Невъзстановеният ДДС е на най-ниското си ниво от седем години, хвали се Чобанов

Към края на миналата година невъзстановеният ДДС е 240 млн. лева. Това е най-ниското ниво за последните седем години насам, каза с гордост финансовият министър Петър Чобанов, предаде БГНЕС. Причината...

Актьорите от "Приятели" - 20 години по-късно

Любимият сериал "Приятели" навършва 20 години през месец септември. Емблематичните епизоди на сериала са излъчвани почти навсякъде по света и успехът на му е феноменален. Всеки един от акт...

Студент от ВТУ грабна приза „Студент по право”

Третокурсникът Благой Тумбаров стана „Студент по право”, съобщи Борба Бг. Младежът получи приза на Асоциацията на българските административни съдии. Наградата за бъдещия юрист е г...

Скиорите ни в Сочи: Много яка писта

Двамата ни скиори не скриха удивлението си от олимпийското трасе за спускане в Сочи. Георги Георгиев и Никола Чонгаров бяха много впечатлени от трасето в коментарите си след първата официална трениров...

МВР обещава да пренасочи полицаи от границата към районите с висока битова престъпност

МВР ще отдели повече полицаи за местата, където битовата престъпност в страната е най-висока, като това ще стане чрез преразпределение на силите. Това обяви на пресконференция главен комисар Светлозар...

ВМРО и Бареков канят Росен Петров в политиката

София /КРОСС/ Две политически предложения е получил досега Росен Петров и нищо чудно да промени в един момент занятието си."Обмислям дали да вляза в политиката. Ще го направя, когато му дойде времето, както казва Негово Величество", обясни тв водещият пред "24 часа".И ВМРО, и "България без цензура" са го поканили да се присъедини към идеите им, каза Петров. Предложенията са от отдавна, а не от тия дни. Дали той ще приеме някое от тях, ще се види на изборите, обясни водещият на "Нека говорят" по Би Ти Ви. Не каза обаче дали става въпрос за евроизборите през май, или за евентуални парламентарни. "Не съм спрял да вярвам в журналистиката, но ми се струва, че в политиката мога да бъда по-полезен за обществото", смята той.Петров и друг път е заявявал, че един ден може да се занимава с политика. Досега обаче все е бил на мнение, че още му е рано.В последното си интервю пред "24 часа" той каза, че ако един ден го направи, ще поиска регистрация на жълтите медии, за да спрат да пишат лъжи."Още нищо не съм направил, за да вляза в политиката. Продължавам да снимам предаването си и съм в телевизията", каза той вчера.

Проф. Дичев: Референдумът ще доведе до каша

Допитванията до народа трябва да започнат с по-конкретни, по-малки въпроси – от типа на местни референдуми, пише професорът по културна антропология в Софийския университет "Св. Кл. Охридски"

„Февруарци” – на протест година по-късно

На този етап те отказват официално да канят Ранобудните

ЕС и САЩ готвят кабинет от технократи в Киев

Обсъжданият от САЩ, ЕС, Международния валутен фонд и Европейската банка за възстановяване и развитие сценарий предполага мирно прекратяване на безредиците в Украйна като президентът Янукович остане на поста си, както и отпускане на финансова помощ.

Велико Търново популяризира мартеницата в Европа

Градът ще изпрати българския символ в редица европейски градове

    


Немският посланик направи дарение за 8 бона на бежанците в Харманли

Снимка: Сакар нюз

Два микробуса с бебешка храна, памперси, детски обувки и дрехи за 8 000 лева дари днес на бежанците от лагера в Харманли немският посланик у нас Матиас Хьопфнер.

Дарението е събрано от многобройни частни благодетели. Посланикът бе придружен от председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.

Повече от 800 бежанци са получили статут през януари, тази година. В рамките на три месеца лагера в Харманли ще отговаря на всички нормативни изисквания, след като бъдат усвоени средства от ЕС, заяви Чирпанлиев. Скоро на бежанците ще могат да посещават курсове по български и други езици.

Хасково Новини

Търсят място за новите чиновници в кметство „Младост“

Физически няма място за новоназначените чиновници в работните помещения на кметство „Младост“. Това стана ясно от заседанието на комисията по структури към местния парламент в града. На него бе гласувано увеличението на щата на 5-те кметства във Варна с общо 35 служители.

И след отмяната на единната сметка запазваме логиката й!

Тепърва ще се изработят новите правила, обясни Чобанов

    


Ташева: Няма да подкрепим вота

София /КРОСС/ Няма да подкрепим вота на недоверие. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от „Атака" Магдалена Ташева. Те разглеждат въпроса с бежанците с обратен знак. Те недоволстват, че това правителство не е предоставило достатъчно комфорт на бежанците. Официално са към 12-13 хиляди, неофициално казват, че са 20 хиляди. Кой плаща тока, водата, храната, поддръжката на 12 000 души, попита Ташева.Тя отново заяви, че от партията й настояват за оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, защото не се е справил с потока на ислямските пришълци. „Информацията от вчера или онзи ден е, че българската армия, горката, е била заставена да им готви манджа, да им разсипва с черпаците. Ето дотам унижиха българската армия. Очевидно тя за друго вече не става", каза още депутатката.

Няма да се стигне до ракови образувания в българската журналистика

/КРОСС/ Писателят и журналист Димитър Шумналиев пред ИА КРОСС Общо 60% процента от българите не вярват в независимостта на родните медии, докато само 14% смятат, че те са достатъчно свободни, за да отразяват обективно събитията. Това показа изследване на "Маркет Линкс" по поръчка на фондация "Конрад Аденауер". Как стигнахме до тук? Аз не вярвам, че тези 60% така са се получили, съмнявам се в методиките на някои агенции, не всички, и това ми се струва силно завишено и много неточно. Как се стигна до тук - както се стигна до пропадането на какви ли не сфери в нашия обществен и политически живот. Има ли вече сфера, в която няма пропадания, смъквания на авторитети, липса на елити. Така че камъните в градината на журналистиката са част от големите камъни, които падат в цялото общество. Има усещане за ненаказуемост, за несправедливост, за корупционни схеми, които още работят и не им се вижда края. Така че аз не страдам много заради откритите болести на българската журналистика. Това са естествени професии и ако има симптоми, те ще бъдат преодолени и според мене няма да се стигне до ракови образувания. Прави впечатление, че в национален мащаб хората, които имат доверие в медиите са двойно повече от тези в столицата. В София едва 7% от хората приемат медиите за независими. Това също е изкривена методика. Ние знаем как се правят тези анкети - вероятно много на бързо, взима се някаква извадка и се правят обобщения. Както и да е

Еврокомисията отрече да има намерение да въвежда визи за граждани на САЩ


Европейската комисия опроверга днес медийни спекулации, че възнамерява да въведе визов режим за граждани на САЩ заради изискванията за притежание на входни визи за граждани на някои държави от Европейския съюз, предаде БТА.

Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, поясни на пресконференция в отговор на въпрос, че до 9 февруари държавите от ЕС могат да съобщят на еврокомисията за случаи на липса на реципрочност във визовата политика на САЩ....

Само 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон

Едва 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон, съобщи Националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред Дарик.

Специалистите отчитат спад на грипната епидемия в страната. 

Все още обаче има шест области в страната, в които заболяемостта е висока - това са Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Велико Търново и Пловдив. Едва 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон, съобщи Националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред Дарик. Специалистите отчитат спад на грипната епидемия в страната. Все още обаче има шест области в страната, в които заболяемостта е висока - това са Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Велико Търново и Пловдив.

Луис Суарес не се отказва от борбата за титлата

"Ако победим Арсенал, това ще вдигне морала", смята нападателят на Ливърпул

    


ЕК няма да въвежда визи за американци

Европейската комисия заяви, че няма да въведе визов режим за граждани на САЩ заради изискванията за притежание на входни визи за граждани на някои държави от ЕС.   Преди ден EurAktiv съобщи, че ЕК смята да въведе визи за американски дипломати, ако САЩ не премахнат визовите изисквания за Полша, Румъния, България, Кипър и Хърватия до шест месеца.   Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, поясни на пресконференция в отговор на въпрос, че до 9 февруари държавите от ЕС могат да съобщят на ЕК за случаи на липса на реципрочност във визовата политика на САЩ.   "Ще се опитаме да постигнем решение на проблема толкова ефективно, колкото можем. Ако въпросът е дали ЕК ще наложи веднага или на автоматичен принцип визи за граждани на САЩ, отговорът е не. Държавите от ЕС, които заявят, че не са облагодетелствани от визова реципрочност със САЩ, могат да поискат намесата на комисията. Можем да оценим тези заявления, не автоматично, но задълбочено. След това можем да преценим дали последващите действия биха могли да съдържат подобна мярка. Засега ЕК няма такива намерения", заяви Черконе, цитирана от БТА.

Хилядният онлайн билет на БДЖ ще бъде продаден до 20 януари

/КРОСС/ В периода 18-20 февруари се очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак. Пътникът, закупил хилядния билет, ще получи като награда един безплатен билет за пътуване по избран от него маршрут в страната. Потребителите, регистрирани до момента в системата за онлайн резервации и продажба на билети, са повече от 5400. Продадените онлайн билети са 815, като 358 от тях са за пътуване с новите спални вагони.  Новата система предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността за покупка на билети от таблети и смартфони. В този случай разпечатването на билета не е задължително, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство. До момента системата работи стабилно, без сривове и прекъсвания. До края на 2014 г. системата за онлайн резервации и продажба на билети ще предоставя цялостно интегрирано обслужване и издаване на билети, като ще покрива всички влакове и гари в страната

Бойна готовност в Сочи ден преди откриването на Игрите

Руските власти уверяват, че са взети всички необходими мерки по сигурността

    

Скиор, лавина... тъмнина. Един спасител и кучето му

Спасители към БЧК демонстрираха спасяване в зимни условия

    


Aston Martin привиква 75% от моделите си, произведени след 2007 г.

Причината е доставчик от Китай, използвал части с лошо качество

    


В медиите работят икономически интереси и лобита, етиката е вторична

/КРОСС С недоверие към недоверието писателят и журналист Димитър Шумналиев се отнесе към резултатите от социологическото проучване за медиите. Аз не вярвам, каза дългогодишният главен редактор на вестник „Нощен труд" по твърдението на "Маркет Линкс", че 60% процента от българите не вярват в независимостта на родните медии.Аз не страдам много заради откритите болести на българската журналистика. Това са естествени професии и ако има симптоми, те ще бъдат преодолени и според мене няма да се стигне до ракови образувания, заяви пред ИА КРОСС Шумналиев. Все пак той признава за спад в доверието към медиите, но го отчита като част от недоверието на българите към всички сфери в обществения и политически живот. Камъните в градината на журналистиката са част от големите камъни, които падат в цялото общество, каза той.Що се отнася до мерките, предложени от медийните експерти Георги Лозанов и Орлин Спасов - регистър на собствеността на електронните медии и национална политика по отношение на саморегулацията на медиите, Шумналиев заяви: „Това са наивни непознавания на реалиите. Това е неосъществимо. Няма как тези две структури, които са замислени, да заработят в своята перфектност. Те ще бъдат силно формални".Причините, според него са много. А част от тях: „Най-малко, защото работят жестоки интереси и лобита. Най-малко защото това е въпрос на пазар. Моралните, етичните - те винаги се явяват вторични

ВМРО и “България без цензура” канят Росен Петров в политиката

Две политически предложения е получил досега Росен Петров и нищо чудно да промени в един момент занятието си.
“Обмислям дали да вляза в политиката. Ще го направя, когато му дойде времето, както казва Негово Величество”, обясни тв водещият пред “24 часа”.
И ВМРО, и “България без цензура” са го поканили да се присъедини към идеите им, каза Петров. Две политически предложения е получил досега Росен Петров и нищо чудно да промени в един момент занятието си. “Обмислям дали да вляза в политиката. Ще го направя, когато му дойде времето, както казва Негово Величество”, обясни тв водещият пред “24 часа”. И ВМРО, и “България без цензура” са го поканили да се присъедини към идеите им, каза Петров.

2% от българите са се ваксинирали срещу грип

Едва 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон, съобщи Националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред Дарик.

Специалистите отчитат спад на грипната епидемия в страната. 

Все още обаче има шест области в страната, в които заболяемостта е висока - това са Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Велико Търново и Пловдив. Едва 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон, съобщи Националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова пред Дарик. Специалистите отчитат спад на грипната епидемия в страната. Все още обаче има шест области в страната, в които заболяемостта е висока - това са Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Велико Търново и Пловдив.

София с рекорден бюджет за 2014 г.

Бюджетът на Столична община за 2014 година е в размер на 1 465 945 539 лева, което е с 250 милиона лева повече от миналогодишния.

Днес общинския съвет прие бюджета с 44 гласа „за", 13 „против" и без нито един въздържал се, съобщи „Фокус".

Комисията по финанси подкрепи доклада на кмета на Столична община Йорданка 
Бюджетът на Столична община за 2014 година е в размер на 1 465 945 539 лева, което е с 250 милиона лева повече от миналогодишния. Днес общинския съвет прие бюджета с 44 гласа „за", 13 „против" и без нито един въздържал се, съобщи „Фокус". Комисията по финанси подкрепи доклада на кмета на Столична община Йорданка

Пак избираме кое задължение към данъчните да плащаме

Предлагат промени след решението на КС за отмяна на единната сметка

    


EK няма да въвежда визи за гражданите на САЩ

Европейската комисия (ЕК) опроверга днес медийни спекулации, че възнамерява да въведе визов режим за граждани на САЩ заради изискванията за...

С близо 60% е нараснал броят на туристите от Беларус у нас

През първите 11 месеца на 2013 г. броят на туристите от Беларус, посетили България, се е увеличил с близо 60% в сравнение със същия период на 2012...

HTC залага на нова маркетингова стратегия и ъпгрейди

До март се предвижда нов модел на смартфона One, а до Коледа трябва да излезе и устройство за носене на тялото

    


Citroen представи серийния C4 Cactus

Теглото на кросовъра e едва 980 кг.

    


Мащерка и живовлек се справят с кашлицата

Мащерката и живовлекът са добре познати билки с доказани във времето и в практиката качества. Германската експертна комисия за оценка на фармацевтичното качество и ефективността на медицинските растения потвърждава медицинския ефект на живовлека при лечението на възпаления на горния дихателен тракт и възпаленията на устата и гърлото и одобрява Мащерката и живовлекът са добре познати билки с доказани във времето и в практиката качества. Германската експертна комисия за оценка на фармацевтичното качество и ефективността на медицинските растения потвърждава медицинския ефект на живовлека при лечението на възпаления на горния дихателен тракт и възпаленията на устата и гърлото и одобрява

БДЖ: Пътникът, закупил хилядния онлайн билет, пътува безплатно

В периода 18 – 20 февруари се очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак.

Турският парламент прие законопроект за контрол върху интернет

Правителството на Турция е на път драстично да затегне контрола в интернет. Това става, след като парламентът на страната одобри законопроект, който може да предостави на министъра на транспорта и комуникациите възможността да блокира сайтове, които се подозират в нарушаване на неприкосновеността на личния живот.

Еколози внасят сигнал до главния прокурор срещу Искра Михайлова

Организират голям протест на 11 февруари срещу застрояването на Южното Черноморие

    


Борисов: Някой се е уплашил и иска да ми сложи едно леке

Свидетели сме на поредната мръсна кампания на ГЕРБ срещу лидера на БСП Сергей Станишев, коментира Мая Манолова

Виното може да бъде опасно

/КРОСС/ Учени от Нова Зеландия поставиха под въпрос благоприятното въздействие на виното върху човешкия организъм.  По-рано се твърдеше, че няколко чаши вино дневно не вредят, а оказват положителен ефект върху сърцето. Но според експерти от Института по обществено здраве, това не се отнася за хора, които са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Според лекарите Тим Добстейн и Майк Доб предишните проучвания, които доказват положителния ефект от умерената консумация на вино, следва да бъдат преразгледани отново. Учените твърдят, че техните колеги не са взели предвид фактора излишно тегло, в трудовете си, доказващи ползите от виното. Към днешна дата те не могат да разглеждат обективно изводите, направени преди повече от 40 години, тъй като борбата с наднорменото тегло се превърна в един от най-сериозните проблеми на съвременното общество.Изследователи в Нова Зеландия са показали, че при хората, които имат индекс на телесна маса над 27,5 кг/м²,  въздействието на виното може да се отрази негативно. В допълнение към проблемите със сърцето, у пълните хора се повишава рискът от удар, рак и диабет. Но при липсата на излишни килограми , експерти дори препоръчват да се пие вино - редовно и в малки дози.

Задържани са българки с над 18 кражби в Атина

Повече от 18 кражби са извършени от две българки на възраст 16 и 22 г. в атинският квартал Халандри, пишат гръцки медии. 
Крадлите са арестувани миналата събота, като според полицията са вилняли в продължение на три месеца. Повечето кражби са извършени в магазини и молове, в района на квартал Халандри.
Повече от 18 кражби са извършени от две българки на възраст 16 и 22 г. в атинският квартал Халандри, пишат гръцки медии. Крадлите са арестувани миналата събота, като според полицията са вилняли в продължение на три месеца. Повечето кражби са извършени в магазини и молове, в района на квартал Халандри.

Приеха рекордния бюджет на Столична община за 2014 г.

С 44 гласа „за“ и само 13 „против“ Столичният общински съвет (СОС) прие бюджета на Столична община за 2014 г. Докладът бе внесен от кмета на общината...

Бареков: Господа Борисов и Станишев, не боли да си разкриете сметките

/КРОСС/ "Всекидневно двата политико-мафиотски клана Станишев и Борисов ни занимават с това кой е откраднал повече от държавата и от еврофондовете. Поредният спор кой открадна парите - Моника или Борисов, ще отврати напълно гражданите от политиката, но това е представата на тези хора как се упражнява властта и как всеки министър-председател става мултимилиардер", казва лидерът на "България на гражданите" Николай Бареков в коментар за личния си сайт. "Моето предложение към тях е още днес Моника - Станишев и Цветелина - Борисов да депозират в НАП отказ от банковата тайна на техните многобройни сметки. Цинизъм е двамата бивши премиери да декларират пред Сметната палата по няколко хиляди лева, а всички българи да говорят, че са откраднали милиарди. Цинизмът на двамата ковчежници Моника Йосифова и Цветелина Бориславова стига до там, че те продължават и днес да печелят обществени поръчки от държавата, Община София и от Европейския съюз", казва още той. "Господа Борисов и Станишев, не боли да си разкриете сметките и да се откажете от банковата тайна за вашите офшорни фирми", завършва Бареков.  

Цветлин Йовчев: Сътрудничеството на МВР с местната власт трябва да е в полза на обществото

Ръководството на МВР се срещна с представители на Националното сдружение на общините

Стажантите със задължителен трудов договор

На първо четене бе приета промяна в Кодекса на труда, касаеща наемането на стажанти на работа. Депутати предложиха за задължително сключването на...

Metropolis посреща пролетта с Future Heroes

С приближаването на пролетта, идва и поредното издание на най-иновативния парти бранд на Метрополис – Future Heroes, който ще се проведе на 7 март 2014 в Зала Христо Ботев! Поредицата всяка...

Над 1 500 посещения за миналата година на къщата музей "Петя Дубарова"

Над 1 500 души са посетили миналата година къщата музей "Петя Дубарова" в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Посещенията в къщата музей "Петя Дубарова" всяка година са почти идентичен ...

Мениджър разкри схемата на Стойчо Младенов за източване на ЦСКА

От 2 седмици насам в ЦСКА се точи лют скандал. Новият играч Гуидо ди Вани твърди, че от негово име е заведено фалшиво дело срещу футболния клуб за 450 000 евро. Мотивът бил, че преди година и половина...

Билетите за бързите влакове със задължителна резервация ще поскъпнат

От 1 март цените на някои от билетите за влаковете ще се вдигнат. Това заяви пред Агенция „Фокус” изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД Християн Кръстев....

Във Варна ще се провеждат безплатни консултации за деца с проблемно поведение

Безплатни консултации за деца с проблемно поведение започват през март във Варна по общинска програма към дирекция „Превенции” и Комисията за борба с противообществени прояви на ма...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване