От ГЕРБ сгафика с вота на недоверие

Гаф в документа за искане на вот на недоверие на кабинета "Орешарски" допусна ГЕРБ днес. Сред подписите на народни избраници се мъдри и този на напусналата вече депутатка Йоана Кирова.

Пореден взрив в Пакистан уби 5-има и рани 20 души

Бомбата е избухнала на оживен пазар в град Квета – столицата на Белуджистан

"Марек Юнион Ивкони" ще атакува Шампионската лига с най-младия отбор


Волейболният шампион на България "Марек Юнион Ивкони" ще има най-младия отбор сред всички участници в при второто си участие в Шампионската лига. 

Дупнишкият тим няма да може да разчита на трима от основните си играчи от миналия сезон. Капитанът Тодор Вълчев замина за шампиона на Тунис "Сфакс", Дмитрий Бахов е в румънския "Томис", а Костадин Гаджанов премина във вицешампиона КВК "Габрово".

"Целта, която сме си поставили като играчи, е да дадем най-доброто от себе си, а...

Брюксел маха соята от каймата

вропейският съюз се готви да премахне изцяло соята от мляното месо. Това предвижда еврорегламент, който влиза в сила от Нова година, потвърдиха пред “Труд” от Асоциацията на месопреработвателите в България. 
Занапред каймата и мляното месо ще трябва да се правят само от чист продукт, без соя, консерванти и други добавки. Те ще съдържат само обезко вропейският съюз се готви да премахне изцяло соята от мляното месо. Това предвижда еврорегламент, който влиза в сила от Нова година, потвърдиха пред “Труд” от Асоциацията на месопреработвателите в България. Занапред каймата и мляното месо ще трябва да се правят само от чист продукт, без соя, консерванти и други добавки. Те ще съдържат само обезко

Кантона: Във Франция няма футболна култура

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона заяви, че в родината му Франция липсва футболна култура. Напоследък все по-сериозно се говори за френския шампионат заради тимове като ПСЖ и Монако, които инвестират сериозни суми за трансфер, но според Кантона, Лига 1 е много далеч от останалите водещи първенства в Европа и света. „В Рио де Жанейро има шест водещи клуба, същото е и в Лондон. В други големи градове като Рим, Барселона, Милано, Мадрид, Буенос Айрес, Манчестър, Истанбул, има поне по два сериозни клуба“, заяви Кантона пред вестник „...

Михайлов готов с протест до ФИФА

Борислав Михайлов сезира с протест ФИФА за посрещането, което арменски фенове устроиха на нашите в Ереван. Реакцията дойде още в четвъртък следобед, часове след пристигането. 


А вицепрезидентът на арменския футбол Армен Минасян призова за спокойствие местните фенове от сайта на федерацията. Апелът дойде час преди грозните сцени на летището. “В Борислав Михайлов сезира с протест ФИФА за посрещането, което арменски фенове устроиха на нашите в Ереван. Реакцията дойде още в четвъртък следобед, часове след пристигането. А вицепрезидентът на арменския футбол Армен Минасян призова за спокойствие местните фенове от сайта на федерацията. Апелът дойде час преди грозните сцени на летището. “В

66% от бежанците в София, влезлите вече са 5805 (обзор)

66% от влезлите у нас 5805 бежанци са в София. 3860 от тях са сирийци, жените и децата са около 2000.  1786 души са настанени на външни адреси в столицата, други 552-ма - в с. Баня, съобщиха вчера на извънредна сесия на СОС за кризата с търсещите закрила чужденци. На нея дойдоха зам. вътрешният министър 66% от влезлите у нас 5805 бежанци са в София. 3860 от тях са сирийци, жените и децата са около 2000. 1786 души са настанени на външни адреси в столицата, други 552-ма - в с. Баня, съобщиха вчера на извънредна сесия на СОС за кризата с търсещите закрила чужденци. На нея дойдоха зам. вътрешният министър

Футболистите и треньорите на "Спартак" (Вн): Ще доиграем полусезона

Треньорът Георги Иванов (Геша) обяви, че „Спартак 1918“ имитира тренировки и очаква футболистите да отпадат физически в края на оставащите 4 мача от есенния полусезон на „Б“ група. В тях спартаклии приемат „Марек“ и „Хасково“ и гостуват на „Дунав“ и „Витоша“ (Бистрица).

Мадона: Искам Брад Пит!

Анджелина Джоли треска я тресе, след като стана ясно, че поп кралицата Мадона си пада по Брад Пит.

Прокурори разследват бой с питбули

Четири сигнала с искане за проверка на бой между питбули са изпратени в Районната прокуратура в Пловдив. Те пристигнали на електронната поща на обвинителите от личните имейли на възмутени природозащитници. Недоволството е предизвикано от три фотоса, пуснати на профила на Антон Ангелов от пазарджишкото село Синитево. На тях се виждат двама мъже, Четири сигнала с искане за проверка на бой между питбули са изпратени в Районната прокуратура в Пловдив. Те пристигнали на електронната поща на обвинителите от личните имейли на възмутени природозащитници. Недоволството е предизвикано от три фотоса, пуснати на профила на Антон Ангелов от пазарджишкото село Синитево. На тях се виждат двама мъже,

ЦСКА спасява зала “Армеец”

Волейболният ЦСКА е на път да спаси тренировъчната си зала “Армеец” на 4-ти километър, в която се подготвят децата на клуба. 


“Има надежда да стигнем до разбирателство с Министерството на икономиката, което е собственик, разговаряме за условията, но повече яснота ще има другата седмица”, заяви треньорът на мъжкия тим Александър Попов. 
Зала “ Волейболният ЦСКА е на път да спаси тренировъчната си зала “Армеец” на 4-ти километър, в която се подготвят децата на клуба. “Има надежда да стигнем до разбирателство с Министерството на икономиката, което е собственик, разговаряме за условията, но повече яснота ще има другата седмица”, заяви треньорът на мъжкия тим Александър Попов. Зала “

Трафопост замрази Българския Лувър

Министерството на културата (МК) неофициално е замразило работата по т.нар. Български Лувър. Строителят "Главболгарстрой" не може да предаде обекта за експлоатация заради един трафопост, съобщиха източници на "Труд".
Трафопостът е ангажимент на МК, но то се бави с построяването му. Без съоръжението не може да се издаде акт 16, който позволява... Министерството на културата (МК) неофициално е замразило работата по т.нар. Български Лувър. Строителят "Главболгарстрой" не може да предаде обекта за експлоатация заради един трафопост, съобщиха източници на "Труд". Трафопостът е ангажимент на МК, но то се бави с построяването му. Без съоръжението не може да се издаде акт 16, който позволява...

Шест жени в новото правителство, назначено от краля на Мароко

Кралят на Мароко Мохамед Шести назначи ново правителство, водено от Абделилах Бенкиран след оттеглянето на министрите от партия "Истиклал" (Независимост) от кабинета през юли, съобщи министърът на правосъдието и свободите Мустафа Рамид, цитиран от Франс прес. В новото правителство влизат шест жени, за разлика от миналия кабинет, където имаше само една. Шестима министри от "Истиклал" подадоха оставки през юли, като с това предизвикаха правителствена криза. Основните промени в новия кабинет са оттеглянето на ислямиста Саад-Един ел Османи от поста...

Съд обяви бивш треньор на България за мъртъв

Пореден пикантен скандал избухна в Германия около бившия треньор на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус. Съдът в Мюнхен го обяви за мъртъв.

Причината за това все още не е ясна, но в случая е замесена четвъртата и последна засега бивша съпруга на футболиста Лилиана. Тя осъди бившия си съпруг на издръжка от 35 000 евро и месеци Пореден пикантен скандал избухна в Германия около бившия треньор на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус. Съдът в Мюнхен го обяви за мъртъв. Причината за това все още не е ясна, но в случая е замесена четвъртата и последна засега бивша съпруга на футболиста Лилиана. Тя осъди бившия си съпруг на издръжка от 35 000 евро и месеци

Cheese 2013 – защо българи могат да продават домашно сирене в Италия, а у нас – не?

Български изложител пред щанд с домашно приготвени сирена и млека, на изложението на сиренето в гр. Бра. Снимки: авторката

Човек би помислил, че пухкавите ангелчета от бароковите църкви в градчето Бра (сами по себе си пирове на архитектурата) са отражение на местните кулинарни традиции.
Тук именно се проведе набиращото все по-голяма популярност международно изложение на сиренето - Cheese 2013 (в края на септември), привлякло над 250 хиляди посетители, любители на млякото и всичките му производни.

Бра, с население приблизително колкото град Лом, се намира в центъра на т. нар. Долина на храната – северозападно парче земя в Италия, известно от десетилетия като гастрономически център.
Изложението Cheese включи неизбродимо количество щандове с разнородни, отворени за дегустация млечни продукти, но и уъркшопове, дискусии и конференции. Тук се срещаха потребители, дегустиращи из улиците от сутрин до вечер, производители, овчари, експерти, журналисти и активисти. Това беше и мястото, на което българските производители се чувстваха като „у дома си“. Защото в Италия т. нар. занаятчийски (непромишлени) продукти са високо ценени и държавата силно стимулира присъствието им на пазара.

Български продукти на изложението Cheese в Италия.

Защо някои сирена са по-различни и с малко по-завишена цена в сравнение с масово произведените? (У нас няма голяма разлика в цените). В страни като Италия потребителите разбират - и с небцето, и по пътя на логиката. Това е естествен резултат и се получава, когато млекодайните животни пасат на голяма надморска височина, когато хората, занимаващи се с производството, работят над 10 часа на ден и посвещават живота си на „раждането“ на специфичен продукт в малки количества. И когато те са избрали да съхранят изчезващи традиции в животновъдството и производството на млечни продукти, оставайки в загиващ селски район.

Населението в 1130 населени места в България варира между 1 и 49 души, според статистики от края на 2012 г.
За експерти от Института за изследване на населението и човека при БАН обезлюдените български селища призраци са към 500. „Отрязъци“ от картата, например Северозападния регион, са като озонови дупки на България. А столицата според прогнозите до 2020 г. ще наподобява нещо като полис.

Законите у нас обясняват уязвимостта на българските фермери, на населението в земеделските райони като цяло. От началото на прехода потенциални производители на хранителни продукти нямат възможност да се регистрират като производители. Поради това те нямат достъп до пазара. Това на практика означава, че дядо Петър е принуден да продава млякото си за жълти стотинки на мандрите, вместо да произвежда свои продукти и да ги продава на цена, която да му позволи да изкарва прехраната си и да задържи, например, внука си на село (в някои страни се случвало, казват…!).

Изложител гордо показва своето сирене. Снимки: авторката

Българската занаятчийска продукция, представена на изложението Cheese, беше възприета като особено ценно усилие за съхраняване на застрашени от изчезване храни, традиции и животински видове. Изложението е сред малкото места, на които дребните български производители имат шанс да покажат и продават своята продукция като истински търговци – нещо от което са болезнено лишени у нас. Тук бяха представени зеленото сирене от Черни Вит и млечните продукти от рядко срещаната у нас порода каракачанска овца, отглеждана от фермера Сидер Седефчев. Тези две български производителски инициативи са подкрепени от т.нар. „президиуми“ на организацията, която промотира застрашени уникални продукти или животински видове. Темата за липсата на социални възможности за фермерите беше сред ключовите дискусии на изложението.
„Дойдоха хора от най-различни държави, които познават сиренето от предишни изложения, за ...

Евродепутатите одобриха правилата за работа на новата система за гранично наблюдение


Държавите членки на Европейския съюз ще бъдат по‑добре подготвени при засичането, предотвратяването и борбата с незаконната имиграция. Те ще могат също да спасяват живота на имигрантите, благодарение на новата система за наблюдение на границите – Eurosur. Оперативните правила на системата бяха одобрени от Европейския парламента в четвъртък, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Eurosur ще позволи на държавите членки да обменят в реално време снимки и данни за развитието на...

За честта на лентичката

ГЕРБ внесе второ искане за вот на недоверие към кабинета - за политиката му в областта на регионалното развитие.
ГЕРБ-ерите сами се отказаха да бранят първия в пленарната зала. Сега обаче едва ли ще повторят тази тактика. Рискуват директни щети и пропуснати ползи. Щетите са свързани с опасността да ядосат избирателя, вследствие на което рейтингът ГЕРБ внесе второ искане за вот на недоверие към кабинета - за политиката му в областта на регионалното развитие. ГЕРБ-ерите сами се отказаха да бранят първия в пленарната зала. Сега обаче едва ли ще повторят тази тактика. Рискуват директни щети и пропуснати ползи. Щетите са свързани с опасността да ядосат избирателя, вследствие на което рейтингът

Полицията разби наркооранжерия във Варна

10 корена коноп са иззети от частен имот, собственост на криминално проявен млад мъж

18 нови учители по физкултура получиха дипломите си от новия шеф на РИО

18 учители получиха дипломи за преквалификация от новия началник на РИО на МОН Илиян Дочков. Церемонията днес бе първата официална проява на просветния шеф, който встъпи в длъжност в началото на месеца. Той пожела успехи на преподавателите и в новата им специалност. Документите на 18-те преподаватели са издадени след 18-месечно обучение от експерти от Националната спортна академия. Курсът започнали 19 човека от Лудогорието, но една от дамите станала майка и още не се е дипломирала. Трима са пълните отличници от държавните изпити - практически и...

28 години затвор за бившия кмет на Детройт

/КРОСС/ Бившият кмет на американския град Детройт Куаме Килпатрик е осъден на 28 години затвор за корупция. Такова решение взе днес съдът в Детройт, чиито градски власти неотдавна обявиха банкрут.„Хората в Детройт се намират в бедствено положение. Голяма част от вината за това нося аз", заяви бившият градоначалник след произнасянето на присъдата.През март съдът призна 43-годишния Килпатрик за виновен в извършване на рекет, взимане на подкупи и укриване на данъци.

Гаф: Бивш депутат от ГЕРБ се подписал под искането за вота

София /КРОСС/ Гаф в документа, с който искат вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, допуснаха от ПП ГЕРБ. Сред подписите на народни избраници, подписали се под искането, фигурира и този на депутатката Йоана Кирова, чийто мандат в парламента бе прекратен на 3 октомври. Вотът на недоверие, който носи днешна дата 10 октомври, е заради "провала на правителството в областта на регионалната политика". Става въпрос за техническа грешка с подписа на вече бившата депутатка Кирова, коментираха от пресслужбата на ГЕРБ. Подписът на Кирова е само в съпроводителното писмо към искането за вота, допълниха от там. Въпреки грешката, вотът е внесен и приет легитимно, тъй като в него има много повече от необходимите за целта 48 подписа на народни представители, допълниха от ГЕРБ. Проблемът дошъл от това, че още при отхвърлянето на предходния вот на 2 октомври, Бойко Борисов е започнал събирането на подписи за следващ вот. Така и Кирова положила подписа си под искането.

Забраниха правителствена антиреклама срещу имигранти на Острова

Британският орган по надзор на рекламната дейност забрани реклама на правителството, в която се дава съвет на незаконните имигранти “да си вървят у дома, иначе ще бъдат арестувани“ и се предлагат безплатни юридически съвети и помощ при оформянето на пътни документи, предаде ДПА.

Барчовски: Всяка победа над Лукойл е добра

„Не е въпрос толкова до шампиона, все пак е контрола. Всеки мач, който завършва по този начин създава драматизъм и вдига адреналина”, заяви старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след успеха над Лукойл Академик в предсезонен мач в зала „Универсиада” в четвъртък вечер. „Ние сме наясно, че не е важно сега да ги бием, а после, но все пак е някакъв тест. Би трябвало Лукойл да са близо до топ формата си. Всяка победа над Лукойл е добра”, каза още Барчовски. За новите попълнения на тима, треньорът коментира: „Избирали сме ги доста дърго ...

Още 6 години евтин метан за колите

Първоначално се планираше налогът да скочи от сегашните 4 ст./кг на 25 ст./кг, колкото е минималната ставка в ЕС. На 8 август т.г. обаче България поиска разрешение от ЕК да прилага намалената ставка до 31 януари 2019 г. Аргументите ни са, че природният газ е най-екологично чистото автомобилно гориво и има голям социален ефект в България Първоначално се планираше налогът да скочи от сегашните 4 ст./кг на 25 ст./кг, колкото е минималната ставка в ЕС. На 8 август т.г. обаче България поиска разрешение от ЕК да прилага намалената ставка до 31 януари 2019 г. Аргументите ни са, че природният газ е най-екологично чистото автомобилно гориво и има голям социален ефект в България

Оливер Костич: Хубав мач, за нас най-важно е какво ще стане в Еврокъп

Новият треньор на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Оливер Костич заяви след контролата с Рилски спортист, че за „студентите” това е добър урок и подготовка за предстоящите мачове в турнира Еврокъп. „Интересен мач за зрителите. Това е баскетболът. Хубав баскетбол за всички. Честита победа на Рилски спортист. Видя се, че искаха победата малко повече от нас. Имаха повече желание да победят. Това е добър урок за моите състезатели. Ние се готвим за Еврокъп. Това е най-важно за нас. За първи път играем в България, защото се готвихме в чужбина....

Изборите в Азербайджан на живо по интернет, депутат предлага и у нас

Уебкамери в 1000 избирателни секции в цялата страна предаваха на живо в интернет процеса на гласуване за президент на Азербайджан в сряда. Вотът бе спечелен убедително от действащия държавен глава Илхам Алиев с близо 85%. За него са гласували около 2,3 млн. души при избирателна активност над 72%, съобщиха от Независимия пресцентър в Баку. Уебкамери в 1000 избирателни секции в цялата страна предаваха на живо в интернет процеса на гласуване за президент на Азербайджан в сряда. Вотът бе спечелен убедително от действащия държавен глава Илхам Алиев с близо 85%. За него са гласували около 2,3 млн. души при избирателна активност над 72%, съобщиха от Независимия пресцентър в Баку.

Драги: Насоките на ЕЦБ позволяват понижаване на лихвата при пазарна волатилност

Тенденцията при основната лихва остава в зависимост от перспективата пред инфлацията, подчерта в Ню Йорк президентът на ЕЦБ

    


Карни: Ще видим какво предлагат републиканците

/КРОСС/ Говорителят на президентската администрация на САЩ Джей Карни заяви, че Барак Обама ще обмисли предложението на републиканците за краткосрочно споразумение относно тавана на дълга, предаде "Франс прес". "Президентът е щастлив, че трезвомислещите най-после са надделели в Камарата, най-после изглежда там са разбрали, че дефолтът не е приемлив", заяви Карни. Въпреки това говорителят на Белия дом не гарантира, че Обама ще подпише споразумението, тъй като президентската администрация не е получила детайли по плана. "Ще видим какво предлагат републиканците, ще видим, дали е приемливо и ще решим след това", добави Карни.

Щангите без пари за световното

Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) няма пари да плати билетите на групата за световното във Вроцлав, а до заминаването остава една седмица. Направени са резервации, но цената на билетите скача всеки ден. 


Срокът за отпускане на месечните пари от държавата е 15-и, но опитите на БФВТ да получи по-рано финанси засега не успяват. Н Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) няма пари да плати билетите на групата за световното във Вроцлав, а до заминаването остава една седмица. Направени са резервации, но цената на билетите скача всеки ден. Срокът за отпускане на месечните пари от държавата е 15-и, но опитите на БФВТ да получи по-рано финанси засега не успяват. Н

Около 50 % от лозовите масиви във Варненско са реколтирани

Около 50 % от лозовите масиви във Варненско са реколтирани. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областната дирекция по земеделие. От общо 23 892 дка с винени сортове до момента са обрани 11 788 декара. Получени са 4 956 тона грозде, при среден добив от 420 килограма от декар.

1000 лв. глоба за бракониер, пребил горски

1000 лв. глоба ще плати бракониер на дърва за нападение и побой над горски надзирател в м. Белия път над Гоце Делчев. Ангел М. заедно с трима приятели секли дърва в гората, когато се натъкнали на подвижната горска стража. 
Тримата служители видели от планински склон да слизат 4-ма мъже с 4 коне, натоварени с дърва, моторна резачка и две брадви. 1000 лв. глоба ще плати бракониер на дърва за нападение и побой над горски надзирател в м. Белия път над Гоце Делчев. Ангел М. заедно с трима приятели секли дърва в гората, когато се натъкнали на подвижната горска стража. Тримата служители видели от планински склон да слизат 4-ма мъже с 4 коне, натоварени с дърва, моторна резачка и две брадви.

Сметната палата даде кметове на три общини на прокурор

/КРОСС/ Кметовете на Силистра, Лом и Каварна отиват на прокурор след извършен от Сметната палата одит на общините им. Докладите от ревизията в трите общини вече са изпратени на обвинителите. Общините са проверени за това как се администрира таксата за битови отпадъци и как се възлагат обществените поръчки от 1 януари 2011 до края на септември 2012 г. Според председателя на Сметната палата са открити данни за престъпления. В Лом взели 300 000 лв. от такса смет за сграда. Това е станало по време на моя предшественик, поясни кметът на града Иво Иванов. Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов узнал за доклада на Сметната палата, докато е по работа в София и още не го е чел. "Обвиненията за мен са правен абсурд", коментира градоначалникът на Каварна Цонко Цонев. Според него парите са изхарчени за почистването на улици, булеварди, зелени площи и гробища. Междувременно стана ясно, че в Стара Загора ще вдигат от догодина такса смет за гражданите от 1,2 на 1,5 промила заради повечето разходи по европрограми и такси.    

Обама обмисля предложение на републиканците

Президентът "е доволен, че по-трезвите глави най-накрая изглеждат взимат връх в" долната камара на Конгреса

Няма проблеми с изхранването на бежанците

Николай Чирпанлиев, шеф на агенцията, призова хората да питат с какво могат да помогнат. Нова процедура ще урежда статута на бежанец за 21 работни дни вместо досегашните пет месеца.

Пуснаха арестуваните от "Напоителни системи", съдът не откри доказаталства против тях

Пълно фиаско претърпя разследването за източване на “Напоителни системи” чрез продажбата на съоръжения за поливане. В сряда късно вечерта Софийският районен съд пусна от ареста срещу “подписки” бившият шеф на държавното дружество Стайко Ганчев и доскорошните членове на борда на директорите Радослав Чеглайски и Георги Харизанов. Причината... Пълно фиаско претърпя разследването за източване на “Напоителни системи” чрез продажбата на съоръжения за поливане. В сряда късно вечерта Софийският районен съд пусна от ареста срещу “подписки” бившият шеф на държавното дружество Стайко Ганчев и доскорошните членове на борда на директорите Радослав Чеглайски и Георги Харизанов. Причината...

Британка прослави България чрез айпад

Англичанката д-р Барбара Пейдж-Робъртс, която живее у нас от години, представи пред политици, бизнесмени и дипломати най-новото приложение за айпад THE BEST OF BULGARIA (“Най-доброто от България”). В продължение на две години консултантката по международен маркетинг и нейният екип от български дизайнери, фотографи, автори, уеб девелопъри, редактори Англичанката д-р Барбара Пейдж-Робъртс, която живее у нас от години, представи пред политици, бизнесмени и дипломати най-новото приложение за айпад THE BEST OF BULGARIA (“Най-доброто от България”). В продължение на две години консултантката по международен маркетинг и нейният екип от български дизайнери, фотографи, автори, уеб девелопъри, редактори

За 43 години 41 поскъпвания на тока

43 години Колю Танев от Айтос събира сметките си за ток и следи цената на електроенергията. Разчетите му, обобщени в тристранична таблица, показват, че за това време токът е поскъпвал 41 пъти. От всичките поскъпвания обаче само две са по времето на Тодор Живков, всички останали са след демократичните промени. 43 години Колю Танев от Айтос събира сметките си за ток и следи цената на електроенергията. Разчетите му, обобщени в тристранична таблица, показват, че за това време токът е поскъпвал 41 пъти. От всичките поскъпвания обаче само две са по времето на Тодор Живков, всички останали са след демократичните промени.

Майстори на хоръра пишат сценарий за Disney

/КРОСС/ Маркъс Дънстън и Патрик Мелтън започват работа по сценарий на детски филм, който ще бъде заснет от студио Disney, съобщава The Hollywood Reporter.Лентата е адаптация на комикса „Stuff of Legend", в който се разказва за приключенията на детските играчки, които се отправят към Тъмното царство, за да спасят едно момченце. Входът към кралството се намира в килера. В алтернативния свят детските играчки увеличават размера си и разполагат с истински оръжия. Събитията в комикса се разиграват през 1944 г. в Бруклин. Комиксите от серията „Stuff of Legend" са публикувани през пролетта на 2009 година. През 2012 година Disney реши да ги покаже на големия екран. Първоначално над сюжета трябваше да работи Шон Кристенсен - сценарист, режисьор и главен актьор в късометражния филм „Curfew", спечелил Оскар през февруари тази година, но той получи предложение да работи по пълнометражната версия на филма и това накара Disney да потърси нови сценаристи. Дънстън и Мелтън са известни като автори на сценарии за филми на ужасите.

Етичната комисия порица общо сензационното представяне на насилие, а не конкретни медии



Комисията по етика в печатните медии излезе със становище, в което порица "тенденциозното, преднамерено, сензационно и манипулативно представяне на насилие" по принцип, а не конкретни медии.

До него се е стигнало след като са разглеждани сигнали за отразяването на два случая, но е установено, че писането за тях е било подобно в много и различни медии (не само печатни) и затова не било коректно да се говори само за изданията, посочени в писмата до комисията. Тя е обсъждала и...

Рузвелт получава писмо от Айнщайн и други учени за възможността да бъде произведена атомна бомба

На 11 октомври 1939 г. група учени, състояща се от Енрико Ферми, Лео Силард, Юджин Вигнер и Алберт Айнщайн, връчват на американския президент Франклин Рузвелт предупредително писмо, в което излагат опасността от разработваната в нацистка Германия атомна бомба. На 2 август 1939 г. Алберт Айнщайн пише първото си писмо до американския президент Рузвелт, с което му разкрива възможността за създаването на атомна бомба от германците и го увещава Америка да предприеме по-нататъшни действия, които да стимулират разработките. Няколко години по-късно Айнщайн съзнава ролята си в този исторически момент и дълбоко съжалява. Бойните действия станали причина за ускоряване на всички военни разработки, а накрая атомната бомба била изпробвана на практика за първи път, поразявайки Хирошима и Нагасаки. Пи...

СНИМКИ: Лукойл падна от Рилски с кош в последната секунда

Отборът на Рилски спортист победи Лукойл Академик с 85:83 точки в изключително интересен контролен мач, игран в зала „Универсиада” в София. Водачеството се сменяше през цялата продължителност на мача, а само 1.7 секунди преди края резултатът беше равен, за да се стигне до зрелищен завършек. Шампионите се готвят за старта на турнира Еврокъп през следващата седмица. Рилски спортист пък ще участва в турнира Еврочалъндж, като мачовете в груповата фаза започват през ноември. Лукойл Академик имаше минимална преднина през цялата първа четвърт, но в кр...

Орешарски се вози в кола без "Гражданска отговорност"

София /КРОСС/ Служебният Мерцедес на Националната служба за охрана (НСО), в който се вози премиерът Пламен Орешарски, няма сключена застраховка "Гражданска отговорност" от почти три години. Това показва справка на Mediapool по регистрационния номер на автомобила в сайта на гаранционния фонд, която потвърди появилата се в социалната мрежа Фейсбук информация, че премиера се придвижва в кола без задължителната застраховка.Според данните от гаранционния фонд последната валидна полица на черния Мерцедес с регистрационен номер СА4562НА е изтекла на 6 ноември 2010 г.Табелата на премиерската кола за последно бе нееднократно уловена в кадър покрай антиправителствения протест в петък, когато демонстранти първо обсадиха Софийската градска галерия в градинката пред Народния театър, а впоследствие сериозно затрудниха движението на кортежа по улиците "Гурко" и "Раковски".Именно на това кръстовище министър-председателят за кратко се оказа блокиран, докато наобиколилите го полицаи успеят да разчистят пътя му за отстъпление.Според Закона за движение по пътищата шофирането на кола без сключена застраховка "Гражданска отговорност" води до временно отнемане на шофьорската книжка на водача и спиране на возилото от движение до представяне на валидна полица. Глобата за това провинение е от 400 до 600 лева за физически и от 2000 до 5000 лева за юридически лица

ДПС не одобри идеите на левицата за изборния кодекс


Първите противоречия между БСП и ДПС за новия изборен кодекс се появиха на днешното заседание на временната комисия, заета с изготвянето на проекта. Четин Казак и Мустафа Карадайъ (ДПС) възразиха срещу някои от основните предложения, обявявани неколкократно от Мая Манолова (БСП) като идеи, зад които застава левицата - въвеждането на пропорционална листа с преференция, професионалната изборна администрация, изготвянето на регистър на избирателите.

От ГЕРБ пък демонстративно напуснаха...

Европарламентът не е единен за циганите

Европейският парламент в Страсбург излъчи силни разнопосочни мнения на пленарната си сесия, на която бяха обсъдени въпросите, свързани с приобщаването на ромите в Европейския съюз. Някои от евродепутатите настояха за повече усилия за улесняване на живота на най-голямото малцинство в Европа, други заявиха, че това е отговорност на самите роми, които най-често са крадци и престъпници.

Самотна планета се рее из Космоса близо до Земята

Планета, която не обикаля около звезда, а сама се движи из пространството, при това едва на 80 светлинни години от Земята. Това е новото откритие на международен екип от астрономи.

Барак Обама склонен на отстъпки за бюджета

Американският президент Барак Обама показа, че е склонен на отстъпки за бюджета, предаде Си Ен Ен. Става въпрос за краткосрочно споразумение за тавана на дълга, ако републиканците са съгласни. Това заявил Обама на среща с демократи конгресмени в Белия дом.                                                                              
Американският президент Барак Обама показа, че е склонен на отстъпки за бюджета, предаде Си Ен Ен. Става въпрос за краткосрочно споразумение за тавана на дълга, ако републиканците са съгласни. Това заявил Обама на среща с демократи конгресмени в Белия дом.

Президентът си призна, че не свиква КСНС заради Сидеров

Президентът най-после си призна защо не свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). В Русе той обяви, че ще подготви добре и ще свика органа, щом "има основание и предпоставки". И после напомни за последното му заседание. "Един представител на политическа, и то парламентарно представена сила, Президентът най-после си призна защо не свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). В Русе той обяви, че ще подготви добре и ще свика органа, щом "има основание и предпоставки". И после напомни за последното му заседание. "Един представител на политическа, и то парламентарно представена сила,

Всички търсят Б. Б. и Ц. Ц.

Н ов вот на недоверие към управляващите в областта на регионалното развитие внесе парламентарната група на ГЕРБ в деловодството на Народното събрание вчера.
“Надявам се идната седмица управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секто Н ов вот на недоверие към управляващите в областта на регионалното развитие внесе парламентарната група на ГЕРБ в деловодството на Народното събрание вчера. “Надявам се идната седмица управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секто

General Motors изтегля от пазара близо 22 000 пикапа

/КРОСС/ Компанията "General Motors " обяви , че ще изтегли от пазара близо 22 000 пикапа от марката „Chevrolet Silverado" и " GMC Sierra" . Това съобщи днес специалното издание „Automotivnyus". Причина за решението на производителя е закрепянето на седалките, което не е достатъчно безопасно. При евентуален удар в задната част на автомобила те могат да се разместят и да наранят водача или пътниците. В съобщението на компанията се подчертава, че до момента подобен случай не е регистриран.На изтегляне подлежат автомобилите от 2014-та моделна година. В САЩ от тях са продадени 18 900 превозни средства, в Канада - почти 2 600 , а в Мексико - 103 пикапа.

Андреа пак се разхвърля

Андреа се разхвърля пред фенове.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване