Достена Лаверн: Инвестициите в образованието и културата са най-прекият път към икономически растеж в България

Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца. По думите и има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието. Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца. По думите и има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието.

Достена Лаверн: Инвестициите в образованието и културата са най-прекият път към икономически растеж в България

Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца. По думите и има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието. Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца. По думите и има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието.

Лаверн: Инвестициите в образованието и културата са прекият път към растежа

/КРОСС/ "Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура." Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца. По думите й има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието. „Преди двадесет години ние имахме такова образование, за което ни завиждаха в Европа. Заради това инвестицията в култура и образование е инвестиция в безценното", заяви кандидатът за евродепутат на левицата. Във Враца Достена Лаверн посети постановката „Забрадката на слънцето" във Врачанския театър. Като любител на театъра и културен журналист, тя често посещава и отразява театрални събития във Франция. Тя посочи, че нашият театър по нищо не отстъпва на този във Франция. „Но лобирането е слабо и аз лично се ангажирам да подкрепям изяви и представяния на българските театрални дейци на европейската сцена", каза кандидатът за евродепутат от левицата. В разговор с актьорите се изтъкна високото ниво на българския театър и малкото средства, отделяни за театрите. Лаверн подчерта необходимостта от сериозни инвестиции в сектора, което в комбинация с амбициозен ангажимент от страна на театралните дейци, би довело до чувствително съживяване на културната институция.  

Видео: първи автомат за марихуана в Канада




Първият автомат за разпространение на марихуана е инсталиран в аптека за медицинска марихуана във Източен Ванкувър, Канада. Текст на Сара Томс.

С автомати се продават закуски, питиета и много други продукти. Вече изглежда в тях има и трева.

Първият автомат за марихуана е инсталиран в "Би Си Пейн Съсайъти Диспенсъри" във Ванкувър и предлага "висококачествена" медицинска марихуана на цена от 50 долара за 15 грама.

Само членове на клуба, снабдени с...

Орешарски защити Дивизиева


Обвинението срещу Мария Дивизиева няма нищо общо с дейността на този кабинет. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, на въпрос, свързан с обвинението, повдигнато на началника на кабинета му Мария Дивизиева, цитиран от агенция "Фокус".

"Все пак е само обвинение, на този етап. Това е случай преди години, и няма нищо общо с дейността на този кабинет, и нейната дейност в последната една година, като началник на кабинета", каза премиерът и отказа повече коментари по темата.
...

МВР: Йовчев платил глобата си със собствени пари

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е платил фиша си за превишена скорост с лични пари. Това каза за OFFNews медийният съветник на минитъра Тодор Пройчев. Той коментира публикация в агенция „Пик“, от която става ясно, че глобата за превишена скорост е платена не от министъра, а от служител на МВР. Случаят беше огласен преди повече от месец от бившия шеф на КАТ-София Богдан Милчев. „Глобата е платена с лични средства на министър Йовчев, всякакви други внушения, че не си е платил глобата, не отговарят на истината“, каза Тодор Пройчев. Той не пожела да поясни, от кого е била платена глобата, но каза само, че министърът „е седял на гишето, за да си плати глобата.“ Столичната пътна полиция засякла министъра с превишена скорост от 24 км/час над допустимото на бул. „Ботевградско шосе“, където ограничението е 50 км/час. Случката се разиграва на 9 август 2013 година, докато Йовчев шофирал личния си автомобил. От платежното нареждане, публикувано от „Пик“ става ясно, че глобата от 100 лв. е платена два месеца по-късно с предвидената отстъпка, когато плащането става в срок. На платежното нареждане обаче не стои подпис на министъра. „Цялата истина ще излезе наяве, когато Цветлин Йовчев подаде оставка“, коментира пред OFFNews бившият шеф на КАТ-София Богдан Милчев. Той твърди, че е направен опит случаят да се потули, докато той още е бил на поста. Милчев обясни, че след като получил фиша, Йовчев го е дал на „шеф на дирекция, за да го оправи“. Вместо да бъде платен, фишът след това попаднал в „много отговорен служител на КАТ“, който, вместо да уведоми началника си за случая, решил да го потули. В резултат, служителят на КАТ заедно с шефа на отдела за видеоконтрол обмисляли как могат да анулират фиша и след като не открили начин, пратили служител да плати глобата. От платежното нареждане става ясно, че глобата не е платена лично от министъра. Снимка: "Пик" Малко по-късно парите били изплатени на този служите, твърди Милчев, но това станало едва след като той научил цялата история. „Защо министър Йовчев не каза преди месец, че го е платил сам, а сега когато излиза истината, твърди, че фишът е платен с негови пари?“, коментира Богдан Милчев. Според него, ако е искал някой да му плати фиша, министърът е могъл веднага да прати секретарката си, шофьора си или жена си.

"Барклис" съкращават 19 хиляди служители

В „Барклис“ съкращават 19 хиляди работни места до 2016 г. Като част от новата им стратегия, инвестиционният ресор ще е най-потърпевш като се очаква...

ГЕРБ внесе в НС искане за оставката на Мая Манолова

Според ГЕРБ зам.-председателят си позволява "да неглижира присъствието в залата на опозицията, да запушва уста, да наказва, да осъжда, да манипулира, да прекъсва"

"Барклис" съкращават 19 хиляди служители

В „Барклис“ съкращават 19 хиляди работни места до 2016 г. Като част от новата им стратегия, инвестиционният ресор ще е най-потърпевш като се очаква...

Франция доволна от последните изявления на Путин

/КРОСС/ Френският външен министър Лоран Фабиюс обсъди ситуацията в Украйна с руския си колега Сергей Лавров и заяви, че Париж и приветства неотдавнашните изявления на руския президент Владимир Путин по темата."Днес имах телефонни разговори с руския външен министър Сергей Лавров. Споделих му за нашите опасения относно насилието в Украйна, в частност за трагичните събития в Одеса", съобщават от Министерството на външните работи на страната. "Последните изявления на президента Путин изглежда са в правилната посока. Те се вписват в логиката на контактите на високо равнище между Франция и Русия", казва френският министър.Както беше съобщено в сряда, руският държавен глава призова поддръжниците на федерализацията в Югоизточна Украйна да отменят насрочения за 11 май референдум за самоопределение на регионите, „ за да се създадат необходимите условия за диалог" с властите в Киев. Междувременно, Русия поиска от настоящата власт в Киев незабавно да преустанови всички военни операции в югоизточната част на Украйна.

Драгомир Стойнев: Икономическият растеж показва, че сме на правилен път

Реиндустриализация чрез достъп до финансов ресурс, инвестиции в човешки капитал и развитие на иновациите очерта министърът на икономиката и енергетиката във Враца
Отчетеният икономически растеж през последните месеци е показателен за правилния път и новия тип политика, която води сегашното управление. Реиндустриализация чрез достъп до финансов ресурс, инвестиции в човешки капитал и развитие на иновациите очерта министърът на икономиката и енергетиката във Враца Отчетеният икономически растеж през последните месеци е показателен за правилния път и новия тип политика, която води сегашното управление.

Над 1200 тона хранителни отпадъци са преработени в новите инсталации "Хан Богров"


Над 1200 тона хранителни отпадъци и близо 3 000 зелени отпадъци са преработени за четири месеца в инсталациите за отпадъци "Хан Богров". Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова и добави, че вчера е започнало строителството на инсталацията за механично и биологично третиране край село Яна.

Инсталациите "Хан Богров" бяха официално представени в края на януари тази година. На площадката има две отделни технологични линии - за третиране на 24 000 тона годишно зелени отпадъци...

Започна асфалтирането на бул. „Трети март“

Полагането на асфалтовата настилка по бул. „Трети март“ започна в началото на седмицата. Преди да бъде излята черната смес, булевардът премина през основна реконструкция – подмяна на ВиК, дъждовно отводняване, газификация и отпадни води.

Главният секретар на МВР вече ще се назначава от правителството

Парламентът прие текстовете в Закона за МВР в частта за избор на главен секретар на вътрешното министерство.
Промените предвиждат главният секретар да се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи. Досега това ставаше с указ на президента.
Вносител на промените в закона е Министерският съвет. Парламентът прие текстовете в Закона за МВР в частта за избор на главен секретар на вътрешното министерство. Промените предвиждат главният секретар да се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи. Досега това ставаше с указ на президента. Вносител на промените в закона е Министерският съвет.

Меглена Кунева: Конкуренцията е нещо хубаво, а с ГЕРБ сме конкуренти

Коректният термин, описващ отношенията между нас и Реформаторския блок е „конкуренти”. Това заяви лидерът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев в дебат по БНТ. ...

Porsche ще разработва хибридни 911 и Panamera с над 700 к.с.

Ferrari обявиха плановете си да пускат по един нов модел на всеки четири години. Ред е на Porsche и според Motor Trend компанията от Цуфенхаузен ще се подготви да скочи срещу адските творения Lamborgh...

Ваня Щерева и приятелят ѝ на прокурор заради... панда

Става дума за недоразумение, което възникнало след шега на партньора на Щерева, но от закачката се стигнало до там, че тя да пише обяднения в IV-o РПУ заради сигнал от съвестен гражданин

Първанова: България може да докаже, че не е черната овца, винаги сочена с пръст

/КРОСС/ "България може да докаже само чрез работа и прозрачно усвояване на средствата, че е страна, достоен член на европейското семейство, а не е черната овца, винаги сочена с пръст за корупция и че всъщност, парите на европейските данъкоплатци отиват в джобовете на корумпирани и олигарси." Това заяви пред дупничани д-р Антония Първанова, водач на листата на коалиция „КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП. „Ако България успее да усвоява ефективно средствата и те достигат до хората, а има такива примери у нас, тогава страната ни би могла да се пребори и за по-голям ресурс финансиране от ЕС. Но в момента и тези, които имаме не успяваме да усвоим", каза oще Първанова. „Аз съм един от евродепутатите, които отстояват тезата, че европарите трябва да се дават за проекти, които имат добавена стойност за хората, т.е. за развитие на социални проекти, за социални услуги, а не просто ... за проекти. 70 на сто от евросредствата се дават за селско стопанство и за развитието на регионите. Огромен обаче е проблемът с политическата намеса, затова парите, които трябва да стигнат до обикновения човек, не стигат. И тогава си задаваме въпроса и често ме питат - Защо ни е това членство?", категорична бе Първанова. Според нея България не е подготвена нито административно, нито като философия за справедливо разпределение на парите, а държавната администрация в недостатъчна степен подпомага хората, които предлагат свои проекти

Гласуваме с бюлетина А4 и два пъти с X или V

ЦИК показа бюлетината, с която ще гласуваме на изборите след 17 дни. Тя ще е с формат по-голям от А4. В нея ще можем да отбелязваме два вота с два знака - ще гласуваме и за партия, и за кандидат със знак X или V.

Главният секретар на МВР ще се назначава от правителството, а не от президента


Парламентът прие текстовете в Закона за МВР в частта за избор на главен секретар на вътрешното министерство.
Промените предвиждат главният секретар да се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи. Досега това ставаше с указ на президента.
Вносител на промените в закона е Министерският съвет. Парламентът прие текстовете в Закона за МВР в частта за избор на главен секретар на вътрешното министерство. Промените предвиждат главният секретар да се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи. Досега това ставаше с указ на президента. Вносител на промените в закона е Министерският съвет.

Полицията издирва участници в боя между фенове на ЦСКА и "Левски"


Полицията работи по издирването на инициаторите на боя между фенове по време на волейболния мач между женските отбори на "Левски" и "ЦСКА-Демакс" в зала "Христо Ботев", съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Привърженици на двата отбора предизвикаха сбиване пред един от входовете на зала "Христо Ботев", чиято охрана е обезпечена от частна фирма. Полицията няма данни за пострадали. Счупени са няколко витринни стъкла на сградата.

Поради опасения от разрастване на конфликта...

Обещанията на Марио Драги успокоиха европейските борси

Основните индекси на Стария континент преодоляха първоначалните загуби след новината, че ЕЦБ планира действия през юни


Турчин, убил двете си жени, търси нова половинка в риалити шоу

Мъжът два пъти е освобождаван от затвора, без да излежи присъдите


ЕЦБ запази основната си лихва до рекордно ниските 0,25%

Европейската централна банка (ЕЦБ) очаквано запази основната си лихва на рекордно ниското равнище от 0,25%. Банката остави без промяна размера...

БСП и "Атака" приеха становище, което се противопоставя на санкциите срещу Русия

Парламентарната комисия по външна политика - само с гласовете на депутатите от БСП и "Атака", прие становище по кризата в Украйна. Очаквано то се противопоставя на санкции срещу Русия. Текстът бе предложен от председателя на комисията Янаки Стоилов.

Турчинов отказа да води диалог с протестиращите в Югоизточна Украйна

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов заяви, че властите са готови да водят преговори с протестиращите в югоизточната част на страната. Той отбеляза, че диалогът е възможен само с активистите, които не са с оръжие в ръка"Ние сме готови да обсъдим тези въпроси с представители на местната власт, обществени активисти и предприемачи в Донецка и Луганска област, но с въоръжени престъпници, чиито ръце са оцапани с човешка кръв, цивилизованите държави не водят разговор. Съгласно закона те се неутрализират", каза той. Турчинов заяви, че украинското правителство никога не е провеждало наказателна операция в източната част на Украйна.

8 000 лв. от Еврошанс за късметлия от Козлодуй

/КРОСС/ Янко Величков от Козлодуй спечели 8 000 лв. само срещу залог от 0,20 лв. в играта Еврошанс. Щастливецът избрал да играе на случаен избор за 10 тегления и в последното излезли всички 9, отбелязани в талона му числа. Янко разказва за себе си, че е редовен играч: „Харесвам Еврошанс и това не е първата ми печалба. Преди време спечелих 1 600 лв." Интересен факт е, че докато наблюдавал тегленията на монитора в пункта на ул. „Христо Ботев" 49 в Козлодуй, Янко имал предчувствие, че ще спечели. „Не мога да го обясня, но усетих нещо и си казах, че ако спечеля, ще си купя кола. Сега, първото, което искам да направя, е да купя подаръци и на семейството", разказва той.  

Видео: Протестът на пчелите


Кампанията за спасяване на пчелите на международната природозащитна организация "Грийнпийс" залага на солидни научни изследвания, мнения на признати експерти и учени, както и на споделяне опита на практикуващи био-земеделци....

А също така и на оригинални видеа, в които гледната точка е сменена, главно действащо лице е пчелата, която вижда "с очите си" какво се случва след едно пръскане с пестициди долу на земята, горе в кошера и се опитва да предотврати изчезването на вида си....

Миков учи ГЕРБ на правопис за члена

Утре в 9 часа депутатите ще обсъдят внесения по-рано днес от ГЕРБ проект за решение за сваляне на Мая Манолова от поста зам.-председател заради системно погазване на правилника на НС.

Училищна изложба на деца от 10-тото в галерия "Марин Гогев" в пернишкия квартал "Изток"

Днес 05.08.2014г. в галерия "Марин Гогев", бе открита изложба с най- добрите рисунки на учениците от Десето основно училище "Алеко Константинов". На изложбата присъстваха учители, ученици, родители, които с интерес разгледаха изложените произведения.

Рекорден брой оплаквания при омбудсман

/КРОСС/ "През изтеклата година бяха повече жалбите в областта на социалните права с 25% повече от 2012 г. и са на второ място след жалбите на потребителите." Това заяви омбудсманът Константин Пенчев пред депутатите от парламентарната социална комисия. Пенчев посочи, че през изтеклата година в институцията на омбудсмана са постъпили рекордните 7 320 оплаквания от граждани. Те са с 37 % повече от предходната година. Народните представители в комисията приеха доклада за дейността на омбудсмана на Република България за 2013 г.  

147 души са декларирали приходи над 1 млн. лв.

Според обработените до момента декларации най-много "милионери" има в София - 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над един милион лева и Бургас с 11

Пловдив отново в Европейска нощ на музеите и галериите

За втори път Пловдив ще се включи в отбелязването на Европейската нощ на музеите и галериите.

"Годзила" открива новата IMAX зала

Дългоочакваният нов американски филм за японското чудовище Годзила нахлува в кината на 16 май. Едноименният епос на Гарет Едуардс има за цел да възроди интереса към митичния радиоактивен гущер и да почете оригиналния японски филм по повод 60 години от излизането му. В България премиерата на “Годзила” съвпада с откриването на втората в страната Дългоочакваният нов американски филм за японското чудовище Годзила нахлува в кината на 16 май. Едноименният епос на Гарет Едуардс има за цел да възроди интереса към митичния радиоактивен гущер и да почете оригиналния японски филм по повод 60 години от излизането му. В България премиерата на “Годзила” съвпада с откриването на втората в страната

Компютърен модел показва еволюцията на Вселената /видео/

/КРОСС/ С помощта на компютър учени създадоха най-пълния визуален модел на еволюцията на Вселената. По-специално моделът илюстрира как първите галактики са се образували около тъмната материя. Тъмната материя няма електромагнитно излъчване и не си взаимодейства с тях. Поради това и е невъзможно да се наблюдава. Въпреки това тя може да се открие, защото създава гравитационни ефекти.За създаването на модела, който астрофизиците са нарекли Illustris, е била нужна огромна изчислителна мощ. Учените са работили на повече от 8 000 процесора. Въпреки това моделирането е отнело няколко месеца. Специално разработената компютърна програма използва над 12 млрд. 3D пиксела. video:http://www.youtube.com/watch?v=SY0bKE10ZDM По сметките на експертите от първия момент, който описва Illustris , до днес в дадена област от пространството са се сформирали над 41 000 галактики. Развитието на всяка една от тях може да се проследи поотделно, забавяйки или забързвайки компютърните процеси.Със създадения компютърен модел ще може да бъде проверена теорията за това от какво се състои и как функционира Вселената. video:http://www.youtube.com/watch?v=jx_64y7gA_k

Жена полетя от блок и падна под колелата на общински "паяк"

Жена падна от столичен блок в района на гара "Подуяне" и попадна под колелата на минаващия отдолу "паяк" на Центъра за градска мобилност. Една от версиите е, че жената се е самоубила.

Варна е на второ място по милионери

Общо 305,3 млн. лв. са спечелили 147-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите, съобщиха от НАП за Moreto.net. Най-много са получили 147-те от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн.

Промените в ЗЗК ще доведат до голяма несигурност на българския пазар

Моделът за борба с нелоялните търговски практики чрез промени в Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) е рисков и може да навреди на българския...

ЦИК показа бюлетината за евровота

Тя е по-голяма от стандартен лист с формат А4

Цирковата ни артистка ще се възстанови напълно

Българската циркова артистка Виктория Медейрос, която пострада при падане от огромна височина по време на представление в САЩ, ще се възстанови напълно. След поредната операция на Виктория й е поставена метална шина в областта на врата. Тя преживя три хирургически намеси.

Когато е на 13 години, Пеньо Пенев написва стихотворение за царя

Безценно свидетелство за последните часове и смъртта на Пеньо Пенев е оставил районният прокурор на Димитровград. Във в. “Антени” (25 май 1994 г.) той пише: “На нощната масичка се намериха 6 празни опаковки от лекарството веронал, бележник и молив, празна бутилка от ракия. Особен интерес представляваше съдържанието на бележника. Безценно свидетелство за последните часове и смъртта на Пеньо Пенев е оставил районният прокурор на Димитровград. Във в. “Антени” (25 май 1994 г.) той пише: “На нощната масичка се намериха 6 празни опаковки от лекарството веронал, бележник и молив, празна бутилка от ракия. Особен интерес представляваше съдържанието на бележника.

Новото понятие "морски газопровод" в българския закон било по предложение на "Газпром"


Внесените от БСП промени в Закона за енергетиката, с които се урежда понятието "морски газопровод", са предложение на "Газпром", а България се е съгласила да не изисква предоставяне на достъп на трети страни до "Южен поток". ДАНС и МВР проучват проекта. До документи, които разкриват тези факти, е получил достъп Реформаторският блок по решение на съда,  съобщи икономическият екип на коалицията.  

По Закона за достъп до обществена информация Реформаторският блок е получил достъп до...

Фиксинг на БНБ за четвъртък, 8 май

Валутните курсове на БНБ за 8 май в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са: за ...

Кметът на Ковачевци стана отличник на БЧК заради гостоприемството към бежанците

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров бе удостоен със званието "Отличник на БЧК", научи ZaPernik.com.

Станимиров получи званието си заради доброто отношение, което е показал към бежанците от Сирия, които са настанен в Националния детски екологичен комплекс. Събитието се състоя в конферентната зала на общината, където днес се отбеляза Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Доктор Йордан Андонов също стана отличник на...

Продължава

ЕЦБ очаква покачване на инфлацията през 2015 г.

Европейската централна банка (ЕЦБ) очаква постепенно покачване на инфлацията в еврозоната през 2015 г., заяви ръководителят на ЕЦБ Марио Драги.

Значителна облачност над източните райони, на места ще превали

През следващото денонощие по-значителна облачност ще има над източните райони, там на места ще превали, а вятърът от север-североизток ще се усили и с него ще проникне по-хладен въздух. В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, а вятърът ще е слаб.

Миков: Българите оценяват това, което руските войници са направили за България

/КРОСС/ "Паметникът на съветските войни в столичния кв. „Лозенец", който осъмна изрисуван днес, беше разчистен от доброволци. Такива инциденти не трябва да помрачават цялостното отношение на българите към паметниците на съветските и руските войници. Българите си спомнят и оценяват това, което руските и съветските войници са направили за България, това за което са пролели кръвта си." Това коментира за ИТАР-ТАСС председателят на Народното събрание на България Михаил Миков. От своя страна руският посланик в България Юрий Исаков заяви, че за съжаление има хора, които са решили да извършат вандалска проява в навечерието на този свещен празник. "Но, слава Богу, това е абсолютно маргинално малцинство тук. В България повечето хора са приятелски настроени, с които имаме дълга история и доброволно се включиха в почистването на паметника", подчерта той.  

Българското колоездене било пред срив заради дългове и липса на лиценз


Управителният съвет на Българския колоездачен съюз (БКС) ще сезира прокуратурата, че не е получил никакви документи и достъп до счетоводството и деловодството на съюза след смяната на ръководството, обяви новият президент Евгени Димитров. 

Основен проблем на новото ръководство е липсата на лиценз и огромните дългове, които са наследени след смяната на властта.

"Липсата на лиценз до този момент спъва организацията на всякакви състезания и провеждането на 63-ата колоездачна...

Азия води в сектора образование

Източноазиатските страни изпреварват другите държави в образованието, сочат резултатите от международно изследване, цитирани от ДПА. Резултатите от него се изразяват в крива, която отразява прогреса в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване