Американска актриса оповести годежа си с Владимир Кличко

Американската актриса и звезда от сериала "Герои" Хейдън Панетиер призна, че е сгодена с украинския боксьор Владимир Кличко. "Да, аз съм сгодена", каза Хейдън Панетиер в ефира на популярно ток-шоу на американския телевизионен канал Ей Би Си и демонстрира голяма брилянтена халка на пръста си, съобщава Hollywoodlife. 
Според думите на Панетиер датат Американската актриса и звезда от сериала "Герои" Хейдън Панетиер призна, че е сгодена с украинския боксьор Владимир Кличко. "Да, аз съм сгодена", каза Хейдън Панетиер в ефира на популярно ток-шоу на американския телевизионен канал Ей Би Си и демонстрира голяма брилянтена халка на пръста си, съобщава Hollywoodlife. Според думите на Панетиер датат

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие за провал в регионалната политика

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие към кабинета - за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата. Това съобщи пред журналисти Цецка Цачева. „Надявам се в седемдневния срок, предвиден от правилника, ръководството на парламента и управляващото мнозинство да се организират, да осигурят работещ парламент, за да се проведе смислена дискусия”, коментира Цачева, цитирана от БТА.

Шест месеца затвор грозят Кание Уест

Днес тръгва делото за побой над папарак

    


Промените в Закона за обществените поръчки са приети на първо четене


Народното събрание прие днес на първо четене промените в Закона за обществените поръчки, внесени от правителството. Кабинетът предлага над сто изменения, мотивирани с нуждата от разширяване на възможностите за достъп до обществени средства за малките и средните предприятия. 

Текстовете по принцип бяха подкрепени от 100 депутати, 40 се обявиха против, а 19 се въздържаха. Заради многото предложения по материята срокът за писменото им внасяне ще е по-дълъг от обичайните две седмици. ...

НЕК е покривала задълженията си за "Белене" в ток, вместо пари?

В отношенията си с консултантската фирма „Уорли Парсънс“ Националната електрическа компания е разменяла ток срещу вземания. При това – чрез участието...

Бареков: Кой назначи Плевнелиев - Цветелина Бориславова или Прокопиев?

 "Кой назначи Росен Пленелиев? Питам аз и отговор не чакам, както казва поетът. Кой назначи Росен Плевнелиев за министър на регионалното развитие и благоустройството, кой назначи Росен Плевнелиев за президент, това е втори въпрос? Искате ли да ви дам НЕточния отговор - Бойко Борисов". Това огласи преди минути Николай Бареков чрез личния си блог.

 

"Познавам историята, участвал съм донякъде в нея, и за пореден път жестоко се разкайвам. Скъпи приятели, не Бойко Борисов назначи Росен Плевнелиев, а някой друг. Кой е той? За да ви бъде по-лесно и да повярвате колко изобретателни са българските олигарси в своето задкулисие, ето ви три възможни отговора:

 

 

а) Цветелина Бориславова

 

 

б) Иво Прокопиев

 

 

в) Кристалина Георгиева

 

 

г) фалшивите бюлетини на изборите през 2011 г.

 

Кой от тези тримата е оторизиран от българския народ да назначава министри?", посочва Бареков.



http://pik.bg/

 

Кание Уест е обвинен в нападение срещу папарак

Защитата на рапъра казва, че той е ударил фотографа, опитвайки се да му попречи да го снима

Мъж нападна началник-влак заради фалшива бомба

31-годишна жена, началник на влака от Бургас за София, е била нападната в композицията, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас, позовавайки се на информацията от полицията в града.

Окоро с леки болки, Симеон Райков тренира с топка

Нигерийският полузащитник на Черно море Стенли Окоро усети  болки в началото на сутрешното занимание на Черно море. След консултация с кинезитерапевта Виктор Бумбалов халфът продължи възстановяването редом с останалите. Очакваше се Окоро да бъде сред титулярните 11 за реванша за купата с Марек. Дори и той да започне, едва ли треньорският щаб ще го остави пълни 90 минути на терена. Окоро е извън игра от повече от месец и половина, когато му бе направена операция  и му е нужна игрова практика, за да навлезе в необходимата форма.Симеон Райков днес...

Станишев: ГЕРБ се явяват на поправителен по правене на вот на недоверие

/КРОСС/ "Очевидно ГЕРБ се явяват на поправителен по правенето на вот на недоверие", заяви пред журналисти в парламента Сергей Станишев. „Видяхте колко нелепо беше поведението им в първия вот на недоверие. Те дори не можаха да формулират и обосноват една теза. Да не говорим за това, че се стигна до абсурдна и небивала практика в целия свят тези, които искат вота на недоверие, да бягат от него", заяви Станишев. „Очевидно това е отговорът на ГЕРБ за дискусията за тефтерчето на Филип Златанов. Видяхте как позорно избягаха и се скриха от тази дискусия, която всъщност разкрива технологията на властта в България в последните 4 години - задкулисието, манипулациите, рекета, изнудването на хора, притискането на хора, покриването на конфликти на интереси на тези, които са удобни на властта, и натопяването на тези, които по някакъв начин не са удобни на управляващите - лично на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото е ясно, че зад абревиатурите Б.Б. и Ц.Ц. стоят именно тези две личности, които отсъстваха от залата. Сега се стараят да отвлекат вниманието", добави той.

Световъртежът става ли хроничен

Проф. Георги Едрев, специалист по уши, нос и гърло, отговаря на въпроса
на читателка:Световъртежът представлява завъртане на околните предмети около пациента в дадена плоскост - хоризонтална, вертикална или комбинирано. Той бива периферен (от вестибуларния апарат) и централен (от мозъчните структури). Представлява симптом при различни заболявания Проф. Георги Едрев, специалист по уши, нос и гърло, отговаря на въпроса на читателка:Световъртежът представлява завъртане на околните предмети около пациента в дадена плоскост - хоризонтална, вертикална или комбинирано. Той бива периферен (от вестибуларния апарат) и централен (от мозъчните структури). Представлява симптом при различни заболявания

1 млн. лв. на месец струва засилената охрана на границата

Гранична полиция.

1 млн. лв. на месец струва засилената охрана на българо-турската граница във връзка с бежанската вълна, обяви зам.-вътрешният министър Васил Маринов.

Той се яви днес пред Столичния общински съвет, за да отговори на въпроси за кризата с бежанците в София.

Маринов напомни, че Европейския съюз е обещал да ни помогне със средства и следващата седмица ще стане ясно каква сума ще ни отпуснат.

Зам.-вътрешният министър уточни, че сумата от 1084 лв. на месец за един бежанец е хипотетична сума – в тях влизали 200 лв. за болнично лечение, за плащане на здравни осигуровки и транспортирането на хората от един център в друг.

Сирийската общност в България е поела ангажимент да покрие всякакви щети, нанесени от бежанците, да осигури лекари със сирийски произход за тях, преводачи и всякаква друга помощ.

Статията "1 млн. лв. на месец струва засилената охрана на границата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Алис Мънро спечели Нобеловата награда за литература

Канадската писателка Алис Мънро стана носител на Нобеловата награда за литература през 2013 г. Това съобщи постоянният секретар на Шведската академия Петер Енглунд, предаде БГНЕС. Мънро е "майстор на съвременния разказ", се казва в съобщението на Нобеловия комитет във връзка с награждаването. Мънро е първата канадска писателка, удостоена с престижната награда. Тя е и 13-ата жена-лауреат в историята на литературната премия. През лятото на 2013 г. 82-годишният Мънро обяви, че спира да се занимава с творческа дейност. По-рано комитетът категорично опроверга предположението, че при селектирането на лауреатите роля може да изиграе голямо събитие, случило се тази година, или политически ангажиран автор. "Опитваме се да изключим всички фактори, които не засягат самото произведение, вклю...

Мъж провеси дете от втория етаж на училище

43-годишен мъж от исперихското село Вазово се саморазправил с 13-годишно момче в сградата на основното училище в селото. Около 13.20 часа вчера мъжът е нанесъл удари с ръце по главата на детето, след което го хванал за дрехите, вдигнал го от земята, преобърнал го с главата надолу и го провесил през парапета на втория етаж, съобщи БНР. На мъжа е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и му е наложена санкция в размер на 250 лева от Исперихския районен съд. Санкционираният е родител на друго дете, ученик в същото училище, което системно е било тормозено от нападнатото момче.

Либийският премиер вече е на свобода

След като тази сутрин група въоръжени мъже отвлякоха временния либийски премиер Али Зейдан, той беше пуснат на свобода абсолютно невредим. По-рано тази сутрин Зейдан беше отвлечен от въоръжена група от хотел в Триполи. Правителството съобщи за атаката и каза, че за момента никоя групировка не е поела отговорност и няма представа кои са похитителите и каква е целта им. Самите похитители обаче писаха във Facebook и стана ясно, че са били бивши бунтовници, известни под името "Оперативната камара на революционерите".  Революционерите съобщили, че са „арестували" Зейдан заради ролята на неговото правителство в залавянето на високопоставен член на „Ал Кайда" от американските спецслужби в либийската столица. Те заявили, че са действали по нареждане на главен прокур...

Сигнал за бомба във в лака Бургас-София

41-годишен мъж от Бургас е заплашил с бомба влак, пътуващ по линията Бургас-София, съобщи МВР. За инцидента е сигнализирала 31-годишна жена, която била началник на въпросния влак. Тя съобщила, че непознат мъж безпричинно ѝ нанесъл няколко удара във влака, след което заявил че във влака има терористи и поставена бомба.Жената се опитала да го успокои, но непознатият се нахвърлил отгоре ѝ с плесници. На жп гара Карнобат мъжът е задържан от полицейските служители, като е установено, че това е 41-годишният А.А. от Бургас.Установено е, че малко преди това А.А. се обадил на тел. 112 и подал сигнал за поставено взривно устройство във влака, с който се придвижвал.На ж.п. гара Сливен влакът бил спрян и е извършена щателна проверка за съмнителни вещи или предмети. Такива не са открити и след близо е...

И осиновителите на деца ще имат право на майчинство

Народните представители приеха днес на първо четене промени в Кодекса на труда, свързани с правото на майчинство за осиновители със 101 гласа "за", 3-ма – "против" и 1 - "въздържал се", предаде БГНЕС. Според приетите текстове майката осиновителка може да ползва платен отпуск поради бременност, раждане и осиновяване в размер на 365 дни от деня на предаване на детето от институцията. И ако то не е навършило пет години - до навършването им. Създава се възможност за бащата осиновител също да ползва този отпуск след навършване на 6 месеца от датата на предаването на детето, със съгласието на майката, но най-късно до навършване на 5-годишна възраст за детето. След изтичане на 365-те дни, ако детето не е навършило 5-годишна възраст, осиновителката ще има право на допълнителен...

Батков прие оставката на Сираков

"Приемам оставката на Сираков и се разделяме", каза Тодор Батков на извънредна пресконференция, предаде БГНЕС. "Аз еднолично взех решението да се разделим със Славиша Йоканович. Споделих го със Сираков, Тонев и Йовов. Договорът на Йоканович вече е прекратен. С него се разделихме като интелигентни хора. Отново аз взех решението за Ивайло Петев. Реагирах веднага, защото не можех да оставя Левски в разбито състояние. Отмених планирано пътуване и съм тук. Инцидентът, който се случи е срамен и нелеп. Няма да разследвам дали е платен или не. Основната причина за него е невъздържаността на феновете и лошото представяне на отбора. Все пак, с феновете се разбрахме Петев да води тренировката на тима, но той се отказа. Мисля, че той щеше да бъде полезен на Левски. Извинявам му се", коментир...

Унгария подкрепя България и Румъния за Шенген

Отлагането на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство е недопустимо. Това заяви унгарският вицепремиер и лидер на Християндемократическата партия Жолт Шемйен пред румънския вестник „Кроника”. Румъния има право да се оплаква от начина, по който Брюксел е приел кандидатурата й за присъединяване към Шенген, заяви Шемйен. Според него Румъния и България са изпълнили критериите за присъединяване и няма причина за блокиране на процеса. Забавянето на влизането на двете страни в свободната зона поради проблеми с имиграцията или проблеми, свързани с ромското малцинство, е безсмислено, тъй като тези въпроси нямат връзка с шенгенските граници, допълни още Шемйен.

66% от всички бежанци са настанени в София

Следващите места, където ще се настаняват бежанци, ще бъдат извън София, те ще бъдат в Момчилград и Харманли, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов по време на извънредното заседание на Столичния общински съвет, на което се обсъжда проблемът с бежанците в столицата, предаде БГНЕС. В момента 66 % от всички бежанци са настанени на територията на София. Идеята е тези, които ще идват за в бъдеще, да се настаняват в поделения, близо до границата, обясни заместник-министър Маринов. Той напомни, че, когато едно лице получи статут на бежанец, никой не може да го задължи да стои където и да е. Няма гаранция, че след като получат статут на бежанци, тези хора няма да се насочат към големите градове, за да търсят работа, коментира той. "През август месец бяхме изпра...

Отново шестима задържани на ДАНСwithme

Общо шестима задържани има след вчерашния, 118-ти ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. От МВР съобщават за множество нарушения на обществения ред. Според вътрешното министерство някои от участниците са оказали съпротива на органите на реда, блъскали униформените, обръщали по пътя си контейнери за смет, използвали пиротехнически материали /пиратки/, държали се непристойно и арогантно. Припомняме, че вчера протестът опита да направи шествие по бул. "Дондуков", но силите на реда спряха протестиращите с кордон. За извършените нередности в столични районни управления били отведени шестима младежи. Двама от тях са отведени в столичния отрезвител, след като проверка с дрегер е установила 4.3 и 3.11 промила алкохол в кръвта им. Част от задържаните са криминално проявени ...

Борисов: Вилфрид Мартенс беше като баща на ЕНП

/КРОСС/ С прискърбие научих, че ни напуснa председателят на Европейската народна партия и бивш премиер на Белгия - Вилфрид Мартенс. Изгубихме изключителен политик, изключителен дипломат, изключителен обединител на ЕНП, дългогодишен ръководител и голям приятел на България. Дълбоко скърбим за него. Прекланям се пред паметта му, пише лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. Днешният ден е много тъжен за мен. Вилфрид Мартенс беше като баща на ЕНП. На тази дата загубих и мама Мецанка, допълва Борисов. Съболезнования изказа и евродепутатът от групата на ЕНП в ЕП Светослав Малинов. Той определи Вилфрид Мартенс - съучредител на ЕНП и президент на партията продължение на повече от две десетилетия, като "един от последните европейски политици от "старата школа", с огромен опит, който последните 20 години отдаваше цялата си енергия на ЕНП." Бог да го прости!, пише в социалната мрежа Малинов.    

Борисов: Вилфрид Мартенс беше като баща на ЕНП

/КРОСС/ С прискърбие научих, че ни напуснa председателят на Европейската народна партия и бивш премиер на Белгия - Вилфрид Мартенс. Изгубихме изключителен политик, изключителен дипломат, изключителен обединител на ЕНП, дългогодишен ръководител и голям приятел на България. Дълбоко скърбим за него. Прекланям се пред паметта му, пише лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. Днешният ден е много тъжен за мен. Вилфрид Мартенс беше като баща на ЕНП. На тази дата загубих и мама Мецанка, допълва Борисов.

Сашо Кадиев си обръсна мустака в ефир

Водещият на предаването "Преди обед" по Би Ти Ви Александър Кадиев, който се прочу във фейсбук като Сашо Мустачо, след като неотдавна си пусна мустак, бе ритуално обръснат в ефир.

В края на днешното издание на предаването мустакът му бе премахнат с помощта на електрическа машинка.

„Вече не съм Сашо Мустачо, а съм си само Сашо", заяви ... Водещият на предаването "Преди обед" по Би Ти Ви Александър Кадиев, който се прочу във фейсбук като Сашо Мустачо, след като неотдавна си пусна мустак, бе ритуално обръснат в ефир. В края на днешното издание на предаването мустакът му бе премахнат с помощта на електрическа машинка. „Вече не съм Сашо Мустачо, а съм си само Сашо", заяви ...

Нощувките в по-скъпите хотели се увеличават


През август нощувките в хотелите с 4 и 5 звезди са се увеличили с 8 на сто, а в тези с по-ниска категория са намалели с 0.4 процента. Това показват данните на Националния статистически институт.

През месеца 55.1% от нощувките на чужденците са били в по-високата категория хотели както и 22.5 на сто от тези на българите. В тризвездните бази са били нощувките на една трета и от българите, и от чужденците през месеца.

Общо през август реализираните нощувки са малко над 5 млн.,...

Иван Иванов смята, че не е бил зам.-министър

Иван Иванов бе назначен от Пламен Орешарски за зам.-министър в МВР, но светкавично бе уволнен, след като по медиите се появи информация, че е бил служител в мутренската групировка СИК. Конституционният съд ще решава дали той може да бъде депутат

Южна Корея удари енергийната мафия в страната

Южна Корея подведе под съдебна отговорност 100 души

Иван Иванов от БСП: Депутат съм, не съм ставал зам.-министър

Депутатът от БСП Иван Иванов твърди, че не е встъпвал в длъжност като зам.-министър на вътрешните работи. Той изложи становището си пред Конституционния съд (КС), който днес го изслуша и трябва да реши дали може да бъде депутат.

Бюджетът на Варна бил ощетен заради спрените от Бозов сделки

Все още няма решение за актуализация на общинския бюджет за 2013 г., заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик Варна председателят на финансовата комисия към ОбС Тодор Балабанов. Слабостите в приходната част се дължали на спрените разпоредителни сделки с общинско имущество от временния кмет Христо Бозов. В същото време се появили извънредни разходи покрай строителството на басейн „Приморски” и детските градини във „Виница” и „Владиславово”. Балабанов беше категоричен обаче, че пари за инфраструктура до края на годината все още има.„През след...

Още няма диалог с турските превозвачи, блокирали границата ни

ИА "Автомобилна администрация" разкри мащабна схема за манипулация на теоретичните изпити за шофьорски книжки

    


Левски върна кондиционен треньор в първия отбор

Спортният директор на Левски Христо Йовов върна в първия тим Ясен Екимов, който доскоро работеше в школата. Привличането на специалиста е наложително, тъй като сините останаха без треньор по физическата подготовка. До този момент с тази задача беше нагърбен Сале Янкович, който обаче си тръгна със Славиша Йоканович. В тренировъчния процес вече участва и Мариян Христов, който заедно с Елин Топузаков ще води на практика сините. Тони Здравков наблюдава част от днешната тренировка, но няма право да води заниманията, тъй като все още в сила е договор...

94 сирийци са задържани на българо-турската граница

За последното денонощие на българо-турската граница служители на ГД "Гранична полиция" са установили общо 124 лица. От тях 94 са сирийски граждани, съобщиха от МВР.

Варненец е направил опит за самоубийство поглъщайки антифриз

Варненец е направил опит за самоубийство поглъщайки антифриз. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна доц. д-р Петко Маринов от отделението по токсикология на Военноморска болница - Варна. Пациентът е приет в тежко състояние. Лечението му продължава вече трета седмица.

Съдийката по делото на Цветанов си направи отвод

 Процесът трябваше да започне днес, но след направено искане от Софийска градска прокуратура (СГП) председателката на Втори състав Димитрина Ангелова се отказа да гледа процеса, за да бъдат избегнати всякакви съмнения за безпристрастност и предубеденост на съда.

Мотивите, с които прокуратурата поиска отвод на съдийката, са свързани с публикации в три медии – вестниците “Преса”,  ”Уикенд” и “България днес”, в които се твърди, че Ангелова била в близки отношения с адвоката на Цветанов Менко Менков.

В статията на “Преса”: “Съмнения за нечестен процес по делото “Цветанов” от 26 септември 2013 година се казва, че двамата са имали “сърдечни отношения”. От вестника се позовават на източници от Прокуратурата, които твърдят, че близостта между съдийката и адвоката били публична тайна. 

Съдия Димитрина Ангелова заяви, че в тези твърдения няма никаква доза истина. Въпреки това тя реши да се оттегли, за да няма съмнения върху безпристрастната работа на съда, който с годините е изградил авторитета си като независима институция, посочи съдийката.

С отвода на практика бе сложен край на днешното първо  заседание по делото “Цветановгейт”. Предстои назначаване на нов съдия. Няма срок, в който това трябва да се случи.

Цветанове дойде в съда с двама адвокати – топюристът, водил много знакови дела у нас – Менко Менков, и германският юрист и депутат от Бундестага Ханс-Петер Ул.

Цветанов се изправя пред Темида по обвинения за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР. Според прокуратурата Цветанов е осуетил наказателно преследване срещу шефа на регионалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като е отказал да разпише разрешение за прилагане на СРС.

Конституционният съд изслуша Иван Иванов

Иван Иванов се яви за изслушване в Конституционния съд, но отказа да даде изявление преди започване на делото. Иванов каза, че ще изчака делото да приключи и след това ще говори. Защитникът му се надява на справедливо решение. Според него за разлика от случая с Делян Пеевски, при Иван Иванов няма несъвместимост, защото той изобщо не е встъпил в длъжност. Иван Иванов беше назначен от премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на вътрешните работи на 19 юни, а часове по-късно беше освободен от поста, след разкрития, че е бил свързан с групир...

До 2015 година ще бъдат подменени близо 90 км. канализация и 80 км. водопровод в Кюстендил и още 3 села

До 2015 година трябва да приключи проектът „Реконструкция и разширение на канализационна и водопреносна мрежа в агломерация Кюстендил, включително и селата Лозно, Жиленци и Слокощица". Това стана ясно по време на пресконференцията за изпълненото до момента по проекта. Проектът е спечелен от община Кюстендил и е на стойност 88 807 247 лв. Проектът се изпълнява на два етапа. Първият е подготовка на инвестиционен проект, вторият е реалното изпълнение на проекта. За първият, който се изпълнява в момента са предвидени 3 424 630 лв."Дължината на кана...

Кои билки са подходящи при настинка и грип?

Предлагаме ви 5 заместители на медикаментите

    


В очакване на стратегия "България 2080"

От няколко години слушаме от политиците колко е важна стратегията “България 2020”, как страната ни трябва да има ясни цели за следващото десетилетие, за да се развива напред.
Мина една трета от стратегическия период и дойде време да отчетем какво сме направили. Резултатът - пълна трагедия.
По задачата да намерим заетост на възрастните хора изпълн От няколко години слушаме от политиците колко е важна стратегията “България 2020”, как страната ни трябва да има ясни цели за следващото десетилетие, за да се развива напред. Мина една трета от стратегическия период и дойде време да отчетем какво сме направили. Резултатът - пълна трагедия. По задачата да намерим заетост на възрастните хора изпълн

Хванаха трима софиянци, изнудвали пловдивчанин

Трима столичани, изнудвали пловдивчанин, бяха заловени от служители на Четвърто РУП. Около 18 часа в сряда в полицията е било получено съобщение от 35-годишен мъж, че трима души искали от него 440 лева, за да върнат мобилния му телефон - „Айфон 4”, който бил откраднат преди три дни в София. Пловдивчанинът обяснил, че непознатите му определили среща близо до автобусна спирка на бул.”Цар Борис Трети Обединител”. Там полицаите заловили заподозрените в изнудването 33-годишен мъж и други двама на 42 и 43 години, които са криминално проявени и осъжда...

15 млн. евро инвестиции за повече енергийна ефективност

С инвестирането на повече от 15 млн. евро по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" в иновативни технологии за оползотворяване на енергийния потенциал и въвеждане на енергоефективни решения ще се повиши енергийната ефективност и ще се намалят емисиите на парникови газове. Това стана ясно от думите на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на встъпителната конференция за представяне на програмата, която се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, съобщиха от...

Цинизмът като политика


Препубликуваме текста на Тони Николов от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на редакцията:

Връщането на Делян Пеевски в парламента е апогеят на това управление. Така то се сдоби с нужните му плътност и маса, на които идеално пасват както безизразната маска на премиера Орешарски, така и ексцесиите на крепителя на кворума "Атака", сюблимно въплътени в средния пръст, който депутатът Десислав Чуколов показа на група граждани, а чрез тях и на целокупния избирател.

Оттук...

ГЕРБ внесе вот на недоверие с подписа на напуснал партията депутат

Вот на недоверие за провала на политиката в областта на регионалното развитие на управляващите внесе в четвъртък парламентарната група на ГЕРБ в деловодството на Народното събрание. "Надявам се през идната седмица, в рамките на 7-дневния срок, управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика", заяви след завеждането на искането за оставка депутатът от опозицията Цецка Цачева. Бившият регионален министър Лиляна Павлова добави, че мотивите за вота са преди всичко в цялостното усещане за провал в политиката за регионално развитие и инфраструктура. Нито една от секторните политики не е в ход или няма добра реализация, каза тя. Мотивите са формулирани в осем категории. Те са провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделните региони, блокиране на инвестиционния процес, провал при усвояването на средствата от ЕС, липса на визия по отношение на мерките за енергийна ефективност на регионално ниво, провал в сектор ВиК, липса на политика за пътната инфраструктура и липса на ясна визия и воля за реализация на големите проекти, липса на политика за концесиониране на морските плажове, както и безпринципното освобождаване на висшия експертен потенциал и унищожаване на капацитета на министерството на регионалното развитие. Целта на този вот не е смяната на един министър, а промяна на държавната политика в този сектор, като отговорността за състоянието му е преди всичко на премиера и на правителството като цяло, се казва в мотивите на ГЕРБ. Мотивите подписани и от Йоана Кирова, която напусна НС преди седмица Интересен момент в документацията, с която формално се внася искането за оставка на правителството в деловодството на парламента, е фактът, че под мотивите за нея е подписана и бившата депутатка Йоана Кирова. Искането за вот на недоверие е с дата 10.10.2013 година, а Кирова бе освободена от Народното събрание точно преди една седмица – на 03.10.2013 година. В четвъртък пък в парламента се закле следващата в листата на ГЕРБ – Снежана Дукова, която е народен представител. Снахата на бизнесмена Киро Киров обяви в началото на октомври, че желае да напусне парламента по лични причини и заради дълбокото й разочарование от начина на управление на Пламен Орешарски. Тя обаче беше единствената от групата на ГЕРБ, която не се беше подписала под предходния, искан от ГЕРБ, вот на недоверие към кабинета заради министерството на инвестиционното проектиране. Като причина беше посочено отсъствието й от страната. Наличието на подпис на Кирова под искането за оставка на кабинета, внесено в четвъртък, не е от фатално значение, тъй като за процедурата са необходими 48 подписа на депутати. Под мотивите на ГЕРБ са се подписали всички от парламентарната група на опозицията, които са над 90 души, така че документът не може да бъде нелегитимен. Името на Кирова в документа обаче поставя въпроса кога са събрани подписите за исканата оставка. Според елементарна сметка това трябва да е станало или докато тя е била депутат, т.е. преди 3 октомври, или в ГЕРБ имат "бланка” с подписите на всички свои парламентаристи, която могат да ползват и въпреки тяхната воля. Станишев и Местан: Мотивите са смешни, а процедурата стана играчка Веднага след внасянето на искане за оставка на кабинета "Орешарски” коментари направиха и двамата лидери на БСП и ДПС. Те определиха внесения вот като смешен, с нелепи мотиви, с което ГЕРБ превръщала процедурата в играчка. Надявам се най-сетне да чуем някакви аргументи от ГЕРБ и да се научат да бъдат опозиционна политическа сила, каза лидерът на БСП Сергей Станишев и определи мотивите за искането на недоверие като много нелепи. "Особено пък ГЕРБ да внасят вот за регионална политика, след като за 4 години регионалните диспропорции в стандарта на живот на българите, в инфраструктурното развитие се задълбочиха, след като ГЕРБ, за разлика от повече от 10 други европейски страни, не отстояха при преговорите за новата финансова перспектива допълнителни средства за България именно за регионално развитие за най-бедните региони, те да внасят вот на тази тема направо е смешно и жалко”, възмути се Станишев. "Нека им чуем аргументите. Надявам се най-сетне да бъдат в зала, за да обосноват своите напъни. Имаме много добри отговори за техните мотиви", посочи той. Ще се отнасяме сериозно към всеки вот на недоверие, колкото и несериозни да са мотивите на вносителите, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан. Очаквахме вот на недоверие за здравеопазването, поне такива анонси чухме от ГЕРБ, но разбираме, че искането е за регионалната политика, добави той. Нищо ново - за пореден път ГЕРБ казват едно, правят друго, коментира Местан. ГЕРБ са на път да превърнат вота на недоверие в парламентарно ежедневние, но той не е играчка. Със сигурност мога да прогнозирам, че след още един-два вота те категорично ще успеят да ликвидират този най-важен опозиционен инструмент, смята Местан. Плевнелиев: Качествен дебат по вота, а не процедурни хватки Внесеният вот на недоверие е едно демократично право на българската опозиция. Българският народ обаче има правото да очаква в парламента качествен дебат, а не процедурни хватки по следващи вот на недоверие. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Русе, по повод станалото в парламента в София. "Българският народ има право да очаква - по инфраструктурните проекти да се работи ефективно, бързо и да се надгражда. Аз се радвам, и се надявам, че този път в парламента всички ще се отнесат отговорно и ще има истински дебат по тази тема, и също така очаквам и се надявам – в този дебат да се родят както проблемите, така и техните решения, защото това е начинът”, допълни президентът. "Хемус” - чухме много противоречиви послания. Три години беше приоритет, Европейската комисия да каже: "Да, приемаме я като европейски приоритет”, а сега - не знаем, какво ще се случва. Тунелът под Шипка, Западна тангента на София, част от европейски коридор – не знаем и с тях какво ще се случи, подчерта Плевнелиев. Той допълни, че преди няколко месеца е имало други послания. "Самият аз съм притеснен, очаквам качествен дебат, очаквам проблемите много точно да се посочат и очаквам всички институции и парламентарно представени политически сили, да се ангажират не с партизански битки, а с решения”, каза президентът. Отхвърленият с гласовете на БСП и ДПС преди седмица първи, внесен от ГЕРБ, вот на недоверие бе за провал в областта на инвестиционното проектиране. Обсъждането и гласуването му се проточиха заради игри с кворума, възможност за които даде едноседмичното отсъствие на цялата група на "Атака".

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие, този път за провал в регионалната политика

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие - за провал в регионалната политика, съобщи в парламента неговият бивш председател Цецка Цачева. "Надявам се през идната седмица, в рамките на 7-дневния срок, управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика", заяви тя. Бившият регионален министър Лиляна Павлова добави, че мотивите за вота са преди всичко в цялостното усещане за провал в политиката за регионално развитие и инфраструктура. Нито една от секторните политики не е в ход или няма добра реализация, каза тя. Мотивите са формулирани в осем категории. Те са провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделните региони, блокиране на инвестиционния процес, провал при усвояването на средствата от ЕС, липса на визия по отношение на мерките за енергийна ефективност на регионално ниво, провал в сектор ВиК, липса на политика за пътната инфраструктура и липса на ясна визия и воля за реализация на големите проекти, липса на политика за концесиониране на морските плажове, както и безпринципното освобождаване на висшия експертен потенциал и унищожаване на капацитета на министерството на регионалното развитие. Целта на този вот не е смяната на един министър, а промяна на държавната политика в този сектор, като отговорността за състоянието му е преди всичко на премиера и на правителството като цяло, се казва в мотивите на ГЕРБ. Отхвърленият с гласовете на БСП и ДПС преди седмица първи, внесен от ГЕРБ, вот на недоверие бе за провал в областта на инвестиционното проектиране. Обсъждането и гласуването му се проточиха заради игри с кворума, възможност за които даде едноседмичното отсъствие на цялата група на "Атака". Очаквайте подробности.

В близко бъдеще се очаква наплив на южнокорейски туристи по нашите черноморски курорти

На 10. 10. 2013 г. /четвъртък/ в сградата на областна администрация – Бургас Областният управител на Бургаска област Павел Маринов прие  Негово превъзходителство Шин Менг-хо, посланик на Република Корея у нас на неговото първо протоколно посещение в Бургас по негово искане.

На срещата  присъстваха и заместник-областните управители на Бургаска област Евгени Врабчев и Юсеин Мехмед.

В обстановка на взаимно уважение, приятелство и делови тон представителите на двете страни обсъдиха широките възможности за задълбочаване и развитие на съвместното стопанско икономическо, туристическо и културно сътрудничество между Бургаска област и определени региони, корпорации и научни институти и звена от България и Република Корея. Солидна база за това през изминалите години са първоначалните инвестиции на корейските корпорации „Хюндай” и „Деу” в Свободната зона на Бургас.

Областният управител на Бургаска област Павел Маринов очерта големите възможности на Бургаска област за развитие на сътрудничеството с Република Корея в областта на туризма, корабостроенето, технологичните иновации в сферата на индустриалната химия, технологиите и изследванията на морската вода, екология и други важни отрасли представляващи взаимен интерес. Павел Маринов посочи конкретните преимущества на Бургас и региона за обновяване на връзките с Република Корея като наличие на технологичен университет и научни звена за създаване на взаимни образователни и научни  проекти на базата на съществуващите договорености между Българска академия на науките и Корейския институт за наука и технологии.

Негово превъзходителство Шин Менг-хо благодари за оказаното му внимание от българска страна и за пълното съдействие на българските власти. Той сподели удовлетворението си от големия интерес на корейския бизнес и особено на крупни корейски туристически фирми и туроператори към региона на Бургас и нашето Черноморие. Посланик Шин Менг-хо заяви, че очаква в близко бъдеще голям брой южнокорейски туристи да посетят нашите черноморски курорти и да се запознаят с прекрасните условия за отдих, които предоставя България. На срещата бяха очертани и  конкретни параметри за създаване на общи инвестиционни форуми и съвместни индустриални експозиции, както и за по-активното привличане на корейски инвеститори в съществуващите индустриални зони в Бургаска област, както и по-специално технологично сътрудничество  в областта на корабостроенето и корабния инженеринг.

Областния управител Павел Маринов благодари на г-н посланика за проявения интерес към Бургаска  област и му пожела ползотворна работа за развитие на взаимноизгодното сътрудничество през наскоро започналия му мандат. В знак на уважение двете страни си размениха подаръци като си пожелаха нови срещи и бъдеща ползотворна работа за развитие на сътрудничеството между България и Република Корея.

Адвокатът на Цветанов: Прокуратурата се страхува от този процес

За мен няма никакво съмнение, че прокуратурата се страхува от старта на този процес, и няма никакво съмнение в симбиозата на някои среди в прокуратурата с посочените и цитираните от самата прокуратура издания. Това каза пред журналисти адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков. 

„Това поставя българската съдебна система в заложник на тези интере За мен няма никакво съмнение, че прокуратурата се страхува от старта на този процес, и няма никакво съмнение в симбиозата на някои среди в прокуратурата с посочените и цитираните от самата прокуратура издания. Това каза пред журналисти адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков. „Това поставя българската съдебна система в заложник на тези интере

Не може да няма изход, по дяволите: останаха ли изобщо мъже в тази страна??!

Много обичам да наблюдавам хората в метрото. Отдавна твърдя, че антропологията е много важна наука. Мисля си, че вече безпогрешно разпознавам различните типологии. Напоследък с предимство наблюдавам мъжете. С тъга констатирам, че те изглеждат много унили и много отчаяни. Наблюдавам ги защото по тях съдя за отчайващото поколение след поколение. Не съм ли права - мъжът (бащата) в семейството би трябвало да е този, който вдъхва увереност и чертае посоката и сигурността на семейството. А какво виждам - мъже с отчаяни погледи. Прегърбени. Недружелюбни. Все по-често агресивни. Работещи за пари, покриващи минималния минимум за издръжката на семейството си. Това - няма как - ги превръща в комплексирани същества, обзети от омраза към обкръжаващите ги. В най-цивилизования случай избиват агресията си в скандали със съседите си и с хората около тях. В по-грубите - жените им „ядат" бой и скандали ежедневно. Децата им търпят до време и... непременно изчезват по пътя си, още по-озлобени и още по-агресивни

Протестиращи искат МВР да пусне мъж, арестуван заради полицейска каска

Протестът ден 118: Сблъсъци с полицията  Снимка: Сергей Антонов

“Протестна мрежа” излезе с призив към МВР да освободи задържаните снощи шестима активисти от антиправителствените протести. Сред тях е един от барабанистите на протеста – 26-годишният Драган Илиев. Според организацията арестуваните са задържани без причина. 

Полицията е “обещала” да пусне задържаните около 8:00 часа тази сутрин, но все още не го е направила, твърдят от “Протестна мрежа”

Днес пред 1-во РУП пристигнаха няколко протестиращи, вкл. юристи доброволци, с искането задържаните да бъдат освободени.

Ето какво пише “Протестна мрежа” в своето изявление:

“Драган беше задържан, защото е обвинен в кражба на каска на служителка на МВР. Това не е вярно. Служителката държеше каската си в ръце (вместо да е на главата и. Заповедта е да са с каски на главите, следователно тя е нарушителя в конкретната ситуация). След което, малко момче взе каската от ръцете и и започна да се предава сред хората.”

Главният разлседващ по случая с Илиев е завел преписка над 20 страници, добавят още от “Протестна мрежа”.

От пресцентъра на МВР заявиха, че задръжаните са оказали съпротива на органите на реда, блъскали униформените, обръщали по пътя си контейнери за смет, използвали пиратки и държали се непристойно и арогантно. Двама от задържаните са били съответно с 4.3 и 3.11 промила алкохол в кръвта.

Част от задържаните са и криминално проявени за различни престъпления – кражби, унищожаване и повреждане, притежание на наркотици, хулиганство.

По време на 118-ия пореден протест в София се стигна и до сблъсъци между демонстранти и полиция.

В началото протестиращите се събраха пред Министерски съвет, а след това се опитаха да тръгнат по бул. “Дондуков”, но части на полицията и жандармерията препречиха пътя им.

След това протестиращите тръгнаха към парламента по бул. “Цар Освободител”. До градинката “Кристал” имаше кратко меле с полицията.

Шествието продължи през площада на Народното събрание към Университета и бул. “Васил Левски”. На няколко пъти протестиращите се опитваха да свият по преките улички към сградата на МВР, но части на полицията и жандармерията ги блокираха. 

Статията "Протестиращи искат МВР да пусне мъж, арестуван заради полицейска каска" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Брюксел отпуска два пъти по-малко евросредства за земеделците

/КРОСС/ Еврокомисията е одобрила изплащането на допълнителни земеделски субсидии от държавния бюджет, обяви агроведомството, пише "Труд". Вместо обещаните от правителството 60 млн. лв. фермерите ще вземат само 32 млн. лв. за нивите, които обработват, тъй като Брюксел е одобрил такава сума.Тютюнопроизводителите пък ще получат 11,5 млн. лв., осигурени с актуализацията на бюджета за 2013 г. На животновъдите ще бъдат изплатени бюджетни субсидии на два транша. Първият ще е още този месец, а вторият - в началото на 2014 г. Пари ще има само за фермери, които са отглеждали към 28 февруари 2009 г. минимум 10 говеда или биволи или пък 5 крави с бозаещи телета. За тези, които отглеждат овце и кози майки, прагът за подпомагане е 50 животни.

Листовките за шофьори в София – масово манипулирани

Петима от 19-те инспектори са със спрени права

    


Ханс Петер Ул, адвокат на Цветанов: Прокуратурата действа по поръчка


Объркан съм от състоянието на прокуратурата в тази държава.  Прокуратурата поиска отвод на съдебния състав въз основа на статии във вестници с доста съмнителна репутация и без да има доказаност на твърденията в тези публикации.

Това заяви доктор Ханс Петер Улф, който е един от тримата адвокати на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и се яви в четвъртък в съдебната зала. Цветанов е обвинен, че не е разпоредил СРС и така е възпрепятствал разследване. Съдия Димитрина Ангелова си...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване