За деня на св. св. Кирил и Методий: Македонски скандален владика в София

На 11 май, когато Църквата чества светите братя Кирил и Методий, в София ще пристигне самозваният глава на т.нар. Македонска православна църква архиепископ Стефан. Владиката и неговата разколническа църква не са признати от нито една автокефална църква в православния свят.
Официално Стефан идва по покана на Българската академия на науките. На 11 май, когато Църквата чества светите братя Кирил и Методий, в София ще пристигне самозваният глава на т.нар. Македонска православна църква архиепископ Стефан. Владиката и неговата разколническа църква не са признати от нито една автокефална църква в православния свят. Официално Стефан идва по покана на Българската академия на науките.

10 000 руснаци се молят във варненските църкви

Над 10 000 руски граждани ползват варненските православни храмове целогодишно, съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.  Той уточни, че това са само активните християни, които не пропускат служби в храмовете. През летния сезон църквите в морската столица приемат много повече рускоезични миряни, Над 10 000 руски граждани ползват варненските православни храмове целогодишно, съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той уточни, че това са само активните християни, които не пропускат служби в храмовете. През летния сезон църквите в морската столица приемат много повече рускоезични миряни,

Чирпанлиев обвини БХК, че организира бунтове в лагерите

Шефът на агенцията за бежанците не приема оповестения преди дни доклад на "Хюман райтс уоч", според който имигранти са били бити и унижавани от българските власти

Ужас! 26 000 бактерии има върху 1 банкнота

Две трети от европейците вярват, че парите в брой са мръсни, но трудно се отказват от този лош навик, като само един на всеки пет си мие ръцете, след като плаща с кеш.

Рут Колева с ново гадже?

Според слуховете, червенокосата изпълнителка има връзка с чужденец.

“Левски” си търси треньор

“Левски” вече по традиция спешно търси треньор. Вариант №1 Станимир Стоилов остана в “Ботев”. Вторият избор Димитър Димитров-Херо явно ще стане спортен директор на “канарчетата” след седмица. 

И характерните за “сините” треньорски неволи пак властват. Мисли се ударно. Предложени са няколко варианта от чужбина, но засега никой не удовлетворява “Г “Левски” вече по традиция спешно търси треньор. Вариант №1 Станимир Стоилов остана в “Ботев”. Вторият избор Димитър Димитров-Херо явно ще стане спортен директор на “канарчетата” след седмица. И характерните за “сините” треньорски неволи пак властват. Мисли се ударно. Предложени са няколко варианта от чужбина, но засега никой не удовлетворява “Г

Парламентът няма да работи от 14 до 23 май


Народните представители гласуваха парламентът да не работи от 14 до 23 май, съобщи агенция "Фокус". По предложението гласуваха 74 депутати, от тях 73 "за", "против" – един.

На 25 май ще се проведат изборите за Европейски парламент.

Почти 13 часа продължава работата на Народното събрание. Във втората половина на деня народните представители приемаха на второ четене текстове от проекта за изменение на Закона за МВР.


ДАНС търси готвачи с чисто минало

ДАНС си търси наематели за две столови за хранене и барчета за служителите на агенцията. Това става ясно от търг, обявен на интернет страницата на спецслужбата. Срокът на договорите трябва да е поне 2 години с опция да се удължават до 10 г. Наемите са между 1100 и 2500 лева месечно. 
Не всеки обаче може да е готвач, барман и да се грижи за стомаси ДАНС си търси наематели за две столови за хранене и барчета за служителите на агенцията. Това става ясно от търг, обявен на интернет страницата на спецслужбата. Срокът на договорите трябва да е поне 2 години с опция да се удължават до 10 г. Наемите са между 1100 и 2500 лева месечно. Не всеки обаче може да е готвач, барман и да се грижи за стомаси

"168 часа": 10-годишна присъда за войник, намушкал партийни портрети

Иван Бутовски, Христина Теодосиева
Миг на необуздана ярост донася на наш войник 10-годишна присъда през 1957 г. Прегрешението, заради което е жестоко наказан, от днешна гледна точка изглежда смехотворно, но за порядките на соца е истинско светотатство.  Тогава 18-годишният младеж пробожда с щик портретите на българското и съветското Политбюро. Иван Бутовски, Христина Теодосиева Миг на необуздана ярост донася на наш войник 10-годишна присъда през 1957 г. Прегрешението, заради което е жестоко наказан, от днешна гледна точка изглежда смехотворно, но за порядките на соца е истинско светотатство. Тогава 18-годишният младеж пробожда с щик портретите на българското и съветското Политбюро.

Броят на интернет потребителите ще достигне 3 млрд. до края на годината

/КРОСС/ Според нов доклад на United Nations International Telecommunications Union броят на интернет потребителите в световен мащаб ще достигне 3 милиарда до края на 2014 година. Това е близо 40% от населението на Земята, като две трети от тези потребители ще са от развиващите се страни. Статистиката обхваща хората, които са използвали интернет в последните 3 месеца, а не само тези, които имат достъп до глобалната мрежа. За Европа данните са, че 3 от 4 човека ще използва интернет до края на годината. За сравнение 2 от 3 човека ще ползват интернет в Северна и Южна Америка, 1 от 3 - в Азия и 1 от 5 - в Африка. Абонаментите за мобилни телефони от своя страна ще достигнат близо 7 милиарда, а абонаментите за мобилен интернет се очаква да бъдат 2.3 милиарда до края на 2014, пише MobileNews.

Русия колонизира Луната

/КРОСС/ "Роскосмос" планира да разработи лунна програма, в рамките на която Русия ще колонизира естествения спътник на Земята. В програмата ще вземат участие както руски, така и западни компании. Планът е в 3 стъпки. Първата е изпращане на робот там до 2016 г. До 2028 г. се предвижда човешка мисия. Лунен полигон и база за добив на полезни изкопаеми се готвят за 2030 г.Следва да се отбележи, че в момента върви реализацията на програмата за колонизирането на Марс. След няколко години се очаква да стане факт и първият човешки полет до Червената планета.

Черната Златка с мераци да си вади ребра

Новата операция за отстраняване на ребрата щяла да струва 3000 евро, но д-р Енчев все още се дърпал да извърши манипулацията.

Тръгват пътническите влакове Видин - Калафат

Пътнически влак по трасето Видин - Калафат ще се движи всеки ден, считано от 10 май в двете посоки.

Джакпотът подгони два милиона и половина

Днес всички джакпоти оцеляха, тъй като нямаше участници, които да познаят печелившите числа. Още по-атрактивни суми очакват тото късметлиите в неделя.

Премиерът Орешарски: Достойните българи показаха, че когато сме по-добри, ще бъдем и по-единни

Бих искал да започна с репликата на г-жа Гочева и на бившия президент колко сме лоши. (В словото си Венелина Гочева, издател на “24 часа”, каза: Преди няколко дни един бивш български президент ми зададе въпроса: кога българите станахме толкова лоши? Сигурна съм, че и той, и ние, журналистите, имаме отговор - б.р.)
Като че ли в съвременния комерсиа Бих искал да започна с репликата на г-жа Гочева и на бившия президент колко сме лоши. (В словото си Венелина Гочева, издател на “24 часа”, каза: Преди няколко дни един бивш български президент ми зададе въпроса: кога българите станахме толкова лоши? Сигурна съм, че и той, и ние, журналистите, имаме отговор - б.р.) Като че ли в съвременния комерсиа

Няма мърдане: Кличко трябва да се бие с Кобрата

Владимир Кличко трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в следващата защита на титлата си. Това постанови Международната боксова федерация (IBF) на украйнския световен шампион в тежка категория.

Киев отрече да е спрял полета на Рогозин

/КРОСС/ Киев опроверга информацията, че самолетът на руският вицепремиер Дмитрий Рогозин не е бил допуснат да премине през украинското въздушно пространство. Това съобщи информира "Интерфакс", позовавайки се на заместник-директора на департамента по информационната политика на Министерството на външните работи на Украйна Василий Зварич.По думите му от руската страна запитване по този повод не е постъпвало. Зварич отбеляза, че украинската страна няма как да знае кой е бил на борда на самолета, тъй като подобна информация не се предвижда по правилата за авионавигационните полети.Той подчертава, че за полети през въздушното пространство на Украйна не е нужно разрешение , а "забрана за полети може да има само ако операторът има задължения по авионавигационните такси пред украинската страна".

Преговорите между НЕК и енергото зациклиха

Преговорите между доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” и държавната Национална електрическа компания (НЕК) са пред провал и е малко вероятно да се разберат, научи “Труд”. Причината е, че НЕК държи да получи кеш исканите от нея 348 млн. лева от дружествата, а те не смятат да платят и предлагат варианти за разсрочване или приспадане.
В същото Преговорите между доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” и държавната Национална електрическа компания (НЕК) са пред провал и е малко вероятно да се разберат, научи “Труд”. Причината е, че НЕК държи да получи кеш исканите от нея 348 млн. лева от дружествата, а те не смятат да платят и предлагат варианти за разсрочване или приспадане. В същото

Орешарски на среща с граждански и неправителствени организации

/КРОСС/ На 9 май 2014г., петък, от 14.30 часа в Министерския съвет ще се проведе традиционната среща на министър-председателя Пламен Орешарски с представители на граждански и неправителствени организации. В разговора ще участва министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.    

Посланикът на Киев: Газът може наистина да спре

Съществува реална заплаха за прекъсване на преноса на руски газ през Украйна. За това предупреди вчера посланикът на страната у нас Микола Балтаджи, предаде БНР.
Според него в сегашната ситуация Украйна не е сигурна, че ще може да осигури газопреносната инфраструктура и подземните хранилища на своя територия с газ. Съществува реална заплаха за прекъсване на преноса на руски газ през Украйна. За това предупреди вчера посланикът на страната у нас Микола Балтаджи, предаде БНР. Според него в сегашната ситуация Украйна не е сигурна, че ще може да осигури газопреносната инфраструктура и подземните хранилища на своя територия с газ.

Самоубилият се гард от НСО не оставил писмо, пред никого не се е оплаквал

32-годишен гард от НСО сложи край на живота си със служебното си оръжие в сряда в гаража на кооперацията, в която живее, и шокира приятели и колеги. Апартамент в същия блок обитава и скандално известният Валентин Димитров-Топлото.
Безжизненото тяло на Момчил Тодоров било открито от негови съседи след 20 ч в сряда. Във фаталния ден сержантът... 32-годишен гард от НСО сложи край на живота си със служебното си оръжие в сряда в гаража на кооперацията, в която живее, и шокира приятели и колеги. Апартамент в същия блок обитава и скандално известният Валентин Димитров-Топлото. Безжизненото тяло на Момчил Тодоров било открито от негови съседи след 20 ч в сряда. Във фаталния ден сержантът...

Пускат легендата “Нотингам” - ЦСКА в ефира и интернет

Един от най-големите мачове в българския футбол “Нотингам” - ЦСКА (0:1) ще бъде достъпен свободно в интернет от събота. Всеки фен, който желае да види геройството на българския гранд в турнира за КЕШ от 1 октомври 1980 година, ще може да го направи в страницата на сдружението “Червени сърца”. А “Канал 3” ще излъчи пълен запис в събота от 16 ч.

Един от най-големите мачове в българския футбол “Нотингам” - ЦСКА (0:1) ще бъде достъпен свободно в интернет от събота. Всеки фен, който желае да види геройството на българския гранд в турнира за КЕШ от 1 октомври 1980 година, ще може да го направи в страницата на сдружението “Червени сърца”. А “Канал 3” ще излъчи пълен запис в събота от 16 ч.

Депутатите с нова ваканция - от 14 до 23 май

/КРОСС/ Народното събрание няма да има пленарни заседания от 14 до 23 май включително. Това решиха депутатите със 73 гласа "за" и 1 "против". Срокът обхваща седмица и половина време преди изборите за европейски депутати, които ще се проведат на 25 май. Предложението Народното събрание да не заседава две седмици преди евровота беше направено от Станислав Владимиров от Коалиция за България по време на обсъждането на второ четене на новия закон за МВР.    

Бандитът, размазал дядо от бой, се закова със самопризнания

27-годишният криминално проявен В.Н., който бе арестуван за жестокото убийство на 76-годишен дядо от добричкото село Пчеларово, е направил пълни самопризнания за извършеното. Заедно с него има и втори арестуван по случая - 29-годишен мъж от същото село.

Бъдещите майки използват дясното полукълбо на мозъка

/КРОСС/ Бременните жени мислят повече с дясното полукълбо на мозъка. Това пише The Telegraph, позовавайки се на проучване на британски учени, което ще бъде представено на годишната среща на общността на британските психолози. До извода изследователите са стигнали, наблюдавайки 39 бъдещи майки по време на бременността им и през първите няколко месеца на майчинството. Според учените, бременните жени мислят повече с дясното полукълбо, тъй като там са областите, които отговарят за емоционалните навици. В същото време лявото полукълбо, отговорно включително и за логическите умения, се използва по-рядко.Именно с това изследователите обясняват и поведението на бременните жени.

Шефът на ЕС отива в Киев в понеделник

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой обяви, че в понеделник ще посети Киев, за да окаже от името на Европейския съюз подкрепа към Украйна преди президентските избори на 25 май, предаде AFP.

Русия ще колонизира Луната

Русия ще колонизира Луната от 2030 г., пише в изтекъл документ на агенция “Роскосмос”, съобщи АП.
Планът е в 3 стъпки. Първата е изпращане на робот там до 2016 г. До 2028 г. се предвижда човешка мисия. Лунен полигон и база за добив на полезни изкопаеми се готвят за 2030 г.
Документът изтъква, че е жизненоважно Русия да изпревари другите страни. Русия ще колонизира Луната от 2030 г., пише в изтекъл документ на агенция “Роскосмос”, съобщи АП. Планът е в 3 стъпки. Първата е изпращане на робот там до 2016 г. До 2028 г. се предвижда човешка мисия. Лунен полигон и база за добив на полезни изкопаеми се готвят за 2030 г. Документът изтъква, че е жизненоважно Русия да изпревари другите страни.

Милионерите - все по-малко

Милионерите в България продължават да се топят. За 2013 г. 147 души са обявили доходи от над 1 млн. лв. Това показват данните на Националната агенция за приходите (НАП), получени от обработените до момента данъчни декларации.
За 2012 г. седемцифрен доход са декларирали 20 души повече - 167. В сравнение с 2011 г. тази година намалението е с 48 души Милионерите в България продължават да се топят. За 2013 г. 147 души са обявили доходи от над 1 млн. лв. Това показват данните на Националната агенция за приходите (НАП), получени от обработените до момента данъчни декларации. За 2012 г. седемцифрен доход са декларирали 20 души повече - 167. В сравнение с 2011 г. тази година намалението е с 48 души

Руски гражданин загинал в Слънчев бряг

Руски гражданин е загинал при пътнотранспортно произшествие в българския черноморски курорт Слънчев бряг, съобщава пресслужбата на руското Министерство на вътрешните работи.

АЕЦ "Козлодуй" няма да плаща дивидент на държавата

АЕЦ "Козлодуй" ще бъде освободена от задължението да плаща дивидент на Българския енергиен холдинг, за да може със собствени средства да удължи експлоатацията на 5-и и 6-и блок. Това заяви пред БНР министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който бе на посещение във Враца.

Почна строителството на завода за боклук

Строителството на завода за боклук в София започна. За обекта има влязло в сила разрешително за строеж и от вчера техниката вече работи. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата на компостиращите инсталации със заместничката си по екология Мария Бояджийска.


Съоръжението за механично биологично третиране на боклука Строителството на завода за боклук в София започна. За обекта има влязло в сила разрешително за строеж и от вчера техниката вече работи. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата на компостиращите инсталации със заместничката си по екология Мария Бояджийска. Съоръжението за механично биологично третиране на боклука

Земетресение от 6,8 по Рихтер разтърси Мексико сити

Мощно земетресение удари Мексико. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, силата му е била 6,8 по Рихтер. Според американските сеизмолози, става въпрос за 6,4 по Рихтер.  Най-близкото населено място е градчето Текпан де Галеана в южния щат Гереро. То се намира на 17 км от епицентъра и на 3000 км от столицата Мексико Сити. Мощно земетресение удари Мексико. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, силата му е била 6,8 по Рихтер. Според американските сеизмолози, става въпрос за 6,4 по Рихтер. Най-близкото населено място е градчето Текпан де Галеана в южния щат Гереро. То се намира на 17 км от епицентъра и на 3000 км от столицата Мексико Сити.

Земетресение от 6,8 по Рихтер разтърси Мексико сити

Мощно земетресение удари Мексико. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, силата му е била 6,8 по Рихтер. Според американските сеизмолози, става въпрос за 6,4 по Рихтер.  Най-близкото населено място е градчето Текпан де Галеана в южния щат Гереро. То се намира на 17 км от епицентъра и на 3000 км от столицата Мексико Сити. Мощно земетресение удари Мексико. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, силата му е била 6,8 по Рихтер. Според американските сеизмолози, става въпрос за 6,4 по Рихтер. Най-близкото населено място е градчето Текпан де Галеана в южния щат Гереро. То се намира на 17 км от епицентъра и на 3000 км от столицата Мексико Сити.

Русия е готова да търси изход от кризата в Украйна

/КРОСС/ Русия е готова да търси изход от кризата в Украйна, става ясно от становище на МВнР на Русия. За да се решат проблемите обаче западните партньори също трябва да изпълнят своите задължения. Външният министър на страната Сергей Лавров призова САЩ да повлияят на властите в Киев и да ги насърчат да работят в посока на деескалиране на напрежението в Украйна. Същевременно той призова и за равнопоставен диалог с представителите на югоизточни региони, съобщава ИТАР-ТАСС.      

Кобрата: До две седмици чакам преговори с Кличко

София /КРОСС/ До две седмици трябва да имаме преговори с Владимир Кличко. Това обяви пред „Труд" Кубрат Пулев. „А мачът за титлата ще е до края на годината, вероятно в Германия. Там е изгодно и за двете страни, а и финансово е най-добрият вариант".Така Кобрата коментира новината, че Международната боксова федерация (IBF) задължи Кличко да брани трофея си в следващ мач точно срещу българина. "Моят клуб "Зауерланд" е наел адвокат, който изпрати нотариална покана до IBF и до щаба на Кличко да излязат на преговори, като в противен случай ще заведем дело - разкри Кобрата. - Защото има срокове и те трябва да се спазват." Самият Кубрат също ще присъства на преговорите, а кога и къде ще бъдат те предстои допълнително да се уточни. "Щастлив съм, удовлетворен съм от подобна развръзка - заяви Пулев. - Нямам никакви притеснения и очаквам с нетърпение този бой." Преди две седмици Кобрата изгледа на живо мача на Кличко срещу Алекс Лепай (Австралия), в който украинецът се наложи с технически нокаут в 5-ия рунд и отново защити четирите си титли.Според Пулев, а и много специалисти, качеството на бокса не бе на нужното ниво, а съперникът - неподготвен за сблъсък с украинеца. В момента експертите в бокса сочат именно българина като най-сериозна заплаха за Кличко в последните години.

Кобрата: До две седмици чакам преговори с Кличко

София /КРОСС/ До две седмици трябва да имаме преговори с Владимир Кличко. Това обяви пред „Труд" Кубрат Пулев. „А мачът за титлата ще е до края на годината, вероятно в Германия. Там е изгодно и за двете страни, а и финансово е най-добрият вариант".Така Кобрата коментира новината, че Международната боксова федерация (IBF) задължи Кличко да брани трофея си в следващ мач точно срещу българина. "Моят клуб "Зауерланд" е наел адвокат, който изпрати нотариална покана до IBF и до щаба на Кличко да излязат на преговори, като в противен случай ще заведем дело - разкри Кобрата. - Защото има срокове и те трябва да се спазват." Самият Кубрат също ще присъства на преговорите, а кога и къде ще бъдат те предстои допълнително да се уточни. "Щастлив съм, удовлетворен съм от подобна развръзка - заяви Пулев. - Нямам никакви притеснения и очаквам с нетърпение този бой."

Президентът в Берлин: ЕС е длъжен да говори със силен глас по събитията в Украйна

Не може граници в Европа да се преначертават едностранно и със сила

Чирпанлиев: Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери

София /КРОСС/ Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет, обяви в интервю за "Труд" о.р. полк. Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците.Шефът на агенцията не приема оповестения преди дни доклад на "Хюман райтс уоч", според който бежанците са били бити и унижавани от българските власти."Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК) бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат", заявява председателят на държавната агенция.На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: "Целта им е ясна - те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите."

Сателитни градове на столицата искат достъп до метрото

Радомир и 11 общини около София искат достъп до метрото на столицата. Те са се обединили в регионално сдружение „Общини център”, със седалище в Божурище. Транспортните схеми на сателитните около София общини не са допуснати до центъра на столицата, обясни вчера кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Силен трус разтърси отново Мексико сити

Земетресение с магнитуд 6.4 по Рихтер разлюля днес мексиканската столица. Някои офис сгради бяха евакуирани, но засега не се съобщава за пострадали и разрушения, предаде Ройтерс.

Според Геофизическия институт на САЩ епицентърът е бил в западния мексикански щат Гереро на дълбочина от 24 километра, на сушата, близо до Тихоокеанското крайбрежие.

Не е било отправено предупреждение за опасност от цунами. Първоначално бе съобщено, че магнитудът е бил 6.8 и че огнището е било...

Чирпанлиев: Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери за пари

Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет, обяви пред вестник "Труд" Николай Чирпанлиев - председател на Държавната агенция за бежанците. Чирпанлиев не приема оповестения преди дни доклад на "Хюман райтс уоч", според който бежанците са бити и унижавани от българските власти. "Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК), бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат", твърди председателят на държавната агенция. На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: "Целта им е ясна - те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите."

Крадат джип за секунди, без да го разбиват (ВИДЕО)

Бум в кражбите на най-скъпите лимузини, без въобще да се разбива колата, регистрира полицията в София в последните 3 месеца. Нови модели джипове “Инфинити”, “Ленд Крузер” и БМВ се задигат за броени секунди с компютър за 25 000 евро, който пък се купува от руски сайт.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Бум в кражбите на най-скъпите лимузини, без въобще да се разбива колата, регистрира полицията в София в последните 3 месеца. Нови модели джипове “Инфинити”, “Ленд Крузер” и БМВ се задигат за броени секунди с компютър за 25 000 евро, който пък се купува от руски сайт. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Печатат бюлетините с „Биг брадър” в БНБ

Бюлетините за предстоящия на 25 май евровот вече се печатат в БНБ, но под строгия контрол и зорко наблюдение от страна на ЦИК. Членове на изборната администрация всеки ден ходят поне по два пъти за да се уверят на място, че всичко върви по правилата за отпечатване на ценните книжа и няма скрити допълнителни бройки.

ОЗХО опитва да достигне до последните контейнери със сирийско химическо оръжие

/КРОСС/ На територията на Сирия има само 16 контейнера с химически оръжия, но достъпът до тях все още не е възможен. Това съобщи пред журналисти специалният координатор на съвместната мисия на Организацията на обединените нации и Организацията за забрана на химическите оръжия ( ОЗХО ) Зигрид Кааг.„Става въпрос за 16 контейнера: пет с химикали първа категория и 11 - от втора категория, които се съхраняват в предградията на Дамаск, територия, частично контролирана от бунтовници. Веднага след като властите и служителите на съвместната мисия на Организацията на обединените нации и на ОЗХО бъдат в състояние да достигнат до тези обекти, операцията по извозване на химическите оръжия може да бъде завършена за по-малко от седмица. След това може да се пристъпи към унищожаването на веществата", посочи тя.

"Лудогорец" надмина постижения на английски и холандски отбори

/КРОСС/ Третата поредна шампионска титла на "Лудогорец" надмина постижения на английски и холандски тимове, влезли за първи път в историята си в елита със злато. Холандският ДВС (Амстердам) шокира Европа през 1963-та. Отборът от предградията стига като на шега за първи път в I лига и я печели. Тимът си проправя път до четвъртфинал в Купата на шампионите, но бързо залязва и сега е в шеста дивизия на страната. "Ипсуич" година по-рано прави същото в Англия. Абсолютен дебютант в елита - шампион. "Лудогорец" е с 3 титли от първите си 3 сезона в елитната дивизия на България, в която се появи като "непознато ново тяло" през 2011-а, пише Стандарт. С три или повече поредни титли в историята на родния футбол се гордеят само грандовете ЦСКА (3 пъти) и "Левски" (2 пъти). Нечувано, за пети пореден път златото е извън София след двете титли на "Литекс" (2010-а и 2011-а). Снимка: Булфото, всички права запазени

Обвиниха Дивизиева като помагач в далавера с европари

Военноокръжната прокуратура в София повдигна вчера обвинение срещу началника на кабинета на премиера Мария Дивизиева. Според него от 29 април до 26 ноември 2009 г. тя умишлено е улеснила като помагач председателя на Военноапелативния съд полк. Петър Петков да даде неверни сведения пред ОПАК (Оперативна програма „Административен капацитет“), за да бъдат усвоени над 700 000 лв. по проект за софтуер на военните съдилища.

Шон Пен и Чарлийз Терон вдигат сватба на плажа

/КРОСС/ Холивудските актьори Шон Пен и Чарлийз Терон ще скрепят връзката си в брачен съюз. Медиите на Запад тръбят, че сватбената церемония е насрочена за това лято. Чарлийз Терон и Шон Пен са заедно от пет месеца и въпреки факта, че 53-годишният актьор все още не е направил официално предложение за брак на 38-годишната си любима, чуждестранната преса непрекъснато тиражира слухове за предстоящото голямо събитие в живота на актьорите. Според Life & Style, Пен и Терон вече обсъждат детайлите на сватбата, която ще се проведе през лятото. Изданието посочва, че двамата смятат да се доверят на агенция, специализирана в организирането на подобни събития, за да не се изложат и да оставят добри впечатления сред приятелите и близките си, които смятат да поканят. Активно участие в подготовката взимат и майките на Пен и Терон - Ейлин и Герда. „Те планират тържество да бъде август месец на един от плажовете на Малибу. На събитието ще присъстват няколко стотин приятели и роднини на двойката. Братът на Шон - Майкъл ще бъде шафер, а шаферка ще бъде майката на Чарлийз - Герда", разкрива източник, близък до двойката.

Жп фирмата на Ковачки тръгва с 345 вагона

Мините в Бобов дол, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, разполагат с близо 345 вагона. Те са в процедура по вписване в регистъра на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Най-вероятно това ще бъде подвижният състав, който ще използва компанията “ТБД-Товарни превози”, която кандидатства за лиценз за жп превози. Мините в Бобов дол, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, разполагат с близо 345 вагона. Те са в процедура по вписване в регистъра на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Най-вероятно това ще бъде подвижният състав, който ще използва компанията “ТБД-Товарни превози”, която кандидатства за лиценз за жп превози.

Председателят на Европейския съвет ще посети Киев

/КРОСС/ Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой ще направи непланирано посещение в Киев на 12 май, съобщиха от пресслужбата на Европейския съвет, предаде ИТАР-ТАСС. В свое съобщение Ромпой обяви, че ще посети Киев, за да продължи с украинските власти разговорите относно начините за стабилизиране на ситуацията в Украйна преди насрочените за 25 май президентски избори, за прекратяване на насилието и започване на национален диалог. Същевременно на 12 май в Брюксел ще се проведе планирана среща на външните министри от ЕС, които ще търсят начини за излизане от кризата в Украйна.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване