Младо семейство от Русе спечели 10 004 лв. от играта “Лотомания”


Деница и Илиан Николови от Русе спечелиха 10 004 лева от играта “Лотомания” срещу залог само от 1 лв.
“Двамата със съпруга ми играем редовно. Аз имам свои числа, а той негови. Пуснахме първо неговите и успяхме да си върнем залога. Точно преди да си тръгнем от пункта на бул. “Липник” 52, решихме да пуснем и моите числа”, разказа Деница. Деница и Илиан Николови от Русе спечелиха 10 004 лева от играта “Лотомания” срещу залог само от 1 лв. “Двамата със съпруга ми играем редовно. Аз имам свои числа, а той негови. Пуснахме първо неговите и успяхме да си върнем залога. Точно преди да си тръгнем от пункта на бул. “Липник” 52, решихме да пуснем и моите числа”, разказа Деница.

Елин Топузаков: След серията загуби победата бе важна за нас


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков отдаде голямо значение на победата с 2:1 над "Локомотив" (Пловдив) в последния мач от 36-ия кръг на А група.

За сините това е първи успех от близо месец, в който влязоха в серия от четири поредни загуби. Столичани спечелиха у дома с голове на Цветан Генков и Валери Божинов между 11-ата и 13-ата минута.

"През второто полувреме позагубихме разиграването на топката, може би се бяхме успокоили от аванса ни при 2:0. Но имахме...

Феномен! Британка роди 20 г. след менопаузата!

Британка зачена и роди здраво бебе след 20 г. в менопауза.

Украйна връща военната повинност

Това се прави „предвид влошаването на ситуацията в Източна и Южна Украйна и увеличаването на силата на въоръжените проруски отряди, което застрашава териториалната цялост“

Дете в кома, след като падна във фонтаните на НДК

10-годишно дете пострада тежко при инцидент в София. Детето е в кома, след като е паднало във фонтаните на НДК, съобщи bTV.
Момчето е паднало от около 10 метра височина, в необезопасен участък от фонтана. Било е с баща си. Настанено е в реанимацията на „Пирогов", в критично състояние.
От Столична община коментираха, 10-годишно дете пострада тежко при инцидент в София. Детето е в кома, след като е паднало във фонтаните на НДК, съобщи bTV. Момчето е паднало от около 10 метра височина, в необезопасен участък от фонтана. Било е с баща си. Настанено е в реанимацията на „Пирогов", в критично състояние. От Столична община коментираха,

Закъсали с проекти общини- без помощ

Финансова помощ от правителството ще получават само общини, които нямат наложени корекции по европейски проекти и безработицата в тях е поне един път над средното за страната ниво т.е. 26%. 
Това предвижда правителството в проект за Наредба за условията, реда и критериите за предоставяне на средствата на общини в затруднено финансово състояние... Финансова помощ от правителството ще получават само общини, които нямат наложени корекции по европейски проекти и безработицата в тях е поне един път над средното за страната ниво т.е. 26%. Това предвижда правителството в проект за Наредба за условията, реда и критериите за предоставяне на средствата на общини в затруднено финансово състояние...

Масово кръщене 1150 години по-късно

Варненският митрополит Йоан извърши публично свето кръщене на 14 деца в Голямата базилика в първата столица Плиска и така повтори славните събития отпреди 1150 години, когато са се покръстили българите. Старославният величествен храм се огласяше от детски смях и плач близо два часа, колкото трая великото тайнство. Варненският митрополит Йоан извърши публично свето кръщене на 14 деца в Голямата базилика в първата столица Плиска и така повтори славните събития отпреди 1150 години, когато са се покръстили българите. Старославният величествен храм се огласяше от детски смях и плач близо два часа, колкото трая великото тайнство.

Шофьор отърва 2 акта заради грешни дати

Банскалия отърва 2 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата заради грешни дати. На 7 декември м.г. Ивайло А. карал колата на майка си. На кръстовище навлязъл в насрещното, блъснал паркиран автомобил и продължил. На другия ден му съставили акт с дата 8 декември за 160 лв. глоба. Мъжът обжалвал в съда, постановлението е отменено.... Банскалия отърва 2 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата заради грешни дати. На 7 декември м.г. Ивайло А. карал колата на майка си. На кръстовище навлязъл в насрещното, блъснал паркиран автомобил и продължил. На другия ден му съставили акт с дата 8 декември за 160 лв. глоба. Мъжът обжалвал в съда, постановлението е отменено....

МВФ ще преразгледа помощта си за Украйна, ако Киев изгуби контрола върху източните области


Международният валутен фонд ще преразгледа помощта си за Украйна, ако Киев загуби източната част на страната, обхваната от проруски бунт, предаде агенция "Франс прес". МВФ обеща 17 милиарда долара за Украйна.

"Ако централното правителство изгуби действителния контрол над Изтока (на Украйна), то програмата ще бъде преразгледана", предупреждава МВФ.

Украйна изгуби през март Крим и мобилизира войските си срещу сепаратистките движения в източната част на страната, по-специално...

Плевнелиев: Бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия

"Заветът, който ни оставиха априлци е, че бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия, че свободата и нейните ценности не са даденост и не се получават даром. Сами определяме съдбата си, избирайки между удобното самосъжаление и това да запретнем ръкави и да превърнем родината в пример за другите“, това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в Панагюрище по време на честването на 138-годишнината от Априлското въстание. "Днес ние наследниците на славните герои водим своята борба с примирението и песимизмът. От избора ни и от нашата решителност зависи каква България ще оставим на идните поколения“, заяви още Плевнелиев. Държавният глава обясни, че несправедливостта и неработещите институции виреят само там където няма силен граждански контрол и силно участие на хората и там където гражданската енергия е заменена с непукизъм. "Не е вярно, че България няма цел и няма план и апелирам от тази висока трибуна всички български политици да спрат да повтарят, защото не е вярно“, каза президентът. "Още преди Освобождението, предците ни завещаха посоката, която да следваме. Чистата и свята република на Левски и Бенковски и равенството с другите европейски народи. Народът й днес е обединен като един за този идеал. Примерът на априлци показва, че когато надмогнем примирението и разделението, развиваме ясна и благородна кауза няма сила, която може да ни спре. Днес е наш ред да пазим заветът и да не допуснем България да бъде отклонена от зададеният от Апостолът и български патриоти път за изграждане на демокрация от европейски тип и държавност служеща на хората", допълни Плевнелиев.  

В ЦСКА бесни на Неманя за детинската грешка

Спортно-техническото ръководство на ЦСКА още не може да се примири с грешката на външния защитник Неманя Милисавлевич, заради която грешка „червените” загубиха мача си с „Лудогорец” с 1:0. През цялата среща в сряда вечерта „армейците” се браниха и разчитаха на контраатаки, като резултатът вървеше без голове.

Спипали троянския архимандрит да кара пиян

Троянският архимандрит Григорий Лозев е бил хванат да шофира с 2,69 промила алкохол на 26 април, твърди регионалният сайт troyan21.com.
Срещу него е било образувано незабавно съдебно производство.
В понеделник, 29 април, отецът бил осъден и свидетелството му за управление на МПС - отнето за определен срок. Троянският архимандрит Григорий Лозев е бил хванат да шофира с 2,69 промила алкохол на 26 април, твърди регионалният сайт troyan21.com. Срещу него е било образувано незабавно съдебно производство. В понеделник, 29 април, отецът бил осъден и свидетелството му за управление на МПС - отнето за определен срок.

Казийски vs. Соколов на Световното

Матей Казийски стана вторият българин след Цветан Соколов, който ще участва на Световното клубно първенство в Бело Оризонте следващата седмица.

Работа или заетост

У нас трудът не е ценност. Тази „дейност, предназначена за други”, както я наричаше проф. Чавдар Кюранов, няма смисъла на публичен дълг. Полагането на труд се възприема като някакво досадно задължение, като напълно безсмислено, ако не носи значителна материална облага. Затова и вместо уважение към труда, из българското публично пространство бръмчат кухи фрази и идеологически клишета. Дълбоката трансформация на ценностите в българското общество измести труда встрани от водещото значение, което е имал през първата половина на ХХ век. Съветизацията на България наложи представата за пълната заетост, независимо от това кой и как се труди. Дълбокият смисъл на уравниловката, измервана чрез размера на трудовото възнаграждение, беше в това, че качеството на труда няма значение. Рефлексите на „всеобщата трудова заетост”, практикувана от съветския режим като форма на контрол, насърчават нестихващите вопли относно безработицата. Всъщност, всички изследвания на безработни показват отчетливо, че истинският проблем не е липсата на работа, а невъзможността за достъп до гарантирани доходи. Огромната част от регистрираните безработни в България не търсят възможност да работят. Част от европейските средства, насочени към програми за временна заетост, не дават резултат, защото сред регистрираните безработни няма желаещи да работят, ако заплатата не е над 500 лв. В разстояние на десетилетия стотици хиляди хора без образование и квалификация бяха ангажирани с тежък физически труд. Съществуваха стотици цехове и обществени предприятия, чието предназначение се изчерпваше с осигуряването на заетост, независимо от липсата на какъвто и да било икономически смисъл в съществуването им. Те прикриваха дълго факта, че ниската производителност на труда, липсата на модернизация и цялостна политика за развитие на кадрите, огромните загуби поради немарливост и некомпетентно управление, трайно деформират самата представа за труд. Трудовият опит на най-възрастните поколения у нас се формираше най-често на едно и също място. Заводът или предприятието беше първото и единствено работно място за стотици хиляди хора в разстояние на десетилетия. Промяната в този модел на закрепостяване увеличи отговорността на всеки към резултатите от неговия собствен труд, но и насърчи представата за „разрухата” и ненужното разрушаване на нещо, което е работило добре. Свободната пазарна среда продължава да се възприема у нас като заплаха, а не като възможност за професионално развитие. Затова и днес полагането на труд на повече от едно място продължава да бъде по-скоро изключение от правилото. Към т.нар. „множествена” заетост се ориентират преди всичко млади хора, които са поели отговорност за собствения си живот и не очакват държавата да им създаде работни места. За останалите изглежда много по-лесно да разчитат на помощите за безработица, без да търсят активно работа. Същественият дял от продължително безработни хора у нас показва именно това – онези, които остават без работа повече от една година, всъщност не търсят активно възможност за трудова реализация. Част от тях разчитат на доходи, генерирани в сивата икономика, а останалите все така разчитат на собствените си родители. Липсата на квалификация и трудов опит определя влошените шансове за намиране на работа на по-голямата част от продължително безработните – онези, които са без работа повече от една година. Проблемът не е в това, че няма работно място, което е подходящо за тяхната квалификация или специалност, а точно обратното – предлаганите (и най-често оставащи незаети работни места за хора без образование и квалификация) не са достатъчно атрактивни за безработните. В резултат от всичко това помощите за безработни не подпомагат активната интеграция на пазара на труда. Освен като „заплата за бедност”, по-голямата част от социалните помощи у нас произвеждат по-скоро негативен ефект. Колкото и да се увеличава размера на публичните средства, отделяни за подпомагане на безработни, това не води до качествена промяна. Част от причините за това са свързани с деформираната представа за „пазар на труда” у нас. В преобладаващата част от случаите предлаганите курсове за квалификация и преквалификация не подобряват шансовете за намиране на подходящо работно място. Дълбоката неефективност на държавната политика на трудовия пазар възпроизвежда старите рефлекси за търсене и „устройване” на работа чрез близки и познати. Предизборните лозунги за създаване на нови работни места утвърждават негативната тенденция, в която се развива България през последните десетина години. Преди всичко, нараства зависимостта спрямо различните видове държавни плащания сред домакинствата у нас. Все по-малка част от доходите се формират от собствена стопанска инициатива. В пряка връзка с това нарастват и очакванията „държавата да даде”, и да наеме на работа онези, които не искат да работят. Политиките на „субсидирана заетост” задълбочават дълбоката деформация на трудовия пазар. Обещанията за повишаване на заплатите, които в момента заливат публичното пространство, само доказват това. При сегашната производителност на труда дори самото говорене за повишаване на заплатите на всички работещи, звучи нелепо. Безработицата у нас се възприема като липса на платена държавна работа. Затова и по-голямата част от т.нар. мерки на пазара на труда не дават резултат. Политиките на трудовия пазар се опитват да решат проблемите на големи групи от хора, изразходвайки значителни публични средства, без да се опитват да реформират самата среда за труд. Създаването на държавни работни места няма да реши нито един от проблемите на трудовия пазар. Постепенно, на много места в България, държавата се превръща в най-големия и дори в единствен работодател. Дори и за определен период от време това да изглежда оправдано при преодоляването на последици от тежка криза, то в средносрочен план това е опасна тенденция. Тя ще продължи да произвежда про-съветска носталгия и ще продължи да влошава перспективите за трудова и професионална реализация. В търсене на заетост, а не на работа, по-голямата част от регистрираните безработни у нас не полагат никакви усилия за повишаване на образованието и квалификацията си. Профилът на възприеманото като подходящо работно място изглежда приблизително така: високо платено и/или социално осигурено място; по възможност в държавна или общинска структура; за заемането на което не са необходими специални познания или квалификация; което не предполага полагането на допълнителни усилия и в същото време осигурява свободно време. Подобни работни места съществуват, но достъпа до тях преминава през определени зависимости и партийна протекция. За тях „някой трябва да те уреди”. Затова и мнозинството от безработните се възприемат като онеправдани, защото не разполагат с необходимите протекции, за да се доберат до мечтаната синекурна длъжност. Отказът от поемане на отговорност за собствения живот насърчава рефлексите на недоволния поданик. Той приема, че държавата е длъжна да му намери работа, да осигури живота му и да го направи богат и успял човек. И докато това не се случва, той ще продължава да търси възможности да заобиколи правилата и законите. Насърчаването на този манталитет чрез политически заклинания и предизборни обещания отклонява България встрани от пътя на изграждане на обществено благосъстояние, назад към съветския модел на пълна заетост и гарантирана мизерия.

Турчинов обяви мобилизация

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов подписа указ за мобилизация на гражданите в армията във връзка с изострянето на положението в югоизточна Украйна. Последният призив беше през октомври миналата година, а от тази година бе планирано прекратяването му. Предполагаше се украинската армия до края на годината изцяло да премине към контрактно комплектуване. Мобилизират се мъже на възраст над 18 години и лица под 25 години, които нямат документ за освобождаване от военна служба. Указът предвижда и мобилизиране на лица, получили минимум степен бакалавър, минали курс за подготовка на запасни офицери с присвояване на съответното военно звание.    

Спипаха троянския архимандрит да шофира пиян

Троянският архимандрит Григорий Лозев е бил хванат да шофира с 2,69 промила алкохол на 26 април, твърди регионалният сайт troyan21.com.
Срещу него е било образувано незабавно съдебно производство.
В понеделник, 29 април, отецът бил осъден и свидетелството му за управление на МПС - отнето за определен срок. Троянският архимандрит Григорий Лозев е бил хванат да шофира с 2,69 промила алкохол на 26 април, твърди регионалният сайт troyan21.com. Срещу него е било образувано незабавно съдебно производство. В понеделник, 29 април, отецът бил осъден и свидетелството му за управление на МПС - отнето за определен срок.

Жестоки боеве с полицията за 1 май в Турция и Италия

Турската полиция атакува със сълзотворен газ и водни струи демонстранти в Истанбул, за да им попречи да стигнат до площад “Таксим”, където властите забраниха шествията за Международния ден на труда 1 май, предаде частната турска телевизия НТВ. Протестиращите отвърнали с коктейли “Молотов”, пиратки, камъни и шумови гранати. Турската полиция атакува със сълзотворен газ и водни струи демонстранти в Истанбул, за да им попречи да стигнат до площад “Таксим”, където властите забраниха шествията за Международния ден на труда 1 май, предаде частната турска телевизия НТВ. Протестиращите отвърнали с коктейли “Молотов”, пиратки, камъни и шумови гранати.

Дъщери на Берлускони го сменят в политиката

Най-голямата дъщеря на бившия италиански премиер Силвио Берлускони вчера за първи път публично намекна, че може да помисли за политическа кариера. Баща є, осъден за данъчни измами междувременно се готви да полага общественополезен труд, предаде Ройтерс.

Бербатов се връща в “Тотнъм”

Димитър Бербатов отново ще играе за “Тотнъм”! За жалост на феновете на “шпорите” големият нападател ще облече екипа на отбора само за един бенефис - на бившия си съотборник Ледли Кинг. Мачът на “Уайт Харт Лейн” в Лондон ще бъде на 12 май. Редом с Бербатов в атака ще играят Давид Жинола и Теди Шерингам, а треньор ще им бъде Глен Ходъл.

“С огромно Димитър Бербатов отново ще играе за “Тотнъм”! За жалост на феновете на “шпорите” големият нападател ще облече екипа на отбора само за един бенефис - на бившия си съотборник Ледли Кинг. Мачът на “Уайт Харт Лейн” в Лондон ще бъде на 12 май. Редом с Бербатов в атака ще играят Давид Жинола и Теди Шерингам, а треньор ще им бъде Глен Ходъл. “С огромно

Бегълците Шатката и гватемалският трафикант били връзкарите в затвора

Перничанин с 20-годишна присъда за убийство и гватемалец, подсъдим за грабеж, избягаха от Софийския затвор. Николай Кръстев Николов-Шатката (46 г.) и Хосе Луис Гевара Мартинес (48 г.) работели като парнаджии в затвора. Двамата имали достъп до подземията с тръби и минали през дупка, използвана на няколко пъти за бягства през 80-те и 90-те години на миналия век, разказаха техни съкилийници пред "Труд".
 

Шатката и Хосе избрали умело момента за...

Продължава

Нона Йотова се сви под бюрото преди сцената

"Нона Йотова преди представление". Така Александра Сърчаджиева озаглави снимката на актрисата, свита на кълбо под бюро, вероятно в гримьорната си в Сатиричния театър. Същата вечер двете играха в пиесата "На другата сутрин". Алекс Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер, а Нона Йотова е нейната сексуално

3000 души се стекоха на фестивала на яйцето в Павликени

Над 3000 души се стекоха на 1 първи май на първия фестивал на яйцето в Павликени. От ранни зори градският площад "Свобода" почерня от хора, в чието присъствие бяха натрошени, сготвени и превърнати в произведения на изкуството над 7000 яйца. Централната част на Павликени беше декорирана с огромно яйце, високо 2,5 м и с тегло 2 тона. Над 3000 души се стекоха на 1 първи май на първия фестивал на яйцето в Павликени. От ранни зори градският площад "Свобода" почерня от хора, в чието присъствие бяха натрошени, сготвени и превърнати в произведения на изкуството над 7000 яйца. Централната част на Павликени беше декорирана с огромно яйце, високо 2,5 м и с тегло 2 тона.

По-малко от половината население на Каталуня би подкрепило отделяне от Испания


Проучване на общественото мнение, направено от каталонското регионално правителство, сочи, че по-малко от половината население на Каталуния би подкрепило обявяването на независимост от Испания, съобщи "Асошиейтед прес".

Резултатите показват, че 47.1 на сто биха гласували в полза на откъсване от Испания. Правителството на автономната област иска да организира референдум на 9 ноември, но испанското правителство вече заяви, че няма да го позволи.

Каталунските власти...

Социални институции: Децата и младежите лишени от родителска грижа в Перник се радват на обич и внимание в нови семейства

Представители на всички социални институции взеха участие в отчитането на резултатите от усилията на община Перник за разкриване на социални услуги, целящи да се даде шанс на децата, лишени от родителска грижа, да бъдат отглеждани в среда, близка до семейната.

Очакваните резултати са трайна деинституционализация, разширяване на целевата група от деца с увреждания в началото до по-голяма група деца и младежи. всички те са посетени по два пъти, а при преместването са...

Продължава

Вратар отпразнува титла с мацка в джакузи

Подобаващо отпразнува титлата в Северна Ирландия вратарят на Подобаващо отпразнува титлата в Северна Ирландия вратарят на "Клифтънвил" Конър Девлин. Той покани в джакузито, което се намира на покрива на сградата, в която живее, събираща погледите руса мацка. 22-годишният страж се снима на фона на трофея и заден план на мадамата и пусна фотото в туитър. Девлин, който е юноша на "Манчестър Юнайтед",

Кола се претъркули през мост в "Хаинбоаз"

Младеж се отърва по чудо след тежка катастрофа в прохода "Хаинбоаз", предаде кореспондентът на БГНЕС от Стара Загора.

С Априлското въстание измерваме делата си

За тази най-блестяща страница от новата история е казано много, въстанието от 1876 г. е възпято от поети, рисувано от художници, драматизирано от режисьори, документирано е от историците, каза президентът Росен Плевнелиев.

Убиецът Шатката и разбойник от Гватемала избягаха от софийския затвор (Обзор)

Двама опасни бандити избягаха от софийския затвор в сряда посред бял ден. 46-годишният Николай Кръстев Николов-Шатката, осъден на 20 г. затвор за убийството на наркодилър, и гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинез, на 48 г., подсъдим за грабеж в прохода Хаинбоаз, изчезнали вероятно между 18 и 20 ч. Отсъствието им обаче било забелязано по време на ве Двама опасни бандити избягаха от софийския затвор в сряда посред бял ден. 46-годишният Николай Кръстев Николов-Шатката, осъден на 20 г. затвор за убийството на наркодилър, и гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинез, на 48 г., подсъдим за грабеж в прохода Хаинбоаз, изчезнали вероятно между 18 и 20 ч. Отсъствието им обаче било забелязано по време на ве

Светът слави чудото на Диего Симеоне

Чудото “Атлетико” логично възхити футбола. “Атаката на испанците беше истински пожар”, написа британският в. “Гардиън”.

“Енергичен и упорит “Атлетико” заслужи радостта си”, смята “Мирър”.

 “Атлетико” е откровението на сезона”, гърми италианският “Гадзета дело спорт”.

“Жестоко, Чоло! - обръща се аржентинският в. “Оле” към своя сънародник, т Чудото “Атлетико” логично възхити футбола. “Атаката на испанците беше истински пожар”, написа британският в. “Гардиън”. “Енергичен и упорит “Атлетико” заслужи радостта си”, смята “Мирър”. “Атлетико” е откровението на сезона”, гърми италианският “Гадзета дело спорт”. “Жестоко, Чоло! - обръща се аржентинският в. “Оле” към своя сънародник, т

Шатката и Хосе били връзкари в затвора, избягали през стара дупка (ОБЗОР)

Перничанин с 20-годишна присъда за убийство и гватемалец, подсъдим за грабеж, избягаха от Софийския затвор.
Николай Кръстев Николов-Шатката (46 г.) и Хосе Луис Гевара Мартинез (48 г.) работели като парнаджии в затвора. Двамата имали достъп до подземията с тръби и минали през дупка, използвана на няколко пъти за бягства през 80-те и 90-те години Перничанин с 20-годишна присъда за убийство и гватемалец, подсъдим за грабеж, избягаха от Софийския затвор. Николай Кръстев Николов-Шатката (46 г.) и Хосе Луис Гевара Мартинез (48 г.) работели като парнаджии в затвора. Двамата имали достъп до подземията с тръби и минали през дупка, използвана на няколко пъти за бягства през 80-те и 90-те години

Неуспели евродепутати вземат по 200 хил. евро - да ги върнат в бюджета

На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. "Да настояваме заедно тези пари да бъдат върнати в бюджета, а не в техните джобове. По 100-200 хиляди евро са си спестили вече от европейски заплати. На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. "Да настояваме заедно тези пари да бъдат върнати в бюджета, а не в техните джобове. По 100-200 хиляди евро са си спестили вече от европейски заплати.

"Левски" взе първа победа от близо месец с 2:1 над "Локомотив"


"Левски" прекрати серията си от четири поредни загуби след успех с 2:1 като домакин на "Локомотив" (Пловдив).

В последния мач от 36-ия кръг на А група сините записаха първа победа от 6 април насам, а головете за тях реализираха Цветан Генков и Валери Божинов между 11-ата и 13-ата минута.

Мартин Камбуров върна едно попадение за "железничарите" в средата на второто полувреме, но гостите така и не успяха да стигнат поне до равенството.

Първото положение бе за...

Именяци стягат тежки трапези за Гергьовден

За имения си ден на 6 май естрадният лъв Георги Христов е поканил най-близките си приятели на вкусно агнешко у дома. Певецът обаче няма да упражни кулинарните си умения и затова е поръчал обилни мръвки в столичен ресторант. Празненството ще бъде в тесен кръг, като се очаква да присъстват само някои от колегите му.

Неуспели евродепутати вземат по 200 хил. евро - да ги върнат в бюджета

На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. "Да настояваме заедно тези пари да бъдат върнати в бюджета, а не в техните джобове. По 100-200 хиляди евро са си спестили вече от европейски заплати.

Десетки българи се хванаха на хоро в центъра на Брюксел

Десетки българи, белгийци и гости на Брюксел от Балканите се хванаха на голямо българско хоро в центъра и едно от най-посещаваните места на белгийската столица - Grand-Place. Хорото беше организирано от еврокомисар Кристалина Георгиева и с него се откри фестивалът Balkan Traffik, един от най-популярните културни фестивали в Белгия.

Въпреки че през част от хорото валя дъжд ентусиатите, които дойдоха, не се отказаха да се хванат на "Гигантското хоро" на историческия площад, като...

Любовница заряза Оланд

Френският президент Франсоа Оланд бе зарязан от младата си любовница Жули Гайе, заради която напусна предишната си спътница Валери Трирвайлер, пише сп. “Гала”. Актрисата казала, че не може да се справи с медийния натиск около подобна връзка. Като причина за раздялата се сочи и завръщането в правителството на Сеголен Роаял, Френският президент Франсоа Оланд бе зарязан от младата си любовница Жули Гайе, заради която напусна предишната си спътница Валери Трирвайлер, пише сп. “Гала”. Актрисата казала, че не може да се справи с медийния натиск около подобна връзка. Като причина за раздялата се сочи и завръщането в правителството на Сеголен Роаял,

България няма външна политика и нито една кауза!

ГЕРБ и ДПС вече готвят фалшификация на протоколи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Скандалът в с. Розово

Село Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на Община Казанлък. Това пише кметът на Розово Теодора Георгиева в докладна записка до полицията в Стара Загора и Казанлък, както и до градоначалника на Казанлък.

Почина мъжът, получил тежки обгаряния след взрива на газова бутилка в Момчилград

2-годишният Назъм Али Хикмет, който беше с тежки изгаряния след взрива на газова бутилка в Момчилград, почина. Това съобщиха пред 24rodopi.com близките му.
Назъм беше настанен в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със сериозни изгаряния по тялото и лицето.
Той пострада при взрив на газова бутилка в апартамент на улица „Гюмюрджинска" 18 на 11 април. 2-годишният Назъм Али Хикмет, който беше с тежки изгаряния след взрива на газова бутилка в Момчилград, почина. Това съобщиха пред 24rodopi.com близките му. Назъм беше настанен в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със сериозни изгаряния по тялото и лицето. Той пострада при взрив на газова бутилка в апартамент на улица „Гюмюрджинска" 18 на 11 април.

Печалби от 35-ия тираж на Българския спортен тотализатор

"6 от 49", I теглене (4, 15, 18, 29, 32, 48) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 13 по 3109,50 лв. III гр. (4) - 832 по 48,60 лв. IV гр. (3) - 15 387 по 3,70 лв. Джакпот - 257 085,25 лв. IІ теглене (2, 6, 7, 19, 29, 47) I гр. (6) - няма Джакпот - 1 713 901,62 лв. "6 от 42" (25, 31, 34, 36, 37, 40) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 22 по 890,40 лв. III гр.

Замразяват цените на лекарствата без рецепта пак

Пак “замразиха” цените на лекарствата без рецепта. Забраната за скок на цените над определен таван изтече на 30 април т.г., но ден по-рано здравното министерство е подготвило необходимата поправка, за да остане ограничението. Министър д-р Таня Андреева я е парафирала и веднага след празниците ще бъде гласувана от Министерският съвет - още на първот Пак “замразиха” цените на лекарствата без рецепта. Забраната за скок на цените над определен таван изтече на 30 април т.г., но ден по-рано здравното министерство е подготвило необходимата поправка, за да остане ограничението. Министър д-р Таня Андреева я е парафирала и веднага след празниците ще бъде гласувана от Министерският съвет - още на първот

Почина мъжът с тежките обгаряния от взрива на газова бутилка в Момчилград

2-годишният Назъм Али Хикмет, който беше с тежки изгаряния след взрива на газова бутилка в Момчилград, почина. Това съобщиха пред 24rodopi.com близките му.
Назъм беше настанен в УМБАЛ „Св. Георги 2-годишният Назъм Али Хикмет, който беше с тежки изгаряния след взрива на газова бутилка в Момчилград, почина. Това съобщиха пред 24rodopi.com близките му. Назъм беше настанен в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със сериозни изгаряния по тялото и лицето. Той пострада при взрив на газова бутилка в апартамент на улица „Гюмюрджинска" 18 на 11 април.

Арестуваният зрелищно във Варна не спрял на стоп палка

Неспиране на „стоп палка” от страна на 23-годишен шофьор e причината за зрелищния арест във Варна по-рано днес.
При опит да бъде спрян младежът не се подчинил и продължил. Впоследствие патрулният екип го подгонил.
Нарушителят и неговата „Хонда Сивик” били преследвани по булевард „Сливница”, като на кръстовището с „Пирин” в засада чакали още две Неспиране на „стоп палка” от страна на 23-годишен шофьор e причината за зрелищния арест във Варна по-рано днес. При опит да бъде спрян младежът не се подчинил и продължил. Впоследствие патрулният екип го подгонил. Нарушителят и неговата „Хонда Сивик” били преследвани по булевард „Сливница”, като на кръстовището с „Пирин” в засада чакали още две

Джакпотът пак оцеля и подгони 2 млн. лева

Нито един участник в играта на спортния тотализатор не успя да познае печелившата комбинация от числата 2, 6, 7, 19, 29, 47 във второ теглене и така джакпота подгони 2 млн. лева.

Зрелищно арестуваният във Варна не спрял на стоп палка

Неспиране на „стоп палка” от страна на 23-годишен шофьор e причината за зрелищния арест във Варна по-рано днес.
При опит да бъде спрян младежът не се подчинил и продължил. Впоследствие патрулният екип го подгонил.
Нарушителят и неговата „Хонда Сивик” били преследвани по булевард „Сливница”, като на кръстовището с „Пирин” в засада чакали още две Неспиране на „стоп палка” от страна на 23-годишен шофьор e причината за зрелищния арест във Варна по-рано днес. При опит да бъде спрян младежът не се подчинил и продължил. Впоследствие патрулният екип го подгонил. Нарушителят и неговата „Хонда Сивик” били преследвани по булевард „Сливница”, като на кръстовището с „Пирин” в засада чакали още две

Овладяха пожара във Враца, няма опасност за населението

Пожарът, който избухна в базата на фирма Пожарът, който избухна в базата на фирма "Галактика" във Враца, вече е потушен, съобщават от общинската администрация пред Дарик. Направени са изследвания на въздуха от РИОСВ, които показват, че няма опасност от замърсяване. "Няма опасност за населението", заяви кметът инж. Николай Иванов, който е на мястото на пожара.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване