Безработицата в Гърция достигна 27.6%


Въпреки очертаващия се като един от най-силните от години туристически сезон безработицата в Гърция е продължила да се увеличава и през юли е достигнала 27.6%, съобщи националната статистика.

Месец по-рано тя бе 27.5%, припомниха от ELSTAT.

Това означава, че в средата на лятото без работа са били 1.36 милиона души в трудоспособна възраст.

Преди година те бяха с 10% по-малко, т.е. за изминалите 12 месеца заетите са намалели със  136 714 души. Само за месец -...

Тенис турнир за дами

На 12 октомври, на кортовете в Парк Езеро, започва тенис турнирът за жени „Бургас Къп”. В него ще участват някои от най-добрите български състезателки - Дия Евтимова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова, Вивиан Златанова, Александра Караманолева, Далия Зафирова и други. Главен съдия ще бъде Михаела Тестибан от Румъния. Организатори са Българска Федерация по Тенис и Тенис клуб „Черноморец“ Бургас. Началото на квалификациите е в събота. Основната схема единично и по двойки започва във вторник. Мачовете са от 10 до 17 часа. Финалът на двойки ще бъд...

Брюнетка яхна мотор, последствията бяха плачевни (видео)

Самоуверена млада жена врътва рязко дръжката на не толкова мощен мотоциклет, което води до неприятни за нея и смешни за околните последствия. 

Видео с тази история стана хит за броени часове в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне.

В клипа се вижда как след няколко метра брюнетката се забива в ремарке, закачено на паркирала ... Самоуверена млада жена врътва рязко дръжката на не толкова мощен мотоциклет, което води до неприятни за нея и смешни за околните последствия. Видео с тази история стана хит за броени часове в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне. В клипа се вижда как след няколко метра брюнетката се забива в ремарке, закачено на паркирала ...

Обща европейска система ще следи за наблюдението на границите

Държавите членки на Европейския съюз ще бъдат по‑добре подготвени при засичането, предотвратяването и борбата с незаконната имиграция. Те ще могат също да спасяват живота на имигрантите, благодарение на новата система за наблюдение на границите - „Eurosur".

Лю: Вдигане на тавана на дълга в последната минута е опасно

Американският финансов министър Джейкъб Лю предупреди Конгреса, че вдигане в последната минута на тавана на дълга може да се окаже много опасно. Той заяви това само седмица преди крайната дата, определена от правителството.

Спешни медици: Депутатът Хаджихасан премина от физическа към психическа саморазправа с колежката ни

От Националната асоциация на работещите в спешната помощ обвиниха депутата от ДПС Хасан Хаджихасан, че е преминал от физическа към психическа саморазправа с колежката им от Велико Търново д-р Милена Узунова. След инцидент между двата лекарката е с диагноза „комоцио”, а народният представител твърди, че само леко е блъснал пострадалата. Според председателя на асоциацията д-р Десислава Кателиева, ако се установи лекарска небрежност от страна на д-р Узунова, тя трябва да бъде наказана, но не и унижавана от Хаджихасан. „Един депутат от 42-то Народ...

Кабинетът настанява бежанци в София, без да ме пита, ядосана Фандъкова

Решението за отваряне на бежанските центрове във Враждебна и Военна рампа

ЕС готви облекчаване на професионалната мобилност


Виртуална професионална карта за квалификация ще улесни лекари, фармацевти и архитекти, които са решили да практикуват професията си в друга държава от Европейския съюз. Новата система ще ограничи специалистите, на които е забранено да практикуват професията си в собствената им държава, да работят в чужбина. Правилата се въвеждат от нов проектозакон, подкрепен от Европейския парламента в сряда, съобщиха от пресслужбата на институцията.

"Въвеждането на Европейска професионална карта,...

"Данъчният човек" на пловдивския бизнесмен Георги Гергов стана зам.-шеф на НАП

Георги Търновалийски е новият заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията в четвъртък.   Със заповед от сряда на финансовия министър Петър Чобанов Търновалийски оглавява ресора "Събиране", в който влизат дирекциите "Събиране", "Интрастат", "Централното звено за връзка" и "Държавни вземания".   В справката се напомня, че Търновалийски е дългогодишен служител на НАП Пловдив. Заемал е длъжности от инспектор по приходите до директор на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в периода от 2006 до август 2009 г. За известно време в този период той оглавяваше и НАП - Пловдив. Търновалийски е общински съветник в Пловдив, бе кандидат за кмет на града на последните местни избори.   Новият зам.-шеф на приходната агенция се сочи като близък до пловдивския бизнесмен и лидер на местната организация на БСП Георги Гергов. Преди да стане държавен данъчен служител, той е бил счетоводител на Гергов, станал известен със сделките си с безчислени имоти в Пловдив и с "пълзящото" приватизиране на Пловдивския панаир.   За близостта на Търновалийски с Гергов говори и фактът, че съпругата му Паулина Търновалийска, която е счетоводител по професия, първо бе в борда на директорите на Пловдивския панаир, а след това оглави телевизионния канал на Гергов Нова българска телевизия.   През 2009 г. прокуратурата прекрати разследване срещу Георги Гергов по сигнал на тогавашния депутат от РЗС Яне Янев и на колегата му Димитър Абаджиев за незаконни сделки за придобиване на имоти в Пловдив и приватизацията на панаира. В сигнала се намесваше и името на Търновалийски, който като данъчен служител е прикривал далаверите на Гергов.   От началото на октомври приходната агенция има и нов главен секретар. Това е Гавраил Забуртов, който изпълняваше същата функция в НАП от 2003 до 2012 г.

ЕС присъди наградата "Сахаров" на Маляля Юсуфзай

Европейският парламент присъди наградата "Сахаров" на пакистанската ученичка Маляля Юсуфзай, която миналата година оцеля след опит за убийство, извършен от талибаните, предаде Асошиейтед прес. Европейският парламент обяви, че 16-годишната Маляля печели наградата, чието парично изражение е 50 000 евро. Сред номинираните за отличието бяха Едуард Сноудън, разкрил тайна американска програма за наблюдение, и група намиращи се в затвора беларуски дисиденти, отбелязва БТА. Маляля Юсуфзай не е направила нищо, за да заслужи престижната награда "Сахаров"...

MV Blue Marlin – един истински морски титан

Когато имате нужда от превоз на наистина огромен товар по море – например повреден кораб или конструкция, която не може да бъде разглобена, тогава е...

Приеха регионален генерален план за водоснабдяване и канализация за Хасковско

51 процента са загубите на питейна вода на ВиК-Хасково, заради остарелите водопроводни мрежи и не фактурирано количество. Водното дружество в Димитровград пък отчита загуби от 57 процента за миналата година. За да обновят амортизираните съоръжения с нови, дружествата са изготвили проекти, с които да кандидатстват за евросредства през следващия програмен период. Разработките бяха представени днес на заседание на Областния съвет, по време на който бе съгласуван Регионалния генерален план във ВиК сектора.

Проекти за близо 1 млрд. лв. са включени в Регионалния генерален план за водоснабдяване и канализация, стана ясно на проведеното заседание на Областния съвет, с председател зам.-областния управител Кадир Исов.

В плана влизат ВиК-Хасково, ВиК-Димитровград, ВиК-Стамболово и ВиК-Стара Загора в частта на Тополовград. Експертът Ивета Маринова от министерството на регионалното развитие и благоустройството, запозна представителите на общините, дружествата и консултантите с условията на генералния план.

“Регионални генерални планове в този им вид, съгласно Закона за водите се правят за първи път в България и в момента са 51 на брой . Плановете са условия за кандидатстване за следващия програмен период на структорните фондове на ЕС. При неодобрен и неприет регионален план,  възможност за кандидатстване за такива средства няма да има”, поясни  Ивета Маринова.

ВиК-Хасково е включил в проектите реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа в областния град, пречиствателна станция за питейни води за селата Българин и Брягово. Изграждането на инсталации за премахване на мангана за Свиленград, Симеоновград, Николово и Бисер, рехабилитация на водопроводната мрежа на Свиленград, Любимец, Ивайловград, Симеоновград, Харманли, Студена и Момково.

Ще се кандидатства и за доизграждане на канализацията, довеждащи колектори и Пречиствателна станция за отпадни води за четири града от областта. Общата стойност на инвестициите за целия период се оценяват на общо 338.5 млн. евро.

Гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Отвориха ГКПП "Капитан Андреево"

Днес там се беше образувала почти 40-километрова опашка от тирове

Българо-турската граница вече е отворена за камиони

Българо-турската граница е отворена за камиони от около 5 минути, блокадата е вдигната.

Това каза за Агенция „Фокус" Васил Пирнков, зам.-председател на Асоциацията на автобусните превозвачи, и член на АЕБТРИ. „Радостното е, че този проблем почти ще се реши. Друг е въпросът, какво ще се случи занапред. Срещата, която трябваше да се състои утре в Българо-турската граница е отворена за камиони от около 5 минути, блокадата е вдигната. Това каза за Агенция „Фокус" Васил Пирнков, зам.-председател на Асоциацията на автобусните превозвачи, и член на АЕБТРИ. „Радостното е, че този проблем почти ще се реши. Друг е въпросът, какво ще се случи занапред. Срещата, която трябваше да се състои утре в

Майли влиза в порното?

Провокативната изпълнителка в последно време доста скандализира с поведението си както на сцената, така и извън нея. И макар че се беше зарекла да стане малко по-примерна, изглежда вече всички я свързват със скандалния имидж.

Бой и блокадата по границата с Турция падна

Български шофьор е бил пребит на границата с Турция, съобщи заместник-педседателя на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Петко Ангелов.

Край на хартиените листовки за шофьори още от догодина

За да се спре вземането на шофьорски книжки с измама при решаването на листовки, автошколите ще са длъжни да извършват теоретичните изпити за водачи на автомобили само на таблети още от януари догодина. Така ще се скъси преходният период от хартиените листовки към електронното полагане и проверка на теоретичните знания на кандидат-шофьорите, който в момента е до края на 2016 г. Новите мерки срещу корупцията с шофьорските книжки бяха обявени от Димитър Ганев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) в четвъртък. За целта е необходимо да бъде променена наредбата до края на годината. Сега нормативният документ дава възможност теоретичният изпит да е с листовка или с таблет до края на 2016 г. Годишно се провеждат около 120 000 изпита, като 80 000 са успешни и интересът към електронните листовки се увеличава, отчетоха от ИААА. Таблетите бяха въведени през 2012 г., като над половината от изпитите по теория вече се провеждат на тях. Има области, където процентът е над 90, каза Йордан Арабаджиев, зам.-директор на ИААА. До този момент има само един случай на опит за измама с таблет. Кандидат-шофьорът имал камера в копчето на ризата си, с която заснемал въпроса и дистанционно чрез миниатюрна слушалка получавал верния отговор. Поводът за преминаване изцяло на електронни листовки е поредната разкрита корупционна схема за взимането на изпит с хартиени листовки, стана ясно от обясненията на Димитър Ганев. Случаят е разкрит в областната дирекция в София през лятото след подаден сигнал. Последвала проверка на 110 проведени изпита от началото на годината до юли на случаен принцип. При 38 от тях е установено, че над 190 листовки са манипулирани. Представителите на агенцията изнесоха неофициални данни, че тарифата за закупуване на шофьорска книжка е станала 1000 лв. Повишаването й бе обяснено с нововъведенията в полагането на изпитите и усложняването на схемата за корупция. Според разкритата схема служител на автомобилната администрация, на когото е платено, отлепял с макетно ножче запечатания плик с варианта с листовките, които кандидат-шофьорите трябва да решават на изпита. След това се попълвали верните отговори, пликът се запечатвал, а след това на изпита за пред монтираните в залите на автошколите камери всеки полагащ изпит си получавал попълнените листовки, които после само трябвало да предаде. В измамите били замесени 19 служители на Автомобилна администрация, които са провеждали изпитите. Началникът на сектора Бойко Нинов е уволнен, а срещу други петима тече дисциплинарно производство. За момента те само са със спрени права и не участват при провеждането на изпити. Останалите 13 служители обаче продължават да работят, като участват само при провеждането на практическите изпити за шофьори, каза Димитър Ганев. По думите му след разкриване на схемата се наблюдава отлив на регистрирали се за теоретичен изпит в София. Новото е, че изпитващите в столицата вече са само от централната администрация, като се определят чрез жребий.

27-годишен открадна 3 каяка от плажа в Аспарухово

След оперативно – издирвателни действия е установено и задържано лицето В. Т. На 27 г., от Белослав, съобщават от варненската полиция. Установено е, че за времето от 04.10. до 06.10., от плажната ивица в кв. Аспарухово, младежът е извършил кражба на 3 спортни каяка, с дължина по 4 м.

Две трети от бежанците у нас са в София

Следващите центрове няма да бъдат разкривани в София, а в Момчилград и в Харманли, за да се облекчи ситуацията в столицата.

Турски тираджии карат по 40 часа без прекъсване

860 товарни автомобила от различни националности са проверени от 7 до 9 октомври в рамките на полицейска операция по план на европейската...

Бащата на Искра Фидосова съди енергото

Бащата на Искра Фидосова - Фидос Симеонов, от няколко месеца води битка с енергото. Сагата е от началото на годината, но върхът бил през март. “Откакто дъщеря ми падна от власт, от енергото не ми обръщат внимание”, оплаква се бай Фидос. Той е пенсионер, но е собственик на хижа “Петрохан”.





Бащата на Искра Фидосова - Фидос Симеонов, от няколко месеца води битка с енергото. Сагата е от началото на годината, но върхът бил през март. “Откакто дъщеря ми падна от власт, от енергото не ми обръщат внимание”, оплаква се бай Фидос. Той е пенсионер, но е собственик на хижа “Петрохан”.

Европарламентът призова за хуманитарна конференция за бежанската вълна от Сирия


Европейския съюз трябва да свика конференция с хуманитарна цел, за да помогне на съседните на Сирия страни да се справят с все по‑нарастващия приток на бежанци, заяви Европейския парламент в резолюция, одобрена в сряда. Депутатите призоваха ЕС да предостави хуманитарна помощ за бежанците и да гарантира безопасно влизане и достъп до справедливи процедури за намиране на убежище в ЕС, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Според евродепутатите хуманитарната конференция за сирийската...

Валутни курсове на БНБ за четвъртък, 10 октомври

Валутните курсове на БНБ за 10 октомври в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Найденов: Спирането на свободния прием във ВМА е краен вариант

Спирането на свободния прием на пациенти е един краен вариант, който към този момент не искам да разглеждам. Това каза военният министър Ангел Найденов в отговор на въпрос дали ще спре приемът на цивилни във ВМА, предаде БГНЕС. Миналият месец стана ясно, че чаканите 35 млн. лв. от актуализацията на бюджета за ВМА, няма да бъдат дадени. На заседанието на Министерски съвет, където е обсъден въпросът, премиерът Пламен Орешарски посочи, че във ВМА е има проблем с мениджмънта, а не със задълженията. От тогава ВМА подготви оздравителен план, който е във финансовото министерство и се чака отговор по него. През това време обаче се заговори, че е възможно да спре приемът на цивилни пациенти, които са около 80% от пациентите във ВМА. "ВМА е предприела необходимите действия, за да намали ...

Борисов: Орешарски научи всички задни входове и изходи

След като стана ясно, че днес премиерът Пламен Орешарски е на среща с Гръцкия бизнес съвет в България в хотел "Шератон" от 17:00 часа и за да присъства, влезе през задния вход, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пропусна да иронизира във Facebook. "Орешарски ще бъде запомнен като премиер, който научи всички задни входове и изходи", каза Борисов в профила си в социалната мрежа. Премиерът влезе на срещата малко след 17:00 часа, като охраната му и полицията направиха фалшив кордон на предния вход на "Шератон", за да заблудят демонстрантите от ДАНСwithme. Маневрата успя и Орешарски влезе през страничен служебен ход на хотела. Свирепите освирквания обаче със сигурност са достигнали до ушите му. Интересен факт е, че до хотела има и малка групичка контрапротестиращи. Те продължават да искат оста...

ВАС реши: Гръцки компании ще строят софийския завод за боклук

Тричленен състав на Върховния административен съд на Република България днес обяви решение по дело 10086/2013 г. , образувано по три жалби - от обединение "Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр. Атина; от обединение "Станилов-Данеко" ДЗЗД /дружество по ЗЗД/, със седалище гр. София и от кмета на Столична община, всички-срещу Решение № 709 от 19.06.2013г. на Комисията за защита на конкуренцията/КЗК/, постановено по обединена преписка № КЗК- 488/508/2013г., с което е отменена Заповед №СО-РД-09-02-104/26.04.2013г. на кмета на Столична община за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на фаза II на проект „Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община"- Проектиран...

Финансирането на медиите – тема табу за онлайн изданията в BG

Останалите в класацията: ромите, банките, мобилните опиратори

    


Феновете на "Левски" получават по 15 хил. лв. на месец за охрана (видео)


Привържениците на "Левски" получават пари единствено за охрана на футболните срещи на стадион "Георги Аспарухов", обявиха собственикът на сините Тодор Батков и говорителят на обединените фенклубове на "Левски" Димитър Байлов.

Те отрекоха обвиненията на бившия спортен директор Наско Сираков. че проваленото представяне на Ивайло Петев, което доведе до отказването му от треньорския пост в "Левски", е било предварително организирано и платено.

"Това действително е така....

Болниците се договарят с частни осигурителни фондове от 2014 г.

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Болниците ще се договарят с частни осигурителни фондове, а не със Здравната каса от средата на следващата година. Това се предвижда в концепцията на втория стълб на здравното осигуряване, на която най-вероятно ще се спрем, обясни здравният министър Таня Андреева.

Частните фондове ще получават 2% от бюджета на НЗОК. В същото време Касата няма да доплаща на болниците, а на самите фондове. Така Здравната каса ще бъде надзор и в същото време ще доплаща дейността, но договорите с болниците ще се сключват с осигурителните фондове. По този начин ще се гарантира защитата на парите на здравноосигурените в България, категорична е Андреева.

По думите й в момента има различни варианти, но за момента този е предпочитаният.

Очаква се вторият стълб на здравното осигуряване да въде въведен най-късно до есента на следващата година.

С втория стълб на здравното осигуряване ще се завишат критериите за това кои болници ще сключват договори за работа. В същото време ще бъдат защитени правата на пациентите, обясни Андреева.

Ако тези 1,4 млрд. лева не бяха потънали някъде в системата, вторият стълб щеше да заработи много по-рано и щяхме да избегнем това, което се случва в момента, а именно фалити на важни болници, подчерта тя.

В същото време управителят на НЗОК Румяна Тодорова заяви, че ако Касата концентрира 2% от бюджета си в болничната помощ, извънболничната помощ няма да издържи.

Идеята за втори стълб е хубава, но има много неща, които трябва да се обмислят. Например колко време ще е необходимо на болниците да се договорят с частните фондове и кой ще накара застрахователите да се отчитат. От друга страна, трябва да се изясни и как ще си говорят помежду си първия и втория стълб, допълни Тодорова. 

Статията "Болниците се договарят с частни осигурителни фондове от 2014 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цитат на деня: И за пияните пешеходци и велосипедисти трябва да има глоби


"За всички пияни трябва да бъдат въведени глоби, включително и за пешеходците", заявява депутатът от БСП Татяна Буруджиева в интервю за сайта "Всеки ден". Разговорът е посветен на идеята за нов Закон за движение по пътищата, с която Буруджиева е лично ангажирана.

Тя посочва, че санкции за употреба на алкохол трябва да има както за шофьорите, така и за велосипедистите и пешеходците. "Всеки, който е пиян, включително и пешеходецът, е опасен за движението. Аз разбирам хората, които...

Цитат на деня: За всички пияни на пътя трябва да има глоби, включително пешеходците и велосипедистите


"За всички пияни трябва да бъдат въведени глоби, включително и за пешеходците", заявява депутатът от БСП Татяна Буруджиева в интервю за сайта "Всеки ден". Разговорът е посветен на идеята за нов Закон за движение по пътищата, с която Буруджиева е лично ангажирана.

Тя посочва, че санкции за употреба на алкохол трябва да има както за шофьорите, така и за велосипедистите и пешеходците. " Всеки, който е пиян, включително и пешеходецът, е опасен за движението. Аз разбирам хората, които...

1000 лв. за купен шофьорски изпит, започват уволнения

По неофициална информация цената на един купен шофьорски изпит е около 1000 лева, съобщи директорът на ИА "Автомобилна администрация" Димитър Ганев по повод разкритата корупционна схема. Започват уволнения и наказания.

За 10 дни Германия празнува с Кърджали за празника на града

„Германия празнува с Кърджали" е заглавието на програмата, организирана от немското посолство в София, която ще съпътства празничните прояви, посветени на деня на Кърджали - 21 октомври. Тя ще стартира на 14 октомври и ще продължи до 25 октомври. Акценти от двете програми днес представиха на нарочна пресконференция кметът инж. Хасан Азис и културното аташе в немското посолство Матиас Денер. За кулминацията на празниците - 21 октомври, тук ще пристигне и немският посланик Матиас Хьопфнер, който преди това, на 20 октомври ще открие фотоизложбата ...

Почина председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс

Председателят на Европейската народна партия и бивш премиер на Белгия Вилфрид Мартенс почина на 77 години, съобщиха местни медии, като се позоваха на партийни източници. Във вторник бе съобщено, че Мартенс „временно напуска поста си по здравословни причини”.

Променят здравноосигурителния модел

София /КРОСС/ Водят се разговори и най-късно през септември 2014 г. ще има промяна на здравноосигурителния модел. Това съобщи в „Пирогов" министърът на здравеопазването Таня Андреева.Тя посочи, че са водени разговори с премиера и с екип от експерти за въвеждане на втори стълб на здравно осигуряване, който ще работи с поне 2% от ресурса на Здравната каса. Самата тя най-вероятно ще бъде в ролята на надзор и ще доплащащ дейността на фондовете, но основно договорите на лечебните заведения ще бъдат сключвани с осигурителните фондове.Министърът посочи, че са били обсъждани и други варианти, но този е най-вероятният. Смятам, че това е начинът за по-добър контрол и по-добра защитеност на пациентите, каза тя и уточни, че концепцията все още е в работен вариант. „За мен „Пирогов" е институция и подхождам към тази болница с голямо уважение", заяви Таня Андреева на среща с директора на болницата. Според нея всеки здравен мистър трябва да посещава болницата почти всеки месец, за да види всички хубави и лоши страни на здравната система.Към момента е намерена субсидията, необходима за нова апаратура, а детското отделение е ремонтирано от дарител. Очаква се детската хирургия и реанимация да заработят до няколко месеца.От думите й стана ясно още, че се предвижда увеличение на заплатите на служителите работещи в психиатричните отделения. Това ще се случи в началото на 2014 г

Видео: Китайска телевизия показа гибелта на унгарски скачач


Държавната телевизия на Китай разпространи видеозапис, на който се вижда злополучният скок на унгареца Виктор Коватс, който загина в планините в централната част на страната.

Последните мигове от живота му са, след като той скача във вторник със специален костюм за падане с планиране от връх в планината Тянмън в провинция Хунан.

При тези скокове човек ръчно отваря парашута в избран от него момент във финалната фаза, но този път унгарецът не успява.

На кадрите се...

Имигрантите, задържани край нос Калиакра, са здрави

/КРОСС/ 24-мата нелегални емигранти, които се опитаха да преминат границата ни по море, са много изтощени, но не са болни, съобщиха от болницата в Балчик. Вчера след обед корабът, с който са пътували, беше задържан край нос Калиакра.Снощи 24-мата бежанци бяха настанени временно в старата мелница, където до 5 часа тази сутрин са им били снемани обяснения. По техните думи те са граждани с афганистански произход, но днес работата по установяване на самоличността им продължава. По първоначални данни нелегалните емигранти нямат хронични заболявания и зарази. Те са разказали, че са престояли 3 дни в морето преди да бъдат арестувани от граничните власти с малкия плавателен съд, аварирал близо до Калиакра. По неофициална информация са тръгнали от Истанбул в посока Румъния с крайна точка Западна Европа. Двамата души екипаж, които са от турски произход, са арестувани и с тях се работи по отделно. Началникът на гранична полиция Балчик Пламен Даскалов съобщи, че в момента се събеседва с всеки един от бежанците, след което ще се решава на къде ще бъдат насочени, съобщи БНР.

Разкрита е корупционна схема за шофьорски изпити в София

Всички 19 изпитващи от областната дирекция на Автомобилна администрация в София, както и техният началник Бойко Нинов са манипулирали листовките при провежданите теоретични шофьорски изпити. При случаен подбор на 110 изпитни папки от началото на годината проверката е показала, че в 38 от тях има нарушения и следи за купуването на изпита. При всички изпитващи, които провеждат теоретичните и практическите шофьорски изпити в София-град, са открити следи от манипулиране на листовките. Как се е осъществявала корупционната схема обясни директорът на...

Турските превозвачи вдигнаха блокадата

/КРОСС/ Границата между България и Турция вече е отворена. След три дни днес турските превозвачи вдигнаха блокадата. Колоната от тирове се движи изключително бавно, каза началникът на Митница "Свиленград" Георги Костадинов. Опашката от чакащи е дълга над 40 км и стига до Любимец. На самия пункт има 300 камиона с обработени документи, които чакат да преминат в Турция, съобщи БНР. Снимки: Булфото, всички права запазени

Турските превозвачи вдигнаха блокадата

/КРОСС/ Границата между България и Турция вече е отворена. След три дни днес турските превозвачи вдигнаха блокадата. Колоната от тирове се движи изключително бавно, каза началникът на Митница "Свиленград" Георги Костадинов. Опашката от чакащи е дълга над 40 км и стига до Любимец. На самия пункт има 300 камиона с обработени документи, които чакат да преминат в Турция, съобщи БНР.

2% от здравната вноска отива в частни фондове

2% от сегашната здравна вноска да се дадат на частните осигурителни фондове, предложи здравният министър д-р Таня Андреева. Това е вариантът, който сме обсъждали и който най-много сме харесали засега с премиера Пламен Орешарски, заяви тя в "Пирогов", където беше на посещение днес.

Кошмар: Питбули се ръфат до смърт! Пловдивчани залагат

Пловдив /КРОСС/ Снимки от жесток бой между питбули, който се е провел в Пловдив, предизвикаха вълна от възмущение във Фейсбук.Фотосите, на които се вижда как двама мъже насъскват кучетата си едно срещу друго и те се ръфат до смърт, се споделят от възмутени любители на животните, които настояват за спешни мерки. Някои от тях вече са изпратили сигнали до Районна прокуратура- Пловдив и полицията.Според сигналите боят е станал на 9 октомври в Пловдив и негов организатор е човек, който във фейсбук е с профил Антон Ангелов. Като местоживеене е посочил Пловдив."Считам, че е осъществен фактическият състав на престъпление по следните текстове от действащия Наказателен кодекс на Република България:Чл. 325а; Чл. 144, ал. 1На основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, настоявам да разпоредите извършването на проверка по случая." Това пише една от подателките в жалбата си до прокуратурата.Според запознати боевете с кучета не са изолирано явление и се превръщат в страховита тенденция. В случая на става дума за организиран нелегален бой със залагания, а уговорки между собствениците. Боевете се провеждат на изолирано място като шумът от боя се прикрива с със силен шум от стереоуредбата на някой автомобил. Освен това силната музика стресира кучетата и ги прави още по-агресивни. Боят обикновено приключва в рамките на 15 минути

Уволнен от ГЕРБ шеф на НАП - Пловдив се издигна до зам.-председател


Уволненият от ГЕРБ още през август 2009 г. шеф на НАП - Пловдив Георги Търновалийски вече е заместник изпълнителен директор на цялата агенция. Той поема новосъздадената функция "Събиране", която ще обединява дирекциите "Събиране", "Интрастат", "Централното звено за връзка" и "Държавни вземания".

Търновалийски е активист на БСП в Пловдив  и е сочен за близък с лидера на партията в града и собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов. Наскоро името му се споменаваше като кандидат за...

Тодор от „Къртицата“ се ожени

Финалистът от зрелищното шоу Къртицата се ожени.

Клисарова: Ще се борим за увеличение на учителските заплати догодина

До края на тази година не може да има увеличение на учителските заплати, категоричен бе образователният министър

    


Здравноосигурителният модел с промени до септември 2014

Водени са разговори с премиера Орешарски и с екип от експерти за въвеждане на втори стълб на здравно осигуряване, който ще работи с поне 2 процента от ресурса на Здравната каса

Пети ден Омуртаг е без вода, свикан е кризисният щаб

Пети ден в Омуртаг няма питейна вода. За по-късно днес е свикан кризисният щаб, който да определи конкретни действия и осигуряване на средства за извънредната ситуация. Областният управител на Търговище Емел Расимова пое координацията по водната криза в Омуртаг, където вече пети ден няма вода след серия тежки аварии по трасето от Кипилово. След съвместни действия с кмета на Омуртаг Неждет Шабан, днес по обяд бяха осигурени 6 водоноски за снабдяване на населението с вода за битови цели. По график те снабдяват с питейна вода различните жилищни кв...

Очна болница във Варна получи нови операционни маси

С две нови операционни маси, германско производство, разполага вече екипът на Специализираната болница по очни болести за активно лечение във Варна. Те са предоставени от община Варна и са на стойност 36 000 лв. „Благодаря на д-р Руслан Тошев и на неговия екип за отговорната и професионална работа при лечението на пациентите.

Левски и Славиша Йоканович се разделиха по взаимно съгласие

ПФК Левски и вече бившият старши треньор на тима Славиша Йоканович се разделиха днес по взаимно съгласие. „Днес прекратихме взаимоотношенията по взаимно съгласие с г-н Йоканович, което ни позволи да обявим новия треньорски екип“, заяви изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков. В двубоя за Купата на България срещу Пирин (Гоце Делчев) Левски ще бъде воден от Мариян Христов. След това старши-треньор на тима ще бъде Антони Здравков с помощници Елин Топузаков и Мариян Христов....

Падна блокадата на българо-турската граница, шофьори се сбиха на Капитан Андреево

Сбиване между турски тираджии предизвика напрежение на пункта „Капитан Андреево". На Лесово пък турски шофьори са посегнали на екип на ДАИ. Според данни на полицията шофьорите са се сбили за място, според друга информация сбиването е заради временното отваряне на бариерата на турския пункт, с което на наша територия са допуснати 20 автомобила от Турция. Това било разчетено като размекване от турските шофьори, чакащи на българска територия. Има слух и за побой над служители на Държавната автомобилна администрация на другия пункт, граничещ с Турц...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване