Местан: Тефтерчето на Златанов е технологията на злото

Тефтерчето на Филип Златанов е "технологията на злото като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през четирите години на управление", коментира лидерът на ДПС Лютви Местан и попита: "Ц.Ц. и Б.Б. - какво означават тези абревиатури? Кой е Б.Б.? Кой?", след което призова ГЕРБ: „Имате последен шанс днес да застанете пред тази трибуна и да се разкаете, да признаете: „Да, такива ги вършехме"." Депутатите днес обсъждаха освобождаването на Филип Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.  

Освиркаха националите в Ереван

/КРОСС/ Скандално посрещане устроиха арменски фенове на българския национален отбор по футбол при кацането му в Ереван. Бомбички и димки изненадаха родните национали на влизане в летището. Близо 40 футболни фенове освиркваха и обиждаха футболистите ни с думите "Цигани, цигани.." Единствено намесата на около 50 полицаи предотврати по-сериозни сблъсъци. Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че ще сезира УЕФА и ФИФА за инцидента.  Момчетата на Любо Пенев пристигнаха днес по обяд в арменската столица за предстоящата решаваща среща от квалификациите за световното първенство в Бразилия през 2014 г. Мачът е утре вечер от 18:00 часа българско време.    

Топ 8 на новите и интересни известни личности

В списъка на сп. "Пийпъл" с изгряващи звезди, чиито кариери заслужават да бъдат проследени

Газирани напитки срещу махмурлук

/КРОСС/ Експерти от университета в Гуанджоу (Китай) твърдят, че газираните напитки могат да облекчат въздействието на алкохола, пише Daily Mail .В проучването си учените са анализирали състава и свойствата на 57 различни напитки, като се започне от билков чай и се стигне до безалкохолните. Те са установили , че най-добър ефект се наблюдава при потребителите на напитки, съдържащи лимон или лайм. Те могат да разрушат алкохолните съединения и да се помогнат на организма да се справи със симптоми като гадене и главоболие.При прекалената употреба на алкохол, черният дроб започва да произвежда ензима алкохолдехидрогеназа, който разгражда етанола , съдържащ се в алкохолните напитки, превръщайки го в ацеталдехид. След това ацеталдехидът, под въздействието на алкохолдехидрогеназата, се превръща в ацетат.

Р. Плевнвлиев: "Канев повтаря делото на братя Христови", Г. Първанов "Блестящ урок по родолюбие

Президентът Росен Плевнелиев и експрезидентът Георги Първанов присъстваха на тържественото откриване на новопостроения конгресен център към Русенския университет „Канев център”. Тържествена литургия бе отслужена от Негово светейшество българският партриарх Неофит. В словото си пред аудиторията Игнат Канев, канадски строителен предприемач, който е родом от Горно Абланово сподели, че обича България и винаги е бил горд българин: „Независимо колко дълго съм бил в родината, моите корени ще са винаги свързани с българската земя. Казват че твоят дом е...

Бежанците сити, проблем с изхранването няма. И дрехи си имат

Заради зимата ремонтират центровете във "Враждебна" и "Военна рампа"

    


Засилваме стокообмена с Унгария

Държавата подкрепя създаването на нови механизми за предекспортно и експортно финансиране на български стоки към страни от ЕС и трети страни. Това...

Депутат от БСП иска глоби и за пияни пешеходци

Пияни пешеходци и велосипедисти, които са опасни за движението по пътищата, да бъдат глобявани и да понасят отговорност, каквато имат шофьорите - такава идея за промени в Закона за движение по пътищата предлага Татяна Буруджиева от БСП. Предложението й предстои да бъде обсъдено по време на кръгли маси, на които ще се реши какви нови текстове ще бъдат гласувани в новия Закон за движение на пътищата. „Всеки участник в движението, който е пиян, дрогиран и затормозява движението, трябва да се намери начин да се действа и срещу него. Не може само пи...

Златанова: На ЕС не бива да се гледа само като на източник на финансиране

На членството на България в Европейския съюз не трябва да гледаме само като на източник на финансиране, заяви вицепремиерът Зинаида Златанова при представянето в Брюксел на постиженията на България през първите седем години от членството в ЕС.

Откриха подземна оранжерия за канабис

/КРОСС/ Оранжерия за канабис, изградена в подземие на сграда, е установена при полицейска операция, проведена от служители на ГД „Национална полиция" и ОДМВР-София. Оранжерията се намира в частен имот в землището на село Байлово, община Горна Малина, собственост на 40-годишна местна жителка. „Производството" било изключително добре маскирано - сградата, в която се помещавала оранжерията, изглеждала необитаема. При претърсването, в подземен етаж на склад - на почти 4 метра под земята, полицаите открили три помещения, пригодени за оранжерии за отглеждане на канабис и оборудвани с всичко необходимо за целта. При създадените специални условия - вентилационна система за циркулиране на въздуха, професионални климатици и лампи за отопление, система за напояване и наторяване, топлоизолация, течни торове за подхранване на почвата, специални трансформатори за тока, били отглеждани растенията. В момента на претърсването са открити 615 засадени в пластмасови саксии стръка, иззети са 400 грама вече изсушен канабис и електронна везна. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуални действия е задържан С.Т. на 34 г. - един от ползвателите на помещенията. Продължава издирването на съучастника му - Б.Н. на 36 г., който е успял да се укрие. И двамата са с полицейски регистрации за наркотици.    

Шефът на ДАНС за бежанците: Нямаме ресурс да разберем какви са тези хора

Владимир Писанчев, Снимка: БГНЕС

ДАНС се затруднява в работата си да идентифицира какви са хората, които преминават нелегално границата през последните седмици. Това призна в четвъртък пред журналисти шефът на контраразузнаването Владимир Писанчев.

Днес той беше изслушан от депутатите в парламентарната комисия за контрол на службите, където отчете дейността на Агенцията през 2012 година.

„Нямаме ресурс да работим с тези бежанци, за да знаем какви хора идват, какви са тези хора. Това е проблемът“, коментира Писанчев, като обясни, че “много малко хора работят за прекалено много хора”.

Той каза, че агентите работят по границата съвместно с прокуратурата и МВР и когато идентифицират нередности при бежанците, реагират мигновено. Писанчев даде пример с експулсираните четирима чужденци, които са оценени като риск за националната сигурност.

„Необходимо ни е финасиране, нужна ни е помощ от други страни за това как реагират при такъв проблем“, обясни Писанчев. Все още недостигат експерти с арабски език, които да съдействат на агентите. „Това е непрекъснат процес и решаваме проблеми в ход. Не сме се сбъсквали с такива порблеми досега. За нас е проблем да отделим толкова много хора, за да обръщаме внимание на тази бежанска вълна. Това е специфичен проблем и това е причината за липса на агенти, техника, специалисти“, обясни Писанчев.

Той все пак смята, че заплаха за националната сигурност няма, като обясни, че засега ДАНС не е идентифицирала рискове.

58 от служителите на досегашната Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), която бе в системата на МВР, няма да бъдат назначени в ДАНС. Преминаването им под шапката на контраразузнаването се налага, след като дирекцията в МВР беше разформирована и мина под шапката на ДАНС.

Причината посочената бройка служители да не се влее в Агенцията е, че те не отговарят на условията за работа в агенцията. Шефът на ДАНС призна, че от тях има хора, които не са преминали и теста с детектор на лъжата.

Статията "Шефът на ДАНС за бежанците: Нямаме ресурс да разберем какви са тези хора" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Само два дни ни делят от горещото парти на Danny Byrd

Остават само два дни до едно от най-дългоочакваните клубни партита на сезона! След като през месец май видяхме за първи път High Contrast, сега друг топ drum'n'bass диджей - DANNY BYRD - от световноизвестния лейбъл Hospital Records каца за първи път на родна земя директно от Великобритания на 12 октомври, за да покаже що е то качествен разчупен клубен саунд. За да подплати избухваческия чист нов албум “Golden Ticket“ на Danny Byrd, на сцената в *MIXTAPE5* ще се качи и SCRIPT MC. Steve Booth е един от любимците на всички ди-джеи oт Hospital, които застават зад пулта, заради невероятното си умение да „уцелва“ точния момент – той много добре знае как, кога и с какви рими да подчертае и допълни drum 'n' bass саунда. Освен подвизите му като емси, донесли му и дост...

Федерер отново с ранна загуба, може да пропусне Мастърса в Лондон

Доскорошният доминатор в световния мъжки тенис Роджър Федерер може да не успее да се класира за финалния Мастърс в Лондон, на който сили мерят осемте най-добри тенисисти за годината в света. Швейцарецът е печелил турнира рекордните шест пъти. Федерер загуби в трети кръг на турнира от серията „Мастърс” в Шанхай с 1:2 сета (4:6, 7:6 (5), 3:6) от французина Гаел Монфис. Добрата новина за швейцареца е, че двама от тримата му най-големи конкуренти с шансове да го изместят от Топ 9 ще отпаднат преди четвъртфиналите - Гаске вече загуби, а днес Раонич и Вавринка ще се изправиха един срещу друг в пряк сблъсък, който втората ракета на Швейцария спечели. В първия сет на мача Монфис успя да спечели рано подаването на швейцареца и след това се спаси, след като Федерер имаше шанс за връщан...

Клисарова предлага - повече обучение за по-големи заплати за учителите

По-високата квалификация ще дава шанс за по-висока заплата и по-бърз напредък в кариерата за учителите. Това стана ясно от програмата за привличане на млади учители, която министърът на образованието Анелия Клисарова представи пред образователната комисия в парламента. В момента, за да стане старши учител, един педагог трябва да е натрупал поне 10 години стаж. С промяната той може да постигне това само след 5 години, стига да е изкарал курс. За целта ще бъдат въведени така наречените квалификационни кредити, които се равняват на определен брой точки. Когато натрупа въпросните точки, учителят бива повишен. Растежът в длъжност вече ще бъде обвързан и с по-голяма добавка към заплатата, каза Клисарова, но не уточни подробности. Учителите, които изкарат докторати, също ще бъдат повиша...

Как да се изкачим в Google търсенията с нулев бюджет

На 28 ноември 2013 в ИЕЦ, София (http://iec.bg/bg) ще се проведе първото издание на "SEO с нулев бюджет". По време на еднодневното обучение ще научите как да позиционирате вашия фирмен уебсайт, онлайн магазин или блог на водеща позиция в Google, използвайки безплатни техники за оптимизация. Целта на "SEO с нулев бюджет"е да предостави практически занятия за най-добрите SEO практики, инструменти и техники за създаване на ефективно онлайн присъствие. Лекциите и практическите занятия по време на обучението ще бъдат посветени на: Основи на SEO стратегията, Оптимизация на съдържанието на сайта, Индексация на сайта, Бранд сигнали за SEO, Измерване на ефективността от SEO кампания; Обучението ще бъде водено от Станислав Димитров. Станислав има 9-годишен професионален опит в сферата на ...

Признаци за напредък в преговорите във Вашингтон подкрепят индексите*

Възможен е компромис за краткосрочно повишаване на тавана на дълга

    


Подготвя се актуализация на Закона за регионално развитие

Ще се търсят повече възможности за развитието на отделните райони

    


Министър Цветлин Йовчев: Сигурността на чуждестранните туристи остава основен приоритет на МВР

Предприетите мерки, постигнатите резултати и предстоящите стъпки, свързани със сигурността и спокойствието на чуждестранните граждани, посещаващи България, бяха тема на среща, съпредседателствана от министър Йовчев и посланика на Великобритания Джонатан Алън

Птицечовка пътува 15 километра под капака на кола

Женска птицечовка оцеля, след като се вози 15 километра под капака на автомобил в Австралия, предаде Би Би Си. Животинката се намърдала до двигателя, когато автомобилът минал през придошла река южно от столицата Канбера. 

В един момент шофьорът Камерън Бласеото чул странно драскане под капака на колата си. Той и приятелят му, който пътувал... Женска птицечовка оцеля, след като се вози 15 километра под капака на автомобил в Австралия, предаде Би Би Си. Животинката се намърдала до двигателя, когато автомобилът минал през придошла река южно от столицата Канбера. В един момент шофьорът Камерън Бласеото чул странно драскане под капака на колата си. Той и приятелят му, който пътувал...

Барбекю в хола едва не задуши дупнишко семейство

Дупнишко семейство едва не загина след домашен инцидент с барбекю, пише струма.бг.

56-годишният Христо Генчев и 52-годишната Румяна Вукова, които наскоро купили къща в село Крайници, запалили барбекю с дървени въглища в хола, за да се стоплят. 

Заради отделения въглероден диоксид Румяна припаднала. Христо, който също се почувствал зле, се Дупнишко семейство едва не загина след домашен инцидент с барбекю, пише струма.бг. 56-годишният Христо Генчев и 52-годишната Румяна Вукова, които наскоро купили къща в село Крайници, запалили барбекю с дървени въглища в хола, за да се стоплят. Заради отделения въглероден диоксид Румяна припаднала. Христо, който също се почувствал зле, се

Алекс Маринова: Покорих най-високия връх в каратето!

Според световната ни шампионка един футболист би имал повече успехи в каратето от един културист

    


Русенският университет с дарен от българина Игнат Канев комплекс

В Русе в четвъртък бе открит и осветен "Канев Център" – двуетажен комплекс към Русенския университет, който ще се използва както за университетски, така и за градски, национални и международни форуми. Построен само за седем месеца, центърът е кръстен на името на българския милионер и филантроп Игнат Канев от Канада, който дари 2 млн. лева - половината сума за неговото изграждане. Комплекс, свързан с Ректората чрез топла връзка, разполага с многофункционална зала с 800 места, сцена с площ 120 кв.м и авансцена. Фоайето е с кафе-бар и гардероб, като към него е предвиден и ресторант със 120 места. Изграден е и асансьор за осигуряване на достъпна среда. На втория етаж са разположени заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места и зала за пресконференции. Оборудването е с модерни системи за осветление, озвучаване, презентации и симултанен превод. Дарението на Игнат Канев в полза на русенския университет е благороден акт на един достоен и успял българин. Изграждането на комплекса "Канев Център" утвърждава авторитета на висшето учебно заведение. Това заяви при откриването президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА. Тържественото освещаване на двуетажната сграда направи българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит, временно управляващ русенска епархия. "Не ще ни стигне времето да посочим добрите дела, които са извършили Канев и семейството му", каза той и посочи, че едно от тях е построяването на нов български храм в Торонто. По думите на Плевнелиев "Канев Център" ще съдейства активно за изграждането на пряка връзка между представителите на научните среди и бизнеса. Президентът сравни жеста на Игнат Канев с делото на братята Христо и Евлогий Георгиеви преди 136 години, когато те са направили дарението си за построяването на Софийския университет. Плевнелиев заяви, че Игнат Канев е показал рецептата, а тя е да надграждаме и строим, а не да разваляме, да инвестираме в развитието на нацията. "Рецептата е във "Върви народе възродени", а не в "Радка Пиратка", посочи Плевнелиев. След откриването на центъра Игнат Канев бе удостоен с почетните звания Доктор хонорис кауза на Русенския университет и почетен гражданин на Русе, а неговата съпруга Димитрина Канев и дъщерите им Кристина-Мария и Анна-Мария, с титлата Почетен член на Русенския университет. "Огромна чест за мен е да бъда удостоен с тези големи почетни звания днес и тук в моето отечество. "Канев Център" е моят начин да засадя символично дърво в земята на отечеството си", заяви Канев. Сред гостите на събитието бяха Георги Първанов /президент 2002-2012 г./ и временно управляващият посолството на Канада в Букурещ Никола Брусо.

Президентът не вижда драматична ситуация с бежанците

Към момента не виждам драматична ситуация с бежанците. Нещо повече, аз виждам едно достойно отношение на българските граждани в подкрепа на тези, които имат нужда от помощ, заяви в Русе президентът Росен Плевнелиев.

Улеснете прехода от колега към шеф

Как по-лесно да приемете трансформацията от служител към шеф на досегашните си колеги?

    


Хирурзи оперираха сърце на неродено бебе (видео)

Хирурзи от Лос Анджелис за първи път направиха животоспасяваща операция на сърце на 25-седмичен плод в утробата на майката, съобщиха световните медии.

Днес във Варна се открива фестивал "Листопад на спомените"

Над 2000 певци и танцьори, музиканти и поети от третата възраст, организирани в 206 певчески и танцови състава от цялата страна, ще участват в тазгодишното 19-то издание на фестивала „Листопад на спомените”. То ще стартира днес - 10 до 13 октомври 2013 година във варненския Дворец на културата и спорта.

Алис Мънро: Не подценявайте подлостта в душите на хората...

Алис Мънро: Никога не подценявайте подлостта в душите на хората... Дори когато те са мили. Особено, когато са мили.

16-годишен намушка четирима в училище във Финландия

16-годишен ученик намушка трима съученици и пазача на професионално училище във финландския град Оулу.

Пеевски се оказа нещо между Марк Цукърбърг и "дете, на което му дават много пари”

"Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат - единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС - гражданска квота?!" Това написа в свое обръщение към избирателите си, на които благодари "по мъжки” народният представител от ДПС и сочен за медиен магнат Делян Пеевски.   Литературното му произведение, в което той се представя за жертва на олигархията, но и за успял млад човек, дойде часове след сложната маневра на Конституционния съд. Съдиите на практика не се произнесоха по същество дали след избора му за председател на ДАНС той може да продължи да е депутат, което го остави в парламента.   След твърдението на Пеевски, че е "успял”, Mediapool потърси мнението на негови колеги депутати, които бяха попитани дали човекът, който предизвика четиримесечни протести и стана причина за исканията за оставка на кабинета, е успял човек.   Народните представители отговаряха и на питането как се измерва успехът и какви точно са постиженията на Пеевски. Отговорите на импровизираната анкета на Mediapool очертаха образа на законотвореца от ДПС като нещо средно между "човек, на когото му дават много пари”, "българският Марк Цукърбърг" и човек със "супер държавнически опит”.   Вежди Рашидов (ГЕРБ)   Това, да притежаваш много пари, да усвояваш много пари и да ти се дават много пари. Това не е успех. Успехът на всеки човек е в неговото професионално поприще. Успял човек за мен е Валери Петров, Радичков, Наум Шопов, успял човек мога да кажа, че съм аз, защото цял живот съм блъскал скулптора в ателието.   А да притежаваш пари от схеми, не е успех. Какво значи успял на 25 години? Как моят син не можа да успее с две висши образования? Как дете на 25 години ще е успяло, бе? Това е невъзможно. Едно е да участваш в някакви схеми и пари, но това не е успех, това е друго. В България има достатъчно успели и умни хора, а това е успех тип онези консултантски пари, милиони, които получи Ахмед Доган.   Красимир Ципов (ГЕРБ):   Очевидно постовете, които е заемал, той смята за свой успех. Такова становище е формирал за себе си. Всеки българин може да определи дали е успял или не.   Ахмед Башев (ДПС):   Делян Пеевски е успял и млад – да. Това, според мен, не се дължи на всяка цена на сива икономика, която е развивал или негови сиви действия. В България сме свикнали в последните години да анатемосваме всеки, който е успял и забогатял по някакъв начин. Не всеки богат човек е престъпник. Това трябва да бъде принцип в нашето общество. Защото без богати и успели хора нямаме как да развиваме държавата си.   Аз не разбирам с какво точно се занимава и какви точно са приоритетите на неговия бизнес, защото не съм се задълбочавал в неговата дейност, но при всички случаи за годините на прехода не съм чул нито веднъж някой да го е осъдил или подвел под отговорност, затова, че развива незаконен бизнес.   Важното е бизнесът му да е чист само, имам предвид декларациите пред НАП, Сметна палата и други държавни органи.   Алиосман Имамов (ДПС)   Мога да коментирам неговия успех само в качеството му на депутат, защото само в това качество го познавам. Неговите успехи, обаче са в други области и аз не ги познавам.   Павел Шопов (Атака):   Не знам какви са успехите на Пеевски, защото не познавам тази личност, не съм му светил в живота. Нищо не знам. Аз го знам, че в миналия парламент идваше веднъж или два пъти в зала. А в какво се измерва успехът му – нямам понятие, това е личен критерий и преценка.   Спас Панчев (БСП):   Радвам се, че днес има хора на 33 години, които са успешни. И мисля, че господин Пеевски е такъв. Радвам му се. Той има супер административен опит и отличен опит в бизнеса. За човек на неговата възраст, той наистина е успял човек. Това, което знам от медиите, подкрепя твърденията за успеха му. Той е успял в медиите, в този бизнес, което е едно от най-добрите възможни места за успех (Делян Пеевски никъде не фигурира официално като собственик или управител на която и да е българска медия - бел. ред.).   Христо Монов (БСП):   Тъй като познавам биографията на Пеевски, мисля, че е успял човек. На 33 години да имаш това обществено влияние, да можеш да изкараш толкова хора на улицата, да те мразят толкова много хора, в България е сигурен критерий, че си успял.   За пръв път чух от Жорж Ганчев, когато правеше Бизнес блока, че това, което най-много ни липсва на нас българите, е да се зарадваме на чуждия успех. Затова и не се радваме на Пеевски.   Няколко пъти съм имал възможност да наблюдавам реакциите му, той е човек, който бързо съобразява и реагира. Има бизнес нюх. Сам си е направил парите. Ние българите трябва да престанем да мразим успелите хора. На един американец каква му е реакцията – измисля някой Фейсбук и те му казват "Ей, страхотен си, бе, браво, че си се сетил”, а ние мразим.   Операциите, които той направи в някои медии, са равносилни на Фейсбук за България, като толкова много го мразят, да пробват да ги направят те.

"Широкообхватен контрол" в Монтана

193 автомобила успяха да проверят монтански пътни полицаи за 3 часа по метода „широкообхватен контрол". В акцията са участвали 10 служители, с 3 автомобила. Установените нарушения са 17, за тях са съставени 10 акта и 4 фиша. Санкционирани са 2 водачи за неправоспособност, 3-ма – за управление без предпазен колан, 3-ма – за нередовни пътни документи, 4-ма – за техническа неизправност и 5-ма – за управление без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”....

Средно 11 българки дневно заболяват от рак на гърдата

През 2011 година са били открити 3885 пациентки с такова заболяване, а прогнозите за 2014 година са броят им да бъде 4011, каза днес проф.Иван Гавраилов от специализираната онкоболница в София

Финансовата инспекция заподозря измами в НЕК покрай плащанията за АЕЦ "Белене"


Агенцията за държавна финансова инспекция е установила три индикатора за измама в Националната електрическа компания. Това е станало при проверката на плащанията между НЕК и руската "Атомстройекспорт" по споразумението от 29 ноември 2006 г. и по допълнителните споразумение между двете компании в периода от тогава до 31 март 2012 г., които се отнасят за АЕЦ "Белене". 

Данните са публикувани в разпространения днес отчет на инспекцията за проверките, извършени през третото тримесечие на...

Клубът по воден туризъм „Струма 2012" се пусна по река Тунджа

Новооснованият клуб по воден туризъм „Струма 2012" към Туристическо дружество „Осогово" гр.Кюстендил участва в националния воден поход по долното течение на река Тунджа от с.Коневец до с.Стрем, обл.Ямбол. Домакини на похода бяха клуб „Арзус". Имаше участници от всичките краища на България. "Спускането по реката се проведе на три етапа и моментите на спокойно гребане сред дивата природа се редуваха с екстремни участъци, изпълнени с адреналин. Домакините се бяха погрижили и за поддържане н...

Дават Силистра, Лом и Каварна на прокурор

Председателят на Сметната палата изпрати на прокуратурата докладите за одитите в общините Силистра, Лом и Каварна

Разкриха подземна оранжерия за канабис

Оранжерията се намира в частен имот в землището на село Байлово

Подготвят уличната мрежа за зимния сезон

След разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, специална комисия е направила оглед на местата по уличната мрежа, които биха могли да се превърнат в проблемни участъци през зимния период, съобщават от общинската администрация. Изготвен е график и е създадена организация за изпълнение на дейностите по подготовка на уличната мрежа. Вече са стартирани дейностите по ул.”Яворов” и ул.”Беляковско шосе”. Ще бъдат възстановени пешеходните пътеки на улиците ”Н. Габровски”, ”Христо Ботев” и „България”. Ето и графика на улиците, които ще...

Осъдиха двамата, стреляли в училище във Враца

Георги Николов и Християн Нинов, които стреляха по деветокласници в училище „Христо Ботев“ във Враца днес бяха осъдени, съобщи сайтът tribali.info. 

Георги се споразумял с прокуратурата на 2 години пробация, а Християн получи 10 месеца лишаване от свобода условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Двамата врачани са осъдени за хулиганство, из Георги Николов и Християн Нинов, които стреляха по деветокласници в училище „Христо Ботев“ във Враца днес бяха осъдени, съобщи сайтът tribali.info. Георги се споразумял с прокуратурата на 2 години пробация, а Християн получи 10 месеца лишаване от свобода условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Двамата врачани са осъдени за хулиганство, из

Най-добрата възраст за учене на чужди езици е …

/КРОСС/ Американските и британски изследователи установиха най-подходящата възраст за изучаване на чужди езици. За повечето хора, които искат да станат полиглоти, със сигурност откритието на експертите няма да се хареса, защото според тях езици най-добре се усвояват между 2 и 4 години, тъй като на тази възраст у човека активно се развива онази част от мозъка, свързана с езиковите умения. По този начин учените обясниха защо децата до 4 години са способни да усвоят два езика. По думите на експертите в речника на 1-годишно дете има 50 думи. На 6 години броят им вече е 5 000.

Домашно барбекю едва не уби дупнишко семейство

Дупнишко семейство едва не загина след домашен инцидент с барбекю, пише струма.бг.

56-годишният Христо Генчев и 52-годишната Румяна Вукова, които наскоро купили къща в село Крайници, запалили барбекю с дървени въглища в хола, за да се стоплят. 

Заради отделения въглероден диоксид Румяна припаднала. Христо, който също се почувствал зле, се Дупнишко семейство едва не загина след домашен инцидент с барбекю, пише струма.бг. 56-годишният Христо Генчев и 52-годишната Румяна Вукова, които наскоро купили къща в село Крайници, запалили барбекю с дървени въглища в хола, за да се стоплят. Заради отделения въглероден диоксид Румяна припаднала. Христо, който също се почувствал зле, се

Искат нов конкурс за ски зоната в Банско

Еколози настояват за нов конкурс за застрояването и експлоатация на обекти в ски зона Банско.

Денят в снимки

Есенен пейзаж в Германия и малко лъвче в Шотландия

    


Четири нови социални заведения в Ямбол ще отворят врати

/КРОСС/ Община Ямбол е една от първите в страната, които приключиха строителството на социалните центрове за деца с увреждания и първата, която подписа договор за предоставяне на новите социални услуги. Това подчерта по време на пресконференция днес Цветелина Атанасова - директор на дирекция „Стратегии и програми" в община Ямбол. Поводът бе успешното финализиране на поредния социален проект на Ямбол - „Подкрепа за деинституционализация чрез изграждане на социална инфраструктура за деца и младежи в риск в град Ямбол", финансиран по ОП „Регионално развитие". Резултатите бяха представени на заключителна пресконференция в конферентната зала на хотел „Диана палас". В рамките на този проект бяха изградени и обзаведени три Центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище в общината. Два от центровете са изградени на ул. „Ямболска комуна", един - в к- с „Зорница", защитеното жилище се намира на ул. „Вит". Социалните заведения отговарят на всички съвременни изисквания, за да осигурят домашен уют и подходяща среда за отглеждане на деца и младежи с увреждания, останали без родителска грижа. Ръководителят на проекта Яна Гавова сподели, че следващото голямо предизвикателство пред общината е изградените къщи да се превърнат в дом за децата и младежите с увреждания

БЧК спира да събира дрехи за бежанци, вече има достатъчно

Българският Червен кръст прекратява кампанията за набиране на дрехи за сирийските бежанци, съобщи областният председател на организация в Пловдив Таня Георгиева. Причината по думите й е, че е натрупан огромен резерв от дрехи, обувки и завивки. Само в офиса в Пловдив са събрани около един тон. Кампанията за набиране на средства обаче продължава, защото хората се нуждаят от хигиенни материали и хранителни продукти, каза Георгиева. Дънки, анцузи, блузи, одеала, обувки и детски играчки, дарявани през последните две седмици, са сортирани в офиса на БЧК в Пловдив и чакат да отпътуват за бежанския лагер в село Пърстрогор. Повечето от дарителите са съобразили, че идва зимата и са донесли пуловери, якета и ботуши, част от хората обаче са донесли летни дрехи, които за съжаление няма как да бъдат използвани, коментира Георгиева, цитирана от БТА. По думите й заедно с дарените дрехи за лагера утре ще заминат и 100 комплекта зимни бебешки дрехи, предоставени от две пловдивски фирми, както и лакомства за децата. Утре в село Пъстрогор ще бъдат изпратени и набраните от Районното мюфтийство в Пловдив дарения. Благотворителната кампания под надслов "Подай ръка, бъди ЕНСАР!" приключва в четвъртък и сме събрали около 3 тона дрехи, каза за БТА районния мюфтия Ерсин Ахмед. В мюфтийството отново са дарявани детски, мъжки и дамски дрехи и обувки, както и одеала. Превозването ще обезпечим с дарените средств, каза Ахмед. По думите му най-активни в кампанията са били асеновградчани.

Общината предлага на ромите да строят законно, желаещи няма

Незаконните ромски постройки в кв. „Борова гора" ще бъдат съборени, категоричен е кметът Живко Тодоров. От общината са предложили три парцела над кв."Лозенец", на които ромите могат да строят законно. „Има закони и процедури, които трябва да се спазват от всички. Ромите могат да се регистрират като социално слаби в общината, за да може да им бъде разрешено да откупят право на строеж. Това е единственият вариант да построят законно къща. Ние имаме готовност да реагираме веднага, но към момента нито един от ромите не е заявил подобно желание", к...

Президентът: Вдовица от Сирия с 4 деца не е заплаха

Държа на държавността и институциите, затова ще свикам Консултативния съвет за национална сигурност, когато има основание и предпоставки за това, заяви Плевнелиев

Деца извадиха човешки кости при игра в изкоп

Деца от Козлодуй намериха кости в изкопи от водния цикъл на града. В крайдунавския град се извършват подмяна на тръбопроводи по различни улици в града. Преди дни при изкопни работи пред ОДЗ „Мир", където въпреки, че е заградено от фирмата изпълнител, деца играят в каналите без родителски контрол.

Хлапетата се натъкнали на странната находка от ко Деца от Козлодуй намериха кости в изкопи от водния цикъл на града. В крайдунавския град се извършват подмяна на тръбопроводи по различни улици в града. Преди дни при изкопни работи пред ОДЗ „Мир", където въпреки, че е заградено от фирмата изпълнител, деца играят в каналите без родителски контрол. Хлапетата се натъкнали на странната находка от ко

Найденов: Очакваме над 1 млрд. лв за бюджета за отбраната

"Очакваме над 1 млрд. лв да бъдат отпуснати на Министерството на отбраната за следващата година", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в предаването „Добро утро, България" по ТВ7. Министър Ангел Найденов подчерта, че средствата са нужни за изпълнението на трите основни приоритета - бойната готовност и бойна подготовка в армията, възстановяване на необходимата техника и реализиране на социалната политика в Министерството на отбраната.

Хирурзи от САЩ оперираха сърце на неродено бебе

Хирурзи от Лос Анджелис за първи път направиха животоспасяваща операция на сърце на 25-седмичен плод в утробата на бременна жена.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване