EK настоява САЩ да отменят визовите ограничения за новите членки на ЕС

Брюксел може да наложи реципрочно ограничаване на достъпа на американски граждани

    


Мотивите на ГЕРБ за вота са самокритика, няма да успее!

Вътрешната сигурност не е силна за тях тема, рече Орешарски

    


EK настоява САЩ да отмени визовите ограничения за новите членки на ЕС

Брюксел може да наложи реципрочно ограничаване на достъпа на американски граждани

    


Изтече срокът за предаване на химическите оръжия в Сирия

Дамаск пропусна първия срок, в който трябваше да предаде химическите си оръжия за унищожаване на Организацията за забрана на химическите оръжия. 5 февруари бе крайната дата, в която опасни вещества като бойният газ зарин трябваше да напуснат територията на Сирия и да преминат под контрола на международната организация, която пое грижата за тяхното унищожение.

Свещеник прави подписка срещу задължителните ваксини

/КРОСС/Откривам подписка срещу задължителната ваксинация, съобщи сливенският православен свещеник Евгени Янакиев. Родителите трябва да имат право на избор дали рожбата им да бъде ваксинирана, или не - каза духовникът.Той и съпругата му смятат, че ваксините са опасни. По тази причина не са ваксинирали двете си най-малки деца. В същото време заради отказа им държавата наказателно лишила семейството от законното право да получава детски. Отец Евгени ще сезира Комисията за дискриминация. За начало подписката ще тръгне от родния му Сливен. Идеята имала съмишленици и в социалните мрежи.Свещеник Евгени Янакиев и съпругата му Венелина имат 9 синове и дъщери. Духовникът придоби популярност в страната като "отецът бунтар". Заедно с брат си - свещеник Силвестър Янакиев, и други духовници от Сливенската епархия се обявиха категорично против абортите, гейовете, сурогатното майчинство. Позициите им станаха повод за шумни и продължителни дискусии в обществото.

Киселото мляко намалява риска от диабет

Една кофичка кисело мляко на ден намалява риска от диабет от втори вид, установи британско проучване.

Шрьодер: САЩ не зачитат суверенитета на Германия

/КРОСС/ САЩ не зачитат суверенитета на Германия. Те не уважават дори един лоялен съюзник, заяви бившият канцлер Герхард Шрьодер, в коментар на информацията, че докато той е бил начело на правителството, е бил подслушван от Агенцията за национална сигурност на САЩ. Шрьодер е бил наблюдаван заради неговата твърда позиция срещу инвазията на САЩ в Ирак. За последно през 2002 г. NSA включва тогавашния канцлер в списъка на лицата и организациите, обект на шпионаж. Шпионажът между отделните страни не е нещо ново, но подслушването на един канцлер е много тежък случай, подчерта бившият германски лидер. Допреди разкритията на бившия служител на NSA Едуард Сноудън, Шрьодер не е имал представа за мащабите на електронния шпионаж на САЩ. „Тогава не бих си и помислил, че американските тайни служби ме подслушват", каза още той. Един от документите, публикувани от Сноудън, потвърждава предположенията на журналистите. През есента на миналата година медиите съобщиха, че американското разузнаване е подслушвало телефона на канцлера Ангела Меркел. Освен това стана известно, че американските и британските разузнавателни служби са събирали лична информация за гражданите на Германия, припомня БТВ.    

Южна Европа пресушава приходите на Vodafone

Приходите от услуги падат с 4,8% през третото тримесечие, но остават малко над очакванията

    


Премиерът търси консенсуса - оглавяваме ЕС през 2018

Приоритетите: икономически растеж, младежка безработица и Шенген

    


Пожар изпепели къща и 4 коли в столичния кв. Симеоново

При инцидента има един пострадал, който е бил транспортиран за лечение в болница, но няма опасност за живота му

От ЕК отлагат европарите

Европейската комисия (ЕК) ще забави финансирането, предвидено за страната ни по новите оперативни програми. Средствата трябваше да се договарят...

Volvo реже 4 400 работни места до края на 2014 г.

Шведската компания прибегна до решението след по-слабия от очакваното отчет за четвъртото тримесечие на 2013 г.

    


Община Балчик продава книжата си в "Албена" АД

Община Балчик ще продаде акциите си в "Албена" АД. Ще бъдат предложени 304 570  безналични акции. Книжата представляват 7,13% от...

Близнашки: Интелектуалци ще събират подписи за референдума

Инициативен комитет от интелектуалци започва да събира подписи, които ще бъдат внесени в НС, за да може депутатите да дадат зелена светлина за референдум. Ядрото на този комитет са университетски преподаватели и интелектуалци, заяви по НТВ експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки. Започват серия разговори с ГЕРБ и Реформаторския блок.

ТИР се самозапали в Прохода на Републиката

ТИР се самозапали рано тази сутрин в Прохода на Републиката.

2 000 000 българи в чужбина ще четат книги на български език

Имаш ли приятели в чужбина? Кажи им! Orange center отвори врати в Amazon

    


Т. Андреева: Парите за малките Пироговчета не са от Спешна помощ

Никой не е казал, че само фелдшери ще има в линейките, а лекарите ще излязат от там, но при по-леките случаи - при повишено кръвно налягане и др. подобни - може да отиде и лекарски асистент, обясни по НТВ министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Преглеждат безплатно за рак на гърдата, рак на маточна шийка и на дебелото черво във Варна

През последните години СБАЛОЗ – Варна реализира ежегодна профилактична програма, която има за цел ранна диагностика на онкологичните заболявания. Презумпцията е, че колкото по-рано се открие едно заболяване, толкова по-големи са шансовете на болния, а лечението е по-щадящо и по-евтино.

ГЕРБ внесе и третия вот на недоверие към правителството "Орешарски"

Този път мотивите са слабости в сектора на сигурността - липсата на реформа и подчиняването на службите на различни интереси

    


Законови промени на онлайн пазаруването гарантират правото да се върне стока до 14 дни


Нови права за потребителите, които пазаруват по интернет или участват в онлайн търгове предвижда законопроект, който ще бъде гласуван на първо четене от Народното събрание.

Ако промените бъдат приети окончателно, клиентите ще могат да връщат стоки и да се отказват от услуги до 14 дни, след сключването на договор от разстояние. Изключение правят услугите, които са изпълнени веднага след сделката, стоките с малък срок на годност, с нарушена опаковка или тези, които не могат да се...

5 хиляди останаха без дом след трусовете в Гърция

5 хиляди души са останали без покрив над главата сле поредицата от трусове, които разлюляха Западна Гърция. Според някои от коментарите остров Кефалония изглежда като след бомбардировка.

"Klassa.bg" Пожелава Добро Утро и Успешен ден!

Klassa.bg" Пожелава на всички читатели и приятели Добро Утро , много усмивки и спорен ден.
Изненадайте човека до Вас , зарадвайте го с  топлота и любов.! 

ГЕРБ търси отговори за Бисеров, ДПС-за Борисов и Петното

Като „размиване” и „замитане под килимчето” депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков определи по БТВ новосформираната комисия в парламента, чиято цел е както да установи фактите около внезапната оставка на зам.-председателя на НС Христо Бисеров, така и да провери имало ли е среща между бившия премиер Бойко Борисов и лицето от контрапротестите Бисер Миланов-Петното.

Турският външен министър отменил визитата в София заради Олимпиадата

Турският външен министър Ахмет Давутоглу е отложил посещението си в България заради зимната олимпиада в Сочи, съобщи говорител на турското външно министерство и определи като спекулации коментарите в турски вестници по темата. Давутоглу ще придружава премиера Реджеп Ердоган на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи на 7 февруари и това наложи да отмени в последния момент визитата в България, каза говорителят, цитиран от БНР. Програмата му за София е била уточнена с българската страна. Продължават консултациите за набелязване на нова дата за посещението. Според турското външно министерство коментарите в някои местни медии относно това решение не отговарят на истината и са спекулации. Медийният орган на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен - вестник "Заман", който е сред водещите опозиционни на турското правителство вестници писа,че Ахмет Давутоглу отложил посещението си в София, понеже не му била уредена среща с президента Росен Плевнелиев. Ахмед Давутоглу е автор на стратегията за нулеви проблеми със съседите, но решението му внесе напрежение в турско-българските отношения, коментира "Заман".

Турският външен министър отменил визитата в София заради откриването на Олимпиадата

Турският външен министър Ахмет Давутоглу е отложил посещението си в България заради зимната олимпиада в Сочи, съобщи говорител на турското външно министерство и определи като спекулации коментарите в турски вестници по темата. Давутоглу ще придружава премиера Реджеп Ердоган на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи на 7 февруари и това наложи да отмени в последния момент визитата в България, каза говорителят, цитиран от БНР, Програмата му за София е била уточнена с българската страна. Продължават консултациите за набелязване на нова дата за посещението. Според турското външно министерство коментарите в някои местни медии относно това решение не отговарят на истината и са спекулации. Медийният орган на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен - вестник "Заман", който е сред водещите опозиционни на турското правителство вестници писа,че Ахмет Давутоглу отложил посещението си в София, понеже не му била уредена среща с президента Росен Плевнелиев. Ахмед Давутоглу е автор на стратегията за нулеви проблеми със съседите, но решението му внесе напрежение в турско-българските отношения, коментира "Заман".

Откачена фамилия на хасковска сцена

Театралната постановка „Откачена фамилия” ще бъде представена на хасковската сцена утре вечер в Драматично – куклен театър ”Иван Димов”.

 

 

 

 Автор е английcкия комедиограф Рей Куни. Той е наричан Крал на комедията.

 

 

 

 Куни е автор е на повече от 70 пиеси, които се играят в цял свят. Преди 9 години  той получава Орден на Кралство Великобритания като признателност за постиженията му като драматург.

 


Режисьорът е Валентин Танев.

 

В постановката участват  Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Ева Тепавичарова, Мариус Донкин, Кирил Кавадарков, Анна Симова, Явор Костов.

 

 

 

Пиесата е комедия на ситуациите. Всеки от нас има случайни срещи в интернет, нали? Понякога една такава среща във виртуалното пространство може да се окаже съдбоносна. В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им… Това е само началото.  Следват куп комични ситуации, резултат от Голяма лъжа.

 

 

 

Представлението ще бъде от 19 часа.

 

 

 

Хасково Новини

 

За колко време падането на леда ни вади от строя

Доц. АСЕН БАЛТОВ, началник на Първа травматологична клиника в столичния институт "Пирогов": 
Ако сме с неподходящи обувки, невнимателни или стъпим нестабилно върху леда по улиците, рискуваме да паднем и да получим травма.








































Доц. АСЕН БАЛТОВ, началник на Първа травматологична клиника в столичния институт "Пирогов": Ако сме с неподходящи обувки, невнимателни или стъпим нестабилно върху леда по улиците, рискуваме да паднем и да получим травма.

Фермерите и строителите с най-много данъчни измами през 2013

Сред нарушителите са същу гадател на бъдещето, актьор, бивш пилот, застрахователни и фармацефтични компании и, разбира се, лекари

прочети повече

Събират 500 000 подписа в подкрепа на референдума

Отлагането ще бъде във вреда на управляващите, смята проф. Близнашки

ГЕРБ внесе вот на недоверие на тема сигурност

Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на тема сигурност, предаде БГНЕС. Сред мотивите на вносителите на вота са опитът да се преподчинят службите, несправянето с ...

Какво представляват музикалните халюцинации

Силвия слуша музика. Сякаш някъде звучи радио. Само че звучи само в собствената ѝ глава. Най-интересното – тази досадна „муха“ може да се „изключи“ и...

Нов вид ГМО царевица ще бъде разрешена в ЕС

Нов вид генномодифицирана царевица, продукт на американската компания „Пайъниър”, ще бъде разрешена за отглеждане в ЕС следващата седмица поради липса на консенсус сред страните от...

IMPERIUM. Пътешествието на една монета из Римската империя

Тя върви бързо из сокаците, промушвайки се между хората. Забулила е лицето си, за да не бъде разпозната. Елегантна и изискана жена с благородни обноски. Пръстите на ръцете й са дълги и тънки, с добре ...

Човек на Лоурънс Дейвис разкри батака в ЦСКА

Бившият играч на ЦСКА Брайън Хауърд извади пред английския в."Бирмингам мейл" втора порция скандални разкрития от престоя си на "Армията". Англичанинът изкара половин година при &q...

Неповторимият Даръл - "Птици, зверове и роднини"

Една вечер семейството на Даръл – майка му, брат му Лари и сестра му Марго, се е събрало в Лондон и, вкиснато от отвратителния английски климат, упреква писателя за това, че ги е осмял в пър...

Барабаш готов да направи филм за Банско

Павол Барабаш е готов да направи филм за Банско. Той посети курорта и се срещна с кмета Георги Икономов. Словакът е един от най-успешните режисьори на документални филми за приключения, пътешествия ...

Въвеждат нови правила в онлайн търговията

Потребителите, които пазаруват по интернет или участват в он-лайн търгове, ще получат повече права, ако бъде приет нов законопроект, който депутатите ще гласуват на първо четене днес, предаде Станда...

Интелектуалци събират подписи за референдума

Инициативен комитет от интелектуалци започна да събират подписи, които да внесат в парламента, за да може депутатите да дадат "зелена светлина" за референдум. 

„Ядрото на този комитет са университетски преподаватели и интелектуалци", заяви пред Нова телевизия проф. Георги Близнашки.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 Инициативен комитет от интелектуалци започна да събират подписи, които да внесат в парламента, за да може депутатите да дадат "зелена светлина" за референдум. „Ядрото на този комитет са университетски преподаватели и интелектуалци", заяви пред Нова телевизия проф. Георги Близнашки. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20

Интелектуалци събират подписи в подкрепа на референдума

Инициативен комитет от интелектуалци започна да събират подписи, които да внесат в парламента, за да може депутатите да дадат Инициативен комитет от интелектуалци започна да събират подписи, които да внесат в парламента, за да може депутатите да дадат "зелена светлина" за референдум. „Ядрото на този комитет са университетски преподаватели и интелектуалци", заяви пред Нова телевизия проф. Георги Близнашки. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20

САЩ предупредиха авиолиниите да внимават с директните полети до Русия

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреди авиолиниите, извършващи полети до Русия, че терористи може да се опитат да превозят експлозиви, скрити в туби от паста за зъби, съобщи Асошиейтед прес. Предупреждението се отнася до авиолиниите, които извършват директни полети до Русия, включително някои, които са базирани в САЩ, заяви представител на правоохранителните органи, пожелал анонимност. Министерството уточни обаче, че САЩ "нямат информация за конкретна заплаха за страната в момента". В съобщението се отбелязва, че министерството редовно обменя информация с вътрешни и международни партньори, включително във връзка с международни събития като Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват в петък. Руските транспортни власти вече забраниха всякакъв вид течности и козметика в ръчния багаж на пътниците за страната по въздух. Според Вашингтон трябва да бъде решено дали такава стъпка да не обхване и САЩ, и Европа.

Стоманен пръстен от охрана за игрите в Сочи

/КРОСС/ Зимните олимпийски игри в Сочи вече поставиха рекорд като най-скъпите, но ще останат в историята и като най-охраняваните. Причина за това са заплахите от радикални ислямистки групировки за атентати по време на олимпиадата, която започва утре. Президентът на Русия Владимир Путин лично обеща на Международния олимпийски комитет "стоманен пръстен от охрана" за игрите в Сочи. Месец преди откриването им в сила влязоха безпрецедентни мерки за сигурност. Само превозни средства, регистрирани в Сочи или със специално разрешение, могат да преминават през пропускателните пунктове в района. Над 37 хиляди полицаи и войници са мобилизирани, за да гарантират сигурността, а наблюдение ще се извършва и чрез сателити. В Сочи са разположени зенитни комплекси с ново поколение ракети "земя-въздух". Има и ограничения за плаването в Черно море. Ще бъдат следени, също така, всички комуникации.Причина са двата бомбени атентата, извършени от ислямисти през декември във Волгоград, както и заплахите за нови атаки по време на игрите. Експертът по сигурността Уил Дидис предупреди, че атаки могат да се очакват, но не в Сочи: "Самите Олимпийски игри в Сочи вероятно ще бъдат изключително добре защитени. По тази причина групировките, които възнамеряват да атакуват, ще нападнат други места в Русия, като летища и транспортни центрове

Само вещи отпреди 1800 г. да са културно наследство, предлага експерт


Да се уточни дефиницията кои вещи представляват културно наследство - това предложи юристът Стоян Стойков, участвал е в работната група по изработване на новия Наказателен кодекс. 

Поводът е дискусията, възобновена от колекционерите и антикварите, заради въведеното в кодекса наказание за нерегистрирана културна ценност. Според подготвения от правителството проект за нов наказателен кодекс  хората, които притежават нерегистрирана културна ценност, да бъдат наказвани със затвор до 4...

Москва и Бан Ки Мун зоват за примирие по време на Игрите

САЩ предупредиха за терористични заплахи при полети до Русия

    


Хайде най-после да се покажат истинските лица!

Фудулова обеща за работата на комисията "Бисеров": Няма да пожаля усилия

    


ГЕРБ ще търси отговори за Бисеров, ДПС - за Борисов и Петното

/КРОСС/ „Размиване" и „замитане под килимчето" - така депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков определи пред БТВ новосформираната парламентарна комисия, чиято цел е да установи фактите около внезапната оставка на зам.-председателя на НС Христо Бисеров и да провери имало ли е среща между бившия премиер Бойко Борисов и активния контрапротестиращ Бисер Миланов-Петното.Според Вучков, който е член на комисията от квотата на ГЕРБ, народните представители трябва да се фокусират върху случая „Бисеров". Темата за срещата между бившия премиер и Миланов е формулирана с цел отклоняване на вниманието, отбеляза той. „Смесването на двете теми е недопустимо. Това е кризисен PR - размиване на комисията. Бисеров беше вторият след Местан, шеф на най-важните комисии в НС. В петък водеше заседание, в събота беше на лов, а в неделя подаде оставка. Мислите ли, че не е имал информация? В понеделник даже не дойде да си вземе багажа от парламента. Най-важното е да разберем кога и как Бисеров е получил информация, защото това означава, че институциите и службите са поставени в служба на някои политически фигури", заяви Вучков. От гледна точка на ДПС, е изключително важно да се установи дали е имало среща Борисов-Миланов, на която лидерът на ГЕРБ е обещал 0,5 млн. лв. за радикализиране на протестите.„Още в разгара на скандала „Бисеров" Лютви Местан заяви, че ДПС подкрепя такава комисия

Юрист: Затворите няма да станат по-пълни с новия Наказателен кодекс

"Затворите няма да станат по-пълни с новия Наказателен кодекс. Не знам защо се вдигна такъв шум около промените". Това каза пред БНТ д-р Стоян Стойков - преподавател по наказателно право в СУ и участник в работната група, изготвила проекта.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, "Затворите няма да станат по-пълни с новия Наказателен кодекс. Не знам защо се вдигна такъв шум около промените". Това каза пред БНТ д-р Стоян Стойков - преподавател по наказателно право в СУ и участник в работната група, изготвила проекта. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Противопожарна система в дома за стари хора в Хасково

Това заяви кметът на града, след като трима души вчера загинаха при пожар в дома в парк "Кенана"

Проф. Константинов: Големият печеливш от мажоритарното гласуване е ГЕРБ

Електронното гласуване ще вкара гласовете на нашите сънародници зад граница, повечето от коитоса затруднени да пътуват до избирателните секции и това ги демотивира, заяви по НТВ експертът проф. Михаил Константинов.

Сметната палата: Борисов раздал 668 000 лв. бонуси

Бойко Борисов е раздал 668 211 лв. под формата на бонуси на служителите на Министерски съвет през 2011 г. и 2012 г. Данните са публикувани в одитния доклад на Сметната палата за финансовото управление на администрацията на „Дондуков 1" за периода от 1 януари 2011 до 28 февруари 2013 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване