Квартет Hypnotic представят дебютния си албум Destiny с концерт-промоция на 4 юни

Дебютният албум Destiny на струнен квартет Hypnotic ще бъде представен официално на бляскав концерт-промоция в Sofia Live Club на 4 юни от 20 ч. Шармантните дами от формацията ще изсвирят на живо пре...

Позиция "партер" - позицията на парламента за Украйна

Комисията по външна политика към Народното събрание прие позиция по отношение на украинската криза, но без гласовете на представителите на ГЕРБ и ДПС. Още вчера, 7 май, комисията трябваше да приеме п...

МОК продаде тв правата на олимпиадите в САЩ за $7,65 млрд.

„Ен Би Си” получи правото да предава спортните форуми до 2032-а година

Балтажи: Има реална заплаха за прекъсване на доставките на газ

/КРОСС/ Съществува заплаха от евентуално прекъсване на доставките на газ през Украйна. Това коментира в Русе извънредният и пълномощен посланик на Украйна у нас Микола Балтажи. Той даде пресконференция заедно с почетните консули на Украйна - в Русе Пламен Бобоков, в Пловдив Димитър Георгиев и в Бургас Димитър Караненов.Според него в сегашната ситуация Украйна не е сигурна, че ще може да осигури газопреносната инфраструктура, а най-вече подземните хранилища на своя територия с газ.Балтажи посочи, че Украйна е против политизирането на въпроса с газта и против политически мотивирани цени. Според него новата цена от близо 500 долара за 1000 кубически метра, определена от руската страна, е точно такава. Украйна се е обърнала писмено към Русия за коригиране на цената и ако това не стане, ще се обърне към Арбитражния съд, добави той.

Задържаха 4-ма нагли похитители в Кнежа

Отвличането е заради стара вражда и неуредени семейни отношения

ЕС очаква изявленията за оттегляне на руските войски да бъдат последвани от действия


Европейският съюз има предвид изявленията на руския президент Владимир Путин за изборите в Украйна, за референдумите в Източна Украйна и за оттеглянето на руските войски от украинската граница. Подобни стъпки, ако бъдат предприети, биха допринесли за спад на напрежението, ще следим много внимателно дали изявленията са последвани от действия, заяви Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

На въпрос дали ако след...

Бюлетините за евроизборите вече се печатат в БНБ

В ЦИК са регистрирани наблюдатели от 12 НПО-та


Брезничанка и перничанин пипнаха лаймска борелиоза от заразени кърлежи

Регистрираха първите случаи на лаймска борелиоза в Перник. Заболяването се причинява от заразени кърлежи и протича в няколко стадии. Заболели са жена от Брезник и мъж от Перник.

Диагнозата им е била поставена миналата седмица. Двамата са лекувани в пернишката Многопрофилна болница „Рахила Ангелова”, съобщиха от местната РЗИ. Медиците предупреждават, че заради топлата зима, популацията на кърлежи е висока, а влагата допълнително благоприятства развитието...

Продължава

Стойнев: България има нужда от консенсус, а не от дребни партийни игри

/КРОСС/ "Отчетеният икономически растеж през последните месеци е показателен за правилния път и новия тип политика, която води сегашното управление." Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във Враца на среща с представители на местинябизнес. „ГЕРБ допуснаха много грешки и в икономиката, и в енергетиката и за съжаление продължават да показват слабост и като опозиция. Тази държава има нужда от консенсус по важните теми, а не от дребни партийни игри" - така министър Стойнев отговори на Бойко Борисов, който по-рано коментира работата на правителството в сектор Енергетика. „Фактите са категорични - проектът „Белене" бе спрян по време на управлението на Борисов, проектът „Южен поток" бе забавен пак по време на управлението на Борисов. Не искам от бившия премиер да си признава грешките, но настоявам да мери внимателно думите си, за да не вреди на България в арбитража за „Белене" ида не пречи на „Южен поток" и да ни остави да свършим работата", заяви още Стойнев. Като механизъм за устойчиво икономическо развитие и повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия, министър Стойнев посочи разработваната национална програма за реиндустриализация. "Тя е базирана на три основни стълба: достъп до финансов ресурс, подготовка на човешки капитал и насърчаване на иновациите

Варненски ортопед ще преглежда безплатно в Градска болница

Варненският ортопед проф. д-р Димитър Камбуров отново ще преглежда безплатно пациенти в Градска болница. Инициативата е породена от огромния интерес към кампанията през април и затова проф. Камбуров прави още един жест към варненци през май, научи Moreto.

NBC плати рекордните $7.75 млрд. за правата на шест олимпиади


Международният олимпийски комитет (МОК) обяви продажбата на телевизионните права за олимпийските игри до 2032 г. на NBC срещу рекордните 7.75 милиарда щатски долара.

Организацията е решила да скъса с традиционния си подход чрез наддаване за правата. Преди три години медийният гигант се бореше за тях с ESPN, ABC и Fox Sports.

Преговорите между NBC и МОК са започнали още през ноември. Сделката е за шест издания на игрите – три летни и три зимни от 2021 до 2032 г....

Градски автобус във Варна рязко наби спирачки, 77-годишна жена пострада

77-годишна жена пострада, след като автобус от градския транспорт във Варна наби рязко спирачки, съобщиха от полицията за Moreto.net. Инцидентът е станал на 7 май около 13:40 часа, в гр. Варна, на ул. "Мир", близо до бензиностанция.

НАП: 147 са милионерите за 2013 г.

147 физически лица са декларирали доходи над 1 млн. лева. Това показват обработените до момента декларации за доходите. Най-много са богаташите получили приходи от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв.

147 души са милионери у нас, спечелили общо 305,3 млн. лв

/КРОСС/ Общо 305,3 млн. лв. са спечелили хората, обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв. за миналата година. Това показват данните на Националната агенция за приходите. От НАП уточняват, че на база обработените до момента декларации броят на физическите лица, които са обявили доход над 1 млн. лева, е 147 души. Най-много са получили от трудови и приравнени правоотношения - над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец - 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества - 55 млн. лв. На базата на данните за първите десет, профилът на българинът, декларирал най-висок доход от 2013 г., е мъж на 49 години от София с доходи от над 6 млн. лв. годишно. Според обработените до момента декларации най-много „милионери" има в София - 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над един милион лева и Бургас с 11, във Велико Търново - 7. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама, а първенецът по доходи е зодия Дева.  

КНСБ иска заплатите в четири държавни сектора да бъдат повишени с по 10-15%

Синдикатите от КНСБ искат месечните заплати в четири държавни сектора да бъдат повишени с по 10-15% . Това обяви в сряда във Велико Търново...

Силното евро свива печалбата на Munich Re

Застрахователната компания сви и очакванията си за приходите през цялата 2014 година


Надежда Узунова заменя БНТ за късните новини на "Нова телевизия"


Надежда Узунова, която е дългогодишен кадър на Българската национална телевизия като репортер, а по-късно и редактор, се мести в "Нова телевизия", където от 12 май ще води късната емисия новини всеки делничен ден, съобщиха от медията.

Като водещ тя ще се редува с другото познато лице на вечерните новини Богомил Грозев. Узунова ще продължи да се изявява и като репортер.

В продължение на 10 години новата водеща на "Нова телевизия" гради кариера в БНТ. В началото е...

ARD: В България изчезва свободата на медиите


България - страната с най-ограничената свобода на словото в Европа. Защо държавата пада до 100-ното място в класацията на "Репортери без граница" разказа репортаж на ARD. В него зрителите на германската обществена телевизия видяха истории и коментари от журналисти защо репортер е опасна професия, за заплахите, за договорените между издатели и политици материали във вестниците.  

Репортажът беше излъчен на 5 май в предаване, свързано с европейските избори, което разказва за нещо...

Край: Президентът се прости с главсека на МВР

Главният секретар на МВР ще се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи за срок 5 г..

НС реши: Главният секретар на МВР ще се назначава от МС

София /КРОСС/ Главният секретар на МВР ще се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи за срок пет години. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене на текстове от спорния Закона за МВР.При осъществяване на своите правомощия главният секретар може да се подпомага от заместник, който се назначава от министъра. Главният секретар и заместникът му трябва да отговарят на изискванията за постъпване на държавна служба в МВР и да притежават не по-малко от 7-годишен професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред, от които поне една трета на ръководна длъжност.Главният секретар на МВР е висшата професионална длъжност в министерството. Той ръководи пряко планирането, организирането и контрола на основните дейности на МВР; организира взаимодействието между отделните структури на МВР при извършване на основните дейности; организира взаимодействието на МВР с други държавни органи и организации при изпълнението на основните дейности; издава заповеди във връзка с изпълнението на правомощията си.

Община Перник не се ангажира с цялостната издръжка на волейболния първенец "Миньор"

Община Перник търси генерален спонсор на волейболния клуб "Миньор", съобщи заместник-кметът Илинка Никифорова.

Градът ликува след вчерашната победа на перничани над "Тетевен волей" с 3:0 (25:23, 25:19, 25:22) като гост, която осигури на състава влизане в Суперлигата през сезон 2014/2015. Това е единственият пернишки колективен спортен отбор, който ще играе в елитна група. "Притеснени сме как ще се справим финансово", коментира...

Продължава

Жена падна от столичен блок и попадна под колелата на "паяк"

Жена падна от столичен блок в района на гара "Подуене" и попадна под колелата на минаващия отдолу "паяк" на Центъра за градска мобилност, съобщи „Булфото“.
На мястото на инцидента има полицейски патрули, които разследват причините за инцидента.
Една от версиите е, че жената се е самоубила.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от Жена падна от столичен блок в района на гара "Подуене" и попадна под колелата на минаващия отдолу "паяк" на Центъра за градска мобилност, съобщи „Булфото“. На мястото на инцидента има полицейски патрули, които разследват причините за инцидента. Една от версиите е, че жената се е самоубила. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Завод за авточасти вместо мол строят в Плевен

Завод за авточасти ще израсте на мястото на мол в Плевен. Инвеститор на обекта е един от лидерите в изграждането и управлението на логистични паркове у нас "Бългериан пропърти дивелопмънтс" (БПД). Първата копка ще бъде направена на 10 май, а бъдещето предприятие на високотеглологичната компания "Нексънс", чийто акции се търгуват на американската борса, се очаква да заработи в края на годината. Това съобщи Минко Борджуков, директор бизнес развитие на БПД пред Mediapool.   За осем години кризата изяде мола   Историята на новия завод на Плевен, който се очаква да осигури около 600 работни места е дълга и започва през 2006 г. Тогава дружеството "Плевен ритейл център" купува общински терен от близо 35 дка за 3.3 млн. лв. срещу обещанието да инвестира 11.6 млн. лв. в изграждането на търговски център, който да е готов до година и половина. Купени са и още два по-малки частни имота.   Окрупненият терен е с площ от близо 37 дка се намира в близост до жилищния квартал "Сторгозия" в съседство до Професионалната гимназия по лозарство в Плевен.   Идва обаче кризата и компанията замразява плановете си. В същото време община Плевен търси неустойка за нереализираното намерение и неспазването на договора. Искът е за 860 хил. лв., наложен е и запор върху имота.   "Плевен Ритейл център" уведомяват общината, че се отказва от строителството на мола заради финансовата криза и не искат да инвестират в проект, който предварително е обречен на фалит.   "Построяването на ненужен мол би било пагубно не само за инвеститора, но и вредно за жителите на Плевен, защото фалитът на един бизнес винаги води до изпадане във финансово затруднение на свързаните с него търговски партньори и често е причина за други фалити и загуба на работни места", пишат от фирмата до общината. В него те съобщават, че са се насочили към търсене на стратегически инвеститор, който би създал реални работни места в града и региона чрез развиване на истинска производствена дейност.   Така през 2013 г. е открит такъв в лицето на "Нексънс", която е глобален лидер в производството на кабели и кабелни системи, с присъствие в 40 страни.   Осъществяването на инвестиционния проект между "Плевен Ритейл център" и "Нексънс" не може да стане без подкрепата и гаранцията на община Плевен. Дружеството предлага споразумение на общината – тя да се откаже от иска срещу тях за нереализирания търговски център и запора върху имота. Общинският съвет се съгласява и дава зелена светлина на инвестицията.   Намерението на "Плевен Ритейл център" е на закупените терени да изгради производствена база, която да отдаде под наем на чуждата компания или свързано с нея дружество.   Индустриален и логистичен център   Сега на ход е "Бългериан Проперти Дивелопмънтс" (БПД), което осигурява необходимата инвестиция от 8 млн. лв. за изграждането на предприятието. БПД е мажоритарен собственик в "Плевен Ритейл Център". Другият собственик е "София Истейтс Едно" на Трифон Трифонов, според Търговския регистър.   Сменената концепция предвижда на терена от 37 дка да бъде изграден на два етапа индустриален и логистичен център. Големят наемател ще е немското поделение на "Нексън" – "Нексън Аутоелектрик", с който вече има сключен договор за 10 години с опция за удължаване, обясни Минко Борджуков.   Съгласно договора до края на ноември трябва да е готова първата фаза на фабриката, в която ще се произвеждат автомобилни кабелни системи. Първата част на проекта предвижда изграждане на база от близо 3000 кв.м и още около 1000 кв.м складово съоръжение, както и офис площи с паркоместа.   В завършен вид обектът ще има около 10 000 кв.м производствени, складови и офисни площи като инвестицията е за 8 млн. лв. Поетапно ще бъдат разкрити около 600 работни места.   Инвеститорът и наемателят   Логистичните проекти на инвеститора "Бългериън Пропърти Девелъпмънтс" са разположени на ключови места в страната. Те са с обща отдаваема площ от 60 хил. кв.м, с над 200 наематели.   БПД е собственик на логтистичните паркове във Варна и Русе, както и на складова база в София. В етап на изграждане е и логистичния парк "София Ринг" край село Кривина. В плановете му са и още два логистични проекта на летище "София" и в Бургас.   Базираната във Франция публична компания "Нексън", чиито акции се търгуват на борсата в Ню Йорк, е с над 100 годишна история. Тя е глобален лидер в производството на кабели и кабелни системи с присъствие в 40 страни и търговска дейност в цял свят. За нея работят около 25 хил. служители. За 2012 г. компанията реализира продажби в размер на над 7 млрд. евро. Тя има сериозно присъствие в Румъния и планира разширяване на бизнеса си в съседни държави.  

НС прие текстове от спорния законопроект за МВР

Депутатите в Народното събрание приеха текстове от спорния законопроект за МВР, касаещи главния секретар, предаде Фокус. Законопроектът предизвика спорове заради няколко промени, които бяха разтълкувани от правозащитни организации като опит за спиране на протестите.

Йоахим Льов изненада с разширения състав на Германия


Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов включи изненадващо няколко относително непознати играчи в разширения списък от 30 футболисти за световното първенство в Бразилия.

Най-видимото отсъствие ще е на централния нападател Марио Гомес, който през голяма част от сезона страдаше от контузия. На негово място в състава е повикан нападателят на "Хофенхайм" Кевин Фоланд. 

Изненадващо в списъка попаднаха защитникът на "Дженоа" Шкодран Мустафи, левия бек...

Събират се пари за ремонт на паметника на Съветската армия

/КРОСС/ Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски" покани журналисти на дискусия на тема: Истината за Втората световна война, участието на България в нея и ролята на Съветската армия в разгрома на хитлерофашизма в Европа. Координационният съвет на организациите за приятелство с Русия започват от утре подписка за събиране на средства за ремонт на паметника на Съветската армия, съобщи Любомир Коларов - председател на Сдружението на приятелите на Русия "Александър Невски". Коларов прочете декларация на КС, в която организациите осъждат вандалщината срещу паметника-костница на съветските воини в кв. "Лозенец", изрисуван с графити в нощта срещу 8 май. Те се обръщат с молба към столичния кмет Йорданка Фандъкова да предприеме съответните мерки срещу извършителите и призовават всички фондации и организации /включително и Българската православна църква/ да подкрепят исканията им, предаде БНР.    

Пожар, наемни убийци, коктейли Молотов... и трупове (снимки +18)

/КРОСС/В Профсъюзния дом в Одеса са били избити много повече от 42-ма човека, както се обявява публично. Възможно убитите да са повече от 300 невинни. Пожарът в сградата е бил режисиран, а на органите на реда - заповядано да не се намесват, за да може наемните убийци да си свършат работата. Докато група хора подпалват палатки по улиците, може би за отвличане на вниманието, други граждани, които са се криели зад вратите са били нападнати от екстремисти от „Десен сектор". Детайли от избиването на гражданите на Одеса показват ясно снимките по-долу. Да, те са ужасяващи, порязаващи,карат те да извиеш глава... Все причини, заради които се колебаехме дали да ги покажем.Но те са това, което се случва в Одеса. Гласът на истината е неприятен за слуха. Лицето й - за очите. Пожар, наемни убийци, коктейли Молотов... и трупове - застреляни, удушени, обгорени. Трупове, сред които на бременна жена. Това е одеския пърформънс, разигран в масивната 5-етажна сграда. Пожарната е дошла след като всичко е било изпепелено. Повече може да прочетете и да видите тук. (снимки +18)

Видео: Взрив унищожи хотел със сирийски войници в Алепо



Мощна експлозия изхвърли отломки и дим в небето на сирийския град Алепо, а бунтовници твърдят, че са взривили хотел, използват от армията на президента Башар ал Асад.

Видео, разпространявано в социалните мрежи, показва момента на взрива, който срина хотела и сериозно повреди околните сгради.

Мястото на експлозията е близо до средновековната крепост на града.

Бунтовническият "Ислямски фронт" пое отговорност за атетната, публикува запис и твърди, че са убити...

Станишев посети предприятие за обувки в Дупница

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети дупнишкото предприятия за обувки „Еврошуз”. Той разгледа производствените цехове, заедно с управителката на фирмата Галина Караджова и директора Людмила Владимирова, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Те обясниха на лидера на левицата, че предприятието работи само на ишлеме за Италия, Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети дупнишкото предприятия за обувки „Еврошуз”. Той разгледа производствените цехове, заедно с управителката на фирмата Галина Караджова и директора Людмила Владимирова, съобщиха от пресцентъра на БСП. Те обясниха на лидера на левицата, че предприятието работи само на ишлеме за Италия,

Жана Бергендорф на Световното по футбол в Бразилия

Певицата беше сред първите, които станаха част от дигитална активация на "Кока-Кола" - "Щастливият флаг"

Конспирацията "Южен поток"

Авторите на този текст са икономистите от Реформаторския блок Светослав Малинов, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Иван Иванов, Петър Славов. Той се базира на прочетеното в протоколите, стенограмите и договорите по проекта "Южен поток", получени по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на икономиката и енергетиката след съдебно решение. Ето фактите, част от които до момента не са били известни на българската общественост. С писма 99-00-480/28.08.2013 и Е-93-00-1304/28.08.2013 до МИЕ, компанията “Южен Поток Транспорт b.v.“ (с мажоритарен собственик “Газпром”) прави предложения за законодателни изменения в Закона за енергетиката във връзка с проекта "Морски газопровод-Южен поток". На 31 октомври 2013 г. е подписан Протокол между “БЕХ” АД и “Газпром”, съгласно който "Южен поток" ще се изгражда при спазване на българското законодателство. Съгласно протокола, те НЕ се задължават да предоставят достъп на трети страни до тръбопровода за пренос на газ. На 19 февруари 2014 г. Таско Ерменков и Явор Куюмджиев от БСП внасят Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката (вх. номер  454-01-23), с който се предвижда изключение от правото на ЕС за т.нар. "морски газопроводи", в противоречие на Третия енергиен пакет, транспониран в действащия Закон за енергетиката. Съгласно законопроекта им за такива "морски газопроводи" няма да се прилагат цели глави от закона: раздел IV от глава трета, глава четвърта, глава осма „а“, чл. 170, чл. 172 - 172е и чл. 197 и т.н. С писмо 12-00-372/03.04.2014 г. ДАНС и с писмо 04-04-32/28.03.2014 г. МВР искат информация от Министерството на икономиката и енергетиката за действията по "Южен поток". Коментарът на икономистите е следният: "Реформаторският блок има сериозни съмнения, че внесените промени в българския Закон за енергетиката са подготвени извън България от руски кръгове. Ясно личи, че те обслужват частен интерес. Целта им е да саботират европейските правила чрез измисляне на нова категори “морски газопровод” и да улеснят създаването на тотален руски енергиен монопол. Това ни обрича на външна зависимост и високи цени на газа, парното и тока. Внесените предложения на депутати от БСП няколко месеца по-късно, въвеждащи термина „морски газопровод” и предвиждащи изключения от действащите правила, са национално предателство. Управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство. Очевидно, че след като МВР и ДАНС са поискали достъп до част от документите, става въпрос за проблем, застрашаващ националната сигурност. Това е поредното доказателство как управляващите продължават да се държат като Троянски кон на Газпром и Кремъл не само в Европа, но и в България".

Жена падна от блок и попадна под колелата на "паяк" в София


Жена падна от столичен блок в района на гара Жена падна от столичен блок в района на гара "Подуене" и попадна под колелата на минаващия отдолу "паяк" на Центъра за градска мобилност, съобщи „Булфото“. На мястото на инцидента има полицейски патрули, които разследват причините за инцидента. Една от версиите е, че жената се е самоубила. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Станишев посети предприятие за обувки в Дупница

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети дупнишкото предприятия за обувки „Еврошуз”. Той разгледа производствените цехове, заедно с управителката на фирмата Галина Караджова и директора Людмила Владимирова, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Те обясниха на лидера на левицата, че предприятието работи само на ишлеме за Италия, Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев посети дупнишкото предприятия за обувки „Еврошуз”. Той разгледа производствените цехове, заедно с управителката на фирмата Галина Караджова и директора Людмила Владимирова, съобщиха от пресцентъра на БСП. Те обясниха на лидера на левицата, че предприятието работи само на ишлеме за Италия,

НАП продаде бившия ЗЗУ в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ НАП-Пловдив продаде бившия Завод за запаметяващи устройства. Продажбата е на стойност близо 650 хил. лв., съобщават от агенцията. С приходите от продажбата ще бъдат погъсени всички данъчни задължения на предишния собственик на имота.От днес започват огледите на четири недвижими имота. Те са отново заради натрупани дългове от страна на пловдивчани. Това са един апартамент в кв. „Тракия", оценен на близо 64 хил. лв. и три гаража на ул."Братя Миладинови". Огледите им продължават до 13-ти май, когато е последният срок за подаване и на ценовите предложения за закупуване.Също през месец май стартират продажбите на недвижима собственост и БМВ Х5, намиращи се в комплекс „Пампорово". Джипът се предлага срещу 16 000 лева, а имотите - три еднотипни апартамента с площ по 52 квадрата, излизат на търг с първоначална цена 36 048 лв. всеки от тях.

Русия тренира отразяване и нанасяне на ядрен удар

Руският президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин проведе планова тренировка за нанасяне на ответен масиран ракетен ядрен удар, съобщи агенция "Интерфакс". Учението е било планирано през ноември м.г. и се провежда в самото навечерие на Деня на победата, когато в Русия и бившия СССР отбелязват края на Втората световна война, Руският президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин проведе планова тренировка за нанасяне на ответен масиран ракетен ядрен удар, съобщи агенция "Интерфакс". Учението е било планирано през ноември м.г. и се провежда в самото навечерие на Деня на победата, когато в Русия и бившия СССР отбелязват края на Втората световна война,

Реформаторите: Южен поток - управляващите готвят национално предателство

Какъв проект е "Южен поток" - изгоден за България или само от интерес за Русия? По-евтин ли ще е газът за нашата страна по тази тръба или основната полза ще е за определени кръгове? Малко св...

Повече пари за археологически разкопки тази година

Културният министър Петър Стоянович заяви, че има възможност за отделяне на повече средства за археологически разкопки у нас. По време на своето...

Доклад: Органичното земеделие спасява пчелите


Органичното земеделие като единствено, но и напълно постижимо решение на сериозния проблем с масовото измиране на пчелите и други опрашители по света. Към този извод води серията от проучвания на проблема в кампанията за спасяване на пчелите и земеделието на международната природозащитна организация "Грийнпийс".

Последното от тези изследвания - "Plan Bee - Living without pesticides. Moving towards Ecological Farming", обединява съвременно научно познание за биоземеделието и...

Станишев: Продължаваме да разрешаваме проблемите на зърнопроизводителите

Разбирам вашите проблеми. Убеден съм, че правителството прави всичко възможно секторът да се развива. Безспорно сме заварили влошено качество на администрацията, след управлението на ГЕРБ. Но смятам, че ще бъдат взети необходимите политически решения за подобряване на сектора, като например повече средства за производство.

Скриват „пищовите” на кандидатите за частни съдебни изпълнители

Отпада изискването да доказват, че са правоспособни юристи

Тийнейджър от Перник бере душа след зверска катастрофа със загинало момче край Мездра

16-годишен младеж е загинал при тежка катастрофа край мездренското село Дърманци, съобщава "Конкурент“.

В размазания джип пътували три непълнолетни момчета. Двама от тях са братя и са родом от селото, третото е от Перник.
 

От полицията казаха, че 16-годишното момче е било зад волана. Той е неправоспособен водач.
Катастрофата става малко след 10:30 часа при изходната табела на Дърманци. Сигналът в полицията е получен в...

Продължава

Автобус, превозващ деца, катастрофира леко

/КРОСС/ Автобус, превозващ 28 деца, е катастрофирал тази сутрин край Шумен. В него се е блъснал автомобил „Форд" със софийска регистрация. Няма пострадали сред децата. С леки наранявания е шофьорът на колата. Инцидентът е станал около 06.30 часа. 28-годишният шофьор на автомобила е откаран за преглед в шуменската болница, където е установено, че има контузия на долната челюст. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, предаде Дарик.  

Мнозинството в Украйна иска страната да остане обединена


"Пю рисърч сентър" публикува резултатите от проведено през април изследване на общественото мнение в Украйна и Русия, според което мнозинството в Украйна подкрепя запазването на единството на страната и гледа негативно на действията на Русия. Руснаците от своя страна подкрепят президента Владимир Путин и отделянето на Крим от Украйна.

77% от украинците заявяват, че страната трябва да остане единна, а едва 14% са на мнение, че регионите трябва да имат правото да се отделят. В западна...

Крайпътна бомба уби осем пакистански бойци

Експлозия на заложена край пътя бомба отне в четвъртък живота на осем бойци от паравоенни сили в Северозападен Пакистан, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Още толкова са ранените.   Конвоят тъкмо бил излязъл от Мираншах, главният град на племенния район Северен Вазиристан, когато един от автомобилите попаднал на бомбата. Това е първата голяма атака срещу силите за сигурност, след като ислямистките бунтовници сложиха край на примирието с правителството преди месец.   Все още никой не е поел отговорност за нападението, но основните заподозрени са местните талибани.   Насилието в Пакистан нарасна през последните седмици, на фона на задънената улица, в която попаднаха мирните преговори между правителството и талибаните. Двете страни преговарят за освобождаването на заловени талибански бойци, но правителството отказва.   Миналата година премиерът Наваз Шариф обяви започването на преговори с ислямистите, за да бъде разрешен конфликтът, който продължава вече повече от десетилетие и е отнел живота на над 40 000 души.

Сър Робърт Скот се включва в предстоящата сесия на варненския парламент

Сър Робърт Скот, който е консултант на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019, ще присъства на предстоящата тържествена сесия на местния парламент на 14-ти май. Той ще направи изказване относно работата по кандидатурата.

Кои са Достойните българи за 2013 г.

Отличените показват как, въпреки трудностите, всички можем да бъдем малко по-добри, а това е условие и обществото ни да бъде по-единно, към което толкова много се стремим и което все ни убягва, каза Пламен Орешарски

Какво пише в данъчните декларации на българските милионери


Общо 305.3 млн. лв. са спечелили първите 147 души, обявили доходи над 1 млн. лв. за миналата година, чиито декларации вече са обработени в Националната агенция за приходите, съобщиха от институцията. 

Произходът на най-голямата обща сума - 114 млн. лв., е от трудови и приравнени към тях правоотношения. На второ място са доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв., а на трето - доходите от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв..

От данните за...

Колумбиец скрил 100 грама кокаин в сандвич

Испанската полиция залови 29-годишен колумбиец, който носел в сандвича си с шунка и сирене 100 грама кокаин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване