Арсений Яценюк е готов да оглави правителството на Украйна, но само при определени условия

Лидерът на опозиционната украинска партия „Отечество” Арсений Яценюк е готов да оглави правителство на Украйна при условие, че бъде възстановена конституцията от 2004г., която ограничава правомощията на президента. Друго важно условие, което изтъкна опозиционерът, за да оглави кабинет е правителството да бъде сформирано само от представители на опозицията.

Веско Ешкенази участва в тв сериал за деца

Известният цигулар, който е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам, се включи в нова музикална продукция. Но не в концерт, а в сериал. Той публикува свои снимки във фейсбук, като написа под тях: “От снимачната площадка на новия музикален сериал за деца “Хотел Музика”. Скоро в телевизионния ефир!” Известният цигулар, който е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам, се включи в нова музикална продукция. Но не в концерт, а в сериал. Той публикува свои снимки във фейсбук, като написа под тях: “От снимачната площадка на новия музикален сериал за деца “Хотел Музика”. Скоро в телевизионния ефир!”

Чикаго иска да стане Градът на светлината на Северна Америка


Чикаго да се превърне в Града на светлината на Северна Америка и така до 2020 г. да успее да привлича 55 млн. туристи годишно. Този мащабен план обяви управата на града, цитирана от Chicago Suntimes.

Целта на кметството е да направи забележителностите на града още по-атрактивни за посетителите му, като ги освети, но не с обикновено осветление, а чрез различни ефекти и дори триизмерни светлинни спектакли.

За целта ще бъде обявен международен конкурс, в който са поканени да...

Мачът Пулев - Кличко договорен, има само едно условие

/КРОСС/ Боят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко бил договорен, твърди специализиран боксов сайт, цитиран от "Труд". Мачът е планиран за септември или октомври. Среща обаче ще има, ако българинът защити интернационалната си титла на Международната боксова федерация (IBF) през април и запази претенденското си място за пояса на украинеца."Добрата новина е, че Кличко ще срещне наистина добър опонент по-късно през тази година, когато ще защитава титлата си във версия IBF срещу Кубрат Пулев. - пише boxingnews24.com - Това ще е най-равностойният му мач от доста дълго време. Залозите са 50-50, стига българинът наистина са е способен да извади най-доброто, което умее". Дотогава Кличко трябва да се справи с Алекс Ляпай на 26 април. "Не ме винете, ако този мач бъде воден само от мен и върви само в моя посока - заяви Кличко пред в. „Гардиън". - Ляпай е добър боксьор, мотивиран е и в идеална възраст - на 34 години е. Но аз съм готов и не се съмнявам в победата си."

Борисов: ГЕРБ ще подкрепи искането за замразяване на депутатските заплати

Нашите народни представители ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти" да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е Нашите народни представители ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти" да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е

МВР издирва 54-годишната Анастасия Пешева

Полицията в Бургас издирва 54-годишната Анастасия Ганюва Пешева. Тя е напуснала дома си на Пети километър около 11:00 часа на 10 декември. Това съобщи Областната дирекция на МВР - Бургас.Жената изглежда около 55 години, ръст 158 - 160 см, слабо телосложение, с къса кестенява коса. Страда от психично заболяване - шизофрения.В деня на напускането Полицията в Бургас издирва 54-годишната Анастасия Ганюва Пешева. Тя е напуснала дома си на Пети километър около 11:00 часа на 10 декември. Това съобщи Областната дирекция на МВР - Бургас.Жената изглежда около 55 години, ръст 158 - 160 см, слабо телосложение, с къса кестенява коса. Страда от психично заболяване - шизофрения.В деня на напускането

Това е обновеното BMW X3

Моделът излиза през юли с нови дизелови двигатели

    


Красимир Каракачанов коментира атаката на Радан Кънев за коалицията с Николай Бареков

Радан Кънев атакува коалицията ни с Николай Бареков от страх. В Реформаторския блок, където са орел, рак и щука, са силно притеснени от социологията, която вече показва, че "България без цензура", заедно с ВМРО ще ги изпревари на евроизборите.

Разкриха убиеца на Надежда Куцкова

/КРОСС/ Разкриха кой е убил свекървата на съдия Нели Куцкова. Подробностите изнасят в момента на брифинг, в Конферентната зала на Съдебната палата, от градският прокурор Христо Динев, наблюдаващият прокурор и представители от Министерство на вътрешните работи. 26-годишните Станислав Костадинов Маламов и Велик Илиев Корчев са задържани вчера и са им повдигнати обвинения за грабеж и убийството на Надежда Куцкова. "Лицата са установени доста преди задържането им. Работата, която извършихме даде възможност да ги издненадаме с ареста", заяви шефът на столичната полиция комисар Ивайло Спиридонов. И двамата арестувани са криминално проявени за разпространение на наркотици и грабежи. Единият е осъждан. След изненадващия арест те са направили пълни самопризнания. Утре съдът ще гледа мярката за неотклонение на двамата, които се обвиняват, че са нахлули в дома на възрастната жена с цел грабеж и са я убили.  

Рекордни 134 кандидатури по програма „Спортни таланти" отчете „Еврофутбол"

/КРОСС/ Рекордните 134 кандидатури бяха приети по програма „Спортни таланти". Това отчетоха организаторите от „Еврофутбол" и партньорите им от фондация „Работилница за граждански инициативи" след края на конкурса в понеделник. Все още не е ясно колко от тях ще бъдат допуснати до участие в селекцията, тъй като има такива с непълни документи. Атлетите се борят за финансиране от българския букмейкър на обща стойност 65 000 лева. Броят на проектите е най-големият от трите издания на „Спортни таланти" досега. Участниците и тази година са разделени в две възрастови групи: 16 - 20 години и 21- 25 години. 92-ма са кандидатствалите в първата, а 42-ма във втората категория.В конкурса има представители от 31 вида спорт, като най-многобройни са лекоатлетите - общо 39, следвани от състезателите по таекуондо, които са 8 и от борците - 7 от борба свободен стил и 3-ма от класическа борба. Сред кандидатите има и представители на по-непопулярните дисциплини, като кик бокс и муай тай, скокове на батут, силов трибой, стрелба с лък и други. Четирима спортисти ще се борят за специалната квота за състезатели с увреждания - двама лекоатлети и по един в дисциплините тенис на маса и шоудаун. София, Плевен и Пловдив излъчиха най-много желаещи за финансиране. Сред спортистите, подали документи за участие в конкурса има и такива от по-малки населени места, като с. Бели Осъм, Волуяк, Балчик и др

ГЕРБ дава пари на протестърите за референдума на Плевнелиев

ГЕРБ ще даде финансова и техническа подкрепа на протестърите, за да съберат подписи за референдум по въпросите поискани от президента.

Борисов: ГЕРБ подкрепя искането за замразяване на депутатските заплати

Нашите народни представители ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти Нашите народни представители ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти" да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е

Наемите на офисите в Лондон ще достигнат рекордни нива до 2018 г.

Усвояването на офис площи в града през миналата година е нараснало с 41%

    


Почетоха паметта на Филип Хофман на бдение със свещи

В памет на актьора в сряда в 19,45 часа местно време светлините на Бродуей изгаснаха за една минута

След дълго чакане и 4 първи копки правителството преведе 30 млн. лв. за Съдебна палата във Варна

След като повече от 10 години няколко правителства обещаваха на Варна нова Съдебна палата и след направени 4 първи копки без нищо насреща, кабинетът „Орешарски“ издаде постановление, от което става ясно, че на морската столица се отпускат 30 млн.

Красавците по-трудно се помнят

Но това не значи, че красивата външност не носи предимства

    


Борисов обеща ГЕРБ да събере нужните подписи за референдум за изборните правила


ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа за подписката за референдум. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с Георги Близнашки, председател на Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси. На срещата присъства и Калин Янакиев, също член на инициативния комитет.

"Голяма чест за нас е, че такива изтъкнати професори пожелаха да ги подкрепим. Проф....

HTC ще преработи някои от смартфоните си след загубено дело от Nokia


HTC ще трябва да преработи някои от своите смартфони, които предлага в Германия, след като загуби дело заведено от Nokia. Местният съд е решил, че тайванският производител нарушава патент на финландската компания, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Патентът на Nokia описва метод за работа на устройствата с безжични мрежи. Според HTC този метод вече не се използва в Германия. Въпреки това съдът не разрешава присъствието на технологията в устройствата на компанията.

HTC...

Нов вот на недоверие към кабинета "Орешарски", този път по сигурността

Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски по сигурността. Това стана в сряда сутринта преди началото на пленарната работа на парламента за тази седмица.   Искането за вот бе депозирано в деловодството на Народното събрание от депутатите Красимир Ципов и Веселин Вучков.   Бившият зам.-министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Веселин Вучков обясни пред журналисти, че вотът е за провал на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред.   От ГЕРБ посочиха като аргументи за искания вот дискредитираната реформа в сектор "Сигурност", несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, безпощадната битова престъпност, както и темата с подслушванията.   "Изцяло е дискредитирана реформата в сектор "Сигурност", която трае повече от половин година и която получи граждански вот на недоверие от юни 2013 г., когато беше направен опит специалните служби да бъдат подчинени на политически интереси", каза Веселин Вучков.   Докладът на правителството за изпълнение на мерките за овладяване на проблема с бежанците има много неверни факти, допълни депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Според него темата с бежанците е свързана и с размера на битовата престъпност. Това, че на границата са били командировани над 1500 полицаи, няма как да не се отрази на противодействието на престъпността по места, смята депутатът.   На внесения вот на недоверие премиерът Пламен Орешарски реагира с думите, че мотивите към вота му звучали като самокритика.   "Самокритика е дотолкова, доколкото основни аргументи като увеличаване на битовата престъпност и контрабандата, са тенденции, ясно оформени в периода на предишното управление, каза той.   Според него от ГЕРБ, може би, виждайки какво са направили, сега се забавляват.   По думите на Орешарски този вот на недоверие няма да успее, а кой ще гласува "за" и "против", е работа на парламента. Премиерът каза, че в мотивите на вота вижда много хипотези, които, обаче, фактите не потвърждават.   Внесеният вот днес е третият от есента насам, внасян от опозицията. Първите два бяха за регионалната политика и за инвестиционното проектиране. В началото на новия политически сезон ГЕРБ се закани да внася вотове на недоверие "до дупка" и обеща първият от новата серия да бъде за културата, но явно в партията са размислили и са решили да атакуват с вот на недоверие друга секторна политика на правителството.   Очаквайте подробности

136 години от Освобождението на Бургас

/КРОСС/ Бургас отбелязва 136 години от Осбовождението си. Честванията на паметната за бургазлии дата - 6 февруари 1878 г., ще започне с ритуал по издигане на националния флаг на Република България пред сградата на Община Бургас от 10.30 часа. Признателните бургазлии могат да положат цветя и се преклонят пред паметната плоча на легендарния руски пълководец - генерал Лермонтов /ул. „Лермонтов" № 15/ и на паметника на Руския лазарет в Морската градина от 11.00 часа. Заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България ще бъде отслужена от бургаското духовенство в 11.00 часа пред монумента на руските освободители /зад Съдебната палата/. Веднага след нея ще се проведе и тържественият ритуал по поднасяне на венци и цветя, и отдаване на военни почести по повод светлата годишнина. В 11.30 часа в Регионалния исторически музей /ул. „Лермонтов" 31/ ще бъде изнесена публична лекция на тема „Освобождението на Бургас и градоустройственото му развитие до края на XIX век". „Защото свободата има право да обновява и да възвестява" е името на мултимедийният музикално - поетичен спектакъл, с който ще отбележим 136 - годишнината от освобождението на Бургас. Документални кадри ще проследят най-епичните и решаващи моменти през Руско-турската освободителна война - битката при Шипка, преминаването на Балкана, сформирането и пътя на Летящия отряд на полк. Лермонтов и освобождението на Бургас

Без давност за престъпленията на комунизма?

ГЕРБ се готвят да внесат в парламента промяна в Наказателния кодекс, с която да отпадне давността за престъпленията на комунистическия режим.
Бившият депутат от десницата и дългогодишен представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Лъчезар Тошев предложи на депутатите от ГЕРБ свой готов законопроект по темата. В предишния мандат Тоше ГЕРБ се готвят да внесат в парламента промяна в Наказателния кодекс, с която да отпадне давността за престъпленията на комунистическия режим. Бившият депутат от десницата и дългогодишен представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Лъчезар Тошев предложи на депутатите от ГЕРБ свой готов законопроект по темата. В предишния мандат Тоше

Сияна Фудулова: Хайде най-после да се покажат истинските лица

Сияна Фудулова от Коалиция за България, която беше избрана за председател на новата комисия "Христо Бисеров" в парламента, коментира твърденията за скандални срещи между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното. Това стана в ефира на БНР."Хайде най-после да вдигнем завесата и да се покажат истинските лица. Няма да пожаля труд и усилия. Ние ще провер Сияна Фудулова от Коалиция за България, която беше избрана за председател на новата комисия "Христо Бисеров" в парламента, коментира твърденията за скандални срещи между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното. Това стана в ефира на БНР."Хайде най-после да вдигнем завесата и да се покажат истинските лица. Няма да пожаля труд и усилия. Ние ще провер

Противоречиво представяне на еврото преди заседанието на ЕЦБ

Волатилността на единната валута достигна до най-високите си стойности от 2012 г. насам

    


Мис Плеймейт №2 захвърли лентата и избяга от сцената

Нови скандали тресат конкурса "Мис Плеймейт". Организаторите скрили първата подгласничка!

Заместник-министър Васил Маринов: Разчитаме на европейската солидарност за справяне с проблема с бежанците

Хърватското правителство предостави на България материална помощ на стойност над 33 000 евро

Годишната загуба на Alcatel-Lucent се сви до 1,3 млрд. евро

Подобряването на финансовия резултат дойде след реформите, проведени от новия изпълнителен директор Мишел Комб

    


Турският външен министър в Сочи вместо в София

Твърденията, публикувани в някои медии, като причина за отлагане на посещението на министъра на външните работи Ахмет Давутоглу в България, предвидено за 6-7 февруари, не отговарят на истината, заявиха от турското външно министерство

ДКЕВР: Постоянна цена за достъп ще бъде събирана от ВЕИ производителите

От ВЕИ производителите ще бъде събирана постоянна цена за достъп, но само за достъп до преносната мрежа и цената ще е в размер от 2,45 лв. за...

Разделянето на системния оператор и НЕК официално приключи

На 4 февруари приключи последната последната фаза от процеса по разделянето на "Националната електрическа компания" ЕАД и "Електроенергийния системен оператор" ЕАД - отделянето по собственост на мрежата и прилежащите активи на двете дружества.

Това съобщиха от Българския енергиен холдинг.

От там припомнят, че това е последната стъпка за изпълнението на изискванията на ЕК, известни като Трети енергиен пакет. Едно от изискванията в тях беше системният оператор да се отдели...

Сияна Фудулова ще покаже истинските лица на Бисеров, Борисов и Петното

Сияна Фудулова от Коалиция за България, която беше избрана за председател на новата комисия Сияна Фудулова от Коалиция за България, която беше избрана за председател на новата комисия "Христо Бисеров" в парламента, коментира твърденията за скандални срещи между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното. Това стана в ефира на БНР."Хайде най-после да вдигнем завесата и да се покажат истинските лица. Няма да пожаля труд и усилия. Ние ще провер

Разрешиха отглеждане на американска ГМО царевица в ЕС

Нов вид генномодифицирана царевица, продукт на американската компания „Пайъниър", ще бъде разрешена за отглеждане в ЕС следващата седмица поради липса на консенсус сред страните от Съюза, предаде АФП. За забрана на царевицата TC1507 в Европейския съвет трябваше да бъде постигнато квалифицирано мнозинство.

Борисов бяга от комисията за Бисер Петното

Бойко Борисов ще бойкотира комисията, която ще проучва срещите му с бившия затворник Бисер Миланов - Петното. Това обяви самият той в кулоарите на парламента.

Заради грип не се учи в 125 училища

Най-много затворени школа има в област Варна

    


Град в Румъния организира референдум за шистовия газ


Град в Румъния реши да организира референдум, на който жителите му да решат дали да бъдат забранени проучванията и добива на шистов газ в района, предаде агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

Референдумът в източния румънски град Мурджени ще се проведе едновременно с изборите за Европейски парламент на 25 май и така няма да е нужно общината да отпуска допълнителни средства за организирането му, каза общинският съветник Дан Ливиу Каин.

Общинският съвет в Мурджени одобри...

Двама са задържани за убийството на Надежда Куцкова

Двама души за задържани с обвинение за грабеж, придружен с убийството на Надежда Куцкова. Това съобщи наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов, предаде репортер на БГНЕС.

Брайън Хауърд за лъжите и празните джобове в ЦСКА

Бившият полузащитник на ЦСКА Брайън Хауърд направи скандални разкрития за престоя си в ЦСКА.

Карло Коломбара в „Аида” на режисьора Уго де Ана в Софийската опера и балет

Три участия в Софийската опера и балет предстоят на известния бас от Италия Карло Коломбара. На 11 февруари от 19.00 ч. той ще гастролира като Рамфис в постановката на „АИДА“ на ...

Сираков: Три нулеви години и Левски ще се оправи

Наско Сираков е роден на 26 април 1962 г. в София. Голмайстор №1 в историята на Левски с 206 попадения в 258 мача. Печели 6 титли като футболист и още толкова като ръководител. Вдига титлата и със Сла...

Пушачите - мързеливи и депресирани

Бразилски учени са открили, че пушачите са по-малко физически активни и страдат от липса на мотивация. Те са и по-склонни да изпитват тревожност или депресия. Изследвани са 60 пушачи и 50 непушачи, ...

Войници и легенди отдадоха последна почит към големия Божков

Приятели, близки, футболни дейци и легенди, футболисти и привърженици се простиха с легендата на ЦСКА Стефан Божков. На поклонението на националния стадион "Васил Левски" присъстваха президе...

Приеха бюджета на Столична община

Столичният общински съвет прие бюджета на Столична община за 2014 година с 44 гласа „за”, с 13 гласа „против” и без нито един въздържал се, предаде репортер н...

Андреева: Здравно неосигурените ще получават само спешна помощ

Хората без здравни осигуровки ще получават медицински грижи само, ако са много закъсали. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването...

Доходите ни - европейски през 2054 г.?

НА БЪЛГАРИЯ ще й трябват поне 40 г., за да достигне европейските доходи. С други думи, българите, които в момента тепърва поемат по професионалния си път, най-вероятно ще бъдат пенсионери, когато България се изравни по доходи с Европа. Това показват изчисленията на икономистите от МВФ в последния доклад за икономическото положение в България. НА БЪЛГАРИЯ ще й трябват поне 40 г., за да достигне европейските доходи. С други думи, българите, които в момента тепърва поемат по професионалния си път, най-вероятно ще бъдат пенсионери, когато България се изравни по доходи с Европа. Това показват изчисленията на икономистите от МВФ в последния доклад за икономическото положение в България.

Законът за кредитите ще важи и за заеми под 400 лв.

Изменението е свързано със злоупотреби с предоставянето на т.нар. "бързи кредити", които се отпускат при неизгодни и неясни условия

Директорът на НЕК напуснал заради предложение за работа в чужбина

Това е третата смяна на ръководителя на държавната компания за последните седем месеца

    


М. Екимджиев: Европейският съд е в институционален фалит

/КРОСС/ Годишната  класация на съда в Страсбург потвърди за пореден път, че спазването на човешките права не е сред българските приоритети. Страната ни оглавява антикласацията   Освен към собствената ни страна, критиките обаче са относими и към Европейския съд по правата на човека, заяви в интервю за Програма „Христо Ботев" на БНР адвокат Михаил Екимджиев. „Проблемите са поне два. От една страна е упорството на посттоталитарната държавата в незачита основните права и свободи на хората. Декларативно се присъединява към Съвета на Европа, ратифицира конвенции, Лисабонски договор, а след това прави всичко възможно да не се промени - това го знаем. Тази година България е малко по-добре в тази относителна класация, но дали това  е така, или е само статистически резултат от друг проблем, който вече се случва в Европейския съд? Проблемът е заради типово поведение на почти всички посттоталитарни държави, което потопи съда с хиляди жалби и той стигна до тежка организационна криза. Наричам го „институционален фалит". Казвам това, защото този съд поне от пет години не е в състояние да изпълнява институционалните си задължения. Само допреди две години висящите жалби, чакащи решения, бяха 160 хиляди, което е абсолютно непосилно за ресурса, с който съдът разполага. От друга страна, финансирането на съда в Страсбург зависи от същите тези държави, които произвеждат проблемите, а той ги съди, т.е

Разкриха кой е убил свекървата на Нели Куцкова

Разкриха кой е убил свекървата на съдия Нели Куцкова, предава репортер на Разкриха кой е убил свекървата на съдия Нели Куцкова, предава репортер на "24 часа онлайн". Подробностите се изнасят в момента на брифинг, в Конферентната зала на Съдебната палата. В него участват градският прокурор Христо Динев, наблюдаващият прокурор и представители от Министерство на вътрешните работи (МВР). Две лица са задържани вчера

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване