Менди поднови договора си с ЦСКА и си пожела мачове в Европа


Защитникът на ЦСКА Джаксън Менди е продължил договора си с червените. Сенегалецът обяви, че новото споразумение е за още две години.

"Благодаря на привържениците на ЦСКА и на приятелите си за подкрепата. Дано да играем мачове в евротурнирите следващия сезон. Само ЦСКА", написа Менди във Facebook.

Той е поредният футболист, който поднови договора си. Преди това ЦСКА обяви, че Ивайло Чочев остава за още три години. След това се разбра, че Неманя Милисавлевич е подписал до...

Нови обвинения срещу трима лекари, подсъдими за смърт на родилка в Бургас

Бургаската окръжна прокуратура промени обвиненията към тримата лекари, подсъдими за  смъртта на 23-годишната Полина Добрева.
Младата жена издъхва след остър сепсис в бургаската болница в началото на февруари 2008 г.  Тя ражда дете през януари, прибира се у дома, но след няколко дни състоянието й се влошава. 

Обвинени за причиняване на смърт по Бургаската окръжна прокуратура промени обвиненията към тримата лекари, подсъдими за смъртта на 23-годишната Полина Добрева. Младата жена издъхва след остър сепсис в бургаската болница в началото на февруари 2008 г. Тя ражда дете през януари, прибира се у дома, но след няколко дни състоянието й се влошава. Обвинени за причиняване на смърт по

Простихме се с Джоко Росич

/КРОСС/ Църквата "Свети Седмочисленици" се оказа малка да побере стотиците близки приятели и почитатели на отишлия си от този свят голям български актьор Джоко Росич. Дълги опашки от хора се извиха пред храма в градинката. Четирима конници застанаха пред църквата „Свети Седмочисленици", за да изпратят в последния му път големия Джоко Росич, който много обичаше конете и в много от филмите си се е снимал като човек на кон. "Когато човек не е случаен, Бог го изпраща забележим - вижте му ръста, вижте му височината на мисленето, вижте му добротата - бате Джоко", сподели през сълзи актьорът Иван Налбантов. "Моят спомен за него е гласът му. След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже в България. Джоко беше човек, който само с едно "добър ден" те учеше на достойнство, уважение и чест", заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Той си спомни и за многото филмови награди на Джоко Росич извън България и допълни, че не е имало филмов форум, на който филм с негово участие да не е бил отличен с награда. "Джоко играеше поддържащи роли, но неговото присъствие беше като цвете влизаше и запълваше екрана", сподели актрисата Елен Кривошиева, която му е партнирала в лентата "В името на народа". Какво ли би казал Джоко Росич за себе си, ако бе видял собственото си многолюдно погребение? Във всеки случай, че би се усмихнал..

BlackBerry ще представи два нови телефона през тази година


BlackBerry запазва своя интерес към мобилния пазар. За тази година компанията е предвидила два нови мобилни телефона, казва нейният изпълнителен директор Джон Чен, по време на Mobile World Congress 2014, цитиран от онлайн изданието Re/Code.

Първият модел ше се продава с търговското име Z3. Той е със голям сензорен екран без клавиатура. Продажбите му ще започнат през април първо в Индонезия, а след това и в други държави. Цената на устройството ще е под 200 долара за 3G версията....

Два музея във Варна с награди за опазване на културно-историческото ни наследство

Сдружението за опазване на културно-историческото наследство Велика Болгариа ще връчи почетни награди за патриотизъм и силен български дух в морската ни столица Варна по повод националния празник на България - 3 март, научи Moreto.

В Пловдив осуетиха отвличане за 750 бона

Двама мъже са задържани в Пловдив за опит за отвличане, с цел получаване на откуп в размер на 750 000 лв. Престъпниците се готвели да похитят жена, която била близък сътрудник на пловдивски бизнесмен, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Еврофутбол с награда за отговорен бизнес

/КРОСС/ Българският букмейкър "Еврофутбол" получи награда за кампанията си "Готови за успех" по време на 11-те годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Официалната церемония се състоя на 25.02.2014 г. в хотел София Балкан, а това е вторият подобен приз, който компанията заслужава за своето социално поведение в категорията "Инвеститор в знанието". Грамотата за трето място бе получена от ръководителя на "Връзки с обществеността" в "Еврофутбол" - Елица Иванова. „Изключително съм щастлива от признанието, искам да изкажа специална благодарност на фондация „Помощ за благотворителността в България", които инициираха програмата. Много наши стипендианти постигат успехи, благодарение на помощта, която получават - част от тях вече са в едни от най-големите световни университети, имаме студенти в Колумбийския университет, в Музикалния колеж в Лондон и по целия свят. Хубавото е, че всички те споделят желанието си след това да се върнат в България и също да помагат с каквото могат на младежи в затруднено положение - това гарантира едно по-добро и светло бъдеще за нашата страна!" сподели развълнувана Елица Иванова. Кампанията "Готови за успех" се провежда от 2007 г. като част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" - "Печелиш и помагаш" и се осъществява с партньорството на Фондация "Помощ за благотворителността в България"

„България без цензура” е във възход

Политическа партия "България без цензура" е във възход това казва в интервю за BPost.bg политологът Борис Попивано. "Вярно е, че през декември и януари се чуха много по-ясно идеите на Бареков и неговата формация, отколкото през февруари. Но през февруари се получава едно друго впечатление – организационно движение напред, присъединяване на знакови фигури за стабилност, за персонализация, персонално уплътняване на партията, както се казва. Т.е. има го това движение напред, което категорично не можем да кажем за Реформаторския блок, който продължава да тъпче на място и продължава да се занимава само с това „да бъдем ли с Бойко Борисов или да не бъдем”, казва още той.

Канал за трафик на прекурсори за производство на синтетичен наркотик е пресечен на ГКПП-Дунав мост 2

В съвместната операция са участвали служители на ГД „Гранична полиция“, ДАНС и Агенция „Митници“

До четири "пеперудени" деца се раждат у нас годишно

Генетичното заболяване булозна епидермолиза засяга средно 1 на 17 000 бебета

HTC One взе наградата за най-добър смартфон

Световната GSM асоциация обяви и връчи по време на Световния мобилен конгрес в Барселона наградите на мобилната индустрия за 2014 г. Това е 19-ото поред връчване на тези годишни награди.
HTC One победи конкуренцията и взе наградата за най-добър смартфон. В тази категория напреварата е била изключително оспорвана, Световната GSM асоциация обяви и връчи по време на Световния мобилен конгрес в Барселона наградите на мобилната индустрия за 2014 г. Това е 19-ото поред връчване на тези годишни награди. HTC One победи конкуренцията и взе наградата за най-добър смартфон. В тази категория напреварата е била изключително оспорвана,

Трио бандюги пребиха зверски жена

41-годишна жена от Сливен е в тежко състояние и с опасност за живота, след като е пребита от трима свои съграждани. В ареста за 72 часа са двама мъже и една жена, криминално проявени и осъждани.

Инспектори от РЗИ обявиха символична стачка във Варна

Служителите са недоволни от ниските си заплати и раздутия щат

    


"Хизбула" обеща да удари Израел

Израел удари пратки с оръжия за "Хизбула"

Кучкова: Ако те харесвам, ще си легна с теб и без пари!

Ако харесвам някого, ще си легна с него и без пари.

Списание "Тайм": Смогът в Китай като "ядрена зима"


В сряда сутрин китайско семейство от Пекин слага маски на лицата на двете си момчета и ги изпраща на училище. В момент, в който замърсяването на въздуха е стигнал до опасни нива концентрация на фини прахови частици (PM 2.5 ) от 497, според индекса на американското посолство. Така започва репортажът на списание "Time" за нечуваното само до преди няколко години замърсяване на въздуха в Китай. Смог е покрил столицата Пекин вече седми пореден ден и се очаква да се задържи поне още ден. Много от...

Манолова: Това не е кодексът „Манолова”, a на всички българи

Приетият на 21 февруари Изборен кодекс предизвика много коментари и различни интерпретации. Стана център на публични дебати и медийно внимание, за което благодаря, защото хората имат правото да бъдат информирани по един толкова важен въпрос.

Путин губи битката за Украйна, защото загуби състезанието на идеите

За първи път научих повече за Украйна като дете, което изследваше руското автомобилостроене по пътищата на родината. Кой не е чувал за запорожец, кой не се е возил на заз. По-късно се появи жигули, волга и останалите. Ние обаче имахме трабант, а после застава. Знаех за  прословутата вноска от 1500 лв. за нов автомобил и  чакането с години. Та За първи път научих повече за Украйна като дете, което изследваше руското автомобилостроене по пътищата на родината. Кой не е чувал за запорожец, кой не се е возил на заз. По-късно се появи жигули, волга и останалите. Ние обаче имахме трабант, а после застава. Знаех за прословутата вноска от 1500 лв. за нов автомобил и чакането с години. Та

След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже у нас!

Приятели и колеги се простиха с великия Джоко Росич

    


Цветанов: Има много политическа пропаганда в кокаиновата операция

"По операцията за кокаина има много политическа пропаганда", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

„Понеже се визира каналът за „Кокаинови крале", напомням, че те са имали прекрасната възможност, когато управляваше Тройната коалиция, през 2008 г., да реализират тази операция и да задържат всички тези "По операцията за кокаина има много политическа пропаганда", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. „Понеже се визира каналът за „Кокаинови крале", напомням, че те са имали прекрасната възможност, когато управляваше Тройната коалиция, през 2008 г., да реализират тази операция и да задържат всички тези

Цветан Цветанов съзря политическа пропаганда в кокаиновата операция

"По операцията за кокаина има много политическа пропаганда", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. „Понеже се визира каналът за „Кокаинови крале", напомням, че те са имали прекрасната възможност, когато управляваше Тройната коалиция, през 2008 г., да реализират тази операция и да задържат всички тези

Данъчни ревизии за Пеевски, Бареков и Василев

Прокуратурата е започнала разследване по сигнала на "Протестна мрежа", ще бъде извършена пълна ревизия на Пеевски, Бареков, Василев и свързани с тях лица

Протестиращи в Истанбул поискаха оставката на премиера Ердоган

Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне хиляди протестиращи, които скандираха "Ердоган крадец" и "правителството да подаде оставка”. Протестът в истанбулския квартал „Кадъкьой" последва разрастването на корупционния скандал, който опетни имиджа на премиера Реджеп Тайип Ердоган.

На кои заболявания е симптоп запекът?

В кои случаи прегледът при лекар е повече от необходим

    


Правителството разтуря подготвения бежански лагер край Плевен

Правителството се отказа да прави бежански лагер в Телиш и военни камиони откарват обратно имуществото, мобилизирано към края на миналата година в бившото военно поделение на селото, съобщи bTV. През ноември 2013 г. държавата реши да преустрои базата в лагер, в който да бъдат настанени голям брой бежанци. Местните жители обаче се вдигнаха на бунт и се зарекоха с тела да препречат пътя на превозните средства, които евентуално биха превозили в Телиш имигрантите.   В началото на януари обаче ръководството на МВР уведоми областния управител на Плевен Илиян Йончев, че "към момента не се предвижда да бъдат преустройвани или изграждани нови центрове за настаняване на бежанци в страната", включително и в Телиш. Това сложи край на притесненията на местното население.   Въпреки това лагерът на място беше изграден. В поделението има 106 сгради, включително и сграда с възможност да бъде преустроена в детска градина. Сега държавата трябва да изнесе всичко, което е докарала и изградила в бившата казарма. Коли на военните, пожарната и полицията на Плевен пристигат в селото с цел да изнесат имуществото.   Това също струва немалко пари на хазната. По тази причина акцията ще мине под формата на обучение.   "Доволен съм от развитието на ситуацията. Тук нямаше как да се състои бежански лагер. Зад нас застанаха две министерства – на икономиката и отбраната. Това, което се готвеше тук, по същество беше концлагер”, коментира пред бТВ Марин Шкодров, полк. oт резерва, който оглави протестите в Телиш срещу настаняването на имигранти.

Стартът на делото САПАРД с втори провал в спецсъда

Двама от обвиняемите не са били редовно призовани

Григор Димитров стартира с победа в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко, Мексико.
Първата ни ракета се наложи над представителя на Австралия Маринко Матошевич със 7:5, 6:1.
Гришо досега не беше играл с този тенисист и имаше известни затруднения срещу него в първия сет, Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко, Мексико. Първата ни ракета се наложи над представителя на Австралия Маринко Матошевич със 7:5, 6:1. Гришо досега не беше играл с този тенисист и имаше известни затруднения срещу него в първия сет,

Обмислят космически асансьори, които да заменят ракетите

По поръчка на Международната академия на астронавтите група учени са извършили проучване на възможностите да бъде изграден космически асансьор, съобщава Motherboard. Заключението е, че това е изпълним...

Руските туристи проявяват интерес към иконната зала на Историческия музей в Бургас

Руските туристи проявяват огромен интерес към иконната зала на Историческия музей в Бургас, съобщи Агенция Фокус. През лятото музеят се радва на по-висока посещаемост от чуждестранни туристи като пре...

Изпратиха Джоко Росич с ескорт от четири черни коня, яздени от приятелите му каскадьори

Популярният актьор Джоко Росич тръгна към по-добрия свят с ескорт от четири черни коня. Ездачите - каскадьори от групата, "наследник" на отбора на покойния Димитър Кехайов в Киноцентъра &q...

Истерията продължава, продадоха над 20 000 билета за мача на Лудогорец

  Продължава истерията за билети за мача Лудогорец - Лацио! До 10 часа тази сутрин са продадени над 20 000 билета за мача, като от ценните хартийки са останали само за секторите Б и Г на цен...

Регионална лекарска колегия-Пловдив ще поиска корекция на бюджета за здравеопазване

Регионална лекарска колегия-Пловдив ще поиска корекция на бюджета за здравеопазване, съобщи Агенция Фокус. По думите на д-р Георги Кръстев, председател на Лекарската колегия в Пловдив, лекарската кол...

Германия отмени 3-процентната бариера на изборите

В Германия за първи път няма да има процентни бариери на изборите за Европейски парламент, които са насрочени за май тази година, съобщиха източници от външното министерство на страната. Федералният ...

В Ловеч ще гостува "Пътуващо кино"

В Ловеч ще гостува "Пътуващо кино" и в дните около празника на града - 11 май, съобщи БТА. В момента жителите на Ловеч могат да гледат прожекциите, които започнаха на 12 февруари и ще прикл...

НАП закрива единната сметка в петък

Единната сметка за плащане на данъци и осигурителни вноски ще функционира до петък, 28 февруари, съобщиха от НАП, предаде БГНЕС. Днес Народното събрание одобри на второ четене измененията в Данъчно-...

Снайдер: За 90 минути няма да съм приятел с Моуриньо

  За 90 минути няма да бъда приятел с Жозе Моуриньо, заяви атакуващият полузащитник на Галатасарай Уесли Снайдер. Турският отбор посреща Челси тази вечер в двубой от 1/8 финалите на Шампионс...

НС бутна президентското вето върху Закона за лекарствата

ГЕРБ бяха против приемането на закона в този му вид

Манолова: Има 77 нови момента в новите изборни правила

/КРОСС/ "Приетият на 21 февруари Изборен кодекс предизвика много коментари и различни интерпретации. Стана център на публични дебати и медийно внимание, за което благодаря, защото хората имат правото да бъдат информирани по един толкова важен въпрос". Това заяви Мая Манолова, зам. - председател на НС и председател на Временна комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС, пред журналисти в парламента. Тя бе категорична, че над 50% от българските граждани са пожелали нов регламент за предстоящия евровот, „затова в резултат на усилена няколко месечна работа, беше приет новият Изборен кодекс, който е изпратен на президента и очакваме неговото решение". Тя допълни, че с експертите, работили заедно по кодекса, са изброили 77 нови момента в новите изборни правила. „По-важният, от количествените измерители, е посоката на промените. Най-важната цел - постигане на честни избори, е реализирана чрез новия Изборен кодекс и промените в тази посока са известни на всички", каза тя. Манолова обясни, че бюлетините ще имат номера и ще се печатат по реда на наредбата за издаване на ценни книжа от печатниците на БНБ, под контрола на Министерството на финансите и ЦИК, наблюдателите ще бъдат във всички фази на изборния процес, ще има пълна прозрачност в работата на изборната администрация и ще се обжалват всички решения на изборните комисии

Унгария осъди прояви на насилие срещу унгарското малцинство в Украйна

Външното министерство на Унгария изрази безпокойство от прояви на насилие срещуунгарското малцинство в западната част на Украйна, извършени от крайнодясна украинска групировка, предаде Франс прес. Членове на крайнодясната групировка "Десен сектор", която бе активна при протестите на площад "Независимост" в Киев, "грубо са прекъснали" заседание на общинския съвет в западния украински град Берегово, се казва в изявление на унгарското дипломатическо ведомство. Близо половината от 26-хилядното население на Берегово са етнически унгарци. Градът се намира на няколко километра от границата с Унгария. Почти всички от 150-те хиляди етнически унгарци в Украйна живеят в Транскарпатия. Те са най-многобройното малцинство (около 13 процента) в тази украинска област, която граничи с Румъния, Унгария и Словакия. Това е първият път, в който украински град с унгарско етническо мнозинство е засегнат от кризата в страната, отбелязва унгарското външно министерство. То осъди "екстремистите, които за жалост отклоняват историческата възможност за демократичен преход", създадена от последните събития в Украйна. Унгарското външно министерство поиска "да се спазват законът и редът в Транскарпатия и цяла Украйна". Будапеща също така изрази съжаление от решението на украинския парламент в неделя да оттегли закон за езиците, който даваше регионален статут на няколко езика, сред които унгарския. Според унгарската държавна агенция МТИ представител на външното министерство е заявил вчера на посланика на Украйна в Будапеща, че това може да породи "въпроси за ангажираността на новото украинско управление към демокрацията".

Истина или лъжа: Жени Калканджиева била бременна

Жени Калканджиева е бременна, писаха жълти издания. Според тях шефката на “Визаж” и съпругът  Тачо решили да загладят отношенията си, като се сдобият с второ дете. Двамата бяха разделени за известно време, след като Жени излови половинката си с любовница. Клюките допълват, че Жени се появявала по светски събития с рокли, които очертавали малко коре Жени Калканджиева е бременна, писаха жълти издания. Според тях шефката на “Визаж” и съпругът Тачо решили да загладят отношенията си, като се сдобият с второ дете. Двамата бяха разделени за известно време, след като Жени излови половинката си с любовница. Клюките допълват, че Жени се появявала по светски събития с рокли, които очертавали малко коре

Стефания Колева няма равна под душа

Актрисата става част от "Като две капки вода"

    


Служители на "Беркут" помолиха за прошка за случилото се в Киев

Мъжете паднаха на колене в памет на жертвите на сблъсъците в Украйна

    


Според оценката на министър Фред Теевен България е направила много за разрешаването на проблема с миграционния натиск

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна в Хага с държавния секретар по сигурността и правосъдието и министър по имиграционните въпроси на Кралство Нидерландия

Главният прокурор възложи проверка по сигнала срещу Пеевски, Василев и Бареков


Главният прокурор Сотир Цацаров възложи проверка по повод постъпилия вчера сигнал на "Протестна мрежа" за "организирана престъпна група" около депутата от ДПС и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски, собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и близкия до тях бивш водещ Николай Бареков.

Сигналът касае твърдения за извършени данъчни престъпления и други закононарушения от лицата Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, както и за нарушения на данъчните закони...

Агент 007 за пръв път в България

Актьорът Пиърс Броснън се появи вчера към 14 часа на ВИП-а на летище “София” и, естествено, бе обграден от журналисти и ловци на автографи. Нямаше многобройна охрана, джипове и черни стъкла, както често се случва при пристигането на световни знаменитости. Оказа се, че екранният Агент 007 така е пожелал - скромно посрещане, без салтанати.
 След деж Актьорът Пиърс Броснън се появи вчера към 14 часа на ВИП-а на летище “София” и, естествено, бе обграден от журналисти и ловци на автографи. Нямаше многобройна охрана, джипове и черни стъкла, както често се случва при пристигането на световни знаменитости. Оказа се, че екранният Агент 007 така е пожелал - скромно посрещане, без салтанати. След деж

Румен Петков се вбеси; прекратили му делото срещу "Галерия"

Румен Петков се закани да даде постановлението на съдията от Софийския районен съд Мирослав Георгиев, докладчик по делото на Петков срещу вестник „Галерия” до ВСС. Защо в СРС има двойни стандарти, попита Румен Петков.

Олександър Турчинов стана и главнокомандващ на Украйна

Руски депутат предложи на всички украинци да се дава руско гражданство, а служителите от разформированите специални части "Беркут" да бъдат назначени в руското МВР

Клиентите на компаниите за пътнически превози намаляват


Клиентите на компаниите за пътнически превози продължават да намаляват. Предварителните неизгладени данни на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2013 г. потвърждават тенденцията, която се проявява през цялата 2013 г.

Между октомври и декември железниците и автобусните компании са превозили 114.742 млн. души, което е най-малкият брой спрямо предходните три тримесечия и с 5.5% под постигнатото в края на 2012 г. 

Железниците са превозили с 211.6...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване