20 млн. от Ювентус за "наследника на Пирло"

Шампионът на Италия Ювентус иска на всяка цена да привлече халфът на ПСЖ Марко Верати. "Бианконерите" са приготвили оферта в размер на 20 млн. евро за сочения като наследник на Андреа Пирло ...

Сепаратистите в Славянск плениха наблюдатели на ОССЕ, обявиха ги за шпиони

Проруските сепаратисти в Славянск показаха група от заловени наблюдатели от ОССЕ, сред които има и четирима германци и ги обявиха за военнопленници. Общо девет души са „арестувани&rdquo...

И кметицата на Розово не иска сирийците

Жителите на Розово категорично не приемат сирийските бежанци да живеят в тяхното село. Заради протести в края на миналата седмица три сирийски семейства бяха изгонени от населеното място. Без да е имало инциденти, местните настояваха бежанците да напуснат наетата от тях къща.

Въоръжени ограбиха сервиз в софийския квартал "Павлово"


Въоръжен грабеж е извършен снощи около 22.30 ч. в  сервиз в кв. "Павлово" в София, съобщи БГНЕС като се позовава на МВР.

Петима или шестима са нахлули с маски в сервиза, заплашили са пазача с пистолет, ударили са го и са взели метална каса с пари. Пазачът е подал сигнал с паник бутона след това. Откраднатата сума не се съобщава.

В същия квартал миналата седмица въоръжени нападатели откраднаха 30 хил. лв. от пътници в лека кола. Според пострадалите те са били блокирани от...

Еколози: По-малко туристи, но да плащат повече

Остър спор по темата: "Пречат ли еколозите на развитието на България?", се развихри в последната част на на предаването "Пуснете водата" по ТВ7. "Едва два процента в Пирин са застроени, съоръженията в планините са прекалено малко на фона на тези, с които разполагат съседните страни.

Фонд мениджърите в САЩ загърбват "малките" акции

Залозите за спад на индекса Russell 2000 са достигнали най-голямата си стойност от 2012 г.


Само едно място не достигна на ВМРО-ДПМНЕ за абсолютно мнозинство

Само едно място дели консервативната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ от абсолютно мнозинство в парламента след проведените в неделя предсрочни парламентарни избори. Заедно с този вот се проведе и вторият тур на президентските избори, на който кандидатът за президент на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията "За по-добра Македония" Георге Иванов спечели 55.25 процента, докато кандидатът на СДСМ Стево Пендаровски – 41.17.   ВМРО-ДПМНЕ ще има 61 депутати в 123-местния парламент, а опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) ще получи 34 места, етническата албанска партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) - 19, Демократичната партия на албанците – 7. Малката партия Гражданска опция за Македония (ГРОМ) ще има един депутат, а трета партия на етническите албанци - Национално демократично възраждане (НДВ) също един.   Левоцентристката опозиция обаче заяви, че няма да признае резултатите от изборите заради "намеса в демократичния процес".   СДСМ и обединената опозиция настояват за спешно формиране на служебно правителство и провеждане на честни президентски и парламентарни избори в страната.   Местните наблюдатели, които бяха на терена по време на изборния ден, забелязаха единични случаи на групово гласуване, агитиране, партийни активисти пред избирателните секции, но и проблеми в избирателния списък в определени места, пише "Утрински весник", цитиран от БТА.   Наблюдателите от гражданската асоциация МОСТ са регистрирали групово гласуване и гласуване от чуждо име, четене на глас на имена на гласоподаватели, агитиране от неупълномощени лица, проверка на избиратели от страна на партийни активисти, отбелязва изданието.   СДСМ бойкотира македонския парламент в продължение на четири месеца през 2011 г., като обвиняваше Груевски в запасяване с лостове за власт - полиция, съдебна система и медии. Парламентарната криза доведе тогава до предсрочни парламентарни избори.   Премиерът Никола Груевски обяви "мощна" победа за неговата ВМРО-ДПМНЕ, която управлява от 2006 г. насам.   "На тези избори победи демокрацията, победиха гражданите, победи Македония, заяви президентският кандидат на коалицията "За по-добра Македония", водена от ВМРО-ДПМНЕ", каза Георге Иванов. Той оцени, че изборите са били проведени в мирна, честна и демократична атмосфера, както и приляга на европейска Република Македония.   В предсрочните парламентарни избори в Македония са участвали 64 процента от 1 милион и 780 хиляди избиратели. Невалидни са 37 566 бюлетини, съобщи МИА.   Участието в президентските избори е било 54.33 процента. Невалидни са 34 690 бюлетини.   Избирателите етнически албанци като цяло са бойкотирали президентските избори, както и на първия кръг на 13 април, отбелязва Асошиейтед прес. Етническите албанци са една четвърт от 2.1-милионното население на Македония.   Една от партиите на етническите албанци обаче традиционно участва в управляващата коалиция в интерес на стабилността в страната.

Управляващите в Македония спечелиха изборите 2 в 1

Управляващите в Македония ВМРО-ДПМНЕ запазиха позициите си в страната спечелвайки парламентарните и президентските избори, проведени по схемата 2 в 1, съобщават в понеделник световните информационни агенции. По данни на македонската ЦИК при преброени над 63% от бюлетините партията на премиера Никола Груевски води с 43 на 100 или 442 399 гласа, а социалистите са събрали само 24% или 255 967 гласа. Така Груевски запазва поста си на министър-председател. Демократическият съюз за интеграция на Али Ахмети пък събира 142 099 гласа или 13.85 %, а Демократическата партия на албанците (ДПА) – 61 157 гласа или 5.96%. ГРОМ получава подкрепа от 28 995 души или 2.83%, НДП получава гласовете на 15 409 избиратели или 1.53%, а ВМРО-НП на Любчо Георгиевски – 15 409 гласа или 1.5%. Всички останали политически формации и коалиции получават под един процент подкрепа. На парламентарните избори се състезаваха 1402 кандидати от пет коалиции и девет партии. Те се състезаваха за 123 депутатски места. Страната е разделена на шест избирателни района, всеки от които ще излъчи 20 депутати. Последните трима се излъчват от граждани в чужбина. Досегашният президент Георге Ивано също запазва поста си, след като получи подкрепата на 505 687 души на втория тур. Кандидатът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Стево Пендаровски пък събра 372 886 гласа, сочат данните на Държавната избирателна комисия на базата на 95.90% преброени бюлетини от вота за държавен глава. Междувременно от най-голямата опозиционна партия в Македония – Социалдемократическият съюз, обявиха, че няма да признаят резултатите от парламентарния и президентския вот. Лидерът й Зоран Заев заяви на пресконференция в Скопие късно вечерта в неделя, че управляващите не са осигурили честен изборен процес. По думите му партията ще обяви в понеделник дали ще се откаже от спечелените депутатски мандати. Право на глас в изборите 2 в 1 имаха 1 779 572 избиратели. Гласуването завърши без сериозни инциденти, съобщава ДПА. Според македоснаката избирателна комисия активността е била малко над 53 процента.

Премиум версия на Galaxy S5 може да се появи през юни

При някои бройки от Galaxy S5 има проблем с камерата, потвърди корейският производител


8900 места за детска градина и ясли в София, още 8000 чакат

8900 свободни места за детска градина и ясли ще бъдат обявени на първото класиране в София на 9 май. Половината от тях са за ясли, а останалите за първа градинска група.
Още приблизително толкова малчугани обаче няма да могат да влязат в детско заведение от септември. Те са от последния бейби бум преди кризата.
Най-драматично бе през 2008 г. 8900 свободни места за детска градина и ясли ще бъдат обявени на първото класиране в София на 9 май. Половината от тях са за ясли, а останалите за първа градинска група. Още приблизително толкова малчугани обаче няма да могат да влязат в детско заведение от септември. Те са от последния бейби бум преди кризата. Най-драматично бе през 2008 г.

Киев отмени парада на Победата

/КРОСС/ Градската администрация в Киев прие решение да не се провежда в столицата на Украйна военният парад на 9 май в чест на 69-годишнина от Победата във Великата Отечествена война (Втората световна), в която Украйна е взимала активно участие и дала немалко жертви, предаде ИТАР-ТАСС. Планира се, вместо парада на Победата да се проведат други мероприятия, като например концерт за ветераните на войната и труда в двореца на културата «Украйна». Основните мероприятия ще се проведат в парка на Великата Отечествена война, а вечерта ще има празнични фойерверки.

Нищожна онлайн анкета решава съдбата на паветата на Руски паметник

Проект на Столична община за реконструкция на пространството около Руски паметник възмути граждани на София, които разкритикуваха идеята за смяна на паветата с асфалтова настилка и липсата на обществено обсъждане. В подкрепа на проекта са гласували повечето граждани, участвали в онлайн анкета на сайта на Столична община. „Това е съмнителна процедура, а онлайн анкетата е нищожна. Още повече, че гражданите не са виждали проекта, а това е недопустимо, когато се прави толкова мащабна и дълбока промяна на знаково място, каквото е Руски паметник", коментира в ефира на „Тази сутрин" по bTV Мартин Микуш, член на инициативния комитет за запазване на облика на мястото. Той изтъкна и друг проблем - според проекта трамвайните линии ще бъдат преместени така, че колите на градския транспорт ще правят много остър завой. Друг член на инициативния комитет посочи и разликата между първоначално обявената цена и стойността на проекта сега. „Зам.-кметът по транспорта първо обясни, че ще е под 500 000 лв., а сега излиза над 3,5 млн. лв. Имаме справка, според която препавиране на един квадратен метър струва 25 лв., а за преасфалтиране - 41 лв.", подчерта той. Директорът „Транспортна инфраструктура" в Столична община Васил Начевски нарече информацията на гражданските организации изкривена и посочи, че проектът я опровергава, без да обясни как

"Вашингтон" и "Портланд" се доближиха на победа от втория кръг на плейофите


Басетболистите на "Вашингтон уизърдс" и "Портланд трейл блейзърс" се доближиха на една победа от класиране за втория кръг в плейофите на НБА, след като взеха домакински победи в четвъртите мачовете от сериите срещу "Чикаго булс" и "Хюстън рокетс". 

Отборът от "Вашингтон" спечели безпроблемна победа с 98:89 срещу "биковете", въпреки очакванията да има проблеми заради отсъствието на наказания Нене. Вместо това се получи най-неравностойният мач от началото на серията.
...

ВМРО-ДПМНЕ остава на власт в Македония

/КРОСС/Македонските консерватори спечелиха парламентарните избори в неделя и техния кандидат бе преизбран на президентския пост. Изборите бяха осъдени като измамни от страна на лявата опозиция, която призова за нови избори.   Въз основа на 60% от обработените бюлетини ВМРО-ДПМНЕ печели 316 000 гласа, а опозиционната Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) има 188 000 гласа. За президентските избори въз основа на 70% от изборните бюлетини, Георги Иванов (ВМРО-ДПМНЕ) взема 377 000 гласа, а Стево Пендаровски (СДСМ) - 278 000. Гражданската асоциация МОСТ предвижда 60 депутата за ВМРО-ДПМНЕ и 34 за СДСМ. Според организацията Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) ще вземе 18 депутатски мандата. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Никола Груевски оредели изборите като успешни.  „Родината е в сигурни ръце. Никола Груевски ще продължи да бъде премиер, а Георге Иванов - президент", заяви на пресконференция в Скопие Влатко Гьорчев от партията на премиера Никола Груевски. По думите му ВМРО-ДПМНЕ печели убедително изборите в македонската диаспора, но и във всички избирателни райони в страната. На тези избори спечели демокрацията, спечелиха гражданите, спечели Македония. Това заяви на пресконференция в Скопие кандидатът за президент от ВМРО-ДПМН Георге Иванов, който получава втори президентски мандат

Левски вади по 3000 лева на месец за петима юноши

Мики Орачев, близнаците Цоневи, Владислав Мисяк и Стивън Петров ще се уредят с нови договори


339 заразени със смъртоносния MERS в Саудитска Арабия

Броят на заразените от смъртоносния вирус MERS в Саудитска Арабия достигна 339 души, съобщи CNN. Там заразата вече взе 102 жертви. Само през уикенда са регистрирани нови 26 случая, 10 от които - фатални. В резултат на скоростното разпространение на вируса министърът на здравеопазването в Саудитска Арабия Абдула бин Абдуалазиз Ал-Рабиа подаде оставка. Преди броени дни беше открит и първия случай на болестта в Гърция . Заразеният е 69-годишен грък, който живее в град Джида в Саудитска Арабия. Мъжът е пристигнал в Гърция на 17 април и е бил приет за лечение в болница, след като състоянието му се влошило. Близкоизточният респираторен синдром се отнася към групата на коронавирусите, които предизвикват грипоподобни заболявания. Първият случай на опасния вирус бе засечен през 2012 г. Коронавирусите включват в себе си както вируси, които предизвикват простудни заболявания, така и вируси, които предизвикват атипична пневмония SARS. Новият вирус няма пряко родство с нито един от известните коронавируси.

Жаби и боклуци потекоха от чешмите в Етрополе

Жаби и боклуци текат от чешмите на гражданите в Етрополе, съобщава Нова телевизия.
При дъждовно време пък теква кална вода. Тръбите не са сменяни от 60 – те години на миналия век, а водата, която идва е от река, в която лятото ходят много животни.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Жаби и боклуци текат от чешмите на гражданите в Етрополе, съобщава Нова телевизия. При дъждовно време пък теква кална вода. Тръбите не са сменяни от 60 – те години на миналия век, а водата, която идва е от река, в която лятото ходят много животни. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Обсъждат увеличаване на майчинството с 6 месеца

Платеният отпуск по майчинство практически да се удължи с още 6 месеца ще обсъждат във вторник на заседанието на Националния съвет по тристранно...

Румънски бизнесмен дари 100 табели на Бяла

Гелу Паламару обичал много да пътува да българския град, но трудно се ориентирал по улиците в негоРумънски бизнесмен подари 100 нови улични табели на град Бяла. Те ще бъдат монтирани за празника на града 6 май. Гелу Паламару работи главно в сферата на туризма. Поддържа приятелски контакти с много българи от Русе и региона. При честите си обиколки се влюбва в Бяла и историческите му забележителности, но се сблъсква с един проблем - трудно се ориентира по улиците, тъй като няма табели с имената им. "Правил съм многобройни екскурзии и познавам този район. При тези пътувания констатирах нещо, което между другото го има и в Румъния, че липсват табели с наименованията на улиците, с номерата, което много затруднява туристите и пътуващите по тази дестинация", обяснява инициативата си Паламару. Той решава да помогне на приятелите си от Бяла и да направи дарение от 100 табели. Те са на стойност над 3000 евро и са изработени от неговата фабрика. За да не се повреждат лесно, табелите са направени с лазерна технология, а боята е впръскана по специален начин. Технологията ги предпазва от ръжда, тъй като са изработени от нецинкови материали. Макар по-скъпи, табелите ще имат дълготраен живот - до над 20 години. Сред най-куриозните творения на Гелу Паламару са най-малката и най-голямата табели. Първата е била като истинско бижу - три на три сантиметра, а втората - с размери шест на четири метра. Модните тенденции не са чужди и за този бранш

Женско парти за титлата на "Фенербахче"

"Фенербахче" отпразнува титлата на Турция по красив и странен начин, след като допусна на трибуните за домакинството с "Ризеспор" само жени и деца.

Над 50-хилядната публика бе подбрана така в жест, с който ръководството реагира на хулиганските изстъпления на ултраси на "Фенер" от последните месеци.

Пред такава аудитория лидерът направи 0:0 и "Фенербахче" отпразнува титлата на Турция по красив и странен начин, след като допусна на трибуните за домакинството с "Ризеспор" само жени и деца. Над 50-хилядната публика бе подбрана така в жест, с който ръководството реагира на хулиганските изстъпления на ултраси на "Фенер" от последните месеци. Пред такава аудитория лидерът направи 0:0 и

Преглед на варненския печат - 28 април

"През май във Варна: Разкриват 131 нови места в детските градини, двете пристройки са във „Владиславово“ и в кв. „Виница“. Това е водеща тема за вестник "Черно море". Две нови разширения на детски градини ще бъдат открити през май, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Съдия Веселин Пенгезов си тръгна от ДАНС с 4 обвинения

Щял да се защитава сам "като Георги Димитров в Лайпцигския процес"


Защо жителите на Розово не искат бежанци в селото

Местните заявяват, че вместо сирийци предпочитали украински бежанки

Омбудсманът зове: Обръщайте се към мен при натиск на изборите

В деня на изборите за Европейски парламент на 25 май гражданите могат да се обръщат към РИК и ЦИК, обърна внимание в студиото на “Денят започва” националният омбудсман Константин Пенчев. Той подчерта, че се очаква нарушенията да са свързани с агитации в деня на изборите.

Lamborghini ще произвежда Urus в Словакия

Производството на първия проходим модел на компанията от 1993 г. ще започне през 2017 г.


Торнадо взе жертви в САЩ


Бури торнадо причиниха смъртта на най-малко 10 души в централната и южната част на Съединените щати, предаде Франс прес, като се позова на представители на местните власти.

Осем човека са загинали в южния щат Арканзас. Торнадо е преминало над няколко предградия на Литъл рок. Нанесени са щети на сгради и автомобили.

Друго торнадо от същата система е убило двама души в централния щат Оклахома.

Бури връхлетяха още щатите Небраска, Айова и Мисури, посочва Асошиейтед...

Грабеж на сервиз в ж.к. „Павлово“

Въоръжен грабеж на сервиз е извършен снощи в столичния квартал „Павлово“, съобщава БГНЕС. Около 22.30 ч. снощи група от петима или шестима души е нахлуха в сервиза, заплашили са пазача с пистолет, ударили са го по главата и са отмъкнали металната каса, където се държи оборотът. Полицията изяснява обстоятелствата по случая. Все още не е ясно каква сума е била задигната от сервиза. Това е поредният обир в ж.к. „Павлово" за поредния месец, като кражбите винаги са извършвани от групи по няколко души.

Джордж Клуни се сгоди

Вечният ерген на Холивуд Джордж Клуни изглежда се е уморил да бъде ерген и вече е сгоден за адвокатката Амал Аламудин, съобщи New York Post.
Връзката между актьора и британската адвокатка, която представлява Джулиан Асандж датира от преди по-малко от година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Вечният ерген на Холивуд Джордж Клуни изглежда се е уморил да бъде ерген и вече е сгоден за адвокатката Амал Аламудин, съобщи New York Post. Връзката между актьора и британската адвокатка, която представлява Джулиан Асандж датира от преди по-малко от година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

В Бургас вече правят и тактилни пешеходни пътеки

2014-04-26 17 35 14

Изграждането на достъпна среда е първата предпоставка за осигуряване на самостоятелен и независим живот за хората с увреждания. Водена от този принцип, Община Бургас изпълни пешеходна пътека от нов тип – напълно адаптирана за нуждите на хората със зрителни увреждания. Тя се намира при кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Гурко“. Включва скосени бордюри към пътното платно за безопасно слизане и качване на тротоара, водещи тактилни ивици за носочване към пешеходната пътека, звукова сигнализация за зелена светлина.

Мястото за изграждане на първата такава пешеходна пътека не е случайно. През кръстовището преминава най-дългия градски маршрут с тактилна ивица, свързващ площад „Тройката“ с Приморски парк. Освен това в района има концентрация на заведения за доболнична и болнична помощ.

За нарушения в изборния ден сигнализирайте ЦИК и РИК

/КРОСС/Партиите, които са злоупотребили с лични данни в подписките си за регистрация в ЦИК, най-малкото трябва да бъдат порицани, смята омбудсманът на България Константин Пенчев. Пред БНТ той заяви, че отговорността за откраднатите лични данни не бива да се прехвърля върху крайните изпълнители, които събират подписите, а трябва да се понесе от партиите. Той обаче е уверен, че по случая няма да има сериозни наказания. „Няма да се случи изобщо. Не, че прокуратурата не работи, а защото за да хванем това, трябва в списъците, където е употребен моят подпис, има заврънтулка, която се брои за мой подпис, трябва да се назначи експертиза, да се открие кой точно е направил този подпис и това да се направи за всеки отделен случай", обясни Пенчев и изрази надежда, че до следващите избори Законът за личните данни ще бъде значително подобрен, така че да няма повече подобни случаи. В деня на изборите за Европейски парламент на 25 май гражданите могат да се обръщат към РИК и ЦИК, тъй като те са основните институции, които са отговорни за нарушенията, посъветва националният омбудсман, като уточни, че основните жалби, с които се занимава той, са от по-мащабен характер  Константин Пенчев очаква нарушенията да са свързани с агитации в деня на изборите.  

Слънчев бряг отново е най-евтиният курорт за британците


Слънчев бряг е най-евтиният морски курорт за британците и това лято. В. "Телеграф" информира, че еднодневен престой тук ще струва на жителите на острова 43.26 паунда.

Проучване на Британските пощи на разходите за лятна почивка сред 20 най-популярни във Великобритания летни курорта отчита, че в Слънчев бряг британците ще платят най-ниска цена за 10 основни стоки и услуги, на базата на които е направена класацията.

В изследването е пресметнато, че чаша кафе тук  е 0.89...

Aрсенал с интерес към Балотели

Отборът на Арсенал иска да привлече нападателя на Милан Марио Балотели, информира английската преса. Според информациите, наставникът на „топчиите" Арсен Венгер възнамерява да отправи о...

Боев: Не мога да кажа кога ще решим за ЕРП-тата

Не мога да кажа в какъв срок след 12 май ДКЕВР ще вземе решение за лицензите на ЕРП-тата. Това заяви днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев. Днес Ко...

Намериха мъртва изчезналата в наводнението лекарка от МБАЛ Кърджали

Тялото на д-р Ширин Рамаданова - лекар в МБАЛ Кърджали, вече е намерено. Трагичната новина беше съобщена пред Агенция "Фокус" от Фикрет Исса, кмет на село Винево, Община Минерални бани. Ра...

Дисни представя: КАМБАНКА И ФЕЯТА ПИРАТ

Всички знаем историята на Питър Пан, който попада в Невърленд – страната, в която децата никога не порастват. Негов верен спътник във всичките му приключения е феята Камбанка (Tinkerbell &am...

Ще се защитавам като Георги Димитров - без адвокат

За мен 4 обвинения. Това каза председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов на излизане от сградата на ДАНС, където час преди това бе повдигнато обвинение и на полк. Петър Петков, пред...

Патладжани с плънка от кайма

Необходими продукти: 1 патладжан 2 домата 400 гр кайма 1 глава лук 2 скилидки чесън 40 гр кашкавал олио сол черен пипер червен пипер чубрица целина магданоз Начин на приготвяне: Срежете...

Скандал с банан и победа без радост за "Барса"

"Барселона" обърна от 0:2 до 3:2 гостуването си на "Виляреал" и остана в битката за титлата на Испания. С голове на Кани и Ману Тригейрос домакините поведоха до 55-ата минута с два гола и виждаха гранда повален.

Не че на "Барса" му беше до футбол. Преди мача в минутата мълчание в почит на Тито Вилянова плакаха не един и двама, а Серхио Бускетс п "Барселона" обърна от 0:2 до 3:2 гостуването си на "Виляреал" и остана в битката за титлата на Испания. С голове на Кани и Ману Тригейрос домакините поведоха до 55-ата минута с два гола и виждаха гранда повален. Не че на "Барса" му беше до футбол. Преди мача в минутата мълчание в почит на Тито Вилянова плакаха не един и двама, а Серхио Бускетс п

Инвестициите в търговски имоти в Европа с 27% ръст за тримесечието

От географска гледна точка активността е съсредоточена върху големите и ликвидни пазари, като Великобритания и Германия


Жаби и боклуци потекоха от чешмите в Етрополе

Жаби и боклуци текат от чешмите на гражданите в Етрополе, съобщава Нова телевизия.
При дъждовно време пък теква кална вода. Тръбите не са сменяни от 60 – те години на миналия век, а водата, която идва е от река, в която лятото ходят много животни.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Жаби и боклуци текат от чешмите на гражданите в Етрополе, съобщава Нова телевизия. При дъждовно време пък теква кална вода. Тръбите не са сменяни от 60 – те години на миналия век, а водата, която идва е от река, в която лятото ходят много животни. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Славянск освободи един от членовете на мисията на ОССЕ

/КРОСС/ Опълченците в Славянск освободиха един от задържаните наблюдатели на ОССЕ в Украйна, а преговарящите организации са напуснали града, съобщи Интерфакс.По предварителни данни освободеният е военен наблюдател, гражданин на Швеция Ингви Томас Йохансон. Решението той да бъде освободен е било прието във връзка с това, че страда от диабет.Междувременно още 10 члена наблюдатели на мисията на ОССЕ остават задържани. Напомняме, че на 25 април при влизане в Славянск, група неизвестни спрели за проверка автобус, в който пътувала инспекционната група, работеща в Украйна съгласно решението на ОССЕ. Групата се състои от 8 души: 4 от ФРГ и по един човек от Швеция, Полша, Дания и Чехия.Лидерът на «Народното опълчение на Славянск» Вячеслав Понамарьов нарече задържаните «военнопленни» и заяви, че е готов да ги обмени за неговия заместник Игор Перепечаенко, изчезнал след завръщането си от Москва, както и за други негови съмишленици.    

Кибер приятел ни мотивира да тренираме

Човешкият партньор обаче си остава незаменим


DJ Marti G подготвя представяне на новият албум на Michael Jackson !!!

Най-добрият Ретро DJ в България Marti G, ще направи презентация на новият албум на своят идол Michael Jackson,  десет дни след официалната му премиера. Новият албум на краля на поп-музиката излиза на 13 май и съдържа десет неиздавани до сега песни записвани в периода от 2007 до 2008 година и се казва Xscape. Марти е един от най-известните и големи почитатели на Майкъл у нас и притежава всичките му оргинални сингли, дискове, концертни и видео издания, книги и някой аксесоари.

„Останах приятно изненадан и доста развалнуван, когато разбрах за издаването на Xscape ще направя подобаваща за моя идол презентация на аудио и видео. Ще видим и чуем и някой от по старите му и популярни песни, ще има и други изненади, но не искам да ги издавам…ще ги запазя за всички, сподели Marti G . “

Кога презентацията ще бъде представена и в любимия му град Поморие, където са и приятелите му, все още не е ясно.

Джордж Клуни се сгоди

Вечният ерген на Холивуд Джордж Клуни изглежда се е уморил да бъде ерген и вече е сгоден за адвокатката Амал Аламудин, съобщи New York Post.
Връзката между актьора и британската адвокатка, която представлява Джулиан Асандж датира от преди по-малко от година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Вечният ерген на Холивуд Джордж Клуни изглежда се е уморил да бъде ерген и вече е сгоден за адвокатката Амал Аламудин, съобщи New York Post. Връзката между актьора и британската адвокатка, която представлява Джулиан Асандж датира от преди по-малко от година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Пречиствателната станция на Слънчев бряг ще осигури 99% пречистване на водите

Работата по проекта напредва, но съоръжението ще заработи догодина


"Истина" по руски

Кризата в Украйна доведе до тотални разделения - вътре в страната, между Киев и Москва, между Изтока и Запада. Въоръжените сблъсъци са следвани от не по-малко разгорещена война на напълно противоположни интерпретации. 
Посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи предостави на “Труд” своята гледна точка за случващото се с родината му.
Очакваме и по Кризата в Украйна доведе до тотални разделения - вътре в страната, между Киев и Москва, между Изтока и Запада. Въоръжените сблъсъци са следвани от не по-малко разгорещена война на напълно противоположни интерпретации. Посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи предостави на “Труд” своята гледна точка за случващото се с родината му. Очакваме и по

Преглед на печата, понеделник, 28 април

СТАНДАРТ: 10% лихва по данъка за доходите Наказателни лихви ще плащат всички, които до края на месеца не платят дължимия данък върху...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване