Сирийски бежанци учат висше у нас

Първите бежанци студенти вече се записаха да учат висше образование у нас. Четиримата сирийци са възпитаници на Нов български университет в специалност „Политически науки” на английски език. Това съобщи вчера ректорът на висшето училище доц. д-р Пламен Бочков.

Спипаха крадци, искали да отвлекат семейство за откуп (обзор)

Пловдивската полиция пресече опит за отвличане на семейството на известния бизнесмен Атанас Червенков по прякор Райфъла.
Съпругата му Ева и близнаците им - момче и момиче на 11 г., били под угрозата да бъдат похитени на улицата пред фамилното жилище. Бандитите възнамерявали да поискат 750 000 лв. откуп, съобщиха от окръжната прокуратура...
Сам Пловдивската полиция пресече опит за отвличане на семейството на известния бизнесмен Атанас Червенков по прякор Райфъла. Съпругата му Ева и близнаците им - момче и момиче на 11 г., били под угрозата да бъдат похитени на улицата пред фамилното жилище. Бандитите възнамерявали да поискат 750 000 лв. откуп, съобщиха от окръжната прокуратура... Сам

За лагерите в Северна Корея от първо лице

Ахн Мьон-чхол, беглец от Северна Корея, е един от свидетелите, разпитани от Разследващата комисия на ООН преди публикуването на доклада за престъпленията на режима в КНДР

Парламентът прегласува върнатия от президента на Закон за лекарствените продукти


Депутатите прегласуваха наново Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет от Народното събрание на 16 януари 2014 г., на който президентът наложи вето на 29 януари. Днес текстовете бяха повторно приети със 130 гласа "за" и 55 против. Никой от присъствалите в залата депутати не се въздържа.

Законът въвежда рестриктивен режим по отношение на износа на лекарствени продукти, включително в Европейския съюз, гласяха мотивите на...

Учителка счупи ръка на отличник с дръжка на метла

Учителката от ОУ „Христо Ботев” в Динево Виолета Николова Панайотова бе освободена от работа, след като наби с тояга петокласник и тежко рани дясната му ръка. Ученикът Огнян Мишев е гипсиран от китката до рамото. Родителите Янко и Христина пък се заканиха да съдят до дупка педагожката и пуснаха жалби до полиция, прокуратура и инспектората.

Майданът номинира Яценюк за премиер

/КРОСС/ Председателят на партия "Отечество" Арсений Яценюк е номиниран за министър-председател на Украйна, съобщи агенция УНИАН. Кандидатурата му бе издигната от съвета на общоукраинското обединение "Майдан", в който влизат политическите лидери на протестиращите, на гражданското общество и на радикални групи. Номинация на Яценюк бе обявена пред десетки хиляди души на площад "Независимост" в Киев и бе посрещната с аплодисменти от събралото се множество. За министър по въпросите на евроинтеграцията бе предложен бившият външен министър Борис Тарасюк, за министър на външните работи Андрий Дешчица, за министър на вътрешните работи Арсен Аваков, за министър на финансите Олександър Шлапак, за министър на правосъдието Павло Петренко.

Варненци връщат към живот старинни радиа

Двама приятели от Варна се захванали със задачата да върнат към живот над 900 старинни радиоапарата, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската ни столица. Преди около половин година общото хоби и любовта към старите сандъци обединява Емил Найденов, чийто баща е основател на радиоклуба във Варна още от преди 9 септември и Орлин Станев, електротехник по професия и образование, а преди време работил в телевизионни сервизи.

Областният управител на Монтана е сменен, заради симпатии му към АБВ

Правителството освободи Анатолий Младенов като областен управител на Монтана и назначи на длъжността Николай Пенчев. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За днешното решение на кабинета не са посочени причини. Анатолий Младенов обаче открито подкрепи формацията на предишния президент Георги Първанов АБВ, заради което попадна сред 13-те социалисти, от които Националният съвет на БСП свали политическото доверие.

Новоназначеният областен управител е по...

Разтурват лагера в Телиш

Палатки, химически тоалетни и друго оборудване, предназначено за неосъществения бежански лагер в червенобрежкото село Телиш, бяха изнесени в сряда малко преди 14 ч от машини и техника на Гражданска защита. Правителството имаше намерение да направи база за бежанци в бившето ракетно поделение до селото. Заради яростното несъгласие на местните хора Палатки, химически тоалетни и друго оборудване, предназначено за неосъществения бежански лагер в червенобрежкото село Телиш, бяха изнесени в сряда малко преди 14 ч от машини и техника на Гражданска защита. Правителството имаше намерение да направи база за бежанци в бившето ракетно поделение до селото. Заради яростното несъгласие на местните хора

В Крим - бой и експлозии, Русия хвърля бойци до границата

Крим се възпламени от сблъсъци между поддръжници на новите управляващи и техни противници, които искат преминаването на автономната република към Русия и отхвърляне на новата украинска власт. Вчера те  се сбиха пред парламента в Симферопол, а един човек почина от сърдечен удар. По време на размириците, в които са участвали около 7000 души Крим се възпламени от сблъсъци между поддръжници на новите управляващи и техни противници, които искат преминаването на автономната република към Русия и отхвърляне на новата украинска власт. Вчера те се сбиха пред парламента в Симферопол, а един човек почина от сърдечен удар. По време на размириците, в които са участвали около 7000 души

От блоговете: Приказка за вълшебния пиар


Препубликуваме текста от блога на Константин Павлов - Комитата

Един ден политикът Б. си седял в един бар, когато към него се приближила невероятно красива жена. – Свободно ли е?

Политикът Б. се огледал дали няма някой познат в бара, който може да го види и особено дали няма някоя приятелка на жена му.

– Моля, – посочил към свободния стол на масата.

Жената седнала и се обърнала към бара, за да поръча нещо, а дългите и руси къдрици се плъзнали като...

Китарата на Пако замлъкна

Завинаги замлъкна китарата на великия Пако де Лусия. На 66 маестрото на фламенкото е бил покосен от инфаркт днес сутринта, докато играел с децата си на плажа в мексиканския курорт Канкун. "Кончината му е непоправима загуба за света на културата и за Андалусия. Ще му отдадем почит с двудневен траур", заяви Хосе Игнасио Ландалусе, кмет на родния му град Алхесирас в Южна Испания.

 

Франсиско Санчес Гомес, както е истинското име на изключителния изпълнител и композитор, през последните години живееше и в Испания, и в Мексико. Пако бе признат за един от най-влиятелните испански музиканти. Майсторът на шестте струни няма много записи (само 30 албума), но безбройните му изпълнения на живо са запечатани в спомените на неговата публика по целия свят. Смесваше по уникален начин фламенкото - традиционната циганска музика от Южна Испания, с джаз, поп, салса и боса нова.

 


Роденият в цигански квартал потомствен китарист от малък е предан на музиката. В семейството всички свирят и го обучават: бащата Антонио, вуйчото, по-големият брат Рамон. Малкият Пако (галеното от Франциско, а псевдонимът Де Лусия идва от името на майката, португалката Лусия Гомес) се оформя като дете чудо. На 11 окончателно изоставя училището, за да се посвети на своето изкуство. Когато е на 15, семейството се мести в Мадрид и скоро момчето с друг от братята си, Пепе, заминава на първо турне за САЩ. През 1967 г. излиза първият му самостоятелен албум - La fabulosa guitarra de Paco de Lucia. В Мадрид се запознава с китариста Рикардо Модрего, с когото записва няколко албума. Голямо влияние му оказва и срещата с Камарон де ла Исла, друг новатор във фламенкото, с когото Пако прави 10 плочи.

 


Десет години по-късно Де Лусия вече има световна популярност. Той концертира в "Театро Реал" в Мадрид, където до този момент не се е представял нито един фламенко китарист. Някъде по това време се жени за Касилда Варела. Започва да работи с известни джаз и фюжън музиканти, които ангажират таланта и фантазията му с нови жанрове. Между тях са Ал ди Меола, Джон Маклафлин, Лари Кориел, Чък Къриа. Албумът Friday night in San Francisco (1981), записан с Ди Меола е продаден в над 1 млн. копия, което е немислим обем до онзи момент за изпълнител на фламенко. Де Лусия се връща към класическото фламенко с революционния диск Solo quiero caminar. Записва го с няколко първокласни музиканти, сред които и брат му Пепе. През втората половина на 90-те испанецът отново се събира с Маклафлин и Ди Меола, като тримата правят грандиозно турне след излизането на албума The Guitar Trio. С тях е идвал и в България. През 1998 г. пуска диска си Luzia, посветен на починалата му майка, където за пръв път освен виртуозната му китара, публиката чува и гласа му. Последният му албум, "Хубави нещица", е от 2004-а.

 


Прочутият колеж "Бъркли" в Бостън през 2010-а го прави свой доктор хонорис кауза заради изключителния му принос към световната музика. Испанската социалистическа партия, на която китаристът бе убеден член, определи смъртта му като "огромна загуба за Андалусия, за Испания и за човечеството".

Търсят защо са надути сметките за парно

Серия от експерименти в абонатните станции ще доказват къде се губи топлото по тръбите и отчитат ли вярно топломерите в столицата. Депутатите от енергийната комисия в парламента заедно с граждански сдружения вчера инспектираха абонатна станция на „Топлофикация София” на ул. „Съборна”. По време на посещението се разигра лют спор къде трябва да стои топломерът в абонатната станция.

Стиг Ларшон разследвал убийството на шведски премиер

Шведският писател, журналист и общественик Стиг Ларшон (1954 - 2004 г.) е правил собствено разследване на извършеното през 1986 г. убийство на министър-председателя на Швеция Улоф Палме и е събрал информация, която е залегнала в основата на версията за "южноафриканската следа".

Това пише "Ди Пресе", като се позовава на публикация във в. "Свенска дагбладет".

Шведският вестник съобщава кой е човекът, когото Ларшон е подозирал в извършване на престъплението, пише "Ди пресе", но не посочва името.

В статията само е казано, че предполагаемият убиец на Улоф Палме е "централна фигура в средите на десните радикали на Швеция" и сега е на 73 години.

Когато е извършено убийството на Палме, той е бил "шведски войник, който може би е бил замесен в непрозрачни оръжейни сделки между Швеция и РЮА".

Ларшон оставя около 15 кутии с документи по делото Палме.

Убийството на министър-председателя на Швеция и досега не е разкрито.

Стиг Ларшон е автор на романите от криминалната поредица "Милениум", които са публикувани след неговата смърт. През по-голямата част от живота си живее в Стокхолм. Работи като журналист и независим разследващ на крайнодесния екстремизъм.


Полицията издирва 18-годишната Даниела

Полицията издирва 18-годишната Даниела Гайдарова, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Германия иска парите, които България не усвои

Шестстотин милиона евро - толкова са неусвоените от Румъния и България средства от европейския социален фонд. Те са предвидени за интеграцията на ромите, чието положение в двете балкански държави продължава да е катастрофално. Там ромите живеят в селища, напомнящи на гета; дискриминирани са по отношение на достъпа до образование, а ако въобще намерят някаква работа, то тя задължително е непривлекателна и ниско платена, пише "Тагесцайтунг".

Изданието цитира министъра на интеграцията на провинция Северен Рейн-Вестфалия Гунтрам Шнайдер, който казва, че виновни за това положение са "жалките административни структури" в Румъния и България.

На този фон правителството на Северен Рейн-Вестфалия е решило да се "пребори" за тези пари, като убеди Брюксел да ги пренасочи към Германия.

Шнайдер твърди, че много германски общини са тежко засегнати от наплива на български и румънски имигранти и отчаяно се нуждаят от тези средства.

"Това е напълно възможно, стига само да го поискаме", казва той пред журналисти в Дюселдорф. Според Шнайдер обаче България и Румъния трябва да получат още един шанс. Той предлага в двете страни да бъдат изпратени експертни групи, например от Германия или Франция, които да помогнат на местните власти да подобрят работата си. "Ако обаче след това все още има неусвоени средства, да речем заради корупция, то тогава тези средства трябва да бъдат предоставени на страните, които са засегнати от проблема с миграцията", твърди министърът на интеграцията на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Шнайдер уверява, че това искане се подкрепя и от Долна Саксония, Райнланд-Пфалц, Хамбург, Бремен и Берлин. В Брюксел обаче то не е особено популярно - по време на посещение в Северен Рейн-Вестфалия еврокомисарят за социалната политика Ласло Андор се въздържа от обещания в тази посока.

"Тагесцайтунг" отбелязва, че на 18-те милиона жители на провинция Северен Рейн-Вестфалия се падат по-малко от 90 хиляди румънци и българи, от които новопристигналите са около 17 хиляди. Информационната агенция КНА посочва, че по-голямата част от тях са квалифицирани, както и че проблеми с български и румънски граждани имат само няколко града - като Дуисбург, Дортмунд, Гелзенкирхен и Хаген.

По същата тема информационната агенция ЕПД пише, че ограничаването на миграцията по начина, по който решиха да сторят това швейцарците, не е решение за Германия. И министърът на интеграцията на Северен Рейн-Вестфалия смята това решение за грешно. Според него модерните общества, които се обръщат срещу миграцията, си подрязват клона, на който седят - особено пък там, където демографските проблеми водят до застаряване на обществата.

Вестник Аугсбургер Алгемайне пише по темата, че прогнозираната вълна от българи и румънци, които трябваше да залеят Германия след отпадането на ограниченията за тях на германския трудов пазар, така и не се е състояла. "Към днешна дата не се забелязва повишена "миграция по бедност" от Югоизточна Европа", посочва изданието. Това се потвърждава и от данните на няколко регионални бюра по труда, цитирани в публикацията.


Най-важните новини от деня, сряда, 26 февруари

От НАП закриват единната сметка в края на месеца Плащанията на данъци и осигурителни вноски по така наречената единна сметка ще бъдат...

Джоко отпътува с ескорт от жребци

„Кой е тоя кретен, който няма надежда? Зависи от теб самия. Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат „Ще ходя в Германия или Швеция”, питам „Що?”. Отговарят „Щото там е хубаво”. Чакайте, бе, хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече „Абе, копелета, дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво.” Представете си ако тази красива страна я направим просперираща, майка му мечка, какво ще стане!”

Министерство на отбраната на Русия създава нови флотски бази


Министерство на отбраната на Руската Федерация прави активни стъпки по създаването на нови пукнтове, които да обслужват корабите на военноморския флот, съобщи пред журналисти министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Според казаното от министъра, преговори по въпроса се водят с Виетнам и Куба. "В момента работим активно в Сингапур, на Сейшелските острови, в Алжир, Кипър, Никарагуа и други държави", уточни той. "Изключително важно е нашият флот да може да бъде обслужван."
...

Как да спрете флиртаджийските му пориви спрямо вас

Бъдете ясни, категорични и в никакъв случай мили

    


Еди Рея: Трябва да играем изключително и за ранен гол


Старши треньорът на "Лацио" Едоардо Рея обяви, че отборът му ще се стреми да контролира играта и да вкара ранен гол в реванша срещу "Лудогорец" от Лига Европа в четвъртък. 

"Трябва да играем по изключителен начин, за да успеем да наваксаме пасива от първия мач. Трябва да вземем инициативата и да контролираме топката. Не трябва да предоставяме топката на "Лудогорец", защото те са много силни в разиграванията. Ще опитаме да вкараме ранен гол, за да заличим пасива от първия мач",...

България и Румъния ще си сътрудничат в ресор земеделие

Правителството одобри проекта на Протокол за сътрудничество между българското Министерство на земеделието и храните и Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Румъния. Протоколът има за цел чрез обмяна на опит, информация, научни изследвания и координиране на общи преговорни позиции да развие и укрепи сътрудничеството по отношение на Общата селскостопанска политика, земеделието, животновъдството, растениевъдството, безопасността на храните, борбата с болестите при животните и съвременните методи за откриването им, ветеринарномедицинската дейност и сертификацията.

Пореден трафопост гръмна в Бургас

Гръмнал трафопост остави без ток поне 200 семейства в центъра на Бургас в сряда вечер. Това е трети инцидент в града след инцидента през октомври 2012 година, когато бе взривен блок и по чудо не загинаха хора. Аварията не е причинила сериозни щети, но притесни живеещите наоколо заради предишен инцидент в района, при който се взриви трансформатор в жилищна сграда.

Стойнев ще открие бизнес форум в Алжир

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов заминават на работно посещение в Алжирската демократична и народна република, съобщиха от МИЕ.

По време на визитата министър Стойнев ще открие двустранен бизнес форум на 27 февруари, от 10.30 ч. Ще бъдат дискутирани възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество. В рамките на официалното посещение министър Драгомир Стойнев ще съпредседателства 20-та сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество. Сесията ще бъде закрита на 28 февруари, петък, 16 ч. с подписването на споразумения за двустранно сътрудничество.

Уволниха учителка, счупила ръка на дете с пръчка

Учителка от ОУ "Христо Ботев" в хасковското село Динево е уволнена, след като счупила ръката на петокласник при удар с пръчка.
Грозната случката станала преди седмица. Изнервената преподавателка по български и руски език Виолета Николова (63 г.) не успяла да укроти класа и замахнала с пръчката, която използвала за показалка. Резултатът: момчето, Учителка от ОУ "Христо Ботев" в хасковското село Динево е уволнена, след като счупила ръката на петокласник при удар с пръчка. Грозната случката станала преди седмица. Изнервената преподавателка по български и руски език Виолета Николова (63 г.) не успяла да укроти класа и замахнала с пръчката, която използвала за показалка. Резултатът: момчето,

Хотелиери очакват добър летен сезон

Летният сезон тази година ще е добър, а туристите няма да са по-малко, отколкото през 2013 г. Това прогнозира Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите “Златни пясъци”. “Записванията на немския пазар, който през м.г. отбеляза спад, вървят отлично. Окончателната картина ще се изясни след финала на борсата в Берлин на 10 март, а за руснаците, Летният сезон тази година ще е добър, а туристите няма да са по-малко, отколкото през 2013 г. Това прогнозира Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите “Златни пясъци”. “Записванията на немския пазар, който през м.г. отбеляза спад, вървят отлично. Окончателната картина ще се изясни след финала на борсата в Берлин на 10 март, а за руснаците,

Президентът ще върне в Народното събрание текстове от приетия Изборен кодекс

Държавният глава Росен Плевнелиев ще върне за ново обсъждане в парламента текстове от приетия Изборен кодекс, съобщи пресцентърът на президента.

Приетият от Народното събрание Изборен кодекс въвежда правила, на които може да бъде дадена положителна оценка и които допринасят за подобряване на регламентацията на изборния процес, се казва в съобщението.

Според Плевнелиев въпреки безспорно положителните стъпки, Кодексът не постига устойчива регламентация, която да отразява обществените очаквания и декларирания от управляващите ангажимент в тази посока.

Някои от най-актуалните въпроси, които са в центъра на обществения дебат, са оставени без регулация, а по отношение на други, като възможността да се въведе дистанционно електронно гласуване, може да се отчете дори отстъпление от вече постигнатото – премахва се дори възможността то да се проведе експериментално, пише още в съобщението.

Нерешени остават чувствителни въпроси като избирателните списъци, въвеждането на ефективна възможност гражданите да гласуват за личности, а мотивът да се създаде професионална Централна избирателна комисия не кореспондира с липсата на задължителни изисквания за професионален опит, смята президентът.

По тези причини и поради изключителното значение на изборното законодателство за функционирането на институциите и за общественото доверие към тях, президентът ще наложи вето върху някои от текстовете на Кодекса. Държавният глава счита, че това ще даде още една възможност на народните представители да подобрят регламентацията на изборния процес.

Подробните мотиви на президента ще бъдат оповестени в най-кратък срок, съобщават още от "Дондуков" 2. ​

По-рано днес правната комисия в НС очаквано отхвърли предложението на президента за референдум върху изборните правила. В страната се събират подписи за предложеното от Плевнелиев допитване.


Опитаха да отвлекат семейството на бизнесмен

Като в холивудски филм полицаи спасиха от отвличане пловдивско семейство. Срещу откуп от 750 000 лева били набелязани или съпругата на бизнесмена Атанас Червенков-Наско Райфъла ­ Ева, или двете им близначета, на по 11 години. В началото на седмицата по тъмно бандитите се пробвали да похитят от улицата красивата жена на Наско Райфъла, но вместо да забогатеят, се озовали в ареста с обвинение за отвличане срещу откуп.

Замаян шофьор проби мантинелата и се нацепи в стълб

Тежка катастрофа прати в болница 58-годишен русенец. До инцидента се стигнало, след като на шофьорът му станало лошо, изгубил контрол над колата и се забил в крайпътен стълб, като преди това минал през мантинелата.

Учителка счупи с пръчка ръката на ученик от хасковско село

Учителка в хасковското село Динево удари петокласник с пръчка в час, в резултат на което детето е със счупена ръка. Родителите на пострадалото момче се заканват да съдят педагожката.

Драмата се разиграла в основно училище „Христо Ботев Учителка в хасковското село Динево удари петокласник с пръчка в час, в резултат на което детето е със счупена ръка. Родителите на пострадалото момче се заканват да съдят педагожката. Драмата се разиграла в основно училище „Христо Ботев" в село Динево преди около седмица. 63-годишната учителка по български и руски език Виолета Николова ...

6 месеца бавят лечение на дете

София /КРОСС/ Шест месеца Фондът за лечение на деца не дава отговор дали ще финансира терапията на малката Еми Маринова. За това алармира пред в. "Стандарт" майка й Ирина Маринова.10-годишната й дъщеря страда от автоимунна форма на артрит, която е засегнала дори очите на детето. Преди две години лекарите у нас са казали, че повече не могат да направят за Еми и тя започва терапия в Мюнхен, за която плаща точно фонда към МЗ. Лечението е продължило две години, а разходите са били по 40 000 за всяка. Сега обаче се налага трети курс. "Подадохме документите през септември 2013 г. и още нямаме отговор", казва Ирина. Според нея не само Еми има подобни проблеми. Още 12 деца се лекуват в същия център в Германия. От фонда за лечение обясниха, че в момента проучват доколко е ефективна терапията и дали има смисъл децата да се пращат там, съобщава standartnews.com.

Орлин Алексиев ще съди депутат на БСП

Общинският съветник Орлин Алексиев обяви, че ще съди Атанас Мерджанов, който го обвини във връзкиу с кокаинов трафик

Sony закрива 2/3 от магазините си в САЩ

Мярката е част от планирана реорганизация, която ще запази конкурентоспособността на компанията

    


Volkswagen изтегля близо 600 000 Caddy

/КРОСС/ Германският автомобилен концерн Volkswagen изтегля 589 000 коли от модела Caddy заради възможен проблем с механизма на задната врата, съобщиха от компанията. Изтеглянето се отнася до модела „Саddy" трето поколение, който се произвежда от 2003 година. Ако се наложи, ще бъдат нанесени корекции амортисьорите на задната врата. Само на територията на Германия в ще бъдат върнати 284 000 от колите.

Д-р Ангел Енчев пусна първата българска козметика за ползване след пластични операции

Първата българска специализирана козметика за ползване след пластична операция вече е факт. „Simetria“ е съвместна разработка с американска лаборатория, водеща в сферата  на продукти, свързани с постоперативните грижи след естетични корекции.

Идеята е на д-р Ангел Енчев, един от най-търсените наши пластични хирурзи.

Корифеят на естетичната промяна явно е свикнал да бъде първи. След като написа „Красотата е симетрия“ - първата по рода си книга в България за пластичната хирургия, наръчник за всеки, който смята да промени външния си вид, сега д-р Енчев стана и първият български пластичен хирург със собствена марка козметична серия.

„След хирургична интервенция е задължително ползването на специални кремове, серуми или гелове. В България не се предлагаше специализирана козметика, която да е насочена към нуждите на пластичната хирургия. Това ме провокира да работя в тази насока и за това се обърнах към американска лаборатория“, споделя д-р Енчев. „В екип с колеги пластични хирурзи от САЩ и биоинженери в продължение на 2 години разработихме серията Simetria“.

Освен постоперативна грижа, Simetria включва продукти с неоспорим ефект при  постигането на мечтания външен вид и младежко излъчване. Те са създадени на базата на иновативни изследвания и проучвания в областта на природните съставки, както и най-новите достижения на високите технологии. Ненапразно слоганът на козметичната серия е „Спри времето!“.

Сред 9-те висококачествени продукта са гел, който регенерира кожата след хирургични процедури или микродермабразио, препарат за подхранване и подмладяване на кожата, редуциращ появата на фини линии и бръчки, стимулиращ образуването на колаген. Специален гел изравнява  и подобрява цвета на гладки хипертрофични белези и келоиди. Екстракт интензивно изсветлява и намалява пигментациите и придава равномерен тен на кожата. Серум гарантира оптимална защита и се противопоставя на преждевременното стареене на клетките на кожата, запазва младежкия вид и подобрява еластичността й. С марката Simetria е и крем за намаляване синини и отоци след хирургични интервенции и манипулации, подходящ за употреба и при травми и наранявания. За бременните, а и не само за тях, е продукт, който спомага за намаляване на съществуващи стрии и предотвратява появата на нови.

Със серията Simetria емблематичният пластичен хирург осигурява на пациентите  „най-доброто от най-добрите” за възстановяването им у дома.

Simetria може да се купи онлайн.        

Най-добрите Playboy автомобили

Еротичното издание връчи традиционните си награди

    


От Сирия изнесоха партида токсичен иприт

/КРОСС/ От Сирия е била изнесена партида от химическото оръжие иприт. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на Сигрид Кааг, координатор на съвместната мисия на ООН и на Организацията за унищожение на химическите оръжия."Сирийското правителство достави четвъртата партида (отровни вещества), част (запаси) от иприт в пристанище Латакия. Той е натоварен на кораб и изведен от територията на страната", се казва в изявлението. Веществото ще бъде унищожено на борда на американския кораб Cape Ray.Кааг отбеляза, че това е значима стъпка в операцията по унищожаване на сирийското химическо оръжие. Това е четвъртата партида изнесено от Сирия химическо оръжие.Според новия график страната ще трябва да се „освободи" от химическото си оръжие до втората половина на април.

Валери Симеонов: Сагата „Ина” приключи, прибираме последния български моряк

korab-inaСагата с кораб „Ина”, който Георги Мишков изпрати на „държавна поръчка” с пълен товар контрабандни цигари, най-накрая бе доведена до край. В края на седмицата у нас ще се завърне и последният български моряк от злощастния кораб – старши помощник-капитанът Недялко Петров.

Загиналият в Монтана работник нямал застраховка

Загиналият в събота в изкоп от водния цикъл в Монтана работник Ангел Иванов нямал застраховка, каза директорът на инспекцията по труда Димитър Петров.
Младият мъж беше затрупан в канал при полагане на тръбите на новия водопровод на 22 февруари около 11 часа. При проверка на фирмата, наела 29-годишният Ангел... Загиналият в събота в изкоп от водния цикъл в Монтана работник Ангел Иванов нямал застраховка, каза директорът на инспекцията по труда Димитър Петров. Младият мъж беше затрупан в канал при полагане на тръбите на новия водопровод на 22 февруари около 11 часа. При проверка на фирмата, наела 29-годишният Ангел...

Стотици приятели и 4 коня изпратиха Джоко Росич (обзор + видео)

"Ех, Джоко Росич! Висок, красив, умен, джентълмен, мъж, мъж! Мъж с главно М!" Това заяви актрисата Аня Пенчева за "24 часа" и добави с насълзени очи: "Когато видях Джоко на 70-годишнината му, си казах: "Господи, ако татко беше жив, щеше да изглежда така..." Стотици хора - приятели, колеги и почитатели на актьора Джоко Росич, се поклониха пред него

42 месеца затвор за Октай, само плашел Доган (ОБЗОР)

Октай Енимехмедов не е опитал да убие почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а само се е заканил да го стори. Това реши вчера съдия Пенка Велинова от Софийския градски съд и след като оправда студента за опита за покушение, го осъди на 3 години и 6 месеца затвор за хулиганство и отправена заплаха за живота на Доган. 
Присъдата е подписана с... Октай Енимехмедов не е опитал да убие почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а само се е заканил да го стори. Това реши вчера съдия Пенка Велинова от Софийския градски съд и след като оправда студента за опита за покушение, го осъди на 3 години и 6 месеца затвор за хулиганство и отправена заплаха за живота на Доган. Присъдата е подписана с...

Осъдиха мъж, изнудвал екипа на "Трансформърс 4"

Стигнало се до физическа саморазправа на снимачната площадка

    


Учителка счупи ръката на петокласник


Учителката по български език в ОУ "Христо Ботев" в с. Динево е счупила ръката на петокласник, като го ударила с дръжката на метла, съобщи Би Ти Ви. Огнян вече седмица не може да пише в час, защото дясната му ръка е в гипс.

Според директора Ясен Коязов става дума за нелепа случайност – учителката ударила по чина и пръчката рикоширала в ръката на Огнян. Пред родителите на детето преподавателката излязла с трета версия. "Обясни ми, че не е искала, че е станало погрешка", казва бащата на...

Украинската прокуратура ще преразгледа наказателните дела срещу Юлия Тимошенко

/КРОСС/ Украинската прокуратура възнамерява да преразгледа всички наказателни дела, заведени срещу бившия министър-председател Юлия Тимошенко, заяви и. д. главен прокурор Олег Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС. Разпоредих проверка на тези дела и ако в тях не бъдат намерени доказателства за престъпления, трябва да бъде взето законово и обективно решение (за тяхното преразглеждане)", каза той. През октомври 2011 г. Тимошенко бе осъдена на седем години затвор за злоупотреба с власт при подписването на договори за газ с Русия през 2009 г. Съдът постанови „Нафтогаз Украйна” да бъде компенсирана от бившия премиер с 1,5 млрд. гривни. Разноските по делото възлязоха на 2500 гривни. През април 2013 г. комисията по помилванията при украинския президент отказа да помилва Тимошенко. Комисията постанови, че помилването би било преждевременно, доколкото „разследването на наказателните дела по обвиненията срещу Тимошенко за извършени от нея тежки и особено тежки престъпления не е приключило и съответните решения не са взети от съда”. В момента съдилищата разглеждат случаи на финансови злоупотреби, извършени от Тимошенко в ролята й на ръководител на корпорацията „Обединени енергийни системи” (ЕЭСУ), за причастието й към организацията на убийството на видния бизнесмен, член на украинския парламент Евгений Щербан и др.

Украинската прокуратура ще преразгледа наказателните дела срещу Юлия Тимошенко

/КРОСС/ Украинската прокуратура възнамерява да преразгледа всички наказателни дела, заведени срещу бившия министър-председател Юлия Тимошенко, заяви и. д. главен прокурор Олег Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС. Разпоредих проверка на тези дела и ако в тях не бъдат намерени доказателства за престъпления, трябва да бъде взето законово и обективно решение (за тяхното преразглеждане)", каза той.

Лацио пристигна в София

София /КРОСС/ Отборът на Лацио пристигна в София. Близо 30 привърженици на „римските орли" приветстваха тима на Летище София. Играчите на Лацио, начело с Мирослав Клозе, отделиха внимание на всеки фен. Срещата-реванш с Лудогорец от 1/16-финалите от Лига Европа е утре на Националния стадион "Васил Левски". Тази вечер Лацио ще направи своята официална тренировка.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Обявиха Виктор Янукович за международно издирване

Отстраненият от Върховната Рада президент на Украйна Виктор Янукович и бившият министър на вътрешните работи на страната Виталий Захарченко са обявени за международно издирване. Това съобщи съобщи главният прокурор на Украйна Олег Махницкий.

Европа иска санкции за клиентите на проститутки

За тези под 21 години пък да се смята за престъпно в целия ЕС

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване