Ковчежникът на Меркел с оставка след финансов скандал

Твърди се, че той е инвестирал пари, наследени от родителите му, в данъчни убежища на Бахамските острови и в Панама

Атака срещу щаба на либийската армия

Група въоръжени лица се опитаха да завземат с щурм щаба на военното командване в либийската столица.

Николай Овчаров за "кухия чек" на Дянков за Перперикон

Надявам се кабинетът на Орешарски да покрие задължението на ГЕРБ към Перперикон, а чекът за 1 млн. лв. да спре да бъде кух и да видим съдържанието му. Това заяви в Кърджали археологът Николай Овчаров, ръководител на проучванията на скалния град.

Овчаров припомни, че "кухият чек" е бил връчен на кмета на Кърджали Хасан Азис от бившия финансов министър Симеон Дянков, но парите така и не са получени.

"С този милион трябваше да се финансират дейностите по реставрацията и консервацията на целия западен и северозападен сектор с кулата. Наложи се обаче общинската хазна да похарчи солидни средства.

Още в началото на мандата си предишното управление провали и строителството на посетителския център, в подножието на Перперикон остана само огромен изкоп, ползван от театралите като нестандартна сцена за спектаклите от международния фестивал", подчерта Овчаров.

Изграждането на центъра ще струва близо 1,5 млн. лева, припомни той стойността на проекта.

Археологът изрази надежда, че ще получи финансиране и за тазгодишните проучвания на Перперикон, макар необходимите средства да не са предвидени в заделените от правителството 500 млн. лв. за регионален растеж.

Днес Николай Овчаров представи и първите холограми със съкровищата на Перперикон, които вече са изложени в Историческия музей в Кърджали. Те са изработени по проекта "Перперикон – дом на богове и хора" от екипа на Института по оптически материали и технологии "Акад. Йордан Малиновски" при БАН и ще бъдат показвани както у нас, така и в чужбина.

За този уникален начин на светлинно представяне на предметите са подбрани най-ценните находки от 15-годишните разкопки на скалния град. В експозицията са изложени предмети от всички епохи – каменно-медната, бронзовата, античността и средновековието. Това е само част от рекламата на уникалния исторически паметник край Кърджали.

Изработването на холограмните изображения е започнало през миналия ноември. За да бъде заснето златното съкровище, открито на Перперикон преди 2 г., Николай Овчаров е поел лична отговорност и го е пренесъл до столицата.


Малкия Октопод се провали 4 г. след арестите

Разследването на т.нар. Малък Октопод начело с Алексей Петров катастрофира, научи “24 часа”.
Трактора, Хамстера, братята Дамбовци и адвокатът Николай Велков сами са поискали с молби по новия Наказателно-процесуален кодекс или делото да бъде внесено в съда, или обвиненията срещу тях да бъдат свалени. Прокуратурата не спазва срока, д Разследването на т.нар. Малък Октопод начело с Алексей Петров катастрофира, научи “24 часа”. Трактора, Хамстера, братята Дамбовци и адвокатът Николай Велков сами са поискали с молби по новия Наказателно-процесуален кодекс или делото да бъде внесено в съда, или обвиненията срещу тях да бъдат свалени. Прокуратурата не спазва срока, д

Властта частично си замразява заплатите?

Заплатите на депутати и министри ще бъдат замразени за четвърта поредна година. Вчера народните представители от ГЕРБ внесоха предложение за връщането на възнагражденията на нивото от 2009 г. От ГЕРБ искат ограничението да важи от 1 февруари до 31 юли, когато свършва втората сесия на парламента. След това те се надяват, че 42-рото народно събрание Заплатите на депутати и министри ще бъдат замразени за четвърта поредна година. Вчера народните представители от ГЕРБ внесоха предложение за връщането на възнагражденията на нивото от 2009 г. От ГЕРБ искат ограничението да важи от 1 февруари до 31 юли, когато свършва втората сесия на парламента. След това те се надяват, че 42-рото народно събрание

100 Кила би Криско за рапър на годината

100 Кила би Криско за рапър на годината.

Как да отслабнем бързо и здравословно - купи със sms електронна книжка - III част

В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник "24 часа", публикувани през последните 12 години. Електронната книжка е от 42 страници в PDF формат - може да се закупи и със SMS. Предлагаме ви първа част на събраните диети - от периода 2002 - 2008 - С

Спортистите поискаха пенсии от МОК

Революционно решение на комисията на спортистите на МОК може да предизвика сериозни сътресения в олимпийската централа. Англичанинът Адам Пенили, сребърен медалист в скелетона от Солт Лейк Сити 2002, настоя част от приходите на МОК да бъдат дадени за пенсии на призьорите от игрите. Аргументът е, че големите пари в комитета са именно благодарение Революционно решение на комисията на спортистите на МОК може да предизвика сериозни сътресения в олимпийската централа. Англичанинът Адам Пенили, сребърен медалист в скелетона от Солт Лейк Сити 2002, настоя част от приходите на МОК да бъдат дадени за пенсии на призьорите от игрите. Аргументът е, че големите пари в комитета са именно благодарение

БДЖ: Пътник с онлайн билет номер 1000 ще пътува безплатно


В периода 18-20 февруари се очаква БДЖ да продаде хилядния онлайн билет за пътуване с влак. От компанията са приготвили награда за пътника, закупил хилядния билет, предаде БНТ. Той ще получи един безплатен билет за пътуване по избран от него маршрут в страната.

От стартирането на системата за онлайн резервации и продажба на билети през декември миналата година до момента са се регистрирали над 5400 потребители. Продадените онлайн билети са 815, като 358 от тях са за пътуване с новите...

4 стават сметките за плащания към НАП

Два варианта за единната сметка за данъци и осигуровки обмислят финансовото министерство и приходната администрация, след като преди дни тя бе обявена за противоконституционна. Това каза финансовият министър Петър Чобанов пред журналисти. 
Първият вариант е единната сметка да остане, но да има четири подсметки. Вторият е да се въведат четири Два варианта за единната сметка за данъци и осигуровки обмислят финансовото министерство и приходната администрация, след като преди дни тя бе обявена за противоконституционна. Това каза финансовият министър Петър Чобанов пред журналисти. Първият вариант е единната сметка да остане, но да има четири подсметки. Вторият е да се въведат четири

Американско школо се извини за расисткото си меню

/КРОСС/ Администрацията на частно училище в Северна Калифорния се извини на родителите за включването в ученическото менюто на диня, пържено пиле и царевичен хляб по време на месеца на афроамериканската история, съобщава АП. За промените в менюто школския стол в град Конкорд стана ясно в началото на февруари. През този месец в САЩ традиционно се провеждат мероприятия, посветени на историята на чернокожото население. В сряда, 5 февруари, в училището се проведе среща, на която администрацията шподнесе официалните си извинения. По думите на директорката Нанси Либи училището не смята да следва расовите стереотипи. Най-често срещаният стереотип в страната е, че пърженото пиле и динята са любима храна на афроамериканци, а стереотипите са обидни за чернокожото население.

Обилният снеговалеж остави без ток повече от 500 хиляди души в САЩ

/КРОСС/ Повече от 500 хиляди души са останали без ток в североизточните щати на САЩ, вследствие на обилния снеговалеж. Най-бедствено е положението в Пенсилвания, където мокрият сняг е прекъснал тока на около 450 хиляди домакинства. Още 70 хиляди клиенти са без електричество в Мериленд, предаде ИТАР-ТАСС. Бурята е засегнала почти целия източен бряг на САЩ - от Вашингтон до Бостън. В някои области снегът е повече от 30 сантиметра. Редица улици и правителствени офиси са затворени, като властите в Ню Йорк и Ню Джърси дори обявиха въвеждането на извънредно положение. Ситуацията се утежнява от факта, че някои градове не разполагат с достатъчно техническа сол за посипване по пътищата.Работата на редица големи летища също е прекъсната, включително на тези в Ню Йорк и Бостън. Стотици полети са отменени. Преди няколко дни снежни бури удариха и южните щати, като лошото време почти напълно е парализирало транспорта в Атланта. Поради факта, че подобно време е рядкост в САЩ, щатите не разполагат с достатъчно снегопочистващи машини.  

Железниците очакват онлайн пътник №1000

В периода от 18 до 20 февруари се очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак. Пътникът, който го закупи, ще получи като награда от БДЖ един безплатен билет за пътуване по избран от него маршрут в страната.

Наркомани убили свекървата на Куцкова (ОБЗОР)

Двамата млади мъже, задържани за убийството на 84-годишната свекърва на съдия Нели Куцкова, са направили пълни самопризнания, научи “Труд”. Арестуваните са били отведени в сряда в дома на възрастната жена в столичния кв. “Овча купел” и са показали как точно са умъртвили старицата. По време на следствения експеримент са присъствали съдия Куцкова... Двамата млади мъже, задържани за убийството на 84-годишната свекърва на съдия Нели Куцкова, са направили пълни самопризнания, научи “Труд”. Арестуваните са били отведени в сряда в дома на възрастната жена в столичния кв. “Овча купел” и са показали как точно са умъртвили старицата. По време на следствения експеримент са присъствали съдия Куцкова...

Развенчаха мита за любовта от пръв поглед

/КРОСС/ Любовта от пръв поглед не съществува. Това доказаха британски учени от Нотингам, провели изследване в областта на човешката памет. Тезата им се базира на резултатите от тестове на паметта на доброволци. Според експертите първата среща с любимия може да предизвика само еуфория. Любовта, както всички останали дългосрочни чувства, е пряко свързана с особеностите на паметта. Спомените имат свойството да се променят под въздействието на натрупания житейски опит. Затова и всички най-романтични чувства, с които човек се е сблъсквал в миналото, не са нищо повече от игра на въображението.

Консултативният съвет за младежка политика в Перник подготвя изненада за Деня на влюбените

Консултативният съвет за младежка политика към община Перник ще изненада влюбените хора в града на 14 февруари. Това анонсира медиаторът към КСМП Юлияна Андонова пред репортер на ZaPernik.com.

"Ние така вече започваме реализирането на нашия план за 2014 година, който направихме с много любов и с много мисли за младите хора. Предстоят спортни събития, и екологични събития, и събития свързани със здравна тематика. Сега е в процес на много бурно подготвяне Анти -...

Продължава

Разтуриха финала на алпийките

"Пистата е идеална, просто ти позволява да водиш ските без проблеми. Освен това може да се поддържа сравнително висока скорост", заяви Аксел Лунд Свиндал. "Спрямо миналата година разликата е направо огромна. Очаквам да стане интересно състезание", сподели Матиас Майер от Австрия. Трасето бе подготвено от български екип.

Турция затяга цензурата в интернет

 
Tурският парламент одобри проектозакон, засилващ контрола на властите над ползването на интернет, съобщи Франс прес.
Той позволява на телекомуникационния регулатор да блокира сайтове, без да е искал преди това разрешение от съда. Мотивът е, че така се защитава личното пространство, защото ще се спират онези,   Tурският парламент одобри проектозакон, засилващ контрола на властите над ползването на интернет, съобщи Франс прес. Той позволява на телекомуникационния регулатор да блокира сайтове, без да е искал преди това разрешение от съда. Мотивът е, че така се защитава личното пространство, защото ще се спират онези,

Побоят над Чорновил не е поръчков, според разследващи

Известната с критичните си статии срещу властта бе брутално бита

10 бона глоба за медии, накърнили честта на кандидат-депутати

Медиите ще бъдат наказвани от 5 до 10 хил. лв. за публикуване на материал, който накърнява добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите в предизборна кампания.

Риана имала фобия от… бельо

Певицата с шоколадов тен се чувствала свободна само когато е гола

Недоволни общини ще се жалват в Брюксел

Десетки общини се възмутиха вчера от разпределението на парите от фонд “Региони”. Кметовете на Добрич и Габрово Детелина Николова (ГЕРБ) и Таня Христова (ГЕРБ) заявиха, че подминаването на техните предложения е практика при управлението на БСП.
Христова се закани да се оплаче в европейския Комитет по регионите, Десетки общини се възмутиха вчера от разпределението на парите от фонд “Региони”. Кметовете на Добрич и Габрово Детелина Николова (ГЕРБ) и Таня Христова (ГЕРБ) заявиха, че подминаването на техните предложения е практика при управлението на БСП. Христова се закани да се оплаче в европейския Комитет по регионите,

Японски тинейджър получи по-високи оценки от Плюшченко


Японският тинейджър Юзуру Ханю засенчи ветерана Евгений Плюшченко на негов лед и получи по-добри оценки за кратката програма при дебюта на отборната надпревара на олимпийски игри.

Плюшченко оправда спорното си включване в руския отбор със силно изпълнение, в което включи комбинация четворен тулуп-троен тулуп.

Но 19-годишният Ханю блесна на фона на 31-годишния си съперник, като изпълни по-високи скокове, пируетите му бяха по-бързи, а краката му се движеха леко по леда. ...

Съдът остави в ареста мъж, обвинен в убийство на дете


Видинският окръжен съд днес отхвърли искането за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на Дейвид Бел Брайсън. Англичанинът беше осъден на 18 години затвор за убийството на 11-годишния Станислав от с. Лагошевци, област Видин.

Той поискал промяна на мярката в "парична гаранция" заради връщане на делото за ново разглеждане, определено от Върховния касационен съд в края на януари.

Молбата за промяна на мярката на осъдения Брайсън от "задържане под стража" в...

Бизнесмен дал на Вальо Топлото заем от 400 000 евро

“Отпуснах кредит от 400 хил. евро на немско търговско дружество по молба на Валентин Димитров, без да подозирам, че фирмата, за която лобира, е негова”.
Това заяви пред Софийския градски съд бизнесменът Красимир Георгиев, който е свидетел по делото срещу бившия шеф на “Топлофикация-София” за пране на 10 млн. лв. 
 От показанията на Георгиев.... “Отпуснах кредит от 400 хил. евро на немско търговско дружество по молба на Валентин Димитров, без да подозирам, че фирмата, за която лобира, е негова”. Това заяви пред Софийския градски съд бизнесменът Красимир Георгиев, който е свидетел по делото срещу бившия шеф на “Топлофикация-София” за пране на 10 млн. лв. От показанията на Георгиев....

Депутатите са истинските "Наглите", а не бандата за отвличания

Ето това е и причината в България никога да не се проведе референдум за депутатските заплати. Просто чиновниците в парламента никога няма да позволят хората, които са ги избрали, да покажат директно какво си мислят за тях. Тъй като на изборите те няма как да го направят - там гласуват за партии, които сами си редят листите.
Ето това е и причината в България никога да не се проведе референдум за депутатските заплати. Просто чиновниците в парламента никога няма да позволят хората, които са ги избрали, да покажат директно какво си мислят за тях. Тъй като на изборите те няма как да го направят - там гласуват за партии, които сами си редят листите.

"Златен век" за Анета Сотирова и Георги Христов

Актрисата Анета Сотирова получи престижното отличие "Златен век" - печат на Симеон Велики, на официална церемония в Министерството на културата. Наградата й бе връчена от министър Петър Стоянович заради големия й принос в развитието на българската култура.
Анета Сотирова започва кариерата си на сцената на Врачанския театър, следват и много... Актрисата Анета Сотирова получи престижното отличие "Златен век" - печат на Симеон Велики, на официална церемония в Министерството на културата. Наградата й бе връчена от министър Петър Стоянович заради големия й принос в развитието на българската култура. Анета Сотирова започва кариерата си на сцената на Врачанския театър, следват и много...

Мъри даде почивка на титулярите си

Играчите на Ботев, които записаха полувреме или повече на терена във вчерашната контрола с Енисей, останаха на възстановителни процедури в хотела, докато съотборниците им се отправиха за поредното си занимание от лагера в Агия Напа

Риана има фобия от бельо, премина през специална терапия

/КРОСС/ Близки до певицата Риана твърдят, че тя е преминала терапия, благодарение на която е успяла да преодолее чувството на ограниченост, когато носи сутиени и бикини, предаде vchaspik. „Тя смята, че се чувства по-свободна, когато е гола", добавя източникът. Макар че в днешно време Риана изобщо не се притеснява от това да показва тялото си, певицата признава, че като дете се е обличала с момчешки дрехи. „Като малко момиче, исках да нося само дрехите на братята ми. Израснах с братята и братовчедите си, все сред момчета. Запознах се с модните списания и токчетата едва на 14 години, когато се запознах с най-добрата си приятелка. Преди това носех само маратонки, тениски и шапки с козирка. Нищо момичешко", разказва Риана.  

Арестуваха футболист на Монпелие

/КРОСС/ Нападателят на Монпелие М`Бей Ниянг е арестуван във Франция, съобщава Football Italia. Според изданието, пред полицията той е дал невярна информация за инцидента, в който е участвал. Също така футболистът е напуснал местопроизшествието, малко след като се е забил с Ферарито си в дърво недалеч от клубната база.

Просперитетът замени войната като причина за обединението на Европа

„Без федерализация и общо решаване на проблемите ще броим все повече нови поколения от младежи, които ще искат страните им да напуснат ЕС. Младите хора са родени и израснали в мирно време. Това, от което имат нужда е възможности за развитие и работа”, заяви кандидатът за председател на Европейската комисия от групата на либералите Ги Верхофстад.

прочети повече

Волейболистите до 15 години на "Миньор" станаха втори в регионалното първенство в Благоевград

Момчетата до 15 г. и юношите-младша възраст се представиха повече от отчакваното на регионалните първенство по волейбол последните две поредни седмици в Благоевград.

При 15 годишните взеха участие единадесет отбора, разделени в три групи. Момчетата от Етрополе попаднаха в трета група. В първата среща те победиха отбора на "Велбъжд" с 3 : 1 гейма, но в другата среща отстъпиха със същия резултат от отбора на "Ботев" (Ихтиман)....

Продължава

Обраха дома на проф. Величко Адамов

Дръзки апаши са обрали жилището на ректора на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов. Злодеянието било извършено в края на януари. Но за случая се разбра едва в четвъртък, пише Дръзки апаши са обрали жилището на ректора на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов. Злодеянието било извършено в края на януари. Но за случая се разбра едва в четвъртък, пише "Труд". Вандалите атакували имота на проф. Адамов в един от уикендите. Злосторниците издебнали, докато стопанинът е в имението си край горнооряховското село Г

Бивш любовник на Лиз Хърли измислил аферата й с Клинтън

Американският актьор Том Сайзмор призна, че е измислил от началото до края историята с любовната връзка между бившия американски президент Бил Клинтън и британската актриса Лиз Хърли.
Сайзмор, който е бивше гадже на Хърли, направи признанието си в своя профил в туитър.














Американският актьор Том Сайзмор призна, че е измислил от началото до края историята с любовната връзка между бившия американски президент Бил Клинтън и британската актриса Лиз Хърли. Сайзмор, който е бивше гадже на Хърли, направи признанието си в своя профил в туитър.

Жандармерия ще лови апаши по селата

Жандармерия влиза в селата, където битовата престъпност е избуяла. 
Жандармите ще се присъединят към кварталните полицаи и ще започне лов на апаши, които превръщат живота на хората в кошмар.
Това са само част от мерките, които МВР предприема в 15-те района с най-голям ръст на бандитизъм. 
Регионите, в които престъпността се е увеличила на много, Жандармерия влиза в селата, където битовата престъпност е избуяла. Жандармите ще се присъединят към кварталните полицаи и ще започне лов на апаши, които превръщат живота на хората в кошмар. Това са само част от мерките, които МВР предприема в 15-те района с най-голям ръст на бандитизъм. Регионите, в които престъпността се е увеличила на много,

Тригодишна уседналост за купуване на земя, предлага БСП


Седмица след решението на Конституционния съд за отмяна на забраната за продажба на земя на чужденци депутати от БСП внесоха промени в закона за собствеността и ползването на земеделските земи, които изискват тригодишна уседналост за купуване на земя.

Земи ще могат да придобиват физически и юридически лица, които са пребивавали непрекъснато или са установени в България повече от три години, непосредствено предхождащи годината на сключване на сделката, предвиждат текстовете, внесени...

Химикалката, която никога няма да свърши

Дизайнерката компания Pininfarina е позната на света със своите феноменални превъплъщения на екзотични автомобили като Ferrari.  В този ред...

Едва 2.2% българи са се имунизирали срещу грип (видео)


Грипната епидемия в страната върви към спад, но това не означава, че все още няма грип в някои области. Това заяви националният консултант от епидемиология проф. д-р Мира Кожухарова, цитирана от БГНЕС.

По думите на проф. Кожухарова 162 хиляди са дозите противогрипни ваксини, които са получили разрешение за разпространение в страната, а това сочи, че 2.2% от населението се е ваксинирало против грип. "Има години, в които сме наблюдавали и втора грипна вълна, която се причинява от друг...

Със равнопоставеност, без предизборни хроники

Парламентарната комисия за приемане на нов Изборен кодекс прие редица текстове на второ четене

Създават гигантски приемник на адронния колайдер

/КРОСС/ В ЦЕРН ще бъде построен наследник на големия адронен колайдер, съобщават немски медии. Учените от Европейската организация за ядрени изследвания се работят над нов проект, наречен Future circular collider. Предполага се, че в края на годината ще приключи работата им по проектирането на ускорителя с пръстен, чиято дължина ще бъде от 80 до 100 км. Тематичните дискусии по проекта ще се проведат на конференция в ЦЕРН през февруари.    

Равнопоставеност и справедливост, без предизборни хроники

Парламентарната комисия за приемане на нов Изборен кодекс прие редица текстове на второ четене

Мариана Векилска сменя Генка Шикерова

Мариана Векилска ще замени Генка Шикерова като водеща на “Тази сутрин” по Би Ти Ви, научи “Труд”. Титулярката, която е бременна в четвъртия месец, излиза в отпуск за 2 седмици.
Векилска застъпва на поста от понеделник, а днес Константин Караджов е сам воин в сутрешния ефир. Новинарката вече води предаването с тв партньора на Генка около Коледа Мариана Векилска ще замени Генка Шикерова като водеща на “Тази сутрин” по Би Ти Ви, научи “Труд”. Титулярката, която е бременна в четвъртия месец, излиза в отпуск за 2 седмици. Векилска застъпва на поста от понеделник, а днес Константин Караджов е сам воин в сутрешния ефир. Новинарката вече води предаването с тв партньора на Генка около Коледа

Десетки са ранени вследствие на студентски протест в Косово

/КРОСС/ По време на студентските бунтове в столицата на Косово Прищина са били ранени десетки, съобщиха местните медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. Сред жертвите са най-малко петима полицаи. Органите на реда, за да разпръснат демонстрантите, са били принудени да използват сълзотворен газ и палки. Протестиращите, предимно студенти, поискаха оставката на ректора на Държавния университет в Прищина Ибрахим Гаши, обвинявайки го в корупция и фалшифициране на документи. Опозиционните партии в парламента реагираха веднага и призоваха ректорът да подаде оставка, той обаче отказа. Университетският конфликт предизвика бунтове по улиците, заради което властите са били принудени да се обърнат към полицията. Правителството вече предложи да се провери всичко, за което студентите алармират.  

Ухажват Пиърс Броснан за „Къртицата”

Не безсмъртният Чък Норис, не абонираният за родните фолкклубове Жан Клод ван Дам, а Пиърс Броснан ще сее крошета в „Къртицата”, научи „Мо­нитор”. Ирландецът, който крепеше световния мир като Джеймс Бонд, преди Даниел Крейг да поеме щафетата в култовата поредица, е дал благословията си за епизодично участие в екстремното риалити на TV7.

Зимните олимпийски игри от "А" до "Я"

Шведът Виктор Густав Балк, който е член на МОК и близък приятел на Пиер дьо Кубертен, дава идеята за зимните олимпийски игри.Той е организатор на Северните игри, които за първи път се провеждат през 1901 г. и след това през две години до 1905 г., след което са разредени през четири години.

Кризисната ситуация с наводненията във Великобритания се задълбочава

Кризисната ситуация с наводненията във Великобритания се задълбочава. Британският министър-председател Дейвид Камерън пое личнo контролa върху действията на службите по оказването на помощ на домакинствата, засегнати от наводненията.

Фонд ще купува обувки и дрехи за бедни деца

Социалното министерство ще администрира специален фонд, който ще купува храна за най-бедните българи. Ще се осигуряват и стоки от първа необходимост като дрехи и обувки за децата. Това обяви социалният министър Хасан Адемов на изслушване в ресорната комисия на парламента.
Фондът ще бъде финансиран от ЕС. За България са заделени 105 млн. Социалното министерство ще администрира специален фонд, който ще купува храна за най-бедните българи. Ще се осигуряват и стоки от първа необходимост като дрехи и обувки за децата. Това обяви социалният министър Хасан Адемов на изслушване в ресорната комисия на парламента. Фондът ще бъде финансиран от ЕС. За България са заделени 105 млн.

Оптимизъм на Wall Street, но акциите на Twitter поевтиняха с 24%

Dow Jones записа най-доброто си дневно представяне от началото на годината

    


Шефката на отдел "Образование и култура" в Перник Снежанка Викторова въстана срещу чуждиците в българския език

Началникът на отдел "Образование и култура" към община Перник Снежанка Викторова въстана срещу чуждите думи, които заменят българските в родния език. Това стана днес на откриването на фотоизложба в общинския младежки дом в Перник, предаде репортер на ZaPernik.com.

Фотоизложбата е на тема "Младежка академия Перник на младите 2013" и е организирана от Консултативния съвет за младежка политика към община Перник.

"Единственото...

Продължава

Как дипломата за висше да гарантира работа и добър доход

 
 
Kак българските младежи да получават висше образование, което да им помага за максимално добра реализация на пазара на труда? Тук особено важна е връзката обучение - бизнес.
Резултатите от новото издание на рейтинговата система на висшите училища в България дават богата база от данни за успешна и неуспешна реализация на пазара на труда на     Kак българските младежи да получават висше образование, което да им помага за максимално добра реализация на пазара на труда? Тук особено важна е връзката обучение - бизнес. Резултатите от новото издание на рейтинговата система на висшите училища в България дават богата база от данни за успешна и неуспешна реализация на пазара на труда на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване