ГЕРБ остави съсипана икономика, упрекна Стойнев

Ще изведем страната от тази дупка, закани се той


"Сова Харис": Ако евроизборите бяха днес: БСП -19,2%, ГЕРБ -17,0%

Ако евроизборите бяха днес, за БСП биха гласували 19,2%, за ГЕРБ – 17,0%, за ДПС – 6,2%. Това показва проучване на агенция Ако евроизборите бяха днес, за БСП биха гласували 19,2%, за ГЕРБ – 17,0%, за ДПС – 6,2%. Това показва проучване на агенция "Сова Харис" за нагласите на българите през последния месец, пише "Преса". На четвърто място се подрежда "България без цензура" с 5,5%, следва Реформаторският блок с 4,1%. С приближаването на изборния ден предпочитанията на

Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ, за да разпръсне неразрешена демонстрация

/КРОСС/ Турската полиция се е намесила със сълзотворен газ и водни струи, за да попречи на демонстранти в Истанбул да стигнат до площад "Таксим", където властите забраниха демонстрациите на днешния Международен ден на труда, предаде турската частна телевизия НТВ. Рано сутринта групи хора, предимно симпатизанти на основната опозиционна Народнорепубликанска партия и на Туската комунистическа партия, се събраха в квартал "Бешикташ" с намерение да отидат до площад "Таксим" за първомайска манифестация. След като отправиха последно предупреждение към демонстрантите, стотици полицаи от отдела за борба с безредиците използваха водни оръдия, за да изтласкат хората, които се опитаха да преминат през загражденията около площада. Напрежение цари и в истанбулския квартал "Окмейданъ", където полицията също е използвала сълзотворен газ срещу демонстранти. Те отвърнали с коктейли "Молотов", пиратки, камъни и шумови гранати. Един от коктейлите "Молотов", хвърлен срещу полицаите, е уцелил бронирана кола на полицията, която се е запалила. По-рано правителството издаде забрана за провеждане на събирания по случай 1 май на площад "Таксим", който се превърна в емблематично място за антиправителствените протести, избухнали през лятото на 2013 година. В сряда турският Конституционен съд отхвърли петиция с искане да бъде разрешено на профсъюзите да протестират на Първи май на истанбулския площад "Таксим"

Създадоха лента за главата, която чете мисли (видео)

Вече съществува лента, която прочиства съзнанието от затормозяващи мисли, възвръщане на концентрацията и подобряване на продуктивността. Технологичната новост е създадена от канадската компания Interaxon, пише CNET.
Джаджата се нарича Muse и съдържа сензори в частите, които преминават през челото и зад ушите. Вече съществува лента, която прочиства съзнанието от затормозяващи мисли, възвръщане на концентрацията и подобряване на продуктивността. Технологичната новост е създадена от канадската компания Interaxon, пише CNET. Джаджата се нарича Muse и съдържа сензори в частите, които преминават през челото и зад ушите.

"Сова Харис": 4 партии изпращат депутати в ЕП

Четири партии са със сигурни депутати в бъдещия Европейски парламент - БСП, ГЕРБ, ДПС и коалицията „България без цензура”. По-малко от месец преди изборите за Европарламент малко над 58 на сто от хората декларират, че ще гласуват. При така заявената активност до урните би трябвало да отидат 3 400 000 души.

Избягвайте луна-парковете в Гърция

През последните 2 години разбита от полицията група е създала в цялата страна 36 луна-паркове и циркове с фалшиви удостоверения и подправени печати

прочети повече

Стефан Стоянов - лудият аутсайдер с галерия в Ню Йорк


"Луд аутсайдер (от англ. - човек, от когото не се очаква да спечели)" - така се описва Стефан Стоянов, който от 12 години притежава галерия за съвременно изкуство в Ню Йорк. Смята се за преизпълнил американската мечта благодарение на вложения огромен труд, придружен от 1% талант. Той е сред малкото галеристи по света, които лансират повече жени художници, и се опитват да продават и видео произведения.

Стефан заминава за САЩ веднага след падането на комунистическия режим. Първоначално...

Мафиотски химн озвучава Министерски съвет и МВР

Култувата Parla Piu Piano звучи доста често пред кабинета на премиера Пламен Орешарски и във фоайето на Вътрешното министерство. Музиката от филма "Кръстника" на Франсис Форд Копола и Марио Пузо е мелодия на немалка част от гардовете на НСО, които охраняват вътрешното пространство в сградата на Министерски съвет.

Истанбулската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне неразрешена демонстрация


Турската полиция се е намесила със сълзотворен газ и водни струи, за да попречи на демонстранти в Истанбул да стигнат до площад "Таксим", където властите забраниха демонстрациите на днешния Международен ден на труда, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Рано сутринта групи хора, предимно симпатизанти на основната опозиционна Народнорепубликанска партия и на Туската комунистическа партия, се събраха в квартал "Бешикташ" с намерение да отидат до площад "Таксим" за...

Още два района останаха без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в следните райони: - част от кв."Левски" между улиците :"Ген.Георги Попов" ," Железни врата" , "Дубровник" и б.

Градският транспорт във Варна днес ще бъде със съботно разписание

Автобусните и тролейбусните линии на 01.05.2014 г. ще се обслужват със съботно разписание, съобщиха за Moreto.net от „Градски транспорт” ЕАД Варна От 02.05.2014 г. до 06.05.2014 г. вкл., всички направления ще се обслужват с неделно/празнично разписание.

Създадоха лента за главата, която чете мисли (видео)

Вече съществува лента, която прочиства съзнанието от затормозяващи мисли, възвръщане на концентрацията и подобряване на продуктивността. Технологичната новост е създадена от канадската компания Interaxon, пише CNET.
Джаджата се нарича Muse и съдържа сензори в частите, които преминават през челото и зад ушите. Вече съществува лента, която прочиства съзнанието от затормозяващи мисли, възвръщане на концентрацията и подобряване на продуктивността. Технологичната новост е създадена от канадската компания Interaxon, пише CNET. Джаджата се нарича Muse и съдържа сензори в частите, които преминават през челото и зад ушите.

Гришо очаква лек жребий в Мадрид (снимки)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква по-лек жребий в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Това стана ясно след като първата ракета на Франция Ришар Гаске, номер 11 в световната ранглиста, ще пропусне турнира.  Гаске получи травма на гърба по време на турнира в Маями, което го принуди да се оттегли от участие в Монте Карло и от четвъртфиналите за "Купа Дейвис". Хуан Мартин Дел Потро също няма да участва на турнира в испанската столица заради травма на китката. Отсъствието на двамата ще позволи на най-добрия български тенисист Григор Димитров да се придвижи по-напред в основната схема. Той ще бъде поставен под номер 12, което автоматично означава и по-лек жребий за него. 22-годишният хасковлия пристигна седмица по-рано в Мадрид и вчера направи първата си тренировка на централния корт, носещ името "Caja Mágica". Ето няколко атрактивни снимки от почивката и подготовката на Григор Димитров в Мадрид.

Станишев: В картинката на десните липсва човекът

Няма нищо по-важно от една дума на благодарност за някаква свършена работа. За нещо, макар и малко, но променило живота на хората, създало повече възможности за спорт, работа и доходи или образование.

Кметът на Торонто ще се лекува от алкохолизъм

Роб Форд си взе отпуск, пропуска предизборната кампания


С децата в почивните дни (1 - 6 май)


По случай празничните и почивни дни от 1 до 6 май тази седмица рубриката"С децата в почивните дни" се трансформира в "С децата в празничните дни" и отново прави опит да е полезна за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.
Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. 1...

Половин милион българи на път за празниците

Половин милион българи тръгват на път за празниците, а полицаите ще направят втори опит да сложат ред в трафика. Обичайно най-натоварените и опасни места са проходът "Предел" и Кресненското дефиле. Минавайки през тях, шофьорите трябва освен за опасни завои да се оглеждат и за паднали камъни.

Право на отговор

ВЕСЕЛИН ПЕНГЕЗОВ
 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОФИЙСКИЯ
АПЕЛАТИВЕН СЪД
Семпли и необмислени лъжи – с това изобилстват дадените за публикуване в бр. 116 от 30 април 2014 г. страници със снимка на лицето Стоил Тойчев, определени като “интервю”.
Очаквах подобно пускане на лъжи в общественото пространство след това, ВЕСЕЛИН ПЕНГЕЗОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД Семпли и необмислени лъжи – с това изобилстват дадените за публикуване в бр. 116 от 30 април 2014 г. страници със снимка на лицето Стоил Тойчев, определени като “интервю”. Очаквах подобно пускане на лъжи в общественото пространство след това,

Москва: 100000 души участваха в манифестация за 1 май

В Симферопол 60 хил. души участваха в манифестация по повод 1 май, предаде АФП. Те развяваха руските знамена и носеха потрети на руския президент Владимир Путин

Москва: 100000 души участват в манифестация за 1 май

Повечето участници в демонстрацията са младежи и студенти

През май – много дъжд и температури от 5 до 30º

От 5 до 30 градуса температури и много валежи ни очакват през май.

Играчите ми показаха огромното си мъжество, заяви Диего Симеоне


Старши треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне благодари на майките на своите играчи за "големите топки, с които са ги дарили".

Наставникът похвали своите футболисти за огромното мъжество при обрата с 3:1 като гост на "Челси", донесъл втория финал на отбора в Шампионската лига.

Адриан Лопес, Диего Коща и Арда Туран заличиха първоначалния пасив на испанците след откриващото попадение на Фернандо Торес за лондончани.

Симеоне не скри възхищението си от хъса...

12 затворници празнуват с пица тапия за италиански

“Започнахме от азбуката, а след това продължихме с думички и изречения. Научават ги бързо. Давам им домашни, а и често ги изпитвам.” Това разказа вчера пред “Труд” италианецът Салваторе Караба. Всички го наричат Професре, защото е учител. Само че не в училище или в университет, а в Софийския затвор.
В сградата с решетките, в която лесно се... “Започнахме от азбуката, а след това продължихме с думички и изречения. Научават ги бързо. Давам им домашни, а и често ги изпитвам.” Това разказа вчера пред “Труд” италианецът Салваторе Караба. Всички го наричат Професре, защото е учител. Само че не в училище или в университет, а в Софийския затвор. В сградата с решетките, в която лесно се...

Българка краси майския брой на списание Vogue (галерия)

Българската красавица Нора Шопова блесна на корицата на най-престижното модно списание Vogue. Нора краси специалното приложение на турското издание на майския брой на списанието.
Коя е Нора Шопова и снимки от фотосесията й вижте Българската красавица Нора Шопова блесна на корицата на най-престижното модно списание Vogue. Нора краси специалното приложение на турското издание на майския брой на списанието. Коя е Нора Шопова и снимки от фотосесията й вижте

Да си спомним за великия Аертон Сена (видео)

Милиони почитатели ще си припомнят за легендата, ще се просълзят, и ще спoделят с приятели най-запомнящите се моменти от кариерата на великия автомобилен пилот Аертон Сена

Всичко за любовния живот на Телеца и останалите зодии

ТЕЛЕЦ 21 април – 20 май Планета: Венера Стихия: Земя Камък: Тюркоаз Положителни страни: Постоянни, верни, независими, разумни Отрицателни страни: Инати, мудни, себични, чревоугодници
Телците са тези хора, към които най-често изпитвате необясним респект от пръв поглед. Спокойствието, увереността и добронамереността, които излъчват, ТЕЛЕЦ 21 април – 20 май Планета: Венера Стихия: Земя Камък: Тюркоаз Положителни страни: Постоянни, верни, независими, разумни Отрицателни страни: Инати, мудни, себични, чревоугодници Телците са тези хора, към които най-често изпитвате необясним респект от пръв поглед. Спокойствието, увереността и добронамереността, които излъчват,

ПРОГНОЗА: Левски - Локомотив Пловдив

Изберете състава на любимия си тим и познайте резултата


“Международен Фитнес Фестивал България 4”стартира днес край Варна

3 дни, 40 класа и 40 инструктори от страната и чужбина се обединяват за първи път, за да разпространят вируса на любовта към спорта и движението. Тази година организаторите са направили всички занимания лесни, достъпни и предназначени за всеки човек без ограничение, независимо от опит и физическа форма (над 10г.

Нели Куцкова: Вярвам на съдия Пенгезов

Аз лично съм склонна да вярвам на съдия Пенгезов, въпреки че не съм от хората, които му симпатизират, защото знам, че не за пръв път хора се опитват да въздействат върху съда и това се прави основно чрез председателите. Това обяви съдия Нели Куцкова,  говорител на Съюза на съдиите в интервю за Нова телевизия. Тя визира изявленията на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов , че е бил подлаган на натиск от политически лица при разглеждането на определени дела. По думите на съдия Куцкова Висшият съдебен съвет е органът, който трябва да защитава независимостта на съдебната власт и би следвало да изясни имало ли е опит за намеса и заплахи срещу съдия Пенгезов. „Точно затова Съюзът на съдиите се обръща към Висшия съдебен съвет. Ако това е вярно, това е ужасно. Ако пък не е вярно, трябва да се провери какво казва всъщност и казва ли истината Пенгезов. Има си процедура - кой каквото иска да докаже, да си представи доказателствата. Никой няма право извън съдебната зала, извън папката, да влияе върху съда”, коментира още съдия Куцкова. Тя коментира и твърденията на Пенгезов, че е известно името на неговия заместник на поста – сегашният заместник-председател на Софийския апелативен съд Богдана Желявска, като „изключително неприятна” ситуация, тъй като колегията е длъжна да работи с доказателства, а не с твърдения. „Искаме от ВСС, когато се провежда избор за председател на Софийския апелативен съд, това да бъде направено по възможно най-почтения и прозрачен начин, а и ВСС да отговори защо г-н Пенгезов е казал, че ако той се кандидатира, може да разчита на 13 гласа”, призова говорителката на Съюза на съдиите.

Лагард: Стенд-бай кредитът за Украйна крие рискове

"Стенд-бай програмата за Украйна носи геополитически рискове", предупреди директорът на Международния валутен фонд (МВФ)Кристин Лагард.

Sony очаква още по-голяма загуба за фискалната година

Свиващите се продажби на потребителска електроника продължават да оказват натиск върху компанията


Българка краси майския брой на списание Vogue (галерия)

Българската красавица Нора Шопова блесна на корицата на най-престижното модно списание Vogue. Нора краси специалното приложение на турското издание на майския брой на списанието.
Коя е Нора Шопова и снимки от фотосесията й вижте Българската красавица Нора Шопова блесна на корицата на най-престижното модно списание Vogue. Нора краси специалното приложение на турското издание на майския брой на списанието. Коя е Нора Шопова и снимки от фотосесията й вижте

"Сова Харис": БСП с 2,2% пред ГЕРБ преди евровота

Проучването показва, че по-малко от месец преди изборите за ЕП малко над 58% от хората декларират, че ще гласуват. Според експертна оценка на "Сова Харис" приемаме, че реалните гласоподаватели в България са около 5 800 000 души. Това означава, че при декларираната активност на 25 май до урните ще отидат около 3 400 000 души.

Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" в Самоков на предизборна кампания за европейските избори

Днес от 11:00 часа Ангел Славчев, Ангел Джамбазки и Росен Петров ще поднесат венец по време на Тържествата церемония по случай 138 години от Априлското въстание в град Панагюрище на пл. 20 Април, съобщават от пресцентъра на "България без цензура".
От 13:00 часа Николай Бареков, Росен Петров и Ангел Славчев ще присъстват на празника на град Днес от 11:00 часа Ангел Славчев, Ангел Джамбазки и Росен Петров ще поднесат венец по време на Тържествата церемония по случай 138 години от Априлското въстание в град Панагюрище на пл. 20 Април, съобщават от пресцентъра на "България без цензура". От 13:00 часа Николай Бареков, Росен Петров и Ангел Славчев ще присъстват на празника на град

Голямото изнасяне от София продължава

Голямото изнасяне от София с коли и автобуси продължава и днес, рано сутринта имаше засилено движение на Орлов мост, защото много автобуси тръгваха от паркинга пред стадион "Васел Левски". За предстоящите 6 почивни дни – от 1 май до 6 май – Гергьовден, ще има по две ленти за движение в посока София – Пловдив и София - Варна - при виадуктите на 67-ми километър от „Тракия“ и при „Бебреш“ – 30-ти км от АМ „Хемус“. Движението на ТИР-ове ще бъде ограничено днес от 10 ч. до 19 ч. по "Тракия". Те няма да минават по виадукта, а ще бъдат пренасочвани по маршрута: пътен възел „Мухово“ през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик.  За връщането няма да бъдат осигурени две лени по магистрала "Тракия" към София, защото виадукта на 67-ми километър в тази посока не може да поеме такова натоварване, обясниха от Агенция "Пъта инфраструктура". При необходимост движението ще бъде пренасочвано по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на този обходен път е около 5 км. Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-ми километър в посока от Бургас към София е ограничено от миналата година. То се пренасочва по обходен маршрут. 

САЩ: Бежанският поток – проблем за БГ границите

Той освен това засили междуетническото напрежение, се казва в доклад на Държавния департамент на САЩ за тероризма

Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" в Самоков на предизборна кампания за европейските избори

Днес от 11:00 часа Ангел Славчев, Ангел Джамбазки и Росен Петров ще поднесат венец по време на Тържествата церемония по случай 138 години от Априлското въстание в град Панагюрище на пл. 20 Април, съобщават от пресцентъра на Днес от 11:00 часа Ангел Славчев, Ангел Джамбазки и Росен Петров ще поднесат венец по време на Тържествата церемония по случай 138 години от Априлското въстание в град Панагюрище на пл. 20 Април, съобщават от пресцентъра на "България без цензура". От 13:00 часа Николай Бареков, Росен Петров и Ангел Славчев ще присъстват на празника на град

Ветроходи бойкотираха регатата на Путин

Част от ветроходите, които трябваше да се пуснат в регатата от Варна до Новоросийск и Сочи Част от ветроходите, които трябваше да се пуснат в регатата от Варна до Новоросийск и Сочи "Тол шипс", не пристигнаха заради събитията в Украйна. Това призна главният съдия на регатата Питър Нюъл. "Ние следим обстановката всеки ден. Нашата организация е благотворителна, с идеална цел и неполитическа. Ние сме за заздравяване на приятелството по

Джамбазки: Готви се нов македонски проект за България

Подготвя се нов македонски проект за България, предупреди по време на дебата по БНТ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден - Ангел Джамбазки. Диктаторът Ердоган иска винаги негови хора да са във властта у нас и да се месят във вътрешните ни работи, добави той. Подготвя се нов македонски проект за България, предупреди по време на дебата по БНТ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден - Ангел Джамбазки. Диктаторът Ердоган иска винаги негови хора да са във властта у нас и да се месят във вътрешните ни работи, добави той.

Само 12 на сто от дамите седят в шефски кресла

Едва 12% от ръководните длъжности в България се заемат от жени, въпреки че представителите на нежния пол имат по-добра квалификация и по-добро образование като цяло от мъжете. Това обяви вчера бившият социален министър и настоящ председател на управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика Иван Нейков.

По жицата, та до корупцията

Апаши откраднали 2,5 км. медни кабели. Не е новина. Изкопали 108 дупки и 15 кубика пръст, не се изненадвам. Нямат акъл за друго - копаят! Изненадва ме друго: полицията ли няма елементарен акъл, че да ги хване, или компанията, дето притежава жицата, не ще да се занимава? Елементарно е. Търговията със скрап е регламентирана, утвърдена и ясна.

Адвокат Росица Иванова пред "168 часа": На 40 години открих близначката си и пет години по-късно я загубих отново

Бела Чолакова
Бела Чолакова "168 часа" започва поредица с истории за осиновените деца, техните осиновители и биологичните им родители. Принадлежността към рода е нещо, което е заложено в нас и ние дори не се замисляме за него, ако не ни се наложи. За осиновените обаче осъзнаването и търсенето на корените може да е дълъг и труден процес.

Ниска активност на вота е само в полза на статуквото

При по-ниска избирателна активност на евровота, резултатите ще са в полза на партиите на статуквото.

Джамбазки: Готви се нов македонски проект за България

Подготвя се нов македонски проект за България, предупреди по време на дебата по БНТ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден - Ангел Джамбазки. Диктаторът Ердоган иска винаги негови хора да са във властта у нас и да се месят във вътрешните ни работи, добави той. Подготвя се нов македонски проект за България, предупреди по време на дебата по БНТ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден - Ангел Джамбазки. Диктаторът Ердоган иска винаги негови хора да са във властта у нас и да се месят във вътрешните ни работи, добави той.

Стачка в Гърция за 1 май

Стачка на фериботите и други видове транспорт ще блокира по пристанищата и гарите в Гърция туристите, предпочели южната ни съседка за почивните дни. Пълен срив в транспортния и други сектори ще причини 24-часовата първомайска стачка. Тя е свикана от двата синдиката в страната – Общата конфедерация на труда и Федерацията на държавните служители. В стачките ще участват също хора от местното самоуправление, банките, аптеките и болниците. Работещите на пристанищата, в железопътния и градски транспорт ще бъдат основна част от протестиращите, които ще спрат работа. Това се очаква да предизвика транспортен хаос, въпреки това, че метрото, много автобуси и тролеи ще се движат но на по-големи интервали от време. Протестите са насочени срещу политиката на икономии и рекордно високата безработица в страната, която е над 27 на сто, и нивото на бедност от 20%. От българската пътна полиция вече предупредиха, че движението по главен път Е-79 София – Кулата ще е много натоварено. Като алтернатива на влизането в Гърция през Кулата е ГКПП "Илинден-Ексохи", до който се стига през Гоце Делчев. Неговото предимство е, че се избягват най-проблемните участъци през кресненското дефиле и обходът край Сандански. Маршрутът е удобен за всички, който са избрали за почивка остров Тасос и Халкидики.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване