МВФ отпуска 3,5 млрд. евро на Гърция

Международният валутен фонд (МВФ) е на път да отпусне 3,5 млрд. евро финансови помощи на Гърция. Бордът на директорите на фонда ще се събере днес, за...

60-годишната жена, която се хвърли под влака от прелез в Пловдив, е починала

60-годишната жена, която се хвърли под влака от прелез в Пловдив, е починала. Краят й дошъл от огромната кръвозагуба и травми, несъвместими с живота, обясняват лекарите. След като й ампутираха двата крака, лекарите се опитали да направят скенер на главата, но самоубийцата не е издържала интервенцията.

Самоубийцата скочи под влака в четвъртък около 14,40 часа.

Спешна помощ веднага се е отзовала, не е губено време и в операционната, но леталния край е настъпил в спешната...

Продължава

Инвестиционната банка на BRICS ще заработи до две години

/КРОСС/ Петте страни от BRICS (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) най-вероятно ще се договорят за равно финансиране на новата международна банка за развитие, съобщава Reuters. Банката ще разполага с капитал от 100 млрд. долара и може да започне да отдава заеми в рамките на две години. Капитализацията на банката е един от основните проблеми при преговорите между страните от BRICS, които от години обсъждат създаването на обща инвестиционна банка, която да финансира инфраструктурни проекти в развиващите се държави. Новата банка ще ознаменува растящото влияние на развиващите се икономики във финансовия свят, доминиран от САЩ и Европа чрез Международния валутен фонд и Световната банка. Преговорите продължават вече две години, а част от страните се опасяват от желанието на Китай да има по-голямо участие като инвестира повече капитал. Проблемите обаче бавно се преодоляват. „Мнозинството искат равно участие в капитализацията, в момента няма друго конкретно предложение", заяви един от участниците в преговорите. „Това няма да е проблем". Очаква се лидерите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка да подпишат споразумението за създаване на банката на следващата среща на върха на БРИКС в бразилския град Форталеса на 15 юли. Банката ще разполага със стартов капитал от 50 млрд. долара

Станишев: Няма да се откажа от евродепутатското си място

"Няма да се откажа от евродепутатското си място. Имам ангажименти, които трябва да изпълня в Брюксел". Това заяви преди минути Серегей Станишев в кулоарите на Народното събрание, цитиран от bTV.

60-годишната жена, която се хвърли под влака от прелез в Пловдив, е починала

60-годишната жена, която се хвърли под влака от прелез в Пловдив, е починала. Краят й дошъл от огромната кръвозагуба и травми, несъвместими с живота, обясняват лекарите. След като й ампутираха двата крака, лекарите се опитали да направят скенер на главата, но самоубийцата не е издържала интервенцията.

Самоубийцата скочи под влака в четвъртък около 14,40 часа.

Спешна помощ веднага се е отзовала, не е губено време и в операционната, но леталния край е настъпил в спешната...

Продължава

Съкровище от потънал кораб през XIX век e представено в Картахена

То пристигнало в Испания след продължило 5 г. съдебно дело


БДЖ пуска допълнителни ретро влакове за 1 юни


БДЖ ще пусне още два влака с парен локомотив между София и Банкя за Деня на детето 1 юни, който тази година се пада в неделя.  Причината е засиленият интерес към атракцията и бързата разпродажба на билетите за първата композиция. 

Първият влак по маршрута тръгва от Централна гара в 13:30 ч., а връщането е в 15:00 часа от гарата в Банкя.

По разписание допълнителният влак от София за Банкя тръгва от Централна гара София в 16:15 ч. и се връща от гара Банкя в 17:40 ч.
...

Витиевато Плевнелев намекна, че е готов да реди служебен кабинет

В Президентството коалиции няма да се правят, категоричен е той

След порoя - столичани ходят по боклуци, " Искър" залят със смет (снимки)

След вчерашния порой, който се изля в София, жителите на столичните квартали „Борово“ и „Гоце Делчев“ са били принудени да ходят върху чували с боклуци в един от подлезите на бул. "България". Причината е, че w подлеза до мол „България“ е имало повече от педя вода и на практика е бил непроходим. Хората имали избор или да ходят във водата или да минат по пътното платно отгоре, но тогава на някогo му хрумнало да наслага чувалите с отпадъци по земята и минувачите да стъпват по тях. Един от преминаващите пропаднал от импровизирания мост и краката му потънали във водата, след това предпочел да ходи бос по улицата. Снимка: Бисер Христов Снимка: Бисер Христов От Столична община обясниха за OFFNews.bg, че канализацията се почиства периодично, но бързо се задръства. Работи се по всички получени сигнали след вчерашния порой. След обилния дъдж язовир "Искър" плувна в смет, както се вижда на кадъра по-долу, публикуван в социалната мрежа.

Няма нищо лошо от вратата направо за краката

Понякога е необходимо да прескочите цялата стандартна програма, която сме свикнали да минаваме преди секса. Казано по-простичко има случаи, в които няма нищо лошо от вратата направо за краката Препоръчително е поне веднъж да пропуснете задължителното бъбрене, хапването, обръщането на по чашка и протакането, а направо да хвърлите якето и да притиснете своята половинка към стената.

„Една вечер съпругът влезе и каза: „Здравей, как си?". Преди да успея да му отговоря, той ме бърна с гръб...

Продължава

Андреева: Оказват натиск върху спешните медици да излизат на протест

Получих сигнали от колеги в Спешна помощ за това, че има натиск върху медиците да излязат на протест, в това число и политически. Това заяви в кулоарите на парламента здравният министър Таня Андреева. В понеделник съм поканила колегите от Спешна помощ, за да поговорим и да им обясня защо се случва всичко това, посочи Андреева. Оставките на медиците в Спешна помощ в София са изцяло насочени към защита на директора на Центъра за спешна медицинска помощ заради предложението за уволнение във връзка с медицинския одит за неуредици и липса на контрол на дейността в Центъра. Предложението за уволнение на д-р Георги Гелев е направено, защото организацията на Центъра е изцяло в правомощията на директора, допълни здравният министър. Ще назнача временно изпълняващ длъжността, докато д-р Гелев е в болничен, защото очевидно след четири месеца болнични организацията в Центъра още повече се е влошила, подчерта Таня Андреева. По думите й за момента не е ясно кой ще изпълнява временно длъжността директор, но това ще стане ясно в понеделник. По повод искането на медиците за увеличаване на заплатите Андреева коментира, че само увеличение на заплатите няма да реши проблема. Ние повишихме заплатите от началото на годината с 10%. при наличен ресурс ще ги увеличим още. До края на годината ще се направят ремонти в Центровете и филиалите за спешна медицинска помощ, ще се закупят линейки с телемедицина в тях, като за това са предвидени 20 млн. лева, допълни министърът. Ако не се работи по ясни правила обаче, ако не се изпълняват стандартите за работа при спешност, което е въпрос на организация и добър мениджмънт, няма да постигнем особен ефект, смята Андреева. Очевидно има проблем в Центъра в София, защото това е единственият Център за спешна медицинска помощ, при който има непрекъснати сигнали и оплаквания. Ситуацията в страната не е по-добра. И там липсват кадри, има проблеми с линейките и пътищата, но директорите намират начин да се справят, категорична е Андреева. Таня Андреева заяви, че не се опасява за мястото си след обявените от премиера Пламен Орешарски предстоящи промени в кабинета. Докато съм на този пост, аз съм длъжна да си върша работата, каза тя. Над 100 медици от Центъра за спешна медицинска помощ в София подадоха оставки вчера и излязоха на протест срещу предложението за уволнение на директора на Центъра д-р Георги Гелев и на неговия заместник д-р Ангел Ангелов след пореден случай на починал пациент след закъснение на линейка.  Медиците обявиха, че според тях д-р Гелев си върпи добре работата и уволнението му е измиване на ръцете от страна на здравното министерство, което няма да разреши проблемите в Спешната помощ.

България е най-доброто място за инвестиции на Балканите

/КРОСС/ България е на 28 място в класацията за най-подходящите държави за чуждестранни инвестиции според американското списание за политика и финанси "Форин полиси". Стрната ни е слезнала с 8 позиции по-надолу от миналата година, когато е заемала 20-о място, но пък е лидер на Балканите.  В класацията страните са оценявани според 8 фактора: икономически растеж, финансова стабилност, физическа сигурност, корупция, независимост от правителството, сътрудничество с местни партньори, контрол върху капитала и обменни курсове. Целта на индекса е да се проследи как даден фактор ще се отрази на преките чуждестранни инвестиции за период от 5 години. България и Македония са най-добрите държави за инвестиции на Балканите, отбелязва списанието. Македония се нарежда на 29 място, като бележи ръст с 5 позиции от миналата година. Гърция е класирана на 101 място и е описана като една от най-лошите страни за инвестиции в региона. Румъния е на 48 място, а Сърбия на 55-то. Босна и Херцеговина се нарежда на 82 място. Заради политическата криза Турция изпада до 79 място. Класацията на "Форин полиси" поставя на челните места държави, които имат голям потенциал за икономически ръст. Освен Хонконг, Тайван и Катар на първите места се нареждат все повече африкански държави, като Ботсвана и Гана. Най-лошата държава за инвестиции е Венецуела на 112 място, заради протестите и заплахата от гражданска война

Западът блокира диалога с Русия за ПРО, оплаква се Москва

Такъв „щраус" подход буди тревога в условия, при които безконтролно САЩ и НАТО продължават разполагането на системи за противоракетна отбрана

Дарин Ангелов, Михаела Филева и Албена Денкова са финалистите в Dancing Stars 2014

След три месеца на труд, много танци, хъс и емоция, Нели Атанасова и Наско Месечков напуснаха завинаги сцената на Dancing Stars 2014 по Нова. Тримата финалисти са Дарин Ангелов, Михаела Филева и Албена Денкова. На 3-ти юни един от тях ще отпадне, само на крачка от титлата Крал и Кралица на бала. А тя ще бъде връчена на 5 юни – от 20:00 часа по След три месеца на труд, много танци, хъс и емоция, Нели Атанасова и Наско Месечков напуснаха завинаги сцената на Dancing Stars 2014 по Нова. Тримата финалисти са Дарин Ангелов, Михаела Филева и Албена Денкова. На 3-ти юни един от тях ще отпадне, само на крачка от титлата Крал и Кралица на бала. А тя ще бъде връчена на 5 юни – от 20:00 часа по

Найджъл Фараж: Имам огромен проблем с Румъния


Лидерът на Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж заяви, че има "огромен проблем" с Румъния, като по този начин подхрани обвиненията в расизъм, които се отправят към неговата партия, предаде агенция "Медиафакс", като се позова на телевизионния канал СiЕнБиСи.

"Нямам проблем с румънците. Имам огромен проблем с Румъния", заявил пред СиЕнБиСи Фараж, който иска Великобритания да напусне ЕС.

Партията на Фараж победи на евроизборите в неделя, като...

Близо 2000 цивилни убити от началото на годината в Алепо от сирийския режим

Близо 2000 цивилни са били убити от началото на годината в северния сирийски град Алепо при въздушни удари, нанесени от силите на режима на президента Башар ал Асад. Сред тях има много жени и деца, заяви проопозиционна неправителствена организация, цитирана от Франс прес.   "От началото на годината до 29 май, 1963 цивилни бяха убити от варелите с експлозиви и бомбите, хвърлени от военновъздушните сили... включително 567 деца и 283 жени", каза Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), който е базиран във Великобритания и черпи данните си от широка мрежа от граждански, военни и медицински източници в Сирия.   Някога най-многолюдният сирийски град и икономическа столица на страната, Алепо е разделен от юли 2012 г. на контролирани от режима и бунтовниците райони.

Изпълнителното бюро на БСП заседава извънредно, гласуват се промени в състава му

Изпълнителното бюро на БСП ще заседава извънредно в този час. Ще бъдат гласувани промени в състава му, съобщава БНР. В него влизат по право лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов, кой...

Симеон Славчев: В Спортинг съм, защото давам 101 % от себе си

Новото попълнение на Спортинг (Лисабон) Симеон Славчев коментира пред официалното клубно списание, че ако може да избира би играл в напададение. Бившият играч на Литекс се изказа ласкаво за школата на...

Меси: Завиждам на испанците за световната титла

Лионел Меси завидя на испанските си съотборници за спечелената световна купа преди 4 г. в Южна Африка. Аржентинската звезда изгаря от желание също да притежава трофея."Искам да спечеля световната...

1 млн. лв. събрани от глоби за пушене на закрито

Повече от 1 млн. лв. са събрани от глоби в рамките на две години за тютюнопушене в закрито помещение и неспазване на правилата, съобщават от Министерство на здравеопазването. Издадени са 2 576 предпи...

Започна кампанията за референдума в Шотландия

Днес започва кампанията за референдума за отделяне на Шотландия от Великобритания. Шотландците ще се произнесат на 18 септември дали искат да станат самостоятелна държава или да останат под управление...

Промени на върха в ЦСКА

В ЦСКА вече са факт няколко съществени промени, стана ясно днес, след като на стадион "Българска армия" бе проведено Общо събрание на акционерите на тима. На събитието бяха гласувани промен...

Нападател на Левски удължи договора си с клуба

Нападателят на Левски Валери Божинов преподписа днес договор с клуба за още една година и ще играе със синята фланелка и през сезон 2014/2015 г., съобщиха от клуба. Миналият сезон Божинов взе участие...

Барселона с официална оферта към играч на Манчестър Сити

Шефовете на Барселона са отправили официално предложение към Манчестър Сити за нападателя на "гражданите" Серхио Агуеро, твърди каталунският вестник "Спорт". Според изданието офер...

Португалия представи свой химн и талисмани (ВИДЕО)

Свой собствен химн и талисмани на отбора за световното първенство представи португалската футболна федерация. С това страната показа големите си амбиции на предстоящия турнир. Песента се казва "...

Кражбите на кабели са най-често разкриваното престъпление

Престъпленията по транспорта и съобщенията са с най-голям дял в статистиката на НСИ за разкритите закононарушения през второто полугодие на 2013 г, съобщиха от НСИ.
За период от шест месеца 3634 случая са приключили с осъждането на 3557 лица. По този начин кражбите на кабели се превръщат в най-често разкриваното престъпление у нас. Престъпленията по транспорта и съобщенията са с най-голям дял в статистиката на НСИ за разкритите закононарушения през второто полугодие на 2013 г, съобщиха от НСИ. За период от шест месеца 3634 случая са приключили с осъждането на 3557 лица. По този начин кражбите на кабели се превръщат в най-често разкриваното престъпление у нас.

ДПС "няма да разширява властовите си позиции"

Лютви Местан заяви, че ДПС ще предложи млад и енергичен министър на мястото на г-жа Искра Михайлова, която заминава за Брюксел като евродепутат

Любомир гръмнал банкерката от 50 сантиметра

От 50 см до 1 м е разстоянието, от което е застрелял бурганската банкерка Павличнка Йовчева подсъдимият Любомир Симеонов, сочи балистичната експертиза по делото.

Момче и момиче бедстваха в бурята на плажа Паша дере

Сигнал за бедстващи в дъждовната буря 23-годишно момче и 21-годишно момиче са обслужили през изминалата нощ екипите на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна, научи Topnovini.bg. Снощи двамата младежи решили да отидат с кола до плажа Паша дере, но проливният дъжд им изиграл лоша шега.

Намериха мъртъв мъж на пътя Габрово-Севлиево

По първоначална информация е бил блъснат от кола


Познайте кой филм оглави класацията "Най-великите филми на всички времена"

"Междузвездни войни: Епизод 5 - Империята отвръща на удара" оглави класация на сп. Empire за "Най-великите филми на всички времена",...

НСИ: Най-често разкриваното престъпление са кражбите на кабели

Престъпленията по транспорта и съобщенията са с най-голям дял в статистиката на НСИ за разкритите закононарушения през второто полугодие на 2013 г, съобщиха от НСИ.
За период от шест месеца 3634 случая са приключили с осъждането на 3557 лица. По този начин кражбите на кабели се превръщат в най-често разкриваното престъпление у нас. Престъпленията по транспорта и съобщенията са с най-голям дял в статистиката на НСИ за разкритите закононарушения през второто полугодие на 2013 г, съобщиха от НСИ. За период от шест месеца 3634 случая са приключили с осъждането на 3557 лица. По този начин кражбите на кабели се превръщат в най-често разкриваното престъпление у нас.

Група нападна турист в Слънчев бряг

Турист се намира в интензивното отделение, след като бил нападнат в Слънчев бряг. 27-годишният Адам Просър от графство Суонзи, Южен Уелс, бил излязъл с приятелката си Кейли Харисън, когато, по думите й, били нападнати от група мъже в курорта, съобщава Би Би Си.

Наложило се Просър да се прибере у дома за лечение, след като лекари в България отказали да го лекуват без здравноосигурителна карта. При побоя Просър е получил подуване и кръвоизлив в мозъка и фрактури на...

Продължава

България ще се бори за по-голям ресор в новата Европейска комисия

България ще се бори за по-голям ресор в новата Европейска комисия и за това не трябва да се бърза с избора на бъдещия еврокомисар от страната ни. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски. Трябва да се изчака и проследи европейския дебат, да се види кой ще бъде председател на Европейската комисия, за да се прецени какви са шансовете на България да вземе по-голям ресор, каза Орешарски след гласувания вот на недоверие към правителството. Според него не името, а ресорът е по-важното.   Попитан дали може да имаме еврокомисар с ресор "Енергетика", Орешарски отговори: "А защо не", след което допълни, че все пак трябва да бъдем реалисти и влиянието на България в Европейския съюз не е чак толкова голямо. България има сериозни проблеми с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер заради строежа на газопровода "Южен поток". Еврокомисията се обяви за замразяване на проекта, защото не отговаря на т.нар. Трети енергиен пакет, според който достъп до тръбата трябва да имат и други компании. Лидерът на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев след загубата на евроизборите обяви, че настоящото правителство, ще излъчи бъдещия еврокомисар. ГЕРБ се обявиха категорично против. Според лидера на партията Бойко Борисов това право се пада на тях като политическата сила, спечелила убедително евроизборите. Към момента няма ясно изразена позиция по този въпрос от страна на ДПС. Още преди изборите от БСП завъртяха имената на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова и на външния министър Кристиян Вигенин като бъдещи еврокомисари. След изборите пък се появи слухът, че лидерът на БСП Сергей Станишев е сред кандидатурите за поста еврокомисар по разширяването на ЕС. Пламен Орешарски съобщ, че по време на Европейския съвет във вторник е подкрепил кандидатурата на Жан Клод Юнкер от ЕНП, за председател на Европейската комисия. Причината за това е, че Европейската народна партия има повече депутати от тази на социалистите и съгласно постигнатото споразумение преди изборите най-голямата политическа сила има право да излъчи кандидат, обясни премиерът. Трудно е България да има единна позиция по въпроса за председател на Еврокомисията, защото принадлежим на различни политически семейства, каза лидерът на ДПС Лютви Местан. Той уточни, че ДПС като член на партията на либералите АЛДЕ подкрепя кандидатурата на бившия белгийски премиер Ги Верховстат.

ИХ България с консолидирана загуба от 1,5 млн. лв. за първото тримесечие

Приходите от продажби за периода се понижават с 13% на годишна база до 20 млн. лв.


"Сименс" съкращава 11 600 работни места

Германският концерн "Сименс" планира да съкрати 11 600 работни места, за да намали разходите си с около 1 милиарда долара, заяви директорът на компанията Джо Кезер.

ЕБВР оценява на около три милиарда евро щетите от наводнения в Сърбия и Босна


Безпрецедентните наводнения на Балканите през последните две седмица са причинили преки щети за милиарди евро и може да повлияят неблагоприятно на икономическия растеж, като наред с това повишат инфлацията, съобщи Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), цитирана от ДПА.

По "най-груби предварителни оценки" Сърбия е понесла преки щети за 1.5-2 млрд. евро, а Босна - за 1.3 млрд. евро, посочи банката.

Наводненията са нанесли значителни поражения на селското...

Сепаратисти грабят и сеят хаос в Донецк

Франс прес

Разграбеният магазин на Метро в Донецк. Снимка: УРА-информ

Ограбени супермаркети и автокъщи, затворени заради несигурността банки, магазини и ресторанти - анархията вече завладява Донецк, големия град в Източна Украйна, който е в ръцете на проруските сепаратисти.

Особено символично престъпление: Склад за шоколади на “Рошен”, предприятието на милиардера Петро Порошенко, беше ограбен от неизвестни лица в град Макеевка близо до Донецк, съобщи за АФП пресслужбата на местната милиция.

Същият ден супермаркет беше разграбван в продължение на няколко часа от въоръжени лица, без полицията да се намеси, съобщават няколко информационни сайта в Донецк, като прилагат и снимки.

Вчера следобяд хора, въоръжени с автоматични оръжия и гранатомети, пристигнаха пред седалището на регионалната администрация в Донецк, като заявиха пред журналисти, че
“издирват тези, които разграбиха супермаркета”.

Един от лидерите на проруските сепаратисти, Денис Пушилин, призна снощи на пресконференция, че част от откраднатите в супермаркета стоки е била открита в седалището на областната администрация. “Няколко души бяха арестувани”, добави той.

Коли, откраднати “за революцията”

През последно време такива грабежи зачестяват. “Преди няколко дни въоръжени мъже с качулки пристигнаха в две автокъщи. Те поискаха десетина коли “за революцията”. Кои са тези хора, не се казва. Но какво да правиш срещу калашник?”, разказва Тихон, приятел на собственика на една от автокъщите.

Местната милиция, минала на страната на проруските сепаратисти, които контролират града с един милион жители, от седмици се старае да не привлича внимание и не се вижда по
улиците.

В понеделник спортният комплекс в Донецк, собственост на известния хокеен отбор на Донбас, беше нападнат от неизвестни лица.

“Въоръжени мъже вързаха пазачите и откраднаха компютри, монитори с плосък екран, сейф и автомобил, а после подпалиха сградата”, съобщи клубът.

На няколко километра от летището на Донецк, отвоювано от украинските сили в понеделник след битка, при която загинаха около 40 проруски сепаратисти, улица “Киев” е преградена от нов контролен пост.

От забранената за движение част излиза блиндирана кола логото на Украинската спестовна каса. От колата излизат проруски сепаратисти.

“Няколко блиндирани коли, пренасящи пари на банки, бяха заловени от проруските сепаратисти. Много банки спряха да изпращат средства в Донецк, преценявайки че е прекалено рисковано. Затова в града е все по-трудно да се намерят пари”, казва Роман, пенсионер, който току-що е открил, че Делта Банк е затворила врати.

На входа на тази банка и на две други, разположени наблизо, надпис информира лаконично клиентите, че е затворено “поради нестабилността в региона”.

Кой признава дипломата?

Въпреки че повечето магазини и ресторанти все още работят нормално, други са предпочели да затворят, особено заведенията на американска верига за бързо хранене.

Проруските власти в Донецк изглежда не са в състояние да контролират различните, понякога съперничещи си, въоръжени групировки, действащи на едно и също място. Освен това очевидно има проблеми с достигането на официалната информация до населението.

“Не знаем какво става: във вторник новите власти съобщават, че в града е наложен полицейски час от 22 часа до 6 часа сутринта. На следващия ден същите тези власти ни казват, че това не е вярно”, въздиша 58-годишната юристка Татяна Николаевна.

“На работа питаме шефовете си кой закон да прилагаме: украинския закон или руския. Никой не знае”, добавя тя.

Във вторник Денис Пушилин, един от представителите на “Донецката народна република”, обяви че сепаратистките територии приемат руските закони.

Безпокойството и несигурността засягат и образованието: “Дъщеря ми приключва обучението си в университета. Украинска диплома ли ще получи, или диплома от Донецката република, която не е призната от никого?”, притеснява се Роман, 45-годишен глава на семейство, който не иска да съобщи фамилното си име и сериозно обмисля да напусне Донецк, където е роден и където е живял до момента.

БТА

Virgin Galactic получи зелена светлина от американското правителство

Компанията има официално разрешение да извършва космически полети


Бареков иска вот на недоверие за здравеопазването

Слуховете за смяната на ръководството в партията му били неверни


Рено Нисан България и Публисис с престижно отличие от международните награди Effie

/КРОСС/ Рено Нисан България и рекламна агенция Публисис София спечелиха най-значимата награда на тазгодишния рекламен фестивал "Effie България 2014"* - златна награда за Dacia и кампанията „Баба Ханке" в категория „Стоки". Кампанията за марката Dacia на Рено Нисан България е създадена през лятото на 2013 г., за да представи новите автомобили Dacia, отличаващи се с добро съотношение между цена, атрактивни лизингови условия и качество. Творческият екип на Публисис София и маркетинг отдела на Рено Нисан България създават кампания, която представя марката Dacia като по-добрата алтернатива на покупката на употребявани автомобили, внасяни от Централна и Западна Европа. Със слогана „Наистина ли вярваш, че баба Ханке е предишният й собственик", се комуникира покупката на нов автомобил Dacia като по-добрия избор за клиента по отношение на надеждност и финансови характеристики, спрямо избора на употребяван автомобил без доказано качество. „Публисис София работи за марката Dacia от лансирането и на българския пазар през 2006 година, и днес виждаме истинския потенциал на едно такова дългосрочно партньорство. Dacia заема лидерската позиция в България и несъмнен принос за това имат смелите и ефективни рекламни кампании." сподели Калина Йорданова, Маркетинг Директор в Рено Нисан България

Резултатите от предприетите от МВР мерки за намаляване на пътните инциденти са налице

По данни, оповестени от министър Цветлин Йовчев в парламента, през април броят на жертвите и на пътните инциденти е намалял в сравнение с предходните два месеца

Плевнелиев: В президентството коалиции няма да се правят

В Президентството коалиции няма да се правят, формули „3-5-8“ или каквито и да било други, няма да се спрягат. Нямам намерение да излизам извън конституционните си правомощия. Разговори – да, консултации – да, но посредничество и политическо брокерство от мен не очаквайте. Така президентът Росен Плевнелиев коментира очакванията му след проведените избори за Европейски парламент и нагласите за рокади в правителството или предсрочни избори. Държавният глава отказа да коментира как изборите ще се отразят на правителството, като съдбата на кабинета може да бъде решена единствено в парламента.  "Проведените в неделя избори за Европейски парламент имат и своето вътрешнополитическо измерение. Всеки от участниците трябва да направи своя анализ на изборите, да оцени какво казаха българските граждани. Като президент спазвам стриктно Конституцията, затова не мога да коментирам как тези избори ще се отразят на правителството – това не е в правомощията на държавния глава. Парламентарно представените политически сили имат своята голяма отговорност. Съдбата на правителството се решава от Народното събрание и политическите партии в него, не от президента. През изминалата 2013 година показах, че мога да нося своите конституционни отговорности и то в кризисна и непредвидима среда на масови протести. Ще продължа занапред да изпълнявам отговорно своите конституционни задължения, да чувам гласа на народа и да подкрепям гражданското общество в неговите справедливи искания", каза Плевнелиев. По думите му изборите ясно са показали каква посока на развитие за страната искат българите: "Българският народ каза „не“ на евроскептицизма и на антиевропейската реторика. Българският народ и българският гласоподавател каза „да“ на европейската интеграция и даде допълнителна доза доверие на нашия общ европейски проект. България е една от много малкото държави-членки, която няма да изпрати антиевропейци като депутати в европейския парламент."   Президентът каза още, че ниската избирателна активност е предизвикателство пред политиците, защото е ясно, че не са успели да мотивират избирателите. "Тезата, че европейските избори обикновено имат ниска избирателна активност и че гласуващите са по-малко и това е нормално, не ме удовлетворява. За съжаление, политическата обстановка в страната през последната година, както и качеството на дебата през последния месец се отразяват негативно върху избирателната активност", каза още Плевнелиев.

Станишев: Няма да се откажа от евродепутатското си място

"Няма да се откажа от евродепутатското си място. Имам ангажименти, които трябва да изпълня в Брюксел". Това заяви преди минути Серегей Станишев в кулоарите на Народното събрание, цитиран от bTV.
Очаквайте "Няма да се откажа от евродепутатското си място. Имам ангажименти, които трябва да изпълня в Брюксел". Това заяви преди минути Серегей Станишев в кулоарите на Народното събрание, цитиран от bTV. Очаквайте

Досега само Пеевски е депозирал отказ от Европарламента

До момента само Делян Пеeвски е депозирал в Централната избирателна комисия (ЦИК) отказ от депутатско място в Европейския парламент (ЕП). Пеевски обяви, че ще се откаже от място в ЕП в нощта след изборите. На негово място ще влезе министърът на екологията Искра Ангелова. Лидерът на БСП Сергей Станишев все още не е депозирал такава молба. Последните дни той упорито избягва да отговор на въпроса дали ще спази обещанието си и ще се откаже от място в Европарламента. Днес също избяга от конкретен отговор: "Както виждате съм в София. Не ми задавайте глупави въпроси. Питате четири месеца едно и също, а аз съм отговорил много пъти. Имам задължение, което трябва да изпълня в групата на социалистите и демократите на 18 юни, защото аз предложих на премиерите да предложим Мартин Шулц за президент на групата и държа да го направя лично". От това изявление по-скоро става ясно, че засега Станишев няма да се отказва от поста в Брюксел. За днес следобед беше отложено заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, което по традиция се провежда във вторник. Очаква се след това Станишев да обяви окончателното си решение. Съгласно Изборния кодекс до днес вечерта ЦИК трябва да обяви имената на новите български едродепутати. Спорен обаче е въпросът дали ЦИК има правомощия да освобождава избрани депутати на Европейския парламент. На заседание на комисията вчера е обсъждан този въпрос и решение няма. Според част от членовете на комисията решението за оттегляне от ЕП е от компетенциите само на Европарламента и ЦИК ще обяви имената, така както са подредени от избирателите: ГЕРБ - 5 мандата - Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова и Емил Радев. Коалиция за България - 4 мандата - Момчил Неков, Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински  ДПС - 4 мандата - Филиз Хакъева Хюсменова, Делян Славчев Пеевски, Неджми Ниязи Али и Илхан Ахмед Кючюк "България без цензура" - 2 мандата - Николай Бареков и Ангел Джамбазки Реформаторският - 1 мандат - Светослав Малинов

Виртуозът Yanni идва два дни по-рано у нас

Пускат още билети за спектакъла му в НДК


Халф на Лудогорец номиниран за №1 в Испания

Даниел Абало бе номиниран за най-добър спортист на испанския град Вилагарсиа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване