Въздух в торбичка, или как да изкараш лесни пари от онлайн продажби


Родното интернет пространство беше доста развълнувано от интересна оферта в онлайн аукциона eBay. В него търговец от Ардино продаваше найлонови торбички пълни с въздух.

При това не какъв да е въздух, а "свеж въздух от Родопите", който според описанието на офертата, е "100% органичен и ви потапя в дебрите на планината, за да освежи идеите ви".

Офертата красиво описва предимствата на родопския въздух и уверява, че всяка продадена торбичка се пълни с въздух непосредствено...

Безплатни прегледи за три вида рак във Варна

/КРОСС/ Безплатна профилактична програма на варненската Онкоболница стартира идния месец. Първият етап от кампанията стартира на 10 март и ще продължи до 21 март. Обект на безплатните прегледи ще бъде профилактиката на рак на млечна жлеза, рак на маточна шийка и рак на дебело черво, който се отчита като най-прогресивно нарастващия вид онкологично заболяване в последните 2-3 години. Желаещите могат да се запишат предварително на регистратурата на болницата. Определените часове за профилактични прегледи в периода на кампанията са: сутрин - от 10 до 12 часа и след обяд - от 14 до 16 часа. Специалистите призовават да се провеждат стриктно годишните профилактични прегледи, защото това е единственият шанс заболяването да бъде открито и лекувано навреме. За съжаление, през последните години не само във Варна и България, но и по света тенденцията е за повишаване на броя на болните от рак.  

"Сони" излиза от бизнеса с компютри

Компанията ще реорганизира и производството си на телевизори

Американка роди бебе-призрак

От тялото на новороденото липсвала 80% от кръвта му

БСП предлага да се намалят студентските такси


Да се намалят студентските такси наполовина от 2015 г., предвиждат промени в закона за висшето образование, внесени от депутати от БСП начело със Сергей Станишев.

Социалистите предлагат да се върне старият таван на таксите от времето на тройната коалиция - до 30% от издръжката на студент. Сега учещите в университетите плащат две трети от издръжката си на година.

"Основната цел на предлагания законопроект е разширяване и гарантиране на равния достъп до висше образование...

С нападки срещу медиите ВСС избра нов шеф на Варненския апелативен съд

В условия на слаба конкуренция Висшият съдебен съвет избра в четвъртък съдия Ванухи Аракелян за председател на Варненския апелативен съд. Досега тя бе председател на окръжния съд в града. Аракелян получи 18 гласа в своя полза, а нейният единствен конкурент в лицето на Вилиян Петров (редови апелативен съдия във Варна) получи едва 4 гласа.   И двамата кандидати имаха какво да обясняват преди да се стигне до гласуването. Ванухи Аракелян разказа своята версия за заемите, които е теглила от Корпоративна търговска банка при много изгодни условия. КТБ бе избрана за обслужваща банка на окръжния съд по време на нейния управленски мандат.   Съдия Петров на свой ред трябваше да се обяснява за участието си в съдебен състав, който е разпратил на страните по дело два напълно противоположни проекта за съдебно решение, взети от хората за чиста монета.   Още преди избора бе ясно, че Аракелян е отявлен фаворит за позицията заради много по-добрите си контакти в системата и наличието на солиден административен опит. Освен това срещу нея се изправи кандидат, чието име също бе поставено в контекста на солидния гаф с "двете съдебни решения". Самата Аракелян обаче трябваше да обяснява за изгодния си кредит от КТБ и тя посвети значително време от изказването си в опит да разсее съмнения за нередно облагодетелстване. Мнозинството във ВСС показа, че напълно приема нейните обяснения, но нещата не спряха дотук.   Първо председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обяви, че медиите, които са разкрили историята с кредитите на Аракелян са "злонамерени" и зад тях стоят "определени политически и икономически интереси". Малко след това и главният прокурор Сотир Цацаров говори за "диктуване на статии" и обяви, че се солидаризира с изказването на Тодоров.   Проблемният за мнозинството във ВСС и съдия Аракелян текст бе публикуван във вестник "Капитал" в средата на ноември миналата година и препечатан от редица други медии.   Очаквайте подробности.

"Тя" - красива технология на емоциите

“Тя” е замислена чудесна медитация върху това къде се намираме и накъде най-вероятно сме тръгнали.”
“В тъмния салон, заобиколени от разкошния свят, който режисьора Спайк Джоунс, създава е трудно да не станем емоционални.”
“Странна тъжна любовна история, комбинирана с размисъл върху технологията като усилвател на социалната самота...”
Това е “Тя” е замислена чудесна медитация върху това къде се намираме и накъде най-вероятно сме тръгнали.” “В тъмния салон, заобиколени от разкошния свят, който режисьора Спайк Джоунс, създава е трудно да не станем емоционални.” “Странна тъжна любовна история, комбинирана с размисъл върху технологията като усилвател на социалната самота...” Това е

Мендес и Гослинг се разделиха

Ева Мендес и Райън Гослинг сложиха край на връзката си. За известно време Гослинг се е оттеглил в родната си Канада, за да може по-лесно да преодолее раздялата с актрисата. "Нито един от двамат...

След дъжд качулка: Жоро Славков почетен гражданин на Пловдив

С пълно единодушие Пловдивският общински съвет прие Георги Славков да стане почетен гражданин на Пловдив. Футболната легенда Георги Славков, който почина преди няколко дни, бе предложен за званието от...

Брюксел казва, че няма да въвежда визи за американци, идващи в ЕС

Визи за американски граждани, които искат да посетят страна-членка на Европейския съюз, няма да се въвеждат. Това оповести в официално съобщение на сайта си Европейската комисия. Съобщението дойде ка...

Товарен автомобил се запали в движение

/КРОСС/ Товарен автомобил се запали в движение в Прохода на Републиката, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново. Сигнал за инцидента е получен тази нощ около 04,17 ч. на тел. 112. На мястото незабавно са изпратени екипи на РС „ПБЗН" - В. Търново и сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - В. Търново. Установено е, че товарен автомобил влекач, управляван от румънски гражданин, движещ се в посока от Ст. Загора към В. Търново и превозващ спортни сакове се е самозапалил по време на движение в района на великотърновското село Ми шеморков хан. Водачът е успял да излезе от возилото и да сигнализира за инцидента. Въпреки бързата намеса на огнеборците пламъците са унищожили возилото изцяло. По време на пожарогасенето преминаването на автомобили в района на местопроизшествието бе преустановено. В 07,00 ч. нормалното преминаване през прохода е възстановено. Пострадали няма.  

За 1,4 млн. лв. ремонтират зала „Спартак”

Изцяло обновена ще бъде спортна зала „Спартак” в областния град. Това предвижда проек на община Хасково. Разработката е една от трите одобрени и финансирани по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. За реализирането й са отпуснати 1 398 000 лева.

Проектът предвижда полагане на топлоизолация по фасадите и покрива на сградата и нова хидроизолация. Спортната зала ще бъде обновена със силиконова мазилка.

В залите по бадминтон и хандбал ще бъде подменена старата дървена дограма с нова алуминиева. Предвижда се и полагането на ново  дюшеме. Ще бъдат боядисани стените и таваните. Залите по бокс и тенис на маса също ще бъдат обновени изцяло.

Фаянсовата облицовка в съблекалните ще бъде подменена, както и санитарното оборудване. Ще бъде ремонтирани и ВиК инсталациите.

Проектът предвижда подмяна на ел.разпределителните табла и старите осветителни тела. Ще бъдат доставени и монтирани колонни климатици в залата по хандбал. За гръмоотводна инсталация на сградата се предвижда изграждането на заземителен контур, отвод и мълниеприемник с изпреварващо действие, информират от общинска администрация.

Хасково Новини

Министър Греков представи новите селскостопански политики на България

/КРОСС/ Министърът на земеделието и храните  проф. Димитър Греков  представи новите селскостопански политики на България за периода 2014-2020 г. по време на пресконференция в рамките на Втората национална среща на земеделските производители в „Златни пясъци". Той поясни, че  определените традиционни производства за страната са били оставени  на по-заден план през последните години. Точно по тази причина през новия програмен  период  приоритет в земеделската политика ще бъдат животновъдството, производството на плодове и зеленчуци, хранително- вкусовата промишленост и напоителните системи. Министър Греков коментира, че екипът на МЗХ е обърнат с лице към земеделските производители и прави всичко възможно за устойчивото развитие на отрасъла. Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев представи новостите в Програмата за развитие на селските райони  2014-2020 г. Част от мерките ще бъдат насочени към развитието на устойчив бизнес в малките населени места. Мярката за създаване на стопанства за млади фермери ще  им предоставя стартова помощ и ще подпомага процеса за създаване на нови земеделски стопанства. Той поясни, че мярката за колективни инвестиции ще насърчава сдружаването  между производителите  за  по-ефективни инвестиции в общи съоръжения, оборудване и инфраструктура

И Анета Сотирова със "Златен век"

Актрисата получи престижното отличие от Петър Стоянович

    


Българите останаха извън топ 50 в първото тренировъчно спускане в Сочи


Българските представители в алпийските ски Георги Георгиев и Никола Чонгаров завършиха извън топ 50 в първото тренировъчно спускане в Сочи.

26-годишният Георгиев финишира на 54-о място. Той се спусна по трасето за 2:16.25 минути, като изостана с 8.5 секунди от най-бързия в тренировките - Боде Милър. 

24-годишният Чонгаров се нареди на 55-а позиция. Той се спусна с 0.35 сек. по-бавно от своя сънародник.

В тренировката на писта "Роза Хутор" се включиха общи 61...

Регулаторът прави частните ЕРП касиери на държавния преносен оператор

Електроразпределителните предприятия (ЕРП) ще бъдат задължени да събират от слънчевите и вятърните централи "цени“ за достъп до държавната електропреносна мрежа в полза на "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО). Това предвижда предложение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) , което бе обсъдено на открито заседание на регулатора в четвъртък и което в този си вид превръща ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" в касиери на държавното дружество.   Дискутираните нови "цени“ за достъп до електропреносната мрежа трябва да заменят временните такси за достъп, които бяха определени през септември 2012 г. за всички видове и мощности централи, произвеждащи електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Тези такси обаче бяха оспорени от инвеститорите във ВЕИ пред Върховния административен съд и той ги отмени поетапно през 2013 г. Затова сега, за да избегнат нормалното в случая понятие "такса“, от ДКЕВР използват странно звучащото на български словосъчетание "събиране на цени“.   Временните такси се плащаха на трите ЕРП и на ЕСО и всички ВЕИ-централи вече са платили 192.206 млн. лв., които сега трябва да бъдат върнати по компенсационен механизъм, който все още не е определен от ДКЕВР. Така ЕВН има да връща на зелените централи 95.139 млн. лв., ЕСО – 46.863 млн. лв., ЧЕЗ – 26.283 млн. лв., а "Енерго-Про" – 23.920 млн. лв.   Начинът, по който мрежовите оператори ще трябва да възстановят тези средства, се очаква да бъде одобрен на 14 февруари заедно с новите постоянни цени за достъп до преносната мрежа, които обаче ще се плащат само от слънчевите и вятърните централи. Мотивът на ДКЕВР тарифите да са само за тези два вида ВЕИ е, че те са най-непостоянният производител на енергия и за разлика от водните електроцентрали и тези на биомаса предизвикват най-големите разходи за разполагаемост и балансиране на натоварването на енергийната система.   Регулаторът същевременно не удовлетвори искането на ЕВН и на "Енерго-Про" да събират от ВЕИ-централите цена за достъп до своята мрежа. Такава ще се дължи само на ЕСО в размер от 2.45 лв. за мегаватчас и ще се събира от трите ЕРП от слънчевите и вятърните централи в полза на държавния оператор.   Представителите на ЕВН, "Енерго-Про" и ЧЕЗ обаче остро възразиха срещу превръщането им в касиери и казаха, че това ги натоварва с допълнителни разходи за администрирането на тази цена, след като те няма да събират такава тарифа в своя полза, макар и зелените централи да се включват в техните мрежи. При този механизъм не е ясно и как ще става фактурирането на сумите в полза на ЕСО, оплакаха се от електроразпределителните дружества.   В тези забележки има резон, призна Еленко Божков, член на ДКЕВР, и се съгласи, че регулаторът трябва да обмисли как да бъдат отчетени разходите за администриране на цената достъп от страна на трите ЕРП.   Окончателното решение на комисията ще бъде взето на закрито заседание на 14 февруари , когато ще бъдат дадени и указанията за връщане на събраните незаконно 192.206 млн. лв.

Пълноводна Перловска и широк „Евлоги“. Само губещите не ги искат!

Загубили конкурса за централна градска част на София се опитват да блокират решението. Вижте кои са някои от по-интересните предложения на спечелилите конкурса!

Първите 300 ветерани от Москва кацнаха на летище Варна

Първите 300 ветерани на войните и труда, изпратени от правителството на Москва в България, кацнаха на летище Варна. Групата е стартовата за 2014-а смяна отпочиващи в СОК „Камчия“. За тях е предвидена богата културна програма. Нито един от пристигналите няма да скучае, обясняват домакините, които вече изненадват гостите с първите впечатления от визитата.

Втори ден на транспортен хаос в Лондон заради стачка на метрото


Милиони пътници са в капана на втори ден на транспортен хаос в британската столица заради 48-часовата стачка на метрото. Протестът е срещу съкращения на около 950 души и закриването на гишета за продажба на билети в опит да се пестят по 50 млн. паунда годишно. Конфликтът с работодателите е ожесточен и няма изгледи скоро да приключи, коментира "Ройтерс".

Във вторник спряха работа служители на два от основните профсъюзи на железопътните служители, като до полунощ в четвъртък метрото,...

Втори ден на хаос в Лондон заради стачка на метрото


Милиони пътници са в капана на втори ден на транспортен хаос в британската столица заради 48-часовата стачка на метрото. Протестът е срещу съкращения на около 950 души и закриването на гишета за продажба на билети в опит да се пестят по 50 млн. паунда годишно. Конфликтът с работодателите е ожесточен и няма изгледи скоро да приключи, коментира "Ройтерс"..

Във вторник спряха работа служители на два от основните профсъюзи на железопътните служители, като до полунощ в четвъртък метрото,...

Евродепутатите искат ограничен достъп до ЕС за украински депутати и олигарси


Европейският съюз и държавите членки трябва да подготвят санкции, като забрана за пътуване и замразяване на активите в ЕС на тези, които са лично отговорни за убийствата на украински демонстранти, заявиха евродепутатите в резолюция. В отделна резолюция, те настояха Русия да зачита правото на украинските граждани да решават бъдещето на страната си, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Резолюцията на Европарламента осъжда насилието срещу мирни демонстранти в Украйна и настоятелно...

Взрив избухна в киевския Дом на профсъюзите

/КРОСС/ В дома на профсъюзите в Киев е станала експлозия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представители на Министерството на вътрешните работи на Украйна. Инцидентът е станал около 14.20 часа московско време. Към момента се знае, че при взрива е пострадал един човек, който е откаран в тежко състояние в една от столичните болници. "Жертвата е с увреждане на очите и нараняване на ръката. Той е в безсъзнание. Жертвата е била на петия етаж на сградата. Отворил е някаква кутия, след което станала експлозията", сподели пред агенцията неназован източник. В момента полицията разследва инцидента.

16.12 часа: нападаме чипсовете и шоколада

Проучване сочи този час за времето за нездравословни изкушения

    


Украински опозиционер ранен при взрив на колет-бомба

Опозиционер на площад Независимост в Киев беше ранен при експлозията на колет-бомба, съобщиха негови приятели, цитирани от Интерфакс-Украйна.

Кратък разказ за някои музикални екстравагантности


Като част проекта "Концерт на въглавници" всеки месец "Детски Дневник" публикува информация за композиторите или за инструментите, на които е посветена поредната среща на децата с музиката.

Без претенции за изчерпателност, текстовете по забавен начин въвеждат хлапетата и родителите им в света на музиката и ги подготвят за това, което предстои да видят и чуят. Днес Венета Нейнска (музикант и артистичен директор на "Модо България", организатор на проекта) разказва историята на два...

Ядем едни от най-качествените храни в ЕС, уверява зам.-аграрният министър

Да сме спокойни за контрола върху храните, каза още Явор Гечев

Опиталият да се самозапали затворник бил настанен пребит в изолатора

Има опасност приятелят ми Господин, който опита да се самозапали, да умре в бургаския затвор! В момента той се намира в изолатора, но виковете му за помощ ехтят в цялата сграда. Моля, дайте гласност, твърди годеницата на лишения от свобода затворник Стоянка пред „Флагман". Тя пътува с автобус от Търговище за Бургас, където на място ще прави усилия Има опасност приятелят ми Господин, който опита да се самозапали, да умре в бургаския затвор! В момента той се намира в изолатора, но виковете му за помощ ехтят в цялата сграда. Моля, дайте гласност, твърди годеницата на лишения от свобода затворник Стоянка пред „Флагман". Тя пътува с автобус от Търговище за Бургас, където на място ще прави усилия

Станишев поведе евролистата на БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще оглави листата на партията за предстоящия евровот, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на социалисти.

Уникална протеза позволява на човек с ампутирана ръка да усеща

/КРОСС/ Учени създадоха бионична ръка, която позволява на човек, с ампутирана ръка, да усеща пръстите си, предаде BBC: Датчанин беше първия, който изпробва ръката, която е бе свързана с нерви в горната част на истинската му ръка след операция в Италия. Денис Аабо, който загубил лявата си ръка при инцидент с фойерверки преди близо десет години, сподели, че бионичната ръка е удивителна, тъй като той успял да установи формата и твърдостта на предмети със затворени очи. Международен екип осъществил изследователския проект, включително експерти по роботика от Италия, Швейцария и Германия. "За първи път човек с ампутирана ръка има усещане за допир в реално време от протеза", каза проф. Силвестро Мичера от Федералния политехнически институт в Лозана и от университета Санта Ана в Пиза. Научният пробив тук не е самата ръка, а електрониката и софтуерът, които й позволяват да изпраща сензорна обратна връзка до мозъка. При операцията в Рим четири електрода били поставени в нервите в горната част на ръката на пациента. Те били свързани с изкуствените сензори в пръстите на бионичната ръка, което позволило обратната връзка за допир и натиск да се изпраща директно до мозъка. Бионичната ръка все още е на прототипна фаза и заради ограниченията във връзка с безопасността Аабо трябвало да се подложи на втора операция за премахване на сензорите.В момента учените опитват да намалят размерите на технологията, така че да може да се използва у дома.  

Цитат на деня: Колкото повече стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете


"Колкото повече стоите на власт, това им кажете, толкова по-тежко ще паднете и за години напред няма да ви има".

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към управляващите в коментара си по повод новосъздадената анкетна комисия "Бисеров - Петното", която да изследва едновременно причините за изненадващата оставка на разследвания Христо Бисеров от парламента, както и това дали Борисов се е срещал с Бисер Миланов-Петното. 

"Никога не сме финансирали пучове, напротив –...

Гей защитникът Радан Кънев да ми говори за морал – не, благодаря!

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи като пълна глупост изказванията на говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев, че коалиция между ВМРО и България без цензура всъщност е коалиция с ДПС. По думите му, подобна коалиция има само в главите на някои болни соросоиди.

Станишев ще оглави листата на БСП за евровота

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще оглави листата на партията за предстоящия евровот, научи Дарик от социалисти. Въпреки че на Конгреса в събота листата няма да бъде представена, от червените редици не очакват изненади и лидерът им да поведе кандидатите.

Бивш военен проплака: От банката ме рекетират, дано разумът ми издържи

Бургас /КРОСС/ От невиждан натиск на банкови служители и рекет се оплака пред бургаския сайт Flagman бившият военен Димитър Радев. Мъжът е инвалид, претърпял е тежък инфаркт и днес едва успява да покрие разходите си за лекарства и издръжка. Прави всичко възможно, за да обслужва кредита си, но има известни забавяния, които превръщат живота му в ад. Смята, че банковите служители използват тежкото му положение и се опитват да го вкарват във въртележката на преструктуриране на кредита, повишават му едностранно лихвения процент и вноската му вече става невъзможна. Писал е жалби до къде ли не, но отговори няма.Проблемите за Димитър Радев започват през 2007 година, когато подмамен от банковата еуфория решава да нареди живота си и най-после да си закупи семейно жилище.„Тогава постоянно ни казваха: Вие сте военни, вземете кредит. Ще ви дадем колкото пари са ви нужни. Подведох се и изтеглих 30 хил.лв. В началото лихвата бе ниска, вноските бяха нормални, а и аз получавах добра заплата и нямаше проблем да си плащам", споделя Димитър Радев. Той подписва договора си с „Уникредит Булбанк" и започва да осъществява дългогодишната си мечта - да направи своя дом-мечта. Купува си двустаен апартамент в Атия, ремонтира го и в него заживява щастливо със съпругата си и невръстната си тогава дъщеричка.Няколко месеца по-късно животът на Димитър се преобръща на 360 градуса. През лятото на 2007 година трябва да премине ежегодния физически изпит на армията

Акад. Стефан Воденичаров: България разработва уникална защита срещу безпилотни самолети

- Академик Воденичаров, освен председател на БАН вие сте и съпредседател на сдружение “Отбранителна индустрия”. Вярно ли е, че напоследък има известно съживяване на отрасъла?
- Да, още миналата година се забеляза засилен интерес на чуждестранни клиенти към продукцията на наши военни заводи. Силно се надявам тенденцията да се запази и през 2014 г. - Академик Воденичаров, освен председател на БАН вие сте и съпредседател на сдружение “Отбранителна индустрия”. Вярно ли е, че напоследък има известно съживяване на отрасъла? - Да, още миналата година се забеляза засилен интерес на чуждестранни клиенти към продукцията на наши военни заводи. Силно се надявам тенденцията да се запази и през 2014 г.

Киселото мляко намалява риска от диабет

Според учени пробиотичните бактерии и специална форма на вит. К във ферментиралите млечни продукти осигурява защита срещу заболяването

Каракачанов: Чрез Касим Дал Ердоган финансира Реформаторския блок ?

Радан Кънев атакува коалицията ни с Николай Бареков от страх. В Реформаторския блок, където са орел, рак и щука, са силно притеснени от социологията, която вече показва, че "България без цензура", заедно с ВМРО ще ги изпревари на евроизборите. Затова сега удрят с празни приказки.

Търговският дефицит на САЩ се разшири с 12% през декември

Неблагоприятните данни може да провокират низходяща ревизия на оценката за БВП през четвъртото тримесечие

    


Столична община с огромни загуби от реклама

Много от наемите на рекламните елементи в столицата не били актуализирани

    


Настанили в изолатора пребит затворник, който опита да се самозапали

Има опасност приятелят ми Господин, който опита да се самозапали, да умре в бургаския затвор! В момента той се намира в изолатора, но виковете му за помощ ехтят в цялата сграда. Моля, дайте гласност, твърди годеницата на лишения от свобода затворник Стоянка пред „Флагман Има опасност приятелят ми Господин, който опита да се самозапали, да умре в бургаския затвор! В момента той се намира в изолатора, но виковете му за помощ ехтят в цялата сграда. Моля, дайте гласност, твърди годеницата на лишения от свобода затворник Стоянка пред „Флагман". Тя пътува с автобус от Търговище за Бургас, където на място ще прави усилия

Сирийската електронна армия честити рождения ден на FB с нова атака

/КРОСС/ Хакерската група Сирийска електронна армия (SEA) заяви, че е успяла да хакне един от най-известните сайтове в интернет пространството - Facebook, предаде RT. Групата освен с атаките си срещу известни сайтове е известна и с подкрепата си за сирийския президент Башар Асад. Киберпрестъпниците използваха Twitter, за да съобщят за нападението над сайта на Марк Зукърбърг, малко след грандиозно „отпразнувания" рожден ден на социалната мрежа. В Twitter SAE написа "Честит рожден ден, Марк! Facebook.com се притежава от SAE". В по-нататъшните съобщения на хакерите твърдят, че са променили информацията за домейна на Facebook. Стана ясно обаче, че групировката е успяла да промени единствено имейл контактите на компанията в страницата за домейни Whois. Половин час по-късно името на домейна беше променено на обичания domain@fb.com, което доказва, че от Facebook са успели да засекат атаката навреме, предотвратявайки по-сериозни нарушения. Говорител на социалната мрежа е потвърдил пред Mashable, че имейл контактите на домейн страницата на сайта са били променени, но към момента записите са обновени с актуалната информация на компанията.  

2 години без виновен за трагедията в Бисер (Снимки)

Две години след опустошителното бедствие в харманлийското Бисер все още няма виновени за трагедията, която взе 6 жертви. На днешния ден през 2012 година рано сутринта ледени блокове скъсаха стената на язовир Иваново. Милиони кубици вода пометоха всичко по пътя си, а Бисер остана под над 2 метра вода.
Шестима баха удавени от цунами Две години след опустошителното бедствие в харманлийското Бисер все още няма виновени за трагедията, която взе 6 жертви. На днешния ден през 2012 година рано сутринта ледени блокове скъсаха стената на язовир Иваново. Милиони кубици вода пометоха всичко по пътя си, а Бисер остана под над 2 метра вода. Шестима баха удавени от цунами

Патриарх Кирил благослови спортистите за победа

Сочи/КРОСС/ Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил посети Сочи преди началото на зимните Олимпийски игри и благослови спортистите за победа, съобщава агенция „Интерфакс - Религия". „Исках да се срещна с вас, за да се помоля за вашето благополучие и успехи, както и за това, Господ да бъде с вас и да ви дава сила на духа по време на състезанията. Когато ще излизате на стартовата линия, ви моля да си спомните и моите думи, концентрирайте се, за да придобиете вътрешната сила на духа, която ще бъде вашият залог за успех", каза Патриарх Кирил преди да извърши светото богослужение, в обръщението си към руските, беларуските, украинските и молдовските спортисти. „Вярвам, че Господ ще помогне на много от вас, достойно да измине този олимпийски път". След което, Патриарх Кирил отслужи молебен за спортистите, които ще участват в Олимпиадата. Това се случи веднага след тържествената церемония по вдигане на руското знаме в Олимпийското градче. В сряда руският патриарх огледа спортните обекти на крайбрежния комплекс, а в Олимпийския парк се срещна с доброволците, пристигнали за Олимпиадата заедно с представителите на църковните организации.Напомняме, че специално за Олимпийските игри беше построен православен храм „Христос Спасител", който беше осветен на 2 феврурари.

Кадир Исов вече е областен управител за Хасково

Досегашният и.д. областен управител на Хасково Кадир Исов вече е назначен за титуляр на поста. Това гласи решение на Министерския съвет. 

Преди Исов, и.д. областен управител беше Николай Нанев.

Кадир Исов е завършил УНСС със специалност "Стопанско управление и администрация", магистър по икономика. Бил е началник на отдел "Регионален технически инспекторат" към държавния фонд "Земеделие".

Днес "Атака" се обяви против "скандалното назначение". "Съгласно...

Патриарх Кирил благослови спортистите за победа

Сочи. /КРОСС/. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил посети Сочи преди началото на зимните Олимпийски игри и благослови спортистите за победа, съобщава агенция „Интерфакс - Религия". „Исках да се срещна с вас, за да се помоля за вашето благополучие и успехи, както и за това, Господ да бъде с вас и да ви дава сила на духа по време на състезанията. Когато ще излизате на стартовата линия, ви моля да си спомните и моите думи, концентрирайте се, за да придобиете вътрешната сила на духа, която ще бъде вашият залог за успех", каза Патриарх Кирил преди да извърши светото богослужение, в обръщението си към руските, беларуските, украинските и молдовските спортисти. „Вярвам, че Господ ще помогне на много от вас, достойно да измине този олимпийски път". След което, Патриарх Кирил отслужи молебен за спортистите, които ще участват в Олимпиадата. Това се случи веднага след тържествената церемония по вдигане на руското знаме в Олимпийското градче. В сряда руският патриарх огледа спортните обекти на крайбрежния комплекс, а в Олимпийския парк се срещна с доброволците, пристигнали за Олимпиадата заедно с представителите на църковните организации.Напомняме, че специално за Олимпийските игри беше построен православен храм „Христос Спасител", който беше осветен на 2 феврурари.

Социализъм по български


Текстът е публикуван в портала "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник":

Българската левица е в доста особена ситуация. Можем да я наречем "идеен асинхрон"  – термин, който за по-голяма яснота ще се опитам да илюстрирам с един пример на Иван Хаджийски. В прочутия си текст "Социализмът в Троян" големият наш социолог разказва как на първомайска манифестация в родния му град едни социалисти вървели по улицата с лозунга "Богати – направете път на бедните", докато други предпочитали...

50 отговора на въпроса: "Какво е щастие?"

Щастието в този живот е едно от малкото неща, към които всички се стремим. За да сме щастливи не ни е нужно много, но често забравяме това. Щастието се крие във всички онези малки жестове и моменти, н...

Отличиха Георги Христов със “Златен век”

Георги Христов бе удостоен с най-високото отличие на Министерството на културата - “Златен век”. Големият български певец получи почетния знак и грамота от министъра на културата...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване