Лавров: Русия засега няма да взема ответни мерки заради западните санкции


Руският външен министър Сергей Лавров каза, че засега страната му няма да предприема ответни мерки заради западните санкции, но в бъдеще може да промени позицията си, предадоха "Ройтерс" и "Асошиейтед прес".

В Чили, където е на посещение, Лавров заяви на пресконференция, че западните санкции всъщност са "безсмислени", че Русия няма намерение сляпо да копира поведението на Запада и иска да даде шанс на партньорите си да се успокоят, съобщи ИТАР-ТАСС.

Ако обаче...

Станишев: Червеното знаме отново е символ на надеждата

Всяка страна, всяка нация има свои празници. Съвсем скоро идва 6 май – деня на българската войнска доблест, идва 24 май – Деня на българската духовност, на българската писменост, след това ще дойде Деня на Съединението – 6 септември и много други празници, но първи май е празникът на хората на труда по целия свят.

Аксел спасява пет села от самота

"Нури познаваш ли го? Ела да ти го покажа, само с него не мога да си играя, защото не ме вижда." 4-годишният Аксел от маданската махала Касаб се щура щастлив от медийното внимание. И има защо - той е единственото дете в пет села в Родопите.
Нури пък е 50-годишният му сляп съсед, който е и с тежка форма на шизофрения и епилепсия. Малкият обаче не "Нури познаваш ли го? Ела да ти го покажа, само с него не мога да си играя, защото не ме вижда." 4-годишният Аксел от маданската махала Касаб се щура щастлив от медийното внимание. И има защо - той е единственото дете в пет села в Родопите. Нури пък е 50-годишният му сляп съсед, който е и с тежка форма на шизофрения и епилепсия. Малкият обаче не

Заключени тоалетни мъчат пациентите в единствената болница в Дулово

Достъпът на пациенти до санитарните възли в общинската болница в Дулово е невъзможен, тъй като са под ключ. За това сигнализираха зрители на „Нова телевизия“ в рубриката „Моята новина“.
За да удовлетворят своите физиологични нужди, хората са принудени или да търсят алтернатива в съседните заведения, или да ползват двора на болничното заведение. Достъпът на пациенти до санитарните възли в общинската болница в Дулово е невъзможен, тъй като са под ключ. За това сигнализираха зрители на „Нова телевизия“ в рубриката „Моята новина“. За да удовлетворят своите физиологични нужди, хората са принудени или да търсят алтернатива в съседните заведения, или да ползват двора на болничното заведение.

БСП проведе предизборен митинг в Деня на труда


Около 20 000 хиляди привърженици преброи БСП на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда в София.

Левицата избра за митинга си пространството около храм - паметника "Св. Александър Невски", а издигнатите лозунги гласяха: "За справедлива България, за социална Европа", "Аз мога, аз вярвам, аз знам", "Действие, съдействие, въздействие".

Симпатизантка на левицата подари на лидера на БСП Сергей Станишев пита, информира пресцентърът на партията.

В...

Мощно офроуд шоу стартира от Морска гара-Варна на 2 май

Мощно офроуд шоу стартира от Морска гара-Варна утре, 2 май, в 9 часа. Над 60 рали автомобили, мотори, ATV и други машини се включват в едно от най-очакваните състезания по офроуд в България, съобщиха от пресцентъра на общината за Moreto.

Българите работят малко, но им плащат още по-малко

„Производителността на труда от години надвишава заплатата. Българинът може да работи два пъти по-малко от европееца, но получава 10 пъти по-малко”....

Над 75 000 души напуснали страната през последното денонощие

Половин километрова опашка от автомобили затруднява преминаването през граничния пункт Маказа. Трафикът в цялата страна е натоварен в първия почивен майски ден. На автомагистрала "Струма" п...

Сова Харис: Пет партии ще имат преставители в Европарламента

Пет партии биха излъчили евродепутати, ако изборите за Европейски парламент бяха днес, показват данните за изборните нагласи на българите от проучване на "Сова Харис” по поръчка на вестник „Преса”. Според резултатите от изследването за БСП биха гласували 19,2%, за ГЕРБ – 17,0%, за ДПС – 6,2%. На четвърто място се подрежда "България без цензура" с 5,5%, а на пето - Реформаторският блок с 4,1%. „Атака” не се споменава в проучването. По-малко от месец преди изборите за ЕП малко над 58% от хората декларират, че ще гласуват, показва още проучването "Сова Харис". Ако реалните гласоподаватели в България са около 5 800 000 души, това означава, че до урните ще стигнат около 3 400 000 души. Подобна масовост на вота обаче се постига обикновено на парламентарни избори, а при европейските избори е традиционно по-ниска. Ако на 25 май своя глас дадат близо 2/3 от избирателите, то основното противоборство ще бъде между БСП и ГЕРБ, прогнозират социолозите. Ако през февруари регистрирахме почти пълно равенство и дори лек превес за ГЕРБ, а през март напред излезе БСП, сега вече наблюдаваме и нейна преднина с над 2%, посочват от "Сова Харис”. При първи вариант, ако активността на 25 май бъде около декларираната, БСП и ГЕРБ може да разчитат на по шест депутатски места в ЕП, ДПС и коалицията ББЦ-ВМРО-БНД-ЗНС и др. – на по две, и РБ – на едно място, според изследването на "Сова Харис". За втория вариант, агенцията съди по няколко индикатора, които потвърждават, че твърдо решилите да гласуват са 42% от всички избиратели. Това представлява малко над 2 400 000 души. Ако само тези хора гласуват, това би довело до значителни промени в съотношението на силите - тъй като твърдото ядро на БСП е съществено по-голямо от това на ГЕРБ, ножицата между двете формации ще се разтвори и БСП ще получи още1 мандат, а ГЕРБ ще изгуби 1 място. Относителното присъствие на ДПС ще нарасне значително и движението ще получи възможност дори за 2 допълнителни мандата. Коалицията около "България без цензура” ще мине границата за един мандат, а Реформаторският блок няма да прекрачи изборния праг. При този вариант на ниска активност разпределението би било седем места за БСП, пет за ГЕРБ, четири за ДПС и едно за „България без цензура”. При третия вариант, ако активността достигне около 50%, което представлява около 2 900 000 души, тогава БСП ще запази позицията си от седем места, ГЕРБ ще има сигурни петима евродепутати, ДПС - трима, „България без цензура” - един, а едно място ще се разпредели според остатъка вероятно между ГЕРБ и коалицията на Бареков. Според проучването на "Сова Харис", ако се проведат нови парламентарни избори, нагласите показват, че БСП печели 19,8%, ГЕРБ – 17,2%, ДПС – 6,6%, „България без цензура” – 6%, а Реформаторският блок – 3,8%. Преди три дни друга социологическа агенция – „Алфа Рисърч“ даде преднина на ГЕРБ пред БСП.

Заключени тоалетни и бездомни кучета в единствената болница в Дулово

Достъпът на пациенти до санитарните възли в общинската болница в Дулово е невъзможен, тъй като са под ключ. За това сигнализираха зрители на „Нова телевизия“ в рубриката „Моята новина“.
За да удовлетворят своите физиологични нужди, хората са принудени или да търсят алтернатива в съседните заведения, или да ползват двора на болничното заведение. Достъпът на пациенти до санитарните възли в общинската болница в Дулово е невъзможен, тъй като са под ключ. За това сигнализираха зрители на „Нова телевизия“ в рубриката „Моята новина“. За да удовлетворят своите физиологични нужди, хората са принудени или да търсят алтернатива в съседните заведения, или да ползват двора на болничното заведение.

Инцидент с членове на Грийнпийс и руски танкер

 Около 30 активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс бяха арестувани днес в пристанището на Ротердам, след като възпрепятствали руски танкер да достави петрол от Арктика, съобщи холандската полиция. 

Сред задържаните е капитанът на кораба на Грийнпийс "Рейнбоу уориър", заяви говорител на полицията. Според него активистите с няколко малки корабчета начело с "Рейнбоу уориър" не допуснали танкерът да навлезе в пристанището, но в края на краищата той могъл да застане на кей. Акцията е в знак на протест на природозащитната организация срещу разработването на петрол и газ в района на Арктика, в който има много деликатни екосистеми. На кърмата на танкера те закачили бандерол с надпис "Не на петрола от Арктика!" 

Канада изпраща боен кораб в Черно море

Канада пренасочва фрегатата HMCS Regina от Арабско в Черно море като част от мисията на НАТО в подкрепа на Украйна, предаде CBC/Radio-Canada. "Нашето правителство и нашата страна твърдо продължават да подкрепят народа на Украйна, който се изправя срещу агресията на режима на Путин", каза премиерът на Канада Стивън Харпър. "Канада работи с ръководството на НАТО и нашите съюзници, за да се определи как точно HMCS Regina ще участва. Докато това не бъде решено, ние не можем да кажем накъде ще отплава кораба или кога ще напусне Арабско море и ще се присъедини към флота на НАТО", допълни премиерът.

1000 автомобила на час преминават за Гърция

Засилен трафик на ГКПП "Маказа" и на "Капитан Андреево"


Началникът на военното разузнаване на САЩ си тръгва предсрочно


Началникът на разузнаването на министерството на отбраната на САЩ и неговият заместник ще напуснат постовете си предсрочно, обяви Пентагонът.

Ген. Майкъл Флин и цивилният му заместник Дейвид Шед ще бъдат сменени някъде през лятото, но не се посочва конкретна дата за това.

Според в."Вашингтон пост" сериозен кандидат да наследи Флин е ген. Мери Леджер, която в момента командва разузнаването на сухопътните сили. Ако тя бъде номинирана и одобрена, за пръв път в историята на...

Издирват двама, избягали от затвора в София

 Полицията издирва двама мъже, избягали от Софийския затвор на 30 април.

Става въпрос за българския гражданин Н.Н., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и гватемалския гражданин Х.М., подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие.

Двамата са обявени за общонационално издирване, съобщиха от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента.

Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

Сепаратистите в Славянск започват преговори за освобождаване на наблюдателите на ОССЕ

Сепаратистите в Славянск са започнали преговори за размяна на пленените наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с арестувани от украинските власти привърженици на федерализацията на Украйна. Според източници от сепаратистите наблюдателите се намират в Славянск и са им осигурени добри условия на живот.

Сноудън иска да удължи престоя си в Москва

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, се надява, че властите в Москва ще удължат разрешението си за предоставеното му временно убежище след като изтече срокът, за който то е предоставено, предаде РИА Новости. Според адвоката на Сноудън Джеисълин Рейдик разрешението изтича в края на месец юни тази година, но "има добри преспективи то да бъде удължено”. "Едуард Сноудън тъгува за САЩ и би искал да се върне у дома, но не си представяме, че това може да се случи в близко бъдеще”, заяви още Рейдик.

Честваме 138 години от Априлското въстание

То избухва на 20 април по стар стил (1 май по нов стил) в Копривщица

Половин милион българи на път по празниците

Половин милион българи тръгват на път за празниците, а полицаите ще направят втори опит да сложат ред в трафика, съобщи Нова телевизия в четвъртък. Обичайно най-натоварените и опасни места са проходът "Предел" и Кресненското дефиле. Минавайки през тях, шофьорите трябва, освен за опасни завои, да се оглеждат и за паднали камъни. Освен това за опасен се смята и районът край Сандански, където ден преди Великден четирима души намериха смъртта си. Десетки полицейски патрули следят за нарушители на пътя. Засиленият контрол ще продължи до края на празниците. "Ще има засилено полицейско присъствие със всички налични мобилни радари на ОД МВР - Благоевград като съответно водачите ще бъдат спирани, ще им бъде показано, съответно на снимка и на клип допуснатото нарушение и ще им бъде съставен акт за установеното нарушение", коментира началникът на КАТ - Благоевград Димо Чобанов. Граничният пункт „Кулата" работи на пълни обороти и затова задръствания не се очакват. Движението по Е-79 ще остане натоварено, колони от автомобили се очакват и днес до обяд. Около 3000 пътни полицаи следят движението по пътищата на страната за превишена скорост, за спазване на правилника и за валидни документи. От полицията съветват да се избягват пиковите часове за пътуване, да не се кара по тъмно и да не се нарушава Закона за движение по пътищата.

МВР дири избягалите затворници, пусна снимки

По неофициална информация бегълците прокопали тунел


Драгомир Стойнев: Отговорност, държавност, развитие - това е пътят

За мен е чест като социалист да застана тук и да видя този пълен площад и силата и енергията, която излъчвате. Припомням си тази 1 година, която преживяхме и като партия, и като правителство, но вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Това заяви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП, За мен е чест като социалист да застана тук и да видя този пълен площад и силата и енергията, която излъчвате. Припомням си тази 1 година, която преживяхме и като партия, и като правителство, но вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Това заяви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП,

Полицията във Варна си направи статистиката със "серийния подпалвач", твърди адвокатът му

Срещу 25-годишния Петър Марков, на когото варненската полиция залепи етикета „сериен подпалвач”, няма дори работно обвинение, което да му вменява вина за палежи на автомобили. Това обяви пред Topnovini.bg неговият адвокат Васил Ставрев.

Драгомир Стойнев: Отговорност, държавност, развитие - това е пътят


За мен е чест като социалист да застана тук и да видя този пълен площад и силата и енергията, която излъчвате. Припомням си тази 1 година, която преживяхме и като партия, и като правителство, но вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Това заяви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП, За мен е чест като социалист да застана тук и да видя този пълен площад и силата и енергията, която излъчвате. Припомням си тази 1 година, която преживяхме и като партия, и като правителство, но вашата подкрепа ни дава сили да вървим напред. Това заяви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП,

Маги Желязкова представи новата си любов

Маги Желязкова и новата й половинка Георги решиха да разкажат всичко за връзката си и по този начин да сложат край на спекулациите с отношенията им.

КНСБ предлага уредба за „автоматична стачка”

/КРОСС/ Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) предлага нормативната уредба за обявяването на стачка да се опрости, така че тя да може да се обявява автоматично, ако в рамките на шест месеца преговорите между синдикатите и работодателя не доведат до успех. "Нашето предложение е, ако до шест месеца не се постигне договореност, да се задейства автоматичен колективен спор. Т.е. да може да обявим стачка, без да се правят подписки, общи събрания на работниците, каквато е сегашната тромава процедура", казва президентът на синдиката Пламен Димитров в интервю за "Стандарт" по повод Деня на труда 1 май. Според него държавата с промяна в Кодекса на труда трябва да определи законово как се формира основната заплата, а също и ясни механизми за договаряне, такива които да не дават шанс синдикати и работодатели да не се договорят. "Цялата тази усложнена процедура създава предпоставки бизнесът спокойно да отлага преговорите до безконечност. Ние казваме, че ако искаме да водим преговори, шест месеца стигат. Ако не се договорим - автоматична стачка", казва Димитров. КНСБ предлага колективни преговори за увеличение на заплатите да се водят всяка есен. След празниците синдикатът ще одобри предложенията на свой форум,а а след това ще ги внесе в Националния съвет за тристранно сътрудничество.  

Росен Петров: Нека си върнем отново честта и достойнството на предците ни

Росен Петров, Ангел Славчев и Ангел Джамбазки поднесоха венци на Вечния огън на мемориал “Априлци” в Панагюрище от името на „България без цензура“ и ВМРО, където участваха в честването на 138 години от Априлското въстание, предадоха от пресцентъра на "България без цензура".
„Днешният празник е началото на нашето Освобождение. Росен Петров, Ангел Славчев и Ангел Джамбазки поднесоха венци на Вечния огън на мемориал “Априлци” в Панагюрище от името на „България без цензура“ и ВМРО, където участваха в честването на 138 години от Априлското въстание, предадоха от пресцентъра на "България без цензура". „Днешният празник е началото на нашето Освобождение.

Калфин: Недопустимо е ДАНС да следи в интернет

Създаването на антитерористично звено в ДАНС звучи страховито. Съобщението на вътрешния министър, че то ще разследва сигнали денонощно, седем дни в седмицата, е притеснително.

Росен Петров: Нека си върнем отново честта и достойнството на предците ни

Росен Петров, Ангел Славчев и Ангел Джамбазки поднесоха венци на Вечния огън на мемориал “Априлци” в Панагюрище от името на „България без цензура“ и ВМРО, където участваха в честването на 138 години от Априлското въстание, предадоха от пресцентъра на Росен Петров, Ангел Славчев и Ангел Джамбазки поднесоха венци на Вечния огън на мемориал “Априлци” в Панагюрище от името на „България без цензура“ и ВМРО, където участваха в честването на 138 години от Априлското въстание, предадоха от пресцентъра на "България без цензура". „Днешният празник е началото на нашето Освобождение.

Илияна Йотова: Не може да има само печалби, без социални права


"Преди повече от 128 години хората излязоха на протест, защото казаха стига. Не може да има само печалби, без социални права. Не може да има развитие, без да се грижим за човека. Дали тези хора са предполагали, че почти век и половина по-късно отново тези въпроси ще са толкова актуални, че отново ще искаме нормално работно време, "Преди повече от 128 години хората излязоха на протест, защото казаха стига. Не може да има само печалби, без социални права. Не може да има развитие, без да се грижим за човека. Дали тези хора са предполагали, че почти век и половина по-късно отново тези въпроси ще са толкова актуални, че отново ще искаме нормално работно време,

Сиара: Аз съм супержена!

Певицата скоро ще стане майка на момченце и прави сериозни планове за живота си


Илияна Йотова: Не може да има само печалби, без социални права


"Преди повече от 128 години хората излязоха на протест, защото казаха стига. Не може да има само печалби, без социални права. Не може да има развитие, без да се грижим за човека. Дали тези хора са предполагали, че почти век и половина по-късно отново тези въпроси ще са толкова актуални, че отново ще искаме нормално работно време,

Панагюрище е център на тържествата за 138-та годишнина от Априлското въстание


С литийно шествие от Историческия музей до площад "20-ти април" в Панагюрище започнаха честванията на 138-та годишнина от избухването на Априлското въстание, съобщи БТА.

След тържествения ритуал по издигане на националното знаме в църквата "Света Богородица" бе отслужена панихида в памет на загиналите в Априлската епопея. Десетки граждани се включиха в поклонението пред "Вечния огън" и положиха цветя пред мемориала.

По-късно днес от 17.00 часа на мемориалния комплекс...

Икономическият министър обвини ГЕРБ за "съсипаната икономика"

Предстоящият вот е за европейските ценности, които Европа е изгубила през последните години, коментира Драгомир Стойнев


Хладнокръвният убиец Шатката, затрил пернишкия наркобос Хайо избяга от затвора

Кръвожадният убиец Николай Николов - Шатката и чужденец успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали дълъг тунел през който успели снощи да се измъкнат, научи struma.com. Издирват съучастници в копането, полицията е на крак.
 

Според запознати, Шатката е особено опасен и ще се скрие умело от полицията. Освен, че е признал убийсвото на Хайо, той е и човекът завел полицията на мястото, където е закопан Ханс, един от пернишкия...

Продължава

Реформата на обществото е дълго бягане (Меглена Кунева в отговор на отвореното писмо до РБ)


"Дневник" публикува вчера отвореното писмо на Фани Давидова до Реформаторския блок. Днес водачът на листата на коалицията за евроизборите и лидер на "България на гражданите" Меглена Кунева отговори на писмото - публикуваме го:

Мила Фани,

разбира се, мога да напиша и "уважаема госпожо Давидова", но ще е изкуствено, защото се познаваме от двадесет години. След като прочетох писмото ти и много внимателно се вгледах в себе си, си казах "съвпадаме". Както преди двадесет години...

138 години от Априлското въстание

Навършват се 138 години от Априлското въстание, което е основен повод за Руско-турската война от 1877-1878 година, довела до възстановяването на българската държава. Въстанието започва в Копривщица на 20 април (по нов стил - 1 май) 1876 година и обхваща около 100 населени места в почти всички краища на България.

Тази котка вярва, че е боксьор, вижте какво прави (видео)

Повечето домашни любимци обичат да "гледат телевизия". Малко от тях обаче се опитват да повтарят всичко, което ги впечатлява.
Котката от това видео определено си е повярвала, че може да замести някои от най-култовите боксьори. Не, че е лошо да спортува, но май стопаните й трябва да внимават около нея. Повечето домашни любимци обичат да "гледат телевизия". Малко от тях обаче се опитват да повтарят всичко, което ги впечатлява. Котката от това видео определено си е повярвала, че може да замести някои от най-култовите боксьори. Не, че е лошо да спортува, но май стопаните й трябва да внимават около нея.

Курумбашев: Напускането ми е в интерес на парламентарната група

"Взех това решение,  защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. На моето място ще влезе друг колега и ще работи. Така или иначе през този месец аз няма как да бъда в Народното събрание, защото съм в кампания, а за мен няма нищо по-ценно и по-важно от срещите с хората и от разговора очи в очи." Това заяви Петър Курумбашев в Раднево. Курумбашев вчера подаде оставка като депутат от "Коалиция за България". Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми, каза още Курумбашев. Той е в листата на левицата за изборите за Европейски парламент под номер 4 и почти сигурно ще влезе в Европейския парламент.  "Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25-ти май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", се казва в разпространената от БСП вчера позиция да кандидат-депутатът за ЕП. На негово място в парламента би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР в София на парламентарните избори миналата година. 

Издирват двама, избягали през тинел от затвора в София

Става въпрос за българския гражданин Николай Николов, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и гватемалския гражданин Хосе Мартинес, подсъдим за грабеж

Издирват двама, избягали от затвора в София

Става въпрос за българския гражданин Н.Н., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и гватемалския гражданин Х.М., подсъдим за грабеж

Бегълците имали цяла нощ да духнат от страната

Единият от бегълците от затвора е бил парнаджия в затвора, а по неофициална информация властите в пандиза разбрали чак сутринта, че го няма.

Тази котка вярва, че е боксьор, вижте какво прави (видео)

Повечето домашни любимци обичат да Повечето домашни любимци обичат да "гледат телевизия". Малко от тях обаче се опитват да повтарят всичко, което ги впечатлява. Котката от това видео определено си е повярвала, че може да замести някои от най-култовите боксьори. Не, че е лошо да спортува, но май стопаните й трябва да внимават около нея.

България отбелязва 138 години от Априлското въстание

/КРОСС/ Панагюрище е център на националните тържества, посветени на 138-ата годишнина от Априлското въстание. За да се включат в честванията, много българи се отправиха към столицата на Четвъртия революционен окръг. България днес отправя очи към Панагюрище и свежда глава пред мъжеството, честта и саможертвата на героите от Априлското въстание, които преди 138 години се изправиха срещу вековната Османска империя, за да положат основите на българската държавност. Тържествата започнаха с камбанен звън от историческия храм „Свето Въведение Богородично" - така, както преди 138 години камбаните са известили началото на Априлското въстание. Много гости и жители на Панагюрище се включиха в литийното шествие, водено от духовници с поибренския сребърен кръст, Главното въстаническо знаме и Банското знаме. Националното знаме беше издигнато с ритуал на площад „20 април". Най-атрактивната част в тържествата е историческият спектакъл-възстановка, който ще започне в 17 часа. В подножието на Маньово бърдо ще бъде пресъздадено обявяването на Априлското въстание и защитата на Панагюрище. Тържественият митинг-заря на площад „20 април" ще започне в 20.30 часа.

Инцидент с членове на Грийнпийс и руски танкер

Около 30 активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс бяха арестувани днес в пристанището на Ротердам, след като възпрепятствали руски танкер да достави петрол от Арктика, съобщи холандската полиция.

1 май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, смята Станишев

1 май е празникът на хората, на труда по целия свят. Днес в цяла Европа хора излизат по улиците за да кажат, че първи май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, за целостта на личнос...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване