Феърплей Пропъртис АДСИЦ финализира продажбата на парцел за 4,037 млн. лв.

Купувачът е СПОРТИС ИММО ЕООД, кoeто придобива 14 042 кв. м. в Пловдив, където вероятно ще се появи магазин за спортни стоки Decathlon


Пилешко по средиземноморски

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31 Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Русия ще започне колонизацията на Луната през 2030 г.

Планира се създаване на лунен полигон и база за добив на полезни изкопаеми


Днес “24 часа” и БНТ отличават достойните българи на годината

Днес на официална тържествена церемония ще бъдат наградени 24-ма наши съграждани в кампанията “Достойните българи”.
Те са от различни градове и села на България, с различни професии, едни са ученици, други - пенсионери, някои от тях са спасили човешки живот, други са проправили път или са съградили чешма. Днес на официална тържествена церемония ще бъдат наградени 24-ма наши съграждани в кампанията “Достойните българи”. Те са от различни градове и села на България, с различни професии, едни са ученици, други - пенсионери, някои от тях са спасили човешки живот, други са проправили път или са съградили чешма.

Бум на разрешителните за строителство

Издадените от общините разрешителни за ново строителство на жилищни сгради се увеличават значително на годишна база през първото тримесечие на 2014 г. Броят на започнатите строежи обаче отбелязва далеч по-слаб ръст. Това показват данните на националната статистика.
През първите три месеца на годината общините са издали 1015 разрешителни за строеж Издадените от общините разрешителни за ново строителство на жилищни сгради се увеличават значително на годишна база през първото тримесечие на 2014 г. Броят на започнатите строежи обаче отбелязва далеч по-слаб ръст. Това показват данните на националната статистика. През първите три месеца на годината общините са издали 1015 разрешителни за строеж

За 24 часа Румънеца и Енчев превръщат млада изпълнителка в звезда

Румънеца и Енчев започват 24-часов риалити проект, с който ще превърнат млада изпълнителка в звезда. От 11 часа днес екип от 14 човека ще работи върху стартирането на кариерата на Краси Иванова.
За 1440 минути ще бъдат написани музиката и текстът на нова песен. Всеки от участниците ще работи върху аранжимент, обработка на вокалите, смесване и маст Румънеца и Енчев започват 24-часов риалити проект, с който ще превърнат млада изпълнителка в звезда. От 11 часа днес екип от 14 човека ще работи върху стартирането на кариерата на Краси Иванова. За 1440 минути ще бъдат написани музиката и текстът на нова песен. Всеки от участниците ще работи върху аранжимент, обработка на вокалите, смесване и маст

Сколари: Ще станем шампиони с младите, не с Кака и Робиньо

"Предизвикателството пред нас е да спечелим световната титла. За да го направим, ще бъде нужно да се опираме на младите играчи, а не на завършващите своите кариери Робиньо, Кака и Роналдиньо"...

Две оставки на "Лазур" преди мача за оцеляване

Радостин Кишишев и Любомир Шейтанов напуснаха тресящия се от проблеми Черноморец. Двамата бивши национали си тръгват по собствено желание. Това стана ясно в деня преди дербито за оцеляване в "А&q...

Любо Пенев вика осмина шампиони

Рекорден брой играчи на Лудогорец ще повика националният селекционер Любослав Пенев за контролната среща с Канада в края на месеца, съобщава "7 дни спорт". Осем футболисти на шампионите са с...

Търговският излишък на Китай се покачи повече от двойно през април

Последните правителствени данни подхраниха надеждите за възможно ребалансиране на икономическия растеж в Поднебесната империя


"Мона Лиза" - първата триизмерна творба

 Леонардо да Винчи е пионер на триизмерното изкуство, твърдят германски изкуствоведи, цитирани от в. "Дейли мейл".

Ренесансовият гений е направил две почти идентични версии на най-известната си картина "Мона Лиза".

Гледани една до друга, те създават впечатление за дълбочина.

Ефектът е подобен на наслаганите образи, които сега се използват за създаване на триизмерност при картините.

Теорията е на Клаус-Кристиан Карбон и Вера Хеслингер.

Тя е изградена след като беше доказано през 2012 г., че картина приличаща много на известната "Мона Лиза", е нарисувана от самия Леонардо, а не от негов ученик, както се смяташе.

Учените анализираха творбата, наречена "Мона Лиза от Прадо" в музея Прадо в Мадрид, както и известния портрет в Лувъра в Париж.

Те откриха леко изместване в перспективата между двете творби, като художникът ги е създал от различни гледни точки.

Разликата в разстоянието е около 6,9 см хоризонтално - подобно на разстоянието между човешките очи.

Това се вижда особено ясно при лявата облегалка на ръката на стола, на който седи Мона Лиза.

В картината в музея в Прадо краят му се вижда, но не и на тази в Лувъра.

Учените са използвали анаглифни очила, с които да комбинират портретите.

Експериментът потвърждава хипотезата им. Те обаче признават, че е невъзможно да се каже със сигурност дали ефектът е съзнателен или случаен.

Освен с живописните си шедьоври Леонардо да Винчи е известен и с трудовете си в областта на анатомията, геологията, математиката, механиката. Той е и всепризнат изобретател.

САЩ затварят за посетители посолството си в Йемен

 САЩ обявиха, че временно затварят посолството си в Йемен за посетители, като се позоваха на скорошни атаки срещу западни цели в тази страна, където действа екстремистката организация "Ал Кайда". 
"Тези нападения и информациите, които получихме, са достатъчно обезпокоителни, за да вземем предохранителни мерки". Това заяви в комюнике Държавният департамент на САЩ два дни след смъртта на французин в дипломатически квартал в столицата Сана.

СЗО: От замърсяване на въздуха са умрели 3.7 млн. души

 Експерти от Световната здравна организация със седалище в Женева са установили, че половината градско население диша въздух, чиито замърсители надвишават поне два, два и половина пъти максимално допустимите норми. 

Това повишава риска от възникване на сериозни заболявания като инсулт, сърдечно-съдови болести, рак на белите дробове, както и хронични респираторни заболявания като например астма. Като основни фактори за замърсяването на въздуха се посочват транспортните средства, енергоемкото жилищно строителство, твърде голямото използване на енергия, развитието на промишлеността. Според данни на СЗО от замърсяването на въздуха в света през 2012 г. са умрели 3.7 млн. души. Според изследването първи по замърсяване на въздуха страни са Пакистан, Афганистан, Индия, Иран и Бахрейн. Там средната годишна концентрация на частици с диаметър 10 микрона или по-малко е 540 микрограма на куб. метър. Според препоръките на СЗО средната годишна концентрация на такива частици не бива да превишава 20 микрограма на куб. м. Най-замърсен е въздухът в град Пешавар, който е с население 3.6 млн. души. На второ място идва друг пакистански град Равалпинди /448микрограма на куб. метър/, на трето - афганистанския Мазари-Шариф /334/. За най-чист градски въздух спрямо останалите претендират градовете в САЩ, Австралия и Канада

Последици от авторитарния модел на възпитание

Всяко дете очаква от родителите си разбиране и изслушване


Мартин Арнолд: Мрежата Ариба свързва бизнеса по възможно най-лесния начин

В зависимост от държавата в която е клиентът, Ариба ще дефинира дали решението е съвместимо с местните закони


Ръкостискането показва здравния статус на хората

Силата на ръкостискането е добър индикатор за здравословното състояние и биологичната възраст на човека, сочат изводите от работата на международен екип, публикувани в американското списание PLOS ONE. 


Този тест с ръкостискането разкрива големи различия в степента на застаряване на различни слоеве от населението. Ръкостискането може да каже много за самочувствието на човека, дали е самоуверен или агресивен, но също така разкрива и неговото здравословно състояние. Стискането с ръка е лесно за измерване и показва биологичната възраст на човека, но и други подробности. Например установено е, че хора с по-добра степен на образованост, стареят по-бавно от тези с по-ниска степен на образование, уточнява Сергей Шербов, който е основен съавтор на изследването. 

Например бяла жена на 65 години с по-ниска степен на образованост, незавършила гимназия ще има силата на ръкостискането на жена на 69 години, също бяла, но със завършено висше образование. Това подсказа, че според ръкостискането хора на 60 години, с по-високо образование са и се чувстват по-млади и силни от такива, които са учили по-малко при равни други условия. Нашата цел е да измерим с какъв ритъм различните групи хора остаряват в едно общество, казва Сергей Шербов. Това изследване не прави обаче разлика при хора над 80 години. Там вече състоянието на човека се определя от гените. По-силните оцеляват - това е естественият подбор. При по-млади хора ръкостискането може да предскаже риск за по-ранна смъртност. Изследване, проведено в Швеция върху 1.14 млн. младежи, което ги следи 25 години, показва, че онези с по-слабо от средното ръкостискане имат по-голям риск от по-ранна смъртност - най вече от сърце или самоубийство. 

Т. Андреева: С поне 10% годишно ще се повишават заплатите в спешната помощ

Липсата на лекари у нас се преекспонира, отговаряме на европейските стандарти, заяви здравният министър


Борисов: БСП и "Атака" само правят анкетни комисии и се бият по баровете

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува и намерението на мнозинството в парламента да обсъди на утрешното си заседание предложението на "Атака" за анкетна комисия, която да проучи ЕРП-тата и контактите им с представители на държавната власт.

Вместо да си направят една анкетна комисия да видят какво са правили по баровете, се занимават с неща, които да уронват престижа на държавния глава. Тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и "Атака" - друга работа не върши, категоричен е Бойко Борисов.

Президентът трябва да свика КСНС заради усложнената ситуация в Украйна, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че това е работа на държавния глава, но обясни, че се налага, тъй като все още няма позиция дори на Народното събрание, а БСП и "Атака" се събирали само да правят анкетни комисии и да "се бият по баровете".

Борисов не подкрепя предлаганите промени в закона за МВР, с които на полицаите да се разреши да работят и на други места. Това, освен конфликт на интереси, според него автоматично щяло да доведе те да бъдат пренаети от други структури, баретите да започнат да работят пак като охранители.

Как ще подпомогнат полицаите с този закон, като искат да закриват синдикатите, попита председателят на парламентарната опозиция. Като вдигнат заплатите с 10 на сто - през последните три месеца събираемостта на агенциите е по-малка от миналата година по това време, съобщи Борисов. Следователно, според него, не може да се повишат доходите на служителите и пенсионерите, освен ако не се вземат нови заеми, които догодина ще трябва да се плащат.

Според него и кризата в БДЖ е умишлена и е "поредната поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някои от техните приближени фирми". За съжаление държавата си заминава и българите догодина ще се каят горчиво, знам колко трудно оздравявахме БДЖ, знам, че около 300 млн. още не са платили за "Сименси"-те на предишната тройна коалиция, подчерта експремиерът.

Църквата е с най-голямо доверие сред институциите ни

 През април най-голямо доверие от институциите у нас събира Българската православна църква с 45,3 %. След това се нарежда полицията с 35,9%, правителство с 26,3%, съдът - 25,9%.

Народното събрание се нарежда последно в класацията с 20,3 %.

Това каза Юлий Павлов, директор на Център за анализи и маркетинг на пресконференция за електорални нагласи три седмици преди изборите за Европейски парламент.

23, 3 % от хората смятат, че сегашното правителство се справя по-добре от това на ГЕРБ, спрямо 25,2 % през март. Най-голям е процентът (38,7%) на хората, които са отговорили през април, че настоящото правителство се справя като предишното.

40,0 % от попитаните подкрепят идеята, че настоящето правителство трябва да изкара пълен мандат, а с малка преднина - 40,8%, отговарят, че настоящето правителство е вредно за страната и трябва да се проведат предсрочни избори.

39,7 % са убедени, че е по-скоро е важно да се гласува на предстоящите избори за европейски парламент, а 13,8 % са отговорили, че въобще не се интересуват от политика.

ГЕРБ води по електорален вот,

като 14,8 % са казали, че ще гласуват за тях, 13,3% ще гласуват за Коалиция за България, 6,8 % за ДПС. Реформаторите взимат 3 %, ББЦ+ВМРО получават 2,7%, НФСБ - 2,1%, Атака - 1,7%, АБВ - 0,7%, Глас Народен - 0,2%, Синьо единство - 0,1%, Обединена България - 0,1%. Като изброените отговори са вследствие на свободен въпрос.

При задаване на въпрос с шоу карта 18% са отговорили, че ще гласуват за ГЕРБ, 15,2%  за Коалиция за България, ДПС взима 7,9%, Реформаторският блок е с 5 %, ББЦ+ВМРО са с 4,7 %.

36,7 % ще гласуват със сигурност и са решили за кого, 24,5 % със сигурност няма да гласуват,

а 22,9 % ще гласуват, но се колебаят за кого. Обаче, ако евроизборите бяха днес, със сигурност бих гласували 47, 5 % от запитаните. 50,1 % биха се възползвали от преференциалното гласуване.

Недоверието на българското общество към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е по-голямо, отколкото към министър-председателя Пламен Орешарски. Борисов води с 65,2 % на 63,5 % за Орешарски.

Сред другите политически лидери, към които хората нямат доверие се нареждат - Николай Бареков със 78, 8 %, Валери Симеонов - 66, 2 %, Лютви Местан - 78,7 %, Росен Плевнелиев - 50,7 %, Ивайло Калфин - 65, 3 %, Меглена Кунева - 74,3 %, Сергей Станишев - 71,1 %, Георги Първанов - 64,7 %. Интересно е сравнението между липсата на доверие към Борисов и Орешарски, като Борисов води с 65,2 % на 63,5 % за Орешарски.

Все още няма политик, който да е с изцяло положителна оценка

от проведеното проучване през април. Попитани какви са очакванията им за положението в страната 49,2 % са отговорили през април, че ще остане същото

По другата нашумяла тема - Украйна и Крим, 34,4% от запитаните българи са отговорили, че по-скоро одобряват присъединяването на Крим към Русия. 53,3% пък са на мнение, че България не трябва да подкрепя налагането на икономически санкции против Русия.

Подборът на извадката е двустепенна случайна квотна извадка по признаците пол, възраст, образование и тип населено място. Периодът на провеждане на изследването е 23-30 април 2014 г.

Без полицаи с "паяците"

С “паяците” на столичния Център за градска мобилност вече няма да се возят полицаи. Контролът по паркирането ще се поеме от пеши и мобилни блюстители на реда, подчинени на общината, които ще бъдат викани по сигнал. Такава промяна в организацията ще бъде въведена от 1 юни, а целта е да се подобри ефективността, обясни зам.-кметът Любомир Христов.
С С “паяците” на столичния Център за градска мобилност вече няма да се возят полицаи. Контролът по паркирането ще се поеме от пеши и мобилни блюстители на реда, подчинени на общината, които ще бъдат викани по сигнал. Такава промяна в организацията ще бъде въведена от 1 юни, а целта е да се подобри ефективността, обясни зам.-кметът Любомир Христов. С

Води се задкулисен пазарлък за бъдещето на Украйна

Руският печат: Путин е склонил да прибере засега главното си оръжие


Бояна и Чепинци остават без вода днес

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. &bdqu...

Вила превежда 300 000 лв. на ЦСКА

До края на лятото в клубната каса на ЦСКА ще се влеят 300 000 лв. Тези пари са оставащата сума, която Астън Вила трябва да изплати на "червените" по привличането на Александър Тонев. Първата...

Ивайло Калфин ще се срещне с жители на кв. "Драгалевци"

Водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин ще се срещне с жители на кв. "Драгалевци". Срещата е от 18:30 часа в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. "Драгалев...

Водачът на ТИР-a е виновен за влаковата катастрофа

Водачът на ТИР-a е виновен за катастрофата на влака вчера вечерта на пътя за Септември, понеже не е спазил правилата за преминаване на жп прелез, каза главният ревизор по безопасността в НКЖИ Бисер...

Двама души са загинали, 21 са ранени при катастрофи, станали в страната през денонощието

Двама души са загинали, 21 са ранени при катастрофи, станали в страната през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. 22 тежки пътнотранспортни произшествия са станали в страната. В столицата са...

Сколари:Ще станем шампиони с младите, не с Кака и Робиньо

"Предизвикателството пред нас е да спечелим световната титла. За да го направим, ще бъде нужно да се опираме на младите играчи, а не на завършващите своите кариери Робиньо, Кака и Роналдиньо"...

Как се чувства премиерът на държава, която е на 78 място по свобода на печата, пита Румен Петков

Как се чувства премиерът на държава, която е на 78 място по свобода на печата? Как се чувства подкрепящото го мнозинство - това пита Румен Петков от АБВ в поредния ден от питанията си към премиера П...

Волен Сидеров ще съди за 100 000 лв. за клевета Андрей Бъчваров

 Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще съди за клевета Андрей Бъчваров, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В отговор на поредната клеветническа атака срещу Волен Сидеров, лидерът на „Атака“ заявява, че ще съди Андрей Бъчваров за клевета, искът за която ще е на стойност 100 000 лв. Сумата от спечеленото дело ще бъде дарена на нуждаещи се хора, църкви, манастири“, се казва в съобщението на партията.

Преглед на печата от 8 май

Държавно управление

Сега

НАП събира глоби за хиляди евро, наложени на българи в ЕС
Санкциите са най-често за нарушение на правилата за движение по пътищата

Държавата ще дава пари на пътуващите учители
Това предвижда проект на наредба за възстановяване на част от транспортните разходи на педагогическия персонал в детските градини и училищата, подготвен от министерството на образованието и публикуван за обществено обсъждане

Новинар
...

В "Пирогов" правят прегледи за деца със сколиоза

Днес в "Пирогов" ще има профилактични прегледи и рехабилитация за деца с гръбначни изкривявания (сколиоза), съобщиха от здравното заведение.

8 май - световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

На 8 май е световният ден на Червения кръст и на Червения полумесец. Този ден се чества силата на хуманността.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Интелигентен, опитен, решителен е Путин за руснаците

Путин отпразнува едно десетилетие на президентския пост


Делото за ямболската адвокатка - в Страсбург

Делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева ще стигне до съда за правата на човека в Страсбург.
Вчера адвокатът на съдената задочно за злодеянието Димитринка Калайджиева обясни, че след края на процеса у нас ще заведе жалба за продължителността на делото и за други фрапиращи нарушения като нощни разпити и оказан натиск... Делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева ще стигне до съда за правата на човека в Страсбург. Вчера адвокатът на съдената задочно за злодеянието Димитринка Калайджиева обясни, че след края на процеса у нас ще заведе жалба за продължителността на делото и за други фрапиращи нарушения като нощни разпити и оказан натиск...

Кога бюлетината за евроизборите е валидна - обяснението на ЦИК

Листовки и брошури, в които ще бъде описан точно механизмът за гласуване – това е отговорът на незнанието от страна на избирателите за това как трябва да попълнят бюлетината за европейските ...

Служител на НСО се самоуби с личното си оръжие

Служител на НСО се е самоубил с личното си оръжие снощи към 21 ч., предаде БНР. Инцидентът е станал в столичния квартал "Белите брези". Самоубилият се е около 30-годишен, тялото му е откр...

Бразилската полиция на масови протести

Гоови да протестират и по време на Мондиала

Валядолид отказа Реал Мадрид от титлата

Столичани завършиха наравно 1:1 при гостуването си


Св. ап. и ев. Йоан Богослов. Преп. Арсений Велики

От Иоана Свето Евангелие    Глава 1. 1. В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.2. То беше в начало у Бога.3. Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.4. В Него имаше живот, и животът беше светлината на човеците.5. И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе.6. Имаше един човек, пратен от Бога, името му Йоан;7. той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, та всички да повярват чрез него.8. Той не беше светлината, а бе пратен да свидетелствува за светлината.9. Съществуваше истинската светлина, която просветява всеки човек, идващ на света.10. В света беше, и светът чрез Него стана, но светът Го не позна.11. Дойде у Своите Си, и Своите Го не приеха.12. А на всички ония, които Го приеха - на вярващите в Неговото име - даде възможност да станат чеда Божии;13. те не от кръв, ни от похот плътска, нито от похот мъжка, а от Бога се родиха.14. И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отца.15. Йоан свидетелствуваше за Него и викаше, думайки: Тоя беше, за Когото казах: Идещият след мене ме изпревари, защото съществуваше по-напред от мене.16. И от Неговата пълнота всички ние приехме и благодат въз благодат;17. защото Законът бе даден чрез Моисея, а благодатта и истината произлезе чрез Иисуса Христа.18. Бога никой никога не е видял. Единородният Син, Който е в недрата на Отца, Той Го обясни.19

8 май в историята

1559 г. - В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква.1794 г. - По време на Якобинска диктатура, за антиреволюционна дейност френският химик Антоан Лавоазие, който в откривател на кислорода, е обвинен, осъден и гилотиниран за един ден в Париж.1821 г. - Гърците побеждават турците в Битката при Гравия.1849 г. - Първата международно призната регата е спечелена от яхтата „Перлата на Бермуда".1886 г. - Фармацевтът Джон Пембъртън създава газирана напитка, която по-късно става популярна като Coca-Cola.1898 г. - Провеждат се първите мачове от Италианска футболна лига.1899 г. - Създаден е Ирландски литературен театър в Дъблин.1914 г. - Учредена е филмовата къща Paramount Pictures.1921 г. - Швеция отменя смъртното наказание.1945 г. - Втора световна война: Повечето въоръжени сили на Нацистка Германия прекратяват активни военни действия, във връзка с подписаната безусловна капитулация на страната от Алфред Йодл предишния ден.1972 г. - Виетнамската война: Американският президент Ричард Никсън издава заповед да се поставят мини в най-големите пристанища в Северен Виетнам, за да се предотврати доставката на оръжие и стоки за страната.1978 г. - За първи път е изкачен връх Еверест без кислороден апарат от Райнхолд Меснер и Петер Хабелер.1980 г. - Унищожаването на едрата шарка официално е потвърдено от Световната здравна организация.1984 г. - СССР обявява, че ще бойкотира Летни олимпийски игри 1984 в Лос Анджелис.1990 г

Предстоящи събития в страната за днес, 8 май

/КРОСС/  *** София.От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 9 ч. в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе национален семинар на тема „Медиация по интелектуална собственост". Семинарът се организира от Световната организация за интелектуална собственост, Института по интелектуална собственост и лидерство на УНСС и Центъра за спогодби и медиация към Софийския районен съд и Софийския градски съд. ***София.От 10 ч., в Голямата зала на Хладилния завод на ул. „Индустриална"-11, ще се проведе ЗОНА КУЛТУРА Fest. Събитието се организира от фондация „София диша" в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г. ***София.От 11 ч. в зала „София" на БЧК (бул. Джеймс Баучер" 76) ще се проведе среща на дарители и партньори, посветена на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. ***София.От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема: „Истината за Втората световна война, участието на България в нея и ролята на Съветската армия в разгрома на хитлерофашизма в Европа". ***София.От 11 ч. в Конферентната зала на хотел „Сентръл Парк", Министерство на икономиката ще представи Наръчник за дейността на туристическите информационни центрове в България. ***София.От 12 ч

Преглед на печата

Водещи заглавия на първите страници Монументът на Вапцаров се завърна на мястото си - в. Дума - стр. 1, 3Без вот от Турция на евроизборите - в. Репортер - стр. 1, 320 000 лв. глоба, ако ви изпратят събирачи на дългове, без да кажат - в. 24 часа - стр. 1Брюксел: Не използвайте лицензите на ЕРП с политически цели - в. Капитал - стр. 1, 3НАП събира глоби за хиляди евро, наложени на българи в ЕС - в. Сега - стр. 1, 3Бизнесът иска ограничения за осигурителните прагове - в. Сега - стр. 1, 2МВР обезоръжи Волен Сидеров - в. Труд - стр. 1, 4Кризата роди 409 милионери - в. Телеграф - стр. 1Харчим по 6 лева за култура годишно - в. Монитор - стр. 1, 7   Водещи заглавия на вътрешните странициЯНАКИ СТОИЛОВ ПРЕДЛАГА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СИТУАЦИЯТА В УКРАЙНА - в. Дума - стр. 2БАС подкрепи Коалиция за България за евроизборите - в. Дума - стр. 33 болници се грижат за пациенти с белодробна хипертония - в. Дума - стр. 5Лили Иванова и Христо Мутафчиев събират пари за болни деца - в. Репортер - стр. 1, 14БГ шофьорът - пиян на 2 промила - в. Репортер - стр. 1, 6Тежка бюрокрация гони инвеститори от България - в. Репортер - стр. 4Олио и захар поевтиняха най-много от храните - в. 24 часа - стр. 2, 3Бареков тегли много от гласовете на „Атака" - в. 24 часа - стр. 4Свързана с Ковачки компания иска да е жп оператор - в. Капитал - стр. 4Енергийна неефективност - в. Капитал - стр. 6ГЕРБ заплаши да даде Закона за МВР на Конституционния съд - в. Сега - стр

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване