Оскар: Длъжен съм да се пазя здрав за Мондиала

Клубът е важен, но по-важен е националният отбор. На това мнение вече са всички играчи, чиито отбори това лято ще мерят сили на световното първенство в Бразилия. Максимата важи с пълна сила за домакин...

ЦИК: БНТ трябва да компенсира проваленото участие на коалиция "КОД"

ЦИК излезе със становище по жалбата на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” , в което се казва, че БНТ трябва да компенсира проваленото им участие . От коалицията трябваше да участват в „Още от деня” на 30 април срещу опоненти от БСП и ДПС, но от двете партии не акредитирали свои представители, а според клауза в споразумението „предаването пада”, ако в него има само един участник. Според „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”, случилото се е реален бойкот на участието на извънпарламентарни партии в дебатите за евроизборите по БНТ. В становището си ЦИК пише, "че с оглед спазването на принципа на обективно и справедливо отразяване на проявите на кандидатите БНТ следва да представи допълнителна възможност на коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” да вземе участие в предаването „Още от деня” в следващите дати, определени, съгласно Приложение 4, независимо от факта че коалицията е включена за участие в предаването и в следващи дати” Отговорът на жалбата е изпратен до д-р Антония Първанова и до БНТ.

Москва: Последиците от наказателна акция на 2 май ще са катастрофални

Намерението на Киев да проведе силова операция в югоизточната част на страната ще доведе до катастрофа. Това посочи руското министерство на външните работи в специална декларация, предаде ИТАР-ТАСС.
„Насилствените мерки срещу собствения народ ще засвидетелстват неспособността на киевското ръководство да изпълни обещанията си по Женевското Намерението на Киев да проведе силова операция в югоизточната част на страната ще доведе до катастрофа. Това посочи руското министерство на външните работи в специална декларация, предаде ИТАР-ТАСС. „Насилствените мерки срещу собствения народ ще засвидетелстват неспособността на киевското ръководство да изпълни обещанията си по Женевското

Борисов: Това вече е не популистко, а престъпно управление

Това вече е не популистко, а престъпно управление, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в София. И аз обичам пенсионерите, и аз обичам възрастните хора, но първо искам да се погрижа за тези, които работят, и допринасят да има пенсии и заплати, иначе цялата система ще рухне.

Москва към Киев: Последиците от наказателна операция на 2 май ще са катастрофални

Намерението на Киев да проведе силова операция в югоизточната част на страната ще доведе до катастрофа. Това посочи руското министерство на външните работи в специална декларация, предаде ИТАР-ТАСС.
„Насилствените мерки срещу собствения народ ще засвидетелстват неспособността на киевското ръководство да изпълни обещанията си по Женевското Намерението на Киев да проведе силова операция в югоизточната част на страната ще доведе до катастрофа. Това посочи руското министерство на външните работи в специална декларация, предаде ИТАР-ТАСС. „Насилствените мерки срещу собствения народ ще засвидетелстват неспособността на киевското ръководство да изпълни обещанията си по Женевското

Барселона почита Виланова със специални екипи

Новото в екипите на Барселона ще бъде изписаното име на Тито Виланова и надписа "per sempre etern", означаващ "завинаги вечен".

Река Осъм отвлече 7-тонен мост

Река Осъм отнесе откритата сцена в Ловеч в нощта срещу четвъртък. Съоръжението с размери 20 на 10 м и тегло около 7 тона бе построено по проект за близо 666 000 лв., спечелен от местната общинска администрация през юли 2011 г. В четвъртък сутринта сцената е била открита в землището на с. Йоглав, на 13,3 км северно от Ловеч. Река Осъм отнесе откритата сцена в Ловеч в нощта срещу четвъртък. Съоръжението с размери 20 на 10 м и тегло около 7 тона бе построено по проект за близо 666 000 лв., спечелен от местната общинска администрация през юли 2011 г. В четвъртък сутринта сцената е била открита в землището на с. Йоглав, на 13,3 км северно от Ловеч.

Жителите на Видин искат да минават по моста на Дунав безплатно


Жителите на община Видин искат да минават по моста над Дунав край града безплатно. 

Повече от 7000 души са подкрепили организираната от общината подписка за това, съобщи кметът на града Герго Геров, цитиран от БТА.

В приветствие към съгражданите си на първомайско празненство той съобщи, че общинската администрация ще лобира на всички нива това желание на хората да се осъществи.

Събраните подписи ще бъдат предадени в Министерския съвет, за да се обсъди въпросът...

Около 80 активисти на "Грийн пийс" бяха арестувани в Ротердам

Полицията в Холандия арестува около 80 активисти на "Грийнпийс", които се опитаха да попречат на руски танкер да влезе в пристанището на Ротердам. Арестуван е и капитанът на кораба „Рейнбоу уориър” Питър Уилкокс, както и целият екихаж на кораба от 44 души.

Работещите в строителния сектор са намалели почти двойно в периода 2008-2014 г.

/КРОСС/ Работещите в строителния сектор у нас са намалели почти двойно в периода 2008-2014 г. и в момента са около 150 хиляди, казва в интервю за БНР председателят на Камарата на строителите в България Светослав Глосов.  „Лошото е, че от тези хора, които уж са на свободния пазар, трудно може да се подберат качествени както работници, така и ръководители. Няма ги издържаните от големите предприятия професионални центрове, които обучаваха работници. Да, има частни центрове, но много малко работници като че ли плащат от джоба си, за да се обучават, а работодателите, поне в момента, нямат интерес да обучават хора. Основната причина собствениците на строителни фирми да не инвестират в обучение е страхът им, че могат да загубят квалифицираните служители, посочва Глосов.

Малайзия спира да плаща хотела на близките на изчезналите

Малайзия Еърлайнс ще прекрати на 7 май плащането на хотелските разноски за роднините на пътниците от изчезналия Боинг, съобщиха от авиокомпанията.

Мая Манолова – най-приказлива в НС

60 депутати мълчат като риби от началото на годината


Освен бащата, и гостенин ритал Пламена до смърт?

Трима възрастни, а не един, са пребили до смърт 7-годишната Пламена от Русе, за чието убийство е обвинен баща й Пламен Петров, когото съдът остави за постоянно в ареста.

Вицепрезидентката за Розово: Никой да не е посмял да хвърля прах върху народа!

За случая с изгонените от казанлъшкото село Розово сирийски бежански семейства е виновен не народът, а политиците и местната власт, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Клисура, където се отбелязват 138 години от Априлското въстание.

МВФ ще преразгледа заема за Украйна, ако Киев изгуби източните региони

Конфликтът в района може да отслаби бюджетните приходи и да нанесе големи щети на перспективите за инвестиции, посочват от фонда


Хиляди варненци се присъединиха към Парада на екипажите на регата Тол Шипс

Стотици жители посрещнаха с аплодисменти и възгласи Парада на екипажите на международната Черноморска регата Тол Шипс във Варна. Варненци махаха от прозорци и балкони, а много минувачи от зрители се превърнаха в участници в пъстрото шествие, научи Moreto.

София Лорен - почетен гост на Cannes Classics

/КРОСС/ София Лорен ще бъде почетен гост в секцията „Класически филми" на кинофестивала в Кан, който ще отбележи раждането на италианския уестърн и 30-годишнината от златната палма на Вим Вендерс за Paris, Texas, съобщават организаторите. 22 филма и две документални ленти ще бъдат прожектирани в тази селекция и за първи път те ще бъдат изцяло дигитални. София Лорен, която печели награда за женска роля през 1961 г. и беше председател на журито през 1966 г., е почетният гост на събитието. Тя ще присъства на прожекцията на филма „Човешкият глас", режисиран от сина й Едоардо Понти. Aдаптацията на La voix humaine на Жан Кокто е неговото завръщане в киното. Същата вечер ще бъде прожектиран и „Брак по италиански" на Виторио Де Сика. 79-годишната София Лорен е приела да води и майсторски клас. Вим Вендерс, който вече присъства в раздела „Особен поглед" с The Salt of the Earth, ще се завърне в Cannes Classics с реставрирано копие на „Париж, щата Тексас", спечелил „Златна палма" през 1984 година.

Москва предупреди Украйна да не провежда операция в югоизтока

В противен случай загатна за „катастрофални последствия”

Елин Топузаков: Победата днес беше най-важна

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков обяви, че за тима е била важна победата срещу Локо (Пд). Специалистът заяви, че ще продължи да дава шанс на младите, а те трябва да заслужат мястото си. &...

Иниеста: Нямам против пак да сме световни шампиони

Халфът на Испания Андрес Иниеста заяви, че не би имал нищо против да стане световен шампион за втори път подред, този път спечелвайки шампионата в Бразилия. Той добави, че със съотборниците му са наст...

Проруски активисти щурмуваха прокуратура в Донецк

Според различните данни са ранени най-малко четирима украински милиционери или един демонстрант и един милиционер

Кола с две деца се преобърна край Разлог

Лек автомобил с четиричленно семейство се преобърна по черен път край Разлог, съобщава БГНЕС.
В колата са пътували две деца, майка им и баща им. Заради сравнително ниската скорост на движение единствено бащата, който е шофирал, е пострадал.
Сигналът за инцидента е подаден малко след 10 ч. днес. Автомобилът се движел по черен път, Лек автомобил с четиричленно семейство се преобърна по черен път край Разлог, съобщава БГНЕС. В колата са пътували две деца, майка им и баща им. Заради сравнително ниската скорост на движение единствено бащата, който е шофирал, е пострадал. Сигналът за инцидента е подаден малко след 10 ч. днес. Автомобилът се движел по черен път,

Започват разкопки на пл. "Св. Неделя", ще търсят дворец и монетарница

Идната пролет ще започнат археологически разкопки на площад „Св. Неделя“ в София. Целта е да бъдат открити  Преториума и монетарницата на някогашната Сердика, каза зам.-кметът на София Тодор Чобанов пред БНТ. Предстои реконструкция на площада и представянето пред публика на археологическите ценности в района. „За да го представим, първо трябва да го проучим. Това ще е целта на експедицията, която ще работи поне няколко години“, уточни Чобанов. По повод очакваните резултати от разкопките зам.-кметът сподели, че е почти сигурен, че ще се открият дворцови сгради, но обясни, че засега няма как да знае какви точно ще са те и доколко ще са запазени. Ключови места в града от Римската епоха и идеалния център на днешна София съвпадат. „Там, където са Министерският съвет и Президентството, „Шератон“ - това всъщност е някогашният идеален център на римския град. Площад „Св. Неделя“ е почти едно към едно като параметри с някогашния римски форум“, допълни Чобанов. Той сподели, че много от археологическите ценности в центъра на София са се загубили, защото, когато са строени Министерският съвет и Президентството, не се е „гледало с толкова добро око на археологията“ и са били разрушени културни ценности. Плановете на Столична община са експедицията да започне да се подготвя през тази година и да започне работа в началото на лятото следващата година или по-рано, ако организацията позволи.

51 ранени, 138 арестувани при сблъсъците на "Таксим"

Най-малко 138 души са арестувани, а 51 са били ранени днес в Истанбул по време на сблъсъци между полицията и демонстрантите, които участваха в шествие по случай Първи май, предаде AFP. Пострадалите при стълкновенията са с леки наранявания. До сблъсъците се стигна, след като демонстрантите пренебрегнаха забраната за протести на "Таксим", наложена от турските власти. През 2013 година площадът се превърна в център на антиправителствените протести.

Навиците на некадърните мениджъри

Ако отскоро сте на управленска позиция, постарайте се да не действате по изброените начини


Как да отслабнем бързо и здравословно - купи със sms електронна книжка - I част

В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник "24 часа", публикувани през последните 12 години. Електронната книжка е от 42 страници в PDF формат - може да се закупи и със SMS. Предлагаме ви първа част на събраните диети - от периода 2002 - 2008 година.

Пламен Димитров: Искаме поне 80% от общия доход от труд да идва от основната заплата

Най малко 80% от общите доходи от труд трябва да идват от основната заплата. Само така ще е ясно, че тежестта все пак пада върху основната...

Пламен Димитров: Искаме поне 80% от общия доход от труд да идва от основната заплата

Най малко 80% от общите доходи от труд трябва да идват от основната заплата. Само така ще е ясно, че тежестта все пак пада върху основната...

Само 1/6 от хората по света имат достъп до свободни медии

„Фрийдъм Хаус” ни нареди в един списък с Танзания и Конго

Трагичният уикенд на "Имола", който покруси Формула 1 и Бразилия


За бразилците от определено поколение датата 1 май не е по-различна от 11 септември или денят на покушението срещу Джон Кенеди. За тях това е ден, който няма да забравят. Нито тези, които бяха на "Имола" преди 20 години, нито от останалите, научили новината за смъртта на Аертон Сена. Всеки свързан дори само фенски с моторните спортове си спомня ясно какво точно е правил в онзи конкретен ден и час. Гран при на Сан Марино е връхлетяна от серия тежки инциденти, които изправят Формула 1 пред...

Двадесет години от трагичния уикенд във Формула 1 на "Имола"


Това е уикенд, който никой няма да забрави. Никой от тези, които бяха на "Имола" преди 20 години, нито от останалите, научили новината за смъртта на Роланд Ратценбергер и Аертон Сена. Всеки свързан дори само фенски с моторните спортове си спомня ясно какво точно е правил в онзи конкретен ден и час. Гран при на Сан Марино е връхлетяна от серия тежки инциденти, които изправят Формула 1 пред най-голямото й изпитание до момента. В събота Рубенс Барикело оцелява след жестока катастрофа. В събота...

В Йордания откриха лагер за над 130 000 бежанци

Нестихващата война продължава да принуждава десетки хиляди сирийци да напуснат родината. Йордания откри нов, обширен палатков лагер за настаняване на десетки хиляди сирийски бежанци, които се очаква да избягат от сраженията в нестихващия кървав конфликт в родината им.

Кола с две деца се преобърна край Разлог, по чудо не пострадаха

Лек автомобил с четиричленно семейство се преобърна по черен път край Разлог, съобщава БГНЕС.
В колата са пътували две деца, майка им и баща им. Заради сравнително ниската скорост на движение единствено бащата, който е шофирал, е пострадал.
Сигналът за инцидента е подаден малко след 10 ч. днес. Автомобилът се движел по черен път, Лек автомобил с четиричленно семейство се преобърна по черен път край Разлог, съобщава БГНЕС. В колата са пътували две деца, майка им и баща им. Заради сравнително ниската скорост на движение единствено бащата, който е шофирал, е пострадал. Сигналът за инцидента е подаден малко след 10 ч. днес. Автомобилът се движел по черен път,

България пада в класацията на Freedom House за медиите, свободата остава частична


България отново пада в класацията за свобода на медиите на американската неправителствена организация Freedom House. Страната тази година вече е на 78-о място, като пада от 77-о за миналата година. Българските медии остават частично свободни показва още докладът.

България е събрала 39 точки в класацията, при която 0 точки получават страните с най-свободни медии, докато последните по свобода на печата получават по 100 точки. По 39 и съответно на 78 място са още Индия, Черна гора,...

Кои са двамата, избягали от Софийския затвор

Двамата – Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинес, са замесени в придобили голяма обществена популярност случаи

Гватемалецът бил сред стрелците при обира на Хаинбоаз

Избягалият от Централния Софийски затвор гватемалец Хосе Мартинез е подсъдим по делото за стрелбата и грабежа в прохода Хаинбоаз от 2011 г.

Слънце за кратко утре, следобед отново ще вали

През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и разкъса. Минимални температури ще са между 7 и 12°, в София - около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.
Утре преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и разкъса. Минимални температури ще са между 7 и 12°, в София - около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Утре преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево.

Утре слънцето се показва за кратко, следобед отново дъжд

През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и разкъса. Минимални температури ще са между 7 и 12°, в София - около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.
Утре преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и разкъса. Минимални температури ще са между 7 и 12°, в София - около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Утре преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево.

Изложба и мач в чест на Сена

Изложба с екипировка и снимки на Айртон Сена събра хиляди на пистата “Имола”, където преди 20 години на 1 май загина идолът от “Формула 1”.
Сред гостите бяха пилотите от настоящия тим на “Ферари” Фернандо Алонсо и Кими Райконен.


Същевременно в Бразилия любимият тим на Сена - “Коринтианс”, го почете, като излезе с автомобилни каски на терена п Изложба с екипировка и снимки на Айртон Сена събра хиляди на пистата “Имола”, където преди 20 години на 1 май загина идолът от “Формула 1”. Сред гостите бяха пилотите от настоящия тим на “Ферари” Фернандо Алонсо и Кими Райконен. Същевременно в Бразилия любимият тим на Сена - “Коринтианс”, го почете, като излезе с автомобилни каски на терена п

Левски си спомни какво е победа

Левски успя да прекъсне кошмарната серия от четири поредни шампионатни загуби, след като днес постигна победа над Локомотив Пловдив с 2:1. Това се случи в мач от 36-ия кръг на "А" група, пър...

Сашо Станков: Като проспиш първото полувреме е нормално да загубиш

Старши треньорът на Локо (Пд) Александър Станков съжали, че неговият отбор не е играл добре през първата част на мача с Левски. След загубата с 1:2 специалистът заяви, че възпитаниците му са можели да...

Удължават срока за отстраняване на ВиК аварията в "Ракитника"

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради усложнения се налага да бъде удължен срокът, в който ще бъде отстранена аварията оставила без вода част от местност Ракитника. По първоначална информация аварията трябваше да бъде отстранена до 14 часа, но по последни данни това ще се случи около 22 часа.

Прогноза: Русия ще спре газа за Европа за седмици

Проф. Пук: До мащабни военни действия няма да се стигне


Sotheby's продава Like a Rolling Stone на Боб Дилън

/КРОСС/ Ръкописен текст на легендарната Like a Rolling Stone на Боб Дилън ще бъде продаден на търг в Ню Йорк, съобщават AP и NYT.  Наддаването ще се състои на 24 юни в рамките на търга „Историята на рока от Пресли до пънка", организиран от аукционната къща Sotheby's. Очакването на Sotheby's е за не по-малко от 2 млн. долара. Ако лотът бъде продаден за тази сума, ще бъде поставен рекорд за чернова на рок композиция. Сегашният принадлежи на A Day in the Life на „Бийтълс", купена през 2010 г. за 1,2 млн. долара. Sotheby's предвижда да продаде общо шест ръкописни страници на Дилън, които освен черновата на Like a Rolling Stone, съдържат и композицията A Hard Rains a-Gonna Fall. Вторият текст се оценява на 400-600 хил. долара. Like a Rolling Stone е записана през 1965 г. и се смята за знакова за творчеството на Боб Дилън, който тогава е само на 24 години. Тя ознаменува превръщането му от фолк изпълнител в рок звезда. Композицията се задържа в американския чарт три месеца и достига втора позиция след сингъла Help! на „Бийтълс". Освен това парчето на Боб Дилън заема първо място в списъка на 500-те най-велики композиции, съставен от Rolling Stone Magazine. Черновата на Like a Rolling Stone е написана с молив върху четири страници от листове на хотел. В нея има корекции, допълнения, бележки и драскулки: шапка, птица, животно с рога. На търга тя се предлага от дългогодишен фен от Калифорния.

Украински граничари пребили двама руснаци и един беларусин

/КРОСС/ На границата на Русия в Ростовска област украински граничари пребили двама руски граждани и един беларуски. Това съобщи в пресслужбата на граничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия. Инцидентът станал на украинския пропускателен пункт „Должански". Единият руски гражданин отивал при приятелката си в Луганск придружен от приятел. На жп гарата те се запознали с беларусина който се връщал в родината си от сочинския резерват. Украинските граничари открили в раницата на гражданина на Беларус алпийско снаряжение и решили, че това са предмети за екипировка на диверсионни групи. Граничарите повалили тримата в локва и под дулата на автоматите, започнали да ги пребиват. Тримата били върнати обратно на територията на Русия, където им бе оказана първа медицинска помощ от руски граничари. Междувременно стана ясно, че на тримата пострадали украинците забранили влизане на територията на Украйна за срок от три години.      

Един от избягалите затворници е сред стрелците от прохода Хаинбоаз

Хосе Мартинез - единият от двамата избягали престъпници от Софийския затвор, е обвиняем заедно с още трима души по делото за стрелбата в прохода Хаинбоаз. На 3 август 2011 г. Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, Хосе Мартинез и Иван Райков стрелят по автомобила на 45-годишния Атанас Атанасов, пътуващ по пътя Велико Търново - Гурково. След разклона за с. Въглевци автомобилът е спрян от четиримата мъже, а Атанасов е прострелян в бедрото. До пристигането на полицията Атанасов губи много кръв и изпада в кома. Четиримата открадват 65 656 лева от Атанасов и изчезват. Делото се гледа във Великотърновски окръжен съд. Гражданският иск на бизнесмена Атанас Атанасов е за 415 000 лева. Заедно с Мартинез на 30 април вечерта от Софийския затвор избяга Николай Николов-Шатката, осъден на 20 г. за убийство.

Арести на поразия във Варна и Бургас

Полицаи осъществиха зрелищни арести във Варна и Бургас. Акцията във Варна се проведе на бул. "Сливница" в непосредствена близост до кръстовището с ул. "Пирин", предава "Петел". При паралелна акция в Бургас също имаше арестувани, а от черен "Голф" бяха извадени пачки с пари, съобщи "Флагман".

Кметът на Торонто взема отпуск, за да се лекува от зависимостите си


Кметът на най-големия канадски град Торонто - Роб Форд, обяви, че излиза в отпуск, за да се лекува от алкохолизъм, предаде "Асошиейтед прес", цитирайки съобщение от неговия предизборен щаб. Той ще отсъства по време на предизборната кампания, в която кандидатства за преизбиране във вота, насрочен за 27 октомври.

"Имам проблем с алкохола и с пристрастията, предизвикани от неговото въздействие. Опитвах се да се боря самостоятелно с този проблем през миналата година и разбрах, че ми е...

България е 78-ма в класацията на Freedom House за свободата на медиите

Само един от всеки седем души по света живее в държава със свободни медии


Малайзия оповести предварителен доклад за полет MH370

Малайзия публикува предварителния доклад за изчезналия малайзийски самолет, съобщи CNN.
Това е най-значителното огласяване на информация за полет MH370, изчезнал преди близо два месеца с 239 души на борда.
Докладът се състои от 5 страници и беше представен пред Международната организация за гражданска авиация. Малайзия публикува предварителния доклад за изчезналия малайзийски самолет, съобщи CNN. Това е най-значителното огласяване на информация за полет MH370, изчезнал преди близо два месеца с 239 души на борда. Докладът се състои от 5 страници и беше представен пред Международната организация за гражданска авиация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване