Военномедицинска академия ще прекрати приема на цивилни пациенти

/КРОСС/ Военномедицинска академия е изправена пред сериозен казус. Болницата може да прекрати приема на цивилни пациенти заради неизплатени дългове. Новината съобщи началникът на здравното заведение ген. Стоян Тонев пред bTV. Той заяви, че една от спешните мерки, която би спомогнала за облекчаване на задълженията на болницата е въвеждането на такса избор на екип за пациентите. Това означава, че от 1 ноември за екип ще се плаща до 900 лева, ще се таксуват и екстри като самостоятелна стая. Болницата дължи 57 млн. лв., натрупани заради правителствено постановление за скъсяване на сроковете по разплащане с доставчици. Средно недофинансирането по клинични пътеки е между 20% и 40%. „Най-елементарното е да спрем да вземаме тежко болните от другите болници. Тази седмица сме взели 8. Има пациенти, които струват 200 000 лв. на месец", обясни Тонев. Само на месец пред реанимацията на ВМА преминават по 120 души, като Здравната каса не плаща всички изследвания и те се трупат като дълг на болницата. По думите на зам.-директора на ВМА проф. Николай Петров изследванията на един пациент може да струват 1000 лв., а на друг - 40 000 лв.

Цената на петрола удари тримесечно дъно

Лекият суров петрол WTI падна до най-ниската си цена от три месеца след доклад, който посочи, че американските запаси са отчели най-големия си ръст...

35 акта за движение на каруци съставиха в Ловеч

За движение на каруци в града от бюджетна дейност „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност" (СКОРС) към община Ловеч през третото тримесечие на годината са съставени 35 акта, съобщи на пресконференция ръководителят на звеното Гриша Генов. За регистрация на пътни превозни средства с животинска тяга са събрани само 12 лв. Като цяло актовете за административни нарушения са 55. От тях 13 са за другото по-характерно нарушение - извършване на амбулантна търговия без заплатени такси. Събраните приходи от юли до септември са близо 60 хил. лв., к...

БСП: Мотивите на ГЕРБ са смешни. Местан: Вотът не е играчка

Лютви Местан и Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС, Архив

Смешно е точно ГЕРБ да внасят вот на недоверие заради политиката в сферата на регионалното развитие.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на левицата Сергей Станишев, малко след като опозицията внесе пореден вот на недоверие срещу кабинета “Орешарски”.

“За четири години регионалните диспропорции и стандартите на живот се задълбочиха, след като ГЕРБ , за разлика от 10 други европейски страни, не отстояха при преговорите за новата финансова перспектива допълнителни средства за България, където именно за най-бедните региони”, коментира Станишев.

По думи му бившите управляващи се “явяват на поправителен” по правенето на вот на недоверие.

“Видяхте колко нелепо беше поведението им в първия вот. Те дори не можаха да формулират и обосноват една теза. Да не говорим за това, че се стигна до абсурдна и небивала практика в целия свят – тези, които искат вота на недоверие, да бягат от него”, каза лидерът на левицата.

Според председателя на ДПС Лютви Местан пък ГЕРБ са на път да превърнат вота на недоверие в ежедневие.

“Вотът на недоверие не е играчка, не може да бъде парламентарно ежедневие. В момента, в който ГЕРБ превърнат вота на недоверие в парламентарно ежедневие, постигат ефекта на ликвидацията на този най-важен опозиционен интрумент”, каза Местан.

Според председателя на ДПС мотивите на ГЕРБ са толкова несериозни, че са в състояние да делегитимират самите тях като опозиция.

Местан все пак заяви, че ще подходи сериозно към аргументите на бившите управляващи и се надява на смислени дискусии по темата.

Статията "БСП: Мотивите на ГЕРБ са смешни. Местан: Вотът не е играчка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС затвори врати за наказаните лекари

Провинилите се в собствената си държава лекари няма да имат право да работят в чужбина. Това решиха вчера евродепутатите по време на първото четене на проектозакона за признаване на професионалната квалификация. В нормативния документ е записано, че лекарите, медицинските сестри, акушерките, фармацевтите и детските специалисти, на които са наложени някакви дисциплинарни наказания, или са осъдени в собствената си държава, няма да имат право да упражняват професията си в други страни членки на Евросъюза.

Сексскандал с дъщерята на чешкия президент

В Чехия се разрази голям скандал, след като 19-годишната дъщеря на президента на страната Милош Земан бе заснета да танцува гола на купон в Прага.Скандалният клип бе разпространен от чешкия вестник „Блеск”. На кадрите се вижда как подпийналата Катерина Земанова се оставя да я опипва който както си иска. Накрая Катя се отпуска върху друго голо момиче, докато на метри от президентската дъщеря момче и момиче правят секс.В интернет бяха разпространени разкази на хора, присъствали на въпросния купон, които издават пикантни подробности за Катерина, р...

Полицията пита откъде са 15-те кубика дърва, струпани пред дома на 35 г. мъж от с.Порой

На 09.10.т.г. около 14.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от служители на Полицейски участък – Каблешково за това, че пред дом № 3 на ул. «Трети март» в с. Порой, обитаван от 35 годишния Б.А. е открито неустановено количество дърва за огрев без надлежни документи и контролни марки. В присъствието на служител от Горското стопанство към Община Поморие е установено, че се касае за 15 кубика дърва. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

БСП и ДПС: Кой е Б.Б. в тефтерчето на Златанов?

Депутатите за втори път отложиха дебатите по освобождаването на Филип Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Той не се яви в залата.

Случаят „Пеевски" не е случаен, твърди Осман Октай

/КРОСС/ Лидерът на левицата Сергей Станишев влезе в тона на сараите, след като председателят на ДПС Лютви Местан му размаха пръст от ефира на bTV. Такъв коментар за коалиционните взаимоотношения, развиващи се на фона за олигархия и задкулисни кръгове даде Осман Октай бивш зам.-председател на ДПС в „Тази сутрин".   Той припомни двете интервюта на политическите лидери:. „В понеделник Станишев каза, че Делян Пеевски за шеф на ДАНС е предложение на ДПС. В сряда Лютви Местан размаха пръст, че това не е вярно и че той трябва да си мери приказките. След неговото предупреждение към коалиционния партньор видяхте как Станишев сви платната и влезе в тона на сараите", зяви Октай. Бившият зам. председател на ДПС коментира, че Делян Пеевски е действително поставено лице на съответни кръгове с влияние. „Случаят „Пеевски" доби обществена значимост, защото даде сигнал за задкулисието и начина на взимане на решенията на институциите в страната. Днес въпросът не е „Кой назначи Пеевски?", а „Кой управлява страната?", каза Октай и посочи, че в ДПС вече няма мнения, а има мнение на един човек, който се води почетен председател и всички се страхуват от неговата дума. Затова не могат да сложат на масата името на кой го е назначил, обясни Октай. Кадруването в полза на групировките започнало още при формирането на правителството на НДСВ и ДПС

Филип Златанов не се яви в парламента

На дневен ред е именно неговото освобождаване от поста председател на

"Левски" опитвал да вземе кредит от 5-6 млн. лева за стадиона си


"Левски" опитва да намери средства за построяването на Сектор А на "Георги Аспарухов", заяви бившият спортно-технически директор Наско Сираков. По думите му се търсят варианти за взимане на кредит.

"За стадиона има пари, а за отбора няма. В момента "Левски" урежда и търси кредит от 5-6 млн. лева за строежа на стадиона. Но пари за футболисти няма. Футболисти, които ще са друго измерение", каза Сираков в предаването "Денят започва" по БНТ.

Според него "Сектор А със сигурност...

Българин задържан в Белгия по разследване за 600 кг канабис

Той е с временна мярка за неотклонение и предстои да се яви пред съда

    


50 медии и 15 агенции на среща в София

Hад 50 български медии и 15 информационни агенции - всички те работещи в чужбина, се събират в София в понеделник, 14 октомври.

БТА и Асоциацията на българските медии по света ги канят на Деветата медийна среща. Тази година тя отново ще е в България, а градовете домакини са София, Пловдив и Велико Търново.

От една страна, кризата е причината Hад 50 български медии и 15 информационни агенции - всички те работещи в чужбина, се събират в София в понеделник, 14 октомври. БТА и Асоциацията на българските медии по света ги канят на Деветата медийна среща. Тази година тя отново ще е в България, а градовете домакини са София, Пловдив и Велико Търново. От една страна, кризата е причината

Научна конференция събира историци от цялата страна в Сливен

Научна конференция на тема „Културно наследство, музей: проучвания, колекции, експозиции” се открива днес в Сливен. Форумът е по повод юбилейното честване на 135 години музейно дело и 100 години Исторически музей – Сливен. В 10.00 ч. в зала „Май” е тържественото откриване на конференцията, чийто научен ръководител е проф. Иван Маразов. В 11.00 ч. започва пленарната сесия, пленарен доклад „Наследства, музеи, публики: предизвикателствата на ХХІ” век ще изнесе доц. д-р Валентина Ганева-Райчева. Конференцията има две секции – „Археология етнология,...

Волейболистите на „Добруджа 07” на турнир в Сърбия

Мъжкият волейболен тим на "Добруджа 07" отпътува за Сърбия, където ще участва в турнир, съобщават от пресцентъра на клуба. Новакът в Суперлигата ще се предвижи до Нови сад със самолет от Варна до София и след това с автобус от столицата ни до града в западната ни съседка. Програмата на турнира ще бъде открита на 11 октомври с мача "Левски Бол" - "Будванска ривиера", след което добричлии излизат срещу домакините от Войводина. На следващия ден "Добруджа 07" играе с "Левски Бол", а "Войводина" с "Будванска Ривиера". В третия ден на надпреварата са...

Нова програма ще подкрепя проекти за енергийна ефективност

Средствата по "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" са 15 млн. евро до 2017 г.

    


Андреева: Да се лекуваш, дори без здравни осигуровки

Здравният министър се надява повдигането на темата за отмяна на забраната за пушене в заведенията да е „шум за нищо” и да не се стигне до отмяна или либерализиране на режима

Лекуваш се, дори да нямаш здравни осигуровки

Здравният министър се надява повдигането на темата за отмяна на забраната за пушене в заведенията да е „шум за нищо” и да не се стигне до отмяна или либерализиране на режима

Две сгради в Кюстендил ще бъдат санирани с пари от ЕС, 75% безвъзмездно финансиране

Четири заявления за интерес и подкрепа са подадени от Кюстендил за саниране на жилищни сгради по програмата за Енергийно обновяване на българските домове. Две от тях са одобрени, а по две се събират допълнителни документи от кандидатите, съобщи за Дарик Петър Неделчев от Интегрираното звено за изпълнение на проекта.Новото, ОП "Регионално развитие" дава 75% безвъзмездна финансова помощ на съсобствениците, които осигуряват останалите 25% за ремонта."Основното изискване е сградата да е минимум 3 етажа и да има 6 самостоятелни апартамента. За да с...

Министър Андреева е категорично против отмяна на забраната за пушене

Аз съм категорично против отмяната на забраната на пушенето. За мен е недопустимо да се пуши на закрити места, където има и непушачи. Накрая може да се окаже, че това е много шум за нищо и искрено се надявам да не се отмени забраната. Това каза пред

Волейболистите ни паднаха от Бразилия

/КРОСС/ Българският национален отбор по волейбол загуби от домакина Бразилия с 0:3 гейма на световното първенство за младежи до 23 години. С победи в отделните части с 21:19, 21:14, 21:19 бразилците си осигуриха място на полуфиналите на първенството.  Съдбата на нашия отбор ще се реши от прекия сблъсък с Аржентина тази вечер. Двата отбора са с по равен брой точки. Победителят от срещата ще се класира на полуфиналите, най-вероятно като втори в групата, тъй като лидерът Бразилия едва ли ще направи грешка в последния си мач с Тунис. Евентуалният съперник на полуфиналите ще бъде Русия или Сърбия. Другите два европейски представили на Мондиала са сигурни участници във финалната четворка, но в директен мач от последния кръг ще определят кой ще заеме първото място в група В.    

Днес във Варна започва международното изложение „Световно образование”

Днес от 10 ч. в залите на хотел-галерия „Графит” във Варна ще отвори врати най-голямото консултантско изложение за обучение в чужбина „Световно образование”. За участие в него в града ще пристигнат представители на топуниверситети от Великобритания, Холандия, Дания, Норвегия, Швейцария, Гърция и др.

Законови поправки ще ограничават паралелния износ на дефицитни лекарства

Такъв ще може да се извършва само след разрешение от агенцията по лекарствата след подадено уведомление

    


”Южен поток” ще стартира в България с 6 месеца закъснение

“Южен поток“ ще стартира в България с 5-6-месечно закъснение, обяви българският зам.-министър на енергетиката Иван Айолов пред Natural Gas Europe.

ГЕРБ атакува кабинета с втори вот - за регионалната политика

Опозицията видя провал в усвояване на евросредствата и липса на визия за енергийната ефективност

    


Огнен ад в суперскъп шпионски център на САЩ

Пожар избухна в най-новия гигантски шпионски център на американската Агенция за национална сигурност /АНС/ в щата Юта. Комплексът струва 2 млрд. долара.

Румънеца и Енчев и ЗТО”Алексия” – с концерт за Алекс

Първият концерт от възобновената благотворителна кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" ще се проведе  тази вечер от 19 часа в зала "Добрич" /Органова зала/. За Александра Маркова и своите фенове ще пеят рапърите Румънеца и Енчев - лица на кампанията, и ще танцуват талантливите възпитаници на зонална танцова организация "Алексия" с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейчева. Поканите за концерта са на стойност 5 лева и могат да бъдат купени и на входа на залата преди благотворителната проява.Александра Маркова вече е на 7 години, но не прекрачи у...

Сватба като на кино


Пищна сватбена церемония в приказен замък насред швейцарските Алпи или романтично тържество в тесен семеен кръг на карибски плаж по залез слънце – звездите подбират внимателно къде да отпразнуват сватбения си ден. 

Търсачката за хотели www.trivago.bg провери къде се женят звездите.



Разположен в самото сърце на Бевърли Хилс, на Сънсет булевард, петзвездният ризорт "Beverly Hills Hotel & Bungalows" е обгърнат от тропическа градина, скриваща гостите на хотела...

Валерия Велева: Пеевски сам си е писал писмото

/КРОСС/ Въпросът не беше дали Делян Пеевски е бил избран за шеф на ДАНС, а дали той реално е бил встъпил в длъжност. Никой не оспорва избирането на депутата от ДПС начело на ДАНС. Казусът е дали е консумирал властта, която му беше дадена. Това каза в студиото на бТВ журналистката Валерия Велева в коментар на казуса „Пеевски". Според съдиите времето на несъвместимост на това Пеевски да е и депутат и шеф на ДАНС е било съвсем кратко, а освен това самият депутат от ДПС е направил всичко възможно в най-бързи срокове да прекрати тази несъвместимост, така че Конституционният съд реши, че той може да се върне в парламента. Част от коментарите са, че всъщност не съдът е върнал Делян Пеевски в парламента, а той никога не е излизал от него, каза още Велева и добави: „Оттук всяко тълкувание е част от общата говорилня." Валерия Велева направи интервю с Делян Пеевски при встъпването му в длъжност като шеф на ДАНС, което, по думите й, е добило особено голяма популярност след престрелката между депутата от ДПС и Цветан Цветанов от ГЕРБ в парламента. Интервюто беше взето на 14 юни, петък, когато НС реши да назначи Пеевски за директор на агенцията, припомня Велева. В интервюто той заявява, че започва веднага работа и, че се е срещнал вече със своите предшественици, че смята да се срещне с екипа си и че няма да прави политически изказвания. Конституционният съд, който върна Пеевски като депутат, носи клеймото на политическото разделение, смята журналистката

Киномания 2013 предлага 3 филма, номинирани за чуждоезичен Оскар

Три от филмите, предложени за номинация за Оскар за чуждоезичен филм са включени в селекцията на КИНОМАНИЯ 2013, информират организаторите от НДК. Хонгконгският „Великият майстор” (The Grandmaster) на Уон Кар Уай, иранският „Миналото” (Le Passe) на Асгар Фархади (отличен с „Оскар“ за чуждоезичен филм миналата година за „Раздяла“) и полският „Валенса: Човек на надеждата” (Walesa. Czlowiek z nadziei) на Анджей Вайда са сред фаворитите на Американската филмова академия. Номинациите за престижните награди ще бъдат обявени в средата на януари 2014 г., а самите статуетки ще бъдат връчени в последната неделя на февруари. „Великият майстор”, който откри Берлинале тази година е емоционална история за двама майстори на бойните...

Иван Иванов очаква да се върне в Народното събрание

Отзовалият се само за няколко часа на поста зам.-министър на вътрешните работи Иван Иванов беше изслушан от Конституционния съд. Причината КС да се занимава с казуса е, че той е със същите характеристики като този на Делян Пеевски - дали Иванов има право да се върне като депутат в Народното събрание. След изслушването Иванов заяви, че не е встъпвал в длъжност като вътрешен зам.-министър и съответно очаква да получи разрешение да се върне в парламента. "В Конституционния съд ми задаваха въпроси дали действително съм встъпвал в длъжност зам.-министър. Естествено, че не съм, няма такъв акт. Днес за първи път видях становището на МВР, където пише, че няма такова нещо. Когато излезе решението на Конституционния съд, нека тогава да даваме коментари по същество какво се е случило. Нека да о...

Мартин Ришави лично представя филма си „Мечешките острови” на Sofia Biting Docs

На 11 октомври в Червената къща, чешкият документалист Мартин Ришави лично ще представи последния си филм „Мечешките острови”, част от програмата на фестивала Sofia Biting Docs. Заснет сред мразовития пейзаж на Северния ледовит океан, филмът среща зрителите с група авантюристи, отдали живота си на безкрайната снежна пустош край устието на река Колима. От септември до май температурите на островите са отрицателни, като през януари и февруари рядко се покачват над минус 30. При тези тежки условия Ришави следва мъжете, които се грижат за природния резерват. Режисьорът успява да ги накара да споделят за своите неволи и радости, съпреживява с тях тежките дни и заснема уникални кадри, които българските зрители ще имат възможност да видят. След края на прожекцията, ще се състои срещ...

Длъжностни лица от ЦСКА спасиха човешки живот

Помощник-треньорът и масажистът на отбора на ЦСКА до 19 години се притекоха на помощ и спасиха човешки живот, пише football24.bg. На връщане от Кюстендил, където старшата възраст на ЦСКА постигна разгромна победа над Велбъжд със 7:0, отборът е спрял на бензиностанция на международния път Е-79 с цел почивка, за да си купят нещо. По същото време човек, който е зареждал бензиностанцията, е загубил съзнание и се е строполил безжизнен на земята. Животът му е бил спасен единствено благодарение на светкавичната намеса на помощник-треньора Георги Иванов и масажиста на тима Асен Георгиев. Двамата са направили изкуствено дишане на пострадалия човек, като са подцържали сърцето му да не спре до идването на линейката. От ЦСКА ще продължат да следят състоянието на човека, като искат след пъл...

Неонацисти искали да убият екс-канцлера Шрьодер

Немската неонацистка групировка планирала покушение срещу бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

Доказателства за готвеното покушение бяха открити при обиск в дом, използван до 2011 г. от членове на групировката "Националсоциалстически ъндърграунд" в Цвикау. Сред намерените материали е и фотоколаж от 2002 г., на който Шрьодер е изобразен зад решетки и жълта звезда на гърдите. Такава звезда са били длъжни да носят евреите в Германия при управлението на Хитлер. Върху колажа имало надпис на английски език, гласящ "Ти си следващият".

Съдебното разследване е стигнало до извода, че с течение на времето неонацистите се отказали да убиват Шрьодер, който бе канцлер на Германия в периода 1998-2005 г., и фокусирали вниманието си върху други обекти, предимно имигранти в Германия. До 2011 г. бандата успява да убие 9 имигранти, както и една полицайка. Над 10 банкови грабежа и няколко взрива са също дело на групировката.

За момента пред съда е изправена единствено Беата Чепе, член на групировката. Съратниците й Уве Мундлос и Уве Бенхардт няма как да отговарят за деянията си, тъй като се самоубиха през ноември 2011 г. Още 4-има души ще бъдат съдени за оказване помощ на неонацистката банда.



















БГНЕС

Извънредно заседание на СОС заради бежанците

От началото на кризата е надхвърлен многократно капацитетът, който имаме за настаняване на бежанци, заяви вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев

Таня Андреева: Категорично съм против отмяната на забраната за пушенето

/КРОСС/ Аз съм категорично против отмяната на забраната за пушенето. За мен е недопустимо да се пуши на закрити места, където има и непушачи. Накрая може да се окаже, че това е много шум за нищо и искрено се надявам да не се отмени забраната. Това каза пред Нова телевизия министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Според нея в момента съществуват по-належащи проблеми от евентуалната реформа. „За мен, като лекар, е абсурдна идеята да се спре достъпът до медицинска помощ на хора, които не са плащали здравните вноски", отговори Андреева на въпрос на водещите дали е възможно да се спре медицинската помощ на неосигурените лица. По повод уволнението на директора на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров, министърът заяви, че смяната му е наложена заради административни нарушения - бавени са документите на деца с повече от 130 дни, сключвани са граждански договори, служителите са допълнително материално стимулирани.

Не бежанците източват НЗОК, всяват омраза към тях, обяви Андреева

Бежанците, които са с реален статут на пребиваване се ползват със същите услуги, както българските граждани, обясни Андреева. В частта болници, реално, касата заплаща дейност, независимо дали за бежанец или български граждани, допълни тя.

"Марек 2010" записа две загуби в турнира за Купата на БФС, успех за "Марек 2007"

Започна последната фаза на столичните зонални баражи в турнира за Купата на БФС, при подрастващите от възрастите 1996 (старша), 1998 (младша) и 2000 г. (деца).При юношите старша възраст, "Марек 2010" отстъпи на собствен терен пред "Оскар ЕЛ" с 0:3 и шансовете на дупничани да продължат напред са минимални.Юноши старша, родени след 1 януари 1996 г. Миньор (Перник) - Славия 1:1Пирин (Гоце Делчев) - Академик (София) 1:4Банско - Левски (София) 1:6Левски-Раковски (София), почива, класира се директно.Дупнишкият "Марек 2007" успя да победи "Атлетик"- С...

Шампиони сме по фалшификати на евро

Българските фалшификатори са номер едно по производството на неистински банкноти от 200 и 500 евро. Това съобщи вчера директорът на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването Бойко Найденов. Залавяните до момента у нас купюри са с изключително високо качество и са почти като оригинала.

Оланд: Защо крайнодесните в Европа набират сила

Населението на Европа застарява и се бои от упадъка и исляма - тези фактори, а не само икономическата криза, обясняват покачването на популярността на крайната десница в Европа, включително във Франция, заявява френският президент Франсоа Оланд в интервюта за белгийските вестници "Соар" и "Стандарт". 

"Национализмът се зароди преди две десетилетия и се дължи на липсата на колективна динамика и перспектива. Към това се прибавя страхът от упадъка, защото някои страни изживяват болезнено сблъсъка с глобализацията. 

Пък и, да си го кажем честно, Европа е свързвана, неоснователно, с отварянето на границите и следователно с имиграцията", казва Оланд. 

"Популизмът се подхранва и от отношението към исляма, тревогите на работниците от индустриалните преструктурирания, страха на мнозина от засилването на позициите на икономиките във възход, консервативните настроения, свързани отчасти със застаряването на населението. Ксенофобията свършва останалото", отбелязва френският президент. 

Основната крайнодясна партия във Франция - Националният фронт, води в проучванията на избирателните нагласи за изборите на Европейски парламент през 2014 г. с 24% подкрепа, сочи публикувано допитване на института Ифоп за в. "Нувел обсерватьор". 

Главната дясна партия Съюз за народно движение (СНД) получава 22% подкрепа, а управляващите социалисти - 19%. Анкетирани са 1893 души. 

"За пръв път в допитване за избори с национален характер Националният фронт изпреварва осезаемо и СНД, и Социалистическата партия", отбелязва Ифоп. 

На европейските избори от 2009 г. Националният фронт получи 6,34% от гласовете. 

В друго допитване, извършено от LH2 също за "Нувел обсерватьор" 24% от анкетираните са готови да гласуват за Националния фронт на френските местни избори през март, предаде ДПА. 

69% от анкетираните 964 души заявяват, че нямат намерение да гласуват за Националния фронт, а 7% не дават отговор. В това допитване не се измерва подкрепата за никоя друга партия.

БТА    

ГЕРБ атакува кабинета с нов вот - на мушка е регионалната политика

"Надяваме се този път фикусът да не е в Космоса", казаха от опозицията

    


Положението с бежанците в София - извънредно

Герджиков: Няма достатъчен диалог с местната власт

    


Обсъждат регионалния план за водоснабдяване

Регионалният генерален план за водоснабдяване и канализация на ВиК-Добрич ще бъде обсъден на заседание на Областния съвет за развитие, съобщават от Областна управа.Регионалният план е пряко насочен към осигуряването на добро качество и достатъчно количество вода за питейни и битови нужди. Той има за цел подобряване на водоснабдяването и канализацията и създаване на основа за определяне на приоритетните инвестиции за рехабилитация на съществуващите и изграждане на нови съоръжения за водоснабдяване, както и за събиране и пречистване на отпадъчни ...

Благотворителна изложба с картини на най-известните български художници

20 от най-изтъкнатите български художници предоставят свои творби за да подпомогнат набирането на средства за възстановяването на Драматичен театър Пловдив. Инициативата е по идея на пловдивския график Кольо Карамфилов. Тази вечер в галерия U P.A.R.K. се открива изложбата с платна на творци като Вежди Рашидов, Станимир Видев, Атанас Хранов, Калина Мавродиева, Веско Велев, Иван Шишков, Стефан Божков, Пламен Панев, Георги Щърбев, Моника Роменска, Лили Кючукова, Емил Атанасов, Иван Тотев, Румен Жеков, Янко Ненов, Илия Йончев, Чавдар Маринов, ...

САЩ спират част от военната си помощ за Египет

Съединените щати заявиха, че ще спрат доставките на танкове, изтребители, хеликоптери и ракети, както и част от паричната помощ за подкрепяното от армията правителство на Египет, докато не бъде постигнат напредък по пътя към демокрацията и спазването на човешките права, съобщи Ройтерс. 

Решението е описано от високопоставени американски представители и източник от Конгреса като сигнал за недоволство от страна на САЩ към курса, който Египет пое откакто армията отстрани на 3 юли първия демократично избран президент на страната, ислямиста Мохамед Морси

Държавният департамент публикува съобщение, в което уточни, че няма да бъде спряна цялата помощ и Вашингтон ще продължи военната подкрепа за борбата с тероризма, за охраната на границите и сигурността на Синайския полуостров, който граничи с американския съюзник Израел. 

Ще продължи и помощта, предназначена за египетския народ, в сфери като образованието, здравеопазването и развитието на частния сектор. 

Според цитирани от Ройтерс официални представители САЩ ще спрат парична помощ за Египет в размер на 260 млн. долара. 

Целта не е помощта да бъде спряна завинаги, а да се окаже натиск върху египетските военни лидери да предприемат стъпки към възстановяване на демокрацията, посочиха цитираните източници. 

ИТАР-ТАСС отбелязва, че САЩ ежегодно отпускат на Египет около 1,5 млрд. долара, като 1,3 млрд. от тази сума представляват различни видове военна помощ, а останалите са предназначени за икономическа подкрепа.

  БТА    

Таня Андреева: Нямам нито един аргумент в полза на пушенето на закрито


Министърът на здравеопазването обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия", че няма нито един аргумент като лекари и министър в полза на облекчаване на забраната за пушене на закрито. Тази своя позиция тя заема отскоро след като при заемането на министерския пост твърдеше точно обратното. Депутатите, които предлагат облекчаване на режима, си имат своите аргументи, но накрая може да се окаже, че цялата дискусия в моменат е шум за нищо и промени в сегашния ред няма да бъдат приети, посочи...

Измамници спестяват от винетки в центъра на София

Интензивни проверки провеждат екипи на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в централните райони на столицата, предаде "Монитор". Инспекциите се правят...

Дружеството на добричките художници представя годишната си изложба

Годишната изложба на Дружество на добричките художници ще се открие в 17.30 часа в Художествената галерия. Традиционно всяка есен в залите на галерията членовете на дружеството представят своите най-нови творчески търсения. 2013 година бе успешна за голяма част от художниците, които участваха в национални изложби в Разград, Пловдив, Велико Търново и др. През месец март с групова изложба в Шумен се представиха десет автора. След успешното си гостуване в Арт център – Плевен Дружеството ще се изяви пред добричката публика с живопис, графика, пласт...

Ето как вероятно ще изглежда бъдещият iPad

Можем да получим по-добра идея как вероятно ще изглежда бъдещия iPad 5 благодарение на австралийския тинейджър Сони Диксън – момчето, което преди...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване