Шефът на агенция "Митници" Павел Тонев подал оставка

Шефът на агенция "Митници" Павел Тонев е подал оставка, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Към момента няма официална информация от ресорното Министерство на финансите, както и от агенцията. За смяната на директора на агенция "Митници" се заговори след изборите. Като мотив се сочеше слабите постъпления от акцизни стоки и изоставането с над 400 млн. лв. спрямо заложеното в бюджета. От началото на управлението на правителството на Пламен Орешарски това е поредната смяна на директора на агенция "Митници". Очаквайте подробности

Ивон Шуинар: Бизнес подходът ще e успешен, ако е дзен


Вероятно доста хора в България са чели "Пусни народа ми да кара сърф" след като тази книга беше преиздавана два пъти и тиражът й от 1 000 копия всеки път се изчерпваше. От "Горичка" са готови да изкупят обратно някое и друго копие от вдъхновяващата история на един страстен катерач, сърфист, каякар, последовател на Дзен, авантюрист, който през 70-те се захваща и с бизнес. Това е Ивон Шуинар, който съумява да развие компанията си за спортни дрехи "Патагония" така, че в момента марката се асоциира...

Антон Кутев: Днес правителството няма да падне

“Вотът на недоверие мина вчера. Едва ли хората искат да върнат на власт Бойко Борисов и престъпната му шайка. В партията му има човек с ефективна присъда. Днес правителството няма да падне“, категоричен е пред bTV Антон Кутев от БСП.
По повод евроизборите, той каза: „Няма драма да има избори, няма драма да изгубиш европейските избори. “Вотът на недоверие мина вчера. Едва ли хората искат да върнат на власт Бойко Борисов и престъпната му шайка. В партията му има човек с ефективна присъда. Днес правителството няма да падне“, категоричен е пред bTV Антон Кутев от БСП. По повод евроизборите, той каза: „Няма драма да има избори, няма драма да изгубиш европейските избори.

Скандал: Борисов: Не лъжете хората! Ерменков: Като сте ербап, защо не ви мине вотът

Вотът на недоверие няма как да мине. Той се превърна в автогол за тези, които го внесоха. Това заяви пред БНТ в кулоарите на парламента депутатът от БСП Таско Ерменков.
Да си посипят главата с пепел и да започнат да работят както трябва, а не постоянно да прилагат различни парламентарни хватки, добави той. Вотът на недоверие няма как да мине. Той се превърна в автогол за тези, които го внесоха. Това заяви пред БНТ в кулоарите на парламента депутатът от БСП Таско Ерменков. Да си посипят главата с пепел и да започнат да работят както трябва, а не постоянно да прилагат различни парламентарни хватки, добави той.

Кадиев: Изпълнителното бюро на БСП да подаде оставка

БСП трябва да покаже характер сега, когато загуби евроизборите, заяви пред Нова телевизия социалистът Георги Кадиев, като уточи, че съвсем независими хора трябва да подготвят Конгреса на БСП, за да има реална промяна в партията.
"Трябва да има нещо като служебно правителство до новия Конгрес, защото, нали помните, БСП трябва да покаже характер сега, когато загуби евроизборите, заяви пред Нова телевизия социалистът Георги Кадиев, като уточи, че съвсем независими хора трябва да подготвят Конгреса на БСП, за да има реална промяна в партията. "Трябва да има нещо като служебно правителство до новия Конгрес, защото, нали помните,

Министър Андреева – непреклонна за оставката на д-р Гелев

/КРОСС/ В Центъра за спешна медицинска помощ в София умишлено се поддържат свободни места, за да се разпределят средствата от бонусите към някои от работещите, каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева в интервю за TV7. „Докладът на агенция „Медицински одит" показва, че не са спазени изискванията за начина, по който се действа в случаи, в които трябва да бъде установена смърт. Не е използван електрокардиографски апарат, не е бил наличен дефибрилатор, не са приложени мероприятия за реанимация", заяви министър Андреева в коментар на случая с Елизабет Димитрова. Д-р Гелев има много предписания по постъпили сигнали, не само от по времето на това правителство. След последните доклади от тази година обаче, той излиза в болнични и центърът на практика остава без пряк ръководител, посочи Андреева. „Няма да позволя затова, че някой отсъства месеци наред, затова че липсва организация, че има апаратура, но тя не се използва, да умират хора", каза министър Андреева в отговор на въпрос за вероятността да остави д-р Гелев на поста му под натиска на протестиращите. Андреева е притеснена от факта, че администрацията в спешния център е по-добре платена от медицинския персонал. „Недопустимо е в XXI век да загиват хора, защото не са спазени основни правила на лекарската професия", категорична е д-р Андреева

Представиха космическия кораб, който ще превозва астронавти до МКС

/КРОСС/ Компания "Спейс Екс" (SpaceX) представи вчера в Калифорния космическия си кораб "Драгън Ви 2" (Dragon V2), който до три години се очаква да започне да превозва отново американски астронавти до Международната космическа станция (МКС), съобщи Франс прес. Това ще са първите полети на астронавти с кораби, изстрелвани от американска територия след последната мисия на космическа совалка през юли 2011 г. Оттогава САЩ зависят изключително от руските кораби "Союз" за изпращането на астронавти в МКС, което струва 70 милиона долара на човек. "Драгън Ви 2", способен да превозва седем астронавти, "представлява истински технологичен скок", заяви президентът и основател на "Спейс Екс" Илон Мъск при зрелищното представяне на кораба пред журналисти в централата на компанията в Хоторн, близо до Лос Анджелис. "Драгън 1" беше първият частен космически кораб, скачил се през 2012 г. с МКС, доставяйки му различни товари. "Драгън Ви 2" може да каца на всякакъв терен на Земята с прецизността на хеликоптер. Той не използва парашути, освен при повреда на двигателите с обратна тяга, и може бързо да се използва отново, което позволява да се правят значителни икономии, обясни Мъск. "Спейс Екс" и нейният основен клиент - американската космическа агенция НАСА, съобщиха, че новата капсула ще транспортира първите астронавти до МКС до 2017 г.  

Приятел на Елизабет: От 112 не ми позволиха да я закарам в "Пирогов", линейката ни подмина

„Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания”, каза в пред Нова тв Младелин Димитров, който е приятел на Елизабет и свидетел на смъртта на фотографката.
Вчера стана ясно, че часът на пристигане на линейката е бил подправен.
Той разказа, че тръгвайки си от бала, „Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания”, каза в пред Нова тв Младелин Димитров, който е приятел на Елизабет и свидетел на смъртта на фотографката. Вчера стана ясно, че часът на пристигане на линейката е бил подправен. Той разказа, че тръгвайки си от бала,

Спирането на средствата по програма "Околна среда" затруднява общините

Спиридон Александров: Няма спрени строителни дейности заради замразените разплащания


Георги Кадиев: Изпълнителното бюро на БСП да подаде оставка

БСП трябва да покаже характер сега, когато загуби евроизборите, заяви пред Нова телевизия социалистът Георги Кадиев, като уточи, че съвсем независими хора трябва да подготвят Конгреса на БСП, за да има реална промяна в партията.
БСП трябва да покаже характер сега, когато загуби евроизборите, заяви пред Нова телевизия социалистът Георги Кадиев, като уточи, че съвсем независими хора трябва да подготвят Конгреса на БСП, за да има реална промяна в партията. "Трябва да има нещо като служебно правителство до новия Конгрес, защото, нали помните,

Гърция иска „Южен поток” да минава през нейната територия

/КРОСС/ Министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Янис Маниатис заяви, че страната му е заинтересована газопроводът "Южен поток" да минава и през нейната територия. "Нашата динамична работа с "Газпром" може да стане още по-успешна с изграждането на разклонение на газопровода през Гърция", заяви министърът. Според него реализацията на този проект би обезпечила маршрут на доставка на природен газ за Гърция. Той направи предложението по време на 17-ото ежегодно Общо събрание на Европейския делови конгрес в Атина, чиито председател бе директорът на "Газпром" Алексей Милер. Гръцкият министър обясни още, че "Газпром" е перспективен доставчик на газ за Гърция и цяла Европа и посочи, че диалогът между ЕС и Русия е важен за външната енергийна стратегия на Европа.  

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи обществената телевизия:


Русия изтегли голяма част от войските си от украинската граница

/КРОСС/Русия е изтеглила по-голямата част от войските, които бе струпала на границата с Украйна - нещо, за което Съединените щати настояваха от седмици, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на министерството на отбраната на САЩ. Според техни данни в района остават около 7 руски батальона, т. е. 2000 руски военни. Преди това Русия бе разположила до 40 000 войници по протежение на границата с Източна Украйна, където силите за сигурност водят смъртоносни сражения с проруски сепаратисти. Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл определи изтеглянето на по-голямата част от руските войски от района като обещаващо. Той обаче отказа да даде подробности, като се ограничи да каже, че хиляди руски войници остават край границата с Украйна.  

За енергетиката - по махленски

“Добре, че има вот на недоверие към правителството от време на време, за да може и ние, експертите, да си сверим часовниците с властта.” Това каза преди седмица в интервю за “Труд” енергийният експерт Атанас Тасев.
Е, дебатите по вота за енергийната политика на кабинета “Орешарски” минаха в сряда.
Ако се абстрахираме от обидните квалификации и ма “Добре, че има вот на недоверие към правителството от време на време, за да може и ние, експертите, да си сверим часовниците с властта.” Това каза преди седмица в интервю за “Труд” енергийният експерт Атанас Тасев. Е, дебатите по вота за енергийната политика на кабинета “Орешарски” минаха в сряда. Ако се абстрахираме от обидните квалификации и ма

Търговският регистър да е с безплатен и свободен достъп за граждани в ЕС


Агенцията по вписванията ще трябва да осигури оперативна съвместимост на Търговския регистър в рамките на системата за взаимно свързване с европейската платформа. Чрез нея агенцията ще предоставя свободен и безплатен достъп на граждани и фирми, намиращи се във всяка точка на територията на Европейския съюз до информацията относно вписаните обстоятелства по партидите на фирмите в българския Търговски регистър, както и производствата по ликвидация, обявяване в несъстоятелност или заличаването...

От 112 не дали на приятел да закара Елизабет в болница

35 минути след припадъка линейката ги подминава

Над 25,7 млн. лв. са приходите за 2012 г. от концесионна дейност в Министерство на транспорта

Правителството се запозна с доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за контрола по изпълнението на концесионните договори за обекти от транспортната инфраструктура. Към 31.12.2012 г. обект на контрол са били девет договора – за пристанищните терминали Леспорт, Балчик, Свищов, Оряхово, Сомовит, Росенец, Бургас изток-2, Видин-север и за фериботния комплекс Видин, както и за гражданските летища в Бургас и Варна.

Кадиев: Без промени БСП не може да отиде на избори

Независими хора трябва да подготвят Конгреса на БСП, за да има реална промяна в партията. Това заяви депутатът от КБ Георги Кадиев в "Здравей, България" по Нова телевизия.

Третото дело срещу Цветанов не успя да тръгне

Един от подсъдимите бил на хемодиализа, СГС заседава на 3 юли


Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие

Правителството на Пламен Орешарски оцеля и при четвъртия вот на недоверие. Подкрепящите кабинета партии БСП и ДПС гласуваха единно срещу вота на недоверие. Депутатите от "Атака" не участваха в гласуването. Така срещу правителството гласуваха 90 депутати от ГЕРБ при необходими 121 гласа за да бъде свален кабинетът на Пламен Орешарски. След гласуването хората на Бойко Борисов напуснаха пленарната зала в Народното събрание. Четвъртият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, както и предишните три, беше поискан от ГЕРБ, заради провала в енергийната политика. Дебатите по вота на недоверие продължиха над пет часа на 28 май. Аргументите на ГЕРБ за провала на правителството в енергетиката са липсата на визия в сектора, груба намеса в работата на регулатора, огромната задлъжнялост и ниска ликвидност между всички участници в енергийната система, липса на прозрачност и публичност при взимането на решения в енергийния сектор и провала на проекта "Южен поток". Очаквайте подробности

Вотът на недоверие към кабинета се гласува

Четвъртият вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски ще гласува Народното събрание.  Вотът беше поискано от ГЕРБ, заради провала в енергийната политика. Няма индикации, че кабинетът ще падне. Партиите подкрепящи кабинета – БСП и ДПС обвиха, че ще подкрепят правителството. "Атака" също заяви, че не иска предсрочни избори. Гласуването в парламент започва в 9 часа. За да бъде свален кабинетът на Пламен Орешарски вотът трябва да бъде подкрепен от поне 121 депутати. Към момента парламентарната група на ГЕРБ се състои от 93-ма народни представители.  Дебатите по вота на недоверие продължих над пет часа на 28 май. Аргументите на ГЕРБ за провала на правителството в енергетиката са липсата на визия в сектора, груба намеса в работата на регулатора, огромната задлъжнялост и ниска ликвидност между всички участници в енергийната система, липса на прозрачност и публичност при взимането на решения в енергийния сектор и провала на проекта "Южен поток".

Приятел на Елизабет: От 112 не ми позволиха да я закарам в "Пирогов", линейката ни подмина

„Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания”, каза в пред Нова тв Младелин Димитров, който е приятел на Елизабет и свидетел на смъртта на фотографката.
Вчера стана ясно, че часът на пристигане на линейката е бил подправен.
Той разказа, че тръгвайки си от бала, „Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания”, каза в пред Нова тв Младелин Димитров, който е приятел на Елизабет и свидетел на смъртта на фотографката. Вчера стана ясно, че часът на пристигане на линейката е бил подправен. Той разказа, че тръгвайки си от бала,

Музикално четене на открито за Деня на детето

/КРОСС/"Приказка за вълшебната флейта" ще празнува Деня на детето с голямо музикално четене. На 31 май, от 16 часа, фондация "Културни перспективи" и издателство "Ентусиаст" канят деца и родители пред Националната библиотека. По време на музикалното четене децата ще имат възможност да се насладят на живо на всички арии от диска към изданието, в изпълнение на оркестър и младите оперни певци, с чиито гласове бяха записани най-емблематичните откъси от Моцартовата опера на български. Между музикалните изпълнения ще се включат и актьорите, участвали в записа на аудиодраматизацията към книгата, сред които са Силвия Лулчева, Параскева Джукелова, Мариус Донкин, Марин Янев, Илиана Коджабашева и др.  

М.Захариев: Избори след избор на български еврокомисар

"Избори ще има", заяви пред TV7 депутатът от Гражданската квота на Коалиция за България Мартин Захариев. Според него определяне на дата за предсрочен вот ще намали напрежението в обществото.Изборите трябва да са след определянето на българския еврокомисар, смята издателят.

Рязко се повиши нивото на река Осъм в Ловеч и Троян

На този етап няма данни за наводнени къщи и дворове


ДПС не иска повече министри при ремонт на кабинета

Движението ще предложи млад и енергичен човек за министър на околната среда, но не Делян Пеевски, съобщи Лютви Местан


Плевнелиев: Не очаквайте от мен политическо брокерство

Купуването на гласове и други форми на контрол продължават да бъдат темите, съпътстващи всички избори у нас, коментира президентът


Удар по Коста Рика - голмайсторът пропуска Мондиала

Тежък удар в амбициите си за добро представяне на световното първенство в Бразилия получи Коста Рика. Водещият реализатор на тима Алваро Саборио няма да вземе участие на турнира заради травма, която е...

Потребител на Туитър в Турция бе осъден на 15 месеца затвор за никнейм, съдържащ "Аллах"

Потребител на социалната мрежа Туитър в Турция бе осъден на 15 месеца затвор, тъй като използвал като никнейм абревиатура, съдържаща "Аллах", съобщи турското англоезично издание "Хюриет...

Касияс: Италия може да стане шампион

Вратарят на Реал (Мадрид) и Испания Икер Касияс вярва, че отборът на Италия може да спечели световното първенство в Бразилия. В подкрепа на думите си той посочва историята на "Скуадра адзура"...

Андреева: Притискат, включително и политически, колегите в Спешната помощ, за да протестират

Получих сигнали от колеги в Спешната помощ, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически. Това каза пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Т...

Английски национал пред трансфер в Ливърпул

Отборът на Ливърпул е отправил оферта на стойност между 8 и 10 милиона паунда към Саутхемптън за нападателя на тима Рики Ламбърт, съобщава Sky Sports.Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс иска сер...

Извършители на домашно насилие от Търговищко ще посещават консултации

Четирима извършители на домашно насилие от Търговищко ще посещават консултации. Това обявиха от Асоциация "Ная" след работа по проект "Подобряване на подкрепата и защитата на жертвите н...

26 катастрофи регистрирани във Варна за последните 24 часа

Трима са пострадали при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщават от КАТ Варна. 52-годишен велосипедист е бил блъснат докато пресича на кръстовище. Мъжът е с леки травми, без опасност за живота. Двама пешеходци пък са били блъснати на пешеходна пътека.

Любимец 15: Никой не ме e карал да се отказвам

Аз не съм Любимец 15, а Любимец 13, каза пред БТВ избраният за европейски депутат от листата на БСП Момчил Неков, като допълни, че е почерпил на "Позитано" за победата. 
"Аз съм роден на 13 май 1986 г.", заяви младежът, задминал Станишев в изборната листа заради преференциалния вот. "Може да има късмет, но няма случайност", Аз не съм Любимец 15, а Любимец 13, каза пред БТВ избраният за европейски депутат от листата на БСП Момчил Неков, като допълни, че е почерпил на "Позитано" за победата.  "Аз съм роден на 13 май 1986 г.", заяви младежът, задминал Станишев в изборната листа заради преференциалния вот. "Може да има късмет, но няма случайност",

Експанзията на международните търговци в България продължава

През миналата година Париж е успял да привлече най-много нови брандове, но за тази година най-предпочитаният пазар се очертава да е Германия


Преглед на печата, петък, 30 май

СТАНДАРТ:Свалят с 20% цената на американския ток Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) поиска от НЕК и двете американски...

Съдът обяви ареста на зам.- шефа на митницата в Свиленград за незаконен


Апелативният специализиран наказателен съд пусна без мярка за неотклонение задържания на 21 май заместник-директорът на Митница Свиленград Георги Георгиев и обяви арестът  и обвинението в държане и трафик на наркотици по поръчение или в изпълнеие на организирана престъпна група - за незаконни, предаде "Правен свят"

Единствената цел на обвинението билада се промени подсъдността на разследване от Хасково в София
Доказателства за съществуването на организирана престъпна група се...

Спешните медици протестират и днес

Спешните медици протестират и днес. Тази сутрин в 7:30, когато се сменят нощната с дневната смяна, екипите се събраха пред центъра за спешна медицинска помощ в столицата.
Вчера те подадоха колективни оставки. Поводът за недоволството им са лошите условия на труд, ниското заплащане и подкрепата им за предложения за уволнение директор д-р Георги Спешните медици протестират и днес. Тази сутрин в 7:30, когато се сменят нощната с дневната смяна, екипите се събраха пред центъра за спешна медицинска помощ в столицата. Вчера те подадоха колективни оставки. Поводът за недоволството им са лошите условия на труд, ниското заплащане и подкрепата им за предложения за уволнение директор д-р Георги

Неков: Почерпих, никой не ми е казал "откажи се"

Аз не съм Любимец 15, а Любимец 13, каза пред БТВ избраният за европейски депутат от листата на БСП Момчил Неков, като допълни, че е почерпил на Аз не съм Любимец 15, а Любимец 13, каза пред БТВ избраният за европейски депутат от листата на БСП Момчил Неков, като допълни, че е почерпил на "Позитано" за победата.  "Аз съм роден на 13 май 1986 г.", заяви младежът, задминал Станишев в изборната листа заради преференциалния вот. "Може да има късмет, но няма случайност",

Изборният кодекс на Мая сработи, обяви № 15

Според него БСП не е на ръководството си, а на всички членове

Министър Андреева: В Спешна помощ заплатите не са пипани отдавна

"Има ситуации, в които хората загиват - инсулт, инфаркт. Нека да загиват, но не е нормално това да става заради неспазени процедури". Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева пред TV7. "Заради това, че има апаратура, но тя не се използва, няма да позволя да умират хора", каза министър Андреева.

Нелепата смърт на Ели Димитрова - между лекарите и държавата

/КРОСС/„Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания", каза в студиото на Нова тв Младелин Димитров, който е приятел и свидетел на смъртта на фотографката.  Той разказа, че тръгвайки си от бала, където са били по работа, Ели е казала, че и е лошо. Прави една крачка и припада. „Усетих, че нещата са много сериозни. Дойдоха хора, донесоха вода. Видяхме, че спира да диша. Започнахме да правим изкуствено дишане и сърдечен масаж. Междувременно чувам как хората викат линейка", сподели Младелин. Той иска да я закара в „Пирогов", но от спешния телефон 112 не му разрешават и казват, че линейката пътува към тях. 35 минути след припадъка линейката ги подминава. „Видях я как за последно се мъчи да си поеме въздух. Лекарите я закачиха на ЕКГ, което показа права линия и я обявиха за мъртва. Не пожелаха да я интубират и да направят каквото и да е", заяви той. Лекарите от Спешна помощ, които и днес продължават с протеста си, казаха, че според експертизата е трябвало да се направи реанимация на труп. „Това е гавра с човека. За съжаление жената е била мъртва. Дефибрилацията в този случай е забранена. Всеки с медицинско образование го знае. Всичко е направено така, че да се настройват хората срещу нас. Да ни изкарат престъпници и убийци", категорични бяха те

Нелепата смърт на Ели Димитрова - между лекарите и държавата

/КРОСС/„Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания", каза в студиото на Нова тв Младелин Димитров, който е приятел и свидетел на смъртта на фотографката.  Той разказа, че тръгвайки си от бала, където са били по работа, Ели е казала, че и е лошо. Прави една крачка и припада. „Усетих, че нещата са много сериозни. Дойдоха хора, донесоха вода. Видяхме, че спира да диша. Започнахме да правим изкуствено дишане и сърдечен масаж. Междувременно чувам как хората викат линейка", сподели Младелин. Той иска да я закара в „Пирогов", но от спешния телефон 112 не му разрешават и казват, че линейката пътува към тях. 35 минути след припадъка линейката ги подминава. „Видях я как за последно се мъчи да си поеме въздух. Лекарите я закачиха на ЕКГ, което показа права линия и я обявиха за мъртва. Не пожелаха да я интубират и да направят каквото и да е", заяви той. Лекарите от Спешна помощ, които и днес продължават с протеста си, казаха, че според експертизата е трябвало да се направи реанимация на труп. „Това е гавра с човека. За съжаление жената е била мъртва. Дефибрилацията в този случай е забранена. Всеки с медицинско образование го знае. Всичко е направено така, че да се настройват хората срещу нас. Да ни изкарат престъпници и убийци", категорични бяха те

Спешните медици протестират и днес

Спешните медици протестират и днес. Тази сутрин в 7:30, когато се сменят нощната с дневната смяна, екипите се събраха пред центъра за спешна медицинска помощ в столицата.
Вчера те подадоха колективни оставки. Поводът за недоволството им са лошите условия на труд, ниското заплащане и подкрепата им за предложения за уволнение директор д-р Георги Спешните медици протестират и днес. Тази сутрин в 7:30, когато се сменят нощната с дневната смяна, екипите се събраха пред центъра за спешна медицинска помощ в столицата. Вчера те подадоха колективни оставки. Поводът за недоволството им са лошите условия на труд, ниското заплащане и подкрепата им за предложения за уволнение директор д-р Георги

Биляна Захариева, Сдружение "Политроник": Активното гражданство е начин на мислене


Тази година обещавам да съм добър гражданин и ще:

- Взимам активно участие в обществения живот;
- Положа повече усилия да изразявам гражданската си позиция;
- Се погрижа средата в българските училища да е по-толерантна и мултикултурна;
- Подкрепя гражданското образование и извънкласни дейности на младите българи;
- Помогна на съгражданин да адресира свой проблем към правилната институция и по каналния ред;
- Гласувам и ще убедя поне един от моите познати да...

Амбър Хърд: Да се гордея с външния си вид би било грешка

Актрисата показва сексапила си, но твърди, че не желае да изпъква с него


Конституционен съд в Турция обяви забраната на YouTube за нарушаване свободата на словото

Турският Конституционен съд нареди отмяната на блокирането на достъпа до YouTube, наложена от правителството в Анкара преди два месеца. Според съда това решение нарушава свободата на словото. Турските власти блокираха на 27 март достъпа до платформата за обмен на видеа поради съображения от "национална сигурност" след разпространението на пиратски запис от конфиденциална среща на високопоставени турски представители във връзка с войната в Сирия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване