Мачът Пулев-Кличко бил договорен

Боят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко бил договорен, твърди специализиран боксов сайт. Мачът е планиран за септември или октомври. Среща обаче ще има, ако българинът защити интернационалната си титла на Международната боксова федерация (IBF) през април и запази претенденското си място за пояса на украинеца. "Добрата новина е, че Кличко

Разрешиха отглеждане на американска ГМО царевица в ЕС

Нов вид генномодифицирана царевица, продукт на американската компания „Пайъниър Нов вид генномодифицирана царевица, продукт на американската компания „Пайъниър", ще бъде разрешена за отглеждане в ЕС следващата седмица поради липса на консенсус сред страните от Съюза, предаде АФП. За забрана на царевицата TC1507 в Европейския съвет трябваше да бъде постигнато квалифицирано мнозинство. Въздържала се Германия по време на

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството (обновена)

/КРОСС/Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството заради провала на кабинета "Орешарски" в сферата на вътрешната сигурност и обществен ред. Мотивите - изцяло дискредитираната реформа в сектор "сигурност", ескалираща контрабанда, битова престъпност - обяви народният представител Веселин Вучков.  „На първо място, причината е изцяло дискредитирана реформа на сектор сигурност, която трае вече повече от половин година, и която получи граждански вот на недоверие от юни миналата година. Опитът, който, според нас е сполучлив, специалните служби да бъдат подчинени на политически, конюнктурни интереси", допълни Вучков. Той поясни, че други причини за внасянето на вота на недоверие към кабинета са несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, нещо, което вчера бил признал и премиерът Пламен Орешарски, безпощадната битова престъпност, която е породена от редица анемични, безплодни управленски действия. "Вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев представи доклад за изпълнението на мерките по плана, който беше приет в края на миналата година. Този доклад е изпъстрен с доста неверни факти, аргументите ще ги чуете в пленарната зала и ние ще оборим всяка една точка, всеки мотив, който е заложен в този доклад", заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Той посочи, че по отношение на темата с бежанците е важно да се направи връзка с проблема с битовата престъпност

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството

/КРОСС/ Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Както обеща председателят на партията Бойко Борисов, вотът на недоверие, който днес внесе опозицията, е за сектор „Сигурност". От опозицията са категорични, че кабинетът се е провалил в политиката си в тази сфера. Въпреки, че не вярват този вот да успее и да промени по някакъв начин политическата конфигурация, от ГЕРБ се надяват управляващата коалиция да се вслуша в аргументите на опозицията, каза Веселин Вучков. Снимка: "Булфото; всички права запазени

ГЕРБ внесе обещания трети вот на недоверие - в сектора "Сигурност"


ГЕРБ внесе третия вот на недоверие към кабинета "Орешарски" - този път за провал на политиката в сектора "Сигурност". 

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ Димитър Главчев посочи, че трудно е била избрана темата, тъй като поводи за сваляне на доверието от кабинета излизали ежечасно, не ежедневно. Но се спрели на това, което обеща миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В мотивите си партията изброява общественото недоверие в сектора още от юни м.г. с избора на...

Кабинетът дава пари за развитие на шест общини от областта – Харманли с най-много, Димитровград – аут

Най-много средства в региона по програмата бъдат налети в община Харманли

Най-много средства в региона по програмата бъдат налети в община Харманли, която печели заради бежанците. Общината е успяла да получи одобрение на пет проекта за около 7.5 млн. лв. От тях 3.2 млн. лв. ще отидат за ремонт на улици. За ремонта на детския лагер в града за харманлийските и сирийските деца са предвидени 330 хил. лв. В бежанския център пък ще се изгради спортна площадка за 155 хил. лв.

Три от одобрените дванайсет проекта за региона са на община Хасково. Областният град ще получи близо 2 млн. лв. Два от проектите са на стойност 350 000 лв. и 250 000 лв. Средствата ще отидат за благоустояване на улици в селата Големанци, Войводово, Тракиец, Гълъбец и Зорница, а за града в кварталите „Каменни” и „Хисаря”. Големият проект на общината е за 1,4 млн.лв. за ремонт на спортна зала “Спартак”.

С по един одобрен проект са още 4 общини от областта. 1 709 000 лева ще получи община Минерални Бани за доизграждането на гравитачен водопровод от каптажи в района на село Сърница до ПС „Караманци”. Проектът на Маджарово пък е за 1 300 000 лева. Той предвижда рехабилитация на общинския път от село Долни Главанак  – разклон с. Голяма долина – кръстовище с. Малко Брягово – с. Бориславци. За Стамболово са отредени 758 172 лева за реконструкцията на пътен участък в посока Царева поляна. Община Симеоновград получава финансиране от 316 575 лева за ремонта на четири улици, подход към южната индустриална зона.

Много общини в региона останаха прецакани. Втората по големина община в областта – Димитровград няма нито един одобрен от депозираните за над 10 милиона лева проекти.

Одобрените проектите на общините в страната

В национален мащаб, основно финансовият ресурс на програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”е разпределен за проекти по сектори – за ВиК и управление на отпадъците – 78,3 млн. лв.; за транспортна инфраструктура – 104,6 млн. лв.; за социална инфраструктура – 197,5 млн. лв., в това число за училища и детски градини – 25 млн. лв., за висши училища 15,7 млн. лв., за здравеопазване 27 млн. лв., за спортни зали и съоръжения – 62 млн. лв., и за други сектори – 119 млн. лева. Общо за благоустройството на малките населени места по Програмата са разпределени 112 млн. лева, отчитат от Министерски съвет.

По области най-много пари отиват за Смолян (18 млн. лв.), Кърджали (17 млн. лв.) и Враца (17 млн. лв.). Кметът на Смолян е от ГЕРБ, на Кърджали – от ДПС, а на Враца беше подкрепен от БСП.

С постановление на МС одобрените проекти ще получат авансово 30% от сумата на разработката, а последващите плащания ще се извършат на база на представени документи от бенефициентите.

 Димитър Димитров

 

 

 

Кризата в Сирия предизвика полемики в Съвета за сигурност на ООН

Русия смята да наложи мораториум на резолюцията за хуманитарна помощ за Сирия

    


Братът на Дилън Фароу защити Уди Алън и отправи обвинения към Миа Фароу


Моузес Фароу, осиновеният син на Уди Алън и Миа Фароу, официално защити режисьора от обвиненията на сестра му Дилън Фароун за случай на сексуално насилие, когато е била на 7 години.

"Разбира се, че Уди Алън не е насилвал сестра  ми", казва вече 36-годишният Моузес Фароу пред сп. "Пийпъл". За разлика от също осиновената си сестра и Ронан Фароу, след раздялата на Уди Алън и Миа Фароу, той остава по-близък с режисьора и съпругата му Сун-И, иначе тяхна осиновена сестра от майка му и...

Училищата в Перник гъмжат от въшки!

 Здравейте. Искам чрез Вас да се информира обществото на гр. Перник ,че училищата гъмжат от въшки.

Аз съм майка на дете от 11 ОУ. Подавах многократно сигнали в РЗИ Перник за този проблем. Боря се с въшки от коледната ваканция и вече ми писна.

Изчиствам детето си и два дни след това започвам отначало. В първия ден след коледната ваканция казаха че са ги проверявали и нямало проблем. НО проблем има и то голям. Искам повече родители да се информират чрез...

Продължава

Какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите са леви

/КРОСС/ Лидерът на ПП „Атака" Волен Сидеров в коментар за новопоявилите се партии: Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.

Хърватия и Словения ще поискат помощ от ЕС за последиците от лошото време


Хърватия и Словения, в които ледът и снегът продължават да създават проблеми, ще поискат помощ от Европейския съюз за отстраняване на последиците от лошото време, предаде Танюг, цитирана от БТА.

В хърватската област Горски Котар, където вчера беше обявено извънредно положение, все още няма нито ток, нито вода, а целият район е окован в лед и сняг. Около 80% от надземните електропроводи със средно напрежение са извън строя, унищожени са и над 50% от мрежата за ниско напрежение. Без...

Брайън Хауърд: В България първо научих "утре", защото там всичко се случва утре


Бившият футболист на ЦСКА Брайън Хауърд заяви, че първата дума, която е научил в България е била "утре". "Всичко е утре", каза той в интервю за "Бирмингам мейл".

Английският полузащитник обяснява за голямото разминаване между предварителните обещания и действителността. По думите му през лятото е имал няколко предложения, но от ЦСКА му привлекли вниманието с финансовото си предложение.

"Помислих си: "Това е чудесно". Това беше възможност да играя за голям клуб, имаше...

Зам.-министър на регионалното развитие напусна поста

Зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев е освободен от длъжност по негова молба. Това съобщи правителствената информационна служба. В съобщението не са посочени мотивите за напускането му. Така министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева остана само с един заместник – Мирослав Мазнев, който отговаря за пътната инфраструктура. Добромир Симидчиев отговаряше за ВиК дружествата. Той беше единствения зам.-министър останал от времето на управлението на ГЕРБ. Симидчиев не е член на никоя партия и минава за професионалист в бранша. Преди да отиде в регионалното министерство, работеше в „Софийска вода“. Няма информация кой ще заеме неговото място. След идването на власт на правителството на Пламен Орешарски беше предприета чистка в държавните ВиК дружества с мотив осигуряване на финансовото им оздравяване. Не това обаче е бил мотивът за напускане на Сиимидчиев. Причината е бавещия се старт на реформата във ВиК сектора, с което има риск да загубим европейското финансиране, коментираха запознати пред Mediapool. Правителството все още не е одобрило ВиК стратегията, както и генералните планове на ВиК дружествата. Приемането на тези документи е задължително условие за усвяване на европейските средства. Другото, което също задължително трябва да се случи е прехвърлянето на активите на ВиК операторите на общините и държавата. В противен случай Брюксел третира отпуснатата безвъзмездна помощ за сектора като недопустима държавна помощ. За съжаление този въпрос не се решава от третото поредно правителство.

Кокала оплю новите попълнения на Левски

Емил Велев похвали единствено Валери Божинов

    


14 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието

14 катастрофи са регистрирани във Варна и региона за изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" - Варна. Няма пострадали при пътните произшествия. Причинени са материални щети. Частично мокри, на места заледени са пътищата във Варненска област.

ГЕРБ иска парламентарна комисия да разследва Моника Станишева

ГЕРБ настоява парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева. Това заяви в началото на пленарното заседание Цвета Караянчева от името на ПГ на ГЕРБ. ”Фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев е възстановила парите на Европейския парламент, ако всичко по проекта е било изрядно”, заяви Караянчева. По думите й в Европейския парламент се поставят въпроси на председателя Мартин Шулц относно отпуснатите 60 000 евро на фирмата на Моника Станишева "Актив груп". ”Ако по този случай останат дори малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Станишев трябва да понесе пълна отговорност и да подаде оставка от всички заемани постове. И тъй като скандалът не засяга само БСП и ПЕС, а и България като страна член на ЕС, правителството на БСП, ДПС и "Атака" също трябва да понесе отговорност и да подаде незабавно оставка, се посочва още в декларацията на ГЕРБ. Моника Станишева вече обяви, че се отказва от европроекта "Как разбираме Европейския парламент" заради спекулации за конфликт на интереси. Тя каза, че пиар агенцията й "Актив груп"ще върне на ЕП аванса от 29 679 евро по проекта. Станишева обаче допълни, че проектът е бил спечелен напълно прозрачно след участие в открита конкурсна процедура на ЕП. За изпълнението му е бил сключен и договор през 2012 г.

Цацаров не вижда пречки Цветанов да се подслушва

Няма проблем Цветанов да бъде подслушван, смята Цацаров.

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност

Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност. 

Сред мотивите за вота са изцяло дискредитираната реформа в сектор Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност. Сред мотивите за вота са изцяло дискредитираната реформа в сектор "сигурност", ескалираща контрабанда, битова престъпност, каза Веселин Вучков от ГЕРБ. Очаквайте подробности

ГЕРБ внесе вот на недоверие за сигурността

Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност. 

Сред мотивите за вота са изцяло дискредитираната реформа в сектор "сигурност", ескалираща контрабанда, битова престъпност, каза Веселин Вучков от ГЕРБ.

Очаквайте подробности















Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност. Сред мотивите за вота са изцяло дискредитираната реформа в сектор "сигурност", ескалираща контрабанда, битова престъпност, каза Веселин Вучков от ГЕРБ. Очаквайте подробности

Борисов: ГЕРБ ще се постарае да събере поне 500 000 подписа за референдум

ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа за подписката за референдум. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с проф. Георги Близнашки, председател...

Тематична изложба в Павликени

За Деня на археолога - 14 февруари - Историческият музей в Павликени подготвя специална изложба, съобщи Община Павликени. Oбщина Павликени и Исторически музей-Павликени организират тематична изложба,...

Турският парламент прие законопроект, засилващ контрола върху интернет

Турският парламент прие късно снощи серия от серия от оспорвани законови поправки, засилващи административния контрол върху интернет и осъждани като нова стъпка към цензура, съобщи Франс прес, позовав...

E-Type се присъединява към "Обичам 90-те"

В края на миналата година организаторите на Обичам 90-те, Коко Eйджънси и Радио ENERGY, обявиха хедлайнерите за третото издание на концерта, който ще се състои на 7 юни, в зала Фестивална, София. Ос...

ГЕРБ внесе вот на недоверие за сигурността

От ГЕРБ обявиха и че настояват парламентарна анкетна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски средства на фирмата на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника

Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 

Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.

При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

По пътните артерии в Гърция вече има стотици трактори в знак на протест


Фермерските протести в Гърция набират скорост, а по основни артерии на страната вече са концентрирани стотици трактори и имат готовност да блокират движението по пътищата, предаде радио "Атина", цитирано от БТА.

Голямо е струпването на земеделска техника в района на Никея край Атина. Силно фермерско присъствие има също и в района на Темпи и Гиртони на магистралата между Атина и Солун.

Фермерски сдружения от други райони на Гърция днес трябва да се произнесат за участието в...

Райдовски: Превратът на 10 януари се случи след договорка между Кольо Добрев и Иван Костов

10 януари 1997 г. се случи като резултат от договорка между покойния вътрешен министър Николай Добрев и тогавашния председател на СДС Иван Костов. Това заяви говорителят на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски пред bTV. "10 януари беше планиран много отдавна от хора около "Раковски 134". Същите хора сега са борци срещу ... 10 януари 1997 г. се случи като резултат от договорка между покойния вътрешен министър Николай Добрев и тогавашния председател на СДС Иван Костов. Това заяви говорителят на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски пред bTV. "10 януари беше планиран много отдавна от хора около "Раковски 134". Същите хора сега са борци срещу ...

Райдовски: Кольо Добрев и Иван Костов се договориха за преврата на 10 януари

10 януари 1997 г. се случи като резултат от договорка между покойния вътрешен министър Николай Добрев и тогавашния председател на СДС Иван Костов. Това заяви говорителят на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски пред bTV. 10 януари 1997 г. се случи като резултат от договорка между покойния вътрешен министър Николай Добрев и тогавашния председател на СДС Иван Костов. Това заяви говорителят на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски пред bTV. "10 януари беше планиран много отдавна от хора около "Раковски 134". Същите хора сега са борци срещу ...

БСП вини ГЕРБ, че бяват мерките срещу битовата престъпност

Красимир Янков иска бързо приемане на новия Закон за МВР

    


Писатели призоваха Русия да отмени законите за пропаганда на хомосексуализма

/КРОСС/Писатели от цял свят призоваха властите в Русия да отменят законите за пропаганда на хомосексуализма и за защита чувствата на вярващите. Призоваваме властите на Руската федерация да отменят тези закони, ограничаващи свободата на словото, се казва в отворено писмо на писателите, публикувано в британския вестник "Гардиън". То е подписано от над 200 писатели от 30 страни, включително трима лауреати на Нобелова на награда за литература - Уоле Шоинка, Елфрида Йелинек и Орхан Памук. Законът, забраняващ пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетни, беше приет в Русия в края на юни 2013 година.  

ЕК към САЩ: Без визи за румънци и българи до шест месеца

Европейската комисия постаявя ултиматум от 6 месеца пред САЩ по проблема с визите за граждани на Полша, Румъния, България, Кипър и Хърватия, заплашвайки че ще въведе визи за американски дипломати. пише румънският вестник "Гъндул".

Гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз може да пътуват без визи в редица държави, включени във Европейската комисия постаявя ултиматум от 6 месеца пред САЩ по проблема с визите за граждани на Полша, Румъния, България, Кипър и Хърватия, заплашвайки че ще въведе визи за американски дипломати. пише румънският вестник "Гъндул". Гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз може да пътуват без визи в редица държави, включени във

Азиатските борси не намериха единна посока

Австралийските акции поскъпнаха с над 1% след оптимистичните икономически данни от страната

    


Дарение за 8000 лв. ще даде немският посланик на лагера в Харманли

Посланикът на Германия Матиас Хьопфнер ще посети бежанския лагер в Харманли днес, информират от посолството.

Той ще предостави помощ от  Министерство на външните работи на западноевропейската страна и от  голям брой  частни дарители. Дарението   ще бъде най- вече за децата и бебета на сирийските бежанци, настанени в бежанския лагер.

Хигиенни продукти, бебешка храна и памперси,  детски дрехи, обувки и играчки  на обща стойност над 8000  лв.  ще бъдат предадени.

Списъкът с нужните продукти е бил съгласуван с Българския червен кръст.

Посланикът ще разгледа бежанския лагер и ще проведе  разговори с ръководителя на Държавната агенция за бежанците към Министерски съвет- Николай Чирпанлиев,  който ще  информира за ситуацията на обитателите в Харманли.

Хьопфнер бе на посещение през ноември миналата година  и в транзитния център в Пъстрогор.

 

 

 

18-годишен опита да се самоубие, наръгал се с нож

18-годишно момче се наръга с нож в опит да се самоубие, съобщиха от болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Тийнейджърът е настанен в болницата и след оказаната лекарска помощ е без опасност за живота.
Вчера младежът е решил, че не му се живее. Взел е нож и се намушкал в областта на шията. Раната не е голяма. 18-годишно момче се наръга с нож в опит да се самоубие, съобщиха от болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Тийнейджърът е настанен в болницата и след оказаната лекарска помощ е без опасност за живота. Вчера младежът е решил, че не му се живее. Взел е нож и се намушкал в областта на шията. Раната не е голяма.

В самолетите за Сочи може да се внесат взрив в туби от паста за зъби

В навечерието на откриването на зимната олимпиада в Сочи се появи информация за необичайна терористична атака. Според американски правителствени източници съществува заплаха от взривни устройства, замаскирани от терористи като паста за зъби.

ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу правителството

Както обеща председателят на партията Бойко Борисов, вотът на недоверие, който днес внесе опозицията, е за сектор „Сигурност”

Константинов: Референдум ще има, неясно дали с евровота

Според професора по математик електронното гласуване би привлякло още около 500 хил. избиратели към вота

Сони продава отдела си за персонални компютри

Японският гигант в електрониката Сони съобщи, че продава отдела си за настолни компютри на японски фонд поради нерентабилност и се оттегля от този пазар, на който стъпи преди близо 20 години.

ЕК с ултиматум към САЩ: Без визи за българи до шест месеца или въвеждат визи за дипломати

Европейската комисия постаявя ултиматум от 6 месеца пред САЩ по проблема с визите за граждани на Полша, Румъния, България, Кипър и Хърватия, заплашвайки че ще въведе визи за американски дипломати. пише румънският вестник Европейската комисия постаявя ултиматум от 6 месеца пред САЩ по проблема с визите за граждани на Полша, Румъния, България, Кипър и Хърватия, заплашвайки че ще въведе визи за американски дипломати. пише румънският вестник "Гъндул". Гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз може да пътуват без визи в редица държави, включени във

Български евродепутат обвини ЕК в пристрастност заради бежанците

/КРОСС/Български евродепутат обвини Европейската комисия в пристрастност заради мерките, които планира да наложи на страната ни във връзка с условията в бежанските центрове. По време на дебати Европарламента за сирийските бежанци комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом заяви, че в България може да е първият случай на активиране на кризисния механизъм от регламента „Дъблин-2". Той регулира какви права имат търсещите убежище чужденци на територията на първата страна от Евросъюза, в която са пристигнали. По време на дебатите наши евродепутати определиха кризисния механизъм към него като нов мониторинг. Малмстрьом заяви, че нещата в България сега изглеждат под контрол и че отчита мерките, предприети от правителството, но ситуацията остава много сериозна заради условията в бежанските центрове и бавната регистрация. Тя подчерта, че механизмът за ранно предупреждения няма за цел да вини страната и че активирането му ще е признание, че тя, както и намиращите се в нея бежанци, са изложени на огромен натиск: „Това ще е сигнал, че България не е оставена сама, трябва да има механизъм за солидарност, комисията и България трябва да имат и план за действие. По думите й този план ще включва и мерки за следене на постигнатото от българските власти. Евродепутатът от групата на социалистите Ивайло Калфин определи това намерение като необосновано, грешно и пристрастно

78-годишен испанец с кокаин в стомаха е заловен в Колумбия

Преди 10 г. е бил хванат колумбиец муле на 82 години

    


18-годишен се наръга с нож, искал да се самоубие

18-годишно момче се наръга с нож в опит да се самоубие, съобщиха от болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Тийнейджърът е настанен в болницата и след оказаната лекарска помощ е без опасност за живота.
Вчера младежът е решил, че не му се живее. Взел е нож и се намушкал в областта на шията. Раната не е голяма. 18-годишно момче се наръга с нож в опит да се самоубие, съобщиха от болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Тийнейджърът е настанен в болницата и след оказаната лекарска помощ е без опасност за живота. Вчера младежът е решил, че не му се живее. Взел е нож и се намушкал в областта на шията. Раната не е голяма.

Плодовете и зеленчуците в Турция поевтиняват заради проблемния износ

Заради спора между България и Тулция за транзитните превози, плодовете и зеленчуците в югоизточната ни съседка поевтиняват. Стоките, с които са...

Стажантите да работят на трудов договор, предвиждат промени в КТ

/КРОСС/ Всички стажанти у нас да работят на трудов договор, предвиждат промени в Кодекса на труда, които депутатите ще гласуват на първо четене. Ако предложенията влязат в сила, младежите ще работят с наставник и ще се ползват със същите права, с които са колегите им на трудов договор. Народните представители ще разгледат три варианта за промени в Кодекса на труда - на ГЕРБ, на Атака и на Министерски съвет. В законопроекта на правителството е заложена и възможността работникът да прекъсва трудовия си договор, чрез онлайн заявление, или с писмо до инспекцията по труда, но само в случаите, в които работодателят не може да бъде открит.  

ГЕРБ иска анкетна парламентарна комисия да разследва европроекта на Моника Станишева


ГЕРБ настоява за незабавно и пълно разследване от специална парламентарна анкетна комисия на фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски пари на фирмата на Моника Станишева - "Актив груп".

"Фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо фирмата на съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев е възстановила парите на Европейския парламент, ако всичко по проекта е било изрядно", заяви от парламентарната трибуна в началото на днешното заседание депутатът от ГЕРБ...

62 млн. лв. за спортни зали и съоръжения

/КРОСС/ Правителството заделя 62 млн. лв. за спортни зали и съоръжения. За Варна например е одобрена реконструкция на Двореца на културата и спорта за 4,5 млн. лв. Същата сума се отпуска за многофункционалната спортна зала „Марек" в Дупница, а 5 млн. лв. - за спортен, конгресен и бизнес център „Арена Бургас" в морския град. Това предвижда одобреното вчера от министрите разпределение на 499,345 млн. лв. по публичната инвестиционна програма за развитие на регионите. 289,087 млн. лв. отиват директно за общините, а близо 160 млн. лв. - за министерствата. Отделно 50 милиона се дават на регионалното ведомство само за пътища. Взетото решение е за разпределение на почти всички предвидени в бюджета пари (500 млн. лв.), коментира финансовият министър Петър Чобанов. По думите му няма пропуснати региони.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване