Варненски учители класирани на първо място в националния конкурс "Училището – желана територия за ученика"

Началните учителки по английски език в ОУ "Добри Чинтулов" - Варна Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева са класирани на първо място в Националния конкурс ,,Училището – желана територия за ученика”, организиран от МОН в направление: Възможности за развитие на интересите и способностите на учениците и ангажиране на свободното им време.

Кола блъсна 19-годишна българка в Малта

Деветнайсетгодишна българка е блъсната от кола на крайбрежния булевард в град Гзира в Малта днес към 14:10, съобщи maltatoday.

Жената, която живее в град Мсида, е била ударена от "Мини купър", управляван от 19-годишен малтиец от град Слиема. 

Българката е откарана в болница с тежки наранявания.
Деветнайсетгодишна българка е блъсната от кола на крайбрежния булевард в град Гзира в Малта днес към 14:10, съобщи maltatoday. Жената, която живее в град Мсида, е била ударена от "Мини купър", управляван от 19-годишен малтиец от град Слиема. Българката е откарана в болница с тежки наранявания.

Обявиха бедствие в Омуртаг - няма вода

Град Омуртаг обяви бедствено положение заради липса на вода. Решението взе специално сформиран кризисен щаб на спешно заседание. Това съобщи кметът на града Неждет Шабан.

Турските тираджии отпушиха границата заради Курбан Байрама (обзор)

След дни блокада на ГКПП Капъкуле малко преди 15 ч днес турските превозвачи се изтеглиха от изходните и входните трасета на пункта.

Стотици вече изнемогващи шофьори на камиони въздъхнаха. Трафикът към съседна Турция тръгна, макар и бавно заради струпалите се и чакащи да минат контролите на плаца на Капитан Андреево стотици тежкотоварни След дни блокада на ГКПП Капъкуле малко преди 15 ч днес турските превозвачи се изтеглиха от изходните и входните трасета на пункта. Стотици вече изнемогващи шофьори на камиони въздъхнаха. Трафикът към съседна Турция тръгна, макар и бавно заради струпалите се и чакащи да минат контролите на плаца на Капитан Андреево стотици тежкотоварни

ЕСО се оттегля от енергийната борса

София /КРОСС/ ЕСО не иска да бъде оператор на електроенергийната борса, която трябва да заработи у нас. Компанията е оттеглила от ДКЕВР заявлението си за получаване на такъв лиценз, съобщи Еленко Божков, член на регулатора.Писмото за отказ е подадено миналата седмица лично от новия изпълнителен директор на ЕСО Валентин Колев. Според Божков оттеглянето на държавната компания от енергийната борса не е проблем, защото може да бъде заменена от всяко друго държавно или частно дружество, което отговаря на изискванията. Ситуацията към момента обаче може да забави въвеждането на борса за ток в България, съобщи "Стандарт".

Джакпотите оцеляха и продължават да се трупат за неделя

Джакпотите в игрите на Български спортен тотализатор оцеляха в днешния 81-ви тираж и за неделя се очаква да се натрупат още по-атрактивни суми. За следващия 82-ри тираж в играта 6/42 се очаква сумата да достигне 270 000 лева. Размерът на джакпота в първо теглене на играта 6/49 се очаква да бъде 36 000 лева, а във второ теглене на същата игра ще се натрупа печалба от 245 000 лева. В 81-ви тираж печелившите числа в играта 6/42 са 4, 12, 19, 23, 28, 40. Комбинацията на късмета в първо теглене на най-старата игра 6/49 е 9, 10, 21, 28, 30, 46, а във...

Пернишката банда Twist и столичната I.T.S.I. ще разтресат Перник с епицентър клуб "Търтеите" в съботната вечер

Пернишката банда Twist и софийската I.T.S.I. се събират в Перник, за да изнесат уникален концерт за почитателите на твърдата музика, научи репортер на ZaPernik.com.

Събитието, което ще разтресе миньорския град ще се състои в събота (12.10) от 20:00 часа в клуб "Търтеите" (бившия "Пер Ту") в пернишкия квартал "Изток". Входът за концерта е свободен, а настроението гарантирано. Двете банди, които се събират, за да зарадват феновете на...

Продължава

Прокурор погва качулките на "Герена"

София /КРОСС/ Прокуратурата се е самосезирала и ще разследва инцидента от вторник, когато ултраси с качулки на главите нахлуха в залата за пресконференции на "Герена", а после съблякоха Ивайло Петев."От прокуратурата поканиха представители на клуба да дадат обяснение", призна Константин Баждеков, цитиран от "24 часа".

Рейна спи с фланелка на Балотели

Вратарят на Наполи Пепе Рейна направи любопитно признание пред испанско радио. Вратарят, който е собственост на Ливърпул сподели, че спи с фланелка на... Марио Балотели! Стражът записа името в историята, след като се превърна в първия вратар, успявал да спаси дузпа на Балотели. Рейна хвана удара на италианския национал от бялата точка в дербито срещу Милан, което Наполи спечели с 2:1. „Нямаше как да не поискам фланелката на Марио, след като спасих дузпата му. Това бе исторически момент“, коментира Рейна. „Той ми я даде след мача, а след като се...

19-годишна българка пострада тежко след удар от кола в Малта

Деветнайсетгодишна българка е блъсната от кола на крайбрежния булевард в град Гзира в Малта днес към 14:10, съобщи maltatoday.

Жената, която живее в град Мсида, е била ударена от Деветнайсетгодишна българка е блъсната от кола на крайбрежния булевард в град Гзира в Малта днес към 14:10, съобщи maltatoday. Жената, която живее в град Мсида, е била ударена от "Мини купър", управляван от 19-годишен малтиец от град Слиема. Българката е откарана в болница с тежки наранявания.

Цигари да се продават само в лицензирани обекти

Целта е да се ограничи търговията с тютюневи стоки, които не са с платен акциз или са контрабандно внесени

Св. апостол и дякон Филип, Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски

Православен календар

Житие на св. апостол Филип, един от седемте дякони

След слизането на Пресветия Дух апостолите останали известно време в Йерусалим. Всекидневно се присъединявали към тях множества новоповярвали. Всички те живеели в единодушие и любов. Имали всичко общо. Всеки продавал имуществото си и донасял получените пари на апостолите. От тоя общ имот се давало на всеки, каквото му било нужно. Така че нямало между тях ни беден, ни богат.

С нарастването на броя на учениците възникнали някои несъгласия. Апостолите, заети с проповядване на словото Божие, не могли да се занимават с всички домакински потребности на християнското общество. Затова свикали вярващите и им предложили да изберат седем мъже. На тия благонравни мъже трябвало да се възложи задачата да раздават помощи и изобщо да се грижат за домакинските неща в Църквата.

Тъй на това служение били назначени хора, изпълнени с Дух Свети и с мъдрост. Имената им са: Стефан, Филип, Прохор, Никанор, Тимон, Пармен и Николай.

След избора те били изправени пред апостолите. След като се помолили, апостолите възложили върху тях ръцете си. Тия седем души били наречени дякони, служители.

На 11 октомври светата Църква чества паметта на един от тях – св. апостол Филип.

 Св. апостол Филип се родил в Кесария Палестинска.

Избран за дякон, той усърдно изпълнявал задълженията си.

Юдеите, като видели, че броят на вярващите все повече се увеличава, започнали да преследват Божията църква. Те убили с камъни архидякон Стефан. Мнозина вярващи напуснали Йерусалим и се пръснали по различни посоки. В градовете и селата, където се пръснали, те усърдно проповядвали словото Божие. Тъй че това гонение послужило за все по-широко разпространение на християнската вяра.

Дякон Филип, като оставил Йерусалим, дошъл в Самария, където усърдно проповядвал благата вест за спасителното дело на Богочовека. Народът с радост го слушал и се удивлявал на чудесата, които той вършел. Филип изгонвал нечисти духове и изцерявал болни. Повярвали в проповедта му много хора.

В Самария имало един човек на име Симон, известен като магьосник. Той също приел свето кръщение от Филип.

Апостолите, които продължили да пребивават в Йерусалим, чули, че много жители на Самария приели словото Божие по благовестението на дякон Филип, който в служението си се издигнал до степен на апостол.

Апостолите Петър и Йоан дошли също в Самария, за да помогнат на Филип в устрояването на Църквата там. Те почнали усилено да се молят за повярвалите, възлагали върху тях ръце. И всички те приели в себе си даровете на Пресветия Дух.

Сам Господ ръководил апостолите, като им внушавал какво да правят и къде да идат.

Така веднъж ангел Господен казал на Филип:

- Стани и тръгни към юг по пътя, който води от Йерусалим за Газа и който е пуст.

Филип послушал и отишъл на тоя път, където по това време пътувал в колесница един етиопянин. Този етиопянин, скопец, бил велможа на Кандакия, етиопска царица, пазител на всичките й съкровища. Бил на поклонение в Йерусалим. И той, като много други чужденци, вярвал в Моисеевия закон. Сега се връщал в родината си.

Седнал в колесницата си, той четял книгата на пророк Исаия.

В момента тъкмо четял думите на пророк Исаия за Изкупителя: “Като овца на клане бе заведен, и както агнето е безгласно пред своя стригач, тъй и Той не отваряше устата Си. При унижението Му Той бе лишен от справедлив съд. Но рода Му кой ще обясни? Защото се отнема животът Му от земята.”

Етиопският велможа не разбирал за кого говори пророкът. Господ, като видял искреното му желание да узнае истината, изпратил му неочаквана помощ. Дух Свети внушил на Филип да се приближи до колесницата и да заговори с него.

Филип се приближил и запитал велможата:

- Разбираш ли това, което четеш?

Велможата отговорил:

- Как ще мога, ако някой не ме упъти?

И помолил той Филип да се качи в колесницата, да седне при него и да му обясни прочетеното.

- Моля те, кажи ми – му рекъл той – за кого говори това пророкът.

Седнал в колесницата, Филип му обяснил смисъла на пророчеството. Благовестил му за Господа Иисуса.

Велможата слушал с дълбоко внимание. Като стигнали до една вода, той казал на Филип:

- Ето вода. Какво ми пречи да се кръстя?

- Ако вярваш от все сърце, можеш да се кръстиш – му отговорил Филип.

- Вярвам, че Иисус Христос е Син Божи – възторжено заявил етиоптянинът.

Колесницата спряла. Двамата влезли във водата. Филип кръстил велможата. Когато излезли от водата, Дух Свети слязъл над новопокръстения. Етиопянинът бил вече жив член на Църквата Божия.

Ангел Господен отдалечил Филип от това място. Скопецът вече не го видял. Радостно продължил пътя си за родината. Донесъл й най-скъпоценния дар – благовестието за Царството божие.

Св. Филип продължил апостолското си служение. Бил в град Азот. Обходил след това още много градове и села. Навсякъде неуморно разкривал истината за делото на Спасителя в тоя свят. Стигнал в Кесария при четирите си дъщери. Живял при тях и тук приемал новаповярвалите. Дъщерите му имали пророчески дар.

Св. апостол Павел, на път за Йерусалим, бил в Кесария. Отбил се в дома на св. Филип.

От Кесария Филип дошъл в лидийския град Тралия, Мала Азия. Тук служил на Църквата като епископ тралийски. Обърнал мнозина към Христа. Вършил и тук, както по много други места, големи чудеса.

Починал в дълбока старост, обичан от цялото си многобройно паство.

Житие на св. преподобни Теофан Начертани

Преп. Теофан Начертани живял във втората половина на осмия и първата половина на деветия век. Родината му е Палестина.

Теофан и по-големият му брат Теодор, паметта на когото се празнува на 27 декември, били монаси в палестинския манастирът “Св. Сава”. И двамата са наречени “начертани”, защото, по заповед на византийския император Теофил, иконоборец, по лицата им били начертани чрез нагорещени игли “позорни стихове”, които всъщност ги представяли като славни поборници и защитници на иконопочитанието.

Теофан бил син на благочестиви родители, които особено се отличавали със страннолюбие. Възпитани в дух на благочестие, получили и добро образование в дома на богатия си баща. Теофан и брат му Теодор постъпили на монашеско служение в лаврата “Св. Сава”. Плодовете на благодатното възпитание и образование се появили в подвига им през всички следващи дни на живота им.

През време на иконоборството в продължение на 25 години, Теофан бил ревностен защитник и изповедник на Православието. Такъв защитник и изповедник бил и брат му Теодор. И двамата били подложени на най-жестоки изтезания.

Теофан Начертани претърпял окови, глад, заточение. Неговият брат и сподвижник, Теодор, умрял в заточение. Теофан доживял до времето, когато било прекратено иконоборствоте.

Бил избран и поставен от цариградския патриарх св. Методий и никейския митрополит. Намерили се хора, недоволни от тоя избор. Те възразявали, че Теофан е сириец и че няма кой да поръчителствува за него, да установи, че е православен, а не иконоборец. Св. Методий, който бил също един от великите и прославени защитници на Православието срещу иконоборството, с авторитета си на патриарх цариградски, заявил:

- След такъв надпис по лицето му не е нужно да желаем по-добро свидетелство за неговата православна вероизповед!

Преподобни Теофан починал в 847 година, една година след смъртта на св. Методий Цариградски.

Той оставил редица съчинения в защита на Православието. Особено е известен као писател на канони, броят на които стига до 145. Тия от тях, които са посветени на светите апостоли, се считат като най-хубави.

Статията "Св. апостол и дякон Филип, Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иран изстрелва три спътника през 2014-та

/КРОСС/ До края на 2014 година Иран ще пусне три спътника в космоса, съобщава Press TV. Планира се Иран да изведе построените в страната спътници „Тадбир", „Шариф" и „Нахид" на орбита на 20 март 2014 година с помощта на ракетата-носител "Сафир B1". По-рано бе съобщено, че с поредната иранска „жива капсула" в космоса ще полети персийска котка.

Гръцкото правосъдие иска отмяна на имунитета на съпругата на лидера на "Златна зора"


Гръцкото правосъдие иска отмяна на парламентарния имунитет на съпругата на лидера на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Елени Зарулия заради това, че се е опитала да предаде куршум на съпруга си по време на задържането му в полицията, съобщи агенция "Франс прес", като се позовава на съдебен източник.

Съпругата на Никос Михалолиакос е обвинена, че се е опитала да внесе този куршум, скрит в пътна чанта, при посещение при мъжа си в сграда на полицията за борба с тероризма, където...

Онколози искат 10% повече пари от касата за 2014 г.

10% повече пари от тазгодишните да отпусне здравната каса през 2014 г. за лечение на онкоболести, настояват лекари. “Разчетите ни се базират на повишените разходи заради увеличаването на болните и въвеждането на нови медикаменти”, заяви проф. Галина Куртева, национален консултант по медицинска онкология при старта на IV конференция “МОРЕ 2013” 10% повече пари от тазгодишните да отпусне здравната каса през 2014 г. за лечение на онкоболести, настояват лекари. “Разчетите ни се базират на повишените разходи заради увеличаването на болните и въвеждането на нови медикаменти”, заяви проф. Галина Куртева, национален консултант по медицинска онкология при старта на IV конференция “МОРЕ 2013”

Ребел Уилсън се гордее с едрите си форми

За да си известна актриса, не е задължително да тежиш 50 кг и да имаш внушително деколте. 27-годишната звезда Ребел Уилсън („Шаферки“) определено разполага със сериозна гръдна обиколка, но и по килограми надминава дори рубенсовия идеал за женско тяло.

“Българи - цигани!” крещят в Ереван към националите (Обзор)

Невиждана враждебност и агресия в цялата история на футболните ни национали се стовари над тима на България. Повече от 100 озверели арменски запалянковци закрещяха неистово “Българи - цигани!”, “Българи - педерасти!” и други нецензурни скандирания при появата на нашите на аерогарата. 


Кордон от около 40 полицаи успя с мъка да овладее положение Невиждана враждебност и агресия в цялата история на футболните ни национали се стовари над тима на България. Повече от 100 озверели арменски запалянковци закрещяха неистово “Българи - цигани!”, “Българи - педерасти!” и други нецензурни скандирания при появата на нашите на аерогарата. Кордон от около 40 полицаи успя с мъка да овладее положение

Посрещнаха националите ни в Армения с „Българи – цигани!“ (видео)

Посрещането в Ереван. Снимка: БФС

Националният отбор на България по футбол бе посрещнат със скандирания “Българи – цигани!” при пристигането си за световната квалификация в Ереван.

На летището в Ереван феновете на арменския тим бяха отцепени от полицията, но силите на реда не успяха да предотвратят хвърлянето на димки и бомбички.

Превъзбудени арменски хулигани, нищо повече! Но и нищо европейско, уви! – коментираха във Facebook от Българския футболен съюз.

Футболният двубой между България и Армения е в петък от 18 ч.

 

Статията "Посрещнаха националите ни в Армения с „Българи – цигани!“ (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Задържаха трима с наркотици за денонощие във Варна

При извършени полицейски проверки на територията на Варна през изминалото денонощие са задържани три лица за притежание на наркотици, съобщиха от полицията. На 8 октомври, около 11:30 ч., в близост до заведение в кв. “Вл. Варненчик” е извършена полицейска проверка на лицето Р.

Последно: Гърците ще строят завода за боклук в София

Тричленен състав на Върховния административен съд на Република България реши, гръцкото бединение "Актор АД - Хелектор АД" да строи завод за отпадъци в столицата. Решението е окончателно.

Отложиха дело заради противоречиви експертизи

Съдебен процес за катастрофа, завършила със смърт, не тръгна днес в Окръжен съд-Разград заради противоречиви експертизи. Съдия Димитричка Василева установи съществени разлики между автотехническите експертизи на досъдебното производство и в съдебната фаза. Подсъдима по делото е 20-годишната Фатме Ямакова от Цар Калоян. На 18 август миналата година при управление на автомобил „Опел Корса” тя е причинила ПТП, при което е загинал 40-годишният Сали Зоров от Цар Калоян. Мъжът управлявал мотоциклета на сина си, движел се по път с предимство, а жената...

Поскъпването на метана се отлага

Рязкото поскъпване на метана се отлага - за 2020 година, съобщава Нова телевизия. Европейската комисия е дала съгласие страната ни да продължи да облага с по-ниска ставка това гориво, съобщи заместник финансовият министър Даниела Петкова. Без това разрешение налогът трябваше да скочи с 500%, а цената горивото да поскъпне с поне 30 стотинки и да достигне 2,10 лева на килограм....

Любослав Пенев: Не сме стреснати от посрещането на летището


Българският национален отбор по футбол няма притеснения от недружелюбното посрещане на летището в Ереван, заяви селекционерът Любослав Пенев.

"Ако някой е целил да стресне отбора на летището, не го е постигнал. Има комисии, които се занимават с този тип прояви, мен ме интересува само футболната част", каза той.

Пенев заяви, че отборът е подготвен за мачовете от световните квалификации срещу Армения и Чехия, първият от които в петък. 

"Готови сме, не само за мача...

Гюнай Хюсмен отново победи държавата

След като преди година агробизнесменът от Исперих Гюнай Хюсмен осъди Прокуратурата да го обезщети с 60 000 лв. за несправедливо обвинение сега спечели и процес срещу друга държавна институция – РДНСК. Повод за делото в Административен съд-Разград бяха противоречиви решения на строителния контрол, които спират бизнесинициатива на Хюсмен. Настояването му бе в съдът да отмени заповед на РДНСК от 25 юни, която забранява на мястото на съборена кравеферма да бъде построен навес за селскостопанска техника. Експертите от държавната институция твърдят,...

Чуждите медии за случая Пеевски, прехода и модела на мутрите

България се промени и съмнителните типове вече не са секси

Осигуриха лечение на момиче с диагнозата на Стилиян Петров

23-годишната Радислава Василева от Видин, която страда от остра миелоидна левкемия, заболяването, от което страда и футболистът Стилиян Петров, ще бъде лекувана в Германия, след като събра необходимите за това средства. 
Тежката диагноза била поставена на Ради през 2011 г. след прекарана бронхопневмония. От тогава всеки месец е на поддържаща 23-годишната Радислава Василева от Видин, която страда от остра миелоидна левкемия, заболяването, от което страда и футболистът Стилиян Петров, ще бъде лекувана в Германия, след като събра необходимите за това средства. Тежката диагноза била поставена на Ради през 2011 г. след прекарана бронхопневмония. От тогава всеки месец е на поддържаща

ЕК: Мониторинговият доклад за България и Румъния ще излезе в края на януари

/КРОСС/ Миниторинговият доклад за България и Румъния ще излезе в края на януари, потвърди днес официално Европейската комисия. Докладът бе обявен за края на годината. България имаше предимство пред Румъния с година време за даване на политическа оценка, докато северната ни съседка бе под контрол 6 месеца. Дали по тактически причини или заради коледните празници, но докладите за България и Румъния ще излязат в края на януари. Говорителят на Комисията Марк Грей поясни пред bTV, че не става въпрос за отлагане, а по-скоро за традиция. Наблюдатели смятат, че докладът излиза през януари, за да не се появяват спекулации около редовната среща на върха и проблемът с влизането в безвизовата зона на двете страни. Френски дипломати заявиха миналата седмица, че не се очакват много добри оценки за двете страни, а скептичните държави, блокиращи ни за Шенген, ще омекотят позицията си само при положителен доклад.

САЩ спряха помощ за Египет. Кайро роптае, но не се дава

Египетското правителство изрази недоволство от решението на Вашингтон да спре временно част от военната си помощ за арабската държава във връзка с погрома над протестите на ислямисти, които подкрепят сваления президент Морси.

Фалстарт на делото срещу Цветанов (Обзор)

С фалстарт започна процесът срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокуратурата настоя съдията по делото Димитрина Ангелова да се оттегли заради съмнения, че е близка с адвоката на Цветанов Менко Менков.
Бившият МВР шеф вчера седна на подсъдимата скамейка по обвинение, че е сложил 6 пъти резолюция “Не!!!” на прокурорско искане за... С фалстарт започна процесът срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокуратурата настоя съдията по делото Димитрина Ангелова да се оттегли заради съмнения, че е близка с адвоката на Цветанов Менко Менков. Бившият МВР шеф вчера седна на подсъдимата скамейка по обвинение, че е сложил 6 пъти резолюция “Не!!!” на прокурорско искане за...

Орешарски: Трябва да търсим решения на икономическите проблеми

София /КМРОСС/ Условията за правене на бизнес и актуалната икономическа обстановка обсъди министър-председателят Пламен Орешарски с Гръцкия бизнес съвет. Премиерът запозна участниците с основните намерения на кабинета и с първите действия на правителството, като основен акцент беше бизнес климатът. В рамките на разговора бяха обсъдени и общи за двете страни проблеми, сред които безработицата сред младите хора.Според премиера, най-актуалните въпроси днес са възстановяването на конкурентоспособността и смекчаване на дисбалансите в еврозоната. „Трябва да търсим решения на икономическите проблеми. В противен случай те ще прераснат в други проблеми", каза г-н Орешарски. Позицията му е, че държавата трябва да има активна роля по отношение на конкурентоспособността, справедливостта и социалните права. Той обърна специално внимание на мерките на правителството за облекчаване на административната тежест върху бизнеса. Премиерът изтъкна и необходимостта от засилване на професионализацията на обучението.

Шефът на ДАНС: Няма заплаха за националната сигурност

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев отрече за страната ни да има заплаха за националната сигурност. След като беше изслушан от парламентарната комисия за контрол на спецслужбите, той все пак призна, че съществува проблем с бежанците от Сирия, защото страната ни до момента не се е сблъсквала с такава вълна от емигранти.

Стоянович обиколи Русия, Молдова и Украйна с кола

Изложбата на тракийското злато предизвикала фурор в Москва

Индексите в САЩ с втора най-добра сесия за годината на вълните на надеждата

Републиканската партия предложи временно повишаване на тавана на дълга в замяна на обсъждане с президента на други проблеми на бюджета и дефицита

    


Борис Бекер представи автобиографията си във Франкфурт

/КРОСС/ Известният немски тенисист Борис Бекер представи своята автобиография "Животът не е игра" (Das Leben ist Kein Spiel) в рамките на 65-ия Франкфуртския панаир на книгата, съобщи РИА "Новости".В немската преса книгата, разкриваща интимни подробности около живота на спортиста, предизвика смут още преди началото на изложението. A презентацията, в която Бекер участва заедно със съавтора на книгата Кристиан Шомерс, предизвика хаос в спокойния живот на изложението. До щанда на издателство Herbig бе практически невъзможно да се достигне, а на главните виновници за шумотевицата им се наложи да си пробиват път през тълпата от репортери. По време на презентацията Бекер заяви, че не смята книгата си за „откровение" или „разобличение". "Нямах намерение да правя от тази книга някакъв стриптийз или скандал. Да, разказвам за моята бивша любов - майка на дъщеря ми, и за сегашната си съпруга , но това е мое право - да разкажа истината, защото това са хората, които обичам и те играят важна роля в живота ми през последните седемнайсет година", каза той. В тази книга тенисистът откровено говори за живота си през последното десетилетие . Скандалните му отношения с руския модел Анджела Ермакова и раждането на дъщеря им Анна в началото на 2000 г. бяха основна тема на таблоидите в света. Ермакова съди тенисиста, за да признае общото им дете. Близо две години той отричаше бащинството си , но в крайна сметка припозна момиченцето

Реформаторският блок предлага ново сезиране на КС срещу оставането на Пеевски като депутат

Утре Реформаторският блок внася при президента Росен Плевнелиевконкретно предложение за ново сезиране на Конституционния съд с искане да бъде обявено за противоконституционно оставането на Делян Пеевски в Народното събрание, информират с официално съобщение от блока.

Партиите от Реформаторския блок не са парламентарни и немогат те самите да сезират КС, затова се налага да отправят предложението си чрез някоя от институциите, които имат това право.

КС не може да бъде...

Гаел тренира на пълни обороти в Локо Сф

През днешния ден програмата на представителния отбор на Локомотив Сф се състоя от сутрешна тренировка, на която тимът имаше двустранна игра, последва разбор с разглеждане на видеоматериали от различни мачове, а след това и втора тренировка, информира официалният сайт на тима http://lokomotivsofia.bg. От второто тренировъчно занимане бяха освободени по-голямата част от футболистите, като им беше дадена почивка, а в следобедното занятие участие взеха играчите, които се нуждаят от наваксване с подготовката или се възстановяват от контузии. От днес...

Прокурор погва качулките на "Герена"

Прокуратурата се е самосезирала и ще разследва инцидента от вторник, когато ултраси с качулки на главите нахлуха в залата за пресконференции на “Герена”, а после съблякоха Ивайло Петев.

“От прокуратурата поканиха представители на клуба да дадат обяснение”, призна Константин Баждеков.














Прокуратурата се е самосезирала и ще разследва инцидента от вторник, когато ултраси с качулки на главите нахлуха в залата за пресконференции на “Герена”, а после съблякоха Ивайло Петев. “От прокуратурата поканиха представители на клуба да дадат обяснение”, призна Константин Баждеков.

Отнемат имоти на бивш депутат от ГЕРБ

Държавни имоти, използвани неправомерно години наред от бившия депутат от ГЕРБ Николай Коцев, ще му бъдат отнети, съобщи областната администрация във Враца.
Комисия, назначена от губернатора Венцислав Василев, е извършила проверка на всички държавни имоти и е констатирала, че ексобластният лидер на ГЕРБ ползвал неправомерно бившата резиденция на Държавни имоти, използвани неправомерно години наред от бившия депутат от ГЕРБ Николай Коцев, ще му бъдат отнети, съобщи областната администрация във Враца. Комисия, назначена от губернатора Венцислав Василев, е извършила проверка на всички държавни имоти и е констатирала, че ексобластният лидер на ГЕРБ ползвал неправомерно бившата резиденция на

Франция искала начало на нови отношения с Турция след "ненужната турбулентност"


Франция желае да постави началото на нови отношения с Турция след "ненужната турбулентност", навредила на двустранните отношения, заяви за агенция "Франс прес" френският министър, отговарящ за съживяването на промишлеността, Арно Монтбур по време на посещение в Турция.

Става дума да се постави началото на отношения, основани на трайно приятелство след ненужната турбулентност, посочи Монтбур след среща в Анкара с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

Целта на нашите две...

“Моряците” ще разчитат на Окоро срещу “Марек”

Нигерийският полузащитник на “Черно море” Стенли Окоро усети болки в началото на днешното сутрешното занимание на тима. Оказа се, че няма нищо сериозно и след консултация халфът продължи възстановяването редом с останалите. Очаква се Окоро да бъде сред титулярните 11 за реванша за купата с “Марек” в събота от 15 ч.

Москва спира "Мегатонове в мегавати"

Русия е информирала официално САЩ, че няма интерес от продължаване на един от най-успешните договори между двете страни за ядрено разоръжаване, предаде АФП. Срокът на действие на подписаното през 1993 г. Споразумение за закупуване на високообогатен уран изтича в края на тази година. То е известно още като “Мегатонове в мегавати”. Русия е информирала официално САЩ, че няма интерес от продължаване на един от най-успешните договори между двете страни за ядрено разоръжаване, предаде АФП. Срокът на действие на подписаното през 1993 г. Споразумение за закупуване на високообогатен уран изтича в края на тази година. То е известно още като “Мегатонове в мегавати”.

Мадона влиза в Songwriters Hall of Fame

/КРОСС/ Мадона, Джон Меленкамп, Джими Пейдж и Робърт Плант от "Лед цепелин" са сред номинираните за влизане в Залата на славата на авторите на песни (Songwriters Hall of Fame) през 2014 г., съобщи АП. В списъка намират място и Рей Дейвис, Синди Лоупър, Линда Пери, Винс Гил, Найл Роджърс и Бърнард Едуардс, Донован, Кат Стивънс. Церемонията ще се състои на 12 юни в нюйорксия хотел "Мариот Маркиз".В Залата на славата на авторите на песни ще бъдат въведени и създателят на "Midnight Train to Georgia" Джим Уедърли, Уилям "Мики" Стивънсън от "Мотаун", както и създателите на кънтри хитове Боби Брадок и Бил Андерсън.Songwriters Hall of Fame е основана през 1969 година от музикалните издатели Абе Олман и Хауи Ричмънд. Към днешна дата в Залата на славата влизат около 400 музиканти от целия свят. Сред тях са Боб Дилън, Ерик Клептън, Фил Колинс, Марая Кери, дори и цялата група Queen.

19-годишна българка бе блъсната от кола в Малта

Деветнайсетгодишна българка бе блъсната от кола на крайбрежния булевард в град Гзира в Малта днес следобед, съобщи малтийски информационен сайт. Жената, която живее в град Мсида, е била ударена от "Мини купър", управляван от 19-годишен малтиец, предава БТА. Българката е приета в болница с тежки наранявания....

Ще подписваме счетоводни документи с цифров код

Вместо с подпис счетоводните документи да бъдат парафирани с цифров идентификатор. Промяната е част от предложените от кабинета промени в закона за счетоводнството.

Махмуд Абас се съгласи на среща с Нетаняху

/КРОСС/ Палестинският президент Махмуд Абас се съгласи да разговаря с израелския премиер Бенямин Нетаняху, пише The Jerusalem Post.Изданието отбелязва, че Абас се съгласил да се срещне с Нетаняху без предварителни условия. Палестинската страна е информирал правителството на САЩ за намерението си.Предполага се, че срещата ще се проведе в най-скоро време в Йерусалим.

137 млн. лв. няма да стигнат на Здравната каса да плати на болниците

Ако от бюджета на Здравната каса се вземат 2%, които чрез частните осигурителни фондове се дават за болниците, извънболничната помощ няма да издържи. С тези думи директорът на касата д-р Румяна Тодорова коментира предложените по-рано днес от здравния министър промени в модела на финансиране в сектора, според които болниците ще подписват договорите си вече не с касата, а с частните осигурителни фондове.

"168 часа": Палачът на комунистите Никола Гешев е останал жив

"168 часа" стартира поредица, посветена на загадките около живота на легендарния полицай Никола Гешев, неговите агент-провокатори и контактите им със световноизвестния разузнавач Ким Филби. В първата част четете нова версия, според която топполицаят не е убит на границата след преврата на 9 септември 1944 г. и успява да стигне до Истанбул с

Ден 119: "Партийната държава ни отвращава"

След като не успяха да достигнат до премиера по време на срещата му в хотел "Шератон", протестиращите се насочиха отново към площад "Независимост" и Президентството

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване