НЕК пак има нов шеф, оглави я жена

Досегашният директор ще взема много по-висока заплата в чужбина

    


Италия спаси 1123 мигранти на салове до Сицилия

Патрулиращи хеликоптери забелязали препълнените с хора салове

Убиецът на Мирослава получи и две години затвор за фалшиви пари

/КРОСС/ Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд-София, която постанови две години затвор за Марио Любенов-Заека. Провинението - намерени фалшиви пари в дома му, съобщи Пернишкият окръжен съд. Осъденият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов получи петгодишна ефектива присъда от Пернишкия окръжен съд, още докато течеше разследването на жестокото посегателство срещу момичето. През 2011 г. по време на акция "Автокрадци" полицаи откриха лаборатория за фалшиви пари в обитаван от Любенов апартамент. Иззети бяха 38 фалшиви банкноти с много добро качество от 5 лв. и 10 лв. В жилището бяха намерени и компютър с файлове за разпечатване на купюрите, също и на винетни стикери, талони за храна, два принтера и др. пособия. След обжалване в Софийския апелативен съд присъдата на Любенов бе намалена на две години.  

Гробищните места в Тополи се изчерпват до края на годината, има вариант за нов гробищен парк в "Кантара"

До края на годината ще бъдат изчерпани местата в гробищния парк в Тополи. Това заяви шефът на общинското дружество „Обреди“ Любчо Любчев по време на заседание на комисията по собственост и стопанство, предаде репортер на Moreto.net.

Цялото тефтерче на Златанов публично влиза в съдебна зала

Така Сотир Цацаров отговори на призива на президента

Измамиха с €2000 касиерка в чейнджбюро в Русе

Мъж я подлъгал, че иска да преброи банкнотите

    


ВЕИ производителите ще плащат цена за достъп на ЕСО

Фотоволтаиците и вятърните централи, присъединени към електропреносната или електроразпределителните мрежи, ползващи по преференциални цени за изкупуване ще плащат на ЕСО цена за достъп от 2,45 лв./МВтч.

Реал унижи Атлетико за Купата

Реал Мадрид е съвсем близо до това да играе за втора поредна година във финалния двубой на Купата на Краля, след като днес "белия балет" се разтанцува и разгроми с 3:0 актуалния носител на трофея Атлетико.

Потвърдиха двугодишна присъда за фалшиви пари на убиеца на Мирослава

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд-София, която постанови две години затвор за Марио Любенов-Заека. Провинението - намерени фалшиви пари в дома му. Това съобщи Пернишкият окръжен съд.

Осъденият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов получи петгодишна ефектива присъда от Пернишкия окръжен съд Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд-София, която постанови две години затвор за Марио Любенов-Заека. Провинението - намерени фалшиви пари в дома му. Това съобщи Пернишкият окръжен съд. Осъденият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов получи петгодишна ефектива присъда от Пернишкия окръжен съд

Задължително гласуване? Дали да не опитаме


Хубаво е човек да ходи на протести. Среща приятели, които не идват редовно в кръчмата, защото жените им не ги пускат. Но пък идват на протести. Там ги пускат. И там, на кенче бира, човек може с умните си приятели да дискутира световните, националните и изборните дела. И когато приятелите ти са умни хора, то дискусията е мехлем за разума и катастрофа за портфейла.

Пациенти или граждани

Тъй като за изборните дела в следващите дни ще си говорим много, пък и президентът...

За първи път жена сяда на „електрическия" стол

Екатерина Истаткова е новият изпълнителне директор на НЕК

Финансови проблеми блокират разширението на Панамския канал

Изпълнението на проекта за разширяване на Панамския канал, един от най-важните морски пътища в света, е под съмнение. Това става след проведени в...

Орешарски: И този вот няма да успее

Повечето аргументи звучат като самокритичност за тенденции и факти, които са формирани в предишни периоди, така че мисля, че няма да успее и този вот, коментира в НС премиерът Пламен Орешарски по повод внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на тема сектор Сигурност.

Изпепелиха автомобил между селата Ковачевци и Лобош, товарен Ивеко пълен с въглища се запали в кв. Изток

 Лек автомобил е изгорял напълно между селата Ковачевци и Лобош.
Изпепелената кола е забелязана вчера, около 09,00 ч. от служители на Участък „Полиция” – Ковачевци. Органите на реда установили, че автомобилът е „Фолксваген пасат”, собственост на столичанин, но ползван от 29-годишният Г.К. от с. Драгомирово. Причините не са установени, една от предполагаемите версии е умишлен палеж.
Започнато е досъдебно производство.

Товарен автомобил...

Продължава

Да помогнем на Мадлена

С поредица от благотворителни инициативи студенти от специалност „Маркетинг С поредица от благотворителни инициативи студенти от специалност „Маркетинг" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София събират средства за болната си колежка Мадлена Стоилова.

Убиецът на Мирослава получи и две години затвор за фалшиви пари

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд-София, която постанови две години затвор за Марио Любенов-Заека. Провинението - намерени фалшиви пари в дома му. Това съобщи Пернишкият окръжен съд.

Осъденият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов получи петгодишна ефектива присъда от Пернишкия окръжен съд Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд-София, която постанови две години затвор за Марио Любенов-Заека. Провинението - намерени фалшиви пари в дома му. Това съобщи Пернишкият окръжен съд. Осъденият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова Марио Любенов получи петгодишна ефектива присъда от Пернишкия окръжен съд

Първо в zaPernik.com! Стреляха по лек автомобил в село Ракиловци!

 Радомирски полицаи издирват извършителите на стрелба по лек автомобил.

Вчера на телефон 112 бил подаден сигнал, че в с. Ракиловци, общ. Ковачевци са нанесени щети на лек автомобил „Фолксваген пасат” в резултат на стрелба с огнестрелно оръжие. Колата е собственост на 34-годишният Д.З. с постоянен адрес гр. Перник.

Пристигналите на място полицаи установили, че по автомобила има следи от стрелба с ловно оръжие. Колата била паркирана пред...

Продължава

64-годишна жена е блъсната от лек автомобил на ул. „Мл. Стоянов” в пернишкия кв. „Изток”

 64-годишна жена е блъсната от лек автомобил. Няма опасност за живота й.
Инцидентът е станал вчера, около 18,50 ч. на ул. „Мл. Стоянов” в пернишкия кв. „Изток”. 49-годишната С.Д. пресекла неправомерно пътното платно и била блъсната от лек автомобил „Фолксваген голф”, управляван от 61-годишният П.М от гр. Перник. Шофьорът незабавно закарал пострадалата в МБАЛ „Р. Ангелова”, къде било констатирано, че има фрактура на лява подбедрица....

Продължава

Комисията за защита на потребителите забрани дейността на пирамидална структура


Комисията за защита на потребителите е издала заповед за прекратяване дейността на "Сейв къмпани интернешънъл" след подадена жалба във ведомството. Проверката на комисията е установила, че дейността на фирмата представлява нелоялна търговска практика.

Заповедта е издадена през ноември, съобщи пред БНТ Евтим Бонев, експерт в комисията.

Компанията за мрежов маркетинг "Сейв къмпани интернешънъл" предлага карти за отстъпки и бизнес пакети, даващи възможност за допълнителни...

Андреева: Неосигурените ще получават само спешна помощ

Здравнонеосигурените ще имат право само на спешна помощ, както е навсякъде по света, каза здравният министър Таня Андреева по Нова ТВ. Тя заяви, че поддържа идеята хората, които нямат здравни осигуровки, да не получават медицинска помощ по Здравна каса, а да си плащат за нея или тя да им се отказва.

Съпруг в развод открадна дамска чанта с пари, документи и лични принадлежности от бившата си

Служители от Второ РУП – Перник изясняват неуредени взаимоотношения между двама съпрузи.

Вчера, около 20,00 ч. в районното управление бил подаден сигнал от 24-годишна жена, че мъжът й с когото са в процедура по развод и който има ограничителна заповед от Пернишки районен съд й е отнел дамска чанта с пари, документи и лични принадлежности. Пристигналите в дома на потърпевшата полицаи задържали криминално проявения М.И./35 г./, който по-късно е настанен...

Продължава

Сияна Фудулова се закани: Няма да пожаля труд и усилия

/КРОСС/Няма да пожаля труд и усилия, закани се Сияна Фудулова от Коалиция за България, която беше избрана за председател на новата комисия в парламента, която ще проучва казуса "Христо Бисеров". Депутатът посочи, че ако комисията реши, ще извика за обяснения и бившия председател на Народното събрание Христо Бисеров, разследван за пране на пари. В ефира на БНР тя коментира твърденията за скандални срещи между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното. Хайде най-после да вдигнем завесата и да се покажат истинските лица. Няма да пожаля труд и усилия. Ние ще проверим и ще установим факти и обстоятелства. По желание на ГЕРБ останахме открити и решихме да има комисия. Ако комисията реши, ще извикаме Бисеров. Ще обсъдя с колегите. Ако това има смисъл, защо не? Няма как да гадая какво ще прави комисията. Тя още не е конструирана, няма план за работа. Утре ще бъде първото заседание, ще обсъдим правилата, каза Фудулова. Много се надявам, че най-после ще има опозиция, която ще води конструктивен дебат. Вчера пак се стигна до обиди, припомни Сияна Фудулова и увери, че мълчаливо съгласие между ДПС и "Атака" няма.     

САЩ предупреди авиокомпаниите за експлозиви в пасти за зъби преди старта на Сочи 2014


САЩ предупреди авиокомпаниите с директни полети към Русия за опасност от взривни вещества, срити в тубички от паста за зъби. 

Предупреждението на Министерството на вътрешната сигурност идва в навечерието на зимните олимпийски игри в руския зимен курорт Сочи, които ще бъдат открити тази вечер. 

Служители на министерството са заявили, че има опасност тубички с паста за зъби...

БСП чака вота хладнокръвно: Ще го преодолеем!

Мотивите са несъстоятелни, отсече Атанас Мерджанов от левицата

    

БСП чака вота на недоверие хладнокръвно: Ще го преодолеем!

Мотивите са несъстоятелни, отсече Атанас Мерджанов от левицата

    


Двама перничани обраха три магазина, сред задигнатото - статуетки и сувенири

Пернишки полицаи разкриха три кражби от магазини.

Посегателствата са извършени в периода 15-27 януари тази година, когато от три търговски обекта в центъра на областния град били откраднати статуетки и сувенири. След предприето разследване са установени извършителите – 32-годишният Р.К. и 25-годишният В. Л., двамата от Перник. Мъжете са криминално проявени, познати на органите на реда с множество кражби, телесни повреди и наркотични вещества. Изтърпявали са и...

Продължава

Двама перничани обраха три магазини, сред задигнатото - статуетки и сувенири

Пернишки полицаи разкриха три кражби от магазини.

Посегателствата са извършени в периода 15-27 януари тази година, когато от три търговски обекта в центъра на областния град били откраднати статуетки и сувенири. След предприето разследване са установени извършителите – 32-годишният Р.К. и 25-годишният В. Л., двамата от Перник. Мъжете са криминално проявени, познати на органите на реда с множество кражби, телесни повреди и наркотични вещества. Изтърпявали са и...

Продължава

Детска медсестра се трови няколко пъти с хапчета

Медицинска сестра вдигна на крак Клиниката по токсикология в Пловдив, научи Plovdivutre.bg. Жената на средна възраст с психично растройство се опитала да убеди лекарите, че е погълнала лекарства, хлорни препарати или отровни гъби. Поредната пета неуспешна симулация е от тази сутрин. Пловдивчанката за пореден път е прегледана и насочена към психиатр Медицинска сестра вдигна на крак Клиниката по токсикология в Пловдив, научи Plovdivutre.bg. Жената на средна възраст с психично растройство се опитала да убеди лекарите, че е погълнала лекарства, хлорни препарати или отровни гъби. Поредната пета неуспешна симулация е от тази сутрин. Пловдивчанката за пореден път е прегледана и насочена към психиатр

Турция засили контрола върху интернет

Законовите изменения са възприемани като нова стъпка към цензура, а опозицията дори ги нарече "убиец на свободата"

Кути мерки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Монако купил, а не наел Бербатов

Димитър Бербатов приключи окончателно с Фулъм. От френската футболна лига разкриха пред "L'Equipe", че нападателят е купен от Монако, а не е взет под наем. Договорът на Митко с "монегас...

Словения парализирана от снега

Част от Словения остана парализирана след силните снежни бури, които връхлетяха страната и отнеха живота на един човек, съобщи полицията, предаде БГНЕС. 20-годишен електротехник загина, докато опит...

Село Бисер почете загиналите в наводнението преди две години

Харманлийското село Бисер отбелязва две години от опустошителното наводнение, при което язовирната стена се скъса и заля селото. Бяха разрушени 56 къщи и загинаха 6-ма души. Във възстановената цър...

След промени в Кодекса: стажовете вече ще се регламентират с трудов договор

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда. Основната сред тях е регламентирането на стажовете с трудови договори, предаде БТВ. Измененията по препоръка на Съвета на ЕС за създаван...

Главният прокурор: Българският президент не е предмет на разследване


Българският президент не е предмет на разследване и дори не е разпитван в качеството на свидетел. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет по повод делото срещу бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, което влезе в съда. Вчера президентът Росен Плевнелиев настоя прокуратурата да извади всички данни от тефтерчето на Филип Златанов. 

"Усещането е, че както г-н Плевнелиев, така и останалите две лица, за които...

АФП: България подобрява условията за настаняване на бежанци

България подобрява условията за настаняване на бежанци. Настоящата власт осигурява храна за бежанците, за което доскоро отговаряха международни организации. Това се казва в кореспонденция на агенция Франс прес от София.

Българският вътрешен министър Цветлин Йовчев сезира прокуратурата, като обвини предишното правителство в лошо управление на България подобрява условията за настаняване на бежанци. Настоящата власт осигурява храна за бежанците, за което доскоро отговаряха международни организации. Това се казва в кореспонденция на агенция Франс прес от София. Българският вътрешен министър Цветлин Йовчев сезира прокуратурата, като обвини предишното правителство в лошо управление на

Еколози внасят сигнал до главния прокурор срещу Искра Михайлова

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще внесе днес сигнал до главния прокурор срещу министъра на околната среда и водите Искра Миха...

Рекорден брой фалити в Испания през 2013 г.

Компаниите и семействата, които са обявили фалит в Испания, са нараснали с 6,5% през 2013 г., достигайки рекордния брой от 9660, съобщи Националният статистически институт. Строителството остава ос...

Мачът Пулев – Кличко договорен, има само едно условие

Боят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко бил договорен. Мачът е планиран за септември или октомври. Среща обаче ще има, ако българинът защити интернационалната си титла на Международната боксова федерация (IBF) през април и запази претенденското си място за пояса на украинеца.

“Добрата новина е, че Кличко ще срещне наистина добър опонент по-късно през тази година, когато ще защитава титлата си във версия IBF срещу Кубрат Пулев. – пише boxingnews24.com – Това ще е най-равностойният му мач от доста дълго време. Залозите са 50-50, стига българинът наистина са е способен да извади най-доброто, което умее”. Дотогава Кличко трябва да се справи с Алекс Ляпай на 26 април. “Не ме винете, ако този мач бъде воден само от мен и върви само в моя посока – заяви Кличко пред в. „Гардиън”. – Ляпай е добър боксьор, мотивиран е и в идеална възраст – на 34 години е. Но аз съм готов и не се съмнявам в победата си.”/КРОСС/

 

 

 

Детска медсестра се трови 5 пъти с хапчета

Медицинска сестра вдигна на крак Клиниката по токсикология в Пловдив, научи Plovdivutre.bg. Жената на средна възраст с психично растройство се опитала да убеди лекарите, че е погълнала лекарства, хлорни препарати или отровни гъби. Поредната пета неуспешна симулация е от тази сутрин. Пловдивчанката за пореден път е прегледана и насочена към психиатр Медицинска сестра вдигна на крак Клиниката по токсикология в Пловдив, научи Plovdivutre.bg. Жената на средна възраст с психично растройство се опитала да убеди лекарите, че е погълнала лекарства, хлорни препарати или отровни гъби. Поредната пета неуспешна симулация е от тази сутрин. Пловдивчанката за пореден път е прегледана и насочена към психиатр

Испания пласира успешно ДЦК за 5,5 млрд. евро при понижена доходност

По-ниските разходи по заемите дойдоха след скорошните позитивни икономически данни

    


Насърчаване на предприемачеството е приоритет на правителството

Възстановяване на икономическия растеж, разширяване на Шенген, младежката заетост и насърчаване на предприемачеството са приоритетни за България през...

Франс прес: България подобрява условията за настаняване на бежанци

България подобрява условията за настаняване на бежанци. Настоящата власт осигурява храна за бежанците, за което доскоро отговаряха международни организации. Това се казва в кореспонденция на агенция Франс прес от София.

Българският вътрешен министър Цветлин Йовчев сезира прокуратурата, като обвини предишното правителство в лошо управление на България подобрява условията за настаняване на бежанци. Настоящата власт осигурява храна за бежанците, за което доскоро отговаряха международни организации. Това се казва в кореспонденция на агенция Франс прес от София. Българският вътрешен министър Цветлин Йовчев сезира прокуратурата, като обвини предишното правителство в лошо управление на

Италианци влагат над 25 млн. лв. в нов завод в Девня

"Завод за производство на промишлени газове" ще бъде изграден в Девня, съобщават от министерство на икономиката. Днес в 11 ч. министър Драгомир Стойнев ще връчи сертификат за инвестиция клас "А" на дружеството инвестирор – италианската компания Sol.

Всеки стажант с трудов договор за срок до 12 месеца

НС прие на първо четене промени в Кодекса на труда

    


Pussy Riot: Оставаме в Русия, Путин да си ходи!

/КРОСС/ Двете амнистирани участнички в руската група Pussy Riot излязоха в сряда вечерта в Ню Йорк на сцена, пълна със световно известни изпълнители, за да призоват за освобождаване на опозиционните демонстранти в родината си. "Настояваме за една свободна Русия, за една Русия без Путин", заяви Надежда Толоконникова, представена от Мадона на сцената на голям концерт за каузата на "Амнести интернешънъл". Преди да говорят на концерта, амнистираните от Путин през декември Толоконникова и Мария Альохина се срещнаха със Саманта Пауър, постоянен представител на САЩ в ООН, за да обсъдят "тревожните" тенденции в Русия. Срещата бе критикувана от руския посланик в ООН.  

Неврохирурзите на МБАЛ-Бургас оперираха двама пациенти с редки заболявания

Само за две седмици неврохирурзите на МБАЛ-Бургас оперираха двама пациенти с редки заболявания. Първият случай е на възрастен мъж, който изпаднал в кома след мозъчен кръвоизлив, предизвикан от хипертонична криза (високо кръвно). Вторият е на 36-годишната Мария Банкова от Бургас, която внезапно получила разкъсване на аневризма в мозъка (разширен кръвоносен съд). След намесата на хирурзите животът и на двамата е спасен, те са в съзнание и се възстановяват успешно.

„В МБАЛ-Бургас вече има условия и развиваме нов клон на неврохирургията –аневризмална, при пациенти със спонтанни мозъчни кръвоизливи. Те се причиняват от хипертония или от разширени кръвоносни съдове. Успешността при операциите е висока, защото имаме опит и разполагаме с добра апаратура – доплеров ехограф за мозъчна навигация. С негова помощ отстраняваме и редки видове тумори, които засягат основата на мозъка”, каза д-р Николай Недев – началник на Отделението по неврохирургия.

Аневризмите са опасни заболявания, защото често пациентът не знае за тях, какъвто е и случаят с Мария.

„Преди две седмици, докато бях на работа, изведнъж почувствах много силна болка в главата. Обадих се на мъжа ми и той ме закара в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас, където реагираха светкавично. Изпратиха ме на рентген и когато изследванията излязоха, лекарите ми обясниха, че имам аневризма и трябва да ме оперират. Благодарна съм им, че ми спасиха живота”, казва Мария, която е майка на две деца. Във вторник тя беше преведена от Отделението по реанимация и интензивно лечение в Отделението по неврохирургия. Операцията й е извършена от д-р Владимир Наков, който е консултант от ВВМА, и лекарите от Бургаската болница: д-р Недко Каракашев, д-р Николай Недев, д-р Светлозар Георгиев, д-р Любомир Томов и д-р Иван Апостолов.

Освен разширяването на обема дейност, в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Бургас имат и нов лекар, който също е участвал в операциите. Това е д-р Каракашев, който има две специалности – първата е по анестезиология и интензивно лечение, а втората по неврохирургия. Въпреки недостига на млади специалисти в страната той е сред тези, избрали да работят и да се развиват в Бургас. Д-р Каракашев има сериозен опит в голяма университетска болница в столицата и е възпитаник на светилата в неврохирургията, сред които проф. Венцeслав Бусарски, проф. Кирил Романски и проф. Марин Маринов. Освен в отделението през март месец той ще преглежда и в Медицински център „Св. Николай Чудотворец”.

За изминалата година в Отделението по неврохирургия на МБАЛ-Бургас са извършени общо 600 операции, като 300 от тях са с висока сложност, на гръбначни и мозъчни тумори. В Бургаската болница оперират спонтанни хематоми още от 1990 година, както и различни видове доброкачестени и злокачествени образувания на гръбначния и главния мозък. От 1998 година в МБАЛ-Бургас се правят и гръбначни стабилизации – вертебропластики с костен цимент при фрактури или тумори. Един от най-странните случаи на пациенти, изправили се срещу лицето на смъртта, е на парапланерист, който преди няколко години пада от над 30 метра височина в местност в Карнобат. Мъжът е откаран в Бургаската болница, където екип от неврохирурзи, начело с д-р Недев, му правят титаниева стабилизация на прешлените. Сега мъжът се движи нормално.

Иначе една от най-често срещаните операции остава тази при дискова херния. Д-р Недев, който за опита си като неврохирург е извършил над 900 операции от този вид, съветва пациентите да бъдат внимателни при избора си на лечение, защото се предлагат и неконвенционални, т.нар. безкръвни методи, които са със съмнителен ефект и не са признати от световната медицина.

 

Двама 26-годишни мъже са задържани за убийство на възрастна столичанка

На брифинг с участието на градския прокурор Христо Динев и директора на СДВР комисар Ивайло Спиридонов бяха оповестени подробности за част от работата по разследването

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване