Англичаните са най-доволни от VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti

При марките лидери са Jaguar, Lexus и Mercedes, показва авторитетната класация на J.D. Power


Опасни валежи и гръмотевици в 14 области в страната

Оранжев код е обявен в 14 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, за Фокус.  Оранжев код е обявен във Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали. Там валежите ще продължат, Оранжев код е обявен в 14 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, за Фокус. Оранжев код е обявен във Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали. Там валежите ще продължат,

САЩ не планират пряка военна помощ за Украйна

/КРОСС/ Администрацията на САЩ не планира да разглежда възможността за оказване на пряка военна помощ на Украйна, съобщава „Интерфакс". Агенцията цитира изказване на говорителя на Държавния департамент Дженифър Псаки. Продължаваме да следим ситуацията, но засега не сме променили нашата позиция по този въпрос, отбеляза дипломатът по време на брифинг. Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко обяви, че е необходимо ново споразумение за сигурност със САЩ и ЕС. Подобна инициатива многократно е предлагана от сенатора-републиканец Джон Маккейн, според който голяма група американски сенатори подготвя закон, който позволява на Украйна да бъде предоставена не само финансова подкрепа, но също и „средство за противопоставяне на руската агресия".

Роналдо: Полицията трябва да смаже вандалите в Бразилия


Бившата футболна звезда Роналдо призова бразилските власти "да смажат" всеки бурен протест, който прекъсне световното първенство по футбол, а полицията да използва насилие срещу вандалите.

Отделни стачки и малки демонстрации набират все по-голяма скорост две седмици преди старта на мондиала на 12 юни. Местното население, което не намира полза от скъпото домакинство на турнира, вижда в него възможност да покаже недоволството си пред света.

"Протестите винаги имат причина....

Делото за подслушване срещу Цветан Цветанов не тръгна

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветна Цветанов за незаконно подслушване не тръгна от първия път днес и бе отложено за 3 юли, съобщи БГНЕС.
Преди заседанието на съда тази сутрин стана ясно, че един от бившите директори на СДОТО Цветан Иванов, е подал молба за отлагане, тъй като малко по-късно днес е на хемодиализа. Делото срещу бившия вътрешен министър Цветна Цветанов за незаконно подслушване не тръгна от първия път днес и бе отложено за 3 юли, съобщи БГНЕС. Преди заседанието на съда тази сутрин стана ясно, че един от бившите директори на СДОТО Цветан Иванов, е подал молба за отлагане, тъй като малко по-късно днес е на хемодиализа.

Роналдо: Полицията трябва да смаже бурните протести в Бразилия


Бившата футболна звезда Роналдо призова бразилските власти и полицията да използват насилие срещу вандалите и "да смажат" всеки бурен протест, който прекъсне световното първенство по футбол.

Отделни стачки и малки демонстрации набират все по-голяма скорост две седмици преди старта на мондиала на 12 юни. Местното население, което не намира полза от скъпото домакинство на турнира, вижда в него възможност да покаже недоволството си пред света.

"Протестите винаги имат причина....

Американското разузнаване опроверга Едуард Сноудън

Американското разузнаване публикува имейл на бившия си сътрудник Едуард Сноудън, изпратен преди повече от година и опровергаващ, според правителството на Обама, твърденията, че той се е опитал да предупреди висшестоящите за порочни практики в Агенцията за национална сигурност, предаде Франс прес.   Сноудън, който получи убежище в Русия след шокиращите си разкрития за програмите за наблюдение на АНС, заяви онзи ден в интервю за телевизия Ен Би Си, че се е опитал да предупреди юридическата служба на разузнавателните агенции за незаконния характер на програмата.   "Спазил съм йерархическите канали и има писмени свидетелства за това. АНС разполага с архиви с копия от имейли до правната служба /. . ./, в които изразявам тревога от начина, по който АНС интерпретира правомощията си", каза Сноудън. "Отговорът беше в бюрократичен стил: Трябва да престанете да задавате въпроси", твърди бившият сътрудник, обвинен в САЩ в шпионаж.   АНС публикува имейл до правната служба, изпратен от Сноудън на 5 април 2013 г. - два месеца преди да направи разкритията си пред медиите. В краткото писмо Сноудън иска пояснения за юридическата стойност на указ по отношение на законов текст. В него той се интересува също от йерархията на директивите в министерството на отбраната и в управлението на разузнаването.   Говорителят на Белия дом Джей Карни отбеляза, че в имейлът не се повдигат въпроси или изказва безпокойство във връзка с незаконни действия или злоупотреби, а е зададен юридически въпрос. Карни подчерта, че това единственият имейл от Сноудън оттози вид, открит от администрацията.   От онова, което чух във връзка с интервюто за Ен Би Си, Сноудън е изказал желание да се върне в САЩ и аз мога уверено да заявя, че тук го очакват с отворени обятия да отговори на предявените му обвинения, каза Карни.

Орешарски: Грешките в енергетиката са от 80-те

Енергетиката е тема, върху която трябва да се дискутира. Това каза от парламентарната трибуна министър-председателят Пламен Орешарски след отхвърлянето на вота на недоверие към правителството. „Тя не е в добро състояние. В нея се натрупаха грешки, сигурно датиращи от края на 80-те години.

Орешарски: Ще има промени в кабинета

Предстоят промени в кабинета, официално обяви премиерът Пламен Орешарски. Това се случи в кулоарите на парламента след гласуването на четвъртия вот на недоверие към кабинета, след който правителството на Орешарски за пореден път оцеля с гласовете на БСП и ДПС и мълчаливата подкрепа на "Атака" (националистите бяха в пленарна зала, но не участваха в гласуването). Той отказа да отговори в които ресори ще са промените, но уточни, че по-малко от 5-6 министри ще бъдат сменени. От изявлението му стана ясно, че няма намерение да подаде оставка и не усеща разколебаване на подкрепата нито от БСП, нито от ДПС. Очаквайте подробности!

Как гласуваха гърците в чужбина

Най-много за Нова демокрация, следват СИРИЗА, Комунистическата партия на Гърция, Елия и партията на Ставрос Теодоракис

прочети повече

Русия и Украйна продължават преговорите за газа

В Берлин ще се проведе среща между енергийните министри на Русия и Украйна в нов опит да уредят продължаването на руските газови доставки за Киев....

WSJ: САЩ търсят 10 млрд. долара компенсации от BNP Paribas

Банката е обвинена в заобикаляне на американските санкции срещу редица държави, включително Иран


Представен бе новият американски космически кораб "Драгън Ви 2"

Компания "Спейс Екс" (SpaceX) представи в Калифорния космическия си кораб "Драгън Ви 2" (Dragon V2), който до три години се очаква да започне да превозва отново американски астронавти до Международната космическа станция (МКС), съобщи Франс прес.   Това ще са първите полети на астронавти с кораби, изстрелвани от американска територия след последната мисия на космическа совалка през юли 2011 г. Оттогава САЩ зависят изключително от руските кораби "Союз" за изпращането на астронавти в МКС, което струва 70 милиона долара на човек.   "Драгън Ви 2", способен да превозва седем астронавти, "представлява истински технологичен скок", заяви президентът и основател на "Спейс Екс" Илон Мъск при зрелищното представяне на кораба пред журналисти в централата на компанията в Хоторн, близо до Лос Анджелис.   "Драгън 1" беше първият частен космически кораб, скачил се прз 2012 г. с МКС, доставяйки му различни товари.   "Драгън Ви 2" може да каца на всякакъв терен на Земята с прецизността на хеликоптер. Той не използва парашути, освен при повреда на двигателите с обратна тяга, и може бързо да се използва отново, което позволява да се правят значителни икономии, обясни Мъск.   "Спейс Екс" и нейният основен клиент - американската космическа агенция НАСА, съобщиха, че новата капсула ще транспортира първите астронавти до МКС до 2017 г.

Боно и Едж влязоха във "Фендер"

Двамата ще бъдат в УС на производителя на китари


Керосинът на бойната ни авиация намаля драстично

/КРОСС/ Керосинът на българските Военновъздушни сили намаля драстично. Заради руските транспортни самолети, които летят по траекторията на морската ни граница, НАТО нарежда на пилотите ни да вдигат изтребителите и да пресрещат руските машини, пише "Труд". "Заради засилените полети на нашите МиГ-29 по мисията "Ер Полисинг" планираният керосин за годината е намалял и за това са необходими пари за още", обяви вчера военният министър Ангел Найденов. Миналата седмица правителството отпусна спешно 20 млн. лв. на Министерство на отбраната. Голяма част от парите ще отидат за купуване на керосин, поясни Найденов. Преди месец той обяви, че руските самолети извършват и разузнавателна дейност. Министърът повдигна и въпроса, че страната ни трябва да престане да бъде зависима от Русия, която единствено има право да поддържа изтребителите МиГ-29. Президентът Росен Плевнелиев призова НАТО да изпрати у нас военна техника, която да ни помага в изпълнение на охраната на въздушното пространство на Европейския съюз. За пореден път Найденов обяви, че се надява до края на месец юни правителството да вземе решение дали да се върви към закупуване на нови изтребители, или да се удължава ресурсът и да се направи модернизация на руските машини. Министърът допълни, че българските ВВС предпочитат нов изтребител. Добре е да се заделят малко средства, с които да се поддържат изтребителите, а през това време да се стартира сделката за нова техника, каза той

Опасни валежи и гръмотевици в 14 области в страната

Оранжев код е обявен в 14 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, за Фокус.  Оранжев код е обявен във Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали. Там валежите ще продължат, Оранжев код е обявен в 14 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, за Фокус. Оранжев код е обявен във Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали. Там валежите ще продължат,

Борисов: Управляващите канонизираха Цветанов

"Тези хора показаха, че властта на всяка цена е изключително важна. Дори те канонизираха Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, дори Цветлин Йовчев е написал много пъти "не”. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по делото срещу Цветан Цветанов, по което вчера той получи четиригодишна ефективна присъда. Според Борисов съдът се е поддал на натиск. Той изтъкна, че всяко искане за използване на СРС се подписва от съдебно лице и подчерта, че когато е бил главен секретар на МВР, самият той е получават стотици откази от министър Петканов. Вътрешният министър отказа да коментира случая с Цветанов с мотива, че не желае да обсъжда решения на съда.

Неохраняемите плажове през тази година ще са 83

До 30 от тях ще бъдат обезопасени, съобщи регионалният министър


Британското потребителско доверие не е на минус за първи път от девет години

За това допринесоха по-силната икономика, укрепването на пазара на труда и намиращата се под официалната цел инфлация


Уволнение грози директорката на варненското ОУ „Захари Стоянов”

Дисциплинарно производство е започнато срещу директорката на варненското ОУ „Захари Стоянов” Тодорка Колева, която вече е наказана с предупреждение за уволнение заради несъобразен прием на първокласници за учебната 2013/2014 г. Представители на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) са депозирали в дирекцията на школото искане за писмени обяснения от Колева заради неизпълнени указания.

Дъщерята на Брус Уилис се разходи гола в Ню Йорк

Дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур – Скаут Уилис се разходи само по пола в Ню Йорк в знак на протест рещу политиката на сайта Инстаграм за женската голота, съобщи Контактюмзик.
"Позволено в Ню Йорк, но не и в Инстаграм" и "Това, което Инстаграм няма да позволи да видите" - написа 22-годишната Скаут в Туитър. Дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур – Скаут Уилис се разходи само по пола в Ню Йорк в знак на протест рещу политиката на сайта Инстаграм за женската голота, съобщи Контактюмзик. "Позволено в Ню Йорк, но не и в Инстаграм" и "Това, което Инстаграм няма да позволи да видите" - написа 22-годишната Скаут в Туитър.

Спешен лекар: Властта се клати, но промяна няма да има

Лекари от столичната Спешна помощ се събраха сутринта пред сградата на центъра. В 11 часа днес се очаква те отново да протестират пред сградата на министерството на здравеопазването.

Барса вади 60 милиона за Коке

Халфът на Атлетико Мадрид се превръща в приоритет на каталунците за новия сезон

Барса вади 60 милиона за Коке

Халфът на Атлетико Мадрид се превръща в приоритет на каталунците за новия сезон


Време ли е за Фризход?

В пика на кризата в еврозоната често се чуваше думата Гризход - съчетание от думите Гърция и изход (grexit). Думата се появи, когато разкритията за реалното състояние на гръцката икономика станаха толкова много и трудни за възприятие, че мнозина анализатори смятаха, че би било по-лесно Гърция да ...

Орешарски: Бих се радвал следващият вот на недоверие да е за фискалното състояние

Бих се радвал следващата тема на вота на недоверие на ГЕРБ към правителството да е за фискалното състояние. Опитът показва, че ГЕРБ подбират слабите...

Цветанов: Разбрах, че в България и невинен може да бъде осъден

След като ме осъдиха, разбрах че в България и невинен може да бъде осъден. Това каза днес пред журналисти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Днес се проведе първото заседание по третото дело срещу него - за незаконните подслушвания. Цветанов коментира вчерашната си присъда от 4 години затвор .  Цветанов, който е министърът с най-много дела след Николай Цонев , каза, че има информация за сериозен натиск оказан от БСП върху съдебната система. Той е убеден, че ако Делян Пеевски не е отправил обвинения и нападки от парламентарната трибуна срещу него в първите дни на това правителство, до тези процеси е нямало да се стигне. На въпрос защо информацията за натиск върху съда идва отвън, Цветанов отговори: "Нашите евроатлантически партньори са много добре информирани какво се случва в съдебната система в България".  Той не поясни и дали смята да сезира институциите за сигналите за натиск, които има върху съда.  Цветан Цветанов поясни по повод вчерашното си твърдение, че българският съд е под натиск, че има предвид конкретния съдебен състав. Подобно на своя адвокат Ханс-Петер Ул той се позова на треперещите ръце на съдия докладчика Тони Гетов, което според него е подсказвало, че той не е убеден в присъдата, която чете. По третото си дело Цветанов каза, че очаква справедливост, както и по другото дело, по което вече беше оправдан на първа инстанция. „Това, което се случва, мисля че вие сте достатъчно активни журналисти, а някой от вас са достатъчно добри разследващи журналисти, за да може да си направите сами изводите от всичко това, което се случва. Може ли да си представите, че аз съм имал някакъв умисъл, за да прикрия някого, когото не познавам. Мога ли да имам умисъл, за това че главният секретар, висша професионална фигура, не е подписал. След разговор с него той ми е казал какви са неговите оперативни данни и това което ние трябва да предпазим е разконспирирането на техническия способ, което задължение, да бъде приложено когато имаш подобна информация. Ако се върнем на първото дело в понеделник, нали си спомняте там какви бяха обвиненията – за това, че съм изпълнил закона и съм подписал заповедта за обезщетение. Кажете ми в кое ведомство това нещо не се прилага? Единственият начин, за да не изплатя тези обезщетения, ако освободя служителя по негово волеизявление, когато срещу него се води дисциплинарно производство. Дисциплинарното производство е приключило, дисциплинарният орган ми е предложил, да няма никакво наказание. Правната дирекция на МВР, е дала становище, че не може да бъде уволнен дисциплинарно, защото няма достатъчно доказателства – какво предлагате вие”, коментира бившият вътрешен министър. На въпрос, защо именно тези 6 СРС-та е отказал, той обясни, че главният секретар, висшата професионална фигура на МВР не е съгласувал това СРС и тези 6 искания, затова той е сложил подписа си и е написал „не”. Той обясни, че това се е правило от всички вътрешни министри преди него. „По времето на Петканов, Румен Петков , много са случаите за отказване на СРС-та, което е съвсем нормално, защото има обективни причини, които законът дава” , добави Цветанов. Днес делото срещу Цветанов се проведе при закрити врата заради секретните материали по него. Делото беше отложено, защото единият от подсъдимите - Цветан Иванов, има процедура по хемодиализа по-късно през деня.   Като свидетел днес в съда се появи бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. Около делото вече се очертават няколко казуса заради секретността. Адвокатите поставиха въпроса за достъпа до разпита на свидетелите, които са засекретени, те не могат да ги изнасят от секретното деловодство, поради което те били в неравнопоставено положение. Друг аспект е как съдът ще положи усилия да бъде опазена самоличността на свидетелите, които ще дават показания по това дело.

Отложиха дело срещу Цветанов

Третото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и трима бивши служители на служба в СДОТО  не тръгна в Софийски градски съд и беше отложено за 3 юли.
Цветанов е подсъдим затова, че не е упражнил достатъчно контрол върху началниците на службата за подслушване Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров. Третото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и трима бивши служители на служба в СДОТО  не тръгна в Софийски градски съд и беше отложено за 3 юли. Цветанов е подсъдим затова, че не е упражнил достатъчно контрол върху началниците на службата за подслушване Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров.

Над 90 оставки в спешната помощ в София и апел за смяна на здравния министър

Напрежението в столичната дирекция на Центъра за спешна медицинска помощ втори ден остава високо и донесе реалното депозиране на над 90 оставки на служители на дирекцията. Работещите в най-голямата дирекция на центъра поискаха и оставката на здравния министър заради нерешаването на тежките системни проблеми в спешната помощ, които водят след себе си фатални последици за нуждаещи се от неотложни грижи граждани.   Преди два дни случай с починала млада жена заради неоказана навреме медицинска помощ взриви публичното пространство. Екипът на спешна помощ, пристигнал на повикването, бе обвинен, че е закъснял, не е бил адекватен и не е имал необходимата апаратура. Той отговори, че е дошъл максимално бързо, но призна, че наистина не е разполагал с дефибрилатор.   Последва светкавична реакция на здравното министерство, което обяви, че ще бъде сменен директорът на спешната помощ в столицата Георги Гелев, който заема този пост от 15 години, и неговият заместник по медицинската част Ангел Ангелов. Това пък възмути работещите в дирекцията, които изнесоха шокиращи данни за липсата на медицински кадри, вакантни 90 места за лекари в службата заради ниското заплащане и лошите условия на труд и насажданото негативно отношение на гражданите към служителите от спешната помощ.   Малко преди обед около стотина столични служители на службата се събраха на протест пред Министерството на здравеопазването. Включиха се и няколко линейки с алармите си. От министерството чиновник излезе при протестиращите и им предаде покана от здравния министър Таня Андреева за среща и разговор в понеделник по проблемите на спешната помощ.   Протестът бе подкрепен и от Българския лекарски съюз, на него дойде и зам.-председателят на съсловната организация Юлиян Йорданов.   Протестиращите заявиха, че оказването на помощ не е спирано, а пред министерството са дошли служители, които не са на смяна. Те поискаха най-сетне да се даде и дефиниция що е това медицинска помощ по спешност, да се осигури достатъчно финансиране и ново оценяване на труда на работещите, който е тежък, рискован и стресов.   Според тях смяната на ръководството на центъра за спешна медицинска помощ няма да доведе до нищо ново. От своя страна зам.-шефът на БЛС подчерта, че най-тежкият проблем в системата е липсата на кадри.   Пред БНР малко по-рано министърът на здравеопазването Таня Андреева съобщи, че ще бъде възстановена паралелната линия 150 за повикване на бърза помощ, защото един от проблемите, поставян от работещите в спешните центрове, е губенето на време от повикването на телефон 112 до пристигането на заявката до диспечерските пунктове на спешната помощ.   "Вероятно ще създадем паралелна линия 150, защото, знаете, че 112 е европейски номер и няма как да го отменим, но ще има паралелна линия с оглед по-бърза връзка и по-бързо реагиране от страна на диспечерите и на екипите на "Спешна помощ", каза тя.     "Спешната помощ е проблем, който не може да се реши в кратки срокове", призна и премиерът Пламен Орешарски пред журналисти в парламента. По думите му, системата не може да се подобри само с увеличаване на заплатите   "Спешната помощ е проблем. Подчертавал съм го. Дори и в програмата (на правителството - бел. ред.) е записано, че приоритетна мярка е стабилизиране на спешната помощ. Сигурно не сме направили достатъчно, но за съжаление последният неприятен случай е още един повод да се прегледа цялостното функциониране на системата и да се работи върху слабите пунктове в нея. Безспорно заплащането там е доста важно, за да могат да се привлекат кадри. Има недостиг и на кадри, и на технически оборудване, но това трудно може да се направи за кратко време. Но не мисля, че може да се оправи системата само и единствено с увеличение на заплатите", заяви той.   Орешарски избягна отговор на въпрос дали Таня Андреева сред министрите, които вероятно ще бъдат сменени в близкото бъдеще.

Три кандидатури за шеф и 90 оставки в Бърза помощ, лекарският протест продължава

Има три предложени кандидатури за временно изпълняващ длъжността "директор" на Центъра за спешна медицинска помощ София – град, съобщи БТА, като се позова на пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Новият и.д. директор щял да бъде назначен следващата седмица от министъра на здравеопазването Таня Андреева.   Същевременно пред агенцията доктор Ангел Ангелов, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Центъра, съобщи, че над 90 оставки са били депозирани до тази сутрин от работещи в Центъра за спешна медицинска помощ.   Над 100 човека протестираха тази сутрин пред сградата на Центъра. Не е била спирана дейността по оказване на спешна помощ. Протестът е подкрепен и от Българския лекарски съюз, откъдето категорично настояват за подобряване на условията на работа, увеличаване на възнагражденията на работещите и се обявяват против кадрови промени в момента.   По думите на доктор Юлиян Йорданов, зам.-председател на съсловната организация, който също присъства на протеста, кадровите промени няма да решат проблемите в областта на спешната помощ. Така той коментира предложението, направено пред министъра на здравеопазването за уволнение на директора на Центъра д-р Георги Гелев, който е в отпуск по болест до края на юни.   Оставки са подали и колеги от работещите в центровете за спешна помощ във Велико Търново, Шумен, Пловдив, Асенвоград, Нови пазар и др., като се очаква и в други центрове да бъдат подадени оставки от лекари, медицински сестри, шофьори и санитари, допълни д-р Ангелов. По думите му тази нощ в Центъра на разполжение са били 8 лекари и трима фелдшери, които обслужват цялата столица, бежанци, ромски гета и околни села.   Смяната на директора няма да реши проблемите с магическа пръчка, добави той.   Д-р Ангелов каза още, че в одитният доклад, представен от министър Андреева, няма заключение, че е нарушена финансовата дисциплина в Центъра. Той посочи, че възраженията по доклада, внесени в МЗ, не са взети под внимание.

Дъщерята на Брус Уилис се разходи гола в Ню Йорк

Дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур – Скаут Уилис се разходи само по пола в Ню Йорк в знак на протест рещу политиката на сайта Инстаграм за женската голота, съобщи Контактюмзик.
Дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур – Скаут Уилис се разходи само по пола в Ню Йорк в знак на протест рещу политиката на сайта Инстаграм за женската голота, съобщи Контактюмзик. "Позволено в Ню Йорк, но не и в Инстаграм" и "Това, което Инстаграм няма да позволи да видите" - написа 22-годишната Скаут в Туитър.

България е най-добрата дестинация за чужди инвестиции на Балканите

Страната ни е на 28-мо място в световна класация за най-добрите дестинации за инвестиции на сп. Foreign Policy


Борисов: Категорично вярвах, че вотът ще мине

Ще се консултираме с колегите какво да правим. Не съм вярвал, че може да има политически лидери, партии, които преди една година да не са спечелили изборите за този парламент. Сега, в неделя, загубиха изборите за Европейски парламент, а сега ръкопляскат на това правителство. Това каза Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Ще се консултираме с колегите какво да правим. Не съм вярвал, че може да има политически лидери, партии, които преди една година да не са спечелили изборите за този парламент. Сега, в неделя, загубиха изборите за Европейски парламент, а сега ръкопляскат на това правителство. Това каза Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

Петролът поскъпна през май

  Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се на насочи към първото си поскъпване на месечна база от февруари насам, след като...

Графика на деня: Рискът от изпадане в бедност в ЕС е най-голям в България

През 2012 г. рискът е нараснал най-много в спасяваните държави Гърция и Кипър, а най-нисък е в Холандия, разкрива Евростат


Къци Вапцаров спазва “Зоната” - диетата, с която Руслан Мъйнов свали 25 кг

От около година Къци Вапцаров си позволява по малко месо. А риба яде минимум 1-2 пъти седмично. Причината е, че от година и той като Руслан Мъйнов обръща храната не в калории, а в блокове протеини и въглехидрати. Спазвал е всякакви диети през живота си и всяка го научила по нещо. Сега е на “Зоната” и се чувства най-добре. От около година Къци Вапцаров си позволява по малко месо. А риба яде минимум 1-2 пъти седмично. Причината е, че от година и той като Руслан Мъйнов обръща храната не в калории, а в блокове протеини и въглехидрати. Спазвал е всякакви диети през живота си и всяка го научила по нещо. Сега е на “Зоната” и се чувства най-добре.

Ходжсън: Рууни и Стъридж може да играят заедно

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че по време на световното първенство в Бразилия може да заложи на схема, в която двамата нападатели - Уейн Рууни и Даниел Стъридж, да бъдат едновременно на т...

Шанс за Мишел Барние

Дали Мишел Барние в крайна сметка ще победи в съревнованието за председателското място в Европейската комисия? Кандидатурата на французина отново излезе на дневен ред, а във френските политически к...

Кадиев: Избирателите не са виновни, ние не сме ги обучили

"Не са виновни и необразовани избирателите, ние не сме ги обучили". Това коментира депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в профила си в социалната мрежа. Той отказа да прави комент...

Плевен ще вземе 1,65 млн. лв. кредит за ремонти

Общинският съвет в Плевен даде съгласие кметът проф. Димитър Стойков да сключи договор за вземане на кредит от 1,650 млн. лева. Информацията съобщи председателят на съвета Дарин Ангелов. Общината ще ...

14 570 са осъдените с влезли в сила присъди

През второто шестмесечие на 2013 г. с осъдителна присъда са приключили делата за 13 274 извършени престъпления, показват предварителните данни на Националния статистически институт. Броят на обвиня...

Промениха спешно Закона за лечебните заведения

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, внесен от депутатите от ДПС Нигяр Джафер и Тунчер Кърджалиев на 27 май тази година, прие на първо и второ четене Народното с...

Гърция иска "Южен поток" да минава през територията й

Министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Янис Маниатис заяви, че страната му е заинтересована газопроводът "Южен поток" да минава и през нейната територия.
"Нашата динамична работа с "Газпром" може да стане още по-успешна с изграждането на разклонение на газопровода през Гърция", заяви министърът. Министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Янис Маниатис заяви, че страната му е заинтересована газопроводът "Южен поток" да минава и през нейната територия. "Нашата динамична работа с "Газпром" може да стане още по-успешна с изграждането на разклонение на газопровода през Гърция", заяви министърът.

Шефът на митниците не е подавал оставка

Шефът на Агенция Митници“ Павел Тонев не е подал оставка, съобщи финансовият министър Петър Чобанов.

84 на сто от недвижимите имоти в Гърция се заплащат в брой

Купувачите най-често са гърци, семейни, на възраст между 30 и 50 години и с университетско образование

прочети повече

СРС-та отдавна не съм разписвал, обяви МВР шефът

Той не взима пример от своите предшественици

Пиян благоевградчанин е в болница след падане от дърво

47-годишен мъж от село край Благоевград е в болница със счупени ребра, след като на литър вино падна от дърво. Сигнал за инцидента е подаден към 22.40 часа снощи от село Марулево, над областния център.
След като късно снощи изпил над литър вино, образът на телевизора на Георги Л. се "поразмътил". Тогава 47-годишният мъж решил да оправи сигнала, 47-годишен мъж от село край Благоевград е в болница със счупени ребра, след като на литър вино падна от дърво. Сигнал за инцидента е подаден към 22.40 часа снощи от село Марулево, над областния център. След като късно снощи изпил над литър вино, образът на телевизора на Георги Л. се "поразмътил". Тогава 47-годишният мъж решил да оправи сигнала,

Гърция иска "Южен поток" да минава през територията й

Министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Янис Маниатис заяви, че страната му е заинтересована газопроводът Министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Янис Маниатис заяви, че страната му е заинтересована газопроводът "Южен поток" да минава и през нейната територия. "Нашата динамична работа с "Газпром" може да стане още по-успешна с изграждането на разклонение на газопровода през Гърция", заяви министърът.

Борисов: Категорично вярвах, че вотът ще мине

Ще се консултираме с колегите какво да правим. Не съм вярвал, че може да има политически лидери, партии, които преди една година да не са спечелили изборите за този парламент. Сега, в неделя, загубиха изборите за Европейски парламент, а сега ръкопляскат на това правителство. Това каза Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Ще се консултираме с колегите какво да правим. Не съм вярвал, че може да има политически лидери, партии, които преди една година да не са спечелили изборите за този парламент. Сега, в неделя, загубиха изборите за Европейски парламент, а сега ръкопляскат на това правителство. Това каза Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване