строго съответствие с графика, предаде украинското издание „Лига”.
В съобщението на компанията се посочва, че в България в най-скоро време ще бъде сключен договорът за доставка на оборудване и материали, за строително-монтажни дейности, Руската компания „Газпром” съобщи, че проектът за газопровод „Южен поток” се реализира в строго съответствие с графика, предаде украинското издание „Лига”. В съобщението на компанията се посочва, че в България в най-скоро време ще бъде сключен договорът за доставка на оборудване и материали, за строително-монтажни дейности,

ДКЕВР отложи решението си за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN

Заради задълженията му към Националната електрическа компания, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, предаде “Фокус”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Заради задълженията му към Националната електрическа компания, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, предаде “Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

„Газпром”: „Южен поток” се реализира строго по график

Руската компания „Газпром” съобщи, че проектът за газопровод „Южен поток” се реализира в строго съответствие с графика, предаде украинското издание „Лига”.
В съобщението на компанията се посочва, че в България в най-скоро време ще бъде сключен договорът за доставка на оборудване и материали, за строително-монтажни дейности, Руската компания „Газпром” съобщи, че проектът за газопровод „Южен поток” се реализира в строго съответствие с графика, предаде украинското издание „Лига”. В съобщението на компанията се посочва, че в България в най-скоро време ще бъде сключен договорът за доставка на оборудване и материали, за строително-монтажни дейности,

При сблъсъците в Харков са пострадали 14 души

/КРОСС/ В резултат на сблъсъка между противниците и поддръжниците на федерализацията на Украйна в украинския град Харков, по последна информация, са пострадали 14 души, предаде Първи канал на руската телевизия. На 27 април участници в шествието за единна Украйна, инициирано от футболните фенове на харковския отбор „Металист" и днепропетровския „Днепър", се сблъскаха с привърженици на федерализацията на Украйна. В резултат от сблъсъка, по предварителни данни, 14 души са потърсили лекарска помощ, като шестима от тях са хоспитализирани. Украинската преса представя случилото се по съвсем друг начин. По-късно те показват как младежи с георгиевски лентички са попречили провеждането на мирен митинг - шествие за единна Украйна, и въпреки че са били 10 пъти по-малко от ултрасите, те са пребили украинските футболни фенове. В същото време в Донецк след протеста в защита на референдума, част от протестиращите обгради сградата на телевизионния център и се опита да проникне вътре. Местната милиция свободно пропусна протестиращите в сградата и телевизионния център премина под контрола на Донецка народна република. Опълченците искат да възстановят предаването на руските телевизионни канали и да включат в местните новини информация за подготовката на референдума.  

ДКЕВР отложи решението си за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN

Заради задълженията му към Националната електрическа компания, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, предаде “Фокус”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Заради задълженията му към Националната електрическа компания, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, предаде “Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Жителите на Розово дискриминират сирийските бежанци, обяви омбудсманът


Отношението на жителите на село Розово към настанилите се там бежанци е типична проява на нетолерантност и дискриминация, обяви пред БНТ националният омбудсман Константин Пенчев. Той беше помолен да коментира инцидента в казанлъшкото село, в което 17 бежанци, между които 6 деца, бяха принудени от недоволни местни жители да напуснат наетата от тях къща.

Омбудсманът подчерта, че трите сирийски семейства са плащали за престоя си и не са разчитали на подаяния. Те не са имали възможност и...

Фен хвърли банан по защитник на „Барса“, той го изяде (видео)

Защитникът на „Барселона“ Дани Алвес беше замерен с банан от фен на „Виляреал“ по време на мача между двата отбора снощи, завършил с успех за каталунците с 3:2. Плодът падна пред бразилеца, докато той се готвеше да изпълни корнер. Алвес обаче изуми с хладнокръвието си и взе банана от земята, обели го и изяде част от него, преди да центрира.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване