ЕП гласува за животоспасяващата система eCall за автомобилите

Устройства за спешно повикване, които автоматично ще предупреждават спасителните служби за автомобилни катастрофи, ще трябва да се монтират на всички нови модели леки и лекотоварни превозни средства след октомври 2015 г., заявиха депутатите в сряда при гласуването на законодателството за въвеждане на системата eCall.

Руснакът Кузюткин сменя италианеца Абонданца

Марчело Абонданца вече не е треньор на националките по волейбол - сменя го руснакът Владимир Кузюткин.
Федерацията и италианецът подписаха вчера по електронната поща анекс за прекратяване на договора по взаимно съгласие.
Кузюткин е на 67 години, бил е световен шампион с женския отбор на Русия през 2010 г. Работил е в няколко руски отбора, по-голе Марчело Абонданца вече не е треньор на националките по волейбол - сменя го руснакът Владимир Кузюткин. Федерацията и италианецът подписаха вчера по електронната поща анекс за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Кузюткин е на 67 години, бил е световен шампион с женския отбор на Русия през 2010 г. Работил е в няколко руски отбора, по-голе

Полицията издирва 18-годишна столичанка

Полицията издирва 18-годишната Даниела Гайдарова, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Родителите й потърсили помощ в столичното Трето РУП, когато на 21 февруари т.г. дъщеря им не се прибрала вкъщи.

Даниела е висока около 170 см, слаба, с овално леко мургаво лице, черни очи, тънки устни и правилен нос, с дълга до средата на гърба черна коса. Полицията издирва 18-годишната Даниела Гайдарова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Родителите й потърсили помощ в столичното Трето РУП, когато на 21 февруари т.г. дъщеря им не се прибрала вкъщи. Даниела е висока около 170 см, слаба, с овално леко мургаво лице, черни очи, тънки устни и правилен нос, с дълга до средата на гърба черна коса.

"Лацио" се опря на историята

"Лацио" се опира на историята и се стяга за тежка вечер в София. 
Италианците имат да заличават пасив от 0:1 срещу "Лудогорец" в реванша за Лига Европа. Мачът е днес от 20 ч на стадион "Васил Левски".

Но в римския вестник "Република" го удариха на спомени. "България? Там "Лацио" има късмет - пише изданието. - През 1993 г. бе победен "Локомотив" "Лацио" се опира на историята и се стяга за тежка вечер в София. Италианците имат да заличават пасив от 0:1 срещу "Лудогорец" в реванша за Лига Европа. Мачът е днес от 20 ч на стадион "Васил Левски". Но в римския вестник "Република" го удариха на спомени. "България? Там "Лацио" има късмет - пише изданието. - През 1993 г. бе победен "Локомотив"

Съдът забрани на Сам Уортингтън да се доближава до Ли Шанг

/КРОСС/ Австралийският актьор Сам Уортингтън, който бе арестуван на 23 февруари в Ню Йорк за сбиване с фотограф, днес се яви пред съда. Заседанието продължи само няколко минути . Според местните медии, на звездата от "Аватар" е забранено в продължение на шест месеца да се приближава до фотографа Ли Шанг. Съдията позволи на 37-годишният Уортингтън да не присъства на следващото заседание, насрочено за 8 май, защото по това време той ще бъде зает със снимки извън САЩ. Припомняме, че актьорът бе арестуван в Ню Йорк, след като посегна на фотограф. Докато звездата се разхождала с приятелката си, се натъкнали на Шанг, който ритнал младата жена по пищяла. Сам Уортингтън реагирал мигновено, като ударил папарака в лицето. Актьорът е задържан и по-късно освободен под гаранция. Повдигнато му е обвинение в нападение.    

Още 50 000 подписа са нужни за референдума за изборите, изчислиха организаторите


Можеше да се очаква, че Комисията по правни въпроси и в последствие Народното събрание ще отклонят предложението на президента за национален референдум. Но именно заради това организирахме подписка, за да може, ако прехвърлим границата от 500 хил. подписа, да превърнем предложението на президента в задължително. Тоест Народното събрание ще бъде принудено на насрочи искания референдум. Надявам се, че ще успеем да постигнем този ефект, каза днес професорът по конституционно право и председател на...

Полицията издирва 18-годишно момиче

Полицията издирва 18-годишната Даниела Гайдарова, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Родителите й потърсили помощ в столичното Трето РУП, когато на 21 февруари т.г. дъщеря им не се прибрала вкъщи.

Даниела е висока около 170 см, слаба, с овално леко мургаво лице, черни очи, тънки устни и правилен нос, с дълга до средата на гърба черна коса. Полицията издирва 18-годишната Даниела Гайдарова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Родителите й потърсили помощ в столичното Трето РУП, когато на 21 февруари т.г. дъщеря им не се прибрала вкъщи. Даниела е висока около 170 см, слаба, с овално леко мургаво лице, черни очи, тънки устни и правилен нос, с дълга до средата на гърба черна коса.

Сами избираме как да ни отчитат парното

София /КРОСС/ Абонатите на топлофикациите сами ще избират как да се отчита потребеното от тях парно и как да се формира сметката им. Това ще стане, ако бъдат приети част от предложенията на Асоциацията на топлофикационните дружества за промени в Закона за енергетиката, стана ясно от думите на нейния председател Илия Николаев. Топлофикациите ще настояват в предстоящите промени да бъде даден максимално голям избор на абонатите за начина на отчитане на парното. Вариантите ще бъдат с топломери със и без радиоотчитане, с месечно или годишно отчитане, ще има възможност и клиентите сами да отчитат всеки месец показанията на разпределителите по радиаторите и да ги предават на топлинния си счетоводител, обясни Николаев. Той допълни, че сред предложенията на топлофикациите дори са включени вариантите блокът да си избира да плаща сметки според квадратура и кубатура на жилищата в него. За бъдещите промени в закона ще бъдат разгледани всички предложения, каза председателят на парламентарната Комисия по енергетика Рамадан Аталай. Той, заедно с депутати, граждани, експерти и журналисти направи обиколка в ТЕЦ "София" и абонатни станции, за да се види целият път на топлинната енергия.    

Роенето и разклатената колиба на ГЕРБ

Спомняте ли си как преди време Бойко Борисов се обиди на журналистите, че непрекъснато пишели как е прочел една-единствена книга в детството си - „Винету”, а пък той бил доктор на науките. Явно лидерът на ГЕРБ е прав, защото излиза, че е запознат и с някои мъдри мисли на Мечо Пух.

Варненка е №1 на шах

Варненската състезателка по шах Ани Крумова стана първа на държавното първенство до 20 г., което се проведе в столицата ни. Домакин на проявата бе НСА. Крумова е състезателка на варненския ВШК „Г. Даскалов“, въпреки че учи социология в София.

ТЕЦ - по-желан работодател от митниците

Държавната ТЕЦ “Марица-изток 2” удари в земята митниците като най-желано място за работа. За всяка от общо 29 свободни позиции в централата в момента се състезават по 88 души на конкурсен принцип, научи “Труд”. За сравнение през 2013 г. за всеки свободен митничарски щат са се състезавали по 15 души, или близо 6 пъти по-малко. Според статистиката на Държавната ТЕЦ “Марица-изток 2” удари в земята митниците като най-желано място за работа. За всяка от общо 29 свободни позиции в централата в момента се състезават по 88 души на конкурсен принцип, научи “Труд”. За сравнение през 2013 г. за всеки свободен митничарски щат са се състезавали по 15 души, или близо 6 пъти по-малко. Според статистиката на

Елен Колева: Обичам Александър!

Актрисата Елен Колева, която близките наричат Льони, сподели в свое интервю, че вече е спряла да обръща внимание на писанията и атаките срещу нея.

Разследват банков служител, източвал сметки на мъртъвци

Бургас /КРОСС/ Служител на Първа инвестиционна банка в Бургас се разследва за кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини. От тези сметки по-късно парите са превеждани на лични сметки на Ивелин Стоев и така той е можел свободно да се разпорежда с тях. По тази схема са опразнени влоговете на над 10 покойници, като са откраднати общо 150 хиляди лева, 20 хиляди щатски долара и 15 хиляди евро. Ивелин Стоев се разследва за неспазване на вътрешните правила на банката и присвояване на пари в особено големи размери, узна Флагман.бг от източници, свързани с разследването.По супер скандалния случай е заведено дело № 14859 от 14 ноември 2013 година в Районна прокуратура - Бургас при прокурор Георги Попдобрев, а преписката е изпратена в Икономическа полиция - Бургас. Разследвавето се води по чл.202 и чл.205, ал.2 от Наказателни кодекс за длъжностно присвояване и предвижда лишаване от свобода от три до петнадесет години, ако откраднатото е в големи размери. Ако присвоените пари, вещи или ценности бъдат внесени или заместени до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, наказанието може да се намали.Според срока, предвиден в закона, проверката по случая е трябвало да приключи още на 19 декември миналата година

Банкер си прехвърлял пари от мъртви души

Служител на Първа инвестиционна банка в Бургас се разследва за кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава „Флагман“.

Мутафова: Театърът за мен е всичко

Шумен /КРОСС/ Театърът за мен е всичко, там е истината, там се раждат нещата, там усещаш дъха на публиката. Това заяви Стоянка Мутафова в Шумен. След прекарано кратко боледуване голямата българска актриса се завърна на сцената, като за пореден път представи в града хитовия спектакъл „Госпожа Стихийно Бедствие".„Импровизацията не е само да смениш думите, а вътрешна импровизация правя много често, просто променям моментите, не знам харесва се на публиката и има успех", коментира тя успеха на „Госпожа Стихийно Бедствие".След края на представление актрисата разказа, че обича да си почива докато слуша детски приказки. споделя, че си почива с детски приказки, като сред любимите й са тези на Ханс Кристиян Андерсен. „Сега заспивам с детски приказки, ама подбирам хубави детски приказки, които всъщност преоткривам и виждам колко философия и колко истина и колко красота има в тях и започнах да ги ценя и да ги обичам много", разказва Стоянка Мутафова.След дълги години на сцената тя твърди, че професията й е трудна и отговорна. „В нашата професия не се иска толкова много труд, колкото талант и находчивост, да ти дойде на време в главата, какво да правиш, не ти ли дойде, колкото и да повтаряш едно и също нищо не става и понеже аз съм малко мързелива ми е добре дошла тази професия", казва с усмивка голямата актриса

Янукович можело и да е в България

България е една от възможните посоки за бягство на бившия украински президент. Това твърди британският в. “Дейли телеграф” под заглавие “Къде, за бога, е Виктор Янукович”.
Според изданието до България той би могъл да стигне лесно през Черно море. Но имайки предвид, че българският президент Росен Плевнелиев нарече свалянето му “демократична България е една от възможните посоки за бягство на бившия украински президент. Това твърди британският в. “Дейли телеграф” под заглавие “Къде, за бога, е Виктор Янукович”. Според изданието до България той би могъл да стигне лесно през Черно море. Но имайки предвид, че българският президент Росен Плевнелиев нарече свалянето му “демократична

За Мая Манолова ветото на президента за изборния кодекс е неоснователно


Още преди президентът Росен Плевнелиев да обяви мотивите си, с които налага вето на изборния кодекс зам-председателят на Народното събрание и председател на Временната комисия за изработване на проекта за документа Мая Манолово обяви решението за неоснователно. Пред БНТ Манолова каза, че няма отстъпление за електронното гласуване, а са били взети под внимание констатации на Конституционния съд от 2011 година.

По думите и тогава висшите магистрати са постановили, че то не гарантира...

Треньорът на Лацио: Сега познаваме Лудогорец по-добре

/КРОСС/ Треньорът на Лацио Едуардо Рея заяви, че отборът му трябва да покаже по-добър футбол, за да надиграе българския шампион Лудогорец в срещата-реванш от 1/16- финалите на Лига Европа. Първата среща в Рим завърши с минимална преднина за тима от Разград. „Ние знаем колко е добър нашият опонент , така че трябва да покажем най-доброто от себе си, за да преминем в следващия кръг", каза Рея, цитиран от Football Italia. „На първо място е нужно да вдигнем темпото. Основният принцип си остава същият - да наложим своя стил на игра. Сега познаваме Лудогорец много по-добре, отколкото преди седмица. Ние разбираме и силните, и слабите си страни", каза още наставникът.

Нова кръв в Украйна

Най-малко един човек загина при нови сблъсъци в Украйна, предаде РИА Новости. Днес в столицата на автономната република Симферопол започнаха безредици. Два митинга имаше днес пред парламента на Крим. Местните татари, които подкрепят новата власт в Киев, викаха "Аллах акбар" и "Крим не е Русия".

Невероятн Реал унищожи Шалке

Мадридчани разгромиха германците като гости с 6:1

    


Разследват банков служител, източвал сметки на мъртъвци

Разследват служител на банка в Бургас заради кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава „Флагман“. Разследват служител на банка в Бургас заради кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава „Флагман“.

ООН с денонощен мониторинг на ситуацията в Крим

От сряда нататък Киев ще информира постоянно офиса на Генералния секретар на ООН за развитието на ситуацията в Автономната република Крим, която е в състава на Украйна. Това съобщи Интерфакс, като се позова на изказване на ръководителя на украинската Служба за сигурност Валентин Наливайченко.

Граждани и журналисти по пътя на парното

В организирана от парламента обиколка на площадката на "ТЕЦ София" на членовете на комисията по енергетика, представителите на медиите, както и на обществени организации и граждани бе даден достъп до строго охранявания команден център на централата

Манолова: Решението на президента е неоснователно

София /КРОСС/ Считам за неоснователни критиките на президента Росен Плевнелиев по повод решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс. Това заяви пред БНТ Мая Манолова, зам.-председател на НС и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс. По думите и в текста на изпратеното прессъобщение, в частта за електронното гласуване и по-конкретно за това, че то е премахнато и като експериментална форма, Манолова подчерта позицията на Конституционния съд. "Според решението на този съд от 2011 г., електронното гласуване не гарантира тайната на вота. Ако се бе въвел модела на ГЕРБ, то това би означавало, че би се въвел един противоконституционен текст. Този тип гласуване бе въведено като експериментално и бе обявено за противоконституционно с категорични мотиви на КС. Указанието на съда в този случай бе "липсва защита на вота", подчерта Мая Манолова. Тя посочи, че няма отстъпление за електронното гласуване, а са били взети под внимание констатациите на Конституционния съд. По отношение на въпроса с избирателните списъци, председателят на Комисия подчерта, че активната регистрация е срещнала много сериозни възражения от страна на експертите. "Имам предвид възраженията от Вененцианската комисия, както и от страна на редица експерти по изборно законодателство, а също и от парламентарно представени партии

Министър Чобанов: В няколко банки са държавните пари

“Няма финансова институция , която към края на 2013 г. да държи над 18% от парите на държавни предприятия”. Това заяви вчера след заседанието на кабинета финансовият министър Петър Чобанов. 
“Първата банка в списъка е със 17%, втората - с 16, третата с 10%”, каза Чобанов. “Най-голямата експозиция на дружествата в енергетиката към една банка “Няма финансова институция , която към края на 2013 г. да държи над 18% от парите на държавни предприятия”. Това заяви вчера след заседанието на кабинета финансовият министър Петър Чобанов. “Първата банка в списъка е със 17%, втората - с 16, третата с 10%”, каза Чобанов. “Най-голямата експозиция на дружествата в енергетиката към една банка

Мая Манолова иска мотиви за ветото върху Изборния кодекс

"Надявам се той сериозно да се е аргументирал, да има основателни мотиви да върне някои от текстовете на Изборния кодекс", това заяви депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова по повод наложеното президентско вето върху Изборния кодекс в ефира на БНТ.

Майка и син бедстват във фургон

Грудка Тонева и синът  Иван живеят в потресаваща мизерия в стар фургон в край димитровградското село Странско. Жилището им е осигурено от кмета на селото Филю Стоев през 2008 г., но оттогава в него няма нито ток, нито вода.
Топлят се на печка с дърва и въглища, а синът ходи да налива вода от селската чешма в центъра. Баня и тоалетна няма. Прозорци Грудка Тонева и синът Иван живеят в потресаваща мизерия в стар фургон в край димитровградското село Странско. Жилището им е осигурено от кмета на селото Филю Стоев през 2008 г., но оттогава в него няма нито ток, нито вода. Топлят се на печка с дърва и въглища, а синът ходи да налива вода от селската чешма в центъра. Баня и тоалетна няма. Прозорци

Съдът пак не пусна Харизанов

/КРОСС/ Бившият шеф в "Напоителни системи" Георги Харизанов безуспешно опита вчера да излезе от ареста. Софийският районен съд отказа да го пусне, защото можел да укрие.Харизанов е зад решетките от декември м.г., когато таен свидетел разказа, че го чул в столично заведение да споделя на преподавателя от Софийския университет Димитър Найденов-Джими, че "ще се потапя при негрите". Говорил и за студентските протести.Адвокатът му Григор Вълков заяви, че в разпита си Джими е отрекъл такъв разговор да е провеждан. Нещо повече - адвокатка, която прочела във вестниците за показния арест на Харизанов през декември, се свързала с адвоката и му разказала, че стояла на съседната маса и не чула нищо за протести и негри. Юристката е разпитана като свидетел.Въпреки това съдия Веселка Йорданова остави Харизанов в ареста. Тя обяви, че Джими не е надежден, понеже бил приятел на Харизанов, а адвокатката говорила противоречво. Тя уточни и че има доказателства, че Харизанов е виновен за неизгодна сделка със скрап, съобщи "Труд". Снимка: Булфото, всички права запазени

Разследват банкер, източвал сметки на мъртъвци

Разследват служител на банка в Бургас заради кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава „Флагман“. Разследват служител на банка в Бургас заради кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава „Флагман“.

Строим ударно магистралата София - Ниш

До края годината започва строителството на магистралата до Сърбия. Трасето ще е с дължина 32 км, а за строителството му по предварителни оценки ще са необходими около 70 млн. евро. Част от средствата ще бъдат дадени по новата оперативна програма „Транспорт”, а друга част - от новия финансов инструмент „Кънектинг Юръп Фасилити” („Свързана Европа”).

"Борусия" с рекорд - 2 гола за 75 сек, Хълк мисли, че играл срещу "Байерн"

"Борусия" (Дортмунд) спечели и третото си гостуване в Русия, като постави рекорд за най-кратко време между два гола в Шампионската лига. В Санкт Петербург срещу "Зенит" германският тим поведе с 2:0 още до 5-ата мин, като попаденията на Мхитарян и Ройс паднаха в рамките на 75 сек. "Борусия" спечели първия 1/8-финал с 4:2 и спокойно очаква

Мая Манолова: Решението на президента да върне Изборния кодекс е неоснователно

Считам за неоснователни критиките на президента Росен Плевнелиев по повод решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс. Това каза Мая Манолова, зам.-председател на Народното събрание и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС, в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП. Считам за неоснователни критиките на президента Росен Плевнелиев по повод решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс. Това каза Мая Манолова, зам.-председател на Народното събрание и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС, в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В Йордания пристигна партида пакистанско оръжие за сирийските бунтовници

/КРОСС/ В йорданското пристанище Акаба е пристигнала партида оръжие от Пакистан, предназначено за сирийската опозиция, съобщава агенция „Сурия Ал Ен". По нейни данни военна машина (около 70 тона) е пристигнала на борда на кораб, плаващ под флага на страна от латиноамериканска страна. По-рано агенцията публикува информация за намерението на Саудитска Арабия да закупи преносими зенитно-ракетни комплекси и противотанкови системи пакистанско производство. Въоръжението е предназначено за опозицията , която се готви да атакува Дамаск на южния фронт.Според западните и арабските спонсори на Националната коалиция на опозиционните и революционни сили новите модели оръжия ще помагат на бунтовниците да промени ситуацията на фронта в своя полза, което ще принуди правителството на Башар ал Асад да направи значителни отстъпки по междусирийските преговори в Женева.

Турският президент обнародва още един противоречив закон

Става въпрос за Закона за Висшия съвет на съдиите и прокурорите. Депутатите пък одобриха промени в закона, засилващ контрола върху интернет

Манолова: Неоснователно е решението на президента да върне Изборния кодекс

Считам за неоснователни критиките на президента Росен Плевнелиев по повод решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс. Това каза Мая Манолова, зам.-председател на Народното събрание и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС, в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП. Считам за неоснователни критиките на президента Росен Плевнелиев по повод решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс. Това каза Мая Манолова, зам.-председател на Народното събрание и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС, в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Специалист: Запазва се тенденцията във Варненската токсикология да се приемат пациенти, употребили марихуана

Запазва се относително постоянна тенденция на приетите пациенти във варненската токсикология след употреба на марихуана и амфетамини. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна доц. д-р Петко Маринов, от клиниката по Токсикология към Военноморска болница.

Русия планира разширение на военното си присъствие в няколко района по света

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Руската федерация планира да разшири руското военно присъствие в редица региони по света, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу. „Работим със Сейшелските острови, със Сингапур, Никарагуа и Венецуела. Предвиждаме и допълнителни преговори през тази година", уточнява той, цитиран от ИТАР-ТАСС. Министърът отбелязва, че във връзка с активните полети на руската авиация с широк обхват на действие, са неоходими бази за презаредане на гориво или в района на еватора, или на други места. „Приближаваме се до резултата от водените преговори", отбелязва той. Министърът напомня, че през 2013 г. звено от руски изтребители започна да дежури на едно от белоруските летища. През тази година там ще бъде базиран полк", казва той. РФ има военни бази в девет страни - Абхазия, Азербайджан, Белорус, Казахстан, Киргизия, Сирия, Таджикистан, Украйна и Южна Осетия.

Кадиров: Чечения е готова да помогне на Крим

/КРОСС/ Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви готовността си да се притече на помощ на хората в Крим. Припомняме, че на полуострова избухнаха бунтове след смяната на властта в Украйна."Ние сме сериозно загрижени за положението в Украйна. Получаваме информация, че сънародниците ни, които живеят там, имат сериозни проблеми с опазването на бизнеса и личната си сигурност. Ние никога не сме претендирали за чуждото, но защитаваме своето", написа Кадирев в Instagram. Според ръководителя на Чечения превратът в Украйна е станал „по плановете на Запада". "Властта бе завзета от бандити и терористи. Честно изпълняващите задълженията си сътрудници на „Беркут" бяха поставени на колене. В Крим се опитват да разиграят татарската карта. Ние с украинците сме братски народи и ние не можем да наблюдаваме мълчаливо трагедията на този народ", каза Кадиров, добавяйки, че "ако е необходимо, ние ще се притечем на помощ и ще помогнем на унижените и оскърбените от западните терористи да се вдигнат на крака", пише президентът.

Евромайданът издигна Яценюк за премиер на Украйна

Евромайданът предложи Арсений Яценюк за поста премиер на Украйна, предаде УНИАН.

Обещават на лекарите свободен достъп до специализация

"Имаме идея за пълна либерализация на специализациите по медицина - отпадат конкурсните изпити, категориите специализиращи и вероятно таксите за обучение". Това съобщи зам. здравният министър проф. Чавдар Славов за "24 часа".

Малките и фамилни производители искат спешни действия за премахване на административната тежест

Да се премахне административната тежест за малките и семейни фирми. За това призовават от Съюза на малките и фамилни производители /СМФП/ в отворено писмо до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. Те настояват за спешни действа за създаването на работеща администрация, която да е в услуга на малкия бизнес, а не да пречи на работата му.

S&P 500 отново докосна, но не успя да подобри рекорда си

Основните индекси на борсите отвъд Океана завършиха с незначителни повишения накъсаната сесия

    


S&P 500 отново докосна, но не успя да подобри рекорда на стойността си

Основните индекси на борсите отвъд Океана завършиха с незначителни повишения накъсаната сесия

    


Рут Колева с нова тръпка?

Рут Колева има ново гадже, гърми последната клюка. Единственото сигурно в цялата работа е, че новият не е англичанин, а българин.

Арсений Яценюк бе предложен за премиер на Украйна

Яценюк е председател на партията на Юлия Тимошенко - "Баткившчина"(Отечество). Предложеният състав на новото правителство трябва да бъде одобрен утре от парламента.

Депутатите-отцепници разочароваха съгражданите си

София /КРОСС/ Гласоподавателите определиха промяната във възгледите на народните представители като предателство. В родния на край на напусналия ГЕРБ Светлин Танчев хората по-скоро не го познават. За него пред Нова телевизия разказва бившият му класен ръководител Лъчезар Николов. Споменава го с добро и казва, че е направил немалко за родния си Костенец.„Подкрепя различни инициативи в града. Тази промяна знам, че е за нещо по-добро и донякъде го оправдавам. Чак за предателство не ми се струва, но поражда някои съмнения в хората", кзава Николов.Румен Йончев влиза в парламента от групата на „Коалиция за България" с гласовете на хората в Монтана и региона. Днес близо девет месеца след изборите, местните са разочаровани от напускането му на групата и това е една от основните теми за разговор на главната улица в село Долно Церовене. Единственият правилен ход според тях е отцепилите се депутати да напуснат парламента.

Проевропейски настроеният Арсений Яценюк е предложен за премиер на Украйна


Съветът на общоукраинското обединение "Майдан", в който влизат политическите лидери на протестиращите, на гражданското общество и на радикални групи, предложи тази вечер проевропееца Арсений Яценюк за премиер на Украйна, съобщи Франс прес. Яценюк е председател на партията "Баткившчина".

За министър по въпросите на евроинтеграцията бе предложен бившият външен министър Борис Тарасюк, за министър на външните работи Андрий Дешчица, за министър на вътрешните работи Арсен Аваков, за...

Втори фалстарт на делото "САПАРД"

Фалстарт беляза и втория опит за начало на делото за източването на 13 млн. лв. от програма САПАРД в спецсъда. Този път причината за провала беше, че две от подсъдимите - Анна Хаджииванова и Лазарина Георгиева, са получили преди по-малко от седмица обвинителния акт и не са имали време да се запознаят със съдържанието му.
Процесът трябваше да... Фалстарт беляза и втория опит за начало на делото за източването на 13 млн. лв. от програма САПАРД в спецсъда. Този път причината за провала беше, че две от подсъдимите - Анна Хаджииванова и Лазарина Георгиева, са получили преди по-малко от седмица обвинителния акт и не са имали време да се запознаят със съдържанието му. Процесът трябваше да...

Григорови купуват сайта Webcafe

/КРОСС/ От началото на януари собственик на сайта Webcafe е журналистът Асен Григоров, а управител на дружеството „Уебкафе БГ", в което влиза и Sportcafe.bg, е съпругата му Сибина Григорова, съобщава "Капитал Daily" в утрешния си брой. Двамата журналисти водят съботното предаване по БНТ „Животът и други неща". От Търговския регистър се вижда, че дружеството е придобито за 150 хил. лв. от досегашния му собственик и негов създател е журналистът Стоян Георгиев. Според новите собственици още е рано да коментират как ще се развива сайтът. Не коментираха и защо са решили да инвестират именно в този проект. Резултатите на Gemius (агенцията, която мери броя посетители на уебсайтовете) през януари т. г. показват, че Webcafe.bg е на 93-то място по посещаемост и има 134 хил. реални потребители.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване