МВР пренасочва полицаи към районите с най-голяма битова престъпност

МВР пренасочва полиция на местата, където битовата престъпност е най-висока, обяви на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Шефът на Главна дирекция Национална полиция Тодор Гребенаров допълни, че от понеделник жандармерия тръгва по малките населени места в 15 области на страната, като сред най-горещите точки са МВР пренасочва полиция на местата, където битовата престъпност е най-висока, обяви на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Шефът на Главна дирекция Национална полиция Тодор Гребенаров допълни, че от понеделник жандармерия тръгва по малките населени места в 15 области на страната, като сред най-горещите точки са

Томов направи крачка назад по темата за новия спонсор на ЦСКА


ЦСКА преговаря с българска и с чужда компания за спонсорски договор, каза Александър Томов. Той отново изтъкна, че трябва да се работи внимателно, за да може клубът реално да получава средства.

"Към ЦСКА има интерес, включително от чуждестранна финансова сила. Не искам да се прибързва на дребно и да се получи ситуацията с "Глобул", когато в клуба на влизаха реални пари. Казали сме ясно - искаме 1 млн. евро от новия спонсор. В момента работим с една чужда и една наша компания. Но...

България отбелязва Деня за безопасен интернет

На 11 февруари (вторник) България ще отбележи с редица инициативи 11-я световен Ден за безопасен интернет. Отбелязването на деня бе по инициатива на Европейската комисия, но с годините неговото отбелязване излезе извън рамките на Европа и вече обхваща над 100 държави из целия свят. Централното събитие в България ще мине под мотото "Заедно за по-добър интернет“ и ще се състои в Дома на Европа в София от 15 до 18 часа с подкрепата на Представителството на ЕК в България. Сценарият на събитието е подготвен с помощта на ученици от младежките панели към Центъра за безопасен интернет в София и от делегатите на миналогодишния "ТийНет парламент", който прие през миналата година Харта на онлайн правата и отговорностите на младите хора. В много начални училища в страната ще бъдат изложени детски рисунки на тема: "Героят си ти“ в интернет. Участниците в събитието в Дома на Европа в София ще видят няколко кратки презентации на свои връстници, с които ще бъде открита дискусия как можем заедно да направим интернет по-полезно и безопасно място. Специален участник в събитието ще бъде Димитър Ганчев от Интернет общество-България, който ще разкаже за първата група пионери на интернет в България още преди световната мрежа да получи названието си. Дискусията ще се предава на живо в интернет и в нея ще могат да участват дистанционно с въпроси и коментари млади хора от цялата страна благодарение на Kabinata.com. Денят ще завърши с музикална част с участието на Good Music Society и ученическите банди Maverick и Tune UP от няколко столични гимназии. Редица членове на Обществения съвет за безопасен интернет планират паралелни дейности в подкрепа на Деня. Българската асоциация за информационни технологии ще подкрепи информационно отбелязването на Деня за безопасен интернет, като го включи в проекта „Е-skills for jobs 2014”. Той се реализира от европейската ИТ Асоциация "Digital Europe и EuropeanSchoolnet", като изпълнител за България е БАИТ. Това е проект, който цели да насърчи развититето на електронните учения на младите хора, в това число и умението да се предпазват в онлайн среда. Българската федерация по електронен спорт ще осигури на всички участници "официални“ тениски, брандирани с логото на Националния център за безопасен интернет.

Община Варна дава пари за заплати на служителите в Тубдиспансера за ноември и декември

Близо 76 хил. лева да бъдат отпуснати на Тубдиспансера от бюджета за 2014 година за заплати на персонала за месеците ноември и декември. Това решение взеха общинските съветници от комисията по финанси и бюджет. Сумата ще покрие поне част от възнагражденията, които служителите в лечебното заведение не са получавали вече няколко месеца, предаде репортер на Moreto.

Франция обмисля да разшири мисията си в ЦАР

Според Париж само това е в състояние да гарантира мира

Финансовият министър призна, че ще има проблеми с отмяната на единната сметка

Финансовият министър Петър Чобанов призна, че отмяната на единната сметка за данъчни плащания от Конституционния съд ще доведе до проблеми. Във вторник съдът прие тълкувателно решение, с което обяви въведената преди една година единна сметка за противоконституционна заради това, че парите за данъци и осигуряване постъпват в една обща сметка и след това отиват приоритетно за покриване на най-старите задължения на данъкоплатеца, като така се нарушават осигурителните права на гражданите. В четвъртък Чобанов каза пред журналисти, че "ситуацията с единната сметка не е благоприятна като развитие в момента". "Направихме промени в единната сметка, така че тя наистина да заработи и в момента бизнесът да няма критики към единната сметка, които имаше от началото на функционирането й до средата на миналата година", обясни Чобанов. "Но решението на Конституционния съд е факт, мислим в две основни направления, като запазваме част от философията на единната сметка. Тези направления, възможностите, които разглеждаме към момента, ще бъдат обсъдени с бизнеса още в началото на следващата седмица, тъй като е необходимо да се чуе и мнението на бизнеса", продължи министърът. "Комуникацията е важна за нас. Това е запазване на една сметка с четири подсметки или разделянето на единната сметка на четири сметки, като вътре във всяка от тях се запази философията за погасяване на задълженията”, посочи още Чобанов. "Изготвени са законодателни промени, за които имаме разбирането на председателя на Народното събрание Михаил Миков да бъдат внесени в срок. В момента се подготвят и необходимите промени в софтуера, в техническата инфраструктура, за това бързо и безболезнено да направим на практика този преход. Проблемът съществува наистина, ще поговорим с бизнеса и мисля, че следващата седмица решението ще е изкристализирало, ще представим повече подробности и ще преминем към осъществяването му”, каза Чобанов. За да се приемта нормативно необходимите промени, така че да се използват положителните страни от единната сметка и да се удовлетворят изискванията на КС, трябва бързо да се направят законодателни промени. Решението на КС ще се публикува в двуседмичен срок и три дни след това влиза в сила, тоест след 18 дни най-много единната сметка отпада и или се връща старото положение на разделни сметки, или влиза в сила ново положение, което междувременно трябва да бъде прието.

Лечението на Стефан Данаилов е успешно

/КРОСС/ Макар и още да води война с рака, Стефан Данаилов е преборил най-тежката битката - ударната терапия след поставянето на коварната диагноза. Ламбо е добре и лечението му на този етап е успешно, съобщиха щастливите приятели на актьора. Стефан Данаилов замина преди месец за Франция, след като бе диагностициран с лимфом, който обаче бе открит навреме. Още в края на миналата година Ламбо е започнал химиотерапия, а в началото на януари замина скоростно за Париж, където вливанията продължиха. В изтъкната клиника във френската столица актьорът е бил на интензивно лечение, което по последна информация е дало много добри резултати, пише в.Всеки ден. Данаилов е издържал стоически неприятните процедури, а сега вече дори си и е вкъщи и ежедневието му протича съвсем нормално. Разбира се, човекът, който най-много го е подкрепил в тежкия момент, отново е съпругата му Мария. Тя е пътувала с него до Париж, за да бъде неотлъчно до любимия си мъж. Той от своя страна не крие, че наистина много се е уплашил, когато е чул диагнозата си. Във вторник журналистката Валерия Велева написа в профила си във Фейсбук, че актьорът си е у дома и е в прекрасна форма. „Бях му на гости - чувства се добре, шегува се, гледа с насмешка на скандалите в БСП, изпълнява стриктно напътствията на лекарите и лечението му е успешно. Чете, учи си ролите, пуши, хапва си, каквото му е сладко, даже ходи на пазар и... въобще си е един ГОЛЯМ, ВЕЛИК Ламбо!", написа тогава Велева

Преди изборите Унгария за трети пореден път понижи цените на енергията


Два месеца преди парламентарните избори унгарският парламент днес одобри трета вълна на понижение на цените на енергията, за което настоя премиерът консерватор Виктор Орбан, превърнал този въпрос в централна тема на кампанията си, предаде агенция "Франс прес".

Цената на газа ще бъде понижена от 1 април с 6.5 на сто, цената на електричеството ще спадне с 5.7 на сто от 1 септември, а на централното отопление - с 3.3 на сто от 1 октомври, според закона, одобрен от парламента.
...

Унгария за трети пореден път понижи цените на енергията два месеца преди изборите


Два месеца преди парламентарните избори унгарският парламент днес одобри трета вълна на понижение на цените на енергията, за което настоя премиерът консерватор Виктор Орбан, превърнал този въпрос в централна тема на кампанията си, предаде агенция "Франс прес".

Цената на газа ще бъде понижена от 1 април с 6.5 на сто, цената на електричеството ще спадне с 5.7 на сто от 1 септември, а на централното отопление - с 3.3 на сто от 1 октомври, според закона, одобрен от парламента.
...

18% от джипитата ни извън закона от юни

Около 18% от общопрактикуващите лекари у нас работят без да имат специалност, а други 40% са в различен етап на специализация. По силата на Закона за здравето всички лични лекари, които нямат придобита специалност по Обща медицина, Вътрешни болести, Педиатрия или Спешна медицина, трябва да прекратят дейността си от юни 2014.

Старозагорци излизат в подкрепа на майката на починалото дете

/КРОСС/ Граждани от Стара Загора се самоорганизират в подкрепа на майката, загубила три месечното си бебе при трагични обстоятелства. В социални мрежи и форуми граждани на Стара Загора са създали организация, за да изразят моралната си подкрепа към тяхната съгражданка, чието дете почина по неизяснени за сега причини, но дни след извършване на планова имунизация с 2 ваксини независимо от симптомите за нарушено здраве. Само за два дни от създаването на събитието над 350 човека са заявили присъствието си и продължават да растат ежеминутно. Ето и изявлението, което самите организатори са поставили във Фейсбук страницата на събитието: „Приятели, опитваме се да сме съпричастни с майката на починалото през нощта на 23.01.2014 г. бебенце, в Стара Загора. Не е ясно дали има виновен за това... Дали е лекарска грешка или не, ще стане ясно, когато приключи образуваното по случая следствие! Ако не утеха, НИЕ всички поне ще се опитаме с този протестен митинг, да помогнем като настояваме за прозразно изготвяне на експертизата и търсене на отговорност за виновните лица. Факт е, че преди нещастната случка, на бебето са поставени задължителните ваксини против дифтерит, коклюш, тетанус, полиомиелит и хронична пневмония... Остава въпроса: защо в България родителите са лишени от правото свободно да избират дали и кога да бъде ваксинирано тяхното дете? Няма как да върнем рожбата на Павлина Стефанова, но стоим зад нея и няма да позволим потулване на случая

Бисерчани почетоха жертвите на трагедията отпреди две години

Хасково /КРОСС/ Днес се навършват две години от трагедията в село Бисер. Oтец Атанаси отслужи молебен за шестте жертви от Бисер, а местни жители хвърлиха в река Бисерска шест венеца. Депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Красимир Стефанов и Владимир Митрушев дадоха пет казана с курбан. Две години след опустошителното наводнение в село Бисер 21 къщи чакат да бъдат възстановени. Виновни за инцидента все още няма, разследването на военната прокуратура в Пловдив продължава. На 6 февруари 2012 г. рано сутринта се скъса стената на язовир „Иваново", а вълната заля цялото село. Водата потопи първите етажи на къщите, много от тях се срутиха, а смъртта си намериха 11 души.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Границата ни с Турция е блокирана от тирове

На турско-българската граница има образувана 16-километрова опашка от камиони заради проблема с транзитните квоти, съобщава ИТАР-ТАСС. ...

Помощ! Детето ще е в първи клас!

Кое е най-доброто училище за моя първолак? Е, на този въпрос еднозначен отговор може да получите едва след като детето ви завърши училище.
Това е положението!
Образователната система няма единен критерий, по който да мери успехите на учебните заведения и така да ориентира родителите. Изборът на училище за първи клас е субективен. Но има правила, Кое е най-доброто училище за моя първолак? Е, на този въпрос еднозначен отговор може да получите едва след като детето ви завърши училище. Това е положението! Образователната система няма единен критерий, по който да мери успехите на учебните заведения и така да ориентира родителите. Изборът на училище за първи клас е субективен. Но има правила,

Четири сметки заменят единната на НАП

Четири сметки ще заменят досегашната единна сметка в Националната агенция за приходите (НАП), по която фирмите си плащаха задълженията към държавата....

Румънци изпуснаха завоя и се забиха в насрещен ТИР

Румънски туристи пострадаха леко при катастрофа, станала на прохода Предела. Управляваният от тях лек автомобил предприел изпреварване на непрекъсната линия в район, но навлизайки в десен завой се блъска в насрещно движещ се ТИР.

МВР мобилизира катаджии и пожарникари за борба с битовата престъпност


Министерството на вътрешните работи ще включи в борбата с битовата престъпност не само служителите на Охранителна полиция, но и катаджиите, пожарникарите и силите на жандармерията, стана ясно на пресконференция по темата днес в МВР. Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пътните полицаи ще бъдат пращани в перифериите на градове и села, където има проблеми с кражби от домовете, предаде агенция "Фокус".

Пожарникарите пък ще участват в търсенето на площадки за съхранение на...

Олимпийската мечта – кошмар за работници мигранти в Сочи

Периодът, предшестващ началото на игрите, бе белязан от оплаквания от системна експлоатация на строителните работници и изгодни договори за строителство, присъждани на финансови магнати и политически съюзници

"Най-социалният закон за МВР" мина на първо четене на комисия в НС

Няма финансов ресурс за промените, контрират от ГЕРБ

    


"Най-социалният закон за МВР" мина на първо четене през комисия в НС

Няма финансов ресурс за промените, контрират от ГЕРБ

    


Българските превозвачи готвят блокада на границата с Турция

София /КРОСС/ Ако няма решение на проблема с квотите за трансграничен превоз, от идната седмица българските превозвачи ще блокират едностранно границата с Турция. Това съобщи за БНР заместник-председателят на Националното браншово сдружение Красимир Лалов.Понеже на нас направо ни омръзна турците да ни правят на маймуни, решихме, че ако те до неделя в 24 часа не се съгласят на среща с българската страна, за да се изчистят проблемите, ние едностранно ще затворим Българо-турската граница от понеделник в 8 часа, посочи Лалов.От Турско-българската търговско-индустриална камара призоваха за повече търпение при уреждането на въпроса. Според Васил Пиронков от Управителния съвет на Камарата, подобни действия на превозвачите няма да доведат до резултат.Всъщност няма защо да се затваря границата, защото аз ви обясних, че водим разговори с Турция. Турската страна изцяло е отклонила своя транспорт, така че и на Капъ куле и на Хамза бейли абсолютно няма никакви турски камиони. Така, че ние и да я затваряме и да не я затваряме нищо няма да се получи, каза Пиронков.Разрешителните за превоз през българо-турската граница са анулирани от 30-и януари. Снимка: Булфото, всички права запазени

Законът за бързите кредити под прицела на „Активни потребители”

Новите промени в Закона за защита на потребителите не дават ясни гаранции за ползвателите на бързи кредити. Това коментира за ТВ "Европа" председателят на асоциация "Активни потребители" – Богомил Николов. НС прие въвеждането на промени в закона, които ще позволят и кредитите по-ниски от 400 лв.

Стойнев: България тръгна по пътя на икономическия растеж

/КРОСС/ "За правителството са важни инвестициите, тъй като поехме ангажимент за подобряване на бизнес климата в страната". Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при връчването на сертификат за инвестиция клас "А" на "СОЛ България" ЕАД за проект "Завод за производство на промишлени газове" в град Девня. В церемонията участваха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, главният изпълнителен директор и президент на Групата СОЛ Алдо Фумагали, посланикът на Италия в България - Н. Пр. Марко Контичели, главният изпълнителен директор на Международната асоциация на агенциите за инвестиции (WAIPA) Карлос Бронзату и др. Министърът припомни, че са в ход конкретни инициативи от 24 административни мерки и сега се подготвя втори пакет от приблизително 100 режима за облекчаване на бизнес климата в страната. "Показахме, че сме коректен партньор, тъй като досега никое правителство не се е издължавало толкова бързо към бизнеса. Вече няма забавени плащания към компаниите и проявяваме коректнo отношение. Приблизително 2,5 млрд. евро за 7-те месеца, откакто това правителство работи, са влезли в българската икономика и се усеща съживяване. Разбира се, още сме на ранен етап, но България тръгна по пътя на икономическия растеж", категоричен бе Стойнев и добави, че освен икономически ратеж и заетост на бизнеса са нужни и високо квалифицирани специалисти

63-ма бежанци станаха хасковлии

Бежанците първо си избират местоживеене

Близо 80% от българите са срещу застрояване на Черноморието


77% от българите са против ново застрояване нa Черноморието, а 71% са срещу още ски зони и строителство на хотели в българските планини. Това сочи национално представително проучване на "Алфа рисърч" за обществените нагласи в екологията, което се прави на всеки две години и ще бъдат оповестени в близките дни официално. За тях съобщи Любомир Костадинов от Световния фонд за дива природа по време на конференция за бъдещето на природен парк Странджа, организирана от коалиция "За да остане природа в...

Учредяват „Нова България“, първата партия създадена в социалните мрежи

/КРОСС/ ПП „Нова България" - първата партия в страната, възникнала в социалните мрежи, ще бъде учредена тази събота, 8 февруари в София. От новата партия съобщиха, че за едва 5 000 лв. са подготвили стилно, съвременно и различно, за политическата ни реалност, събитие. Сред специалните гости и инициатори на „Политическа Промяна Сега" и ПП „Нова България", ще бъдат Майкъл Струмейтис и Ивайло Симеонов. Верни на афинитета си към интернет, социалните мрежи и съвременните технологии, ПП „Нова България" вече представиха устава си онлайн чрез Facebook платформата „Политическа Промяна Сега". По време на събитието ще бъде избрано ръководството на организацията - председател, зам. председатели, регионални представители и контролна комисия. Всичко, което се случва в „Рейнбоу плаза" тази събота ще бъде отразявано в социалните мрежи на живо. Организаторите работят и по видео стрийм. Именно във Facebook възниква и идеята за създаването на ПП „Нова България", след като 90% от анкетираните последователи на „Политическа Промяна Сега" казват, че идеите на иновативната платформа могат да бъдат развивани и реализирани само чрез създаването на политическа организация, сформирана от и за гражданите на България.  

Заека отнесе 2 г. затвор за фалшифициране на пари

Той е подсъдим за убийството на Мирослава Николова

Пренасочват полицаи от границата с Турция в районите с най-голяма престъпност

МВР пренасочва полиция на местата, където битовата престъпност е най-висока, обяви на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Шефът на Главна дирекция Национална полиция Тодор Гребенаров допълни, че от понеделник жандармерия тръгва по малките населени места в 15 области на страната, като сред най-горещите точки са МВР пренасочва полиция на местата, където битовата престъпност е най-висока, обяви на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Шефът на Главна дирекция Национална полиция Тодор Гребенаров допълни, че от понеделник жандармерия тръгва по малките населени места в 15 области на страната, като сред най-горещите точки са

BMW представи обновения X3

Моделът излиза през юли с нови дизелови двигатели

    


Машина откъсна пръст на ръка на млад работник

Млад мъж се осакати и остана без пръст при трудова злополука в Лом, съобщи Млад мъж се осакати и остана без пръст при трудова злополука в Лом, съобщи "Конкурент". Полицията разследва инцидента, станал в завод в Лом. В сряда около 12,30 часа е получено съобщение, че в завода има инцидент, при който е пострадал 24-годишен работник. Трудовата злополука е станала по време на работа при неправилно поставена заготовка в

Екатерина Истаткова е новият шеф на НЕК

Дългогодишният член на енергийния регулатор Екатерина Истаткова е новият шеф на Националната електрическа компания, съобщи министърът на икономиката Драгомир Стойнев днес пред журналисти.
Досегашният шеф на дружеството Йордан Желев е получил предложение за работа в чужбина.
Стойнев подчерта  професионализма на Желев и уточни, Дългогодишният член на енергийния регулатор Екатерина Истаткова е новият шеф на Националната електрическа компания, съобщи министърът на икономиката Драгомир Стойнев днес пред журналисти. Досегашният шеф на дружеството Йордан Желев е получил предложение за работа в чужбина. Стойнев подчерта  професионализма на Желев и уточни,

Унгария позволи на Русия да строи още два реактора в единствения АЕЦ в страната

Унгарските депутати одобриха проект, финансиран от Русия, za разширяване на единствената АЕЦ в страната, предаде БГНЕС. Миналия месец унгарският премиер Виктор Орбан подписа споразумение с руския п...

Побоят над журналистката Татяна Чорновол не е организиран, казват украинските власти

Нападението над украинската журналистка Татяна Чорновол, която беше пребита жестоко на Бъдни вечер, е било хулигански акт, а не организирана поръчка. Това казва в официално съобщение заместник-главния...

Откриха нов кратер на Марс

/КРОСС/ Експерти на НАСА откриха нов кратер на Марс. Това става ясно от съобщение на сайта на агенцията. Снимките, на които се вижда непознат досега кратер, са били направени през 2012 г. от MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), който работи от 2009 г. насам .В същото време на снимките, направени от сондата през 2010 г., кратер не се вижда. Сега специалистите на НАСА са успели да заснемат кратера с помощта на камерата с висока резолюция HiRISE. По предварителни данни кратерът е с диаметър около 30 метра. Предполага се, че е възникнал в резултат от падане на космическо тяло върху повърхността на Червената планета.

Драги решен да запази нисък основния лихвен процент

Европейската централна банка (ЕЦБ) е твърдо решена да остави основния лихвен процент на ниско равнище за дълго време. Това заяви президентът на ЕЦБ Марио Драги.

Никой не обича хората, които предават миналото си, за да начешат своето Его

/КРОСС/ Тъжно е да гледаш политическото падение на един човек, когото си мислил за свестен и дори си приемал за приятел. Болезнено е да наблюдаваш нарцистичния кариеризъм на политик, когото си мислил за нещо светло, ново и свежо. Депресиращо е да виждаш как маската на почтенност пада и как, в името на собственото си безкрайно его, един човек може да заплюе всички принципи, в които е вярвал, всички хора, които са му помагали по неговия път към върха, всички идеи, които е твърдял, че отстоява, в името на един преходен и твърде конюнктурен интерес. Няма да задържам повече напрежението - става дума за проф. Георги Близнашки. Тези дни, след известна пауза, той отново дефилира из медиите. Този път като част от Инициативен комитет за провеждане на референдум по въпросите, които Росен Плевнелиев зададе. Само се насладете на компанията на Близнашки - проф. Калинн Янакиев (създателят на теорията за протестърите като качество и народа како количество), Христо Мутафчиев (вярното пуделче на Бойко Борисов), Ивайло Захариев (известен като най-големия дървеняк в сериала "Под прикритие", истеричен антикомунист с ментални проблеми), Саша Безуханова (бизнесдама, преоткрила се като политик), Виктор Стоянов (композитор и десебист на свободна практика) и още малко други хора. Това е новото обкръжение на "социалиста" Близнашки. Това са хората, с които комуникира

Предизборната кампания безплатна по медиите?

За пръв път се въвеждат безплатните форми на участие в обществените медии. За първи път даваме възможност за безплатни клипове и диспути в рамките на обществените медии.

Връщат феновете на Спартак-Варна на стадиона

На редовната си пресконференция старши треньорът на "Спартак" (Вн) Атанас Атанасов каза, че подготвя грандиозен трансфер - връщането на феновете на стадиона. Иначе новите двама с вече подписани договори са Радомир Тодоров и Валентин Веселинов.

Екатерина Истаткова е новият шеф на НЕК

Управляващите направиха поредна кадрова смяна в ръководството на държавната енергетика. Екатерина Истаткова е заменила Йордан Желев като изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК), показва решение от 4 февруари, публикувано в Търговския регистър.

Истаткова е в борда на НЕК от края на ноември
Управляващите направиха поредна кадрова смяна в ръководството на държавната енергетика. Екатерина Истаткова е заменила Йордан Желев като изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК), показва решение от 4 февруари, публикувано в Търговския регистър. Истаткова е в борда на НЕК от края на ноември

Безплатни клипове и диспути в медиите предвидиха в новия Изборен кодекс

Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс прие текстове, свързани с отразяване на предизборната кампания от обществените електронни медии. Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че идеята е отразяването да бъде извършвано въз основа на равнопоставеност и справедливост на политическите субекти. „За пръв път се въвеждат Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс прие текстове, свързани с отразяване на предизборната кампания от обществените електронни медии. Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че идеята е отразяването да бъде извършвано въз основа на равнопоставеност и справедливост на политическите субекти. „За пръв път се въвеждат

Парламентът каза „Не” на електронния вот

Парламентът отказа да запише в новия Изборен кодекс възможност у нас да се гласува и по електроннен път.

Защо мъжете мразят шопинга?

Мъжете предпочитат да отделят средно около 45 минути за пазаруване

    


Съд чака нашенки, хванати с амфетамини за 1 млн. евро

Финландските митничари открили 54 кг амфетамини в двойно дъно на колата на две български гражданки, влезли във Финландия с ферибот от Германия. Срещу българките е започнало предварително разследване.

ЕЦБ отново запази размера на основната си лихва

Европейската централна банка (ЕЦБ) отново запази основния си лихвен процент на рекордно ниското ниво от 0,25%. Решението на европейските...

Нови 30 души са заразени с трихинелоза в Пловдивско, яли месо от домашно прасе


От Агенцията по безопасност на храните в Пловдив съобщиха за 30 нови случая на трихинелоза. В по-тежко състояние за трима от заразените, те са настанени в Инфекциозната клиника на Университетската болница  "Св. Георги".

Заразата тръгнала от месото на домашно прасе, с което мъж от село Старосел почерпил роднини и приятели. Той отглеждал прасета край селото, които оставял да пасат свободно, информира БНР. 

Преди около месец при два отделни случая общо 18 заразени с...

Разделят на четири единната сметка за приходите

София /КРОСС/ Единната сметка да бъде разделена на четири отделни сметки - над това умуват управляващите, след като Конституционния съд отмени плащането на данъци и осигуровки в една сметка.Ситуацията с единната сметка не е благоприятна. Решението на Конституционния съд е факт и ние мислим в две основни направления, коментира пред журналисти министърът на финансите Петър Чобанов.Чобанов посочи, че или сметките ще станат отделни, или ще бъдат обособени четири подсметки към единната сметка. Той добави, че предстои двете основни направления да бъдат обсъдени с бизнеса още в началото на следващата.„Изготвени са законодателни промени, за които имаме разбирането на председателя на Народното събрание Михаил Миков, да бъдат внесени в срок. В момента се подготвят и необходимите промени в софтуера, в техническата инфраструктура, за това бързи и безболезнено да направим, на практика този преход. Проблемът съществува наистина, ще поговорим с бизнеса и мисля, че следващата седмица решението ще е изкристализирало, ще представим повече подробности и ще преминем към осъществяването му", каза Чобанов. „Четирите сметки, една вече има за ДЗПО, има данъчна сметка, социално и здравно осигуряване. Спрямо мотивите на Конституционния съд, това са необходимите четири подсметки", каза още Чобанов.

С новия Изборен кодекс въвеждат безплатни клипове и диспути в медиите

Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс прие текстове, свързани с отразяване на предизборната кампания от обществените електронни медии. Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че идеята е отразяването да бъде извършвано въз основа на равнопоставеност и справедливост на политическите субекти. „За пръв път се въвеждат Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс прие текстове, свързани с отразяване на предизборната кампания от обществените електронни медии. Председателят на комисията Мая Манолова заяви, че идеята е отразяването да бъде извършвано въз основа на равнопоставеност и справедливост на политическите субекти. „За пръв път се въвеждат

Марио Драги: Дефлация в еврозоната няма

Според президента на ЕЦБ ниската инфлация се дължи на по-ниските цени на храните и на енергията, но изрази готовност за действия през март

    


Александър Роднянски оглави международното жури на СФФ

Руският продуцент ще представи и филма "Сталинград"

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване