Шестима арестувани и множество нарушения на реда след протеста вчера

Множество нарушения на обществения ред е имало по време на вчерашния протест в столицата, съобщават от МВР. Шестима младежи са били отведени в столични районни управления. Протестиращи са оказали съпротива на органите на реда, блъскали униформените, обръщали по пътя си контейнери за смет, използвали пиратки и са имали непристойно и арогантно поведение. Двама от задържаните са закарани в столичния отрезвител, след като дрегер е установил, че имат 4.3 и 3.11 промила алкохол в кръвта. Част от задържаните са криминално проявени за различни престъпл...

Разбиха дома на майката на Цветан Цветанов

Апартаментът на майката на Цветан Цветанов бе разбит, съобщи БНР, позовавайки се на информация на Столичната полиция. Извършителите са неизвестни.

Кражбата е установена вчера от собствениците на жилището, намиращо се в кв.’’Надежда’’. Все още се уточнява какво точно е откраднато.

Няма задържани по случая до момента. Апартаментът на майката на Цветан Цветанов бе разбит, съобщи БНР, позовавайки се на информация на Столичната полиция. Извършителите са неизвестни. Кражбата е установена вчера от собствениците на жилището, намиращо се в кв.’’Надежда’’. Все още се уточнява какво точно е откраднато. Няма задържани по случая до момента.

Разликата между бедни и богати испанци се увеличава


Разминаването в благосъстоянието на бедните и богатите испанци се е увеличило през 2012 г., твърдят два доклада, цитирани от Reuters в четвъртък. Те показват, че едновременно са се увеличили и милионерите, и крайно бедните.

Според католическата благотворителна организация Caritas от избухването на кризата през 2008 г. броят на много бедните се е удвоил. Над 6% от населението, или около 3 милиона души, са преживявали с не повече от 307 евро на месец през миналата година. Най-заможните...

Бежанците предпочитат България пред Гърция

Заради икономическите  условия, повишените мерки за сигурност, повишените такси за трафик и страха от ксенофобско насилие, потенциалните имигранти и бежанци  отбягват Гърция. Тези, които пристигат по суша от Близкия изток, Централна Азия и Африка, смятат България за много по-привлекателна, както вход към по-богатите страни на Западна Европа, пише информационният портал ИРИН.  Българското министерство на вътрешните работи, Агенцията по бежанците ма ООН и европейската гранична агенция ФРОНТЕКС регистрират повишаване на броя на имигрантите и бежанците в България. В анализа си за риска за 2013 година ФРОНТЕКС отбелязва повишаването на броя на имигрантите, избиращи България.  „През 2008 година, установените пресичания на българо-турската граница бяха малко. Ситуация...

Върнаха Первез Мушараф обратно в ареста

Генерал Первез Мушараф, бивш пакистански президент, обвиняем по делото за убийството на бунтовническия лидер от провинция Балучистан Акбар Бугти, отново е задържан под стража, предаде „Ройтерс". В сряда  (б.р.) Върховният съд на Пакистан пусна бившия държавен глава под гаранция. Той нямаше право да излиза от дома си половин година, а освобождаването му струваше 20 000 долара, или 2 млн. рупии.

Джакпотът оцеля, покачва се за неделя

В днешния 81-ви тираж  джакпотите в игрите на Българския спортен тотализатор оцеляха. За неделя се очаква да се натрупат още по-атрактивни суми. За следващия 82-ри тираж в играта 6/42 се очаква сумата да достигне 270 000 лева. Размерът на джакпота в първо теглене на играта 6/49 се очаква да бъде 36 000 лева, а във второ теглене на същата игра ще се натрупа печалба от 245 000 лева. В 81-ви тираж печелившите числа в играта 6/42 са 4, 12, 19, 23, 28, 40. Комбинацията на късмета в първо теглене на най-старата игра 6/49 е 9, 10, 21, 28, 30, 46, а във второ теглене са изтеглени числата 35, 36, 37, 40, 43, 48. В първо теглене на играта 5/35 са маркирани числата 3, 8, 9, 28, 34, а във второ теглене печелившата комбинация е 7, 20, 29, 30, 35. В играта Тото Джокер са изтеглени позициите 1, 4,...

Първите художници са били жени

Оказва се, че праисторическите рисунки не са дело предимно на мъже, които са искали да увековечат ловните си подвизи или са изпълнявали някакъв магьоснически ритуал

Описаха в географска информационна система зелените площи на Хасково

Община Хасково се сдоби с географска информационна система, която разполага с пълни данни за озеленените площи на територията на областния град и тяхната собственост. Електронната система е изработена в рамките на проект “Интегрирани зелени градове”, изпълняван по ОП “Европейско териториално сътрудничество Гърция–България”.

Географската информационна система бе представена днес на семинар.  Представители на Служба по геодезия, картография и кадастър, фирми, работещи в областта на геодезията и кадастъра, експерти от общинската администрация се запознаха с информационната система за зелените площи на Хасково, след което  проведоха практически занятия. поддържа целия процес на пространствено планиране на озеленените площи за широко обществено ползване, като осигурява интегрирана база данни.

Антония Янева, лектор

В рамките на проекта за целите на ГИС са заснети 156 обекта в Хасково с територия от 1709.630 дка. На всеки обект е направен паспорт с подробна информация. Създадена е база данни, включваща – обект, идентификатор, идентификатор по кадастрална карта, обща площ, озеленени площи, категоризация на озеленената площ, собственост, акт за собственост, категория на поддържане. Цялата система е изградена, инсталирана,  конфигурирана, мигрирани са данни, създадени са бази данни, интегрирана е и е пусната в експлоатация.

Община Хасково изпълнява проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi” в партньорство с Община Солун, Техническата камара на Гърция – секция Централна Македония и Интербалканския институт по публична администрация в гр.Солун. Бюджетът на проекта е 106 460 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съ-финансиране.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Откриха топлата вода – нагласените шофьорски изпити в София

Шофьорска книжка.

Корупционна схема за уреждане на шофьорски изпити е разкрита в софийския областен отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщи днес на пресконференция изпълнителният директор на агенцията Димитър Ганев.

На 5 юли в „Автомобилна администрация“ е постъпил сигнал, че в столична фирма ще бъде направен опит за продаване на изпита. Двама служители на агенцията са отишли във фирмата и при проверката открили, че правилните отговори върху всички изпитни листовки са белязани.

Последвала проверка в областния отдел, при която били установени „страшни неща”, по думите на Ганев – жребият за избор на изпитващи е манипулиран и от общо 19 изпитващи във фирмата ходят само 5-6 човека.

Проверени са процедурите по 110 от теоретичните изпити и е установено, че в 38 от тях кандидатите за водачи са получили предварително отбелязани верните отговори.

Съмненията за участие в схемата са към всички 19 служители на „Автомобилна администрация“, провеждали изпитите. Началникът на сектора вече е уволнен, а други петима, за които има най-много нарушения, са предложени за дисциплинарно производство. Останалите са лишени от изпитват, докато разследващите органи и прокуратурата се произнесат по случая.

Статията "Откриха топлата вода – нагласените шофьорски изпити в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спешни медици: Депутатът Хаджихасан премина към психическа саморазправа с колежката ни

/КРОСС/ От Националната асоциация на работещите в спешната помощ обвиниха депутата от ДПС Хасан Хаджихасан, че е преминал от физическа към психическа саморазправа с колежката им от Велико Търново д-р Милена Узунова. След инцидент между двата лекарката е с диагноза „комоцио", а народният представител твърди, че само леко е блъснал пострадалата. Според председателя на асоциацията д-р Десислава Кателиева, ако се установи лекарска небрежност от страна на д-р Узунова, тя трябва да бъде наказана, но не и унижавана от Хаджихасан.„Един депутат от 42-то Народно събрание, което гласува инкриминиране на посегателствата над медици, наруши този закон. Не знаем какво точно е станало между него и нашата колежка, но считаме, че не е редно, след като бутнеш лекар така, че да го събориш на земята, след това да преминеш от физическа към психическа саморазправа. Депутатът веднага обяви името на „виновната", оповести подадените срещу нея жалби, дори обвини колежката, че е с фалшив болничен лист, получен след натиск върху личния й лекар. Не е редно преди да се произнесат следствените органи, директорът на болницата, РЗИ и Министерството на здравеопазването, един български депутат да сатанизира един от нас. В продължение на три години ни отказваха юридическа закрила при насилие, след като приеха закона - самите те го нарушават

Георги Търновалийски е новият заместник-изпълнителен директор на НАП

Георги Търновалийски е новият заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, съобщиха от пресцентъра на НАП. Със заповед от вчера на финансовия министър Търновалийски оглавява ресора "Събиране", в който влизат дирекциите "Събиране", "Интрастат", "Централното звено за връзка" и "Държавни вземания". Търновалийски е дългогодишен служител на НАП Пловдив. Заемал е длъжности от инспектор по приходите до директор на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в периода от 2006 до август 2009 година. От началото на октомври...

Топъл и слънчев край на седмицата

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, тихо и към сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. От югозапад ще започне увеличение на облачността. Минимални температури - предимно между 7° и 12°, по Черноморието до 14°-15°. В София - около 8°. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, тихо и към сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. От югозапад ще започне увеличение на облачността. Минимални температури - предимно между 7° и 12°, по Черноморието до 14°-15°. В София - около 8°. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана,

Общината проверява спешни училищни ремонти

Няколко варненски училища са поискали от общината спешни ремонти на хидроизолации или топлоизолации за половин милион лева. Прекомерно високите стойности на предварителните финансови разчети за аварийните поправки станаха причина за свикване на работна среща в община Варна. Тя беше водена от заместник-кмета Пейчо Пейчев. На нея присъстваха представители от дирекциите „Образование, младежки дейности и спорт” и „Общинска собственост”, председателите на комисиите по образование и по собственост към местния общински съвет, както и директорът на Рег...

Назначиха френски съветник в министерство на земеделието

Нови форми на сътрудничество в областта на земеделието

44-годишен мъж е с фрактура след катастрофа в Благоевград

44-годишен мъж е с фрактура на ръката след катастрофа в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Първите коли на Grand Auto 2013 във Варна се продадоха още преди откриването

Днес във Варна при голям интерес се откри Grand Auto 2013. Това е третият поред автосалон, който се провежда в най-големия търговски център в морската столица. Часове преди официалния старт бяха реализирани и първите продажби. Култовата американска «масъл кар» Chevrolet Camaro, която за пръв път се представя на изложение във Варна, стана подарък за рождения ден на сина на бизнесмен от Силистра.

Слънчево и топло до края на седмицата

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, тихо и към сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. От югозапад ще започне увеличение на облачността. Минимални температури - предимно между 7° и 12°, по Черноморието до 14°-15°. В София - около 8°. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана, През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, тихо и към сутринта на места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. От югозапад ще започне увеличение на облачността. Минимални температури - предимно между 7° и 12°, по Черноморието до 14°-15°. В София - около 8°. През деня ще преобладава слънчево време с разкъсана,

Удариха подземна оранжерия за марихуана в с. Байлово

Модерна оранжерия и лаборатория за отглеждане и преработка на канабис откриха ченгета в село Байлово, Софийско. Акцията е проведена в сряда късно вечерта. Спецализирана група е ударила подземните съоръжения след като в МВР получил сигнал от агент.

Аварии и спиране на тока през зимата, вещаят от "Енерго Про"

Нямало пари за инвестиции заради намалената цена на тока

    


Французин ще съветва земеделския министър

/КРОСС/ Нови форми на сътрудничество в областта на земеделието между България и Франция обсъдиха министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и министърът на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Република Франция Стефан Льо Фол по време на среща в Париж, Франция. Двамата подписаха Споразумение за назначаването на г-н Стефан Робер, френски съветник към министъра на земеделието и храните на България в Министерство на земеделието и храните. „Това е една от стъпките за засилване на връзките между Франция и България в областта на земеделието", каза министър Греков. „България вече е ползвала опита на Франция чрез съветник в периода 2004 - 2009 г. като дейността му е била насочена основно по време на преговорите по реформата на Общата селскостопанска политика. Френският съветник ще ни оказва съдействие в областта на земеделието, хранителната промишленост и селските райони", коментира министър Греков.На срещата двамата министри обсъдиха още Общата селскостопанска политика за периода 2014-2020 г. и обмена в областта на селекцията и репродукцията в животновъдството и по-специално в овцевъдството, където вече имаме стартирали проекти. Министър Греков и френският министър се договориха за обмен на студенти и ученици от средни професионални земеделски училища.Ще я преживеем, ако се сложи истината на масата и публично да се набележат мерките, за да оцелеем заедно

Пловдивски таксита протестираха срещу плановете за патентен данък

Повече от 70 таксиметрови шофьори в Пловдив протестираха срещу намерението на транспортното министерство да ге задължи да плащат патентен данък с поправки в Закона за автомобилните превози. Те спряха работа за час в четвъртък и се заканиха, че ако не бъдат чути, ще блокират улици и булеварди. За Пловдив въвежданите на такъв налог означава шофьорите на таксита да плащат до 1600 лв. годишно, каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори в града. Таксиметровите превозвачи са също против идеята да се явяват на психотест всяка година. Всичко започна от катастрофата на бул."Цариградско шосе" в София, но там шофьорът беше пиян, каза Ряпов. "Ако стане инцидент, психотестът с нищо не може да ми помогне", допълни той. От бранша настояват още и колите им да не се сменят на 10, а на 15 години, както и за въвеждане на минимална тарифа, която да е еднаква за всички фирми. В Пловдив тя трябва да е между 0.60 и 0.65 лв./км, каза Ряпов. Шофьорите са и против новото изискване удостоверението за таксиметрови водачи, което до момента е било безсрочно, сега да се вади на всеки три години. Според таксиметрови водачи увеличените разходи в крайна сметка ще платят клиентите. Следващата сряда браншът ще има среща в Министерството на транспорта. Ако не се стигне до споразумение, протестите ще продължат с блокиране на улици и булеварди, закани се Ряпов. Идеята за преминаването на шофьорите на таксита на патентен данък беше лансирана от големите компании в бранша по време на обществен съвет в Министерството на транспорта. Аргументът им беше, че така нелегалните таксита ще излязат на светло. В момента масово таксиметровите шофьори се регистрират като еднолични търговци, като обикновено са на загуба, показвали данните на Националната агенция за приходите, беше изтъкнато по време на обсъждането в обществения съвет.

Алкохол и разводи погубват българските полицаи

Полицаите се алкохолизират, развеждат или се самоубиват. Това разтърсващо признание дават работещи в системата, обект на изследване на Синдкалната федерация на служителите на МВР по проект "Професионалният стрес: най-голямото предизвикателство за достойните условия на труд".

Детското отделение на "Пирогов" ще получи 500 хиляди лв. за нова апаратура


"Пирогов" ще получи общо 500 хиляди лева от държавата за нова апаратура в четирите зали за детска хирургия и детската реанимация. Болницата вече е получила половината сума и скоро ще започне процедурите за обществени поръчки, с които ще се изберат изълнителите на проекта. Това съобщиха от лечебното заведение днес, след като здравният министър Таня Андреева се срещна с директора на "Пирогов" д-р Милан Стоянов и посети обновеното детско отделение. 

Детската хирургия на най-голямото...

Мартин Бъчваров стана шампион на държавно първенство

 13 – годишният Мартин Бъчваров от училище „Св. Св. Кирил и Методий” Хасково стана шампион на държавното първенство по скокове на акробатична пътека във  възрастова група 13-14 години.

Въпреки че битката била много оспорвана той  успял да стане първи. Наскоро хасковският талант се върна и от  Валядолид, Испания, където спечели 2  – ро място на Световната купа по акробатика.

Сега Мартин ще участва в световното първенство по акробатика, което ще се проведе в  зала в София в средата на ноември. Шампионът се подготвя усилено за наближаващата престижна надпревара.

Мартин е в националния отбор на България по акробатика. Тренира  вече 7 –ма  година. Той е възпитаник към Спортен клуб „Младост” Димитровград . Негов треньор е Димитър Димов.

С 14 медала от турнири и с 3 купи може да се похвали хасковският талант досега. Въпреки че има планове да продължи средното си образование в строителната гимназия „ Цар Иван Асен II”  Бъчваров не смята да спира да се занимава с акробатика.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

Заснеха фаталния скок на унгарец от планина в Китай (видео)

На видеозапис, разпространен от държавната телевизия на Китай, се вижда злополучният скок на унгарец, загинал в планините в централната част на страната, предаде Ройтерс.
В последните си мигове от живота Виктор Коватс скача със специален костюм за падане от връх в планината Тянмън в провинция Хунан.
При тези скокове човек ръчно отваря парашута На видеозапис, разпространен от държавната телевизия на Китай, се вижда злополучният скок на унгарец, загинал в планините в централната част на страната, предаде Ройтерс. В последните си мигове от живота Виктор Коватс скача със специален костюм за падане от връх в планината Тянмън в провинция Хунан. При тези скокове човек ръчно отваря парашута

САЩ предложи помощ на ОЗХО

/КРОСС/ САЩ предложи на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) свое оборудване за унищожаване на химически оръжия. Това съобщи източник, , близък до ръководството на Пентагона, цитиран от „Ройтерс". Според наличната информация, по този начин целият сирийски химичен арсенал ще може да бъде унищожен до средата на 2014 година. Към момента от ОЗХО не са реагирали по никакъв начин на обявеното от страна на Америка намерение за помощ. По-рано бе съобщено, че Сирия ще предостави на ОЗХО допълнителна информация за химическия си арсенал.

България и Румъния ще положат съвместни усилия за влизането в Шенген


Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е провел разговор с румънския си колега Титус Корлъцян, като двамата са обсъдили основни въпроси на двустранните отношения, както и приоритетни теми от европейския дневен ред. Разговорът се е състоял във вторник, съобщиха днес от Министерството на външните работи.

Министрите са обсъдили присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство и са потвърдили, че двете страни са изпълнили критериите за членство. Двамата...

Какво става на Военна рампа, като отидеш да помагаш на бежанците


Митко е на 24, работи в голяма IT компания, и черпи информацията си предимно от интернет. Впечатлен от написаното за гладуването на сирийските бежанци в София решава да помогне, но не знае как. Отива направо в лагера в квартал "Военна рампа" с няколко торби храна, които преди това е взел с приятели от хипермаркет.

Входът e препречен от стара бариера, зад която достъпът на простосмъртни е забранен. Охраната пита колко дарения сме донесли. Разбирайки, че са малко, съветва да ги...

Северен Кипър поиска възобновява на преговорите с Кипър

„Искаме да постигнем споразумение за мирен план до март 2014 година

Русия не може да издържа войската си

Кремъл не може да финансира, как преди многобройната руска армия

Роджър Федерер отпадна още в третия кръг в Шанхай


Роджър Федерер изживя поредно разочарование през този сезон. Швейцарският тенисист, който в последните месеци се смъкна до седмото място в световната ранглиста, отпадна още в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай.

В много драматичен мач Федерер загуби срещу атрактивния французин Гаел Монфис с 4;6, 7:6 (5), 3:6. Двамата редуваха страхотен тенис с много грешки, което доведе до изпълнен с обрати сблъсък, продължил 2.09 часа.

Монфис, който заради постоянните...

Факелът за Сочи 2014 е изработен от завод за балистични ракети


След поредицата от инциденти с угасване пламъка на олимпийския факел за зимните игри в Сочи догодина руските медии припомниха кой точно е изработил факлите. 

Интересът към тази тема се събуди не само от четирите регистрирани случая, в които се наложи при щафетата по улиците на Москва да бъде запалван отново "вечният олимпийски огън". Въпросът е, че до тържественото запалване на жертвеника на 7 февруари в черноморския курорт пламъкът ще измине около 65 000 километра през столиците на...

От догодина въвеждат втори стълб на здравното осигуряване

Договорите с лечебните заведения от средата на следващата година ще бъдат сключвани не със Здравната каса, а с частните осигурителни фондове. Това е концепцията за въвеждането на втория стълб в здравното осигуряване, която най-вероятно ще бъде избрана, поясни здравният министър д-р Таня Андреева.

Свалят цените на общинските жилища

Цените на общинските имоти в София ще бъдат намалени, тъй като сега някои от тях са със стойности далеч над пазарните. Това обяви в интервю за “Труд” шефът на градския парламент Елен Герджиков. 
Според сега действащата наредба общински имоти не могат да бъдат продавани под цените, на които са били придобити. “Това са предимно апартаменти, които в Цените на общинските имоти в София ще бъдат намалени, тъй като сега някои от тях са със стойности далеч над пазарните. Това обяви в интервю за “Труд” шефът на градския парламент Елен Герджиков. Според сега действащата наредба общински имоти не могат да бъдат продавани под цените, на които са били придобити. “Това са предимно апартаменти, които в

Уволнен от ГЕРБ шеф на НАП стана зам.-председател на агенцията

Георги Търновалийски е новият заместник изпълнителен директор на НАП, както Георги Търновалийски е новият заместник изпълнителен директор на НАП, както "24 часа" съобщи още през август. Търновалийски е бивш шеф на НАП Пловдив, уволнен от ГЕРБ през август 2009 г. Той поема новосъздадената функция "Събиране", която ще обединява дирекциите "Събиране", "Интрастат", "Централното звено за връзка" и "Държавни вземания".

Виж видео от скандалното посрещане на националите в Ереван

Видеокдари от скандалното посрещане на националния отбор по футбол на България от арменски фенове на летището в Ереван обиколиха света. Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че централата ще пусне жалба до УЕФА и ФИФА за инцидента. На клиповете в интернет се вижда, че шефът на българския футбол е видимо доста изнервен от враждебното ...

Ексклузивни кадри от скандалното посрещане на националите в Ереван

Видеокдари от скандалното посрещане на националния отбор по футбол на България от арменски фенове на летището в Ереван обиколиха света. Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че централата ще пусне жалба до УЕФА и ФИФА за инцидента. На клиповете в интернет се вижда, че шефът на българския футбол е видимо доста изнервен от враждебното ...

2% от здравните вноски ще отиват в частни фондове

"Най-късно през септември следващата година  ще има промяна на здравноосигурителния модел". Това каза министърът на здравеопазването Таня...

Владимир Писанчев отрече да има заплаха за националната ни сигурност

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев отрече за страната ни да има заплаха за националната сигурност. След като беше изслушан от парламентарната комисия за контрол на спецслужбите, той все пак призна, че съществува проблем с бежанците от Сирия, защото страната ни до момента не се е сблъсквала с такава вълна от емигранти, съобщава БТА. Той посочи, че за България е трудно да приема много бежанци и няма ресурс да се разбере какви са тези хора, които влизат в страната. Все пак била създадена добра организация между МВР, ДАНС и ...

Спешни медици: Депутатът Хаджихасан премина от физическа към психическа саморазправа с колежката ни

От Националната асоциация на работещите в спешната помощ обвиниха депутата от ДПС Хасан Хаджихасан, че е преминал от физическа към психическа саморазправа с колежката им от Велико Търново д-р Милена Узунова. След инцидент между двата лекарката е с диагноза „комоцио”, а народният представител твърди, че само леко е блъснал пострадалата. Според председателя на асоциацията д-р Десислава Кателиева, ако се установи лекарска небрежност от страна на д-р Узунова, тя трябва да бъде наказана, но не и унижавана от Хаджихасан. „Един депутат от 42-...

Обраха майката на Цветанов

Неизвестни извършители са разбили жилището на майката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в столичния квартал "Надежда".

Сираков: Батков не е собственик на "Левски", той реагира: "Сплотени сме!"

Ситуацията в столичния ПФК "Левски" два дни след бруталното изгонване на злополучния нов треньор на тима Ивайло Петев тотално заприлича на латиносериал в четвъртък. Първо вече бившият спортен директор Наско Сираков направи двусмислено изявление пред БНТ, а след това собственикът Тодор Батков обяви, че клубът всъщност бил сплотен. В своята първа публична проява след представянето на Петев, превърнато в скандал от ултраси на "Левски", Сираков се обяви за жертва, обявявайки, че бил върнат в отбора, "за да бъда дискредитиран и омерзен и най-вече да ми бъде затворена устата, защото, преди да дойда в "Левски", бях най-големият критик". Как точно е бил дискредитиран и омерзен, не стана ясно, като "синята" легенда уточни единствено, че "ще разкажа абсолютно всичко в книгата, която ще излезе до два месеца". По време на "изповедта" си пред БНТ той постави под съмнение собствеността на Батков в "Левски", тъй като той не взимал еднолично решения, а непрекъснато звънял на шефа на Надзорния съвет Иво Тонев, който също подаде оставка след скандала във вторник. Кой е истинският собственик на клуба, според Сираков, той така и не уточни, защото не знаел. Предпочете да разкаже за трудностите, които имал като шеф в отбора покрай провалената лятна селекция, след която "Левски" видимо изпитва огромни трудности да се противопостави на опонентите си и заема незавидното 6-о място след 12 изиграни мача. "Поканиха ме ден след преподписването на Ники Митов. Поставиха ме пред свършен факт. Миналата година с всички средства и с цялата съдийска помощ "Левски" не можа да стане шампион. Което нямаше да е заслужено. Тази година никой от съперниците не се е оплакал от съдийството след мачовете с "Левски". Имам самочувствието, че съм със сигурност най-успешният ръководител. И знаех, че дори при тези условия и негативизъм можех да вдигна "Левски" на върха. Не ми беше дадена възможност по една или друга причина", започна Сираков, без да изясни защо за пореден път решава да говори искрено за проблемите в клуба, когато вече не е част от него. "Първо нямаше пари да вземем със свободен трансфер Любомир Гулдан, чиято заплата щеше да е по-малка от тази на Жоао Силва, но няма да говоря в цифри. Имахме нужда от централен защитник и десен бек, можехме да привлечем капитана на Полша, който щеше да взима с 15 хиляди евро повече на година от Дъстли Мюлдер, но в крайна сметка трябваше да му предложим 60 хиляди по-малко. Следващият бе Сейтаридис, капитан на Панатинайкос, но се получи идентична ситуация", продължи бившият "син" ръководител. "Отказахме да вземем Данаил Никулае за по 10 хиляди евро на месец до Нова година, а след това щяхме да спечелим пари от неговия трансфер в Китай. Същото важи и за Йованович, футболист, играл в Ливърпул и Андерлехт. На първия месец ми стана ясно за какво става дума, но аз вярвах, че мога да вдигна отбора, който бе една развалина", добави Сираков. Той остро нападна и феновете от сектор "Б": "Исках да видя докъде ще стигне наглостта на тези хора, стигна се дотам да пращат фенове. Тези фенове са платени, клубът от години плаща на националния фенклуб... Институцията "Левски" бе срината и поругана от 7-8 човека с качулки, това не е моят "Левски". Апостола ще се обърне в гроба! Над 100 знамена с кръстове и черепи са издигнати в сектор "Б", автобусът на феновете е изрисуван от горе до долу с един череп… Това ли е Левски", възмущаваше се той. По повод освобождаването на бившия треньор Славиша Йоканович, изкарал на поста малко повече от два месеца, Сираков коментира, че това е еднолично решение на Батков и, че той го е предупреждавал, че ще бъде грешка. "15 минути след мача с "Локомотив" (София) ми се обади Тодор Батков и ми заяви директно, че не иска да вижда Йоканович на стадиона повече. Аз му казах, че смяната му ще е грешка, да поговорим на другия ден и да търсим решение. Аз знаех, че съм докарал европейски треньор в "Левски", и виждах, че някои неща му пречат да успее. Той е един прекрасен треньор и мой приятел. В събота, когато говорих с Батков той спомена името на Петев и аз поисках да се срещна с него. След това се видяхме и от видяното и чутото бях очарован от това момче. Видях същите качества, които видях преди години в Станимир Стоилов. Бях убеден, че с този човек "Левски" може да тръгне нагоре", добави бившият спортен директор. Според него занапред "всички ще бъдем зрители, аз отстрани" на случващото се в клуба. "Това решение с трима треньори е комунистическо решение от миналия век. Кой ще бъде виновен при евентуален неуспех", коментира той назначаването на Тони Здравков за треньор до Нова година с помощници Елин Топузаков и Мариян Христов. Батков: Аз съм собственик Няколко часа по-късно Батков свика пресконференция на "Герена" заедно с наследника на Сираков Христо Йовов, финансовият директор Константин Баждеков и говорителя на Националния клуб на привържениците (НКП) Димитър Байлов. На нея адвокатът заяви, че той е собственикът на отбора и взима еднолично решенията в него, потвърждавайки, че той е преценил, че Йоканович трябва да бъде изгонен и заместен от Ивайло Петев. "Днес прозвуча нещо, което и един президент си позволи да каже през пролетта, че аз не съм собственик на "Левски". Ако не съм аз, кой е? Кажете кой друг е собственикът? Аз съм на 55 години и е малко смешно всеки път да повтарям кой е собственикът... Аз съм собственик на 90% от акциите с право на глас, на 95% от привилегированите акции без право на глас. Аз съм единственият кредитор на клуба с една голяма осемцифрена сума, която аз съм инвестирал под формата на кредити, които ще бъдат капитализирани във формата на акции", каза Батков, визирайки думите на Сираков и на президента на "Славия" Венцислав Стефанов. Собственикът на "сините" заяви, че за осем години е инвестирал 41 милиона лева в "Левски", а в замяна е "един от най-обругаваните хора в цяла България". Финансовият директор Константин Баждеков обясни, че Тодор Батков е осигурил 5 милиона лева за издръжката на клуба през тази година. "От началото на годината в клуба са влезли над 10 млн. лева. Пет милиона идва от нашите договори със спонсори и рекламодатели. Останалите пет милиона са осигурени от г-н Батков. С тези пари "Левски" съществува, изпълняваме си всички ангажименти, виждате какво се прави на базата и на стадиона. Засега сме осигурили такъв ресурс, който позволява клубът да функционира нормално", обясни Баждеков. "Решението Йоканович да бъде освободен го взех аз в петък вечер след злополучния мач с "Локомотив" (София) (0:0). Споделих го и взех мнението на Сираков, Иво Тонев и Христо Йовов. Разделихме се като нормални хора, току що беше прекратен договорът и вече можем да обявим новото треньорско ръководство. Решението за назначаването на Петев също го взех аз. Отново разговаряхме със Сираков, Тонев и Йовов, като Ицо даже беше против, но аз се наложих. Петев беше при нас през лятото след оттеглянето на Николай Митов, но тогава решихме да вземем доказан чужденец. Обсъдихме три имена, от които се спряхме на Йоканович", продължи Батков. Повтори и, че "аз имам последната дума за всяко едно решение, включително за трансфери на играчи. Друг е въпросът какви футболисти бяха привлечени и какви са техните качества. Мисля, че това се вижда с просто око". Адвокатът се извини на Ивайло Петев за отношението на феновете към него по време на представянето и отчитайки, че разсъбличането му пред камерите е било "грозна гледка", обобщи, че въпреки всичко сега привържениците и ръководството "сме по-сплотени". "В клуба трябва да бъде въведена политика за проучване на треньорите. Важно е да отговарят на стила на "Левски". Няма да вземем специалист, чийто отбор играе защитен футбол. Докато аз съм в клуба, занапред така ще се подбират треньорите", включи се и Христо Йовов. По повод думите на Батков, че е бил против привличането на Петев, Бижутера уточни: "Това не е точно така. Просто не бях готов веднага да дам мнение за него. Познавам Петев, играли сме заедно, но за един ден нямаше как да имам готова преценка". Феновете: Постъпката ни е, меко казано, невъзпитана "Изписаха се тонове мастило, версии. Всички възможни версии - платени, неплатени, КГБ, ЦРУ, НАСА. Това беше спонтанно, а не планирано. Много негативи и позитиви се изписаха. Човек, заявил пристрастия към вечния враг, няма място в Левски. Това е. Нашата постъпка, за да са наясно всички, е, меко казано, невъзпитана. Ок. Ние си понесохме нужните упреци. Ивайло Петев се оказа в неподходящия момент на неподходящото място. Това е обяснението за глупостта. Заставаме зад отбора, ще го подкрепим", заяви след това и говорителят на фенклуба Димитър Байлов. Той призова медиите да спрат да критикуват "сините" ултраси, като индиректно разкритикува и Сираков за сутрешното му изказване, с което се осъмни, че Батков е реалният собственик на "Левски". "Най-малкото не отива на отговорни хора да се опитат да кажат нещо, но да не го кажат. Да намекнат нещо, но да не го кажат в прав текст. Потресени сме от факта, че все повече залагат на тезата, че феновете са виновни за състоянието на "Левски". По думите на Наско Сираков най-големите проблеми са написаното на автобуса "Левски или смърт" и знамената с черепите. Хиляди фенове са станали такива заради Наско Сираков, но на мен ми е непонятно какво се случва. Твърдо сме зад ръководството и новите треньори. Призоваваме умерените и не толкова умерените да подкрепят "Левски". Всичко друго ще доведе до несконечни скандали, от които ще спечели само един, а не "Левски". Това е. Няма нищо друго. Едни хора реагирали малко по-емоционално. Не толерирам, но просто се е случило", добави още Байлов. По повод обвиненията на Сираков, че атаката срещу Петев е била от "платени" фенове, той заяви, че никой не ходи на "Герена" срещу пари, за разлика от ситуацията в други отбори. Уточни все пак, че фенклубът има договорка с ръководството да изпълнява охранителни функции по време на мачове, за да не бъде ангажирана полицията. По думите на Батков това струва 15 000 лева на месец и е по-изгодно, отколкото да се плаща на МВР. Междувременно финансовият директор Баждеков съобщи, че прокуратурата е започнала проверка на инцидента с Ивайло Петев във вторник. По думите му трима служители на клуба са били поканени да дадат обяснения. "Моя е вината за непроведените разгори с феновете, защото аз нося отговорност за всичко в клуба. Но искам да подчертая, че изрично помолих директорите да проведат такъв разговор. Аз през цялото време го повтарях. Нямаше как аз да го свърша, защото имах важно бизнес пътуване, планирано от два месеца. През цялото време бях уверяван, че тази среща ще се случи. Реших, че въпросът е приключен. След този скандален случай трябваше да отменя пътуването", коментира и Тодор Батков, извинявайки се още веднъж на бившия треньор на "Лудогорец".

Д-р Тренчев предупреди: Накрая ще има тояги и погроми

София /КРОСС/ Проблемът на държавата е как да преживеем зимата. Това коментира пред БНР лидерът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Държавата стремглаво лети надолу. Нещата са много страшни. Ние сме в началото на протестите. Ако не се погледне изключително сериозно на нещата, предстоят много сериозни сблъсъци и конфронтации, посочи той. Тренчев изтъкна, че в главите на политиците се върти една-единствена мисъл - сега ни е паднало да направим някой лев. Тази работа не се издържа. Тази държава няма силици да издържа, каза още синдикалистът. Според него управляващите трябва да сложат истината на масата и да се набележат мерките, за да оцелеем заедно.Защото някои ще оцелеят, но повечето няма да могат да го направят. Най-накрая ще има тояги и погроми, предупреди синдикалистът. Според него на първо място трябва да се стабилизира енергетиката, защото тя ще повлече всичко, ако тръгне стремглаво надолу. Трябва да се направи всичко възможно, за да има за хората гарантирани доходи. Тези, които взимат решенията, не живеят с 320 лв., подчерта той. При младите нещата са страшни в сферата на безработицата. Проблемите са много, каза още Тренчев.Политиците да се кротнат, за да може да се кротне държавата. От тези ваши боричкания съвсем ще я съсипете, каза още синдикалният лидер.  

Как 11-годишно момиче получи втори шанс за живот

Още при раждането на малката Йоана родителите й разбират, че тя се нуждае от чернодробна трансплантация, за да живее. Няколко години по-късно донорска ситуация дава втори шанс на малкото момиче

Не си купувайте тези коли!

Британското издание Auto Express състави потребителски рейтинг на най-неудачните автомобили, продавани на територията на страната за последните 25...

Разжалваха ядрен шеф в САЩ заради шмекерии на хазарт

Заместник главно-командващият ракетно-ядрените сили на САЩ беше уволнен, след като срещу него беше заведено следствие за хазартни измами. Вицеадмиралът Тим Джардина използвал подправени чипове, за да печели в казината.

Бизнесът с трева

Все повече американски щати легализират употребата на марихуана. Компаниите надушват бизнес за милиарди и се радват на вълнуващия пазар. Робърт Фрихтел не може да дочака края на годината, защото тогава за него ще започне голям бизнес. "Говорим за минимум 100 милиона долара", отбелязва той. В крайна сметка в Колорадо само за година идват 56 милиона туристи, които носят съответния пазарен потенциал, оценява 50-годишният предприемач. Само преди няколко месеца основите на бизнеса му са били незаконни. Фрихтел е председател на управителния съвет на ...

Брюнетка яхна мотор, заби се в ремарке (видео)

Самоуверена млада жена врътва рязко дръжката на не толкова мощен мотоциклет, което води до неприятни за нея и смешни за околните последствия. 

Видео с тази история стана хит за броени часове в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне.

В клипа се вижда как след няколко метра брюнетката се забива в ремарке, закачено на паркирала ... Самоуверена млада жена врътва рязко дръжката на не толкова мощен мотоциклет, което води до неприятни за нея и смешни за околните последствия. Видео с тази история стана хит за броени часове в социалните мрежи и сайтовете за видео споделяне. В клипа се вижда как след няколко метра брюнетката се забива в ремарке, закачено на паркирала ...

Шеф на МВР: Не сирийците са тези, които създават проблемите в столицата

Една минимална част от престъпленията в София са извършени от чужденци, в това число и бежанци. 

Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов по време на извънредно заседание на Столичния общински съвет, насочено към ситуацията с настаняването на бежанци, предаде Фокус. „Не са сирийците тези, които създават проблемите в столицат Една минимална част от престъпленията в София са извършени от чужденци, в това число и бежанци. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов по време на извънредно заседание на Столичния общински съвет, насочено към ситуацията с настаняването на бежанци, предаде Фокус. „Не са сирийците тези, които създават проблемите в столицат

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване