"Лудогорец" победи "Спарта" (Прага) във втората си контрола в Испания


Българският шампион "Лудогорец" постигна втора поредна победа в контролите от подготвителния лагер в Испания, след като надигра лидера в чешкото първенство "Спарта" (Прага) с 1:0.

Единственото попадение в срещата отбеляза Христо Златински от пряк свободен удар в 48-ата минута. Голът закономерно падна след статично положение, тъй като двата отбора трябваше да се борят с много силен вятър, а в последствие и силен дъжд.

Това превърна срещата най-вече в голяма битка по терена,...

БНБ: Не можем сами да отпечатаме всички бюлетини

София /КРОСС/ Капацитетът на печатницата не позволява самостоятелно да изпълним задачата по отпечатване на бюлетините. Това каза по време на заседание на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс изпълнителният директор на печатницата в БНБ Георги Симеонов. Той добави, че от институцията вече са информирали писмено парламента и МС за притесненията си. „ Печатницата на БНБ е специализирана. Тя е предназначена за изработване на ценни книжа, паспорти, лични карти, визи, бандероли, всичко, което е под контрол на Министерство на финансите", обясни Симеонов. „Разполагаме с две машини, които можем да ползваме за изпълнение на тази задача. Едната машина е ролна и можем да изпълним задачата и листът може да бъде 61 см. Другата машина е листова и можем да изпълним до 100 см. Това са нашите притеснения, тъй като капацитетът на печатницата не позволява самостоятелно да изпълним тази задача. Тя е голяма по обем, не е по нашите възможности", заяви Симеонов. Той уточни, че повече от 10 години печатницата в БНБ в консорциум с „Дунав прес" „Демакс" е изпълнявала отпечатването на бюлетините и не е имало проблеми. „Нямаме проблем да го направим заедно. Поотделно и трите печатници не могат да изпълнят тази задача самостоятелно", посочи Симеонов. „Имаме 24-часов финансов надзор и контрол от Министерство на финансите

Себастиен Ожие води след обрати в първия ден на рали "Швеция"


Световният шампион Себастиен Ожие отне лидерството в рали "Швеция" от съотборника си във "Фолскваген" Андреас Микелсен в края на вълнуващия първи ден. 

Норвежецът намали първоначалната преднина на Ожие от 8,1 секунди до само 1,6 секунди при прегрупирането по обед, след което успя дори да поведе с 0,2 секунди. Но в последната отсечка за деня я загуби, след като реши да запази новите си гуми за петък и сложи стар комплект.

Условията в Швеция този уикенд извеждат на челно...

Любка Кумчева: Крайно време е да се оттегля

"След 46 години трудов стаж в сферата на метеорологията беше крайно време да се оттегля и отдам на заслужена почивка. Спекулациите в някои столични вестници, че съм тежко болна, не са верни", заяви легендарната метеороложка Любка Кумчева за ПИК.

"Като една възрастна вече жена е нормално да имам здравословни проблеми, но те не са тежки, не умирам "След 46 години трудов стаж в сферата на метеорологията беше крайно време да се оттегля и отдам на заслужена почивка. Спекулациите в някои столични вестници, че съм тежко болна, не са верни", заяви легендарната метеороложка Любка Кумчева за ПИК. "Като една възрастна вече жена е нормално да имам здравословни проблеми, но те не са тежки, не умирам

Индустриалните поръчки в Германия неочаквано се свиха през декември

На месечна база понижението е 0,5%, докато на годишна база ръстът се забави до 6%

    


Шефът на печатницата на БНБ: Не можем да отпечатаме бюлетини сами

Капацитетът на печатницата не позволява самостоятелно да изпълним задачата по отпечатване на бюлетините. Печатницата на БНБ е специализирана. Тя е предназначена за изработване на ценни книжа, паспорти, лични карти, визи, бандероли - всичко, което е под контрол на Министерство на финансите.

Джакпотът оцеля, 2 130 000 лева в неделя

След като атрактивният джакпот във второ теглене на играта 6/49 отново оцеля, сумата от 2 130 000 лева очаква тото късметлиите в следващия 12-и тираж на спорт тото. За тиража в неделя в първо теглене на играта 6/49 се прогнозира печалба в размер на 690 000 лева, а за играта 6/42 очакваната сума ще достигне 130 000 лева. 

Късметлийската комбинаци След като атрактивният джакпот във второ теглене на играта 6/49 отново оцеля, сумата от 2 130 000 лева очаква тото късметлиите в следващия 12-и тираж на спорт тото. За тиража в неделя в първо теглене на играта 6/49 се прогнозира печалба в размер на 690 000 лева, а за играта 6/42 очакваната сума ще достигне 130 000 лева. Късметлийската комбинаци

Зографски свиква с нови обувки

Владимир Зографски се надява да свикне с новите си обувки до събота, когато са квалификациите в ски скоковете. Той ги получи късно през сезона и все още не се чувства комфортно в тях. 
За следващата зима неговият баща и треньор Емил Зографски още отсега е поръчал от новите карбонови модели, които се налагат при скачачите. Те са подобни на тези в а Владимир Зографски се надява да свикне с новите си обувки до събота, когато са квалификациите в ски скоковете. Той ги получи късно през сезона и все още не се чувства комфортно в тях. За следващата зима неговият баща и треньор Емил Зографски още отсега е поръчал от новите карбонови модели, които се налагат при скачачите. Те са подобни на тези в а

Гольовците изплакаха: Те ни биха, не ние тях

Само един от бандата на Гольовците, задържани преди седмица за грабеж и побой над полицаи остава зад решетките. Останалите двама излязоха на свобода срещу 1000 лева. Пред магистратите обвиняемите заявиха, че не те са били униформените, а станало точно обратното.

Бекенбауер очаква с нетърпение първата си зимна Олимпиада

/КРОСС/ Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер пътува към Сочи. Известната немска футболна легенда смята да присъства на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри. "Аз съм на път за Сочи Това ще бъдат първите ми зимни Олимпийски игри. Очаквам с нетърпение началото им", написа Бекенбауер на профила си в Twitter.

Бобева: Ще подкрепяме реално малките и средни предприятия

Приетата от правителството стратегия за малките и средните предприятия е реално изпълнение на програмата за управление на правителството, в която ...

Над 2,5 милиона лева за дейности по програмата за рак на маточната шийка

/КРОСС/ За 2014 г. са предвидени повече от 2,5 милиона лева за дейности по Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България 2012 - 2016 г. Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева при представянето на резултатите от програмата на заседанието на Комисията по здравеопазване. В отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ дали е осигурен достатъчен финансов ресурс за осигуряването на програмата през 2014 г., здравният министър уточни, че от предвидените за миналата година 1,8 милиона лева за Националната програма са използвани малко над 1,3 милиона лева. Таня Андреева уточни, че дори и да нарасне броят на ваксинациите, Министерството на здравеопазването има възможност да поеме разходите и няма да абдикира от този си ангажимент. От началото на изпълнението на Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България през ноември 2012 г. до края на 2013 г. с пълна схема от три приема на профилактична имунизация срещу заболяването са обхванати повече от 7 хиляди момичета на 12-годишна възраст, информираха от Министерството на здравеопазването. Постигнатият имунизационен обхват със завършена имунизационна схема е 24 на сто от целевата група. За периода ноември 2012 - 31 декември 2013 година са обхванати близо 12 хиляди момичета на 12-годишна възраст за първи прием и 11 хиляди за 2 прием на ваксината, сочат данните за изпълнението на програмата

Казанът за ракия в Каменар ще го бъде

Съдбата на казана за ракия в Каменар бе решена по време на днешното заседание на постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет в града ни. Съветниците единодушно приеха предложението на кмета Иван Портних да се сключи анекс към досегашния договор за ползване на имота.

Любка Кумчева: Не умирам, крайно време е да се оттегля

"След 46 години трудов стаж в сферата на метеорологията беше крайно време да се оттегля и отдам на заслужена почивка. Спекулациите в някои столични вестници, че съм тежко болна, не са верни", заяви легендарната метеороложка Любка Кумчева за ПИК. "Като една възрастна вече жена е нормално да имам здравословни проблеми, но те не са тежки, не умирам

Турция ще наблюдава интернет а ла Оруел

Законът, който опозицията определи като “цензура”, бе приет късно в сряда след дълги дебати. Той е допълнение към вече съществуващия спорен закон от 2007 г. С поправките се позволява на държавния регулатор да спира без съдебно разрешение достъпа до определени сайтове, ако реши, че те нарушават личните свободи или бъдат прецени за “обидни”. Законът, който опозицията определи като “цензура”, бе приет късно в сряда след дълги дебати. Той е допълнение към вече съществуващия спорен закон от 2007 г. С поправките се позволява на държавния регулатор да спира без съдебно разрешение достъпа до определени сайтове, ако реши, че те нарушават личните свободи или бъдат прецени за “обидни”.

Трайчо Трайков: Наливат милиарди в икономиката? В губещи предприятия и без ефект

„Парите, за които говори днес Драгомир Стойнев са пари на заем. Постоянно се наливат пари в губещи предприятия и няма никакъв ефект. Говоря за ВМЗ, Химко, Ремотекс", обяви Трайчо Трайков, бивш икономически министър в правителството на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по БТВ. Часове по-рано министър Стойнев каза, че в българската икономика са се вл „Парите, за които говори днес Драгомир Стойнев са пари на заем. Постоянно се наливат пари в губещи предприятия и няма никакъв ефект. Говоря за ВМЗ, Химко, Ремотекс", обяви Трайчо Трайков, бивш икономически министър в правителството на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по БТВ. Часове по-рано министър Стойнев каза, че в българската икономика са се вл

Крахът на единната сметка я разделя на четири?

Финансовият министър призна, че ще има проблеми с отмяната на единната сметка, след като Конституционният съд я обяви като противоконституционна.

Канят депутатите на опера, предупреждават: Дрехи - подходящи

Опера без пари, облекло - подходящо.
Това е упоменато в афиш, подканващ народните представители да уважат представянето на шедьоври на едни от най-големите композитори в бившия Партиен дом. Класически концерт специално за отбраната депутатска публика ще озвучи в сряда достолепната зала “Света София” на сградата, върху която допредивек гре Опера без пари, облекло - подходящо. Това е упоменато в афиш, подканващ народните представители да уважат представянето на шедьоври на едни от най-големите композитори в бившия Партиен дом. Класически концерт специално за отбраната депутатска публика ще озвучи в сряда достолепната зала “Света София” на сградата, върху която допредивек гре

МВФ има пълно доверие на Лагард

Управителният съвет на Международния валутен фонд запазва пълно доверие в директора на фонда Кристин Лагард, която беше разпитана за корупция, заяви говорител на МВФ, предаде БГНЕС. "Изпълните...

Министърът на финансите на Румъния подаде оставка

/КРОСС/ Министърът на финансите Даниел Читою подаде оставка от коалиционното правителство, след като загуби подкрепата на своята Либерлна партия, съобщи "Ройтерс". Чутою не информирал партията за плановете на левите парньори в управлението да променят сроковоте за погасяване на банкови кредити, взети от румънци с ниски доходи, допълва източникът на агенцията. "Той подаде оставка от поста, защото беше обвинен, че не е обсъдил тези планове с партията си."  

„Зелените” загубиха поръчката за броене на делфините

Лятото „зелените" се опитаха да спечелят 3.5 млн. лв.

Е. Михайлова: Референдум може да покачи избирателната активност на евровота

Много ми се ще да е масово гласуването за референдум, защото отавна не се гласува енергично в България. Ако бъде направен референдум по време на европейските избори, това би могло да повиши избирателната активност на евроизборите. Това от друга страна ще бъде добре заради по-голямата представителност.

Новият администратор на Silk Road обеща защита на клиентите от ФБР

/КРОСС/ Новият администратор на сайта за търговия Silk Road, който поднови работа след ареста на основателя си Рос Уилям Улбрихт, заяви готовността си да направи всичко възможно, за да гарантира безопасността на потребителите на сайта. В интервю за Ars Technica той заяви, че най-важното за него сега е сигурността на клиентите. „Не мога да си позволя нито една грешка", каза човекът, криещ се зад псевдонима Dread Pirate Roberts .По думите му ФБР разполага с огромни ресурси и със сигурност ще положи усилия, за да затвори отново сайта. "Независимо от това, мога да си представя как ще почервенеят, когато при ареста му открият, че и след задържането ми сайтът ще продължи да функционира", каза той, отбелязвайки, че Silk Road е много повече от един сайт - той е идея, която не може да се убие. Припомняме, че Silk Road беше затворен от американските правоприлагащи органи в началото на месец октомври 2013 година. Предполагаемите му основател и собственик Рос Уилям Улбрихт бе арестуван. В момента срещу него се води разследване. Властите го обвиняват в организирането на наркокартел, подготовката на шест поръчки за убийства и пране на пари. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 30 години „лишаване от свобода" до доживотен затвор. От своя страна Улбрихт отрича да има нещо общо с въпросния сайт.

Бионична ръка позволява на пациента да усеща

Учени създадоха бионична ръка, която позволява на хора с ампутирани крайници да изпитват истински усещания на пръстите си, предаде ББС в четвъртък. Датчанинът Денис Або, който загубил лявата си ръка по време на пожар преди почти десетилетие, е получил бионична ръка, която е била свързана с нервите на горната част на крайника чрез операция в Италия. Мъжът определя ръката като "невероятна". По време на лабораторни тестове той успял със завързани очи да различава формата и повърхността на хванати в бионичната ръка предмети. Протезата е разработена от международен екип, включващ експерти от Италия, Швейцария и Германия, след които и специалисти по роботика. "Беше невероятен момент, когато след безкрайни часове на тестове Денис се обърна към нас и каза с невярващ глас: Това е магия! Мога да усещам захвата на липсващата ми ръка!, разказва доктор Станиса Распопович, биоинженер от швейцарския Федерален технологичен институт (EPFL) в Лозана, който е сред участниците в проекта. "За пръв път човек с ампутиран крайник получава чрез протеза усещане за докосване в реално време", допълва професор Силвестро Мицера от същия институт, който работи и в италианския университет по биороботика "Сейнт Ана" в Пиза. Екипът учени са разработили компютърен алгоритъм, който успява да трансформира сигналите от допира на електронните сензори на протезата до предметите в импулси към нервите на ръката и оттам мозъкът разпознават усещанията. При операцията в Рим четири електрода са имплантирани към нервите в горната част от ръката на пациента и после са свързани със сензори в пръстите на протезата, което позволява усещането да се регистрира веднага от мозъка. 36-годишният Денс Або е прекарал месец в лабораторни тестове и разказва, че е успявал да различи какво държи в бионичната си ръка, без да гледа. "Беше невероятно да мога да усещам на сляпо дали държа твърди или меки предмети, дали са кръгли или квадратни", казва пациентът. Бионичната ръка все още е прототип и трябва да мине допълнителни клинични тестове. Або е претърпял и втора операция по премахването на устройството. "Той е герой", заяви професор Раоло Росини, невролог от Университетската болница "Аугостино Джемели" в Рим. "Той ни даде месец от живота си и преживя две операции, за да се тества устройствата, много сме горди с него", добавя Росини.

Стефка Костадинова пристигна в Сочи

/КРОСС/ Председателят на БОК Стефка Костадинова пристигна днес в Сочи. Костадинова оглавява българската делегация на ХХІІV зимна олимпиада и ще присъства на поредица от важни срещи още преди на тържественото откриване. Тази вечер тя е поканена на официалната вечеря, давана на членовете на МОК, държавните глави и президентите на НОК, дошли за откриването на Игрите от Томас Бах. За бившия олимпийски шампион по фехтовка това ще е първата олимпиада като президент на МОК. Утре президентът на БОК ще присъства на срещата на премиера на България Пламен Орешарски с българските олимпийци.На нея ще бъдат министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, посланикът на България в Русия Бойко Коцев и генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Спортният министър ще участва на 7 февруари в неформална среща на министрите на младежта, спорта и образованието по линия на Съвета на Европа, които са гости на Олимпийските игри. Домакин на събитието е руският министър на спорта Виталий Мутко. По-късно същия ден Стефка Костадинова и премиерът Орешарски ще присъстват на церемонията по официалното откриване на ХХІІ зимни олимпийски игри Междувременно специална комисия одобри преди малко екипите, с които българите ще дефилират на тържественото откриване в петък вечер

Медиите ще бъдат глобявани, ако не пазят "доброто име" на кандидат-депутатите

Медиите, публикували материал, който накърнява "добрите нрави", "честта и доброто име" на кандидатите в предизборна кампания, ще се наказват с глоба от 5 до 10 хиляди лева, а при второ нарушение – от 10 до 20 хиляди лева. Това гласува в четвъртък временната парламентарна комисия, която обсъжда на второ четене проект на нов Изборен кодекс. Предложението е на опозиционната партия ГЕРБ, но БСП, ДПС и "Атака" я подкрепиха. Според сегашния кодекс, приет при управлението на ГЕРБ, медиите са длъжни да предоставят право на отговор на засегнатия кандидат, ако накърнят "правата и доброто му име". За разлика от кодекса "Фидосова", в закона "Манолова" задължението за публикуване на отговор не отпада, но се въвежда и имуществена санкция. Не е ясно какво включват понятията "добрите нрави, честта и доброто име". Пред "Дневник" депутати от ГЕРБ коментираха неофициално, че целта е да се ограничи публикуването на невярно съдържание, и посочиха, че в тази сфера има натрупана съдебна практика. Според тях обаче това включвало всякаква недоказана информация. По идея на председателя на комисията Мая Манолова (БСП) депутатите въведоха и забрана да се поставят предизборни агитационни материали във времето извън предизборната кампания. Първоначалният текст в проекта на нов кодекс предвиждаше такава забрана само за крайпътните билбордове, но днес Манолова предложи забраната да стане всеобща.

Финансовият министър на Румъния подаде оставка

Министърът на финансите Даниел Читою подаде оставка от коалиционното правителство, съобщи "Ройтерс".

Причината е, че неговата Либерална партия сне доверието си, съобщи негов съпартиец.

Чутою не информирал партията за плановете на левите парньори в управлението да променят сроковоте за погасяване на банкови кредити, взети от румънци с ниски доходи, допълва източникът на агенцията.

"Той подаде оставка от поста, защото беше обвинен, че не е обсъдил тези планове с...

Обмислят разделяне на единната сметка на четири

Единната сметка да бъде разделена на четири отделни сметки. Това обмислят управляващите заради решението на Конституционния съд, което отмени плащането на данъци и осигуровки в една сметка. Пред журналисти финансовият министър Петър Чобанов заяви, че или сметките ще станат отделни, или ще бъдат обособени четири подсметки към единната сметка.

Allview стартира продажбата на таблетa Viva D8

/КРОСС/ Allview, най-големият румънски производител на IT&C устройства, обогати продуктовото си портфолио с таблета Allview Viva D8. Устройството ще се предлага и на българския пазар. Таблетът е с операционна система Android 4.2 Jelly Bean, с 7.9-инчов IPS сензорен екран, двуядрен 1.3 Ghz процесор, две фото-камери, 3G HSPA + свързаност, GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi и USB порт. Viva D8 предлага оптимална производителност и преносимост на достъпна цена. Таблетът е оборудван с 3MP основна камера, която предлага интелигентни функции като разпознаване на усмивка, автоматичен старт чрез гласова команда, HDR и панорамна снимка. Предната 1 MP камера улеснява видео разговорите. Viva D8 предлага 3G HSDPA+ свързаност, GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi и USB порт. С функцията за разговори потребителят може да инициира и приема обаждания, да пише текстови или мултимедийни съобщения. Таблетът е съвместим с технологията Miracast, което позволява прехвърляне на картина и звук от устройството към всеки телевизор с HDMI порт чрез Wireless Display /Безжичeн дисплей/ адаптерa Smart2View. Allview Viva D8 ще се предлага в магазините от партньорската мрежа, на цена 299 лв.  

Трайчо Трайков: Наливат се пари в губещи предприятия без никакъв ефект

„Парите, за които говори днес Драгомир Стойнев са пари на заем. Постоянно се наливат пари в губещи предприятия и няма никакъв ефект. Говоря за ВМЗ, Химко, Ремотекс „Парите, за които говори днес Драгомир Стойнев са пари на заем. Постоянно се наливат пари в губещи предприятия и няма никакъв ефект. Говоря за ВМЗ, Химко, Ремотекс", обяви Трайчо Трайков, бивш икономически министър в правителството на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по БТВ. Часове по-рано министър Стойнев каза, че в българската икономика са се вл

Ирхан, който уби 3-годишния Асенчо: Набих го и умря, погребах го до река Марица

Набих го и умря, погребах го до река Марица. Това обяснил Ирхан Камбур на изгората си Диана, когато тя се върнала вкъщи след неколкодневно отсъствие.

Диана е сестра на 3-годишния Асенчо, зверски умъртвен на 10 април м. г. и захвърлен в реката с чувал камъни.

Днес обаче сестрата шокира съда и обвинението като се отметна от показанията си. „Не Набих го и умря, погребах го до река Марица. Това обяснил Ирхан Камбур на изгората си Диана, когато тя се върнала вкъщи след неколкодневно отсъствие. Диана е сестра на 3-годишния Асенчо, зверски умъртвен на 10 април м. г. и захвърлен в реката с чувал камъни. Днес обаче сестрата шокира съда и обвинението като се отметна от показанията си. „Не

Легендарният Лари Кинг: Аз съм евреин. Аз съм суперевреин!

"Най-големият страх на ортодоксалните евреи в САЩ е асимилацията"

    


Стойнев ще вдига шефски заплати

Заплатите на управленския персонал в държавните енергийни предприятия са ниски и трябва да се мисли за увеличаването им.
Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев вчера по повод освобождаването на досегашният шеф на Националната електрическа компания (НЕК) Йордан Желев, който изкара на този пост само месец. Заплатите на управленския персонал в държавните енергийни предприятия са ниски и трябва да се мисли за увеличаването им. Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев вчера по повод освобождаването на досегашният шеф на Националната електрическа компания (НЕК) Йордан Желев, който изкара на този пост само месец.

Борис Акунин за Сочи: Разделете спорта от краденето


Популярният в Русия писател Борис Акунин (псевдоним на  Григорий Чхартишвили - бел.ред.) призова часове преди началото на зимните олимпийски игри в Сочи да не се прекалява с критиките и доколкото може да се разделят спортното събитие от историите за корупция.

Предлагаме ви текста от страницата на Акунин във "Фейсбук"

"Нещо започнах наистина да се дразня от тоталния фейсбучен мазохизъм по повод това как всичко е позорно, нелепо и некадърно организирано в Сочи. Да, може би е...

Ирхан, който уби зверски Асенчо: Набих го и умря, погребах го до река Марица

Набих го и умря, погребах го до река Марица. Това обяснил Ирхан Камбур на изгората си Диана, когато тя се върнала вкъщи след неколкодневно отсъствие.

Диана е сестра на 3-годишния Асенчо, зверски умъртвен на 10 април м. г. и захвърлен в реката с чувал камъни.

Днес обаче сестрата шокира съда и обвинението като се отметна от показанията си. „Не Набих го и умря, погребах го до река Марица. Това обяснил Ирхан Камбур на изгората си Диана, когато тя се върнала вкъщи след неколкодневно отсъствие. Диана е сестра на 3-годишния Асенчо, зверски умъртвен на 10 април м. г. и захвърлен в реката с чувал камъни. Днес обаче сестрата шокира съда и обвинението като се отметна от показанията си. „Не

Печалбата на Dunkin' Brands Group за 2013 г. скочи с 35%

През изминалата година компанията майка на Dunkin' Donuts е увеличила броя на клиентите си, а по всичко личи, че те са били и по-щедри

    


2-годишно дете чудо брои на 11 езика и решава задачи

/КРОСС/ Малко момченце от Сливен смайва с дарбите си близки и познати на семейството си. Мартин е само на две години и половина, но познава цифрите и буквите. Може да брои до 10 на 11 различни езика - немски, френски, английски, иврит, японски, арабски... Решава задачи със събиране и изваждане, предаде Труд. Марти вече срича и много обича приказките. Любима му е "Пепеляшка", разказва я гладко и артистично. Има таланта на техничар - обича да сглобява и конструира.Купили са му 5 инструмента - пиано, акордеон, китара, ксилофон и барабани. С помощта на близките си знае да свири и на петте. Пее с пълен глас "Зайченцето бяло", както и модерната му версия със заглавие "Зайченцето черно". В почивката между музикалните изпълнения може да издекламира "Аз съм българче" без нито едно запъване. Радва се на цветни моливи, флумастери и всякакви подобни подаръци, защото изписва цели листи с цифри и букви. "Забелязахме необичайните дарби на Мартин малко след като навърши 1 годинка. Започна да се развива много бързо!", разказа майката Нивелина. Близките са сигурни, че момченцето го чака голямо бъдеще. Семейството му би искало да стане лекар. Засега не ходи на детска градина. Вероятно и занапред ще е така. "Всъщност записахме го на детска градина. Но го водихме много за кратко. След четвъртия ден ми каза: "Мамо, много ми е скучно в градината!" и ние повече не го заведохме", разказва с усмивка майката

2-годишно дете чудо брои на 11 езика и решава задачи

/КРОСС/ Малко момченце от Сливен смайва с дарбите си близки и познати на семейството си. Мартин е само на две години и половина, но познава цифрите и буквите. Може да брои до 10 на 11 различни езика - немски, френски, английски, иврит, японски, арабски... Решава задачи със събиране и изваждане, предаде Труд. Марти вече срича и много обича приказките. Любима му е "Пепеляшка", разказва я гладко и артистично. Има таланта на техничар - обича да сглобява и конструира.Купили са му 5 инструмента - пиано, акордеон, китара, ксилофон и барабани. С помощта на близките си знае да свири и на петте. Пее с пълен глас "Зайченцето бяло", както и модерната му версия със заглавие "Зайченцето черно". В почивката между музикалните изпълнения може да издекламира "Аз съм българче" без нито едно запъване. Радва се на цветни моливи, флумастери и всякакви подобни подаръци, защото изписва цели листи с цифри и букви. "Забелязахме необичайните дарби на Мартин малко след като навърши 1 годинка. Започна да се развива много бързо!", разказа майката Нивелина. Близките са сигурни, че момченцето го чака голямо бъдеще. Семейството му би искало да стане лекар. Засега не ходи на детска градина. Вероятно и занапред ще е така. "Всъщност записахме го на детска градина. Но го водихме много за кратко. След четвъртия ден ми каза: "Мамо, много ми е скучно в градината!" и ние повече не го заведохме", разказва с усмивка майката.  

Авторът на слуха отрече връзка между Клинтън и Елизабет Хърли

Сензацията гръмна от запис, направен от непознати в хотелска стая в Манчестър. В него Сайзмор разказва за случката. Хърли отрече веднага историята, въпреки че през годините не е крила симпатиите си към Клинтън. “Не отричам, че съм разказал тази история”, каза Сайзмор във видео материал пред блога “Хъфингтън пост”. Сензацията гръмна от запис, направен от непознати в хотелска стая в Манчестър. В него Сайзмор разказва за случката. Хърли отрече веднага историята, въпреки че през годините не е крила симпатиите си към Клинтън. “Не отричам, че съм разказал тази история”, каза Сайзмор във видео материал пред блога “Хъфингтън пост”.

МВФ има пълно доверие на Лагард

Управителният съвет на Международния валутен фонд запазва пълно доверие в директора на фонда Кристин Лагард, която беше разпитана за корупция, заяви говорител на МВФ.

Китайците на Липи биха “Локо” (Пд) с 4:2

Шампионът на Китай и Азия “Гуанджоу Евергранде” удари с 4:2 “Локо” (Пд) в мача за третото място на турнира “Коста дел Сол Трофи” в испанското градче Сан Педро.

Тимът на треньора - световен шампион с Италия от Мондиал 2006, Марчело Липи поведе с 2:0 през първото полувреме. В началото на втората част пловдивчани успяха да изравнят с голове на туни Шампионът на Китай и Азия “Гуанджоу Евергранде” удари с 4:2 “Локо” (Пд) в мача за третото място на турнира “Коста дел Сол Трофи” в испанското градче Сан Педро. Тимът на треньора - световен шампион с Италия от Мондиал 2006, Марчело Липи поведе с 2:0 през първото полувреме. В началото на втората част пловдивчани успяха да изравнят с голове на туни

Музей на "червените фенери" в Амстердам ви поставя зад витрините

Целта му е да запознае посетителите с “реалното лице на света на проституцията”. Отворилият вчера музей на проституцията “Тайните на червените фенери”, иска да се различава от останалите музеи в квартала, този на секса и на еротизма. “Докато другите се фокусират върху секса и сексуални изпълнения, този дава поглед върху живота на секс труженичките. Целта му е да запознае посетителите с “реалното лице на света на проституцията”. Отворилият вчера музей на проституцията “Тайните на червените фенери”, иска да се различава от останалите музеи в квартала, този на секса и на еротизма. “Докато другите се фокусират върху секса и сексуални изпълнения, този дава поглед върху живота на секс труженичките.

Български превозвачи ще блокират границата с Турция

Българските превозвачи ще блокират едностранно границата с Турция от началото на следваща седмица, ако до дотогава не се намери решение на проблема...

България изпусна два мачбола, загуби от Турция във "Фед къп" и ще играе бараж за оставане


Българските тенисистки пропуснаха перфектна възможност да си гарантират мястото в Първа група на евро-африканската зона на отборния турнир "Фед къп".

Те изпуснаха два мачбола в срещата на двойки срещу Турция, загубиха със 7:5, 1:6, 5:7 и след второто си поредно поражение в груповата фаза ще трябва да играят бараж за оставане.

След като Изабелла Шиникова спечели мача между вторите ракети, а Елица Костава загуби мача между първите ракети, крайният изход от двубоя срещу...

"Литекс" победи и носителя на купата на Сърбия


"Литекс" продължи успешната си серия в Анталия с нова победа. Лидерът в българското първенство победи с 2:1 носителя на купата на Сърбия "Ягодина", който е трети във временното класиране в Сърбия.

Играчите на Златомир Загорчич имаха надмощие през целия мач и реално трябваше да спечелят много по-изразително. Четири пъти ловчанлии излизаха сами срещу вратаря на "Ягодина", но не успяха да вкарат.

Петър Златинов увенча силното си завръщане след контузия с гол и няколко...

Ученици от варненска гимназия се подготвят за документален спектакъл в Словакия

Дните на грипната ваканция за ученици от Частна Търговска гимназия Варна преминават в усилени репетиции и творчески уъркшопове в подготовка на спектакъла към проект „Не бъди озадачен от различността“, финансиран от Академия за централни европейски училища (ACES).

Бойко Борисов: За 20 дни трябва да съберем подписката за референдума

Ако подписите в подкрепа на референдум за изборните правила не се съберат за 20 дни, няма да се събират и за 220. Няма ли вълна, няма да се случи, казва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред Mediapool. Г-н- Борисов, казахте, че подкрепяте Инициативния комитет на проф. Близнашки и проф. Янакиев за референдума по въпросите, предлагани от президента. Първоначално съществуваше идея ГЕРБ сами да направят комитет и подписка, защо се отказахте от тази идея? Няма да дублираме инициативните комитети, когато може да се ползва цялата гражданска енергия. Изцяло ще подкрепим този Инициативния комитет (ИК) на професорите и подписите, които ще събираме, ще отидат в техния щаб. Доколко спонтанно се създаде този ИК, при положение, че преди няколко дни казахте, че сте се чували с РБ по темата за непартийна инициатива? Че идеята е спонтанна и на тези хора от ИК е видно. А че съгласувахме общи действия, за да може да се включи цялата енергия на обществото и да се впрегне срещу тази нова Тройна коалиция, също е вярно. И мисля, че е крайно време опозиционните партии, така както в Украйна, да действаме съвместно за свалянето от власт на Тройната коалиция. Проф. Близнашки не смята, че трябва да се променят въпросите за референдума. Вие защитавате ли тези идеи, или просто искате референдум? Аз на проф. Блзинашки и на проф. Янакиев им казах, че ако търпят въпросите някаква промяна, ние ще ги подкрепим. Но пък не виждам защо ако има електронно банкиране, да няма електронно гласуване. Не виждам защо да не може да се измисли софтуер, който да гарантира, че няма да стане подмяна на вота. Задължителното гласуване звучи зле, но е единственият начин в края на краищата българите да се ангажират и да разберат, че от изборите зависи живота им. А не после да правим протести, стачки и митинги. Денят на избора – отиваме всички и гласуваме и после четири години да си живеем спокойно. Считам, че на този етап е добре да се направи. Иначе аз съм голям привърженик на мажоритарния елемент – колкото повече, толкова по-добре. Всъщност, ГЕРБ е мажоритарна партия. В какъв смисъл е мажоритарна партия? В смисъл, че аз съм печелил мажоритарно всички избори. Не е ли същото? Същото ли е Бойко Борисов и ГЕРБ? Че кое е различното? Аз като лидер на ГЕРБ съм пренесъл върху нея свои успехи и неуспехи. Когато аз губя, губи и партията. Когато печеля, печелим. Освен това нашите знакови лица в партията вече са над 30. Мога да ги изброя: Фандъкова, Митко Николов, Живко, Андрей Ковачев, Мария Неделчева, Влади, Лили, Московски, Евелина, Нона, Танов... И все пак каква идея за мажоритарност имате? По един мажоритарен депутат във всеки избирателен район, както беше 2009 г., или смесена система тип немската – 120 мажоритарни, 120 пропорционални? Все ми е тая кой вариант ще се избере в парламента. Важно е да го има. Партиите са най-важното нещо, но когато в партиите са мажоритарно харесвани хора, партиите вървят нагоре и са силни, стабилни и могат да налагат своето управление пред обществото. Ще успеете ли за три месеца, колкото е изискването по закон, да съберете необходимите подписи? Е, ние трябва да си поставим амбициозен срок, в който за 15-20 дни да се съберат подписите. Ако тези подписи не се съберат за 20 дни, няма да се събират и за 220. Няма ли вълна, няма да се случи. Въпросът е ИК да си направи бързо щаба и да изработят начин за събирането на подписите. Аз в петък събирам в Казанлък всички кметове на ГЕРБ и всички областни ръководители. И съм помолил Близнашки и Янакиев, ако имат време да дойдат да им кажат какво се очаква от нас, за да стартираме веднага. Ако не успеем за 20 дни, няма да успеем. Ако на самото допитване се развие сценарий ала АЕЦ "Белене" – 20% само отидат до урните, дори и да гласуват положително, пак ли ще изтълкувате резултата както този за ядрената енергетика: че обществото не се интересува, от което следва, че не желае да приеме идеите на президента? Да, ако няма интерес, изводът се налага сам. Давате си знаци с РБ, хем говорите за партньорство, хем след това се критикувате един друг. Ще имате ли еднозначна позиция едни към други, за да знаят и избирателите ви? Не ми преписвайте чужди грехове. Аз за РБ не съм казал нито една лоша дума. Освен хубаво, друго не съм казвал. Или не говоря, или винаги съм казвал, че са умни, интелигентни, готини хора. Аз освен уважение към тези хора друго не изпитвам. Иначе ДПС пускат някакви неща за целувки с РБ и така нататък, а те БСП и ДПС се целуват по Орлов мост.   Публикуваме първата част на интервю с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Втората част очаквайте в петък - 07.02.2014 г.

Протест срещу увеличаването на депутатските заплати

Стотина протестиращи се събраха срещу Министерския съвет и тръгнаха към "Позитано"

Дафовска и Раданова на шеста олимпиада

Единствената олимпийска шампионка на България Екатерина Дафовска ще присъства на шеста поред Олимпиада. Със същото постижение може да се похвали медалистката в шорттрека Евгения Раданова.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване