МВнР на Германия: Никой няма интерес от изолацията на Русия

/КРОСС/ В интервю за "Frankfurter Allgemeine Zeitung" германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че международната общност няма интерес от продължителен вакуум в отношенията с Русия или неговата изолация, предава Гласът на Русия. Освен това, Щайнмайер обърна внимание на промяната на реториката в Москва преди и след изборите в Украйна. Според него силната критика към властите в Киев е била заменена от уважение към избора на украинците. Щайнмайер също така изрази мнение, че сега няма нужда от разширяване на списъка от санкции и въвеждането на секторни санкции срещу Русия.  

Обвинени в убийство се познавали от боеве с кучета

Тримата задържани за убийството на митничаря Георги Дребчев се запознали покрай страстта си да залагат на боеве с кучета, организирани по-рано край град Съединение. 
Това стана ясно днес от показанията на свидетел по делото за смъртта на 34-годишния Георги Дребчев, инспектор от отдел "Икономически режим" в пловдивската митница. Той бе застрелян по Тримата задържани за убийството на митничаря Георги Дребчев се запознали покрай страстта си да залагат на боеве с кучета, организирани по-рано край град Съединение. Това стана ясно днес от показанията на свидетел по делото за смъртта на 34-годишния Георги Дребчев, инспектор от отдел "Икономически режим" в пловдивската митница. Той бе застрелян по

Телевизор в спалнята води до повече секс

Хем ласки, хем не пропускаш любимите предавания


Надзирателите от цялата страна са в протестна готовност

/КРОСС/ Синдикатът на служителите в затворите ще внесе утре в Министерството на правосъдието протестните подписки на надзирателите срещу промененото им работно време, с което се въвеждат 12 часови, вместо сегашните 24 часови дежурства. В подписката, организирана в Ловешкия затвор, са се подписали почти всички надзиратели. Те не са съгласни с въведените им 12-часови дежурства и настояват да се върнат старите от 24 часа, съобщи председателят на синдикалното дружество там Атанас Трифонов за БНР. "Това е една мярка за симулиране на дейност. Това не променя абсолютно нищо. За нас сигурността в затворите при тази мярка намаля. Стресът се увеличава, разпокъсва ни се работното време. Увеличава се времето за пътуване, съответно се увеличават и разходите. Намалява ни се свободното време. Времето за семейството", заяви Трифонов. Той допълни, че надзирателите от цялата страна са в протестна готовност от 22 май.    

21 юни: Излизат София прайд и антигей парад

Пореден епизод на вече добре познатата сцена – излиза гей парад, а срещу него шествие на хомофоби.

Стивън Сегал раздава тупалки по Черноморието

Екшън героят Стивън Сегал ще направи демонстрации по източни бойни изкуства на българското Черноморие. Звездата ще бъде специален гост на откриването на летния сезон в клуб „Хасиенда бийч“ в Лозенец на 26 юни. Той ще изнесе концерт заедно със своя Steven Seagal Blues Band.

РЗС цъфна на протеста

Активисти на РЗС изненадващо се появиха на днешния протест в центъра на София срещу правителството на Орешарски. Около десетина поддръжници на формацията на Яне Янев развяха партийните знамена сред протестното шествие, което по традиция започна от площад "Независимост". Появата на РЗС на протеста предизвиква учудване, тъй като дори лидерът на партията Яне Янев напоследък е твърде пестелив в публичните си изяви, а формацията не издигна кандидати за евровота.  Гражданското движение "22 септември“, учредено миналата година от режисьора Евгений Михайлов и поета Едвин Сугарев, също имаше свои представители днес, които издигнаха огромен транспарант.  Около 150 демонстранти се включиха в шествието, което завърши със скандирания "Оставка" пред парламента.

Съпругът на Алиша, която се хвърли от 8-ия етаж: Беше нещастлива и депресирана

"Алиша беше нещастлива и депресирана. Не знам защо. Не ми казваше. Предполагам, че по тази причина се случи това. Говореше ми ту, че иска развод, а после - че не иска. Не ми е казвала, да ме ревнува или нещо такова."
Тези думи са на съпруга на Алиша Григорова, която вечерта скочи от луксозна сграда в Бургас. "Алиша беше нещастлива и депресирана. Не знам защо. Не ми казваше. Предполагам, че по тази причина се случи това. Говореше ми ту, че иска развод, а после - че не иска. Не ми е казвала, да ме ревнува или нещо такова." Тези думи са на съпруга на Алиша Григорова, която вечерта скочи от луксозна сграда в Бургас.

Предстоящи събития в страната за утре, 31 май

/КРОСС/ Карлово.Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети Карлово по случай Празника на розата. Вицепрезидентът ще се включи в традиционния ритуал по розобер, в който ще участват самодейни фолклорни ансамбли от Карлово. Попова ще бъде посрещната пред сградата на Общината от носителката на титлата Царица на долината на розите за 2013 г. и ще се срещне с кмета на града. Вицепрезидентът и кметът на града ще открият празничната програма на площад „20 юли". На церемонията ще бъде отличена тазгодишната носителка на титлата Царица на розата на Карлово. Сливен.От 10:30 часа на Пазара за животни в Сливен министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие Второто национално изложение по говедовъдство. На изложението ще се представят около 200 животни от 30 ферми, развъждащи черношарено говедо, кафяво говедо, родопско говедо, няколко европейски и местни автохтонни породи. Организатори на изложението са Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България - Добрич и Федерацията на развъдните организации в говедовъдството. София.От 10.00 часа на ул. „Патриарх Герман" 5 главен комисар Светлозар Лазаров ще връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства. Българските огнеборци ще получат 67 пожарни автомобила за борба с горските пожари и 32 специализирани камиона. София.От 10.00 до 16

ДКЕВР предлага намаление на цената на тока с под 1%

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага символично намаление на цената на тока за две трети от страната средно с 0.66%, докато за абонатите на ЧЕЗ в Западна България токът ще поскъпне средно с 0.3% от 1 юли. Докладът с новите цени на тока е качен късно вечерта в четвъртък на сайта на ДКЕВР.   Ако предложението на ДКЕВР бъде одобрено в края на юни, това ще бъде четвърто поевтиняване на цената на тока за битовите абонати откакто БСП и ДПС взеха властта.   Новината за минималното поевтиняване на тока за бита идва на фона на прогнозите на енергийни експерти, че той трябва да поскъпне поне с 10%.   За ЕВН се предвижда средно намаление на тока с 1.3%, за "Енерго -Про" -1.17%, а за ЧЕЗ ще увеличение от 0.30 на сто.   В резултат на "пълната промяна" клиентите на ЕВН, които през юни са получили например сметка от 51.20 лв., месец по-късно при същото потребление ще платят 50.50 лв., пресмятат от ДКЕВР. Намалението почти няма да се усети и при абонатите по морето, които са към "Енерго -Про". Ако през юни те са имали сметка за 53.13 лв., месец по-късно тя ще се свие до 52.51 лв. За сметка на това клиентите на ЧЕЗ, при фактура от 49.99 лв. за май, месец по-късно ще трябва да дадат 50.04 лв.   И докато цените за частните ЕРП-та падат, то предложението за държавната НЕК е в обратна посока - цената за продажба на ток от обществения доставчик ще се повиши от сегашните 100.43 лв. на 110.58 лв. за мегаватчас.   Щедрост е проявена и към друга държавна фирма - "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО). От 1 юли таксата за пренос ще се вдигне от сегашните 6.91 лв. на 7.98 лв. за мегаватчас.   Изчисленията на ДКЕВР за символичното намаление на тока за бита са доста условни. Те се основават на евентуално предоговаряне на цените на скъпите централи.   Също в четвъртък ДКЕВР възложи на НЕК и двата американски теца - "Марица-изток 1" и "Марица-изток 3", да променят договорите си. За ТЕЦ "Марица-изток 1" се предвижда редукция на цената с 30%, както и енергията от един блок на централата да се продава на свободния пазар. За втората централа регулаторът настоява за поевтиняване с 20% и енергията от два нейни блока да отиде на свободния пазар. Така се спестяват 424 млн. лв. за година, сочат сметките на ДКЕВР.   Пред "Ройтерс" от ТЕЦ "Марица-изток 3" са заявили, че ДКЕВР не е страна по договора, тъй като той е сключен между централата и държавната НЕК. "Очакваме правителството да продължи да изпълнява задълженията си по контрактите", се посочва още в изявлението.   ДКЕВР намира резерви и в производството на зелен ток. С бъдеща законова промяна регулаторът иска задължително изкупуваният ток от ВЕИ-тата да бъде ограничен до 50%, а стойността на останалото количество да се определя по цената за излишък на балансиращия пазар. Това ще спести на НЕК 541 млн. лв. за една година.   С тези мерки ДКЕВР се надява да балансира енергийната система.

МВФ отпусна заем от 3,4 млрд евро на Гърция

Международният валутен фонд отпусна заеми на стойност 3,4 милиарда евро на Гърция с една година закъснение спрямо планирания график в спасителния план за страната от 2012 г.

Министерството на околната среда спъвало ВиК проект за Варна

Проект за помпена станция в к.к. "Чайка" чака одобрение от Министерството на околната среда и водите. Изграждането на съоръжението би решило проблемите с канализацията в комплекса, стана ясно на заседание на общинските съветници от комисията по архитектура към местния парламент.

Услугите на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ само електронни

До юни догодина „Гражданска въздухоплавателна администрация“, част от транспортното министерство, ще надгради внедрените досега 35 електронни услуги, които ще спестяват все повече пари на гражданите и фирмите.

Още шефове в енергото

Управата на държавния Електроенергиен системен оператор (ЕСО) се увеличи с трима души. Шефовете на дружеството нарастват двойно, тъй като и управлението му става двустепенна. Двама от новите влизат в управителния съвет. Това са дългогодишният шеф на “Тролейбусен транспорт” - Враца и бивш депутат от БСП Димитър Гъндев и Светлозар Величков, досега уп Управата на държавния Електроенергиен системен оператор (ЕСО) се увеличи с трима души. Шефовете на дружеството нарастват двойно, тъй като и управлението му става двустепенна. Двама от новите влизат в управителния съвет. Това са дългогодишният шеф на “Тролейбусен транспорт” - Враца и бивш депутат от БСП Димитър Гъндев и Светлозар Величков, досега уп

Божинов остава в Левски поне за още година

Валери Божинов ще играе в Левски и през следващия сезон. Нападателят се съгласи да преподпише договора си със „сините", който ще е за срок от 1+1 години.

895 млн. евро за заетост и намаляване на бедността по ОП „Развитие на човешките ресурси”

София /КРОСС/ Средствата, предназначени за Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. (ОП РЧР), са в размер на 895 млн. евро или близо 2 млрд. и 36 млн.лв. с включено националното съфинансиране. Ресурсът е с 20% повече от предходния програмен период, каза заместник-министър Светлана Дянкова, изпълняващa функциите на министър на труда и социалната политика на пресконференция в МТСП днес. Заедно със заместник-министър Росица Янкова тя представи приоритетите на новата оперативна програма, одобрена на вчерашното заседание на Министерски съвет.Средствата за политиките за заетост и социално включване в новата ОП РЧР са увеличени с над 580 млн. лв. в сравнение с периода 2007 - 2013 г. С над 265 млн.лв. повече са средствата за политиката по заетостта, а за политиките в областта на социалното включване - над 235 млн.лв. повече.Заместник-министър Дянкова уточни, че най-голяма подкрепа програмата ще окаже за политиката по заетостта. Заделените средства са около 549 млн. евро или над 60% от средствата по програмата. Това е 38% от общия размер на средствата за Европейския социален фонд за България. За подкрепа на политиките в областта социалното включване са отделени около 270 млн. евро или близо 30% от средствата по програмата. Това е 18,5% от бюджета на Европейския социален фонд в България. За модернизиране институциите на пазара на труда, социалното включване и здравеопазването са заделени около 38 млн. евро или 4 % от ресурса на програмата

Никол Кидман готова да зареже кариерата си

/КРОСС/ Холивудската звезда Никол Кидман е готова да се откаже от кариерата си в името на семейството. В интервю за австралийското издание на Australian Women's Weekly актрисата призна, че заради съпруга и децата си е готова да се откаже от кариерата си. "Ако аз бях изправена пред избор - моето семейство и Кийт срещу кариерата ми, щях да го направя без да му мигне окото. На този етап от живота ми радостта, която получавам от отношенията ни и семейството, надхвърля всяко друго, което правя", каза Кидман. Що се отнася до осиновените Бела и Конър, живеещи предимно в САЩ заедно с баща си , за нея те са "щедри, мили и трудолюбиви". И това са качествата, които обичам в тях", каза още тя.    

Найденов: Ще ви разочаровам, ако очаквате новина за оставката на Станишев

/КРОСС/ "Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам." Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти на „Позитано" 20, където се провежда заседание на Изпълнителното бюро на БСП. „Няма да скрия, че доминиращата оценка в изказванията на всички членове на Изпълнителното бюро беше за тежко разочарование в резултат на тежката загуба, която претърпяхме заедно с нашите коалиционни партньори от Коалиция за България", посочи Найденов. "Ситуацията е изключително трудна и неприятна, но доминиращото убеждение е, че не се е случило нещо фатално и че няма нещо, което да не може да бъде овладяно, преодоляно и съответно променено след завършване окончателно на анализа, което ще продължи Изпълнителното бюро и в Националния съвет на БСП", каза още Найденов. Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на лидера на БСП Сергей Станишев, той отговори, че са постъпили едно-две писма с подобно искане, но уточни, че писмата в подкрепа са много повече. На въпрос, дали БСП ще поиска вот на доверие от НС на БСП заради изборните резултати, Найденов отговори: „Ще ви разочаровам, ако очаквате информация за подобни стъпки. Няма да предприемем подобна стъпка."    

ГЕРБ си спретнаха импровизиран офис в НС и още си чакат "оная" кафеварка

Депутатите от ГЕРБ окупираха един ъгъл от кулоарите на парламента, където си пренесоха фотьойли и си спретнаха импровизиран офис, наречен 20А. Обяснението беше, че имат нужда от допълнително пространство, където да отдъхват. От ГЕРБ уточниха, че още не са си получили оригиналната кафеварка, която остана в запечатаното им от ръководството на парламента помещение и за която Бойко Борисов продължава да натяква.   За последно той я намеси в един от коментарите си за евроизборите, на които ГЕРБ получи 10% повече от БСП: "Аз не знам Мишо Миков как ще се качи на трибуната. Като какъв ще се качиш, Миков. Да ми върнеш кафеварката". Депутатите твърдят, че сегашното им помещение е твърде тясно и над 90 човека не могат да стоят дори прави. Новозавладяното пространство бе заето през целия ден в петък от народни представители на ГЕРБ.   На масичката междувременно се появи нова кафеварка, подарък от журналиста Сашо Диков. Тя веднага бе вкарана в пропагандна употреба със залепената й лента с надпис "Оставка".

За пръв път от 3 години възстановен вертолет Бел-206 участва в динамичния показ в Пловдив

/КРОСС/ Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков наблюдава динамичен показ на съвместни действия на формирования от видовете Въоръжени сили на Българската армия и служба "Военна полиция" при провеждане на специални операции. Демонстрацията на бойни умения в екстремни ситуации се проведе днес, 30 май, в рамките на Международната изложба на отбранителна техника "Хемус 2014". Динамичният показ се състоя в зоната над река Марица, южно от Международния панаир - Пловдив. Възстановен вертолет Бел-206 от състава на 24-та авиационна база - Крумово за първи път от повече от 3 години участва в съвместни действия на видовете Въоръжени сили. По време на първия епизод от демонстрациите той извърши визуално разузнаване на района и откриване и локализиране на целта. Ми-17 изпълни полети за осигуряване от въздуха, докато вертолет "Кугър" зависна над реката и по способа "бързо въже" подразделение от 68-ма бригада "Специални сили" беше стоварено в определения район на реката. След неутрализиране на целта по същия способ вертолетът изведе групата от зоната на провеждане на операцията. Във втория епизод, който беше наблюдаван по време на динамичния показ служители на "Военна полиция" с многоцелеви брониран автомобил "SAND CAT" и специализиран робот действаха по сигнал за открито импровизирано взривно устройство

Първите осем дома за изоставени деца вече са в историята

/КРОСС/ Първите осем дома за изоставени деца до 3-годишна възраст са закрити. На тяхно място трябва да заработят Центрове в подкрепа на семейства с деца с увреждания, дневна грижа и майчино здравеопазване. В същото време изоставянията в страната продължават.В момента в институции се отглеждат близо 1100 деца на възраст до 3 години. Домът за медикосоциални грижи за деца "Св. Параскева" в София е една от 8-те институции, които трябваше да зададат новия модел за отглеждане на деца с увреждания до 3-годишна възраст или такива, които са лишени от родителска грижа. Преди година и половина в дома имаше 32 деца.Днес сградата е празна, напълно ремонтирана и готова да приюти консултативен център, звено за майчино и детско здравеопазване, където да се помага на самотни и малолетни бременни жени, за да не изоставят децата си.„Грижата за децата с увреждания ще бъде основната грижа на екипа, който ще работи тук. По отношение на семействата - идеята и философията е грижата да бъде прехвърлена в семейна среда, да бъде насочена към семействата", заяви директорът на ДМСГД "Св. Параскева" д-р Валентина Лихарска.Ремонтирани и готови да работят по новия начин са и домове в Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Търговище, Габрово и Русе. От 1 януари 2012 г. са изведени 511 деца, от които 440 са настанени в приемни семейства.В началото на проекта, който се финансира изцяло с европейски средства, изоставените деца до 3-годишна възраст бяха над 1600

Кое подтиква децата към самоубийствое?

Липсата на заинтересованост на родителите е честа причина


Ангел Найденов: Ако очаквате новина за оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, който присъстваше на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
„Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам – разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, който присъстваше на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. „Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам – разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно

Расмусен: Русия е изтеглила около 2/3 от войските си от украинската граница

/КРОСС/ Русия е изтеглила около 2/3 от войските си от украинската граница. Това съобщи генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от „Ройтерс". "Видяхме признаци на частично оттегляне. Според нашите оценки, около 2/3 от руските войски са изтеглени или се изтеглят в настоящия момент", отбеляза той. По-рано американският министър на отбраната Чък Хейгъл каза, че в САЩ знаят за изтеглянето на 1000 руски войници от украинската граница и добави, че там все още има много представители на руските въоръжени сили.

Ангела Меркел застава твърдо зад Юнкер за поста на председател на ЕК

Германският канцлер Ангела Меркел официално подкрепи кандидатурата за председател на Европейската комисия на Жан-Клод Юнкер по време на речта си в град Регенсбург. Но макар дясноцентристката Европейска народна партия да спечели най-много места в Европарламента, тя все още се нуждае от гласовете на социалистите, които издигнаха своя член Мартин Шулц за поста.

Зукърбърг ще дари 120 милиона долара на училища в Сан Франциско

/КРОСС/ Основателят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ще дарят 120 милиона долара от собствените си средства за развитието на училищата в окръг Сан Франциско и околностите му, съобщава агенция AFP. Разпределението на цялата сума на дарението ще изисква повече от пет години. Парите ще бъдат използвани най-вече за подкрепа на инициативи свързани с компютъризирането на училищата, както и за обучението на учители, и за въвличането на родители в учебния процес.    

Ангел Найденов: Ако очаквате новина за оставката на Станишев, ще ви разочаровам

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, който присъстваше на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
„Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам – разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, който присъстваше на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. „Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам – разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно

След Шливата още двама затворници избягали в Бургас

Служители на затвора в Бургас разкриха, че беглецът Огнян Гюров-Шливата имал последователи.

Арестуваха спецченге във Варна

Спецченге е било арестувано във Варна. Акцията по задържането на служителя на Специализираното подразделение за опазване на обществения ред е била проведена тихомълком още в началото на седмицата, но полицията и до момента мълчи. От Областната дирекция на МВР във Варна потвърдиха и осветлиха официално, че такъв случай има.

Станишев втвърдил тона към кабинета

Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на Сергей Станишев, Ангел Найденов отговори, че са постъпили 1-2 писма с подобно искане, но писмата в подкрепа са много повече

Няма оставки след заседанието на ИБ на БСП

Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на Сергей Станишев, Ангел Найденов отговори, че са постъпили 1-2 писма с подобно искане, но писмата в подкрепа са много повече

Найденов: Оставки няма да има

Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на Сергей Станишев, Найденов отговори, че са постъпили едно-две писма с подобно искане, но писмата в подкрепа са много повече

Магистрат нареди да се изгори банкнота

Съдът в Мадан нареди изгаряне на истинска петолевка, тъй като в нея е била увита дрога.
Банкнотата е веществено доказателство по дело срещу 24-годишен маданчанин, който бил заловен през януари т.г. с 0,98 г амфетамин. С решение от 29 май съдът освободи младежа от наказателна отговорност, тъй като е с чисто съдебно минало и му наложи глоба... Съдът в Мадан нареди изгаряне на истинска петолевка, тъй като в нея е била увита дрога. Банкнотата е веществено доказателство по дело срещу 24-годишен маданчанин, който бил заловен през януари т.г. с 0,98 г амфетамин. С решение от 29 май съдът освободи младежа от наказателна отговорност, тъй като е с чисто съдебно минало и му наложи глоба...

ФИФА: Мафията пак ще пробва да купи Световното

Световната мрежа за уговаряне на футболни мачове няма да "проспи" и Световното първенство в Бразилия, предупреди шефът на отдела за превенция на черното тото във ФИФА Ралф Мучке. Мучке сподели в интервю пред Frankfurter Allgemeine, че не очаква да има "лица с маски, които директно да почукат на вратите на играчите и съдиите и да им предложат пари", но има достатъчно начини да се повлияе негативно върху форума и той да бъде покварен. "Видяхме, че на миналите финали мафията се целеше предимно в мачовете от подготовката за Световното. Това ни даде някои знаци какво да очакваме и какво да правим сега. Но знам, че те няма да проспят и самите финали." "Не очакваме да ходят по хотелските стаи на играчите и реферите и да им дават куфарчета с пари. Но знаем, че ще има опити за подкупване на играчи. Нищо повече обаче няма да ви кажа", каза Мучке. Той разкри и какви са опасенията му за мачовете, както и къде очаква да се залага най-много, за да се влияе на изхода на двубоите. "Най-много се притесняваме от азиатския пазар на букмейкърите. Очакваме да се влияе на т.нар. "хендикап", когато един отбор трябва да бие с повече от един гол разлика, както и за резултатността на мачовете, т.е. да се играе на точен резултат. Но ние сме подготвени", сподели още Мучке. За да вземе мерки срещу корупцията, Мучке разкри и че е имал срещи в Цюрих с всички рефери на първенството и им е било обяснено как трябва да се действа, за да се разсеят всички съмнения около честността им.

„Награда” за съпругата на съдията, осъдил Цветанов?

Албена Гетова получила нов мандат като шеф на посолството ни в Берлин

Културният туризъм е сред най-важните за страната ни

Културният туризъм е намерил място в отделен раздел на Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България за 2014-2020 г. Това стана ясно от...

Порой удави Варна

Варна /КРОСС/ За минути над Варна се изсипа проливен дъжд, който наводни морската столица. Някои от улиците приличат буквално на реки. Движението е затруднено. Има закъсали автомобили. Пороят днес следобед във Варна превърна ремонтирания бул. „Цар Освободител" в река. Дъждът беше толкова силен, че канализацията, която беше обновена при ремонта, приключващ тези дни с довършителни работи, не можа да поеме цялото количество вода, съобщава petel.bg.   video:http://www.youtube.com/watch?v=oghbbSYQYqI  

Нашенец намушка възрастен собственик на магазин на о-в Крит

/КРОСС/ 19-годишен българин е намушкал възрастен собственик на магазин в град Ханя на гръцкия остров Крит. Нашенецът е нападнал 74-годишният мъж с нож, за да го ограби. Пострадалият е приет в болницата в Ханя със сериозни наранявания. Мотивът за престъплението е обир, но и след заплаха и пробождане с нож, крадецът пак си останал с празни ръце. Престъпникът е заловен и срещу него е повдигнато обвинение за опит за убийство и грабеж, пише newsbg.eu.

Болницата в Монтана спира операциите

Ефективна стачка започват лекарите и сестрите от хирургията и реанимацията в монтанската болница. Причината е, че от лечебното заведение не са им изплатили допълнителните средства към основната заплата за месец април.

БАБХ запознава ресторантьори от Варна с изискванията в областта на храните

По повод предстоящия летен туристически сезон, областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас, ще проведат превантивни срещи със собственици на търговски обекти за търговия на едро и дребно, на заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, курортни селища, наематели на плажни ивици и други, които имат отношение по изхранване на туристите.

Розовият домат от Куртово Конаре влезе в Световна съкровищница на вкусовете

Розовият домат от Куртово Конаре, известен още като "голям бабин", влезе в Световна съкровищница на вкусове на международната организация Slow Food, съобщи bTV.

Доматът, заедно с местната куртовска ябълка, е вписан преди 2 месеца в електронния каталог на международната неправителствена организация, която събира уникални храни от цял свят.

В б Розовият домат от Куртово Конаре, известен още като "голям бабин", влезе в Световна съкровищница на вкусове на международната организация Slow Food, съобщи bTV. Доматът, заедно с местната куртовска ябълка, е вписан преди 2 месеца в електронния каталог на международната неправителствена организация, която събира уникални храни от цял свят. В б

Броят на шофьорите в Китай може да достигне 1 млрд.

Стряскащата прогноза е на Китайската асоциация на автомобилните производители


За първи път българска фирма получи сертификат за социална отговорност

Получаването на сертификат ISO 26000 задължава всяка компания, която го притежава, доброволно да поема задължения, свързани с повишаване стандартите за социално развитие и защита на околната среда.

Енергията на Варна трябва да се разпространява и споделя

/КРОСС/ Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и генералният секретар на Световната организация по туризъм (СТО) проф. Талеб Рифай участваха в кръгла маса „СПА и морски туризъм във Варна". В конференцията се включиха и представители на туристическия бранш и неправителствените организации от Северното ни Черноморие. „Успехът на град Варна ще се отрази на успеха на България. Енергията, която съществува на това място, трябва да се разпространява и да се споделя". С тези думи главният секретар на СТО приветства участниците в кръглата маса и добави: „Вие имате възможност да предлагате не само СПА и уелнес , но и богатството и красотата на културно-историческото наследство на България". В рамките на кръглата маса заместник-министър Ботев представи проекта на Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2014г. -2020 г. „Културният туризъм е намерил място в отделен раздел на Стратегията. В нея много ясно е посочено, че той е между 5-те основополагащи продукта в туризма", каза зам.- министър Ботев и допълни, че Генералният мастер план за устойчиво развитие на туризма, който ще бъде основа на вече разработената стратегия, ще бъде възложен за разработване на експерти от Световната организация по туризъм. По думите на проф. Рифай Стратегията е един най-добрите документи, който ще разреши голяма част от проблемите в българския туризъм

Авторът на "кинетичния" дизайн подаде оставка

Мартин Смит ще продължи да помага на Ford, но като консултант


Проливен дъжд и във Варна (видео + снимки)

За минути над Варна се изсипа проливен дъжд, който наводни морската столица. Някои от улиците приличат буквално на реки. Движението е затруднено. Има закъсали автомобили.
Пороят днес следобед във Варна превърна ремонтирания бул. „Цар Освободител“ в река, съобщава petel.bg.
Дъждът беше толкова силен, че канализацията, За минути над Варна се изсипа проливен дъжд, който наводни морската столица. Някои от улиците приличат буквално на реки. Движението е затруднено. Има закъсали автомобили. Пороят днес следобед във Варна превърна ремонтирания бул. „Цар Освободител“ в река, съобщава petel.bg. Дъждът беше толкова силен, че канализацията,

Потоп и във Варна

За минути над Варна се изсипа проливен дъжд, който наводни морската столица. Някои от улиците приличат буквално на реки. Движението е затруднено. Има закъсали автомобили.
Пороят днес следобед във Варна превърна ремонтирания бул. „Цар Освободител“ в река, съобщава petel.bg.
Дъждът беше толкова силен, че канализацията, За минути над Варна се изсипа проливен дъжд, който наводни морската столица. Някои от улиците приличат буквално на реки. Движението е затруднено. Има закъсали автомобили. Пороят днес следобед във Варна превърна ремонтирания бул. „Цар Освободител“ в река, съобщава petel.bg. Дъждът беше толкова силен, че канализацията,

ВАС отмени уволнението на Камен Ситнилски

Той бе отстранен заради накърняване престижа на съда и оказване на натиск

КЗК разреши продажбата на изданията на "Нова Българска Медийна Група"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за придобиването на „Телеграф“ ЕООД, „Монитор“ ЕООД, „Политика Днес“ ЕООД, „Компакт –...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване