Атлетическите клубове ще излязат "на война" срещу Мариана Георгиева


Лекоатлетически клубове обмислят спирането на всички свои състезатели от националните отбори като протест срещу министъра на спорта Мариана Георгиева.

Това съобщи председателят "Левски" Йордан Цанков пред сайта BGathletic.com.

Клубовете са недоволни от новата система за финансиране от Министерството на младежта и спорта, което води до драстично намаляване на държавното им финансиране.

Цанков смята, че с приемането на мерките Георгиева иска да съсипе българския...

Безработицата падна до 4,3%

Безработицата във Варна през април е 4,3% при 4,9% за предходния месец, съобщи Пламен Начков, началник на Регионалната служба по заетостта. В Бюрото по труда са регистрирани 7476 души, което е с 1064 по-малко от предходния месец. В сравнение със същия период м.

Само държавни компании печелят от по-евтиния ток

Държавните компании Национална електрическа компания (НЕК), Електроенергиен системен оператор (ЕСО) и ТЕЦ “Марица-изток 2” са единствените дружества в енергетиката, които ще бъдат облагодетелствани от новите цени на електроенергията за бита. Това показва доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), публикуван в четвъртък ве Държавните компании Национална електрическа компания (НЕК), Електроенергиен системен оператор (ЕСО) и ТЕЦ “Марица-изток 2” са единствените дружества в енергетиката, които ще бъдат облагодетелствани от новите цени на електроенергията за бита. Това показва доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), публикуван в четвъртък ве

Ангел Найденов: Станишев остава

Ако очаквате някаква новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това обяви пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, който присъства на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Най-важните новини от деня, петък, 30 май

България е най-доброто място за инвестиции на Балканите България и Македония са двете най-добри държави за инвестиции на...

Кипър премахна ограниченията за вътрешни финансови трансфери


Кипър официално премахна всички вътрешни ограничения за парични трансфери, което е повратен момент за възстановяването на банковата система на страната, получила спасителен заем от ЕС и МВФ, предаде Асошиейтед прес.

Финансовото министрество заяви днес, че вече е разрешено откриването на нови банкови сметки, с което отпадна последната мярка за вътрешен капиталов контрол.

Все още не е възможно да се правят парични преводи в чужбина, за което е необходим контрол от...

Киев смята да изпрати миротворци на ООН срещу опълченците

/КРОСС/ Генералният щаб на Украйна възнамерява да прехвърли за участие в силовата операция на изток миротворците, които участват в мисии на ООН. Такова изявление направи представителят на Генералния щаб на украинската армия полковник Андрей Ординович, предава Гласът на Русия. Решението за връщане на миротворците в Украйна е в компетенциите на министъра на отбраната, Върховната Рада и върховния главнокомандващ, подчерта полковник Ординович. В момента в различни миротворчески мисии в света участват 750 украински войници и офицери.  

"Curiosity" улови НЛО, излитащо от Марс /видео/

/КРОСС/ На Марс бе засечено поредното НЛО. Задната камера на марсохода „Curiosity" е запечатал излитането на неидентифициран летящ обект. От ексклузивните снимки се вижда как НЛО-то се издига от повърхността на Червената планета. Снимката, която е направена преди седмица, е открита от потребител на сайта на НАСА, чието име не се споменава. Според него, обектът, макар и заснет от далечно разстояние, прилича на летателен апарат. НЛО-то има конусовидна форма, а специалистите вече имат своя теория за произхода му. Според тях то се захранва от мощен реактивен двигател, добре познат и широко използван на Земята. И въпреки че снимката е с лошо качество, анализът й показа, че това си е НЛО. Следва да се отбележи, че подобни обекти са засичани и друг път на снимки, направени от Червената планета. По думите на специалисти от НАСА обаче това са били метеорити, навлезели в разредената марсианска атмосфера, но в този случай уфолозите предполагат, че снимката е уловила имено излитащ обект. video:http://www.youtube.com/watch?v=NAq5u5gfFbg    

Боеве с кучета разплели убийството на митничар

Тримата задържани за убийството на пловдивския митничар Георги Дребчев се познавали от боеве с кучета. Божидар Атанасов, Иван Шиеков и Иван Карабелов ходели да наблюдават битки с питбули край Съединение, твърдят двама тайни свидетели по делото.

Боевете се провеждали преди 15 г. и съвпаднали с разстрела на Дребчев. Карабелов, който е обвинен... Тримата задържани за убийството на пловдивския митничар Георги Дребчев се познавали от боеве с кучета. Божидар Атанасов, Иван Шиеков и Иван Карабелов ходели да наблюдават битки с питбули край Съединение, твърдят двама тайни свидетели по делото. Боевете се провеждали преди 15 г. и съвпаднали с разстрела на Дребчев. Карабелов, който е обвинен...

Орешарски: Не изключвам и изцяло нов кабинет в този мандат, БСП и ДПС ще кажат

- Г-н Орешарски, как е настроението ви? Щастлив ли сте, че четвърти път от ГЕРБ не успяха да ви победят с вота на недоверие?
- Щастието е емоционално състояние, а емоциите в управлението не са добър съветник. Гледам на този вот като на доверие за продължаване на усилията за оздравяване на енергетиката.
- Ако има категории за чест и достойнство в - Г-н Орешарски, как е настроението ви? Щастлив ли сте, че четвърти път от ГЕРБ не успяха да ви победят с вота на недоверие? - Щастието е емоционално състояние, а емоциите в управлението не са добър съветник. Гледам на този вот като на доверие за продължаване на усилията за оздравяване на енергетиката. - Ако има категории за чест и достойнство в

Подсъдим задържа уличен бандит

Радослав Кирчев, подсъдим за убийството на студента по медицина Михаил Стоянов (25 г.) в Борисовата градина, пострадал, докато залавял уличен бандит.Това съобщиха вчера адвокатите му Ренета Станчева и Иван Антонов в Софийския градски съд. Заради отсъствието на Кирчев съдия Атанас Атанасов отложи делото.
Екшънът с бандита се разиграл навръх... Радослав Кирчев, подсъдим за убийството на студента по медицина Михаил Стоянов (25 г.) в Борисовата градина, пострадал, докато залавял уличен бандит.Това съобщиха вчера адвокатите му Ренета Станчева и Иван Антонов в Софийския градски съд. Заради отсъствието на Кирчев съдия Атанас Атанасов отложи делото. Екшънът с бандита се разиграл навръх...

Станишев стана №15 за Брюксел

(Пред)последно - лидерът на БСП Сергей Станишев не се отказа предварително от мандата си в Европейския парламент.

Срокът, в който ЦИК трябваше да обяви имената на 17-те избрани български представители в Брюксел, изтече в петък. Малко преди това в кулоарите на парламента соцлидерът обяви, че заминава за Брюксел, макар и за кратко - до 1 юли. Това (Пред)последно - лидерът на БСП Сергей Станишев не се отказа предварително от мандата си в Европейския парламент. Срокът, в който ЦИК трябваше да обяви имената на 17-те избрани български представители в Брюксел, изтече в петък. Малко преди това в кулоарите на парламента соцлидерът обяви, че заминава за Брюксел, макар и за кратко - до 1 юли. Това

Ангел Найденов: Ако очаквате новина за оставката на Станишев, ще ви разочаровам

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от "24 часа". Той присъстваше на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

„Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам – разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно устава (всъщност прозвучаха и такива предложения) да прецени, какви мерки да предложи на Националния съвет, ако счете за необходимо”, обясни...

Продължава

След броени дни Община Бяла ще открие V Национален симпозиум по дървопластика

Националният симпозиум по дървопластика в Община Бяла е празник на изкуството за всички жители и гости на морската община. Този година от 2 до 14 юни ще се проведе V-тото поредно издание на Националния симпозиум по дървопластика Бяла, съобщават от общината за Moreto.

България си внесе инфлация

Последните данни на НСИ разкриват, че инфлацията за месеца е вносна и не отразява засилване на българското производство, а покачване на импортните цени.

По 20 000 лева за фирма на безработен

Близо 46 млн. лв. от ЕС са предвидени за безработни, които искат да започнат собствен бизнес. Субсидиите ще се дават по схема от новата оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” до 2020 г., която ще започне най-рано в началото на 2015 г. Това съобщи зам.-министърът на труда Росица Янкова. Целта е да се открият 1000 фирми.
Близо 46 млн. лв. от ЕС са предвидени за безработни, които искат да започнат собствен бизнес. Субсидиите ще се дават по схема от новата оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” до 2020 г., която ще започне най-рано в началото на 2015 г. Това съобщи зам.-министърът на труда Росица Янкова. Целта е да се открият 1000 фирми.

Таласъми ООД

Зии, а не зет. Нека се изясним. И докато сме на темата, Кам-еро, а не Камаро. Да загърбиш британското произношение на името на модела обаче (който категорично явно не е Chevrolet), е като да накараш американците да сучат език, произнасяйки коректно „Нортхамптъншър”.

Билети за световното на цена като за кутия цигари

/КРОСС/ Акцията на бразилската полиция срещу черната борса и незаконната търговия с атрибути за феновете се оказа една от най-неуспешните в историята. Пропуските продължават да се продават наляво и надясно. Най-вече по сайтове. И то на доста по-атрактивни цени от тези на ФИФА. Най-евтиният мач е от група "F" Босна и Херцеговина - Нигерия. Черната борса оцени на 11 евро срещата, която ще се играе на 22 юни в Куяба. Английските медии обявиха, че това е колкото кутия цигари в Европа. Иначе 20 къса "Малборо" вървят за по-малко от 2 евро в страната на Пеле. Вторият най-евтин мач пак е от същата група Босна и Херцеговина - Иран. Той върви за евро повече. Русия - Южна Корея също не се радва на голям интерес - 13 евро. Сайтът "UOL" пък си набави пропуски за откриването на 12 юни. Те вървят в интернет по 3700 евро парчето. Останалите срещи на Бразилия са оценени на около 1970 евро. Черната борса е забранена, но никой не си прави труда да лови тарикатите, обяви медията. Тя бе категорична, че чужденците са прави да плюят по организацията. За сметка на това феновете ще се радват на евтини екипи. Търговци заляха улиците с фланелки, които тръгват от 3,28 евро, пише Стандарт.  

Почва смяната на министри, но по-малко от 5-6

Промени в кабинета ще има, разговорите на премиера Пламен Орешарски с лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан предстоят - вероятно още този уикенд. Сменените министри ще са между 1 и 5-има.
Това стана ясно от думите на Орешарски и Местан в кулоарите на парламента вчера.
Предварителна оценка за работата на членовете на кабинета си п Промени в кабинета ще има, разговорите на премиера Пламен Орешарски с лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан предстоят - вероятно още този уикенд. Сменените министри ще са между 1 и 5-има. Това стана ясно от думите на Орешарски и Местан в кулоарите на парламента вчера. Предварителна оценка за работата на членовете на кабинета си п

Разкол сред сепаратистите в Донецк

Украинските сепаратисти изпаднаха в криза след “преврата” в Донецк в четвъртък, когато проруски бойци, подкрепяни от бронетранспортьори, превзеха щаба на сепаратисткото движение в източния украински град и унищожиха защитаващите го барикади.

Оставки в ръководството на БСП няма да има

Няма да има оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, нито на партийното ръководство, заяви говорителят на Изпълнителното бюро Ангел Найденов след първото му заседание след катастрофалната изборна загуба на 25 май.   Ангелов, който е и министър на отбраната, съобщи, че БСП и ДПС са стартирали разговори за промени в правителството. Проведени са разгори между лидерите на двете партии, но всичко ще се договаря между контактни групи, които все още не са излъчени. По-рано в петък лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че няма диалог с БСП и чака Станишев за среща, каквато явно се е състояла по-късно същия ден.   За промени в правителството и евентуално - за предсрочни избори, можело да се говори след като завършат разговорите.   Няма да скрия, че доминиращата оценка в изказванията на всички членове на ИБ беше за тежко разочарование в резултат на тежката загуба, която претърпяхме, каза Ангел Найденов. ИБ на БСП обаче смята, че "нищо фатално не се е случило".   Оставки няма да има, съобщи Найденов. Няма да се иска вот на доверие от Националния съвет на БСП, какъвто се очаква да бъде насрочен до две седмици. Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на Сергей Станишев, Найденов отговори, че са постъпили едно-две писма с подобно искане, но уточни, че писмата в подкрепа са много повече.   Според източници на Mediapool членовете на ИБ са се обединили около мнението, че електоратът на БСП възприема сегашното управление като управление на ДПС.   Констатирано било, че пенсионерите и селата не са били мобилизирани да гласуват на европейските избори, тъй като Европейският съюз бил неразбираема тема за тях, и го схващали като противник на Русия.   В понеделник и вторник областните структури на БСП ще трябва да излязат със свои анализи за изборната загуба, а след това ИБ ще се събере отново да ги анализира.   Междувременно агенция "Галъп" излезе с проучване, според което мнозинството българи нямат доверие в кабинета, както и в премиера Пламен Орешарски. 46% от участниците в изследването заявяват категорично, че не се доверяват на намеренията и плановете на правителството. Кабинетът се ползва с подкрепата на едва 17.5 на сто от респондентите.   Най-голямо доверие в правителството имат възрастните - на 75 и повече години. Подкрепящите кабинета "Орешарски" са предимно жителите на селата и тези с основно и по-ниско образование. Най-яростните му критици са младите - на възраст между 18 и 24 години, хората със средно и по-високо образование, както и жителите на София, според проучването, направено по поръчка на бТВ.

Премиерът на Абхазия: Има реална заплаха за сигурността на президента

/КРОСС/ Има реална опасност за сигурността на президента на Абхазия Александър Анкваб. Това съобщи министър-председателят на Абхазия Леонид Лакербая, без да уточнява за какво точно става въпрос. "Основната задача на ръководството на Абхазкия днес е нещата да се върнат в конституционното русло. Възможни са всякакви действия и компромиси, за да може всички ние достойно да излезем от социално-политическата криза", заключи той.По-рано Лакербая съобщи, че държавният глава се намира в руската военна база в Гудаута.

Тръбопроводите и електропроводите влизат в кадастъра

Всички тръбопроводи и електропроводи, които минават през поземлените имоти, вече ще влизат в кадастъра. Това гласят промени Закона за кадастъра и...

НСИ: В края на 2013 г. у нас има 342 заведения за болнична помощ с 49 522 легла

По предварителни данни на НСИ към 31.12.2013 г. в страната има 342 заведения за болнична помощ с 49 522 легла. От тях 316 са болници с 46 804 легла. Заведенията за извънболнична помощ са 1 885 с 980 легла, а другите лечебни и здравни заведения - 145 с 3 132 легла.

Кабинетът оцеля и при 4-тия вот на недоверие (ОБЗОР)

Кабинетът на Пламен Орешарски оцеля при четвъртия пореден вот на недоверие с 93 гласа “за” и 116 “против” по темата енергетика. Трима независими депутати, които демонстрираха принадлежност към партията на Николай Бареков, гласуваха “за” заедно с ГЕРБ. Двама депутати от “Атака” се регистрираха в залата, но не гласуваха. Лидерът Волен Сидеров не беше Кабинетът на Пламен Орешарски оцеля при четвъртия пореден вот на недоверие с 93 гласа “за” и 116 “против” по темата енергетика. Трима независими депутати, които демонстрираха принадлежност към партията на Николай Бареков, гласуваха “за” заедно с ГЕРБ. Двама депутати от “Атака” се регистрираха в залата, но не гласуваха. Лидерът Волен Сидеров не беше

МВФ плати с година закъснение помощ от 3.4 млрд. евро на Гърция


Международният валутен фонд (МВФ) днес деблокира 3.4 милиарда евро за Гърция с една година закъснение спрямо предвидения график от спасителния план, договорен за страната през 2012 година, предаде Франс прес.

"Зелената светлина" от управителния съвет на МВФ, който представлява 188-те страни членки, бе забавена заради трудните преговори между Атина и тройката нейни кредитори, включваща още Европейската централна банка и Европейската комисия, уточнява Франс прес.

По принцип...

Путин и Оланд обсъдиха ситуацията в Украйна

/КРОСС/ По време на телефонен разговор с френския президент Франсоа Оланд руският държавен глава Владимир Путин е заявил необходимостта от незабавно прекратяване на насилието и кръвопролитията в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Кремъл. Същевременно Путин е изразил необходимостта и от пряк диалог между украинските власти и представители на югоизточната част на страната. Руският президент също така е потвърдил и желанието си да вземе участие в празненствата за 70-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия през Втората световна война на 6 юни в Париж.  

Ако очаквате оставката на Станишев, ще ви разочаровам

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам: разбира се председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно устава - всъщност прозвучаха и такива предложения - да прецени какви мерки да предложи на Националния съвет, ако счете за необходимо, обясни той. Доминиращата оценка в изказванията на всичките членове от Изпълнителното бюро беше тежко разочарование в резултат на загубата, която претърпяхме заедно с нашите коалиционни партньори от "Коалиция за България”, подчерта Найденов. Според него ситуацията е изключително трудна и неприятна:„Но доминиращото убеждение е, че не се е случило нещо фатално и че няма нещо, което да не може да бъде овладяно, преодоляно и съответно променено”. Значителна част от симпатизантите на БСП не припознават правителството, като правителство, в което участва БСП, заяви Ангел Найденов. БСП и ДПС са започнали разговори за промени в правителството, съобщи той. Що се отнася до БСП – предстои да бъде определен преговарящият екип, който заедно с председателя на партията да продължи разговорите, както за по-ясното очертаване на акцентите на необходимите политики, така и за оценка на дейността на правителството в рамката на тази една година, каза министърът на отбраната.

Украйна е платила за част от руския газ

Украйна е платила част от парите, които дължи на Русия за природен газ, заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Преговорите се...

Седмокласник преби съученичка по време на час

Според учителката такъв инцидент в час не е имало, побойникът бил "закачко"

Украйна е платила за част от руския газ

Украйна е платила част от парите, които дължи на Русия за природен газ, заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Преговорите се...

МВФ отпусна 3,4 млрд. евро на Гърция

Международният валутен фонд (МВФ) отпусна заем на стойност 3,4 милиарда евро на Гърция с една година закъснение спрямо планирания график в спасителния план за страната от 2012 г. Разрешението беше за...

Коло Туре се разболя от малария

Защитникът на Ливърпул и Кот д'Ивоар Коло Туре ще пропусне предстоящата контрола с Босна и Херцеговина, тъй като се е разболял от малария, съобщиха от лекарския щаб на "слоновете". Туре се е...

Вътрешен човек поема екологията

Промени в кабинета ще има, призна премиерът Пламен Орешарски в парламента, след като правителството му оцеля след четвъртия вот на недоверие, поискан от ГЕРБ. От думите му стана ясно, че рокадите ще са “по-малко от 5-6”, но те “още не са обсъждани и предстоят консултации с БСП и ДПС”.
Премиерът не отговори кои са слабите ресори - оценка щял да... Промени в кабинета ще има, призна премиерът Пламен Орешарски в парламента, след като правителството му оцеля след четвъртия вот на недоверие, поискан от ГЕРБ. От думите му стана ясно, че рокадите ще са “по-малко от 5-6”, но те “още не са обсъждани и предстоят консултации с БСП и ДПС”. Премиерът не отговори кои са слабите ресори - оценка щял да...

Лампард: Ако спра с футбола утре, няма да съжалявам

/КРОСС/ Емблематичният хлаф на Челси Франк Лампард намекна за възможността да сложи край на кариерата си, ако не получи предложение за нов контракт от лондончани. Договорът на 35-годишния английски национал с клуба изтече, но Лампард все още се надява да получи предложение за преподписване. "Не знам дали ще бъда в Челси през следващия сезон. Бих искал да продължа да играя още две-три години, но от друга страна би било добре да сложа край, докато съм на върха. Ако това означава да спра с футбола утре, няма да съжалявам за нищо. Започнах да се подготвям за този момент още когато навърших 30 години", заяви той. "От доста време си мисля за това, а и от доста време съм на терена. Така че вече част от мен спокойно мисли за следващата стъпка в живота и кариерата ми", сподели Лампард пред вестник "Сън".  

Пушенето на закрито е докарало глоби за над 1 млн. лева

Над 1 милион лева глоби са наложени за неспазване на забраната за пушене на закрито.

48-годишен варненец открадна пари от вила край Варна

Разкрита е кражба на сумата от 200 евро, 300 лв. и лични документи, извършена през незаключена врата на вила, намираща се в местност «Евксиноград». Като извършител е установен Д.Д. на 48 г. от гр. Варна, криминално проявен, неосъждан.

Работодател на над 500 души е категоричен, че има бъдеще за младите в България

Частнo дружество обяви ден на отворените врати в производствената си база по подобие на държавни институции с цел да покаже модерния начин на производство на детайли и компоненти от инженерни пластмаси за своите клиенти - мултинационални фирми. Смолянският завод отваря 20 хил. кв. м площ за обход от младите, за да видят едно високотехнологично ... Частнo дружество обяви ден на отворените врати в производствената си база по подобие на държавни институции с цел да покаже модерния начин на производство на детайли и компоненти от инженерни пластмаси за своите клиенти - мултинационални фирми. Смолянският завод отваря 20 хил. кв. м площ за обход от младите, за да видят едно високотехнологично ...

Хилъри Клинтън би била много ефективен президент, смята Обама

Обама поясни в телевизионно интервю, че той и Клинтън са близки приятели

УЕФА потвърди: ЦСКА има лиценз

В ЦСКА е получено потвърждение от УЕФА, че клубът има лиценз за следващия сезон, което означава, че „армейците” със сигурност ще участват в турнира Лига Европа. С това се похвалиха Петър Манджуков и Александър Томов след вчерашното общо събрание на акционерите на клуба.

Турският посланик даде старт на полетите от Варна до Истанбул

С тържествена водна арка на пистата на варненското летище бе даден стартът на първия полет Варна - Истанбул на Турските авиолинии. Боингът долетя от Босфора и бе посрещнат от турския посланик у нас Сюлейман Гьокче, зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев, кмета на Варна Иван Портних и др.На пистата лентата бе ... С тържествена водна арка на пистата на варненското летище бе даден стартът на първия полет Варна - Истанбул на Турските авиолинии. Боингът долетя от Босфора и бе посрещнат от турския посланик у нас Сюлейман Гьокче, зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев, кмета на Варна Иван Портних и др.На пистата лентата бе ...

Издават непубликувани глави от „Пътеводител на галактическия стопаджия"

/КРОСС/ Биографът на британския писател Дъглас Адамс Джем Робъртс ще публикува неиздадени глави от третия роман от поредицата "Пътеводител на галактическия стопаджия". Писателят се е отказал от по-ранната версия на книгата " Животът, Вселената и всичко останало" и започнал романа от нула, а ръкописът е останал забравен в продължение на много години. Неизвестните за феновете епизоди Робъртс смята да публикува заедно с биографията на Адамс, над която работи. Книгата ще излезе на пазара през месец септември, съобщава BBC News.16-те непубликувани глави от романа са бяха открити в архивите Адамс в университета в Кеймбридж , където са били предадени от семейството на писателя след неговата смърт. Според Робъртс, Адамс е реши да пренапише 2/3 от книгата след раздялата с приятелката си - писателката Сали Емерсън. „По това време той е бил много нещастен. Мисля, че просто е искал да започне всичко отначало", казва биографът. „Пътеводител на галактическия стопаджия" е научно-фантастична комедийна поредица, създадена от Дъглас Адамс. Първоначално е излъчена като радио-комедия по BBC Radio 4 през 1978, а по-късно е адаптирана в други формати и само за няколко години се превръща в международен мултимедиен феномен

Тиесто миксира на терминал 2

Холандският диджей Тиесто прави парти за почитателите на електронната музика в България. 3-часовото му шоу ще бъде в парка до терминал 2 на летище София на 7 юни. 
Тиесто застава зад пулта още на 14-годишна възраст. Първите му изяви са по ученически купони, за да стигне до световни титли. Той е трикратен носител на отличието “най-добър диджей на п Холандският диджей Тиесто прави парти за почитателите на електронната музика в България. 3-часовото му шоу ще бъде в парка до терминал 2 на летище София на 7 юни. Тиесто застава зад пулта още на 14-годишна възраст. Първите му изяви са по ученически купони, за да стигне до световни титли. Той е трикратен носител на отличието “най-добър диджей на п

Падат продажбите на 70% от фирмите с бизнес в Украйна

70 на сто от българските фирми, които търгуват с Украйна, отчитат спад на поръчките и продажбите в изпадналата в криза страна. Това показва анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) сред нейни членове. Запитаните фирми са от сферата на химическата промишленост, фармацията, машиностроенето, туризма и др. 70 на сто от българските фирми, които търгуват с Украйна, отчитат спад на поръчките и продажбите в изпадналата в криза страна. Това показва анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) сред нейни членове. Запитаните фирми са от сферата на химическата промишленост, фармацията, машиностроенето, туризма и др.

Единични били исканията в БСП за оставка на Станишев и за други промени в партията


Единици са исканията вътре в БС за оставка на лидера Сергей Станишев както и за други смени в ръководството на партията. Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти след проведеното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите му, цитирани от агенция "Фокус" много повече били писмата от членове на паритята и симпатизанти, които декларирали подкрепа за партията въпреки лошото й представяне на изборите за Европейски парламент.

"Както виждате, това...

Полк. проф. Николай Петров става началник на ВМА

Правителството предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да назначи полк. проф. Николай Петров за началник на Военномедицинската академия, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

4,6 милиарда долара помощ за Гърция от МВФ

/КРОСС/ Международният валутен фонд (МВФ) одобри днес пакет от финансова помощ за Гърция в размер на 4,6 млрд. долара, съобщава АФП, позовавайки се на изявление на организацията. Според агенцията, разпределението на финансовата помощ се дължи на успешното излизане на Гърция към кредитния пазар през април. По-рано МВФ заяви, че гръцкото правителство и кредиторите са се съгласили с факта, че икономиката е започнала да се стабилизира и е готова за постепенно възстановяване на растежа. Данъчна ситуация от своя страна съответства на планираните резултати, а предварителните оценки показват, че през 2013 г. Гърция е постигнала първичен излишък.    

Митническият шеф от Свиленград бил заплашван

Задържаният за дрога и впоследствие освободен митнически шеф от Свиленград Георги Георгиев е бил заплашван. Той подал жалба в МВР месец преди операцията на ДАНС. Не е ясно дали заканите са били анонимни.

Задържаният за дрога и впоследствие освободен митнически шеф от Свиленград Георги Георгиев е бил заплашван. Той подал жалба в МВР месец преди операцията на ДАНС. Не е ясно дали заканите са били анонимни. "Колегите на Георгиев от самото начало се усъмниха, че той може да е жертва на постановка. В четвъртък апелативният спецсъд прецени, че няма...

Отново ще можем да звъним на 150 за спешни случаи

Паралелна линия 150 ще функционира, за да улесни работата на спешната помощ. Това заяви здравният министър Таня Андреева, цитирана от БНР. По...

ДПС има две кандидатури за министър на околната среда

Минути след отхвърлянето на вота на недоверие лидерът на ДПС Лютви Местан, че промените в кабинета "Орешарски" започват с министерството на Околната среда и водите, тъй като ресорният министър Искра Михайлова отива в Брюксел.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване