Безработицата в Гърция достигна 27,6%

Делът на безработните младежи на възраст между 15 и 24 години през юли стигна 58,8%

    


Мъж нападна началник-влак заради фалшива бомба

В купето на 31-годишна жена, началник на влака от Бургас за София, нахълтал непознат мъж, който заявил че във влака има терористи и поставена бомба

БХК изнесе ужасяващи факти за живота в бежанските лагери

Хелзинкският комитет иска оставка на кабинета за правителството заради кризата с бежанците

Плевнелиев: Майка с 4 деца от Сирия ли е рискът за България?

Според него ситуацията с бежанците не е драматична

    


Цофъра замесен в "самоубийството" на футболиста Стефан от Враца?

Иван Каменов - Цофъра има общо с обявеното от полицията като „самоубийство" на Стефан Георгиев, твърди "Трибали". 

Тялото на Стефан Георгиев бе намерено на 7 септември сутринта пред блок „Орбита" №3 в ж.к. „Дъбника" във Враца и почти светкавично криминалисти обявиха, че се е самоубил, като е скочил от покрива на блока. Иван Каменов - Цофъра има общо с обявеното от полицията като „самоубийство" на Стефан Георгиев, твърди "Трибали". Тялото на Стефан Георгиев бе намерено на 7 септември сутринта пред блок „Орбита" №3 в ж.к. „Дъбника" във Враца и почти светкавично криминалисти обявиха, че се е самоубил, като е скочил от покрива на блока.

Либийският премиер е освободен от плен

Либийският премиер Али Зейдан беше освободен, след като беше арестуван за няколко часа от група от бивши бунтовници, съобщи пред Франс прес либийският външен министър Мохамед Абделазиз."Той е освободен, но все още не разполагаме с подробности за обстоятелствата около освобождаването му", посочи министърът, цитиран от БТА. Либийският премиер беше отвлечен днес призори в Триполи от въоръжена група, вероятно бивши бунтовници, и отведен в неизвестна посока, обяви правителството в комюнике. Зейдан бил отвлечен от хотел "Коринтия" в либийската столиц...

Опашката от тирове на Капитан Андреево достигна 40 км


И днес остават блокирани граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово от турски превозвачи, съобщи Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от агенция "Фокус". По думите му турската граница е затворена, но обстановката е спокойна. От българска страна се е образувала 40-километрова опашка на Капитан Андреево и 15 -километрова – на Лесово. "Турските шофьори са затворили границата и не пускат да минават автомобили в...

Пакистанката Малала Юсуфзай стана носител на наградата "Сахаров" за 2013 г.


Без голяма изненада пакистанската ученичка Малала Юсуфзай, простреляна от талибаните заради своята борба за правото на жените на образование, стана носител на престижната награда "Сахаров" за свобода на мисълта за 2013 г., съобщи председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

За първи път Групите на ЕНП, либералите и социалистите излязоха с обща кандидатура, подкрепена и от консерваторите – именно на Малала, което я направи и най-вероятния победител.

"Малала Юсуфзай е...

Опашката от тирове на "Капитан Андреево" е 40 км дълга


И днес остават блокирани граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" от турски превозвачи, съобщи Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от агенция "Фокус". По думите му турската граница е затворена, но обстановката е спокойна. От българска страна се е образувала 40-километрова опашка на "Капитан Андреево" и 15 -километрова – на "Лесово". "Турските шофьори са затворили границата и не пускат да минават...

Инвестиции за над 15 млн. евро повишават енергийната ефективност

Над 15 млн. евро инвестиции по програмата "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" в иновативни технологии за оползотворяване на...

Северна Корея празнува 68-ата годишнина на комунистическата партия

Северна Корея днес отбелязва националния си празник - годишнина от създаването на Корейската трудова партия (КТП), съобщи ИТАР-ТАСС. По този повод в столицата Пхенян и други градове поднасят цветя пред статуите и мозаечните пана на дядото и бащата на лидера Ким Чен-ун - вождовете Ким Ир-сен и Ким Чен-ир. По улиците се веят националният флаг и алените знамена на КТП със сърп, чук и художническа четка, символизиращи селскостопанските труженици, работниците и трудовата интелигенция. Плакати - най-популярното средство за агитация в страната - призо...

Радиацията в АЕЦ "Фукушима-1" достигна рекордно високо ниво

Радиацията във вътрешността на японската АЕЦ "Фукушима-1" достигна рекордно високо равнище от момента на аварията през март 2011 година. Това съобщи компанията оператор ТЕПКО, предаде ИТАР-ТАСС. По данни на компанията концентрацията на радиоактивен цезий във водата в зоната на втория реактор е 1200 бекерела на литър при нормално ниво 90 бекерела, което почти 13 пъти надхвърля показателите от пробите, взети във вторник.

Пеевски управлява правителството от кабинета си

 Делян Пеевски не може да се върне като депутат. Той е положил клетва като шеф на ДАНС. Това заяви Татяна Дончева по повод мотивите на Конституционния съд за възстановяването на Делян Пеевски като народен представител.

Минчо Спасов също е на мнение, че той не може да е депутат. По думите му е много интересно защо никой не е атакувал конституционалността на това решение. Дончева е на мнение, че юридическият спор е много прост, а нарочно се опитват да го направят сложен. “Хората, които го избраха за шеф на ДАНС започнаха да го къдрят едни, за да го върнат в НС. Те просто не очакваха реакцията на хората и такава мащабност на протеста”, каза още тя. За пръв път чух сутринта съдия Ненков да заяви, че КС се поддава на политически влияния. Никога преди не съм чувал действащ конституционен съдия да каже подобно нещо, заяви Спасов.

Дончева коментира, че това, което се случва в България ще разклати всички институции в страната. Не беше момента конституционните съдии да вземат подобно решение, коментира още тя. Конституционният съд трябваше да откаже да разгледат казуса. Това беше прехвърляне на горещия картоф. Парламентът не можа да се очисти и оцапа Конституционния съд, заяви още Спасов.

“Това, което трябваше да направят управляващите е да го отстранят спокойно. Винаги има ситуации, при които една група преживява сътресения, но трябва да се спаси по-голямото. На Делян Пеевски не му е нужно да ходи в НС, защото той управлява правителството и от кабинета си. Това стана ясно от предишния му мандат, през него той не е ступвал в Парламента”, заяви Дончева. “Ще се разплача, казвам ви. Ние не сме държава, а сме пълна лудница. Пеевски бил борец срещу олигархията, ама моля ви се”, каза още тя.

Според Минчо Спасов и НДСВ, и сегашните управляващи са допуснали тежки кадрови грешки – едната е Бойко Борисов, а другата е Делян Пеевски. Едните си признаха, че Борисов е доведен от ген. Бриго Аспарухов, а другите упорито мълчат кой е довел Пеевски, но той е от същия кръг, каза Спасов.


http://www.mignews.info
 

Заловиха "д-р Илиев", измамил възрастна жена

След проведени допълнителни действия по разследването криминалисти от РУП – Г. Оряховица установиха съучастник на телефонен измамник. На 23 септември тази година в полицейското управление е получен сигнал за това, че 77-годишна жена от Г. Оряховица е станала жертва на телефонна измама по схемата "пари за операция на близък". В хода на разследването служители от РУП – П. Тръмбеш и Г. Оряховица задържаха в с. Куцина, в момемнт на вземане на парите 43-годишният Д. Д. от град Ветово, известен на полицията и осъждан. След доклад в прокуратурата той ...

Шестима в ареста след снощния #ДАНСwithme 118

Двама от задържаните препили - с 4,3 и 3,11 промила алкохол

    


Цофъра "самоубил" футболиста Стефан от Враца?

Иван Каменов - Цофъра има общо с обявеното от полицията като „самоубийство Иван Каменов - Цофъра има общо с обявеното от полицията като „самоубийство" на Стефан Георгиев, твърди "Трибали". Тялото на Стефан Георгиев бе намерено на 7 септември сутринта пред блок „Орбита" №3 в ж.к. „Дъбника" във Враца и почти светкавично криминалисти обявиха, че се е самоубил, като е скочил от покрива на блока.

Бойко Ноев: Трябва ни стена по границата с Турция заради бежанците

Бежанци

Спешно трябва да се издигне физическа стена на уязвимите достъпи по границата ни с Турция. Граничарите и войниците не могат да връщат със сила обратно жените и децата. Телените мрежи не са преграда. Единствено стена би дала необходимата за ситуацията превентивност.

Toва заяви бившият военен министър Бойко Ноев в интервю за агенция “Фокус”.

По думите му проблемът с бежанците е висш политически приоритет и няма какво повече да се заблуждаваме и да чакаме спасител.

„Няма кой да ни “спаси”. Проблемът с бежанците ще се влошава все повече, независимо от развоя на сирийската криза, която сама по себе си ще продължи още години наред. Голяма част от прииждащите бежанци не са само от Сирия. Има от Африка, Афганистан, все райони, които и занапред ще генерират мигранти. Затова трябва и решенията, които търсим, да бъдат дълготрайни. Нека не се заблуждаваме, че ще решим проблема със силитe на Червения кръст, с кампании за дарения на якета, обувки и памперси, с ремонта на няколко стари казарми. А хората даже не могат да си представят, че можем да сигнем и до палаткови лагери из България. Час по-скоро трябва да погледнем истината в очите. Да, вече не сме онзи оазис, който тайничко се надявахме да останем. Вълната дойде и до нас, не само на хартия, но и физически и това изисква бързи и ефективни решения”, казва Бойко Ноев. 

Статията "Бойко Ноев: Трябва ни стена по границата с Турция заради бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Посрещнаха националите ни в Армения с бомбички и викове: „Българи-цигани”

С обидни думи, замеряне и димки бе посрещнат българският национален отбор при пристигането му в Ереван, Армения, съобщи БНР. Скандалът избухна на самото летище в Ереван. В залата за получаване на багаж, полицията предупредила българската делегация и охраната на нашата група - всички да се съберат заедно и в пакет да се излезе извън терминала и залата за посрещане. Когато се отворили вратите, последвал взрив от негативни емоции от страна на повече от 100 екзалтирани до крайност запалянковци от Армения. С „Българи-цигани”, жестове, бомбички и димки, те посрещнали българския национален отбор по футбол. На летището имало около 50 полицаи, които така и не успели да въдворят ред. Под непрекъснат дъжд от монети, бонбони и бомбички, футболистите се скрили в автобуса. Президентът ...

Най-голямото табу в българските онлайн медии – медийното финансиране

Финансирането на медиите от държавата, от чуждестранни фондации, както и финансирането на регионалните медии е най-пренебрегваната тема в родните сайтове през миналата година. Това показват резултатите от изследователския проект „Темите табу в българските онлайн медии – 2013”, изготвен от Института за модерна политика. Според изследователите за темата се говори изключително рядко, особено по отношение на регионалните медии, които са зависими от местни феодали.   Проучването отсява 18 изключително значими за обществото медии, които по една или друга причина обаче са и теми табу. На второ място например се нарежда темата за предполагаемото тъмно минало на бившия премиер Бойко Борисов, която е отразявана чрез достатъчен брой материали, но не особено качествено. Никой н...

БАСАТ: Турски превозвачи са пребили български шофьор на границата

„Български шофьор е бил пребит на границата с Турция". Това съобщи заместник-педседателя на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Петко Ангелов за „Стандарт". Той информира, че турските превозвачи, които трети ден блокират подстъпите към родината си на шофьорите при Капитан Андреево/ Капъкуле, са вдигнали запора по браздата, но опънатите нерви на чакащите три денонощия превозвачи вероятно не са издържали. Първият български шофьор, който е минал на турска територия, е бил бит от турските си колеги, стана ясно от БАСАТ. По неофициална информация той е шофьор на най-голямата превозваческа фирма у нас - "Пимк". „Все още не знаем какво става. Има инцидент с наш шофьор на турска територия. Разследваме случая дали наистина той...

Докато навън викат "Червени боклуци", аз съм спокоен за БСП

"Докато навън викат „Червени боклуци“, аз съм спокоен за своята партия. Защото това означава, че тя е жива, тя вълнува хората. За някои хора БСП е просто ракетоносител – тя трябва да ги изведе от една орбита в друга. Но за мен, за симпатизантите ни, БСП е кауза", заяви депутатът от БСП Кирил Добрев.

Владислав Стоянов: Мачът с Армения осмисля труда ни през тези две години


Не знам дали мачът срещу Армения е най-важният, но с оглед развитието на групата осмисля нашия труд през тези две години, заяви вратарят на българския национален отбор и шампиона "Лудогорец" Владислав Стоянов.

Българските футболисти отпътуваха за Ереван, където в петък ще изиграят ключов мач по пътя към баражите за световното първенство в Бразилия през 2014 г. Националите се нуждаят от шест точки срещу Армения и Чехия, за да запазят шансове.

"Задължително трябва да вземем...

Отново замерваха влакове с камъни

/КРОСС/ Вчера и днес три пътнически влака отново бяха замервани с камъни. В резултат на злонамерените посегателства са счупени стъкло на пътнически вагон и стъкло на електрическа мотриса. Вчера вечерта, около 19:00 ч., в участъка между Пловдив и Филипово неизвестни извършители са обстрелвали с камъни електрическа мотриса „Дезиро", която обслужва пътническия влак № 82210 от Пловдив за Карлово. При инцидента няма нанесени щети по пътническата композиция. Малко по-късно, около 21:40 ч., в района след спирка Ромча неизвестни лица замерват с камъни пътническия влак № 20209, който пътува по маршрут от София за Мездра. В резултат на това е счупено едно от стъклата на електрическата мотриса. Днес сутринта, около 06:00 ч., е счупено стъкло на единия от вагоните на пътнически влак № 30141, който се движи от Стара Загора за Сливен, след като неизвестни извършители са хвърляли камъни по композицията в района между гарите Твърдица и Шивачево. За щастие, при нито един от инцидентите няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род застрашават сигурността на движение на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на „Холдинг БДЖ" ЕАД. Подобни вандалски прояви допълнително усложняват тежкото финансово състояние на дружеството, като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добра и по-качествена услуга

Отново замеряха влакове с камъни

Три пътнически влака на "Холдинг БДЖ" ЕАД на 9 и 10 октомври отново бяха замервани с камъни. В резултат на злонамерените посегателства са счупени стъкло на пътнически вагон и стъкло на електрическа мотриса, съобщиха от БДЖ.

Кой клати “Левски”?

Осми октомври 2013-а влезе сред най-болезнените дати в историята на “Левски”. Редом с поставянето на клуба под милиционерска фуражка през 1969-а и разбиването от БКП през 1985-а.


Както е вековната българска традиция, “Левски” беше предаден от свои. Не, не се вглеждайте много в лицата по снимките. Те са само извършители. 
Нима вярвате, че став Осми октомври 2013-а влезе сред най-болезнените дати в историята на “Левски”. Редом с поставянето на клуба под милиционерска фуражка през 1969-а и разбиването от БКП през 1985-а. Както е вековната българска традиция, “Левски” беше предаден от свои. Не, не се вглеждайте много в лицата по снимките. Те са само извършители. Нима вярвате, че став

Борисов скърби за Мартенс във фейсбук, на тази дата загубил и майка си

Бившият премиер Бойко Борсисов скърби за смъртта на бившият министър-председател на Белгия и председател на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс. Става ясно от постинг във Фейсбук в профила му.

„С прискърбие научих, че ни напуснa председателят на Европейската народна партия и бивш премиер на Белгия - Вилфрид Мартенс. Изгубихме изклю Бившият премиер Бойко Борсисов скърби за смъртта на бившият министър-председател на Белгия и председател на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс. Става ясно от постинг във Фейсбук в профила му. „С прискърбие научих, че ни напуснa председателят на Европейската народна партия и бивш премиер на Белгия - Вилфрид Мартенс. Изгубихме изклю

Станишев: Мотивите на ГЕРБ за нов вот са жалки

Надявам се най-сетне да чуем някакви аргументи от ГЕРБ и да се научат да бъдат опозиционна политическа сила. Прочетох мотивите на вота на недоверие – много са нелепи. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

Британската икономика се е разширила с 0,8% през третото тримесечие

Британският институт за икономически и социални изследвания не очаква БВП да достигне предкризисното си ниво преди 2015 г.

    


Възрастна жена предаде над 7000 лева на "сигурен човек"

На 9 октомври 2013 г. в Първо РУП - Плевен е получен сигнал от 84-годишна плевенчанка затова, че на 5 септември 2013 г. около 15:00 часа на домашния си телефон е получила обаждане от непознат. Мъжът се е представил за зет й от Германия като заявил, че е необходимо да бъде предадена всичката й налична парична сума на сигурен човек, който ще отиде по-късно с име Димитър Чакмаков и ще и предаде пратка с валута. На 7 октомври 2013 г. на три пъти от 10:00 до 21:00 часа възрастната е предала общо сумата от 7100 лева на непознат. Уведомен е прокурор ...

Прокуратурата се е самосезира за инцидента с феновете на Левски

Ултрасите обаче са категорични, че позицията им остава непроменена

    


Нови находки при крепостта Урвич близо до София

Всичко е открито по време на разкопките на църквата "Свети Илия"

Групата на социалистите в ЕП подкрепя Мартин Шулц за следващ председател на ЕК

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент съобщи, че подкрепя председателя на ЕП Мартин Шулц за кандидат за следващ председател на Европейската комисия, предаде БТА в четвъртък от Брюксел. Съгласно Лисабонския договор следващият ръководител на ЕК ще бъде определен от държавите в ЕС и утвърден от ЕП след изборите в края на май догодина. В съобщението се посочва, че Шулц е бил председател на парламентарната група на социалистите в продължение на осем години. Според председателя на групата на социалистите Ханес Свобода, Шулц е показал на настоящия си пост, че е водач, приет на световно равнище. Допълва се, че социалистите виждат днес основните предизвикателства в мащаба на безработицата сред младежите и растящата пропаст между бедните и богатите в ЕС. Сред техните цели са промени в областта на опазването на природата и в сферите на икономиката и финансите.

Държавни органи заплашвали бежанците с бюрокрация, ако се оплакват


Представители на държавни институции са заплашвали чужденци, търсещи закрила, че ако се оплакват или протестират срещу условията на живот, дълго време няма да получат бежански статут. Това установи Българският хелзинкски комитет при проверка в центровете за настаняване на чужденци в софийските квартали "Военна рампа" и "Враждебна". Той настоява правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка, защото именно то е отговорно за действията на служителите на агенцията за бежанците и за...

Проект за по-добър интернет в Югоизточна Европа представиха в Бургас

Информационен ден по проект за възможностите за подобряване интернет достъпа в Югоизточна Европа бе представен в Бургас. 

Проектът ’’Подобряване на виртуална достъпност в Югоизточна Европа чрез съвместни инициативи, улесняващи внедряването на широколентови мрежи /SIVA/’’, се проведе в зала ’’Георги Баев’’ на Културен център ’’Морско казино’’. Информационен ден по проект за възможностите за подобряване интернет достъпа в Югоизточна Европа бе представен в Бургас. Проектът ’’Подобряване на виртуална достъпност в Югоизточна Европа чрез съвместни инициативи, улесняващи внедряването на широколентови мрежи /SIVA/’’, се проведе в зала ’’Георги Баев’’ на Културен център ’’Морско казино’’.

Доставките на компютри са се понижили с нови 8.6%


Пазарът на персонални компютри продължава неприятната тенденция на свиване и през третото тримесечие на тази година. Доставките на PC-та през този период са се понижили с 8.6% на годишна база, посочва анализ на Gartner.

Това е и шестото последователно тримесечие, в което доставките на компютри до дистрибуторите отбелязват спад. През третата четвърт на годината те са били 80.3 млн. единици.

Само три компании регистрират ръст на доставките си, но той е твърде малък, за да...

Видео: Крисчън Бейл и звездите на "Наръчник на оптимиста" се обединяват в American Hustle


Режисьорът на "Наръчник на оптимиста" и "Боецът" Дейвид О. Ръсел отново ще се опита да впечатли Академията, а новата му стръв за оскари е филмът American Hustle, чийто първи трейлър е вече онлайн в YouTube.

В актуалния си проект той обединява Крисчън Бейл и Ейми Адамс, с които работи в "Боецът", и звездите от "Наръчник на оптимиста" Дженифър Лорънс, която взе "Оскар" за участието си в комедията, Робърт де Ниро, който беше номиниран за второстепенна мъжка роля, и също борилият се за...

Полският посланик посети парад на хвърчилата в СОУ "Гео Милев" Варна

Лешек Хенсел извънреден и пълномощен посланик на Република Полша у нас уважи с присъствието си „Парад на хвърчилата с екологични послания”, състоял се вчера в двора на СОУ „Гео Милев”- Варна. Събитието е част от програмата подготвена от учениците, които участват в международния проект на програма Коменски - ”Шансове за Европа – използване на възобновяеми и алтернативни източници на енергия”.

Камъни поразиха три влака, оплакаха се от БДЖ

Счупени са стъкло на мотриса и вагон, няма пострадали

    


В Манхатън никнат все повече хотели

Темпът на увеличение на легловата база далеч изпреварва средното за САЩ

    


ПЕС обяви кандидатурата на Мартин Шулц за шеф на Еврокомисията

Партията на европейските социалисти (ПЕС) официално обяви кандидатурата на настоящия председател на Европейския парламент Мартин Шулц за поста на председател на Европейската комисия, предаде РИА Новости.
Мандатът на действащия председател на ЕК Жозе Мануел Барозу изтича през есента на 2014 година.
Лидерите на 28-те страни членки на ЕС предстои Партията на европейските социалисти (ПЕС) официално обяви кандидатурата на настоящия председател на Европейския парламент Мартин Шулц за поста на председател на Европейската комисия, предаде РИА Новости. Мандатът на действащия председател на ЕК Жозе Мануел Барозу изтича през есента на 2014 година. Лидерите на 28-те страни членки на ЕС предстои

21-годишно момиче загина при катастрофа край Ловеч

21-годишно момиче от Плевен загина на място при пътен инцидент край Ловеч, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Ловеч.

Откриха над 1000 крадени икони от Македония

/КРОСС/ "Повече от 1000 икони от различни манастири в Република Македония бяха открити в албански граждани", съобщават днес македонски електронни издания. 1077 икони, датиращи между 15-20 в. бяха намерени в двама граждани на Албания, уточняват пък албански медии. Според запознати става дума за икони с голяма историческа и църковна стойност, като поне засега се предполага, че те са били откраднати от храмове, намиращи се предимно в западната половина на страната. Първоначалните данни сочат, че те са били предназначени за продажба в чужбина. През последните няколко месеца повече от 100 икони изчезнаха само от църквите в Миячкия район на Вардарска Македония. Някои от параклисите бяха обирани дори по два и повече пъти. Преди няколко седмици бе направен и най-голямата кражба на църковно имущество от посочения район - бе осквернена църквата в най-голямото миячко село Лазарополе.

Камен Донев с концерт в помощ на Драматичния театър в Пловдив

Приходите ще отидат за възстановяване на голямата зала на театъра

Задържаха двама мъже, убили кошута

По горещи следи органите на реда установяват извършителите

Трима от съдиите, оставили Пеевски в парламента, са от ГЕРБ

 Обърнете внимание, че трима от съдиите, които са гласували в посока, че Делян Пеевски запазва статуса си на народен представител, са от парламентарната квота на ГЕРБ. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира пред журналисти в парламента вчерашното решение на Конституционния съд, с което искането на ГЕРБ за отстраняването на Пеевски като депутат беше отхвърлено.

Вчера срещу искането на ГЕРБ и в полза на оставането на Пеевски в парламента гласуваха Димитър Токушев и Пламен Киров, назначени от Георги Първанов, Красен Стойчев, назначен от мнозинството на тройната коалиция, Стефка Стоева, избрана от съдийската квота, Борис Велчев, назначен от президента Росен Плевнелиев, и Гроздан Илиев, назначен от мнозинството на ГЕРБ.   “Не разбирам какво ме питат медиите за решенията на Конституционния съд. В една правова държава те не се коментират, а се изпълняват”, каза още Станишев. По думите му съдът вчера е взел категорично решение за запазването на депутатския статут на Делян Пеевски и би трябвало той да идва на работа.

Днес Пеевски не се появи в парламента, след като вчера след решението на Конституционния съд в писмо, разпространено от медиите, заяви, че ще изпълнява отговорностите си на народен представител в името на “десетките хиляди избиратели”.

Лидерът на социалистите коментира днешното решение на парламента, с което беше отхвърлено предложението на “Атака” за затваряне на границата с Турция. По думите му въобще не е ясно какво означава “затваряне на границата”, но правителството и най-вече МВР трябва да гарантират спокойствието на българските граждани. Той посочи, че дебатът за Сирия трябва да се концентрира около няколко въпроса: каква е била готовността на България за бежански наплив през 2011 г., откогато датирал сирийският конфликт, и какво е направено през последните години; готова ли е България като европейска държава да оказва помощ на хора в бедствено положение; каква подкрепа може да очаква страната от Европейския съюз; как да бъде намалено напрежението сред българските граждани; каква е ефективността на българските служби там, където има струпване на чужденци.

Запитан докога правителството ще зависи от “Атака”, Станишев отвърна: “Правителството не зависи от “Атака” и няма подкрепата на “Атака”, добро утро, събудете се! Днес имаше 205 народни представители, така че и кворумът не зависи от “Атака”.” На въпрос дали има информация за спрени инфраструктурни проекти, след като по-рано днес от ГЕРБ обявиха, че Европейската комисия е спряла проектите за тунела под Шипка и западната тангента на околовръстното шосе на София, Станишев отрече да знае за такова нещо.

http://www.mignews.info





 

Кои са предимствата на семейния бизнес

Предстои поредният Клуб Investor.bg, посветен на фамилните компании и ролята им в икономиката на страната

    


Задържаха трима за наркотици

28-годишен мъж от Добрич е задържан при полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР. Вчера в дома на задържания е извършен обиск, при който е намерено полиетиленово пликче с кафяво прахообразно вещество с тегло около 14 грама. При полевия тест веществото е реагирало на хероин. Впоследствие полицията е хванала още двама мъже в момент на продажба на наркотични вещества. И двамата са от Добрич, на 43 и 30 години. При задържането на 43-годишния той е изхвърлил на земята 6 полиетиленови пликчета с канабис, с тегло около 12 грама. Др...

Герджиков: Няма диалог с правителството за бежанците

От началото на кризата е надхвърлен многократно капацитетът, който имаме за настаняване на бежанци, заяви вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване