Убиецът на Хайо избяга от затвора

Убиецът на популярния перничанин Николай Христов -Хайо - Николай Николов - Шатката избяга снощи от централния софийски затвор,съобщава struma.com.
Цялата полиция е на крак ,блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция . В централния затвор започва спешна проверка как и по какъв начин е направено бягството. Убиецът на популярния перничанин Николай Христов -Хайо - Николай Николов - Шатката избяга снощи от централния софийски затвор,съобщава struma.com. Цялата полиция е на крак ,блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция . В централния затвор започва спешна проверка как и по какъв начин е направено бягството.

Изгонена от Розово бежанка: Децата бяха много притеснени, изплашени, плакаха

Изгонените от село Розово сирийски семейства бяха посрещнати топло в новия си дом в град Крън. От рано сутринта местни пристигат в къщата с торби с продукти и домашни печива за 17-те бежанци, сред които има шест деца. Най-възрастният мъж сред тях беше приет в болница, но състоянието му е добро, съобщават от bTV. Изгонените от село Розово сирийски семейства бяха посрещнати топло в новия си дом в град Крън. От рано сутринта местни пристигат в къщата с торби с продукти и домашни печива за 17-те бежанци, сред които има шест деца. Най-възрастният мъж сред тях беше приет в болница, но състоянието му е добро, съобщават от bTV.

КНСБ предлага уредба за "автоматична стачка"


Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) предлага нормативната уредба за обявяването на стачка да се опрости, така че тя да може да се обявява автоматично, ако в рамките на шест месеца преговорите между синдикатите и работодателя не доведат до успех.

"Нашето предложение е, ако до 6 месеца не се постигне  договореност, да се задейства автоматичен колективен спор. Т.е. да може да  обявим стачка, без да се правят подписки, общи събрания на работниците, каквато  е...

На ГКПП- Маказа има натрупване на автомобили от около 500 мeра

Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват съседните гранични пунктове  - Капитан-Петко войвода, Ивайловград и Златоград

Участниците в регата "Ветрила" длъжни да рекламират Lafka

Участниците в регата "Ветрила", която се провежда днес и утре във Варненския залив, са длъжни да рекламират търговската верига Lafka на "Табак маркет", монополизираща пазара на павилиони и предизвикала серия от протести. Изискването за поставяне на рекламни материали на Lafka е към всички яхти и е по искане на организатора. То е записано в състезателните инструкции за "Ветрила 2014". В морското състезание се включват над 40 от най-добрите български екипажи на килови яхти. От досегашните прессъобщения за регатата ставаше ясно, че организаторите са община Варна, яхт клуб "Капитан Георги Георгиев Порт Варна", "ЛЗ Яхтинг" и Българската федерация по ветроходство. На първата пресконференция за представянето на регатата присъстваха кметът на Варна Иван Портних, кап. Тома Томов, председател на Организационния комитет за България и Робин Снук-Хургрьоне, председател на регатата. В отговор на запитването на OFFNews общината обаче оттам отговориха следното: "Община Варна няма касателство към организацията на тази регата. Организатори на съпътстващата регата "Ветрила" са Яхт клуб "Бавария яхтс", яхт клуб "Капитан Георги Георгиев" и Българската федерация по ветроходство. Моля, обърнете се към тях по тези въпроси". Последният месец бе арена на "анти Lafka" протести в друг град с кмет на ГЕРБ - Бургас - където общински съветници от ГЕРБ внесоха т. нар. "поправка Lafka", с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект. Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората.

ZaPernik пожелава на всички перничани приятни празнични дни!

Денят на труда и на международната работническа солидарност (известен като Ден на труда и Първи май) се отбелязва ежегодно на 1 май.

Денят на труда е сред официалните празници в Република България.

Първият опит за честване на Първи май в България е от Топографското дружество през 1890 г. Обявен е за официален празник през 1939 г.

От 1945 г. комунистическата власт в Народна република България започва да чества празника ежегодно, тъй като в социалистическите страни на честването му се отдава голямо значение в съгласие с идеологията, че те се управляват от работническата класа. Държавата...

Продължава

Половината американци искат страната им да не е толкова активна по света


Мнението на американците не дава на президента Барак Обама много пространство за по-решителни действия срещу руския президент Владимир Путин, анексирането на Крим и руския натиск над Украйна, дори той да иска да предприеме нещо повече.

По данни на социологическо проучване за "Уолстрийт джърнъл" и Ен Би Си нюз почти половината анкетирани искат страната им да играе по-малко активна роля в международните събития. За по-активна намеса се обявява всеки пети, а това е рязка разлика спрямо...

Режат от депутатските заплати заради евровота

Изборите за европейски парламент ще доведат до намаляване на заплатите на бългрски депутати. Засегнати ще са действащите народни представители, които...

Безплатните туристически обиколки във Варна започват от днес

От днес - 1 май 2014 започва новият сезон на безплатните пешеходни обиколки на град Варна на английски език - Free Varna Tour, съобщиха организаторите за Moreto.net. Проектът се провежда за трета поредна година в морската столица, като през този сезон обиколките ще се провеждат всеки ден от 18:00, започвайки пред Катедрален храм „Успение Богородично”.

100 автобуса с хора се включиха в Първомайския митинг

10-ки автобуси с хора пристигнаха за митинга на БСП по случай Първи май.

Бомбен атентат на жп гара в Китай взе три жертви

Инцидентът е станал в Урумчи – столицата на Синцзян-уйгурския автономен район в Западен Китай

Бомбен атентат на ж.п. гара в Китай взе три жертви

Инцидентът е станал в Урумчи – столицата на Синцзян-уйгурския автономен район в Западен Китай

Областният управител свързва 9 и 24 май в обща инициатива

Поредица от събития в училищата и читалищата в областта ще отбележат двата празника идния месец. Мотото е "Силата на България в Европа".

Областният управител Михаил Михайлов призовава училищата и читалищата на територията на областта да организират поредица от инициативи във връзка с предстоящите празници през месец май - Деня на Европа 9 май и Деня на славянската писменост и култура 24 май. Училищните ръководства, учениците, самодейците в читалищата, както и всички желаещи да се включат в кампанията, могат да организират поредица от инициативи- конкурси, концерти, рецитали или други прояви по свой избор.

Областната...

Продължава

Георги Пирински: Тези избори или ще оставят статуквото, или ще променят Европа

С жителите на град Баня се срещна кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински. Близо два часа продължи разговорът на европейска тематика, съобщават от пресцентъра на БСП.
„Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори, коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател С жителите на град Баня се срещна кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински. Близо два часа продължи разговорът на европейска тематика, съобщават от пресцентъра на БСП. „Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори, коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател

Ивайло Калфин: Решението ДАНС да се грижи за сигурността на интернет е неприемливо

/КРОСС/ Създаването на антитерористично звено в ДАНС звучи страховито, пише днес Ивайло Калфин в блога си.Съобщението на вътрешния министър, че то ще разследва сигнали денонощно, седем дни в седмицата, е притеснително, смята евродепутатът, който е член на парламентарната комисия за промишленост и изследвания, отговорна в Европейския парламент за сигурността на интернет. Според Калфин сигурността в интернет трябва да се поддържа от цивилна техническа структура, каквато е звеното за реакция при спешни случаи (CERT). Такива бяха създадени във всички държави в ЕС, включително в България. „Разрешението ДАНС да рови и следи интернет „по сигнали" е неприемливо. Сигурността на интернет е важен, но технически въпрос, а не на службите. Обещанието, че експерти на ДАНС отиват в САЩ на обучение, навява асоциация с американската Агенция за национална сигурност (АНС), печално известна с подслушването и следенето на целия свят, донесло силни протести срещу САЩ в Европа", пише Калфин. Евродепутатът добавя, че сигурността в интернет не е задължително свързана с извършването на престъпления. Най-често тя означава реакция и бързо възстановяване на мрежите при атаки, без щети с голямо обществено значение. „Опитът на ДАНС да се скрие зад киберсигурността е напълно сравним с печалния опит за налагане на американската АКТА, решително отхвърлен в цяла Европа", пише Калфин.

“Алпизо” спечели граския турнир по футбол на малки врати

Завърши градският турнир по футбол на малки врати, по случай празника на града “Гергьовден” и част от отбелязването на 90-та годишнина от развитието на футбола в гр. Поморие. Срещите се проведоха на хандбалната площадка  и след оспорвани и интересни срещи носител на купата стана отбора на “АЛПИЗО”. Останалите призьори са отборите на : “Полиция” – II место , “St. George” – III място. Голмайстор на турнира стана Мартин Петров от “Алпизо” със 7 гола. Отборите бяха наградени с купи и парични награди от зам. кмета на Община Поморие Илия Джингов.

Георги Пирински: Тези избори или ще оставят статуквото, или ще променят Европа


С жителите на град Баня се срещна кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински. Близо два часа продължи разговорът на европейска тематика, съобщават от пресцентъра на БСП.
„Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори, коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател С жителите на град Баня се срещна кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински. Близо два часа продължи разговорът на европейска тематика, съобщават от пресцентъра на БСП. „Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори, коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател

Петър Курумбашев: Няма интрига в напускането ми на парламента

Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево, предадоха от пресцентъра на БСП.
„Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево, предадоха от пресцентъра на БСП. „Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май.

Петър Курумбашев: Няма интрига в оставката ми

/КРОСС/ Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител, заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево.  „Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. На моето място ще влезе друг колега и ще работи. Така или иначе през този месец аз няма как да бъда в Народното събрание, защото съм в кампания, а за мен няма нищо по-ценно и по-важно от срещите с хората и от разговора очи в очи", категоричен бе той. Искам да бъда избран с победа, а не със загуба, защото ние играем, за да спечели отборът.„За мен е гордост, че в нашата листа присъстват имена като това на знаменития професор Андрей Пантев, както и на блестящото перо Александър Симов, Илияна Йотова и Евгени Кирилов, които са със 7-годишен стаж в ЕП", подчерта Курумбашев. Важно е социалистите да бъдат първи, тъй като трябва да се сложи край на тази безчовечна политика, която десницата водеше в продължение на 10 години, свързана с орязване на разходите, на работните места и на наливане на пари в банките - 1,6 трилиона евро са отишли в тях", каза още Петър Курумбашев. Още ли сме способни да почувстваме болката на човека, който няма работа или надежди? - припомни Курумбашев въпроса на Мартин Шулц при откриването на кампанията

Разпръснаха с газ и водни оръдия протест на „Таксим"

Преди да бъде обявен за национален празник през 2009 година, 1 май бе ден на конфликти, който често водеше до насилие в Турция.

БСП събра хиляди на първомайски митинг в София

Напред към справедлива България, призова ги Станишев


Концерт с танци


Концерт на възглавници с Windy" e последният концерт на закрито за този сезон от популярната софийска поредица за родители с малки деца "Концерти на възглавници".

Този програмата включва предимно откъси от различни класически танци. Освен така популярните полки на Щраус, любителите на класическата музика ще чуят марш от Шуберт, мазурка, два унгарски танца, малко Бетовен и изключително виртуозния "Полет на бръмбара". 

Цена на билетите:

Възрастен – 20...

Всяко министерство с гард срещу сексизъм

Във всички министерства и в още осем важни държавни институции ще бъде определен по един координатор по равнопоставеност на жените и мъжете. Това реши правителството на изнесеното си заседание в Бургас. Въпросните служители ще се борят със сексизма на работното място, но и ще помагат да се разработват програми на национално ниво за преодоляване на напрежението между половете.

Петър Курумбашев: Няма интрига в напускането ми на парламента

Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево, предадоха от пресцентъра на БСП.
„Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев пред членовете и симпатизантите на левицата в Раднево, предадоха от пресцентъра на БСП. „Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май.

П. Курумбашев: Няма интрига в напускането ми

Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми като народен представител. Взех това решение, защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. На моето място ще влезе друг колега и ще работи. Така или иначе през този месец аз няма как да бъда в Народното събрание, защото съм в кампания, а за мен няма нищо по-ценно и по-важно от срещите с хората и от разговора очи в очи.

Комисията "Бисеров" се отчете: Не можахме да свършим каквото и да е


Временната парламентарна комисия, която трябваше да установи защо бившият зам.-председател на Народното събрание  от ДПС Христо Бисеров напусна постовете си в парламента и в партията, отчете, че не е могла да свърши задачите, които сама си е поставила, пише днес "Сега" като се позовава на доклад на звеното. 

Комисията беше сформирана заради съмненията, че Бисеров е бил предупреден, че предстои да бъде обвинен за пране на пари и именно затова е побързал да се оттегли. 

Още...

Надежда за длъжника

/КРОСС/ Над десет различни предложения за промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) в полза на длъжниците внесоха за месец депутати от БСП и от ГЕРБ. В момента в парламента има три проекта с разнородни идеи в тази насока. По промени в ГПК в полза на длъжниците работи и Министерството на правосъдието. Засега управляващите и опозицията в парламента се въздържат да обещаят, че ще подкрепят идеите на опонентите си. И от БСП, и от ДПС обаче дадоха знак, че ще обсъждат проблемите на закъсалите граждани, които не могат да си плащат дълговете. Последният законопроект - на депутата от левицата Георги Кадиев, беше внесен вчера. Той предлага да се обжалват оценките на изнесените на търг имоти. Депутати внесоха три законопроекта в полза на хората, които не могат да си плащат, пише Труд. Акция в помощ на длъжниците предприемат депутатите. Само за месец в парламента бяха внесени три законопроекта с предложения как да се облекчи положението на хилядите, които не смогват да си плащат вноските по заемите. Към тях се очаква да се присъедини и Министерството на правосъдието със закон за частния фалит. Последните предложения са на депутата от БСП Георги Кадиев, който твърди, че има подкрепата на своите колеги от мнозинството. Някои от тях се споделят и от правосъдното министерство, което в момента също пише промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК)

Русия нападна ЕС в СТО

Русия е подала иск срещу Европейския съюз в Световната търговска организация (СТО). Причината за иска са претенциите на Москва по отношение т.нар....

Падат ценовите ограничения за лекарства

От днес (1 май) отпадат ограниченията в цените на масовите медикаменти в търговската мрежа. Цените на масовите медикаменти се „размразяват", само някои лекарства може да поскъпнат с не повече от 50 стотинки.

Изгонените от Розово бяха топло посрещнати в Крън

Трите сирийски семейства, изгонени от село Розово, намериха нов дом. Те бяха посрещнати топло в град Крън. От рано сутринта местни пристигат в къщата с торби с продукти и домашни печива за 17-те бежа...

Станишев: За нас човекът е най-важното

Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, откри кампанията за европейски избори в Перник по повод получен подарък – Кракра Пернишки, символ и герб на Перник, съобщиха от БСП. ...

Разпръскват протестиращите в Истанбул с вода и газ

Турската полиция използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне стотиците протестиращи, които не се подадоха на забраната за демонстрации на площад "Таксим" в Истанбул на 1 май. С...

Бивш играч на ЦСКА отива в Левски

Левски ще се опита да си ос­игури услугите на защитника на Ботев Пловдив Сивард Спрокел, пише „Тема Спорт". Холандецът, който след 10 дни ще навърши 32 години, има контракт с ка...

100 000 души се включиха в първомайските демонстрации в Москва

Повече от 100 000 души се включиха в първомайските демонстрации на синдикатите в центъра на Москва, съобщиха от руското Министерство на вътрешните работи. Начело на шествието е кметът на Москва Серге...

Рашийд: Григор може да стане два пъти по-добър

Григор Димитров спечели титлата в Букурещ в неделя, а в Румъния не спират да пишат за българина. Естествено, бе отчетена и работата на треньора на Григор Роджър Рашийд, а вчера в румънските медии бе п...

Порите на потните жлези на дланта показват отпечатъците ни по-добре

Южнокорейски учени са разработили нов по-бърз и надежден метод за взимане на пръстови отпечатъци, съобщава Live Science. Технологията заснема порите на потните жлези на човешката длан с помощта на по...

Аутсорсинг индустрията – златна гъска за българския бизнес

Свикнали сме страната ни винаги да е на дъното на класациите – най-бедна, най-нещастна, най-корумпирана. На този фон класирането ни сред популярните аутсорсинг* дестинации си е направо върха...

Украйна получава 17 млрд. долара кредит от МВФ

Бордът на директорите на МВФ одобри отпускането на кредит на Украйна в размер на 17,01 млрд. долара. "Стенд-бай програмата за Украйна носи геополитически рискове", предупреди директорът на ...

Преговарят за пускането на наблюдателите на ОССЕ в Славянск

Активисти на силите за самоотбрана в украинския град Славянск започнаха преговори с властите в Киев за освобождаване на представителите на ОССЕ срещу освобождаване на техни привърженици. Това заяви п...

Още един национал на Англия е застрашен да пропусне Мондиала

След като стана ясно, че Андрос Таунзънд ще пропусне световното първенство в Бразилия, сега селекционерът Рой Ходжсън и притеснен, че може да загуби и друг играч на Тотнъм за турнира. Десният защитни...

Освидетелствайте кабинета!

Прави ли ви впечатление, че когато министрите се събират на заседание, Орешарски винаги се ръкува с тях? Това не е защото е много възпитан и му е драго да ги види - просто кабинетът "Орешарски&qu...

Убиец и крадец избягаха от затвора в София (обновена)

Двама лишени от свобода от затвора в София са обявени за общонационално издирване, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Николай Николов - Шатката (изле...

Здравко Лазаров: Надявам се да поиграя още един сезон

Капитанът на Локомо­тив (Пловдив) Здравко Лазаров ще пропусне днешното гостуване на Левски заради контузия. Пред "Тема спорт" той бе категоричен, че не е сложил край на кариерата си ...

Националният химн стартира митингът на БСП по случай Първи май

С химна на България започна първомайският митинг на социалистите на площад "Народно събрание" в столицата, предаде БГНЕС. Стотици са се събрали и около храм "Св. Александър Невски"...

Ариго Саки: Снощи Челси не беше отбор

Легендарният наставник на Милан Ариго Саки даде експертното си мнение по повод снощната загуба на Челси от Атлетико Мадрид с 1:3, която изхвърли „сините“ зад борда на Шампионската ...

Честваме заедно с Македония Св. Св. Кирил и Методий

Македония и България за първи път ще честват заедно деня на Св. Св. Кирил и Методий, предаде македонското електронно издание Капитал. Според информациите на 11 май в София ще пристигне македонска де...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване