БСП ще агитира в евроизборите срещу ГЕРБ с клипове за шах, фехтовка и бокс


Пресцентърът на БСП съобщи, че партията ще агитира в евроизборите с три видеоклипа, които 
илюстрират предизборната борба с двубой между кандидати в синьо и червено в три спорта - шах, фехтовка и бокс.

Самите клипове не са достъпни, но от съобщението се разбира, че ще бъдат разпространени чрез телевизионния ефир.

Основната идея в тях е, че големият сблъсък на тези избори е между ПЕС и ЕНП, а в България - между ГЕРБ и БСП. Според авторите на клиповете социалната...

Протестно шествие по случай 1-ви май организират във Варна

Група млади хора от Солидарен център - Варна и Окупирай с Любов организират протестно шествие по случай 1-ви май. Идеята на събитието е да се привлече вниманието към историческите корени на честването на деня на работника, а именно осъждането на смърт на невинни анархо-синдикалисти по повод масови протести на работници в Чикаго през 1886 година, съобщиха организаторите за Moreto.

Георги Първанов ще присъства на общонародния събор „Единение - 1876" в Копривщица

/КРОСС/ Президентът (200-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов ще вземе участие в днешния общонароден копривщенски събор „Единение - 1876".  Съборът ще бъде открит в 18 ч. в музея „Т. Каблешков" в Копривщица. В 18.30 ч. Георги Първанов ще присъства на молебен в черква „Успение на Пресвета Богородица", а в 19.30 ч. - на тържествена заря на площад „20 април".

Зураб Беридзе, посланик на Грузия: Русия няма да се спре, ако Западът не отговори категорично


Украинската криза продължава и вече беше определена от мнозина като най-сериозното политическо противопоставяне между Изтока и Запада след края на Студената война. Анексирането на Крим от Русия предизвика острото безпокойство на редица държави – от Прибалтика до Молдова, а НАТО увеличи присъствието си в Източна Европа. В този контекст потърсихме позицията на посланика на Грузия в София. Н.пр. Зураб Беридзе е в България от началото на март тази година. Преди това е бил посланик със специални...

1067 лева събраха от благотворителните кутии в Радомир за операциите на 12-годишния Иво

В сряда са били събрани благотворителните кутии в Радомир за набиране на средства за операциите на 12-годишния Иво Ивов, научи ZaPernik.com. Общата сума, която е събрана от тях е 1067 лева, съобщиха от семейството на Иво.

"Благодарим на всички, които се включиха в набирането на средства за лечението на Иво. С уважение: Семейството на Иво", написаха в социалната мрежа Фейсбук от семейството му.

Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2...

Продължава

Убиец избяга от затвора в София

Двама затворници са избягали от затвора в София, съобщи пресцентърът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Те са българският гражданин Н.Н., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство и гватемалският гражданин Х.М., подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. По информация на OFFNews той е наркотрафикант. Според информация на "Дарик" българинът е Николай Николов - Шатката, затворен за убийството на Николай Христов-Хайо и стана известен със съгласието си, заедно с килъра Сиси, да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта. Бягството е станало на 30 април. Смята се, че двамата са успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали са дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат. Издирват съучастници в прокопаването на тунела, полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция, пише "24 часа". Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода. Двамата са обявени за общонационално издирване. 

Русия започна военни учения до границата с Естония и Литва

Русия е започнала военни учения в близост до границите на Естония и Литва, съобщава УНИАН. Хеликоптери на военната авиация на Западен военен окръг на Русия са пристъпили към учебно-тренировъчни полети, в небето едновременно се издигат ескадрили от различни типове ударни хеликоптери, намиращи се на въоръжение. В ученията участват и транспортно-десантни самолети.

Жена роди 20 години след навлизане в менопауза

Рейчъл Мерчънт била само на 17 години, когато лекарите й казали опустошителната новина, че никога няма да има деца.

Шатката и чужденец прокопали дълъг тунел, през който избягали

Николай Николов - Шатката и чужденец успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат, пише Struma.com. Издирват съучастници в копането, полицията е на крак.
Припомняме, че Шатката лежи за убийството на Николай Христов-Хайо и стана национално известен със съгласието си заедно с Николай Николов - Шатката и чужденец успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат, пише Struma.com. Издирват съучастници в копането, полицията е на крак. Припомняме, че Шатката лежи за убийството на Николай Христов-Хайо и стана национално известен със съгласието си заедно с

Русия е подала жалба срещу ЕС в Световната търговска организация


Русия е подала иск срещу Европейския съюз в Световната търговска организация, като претенциите на Москва се отнасят за Третия енергиен пакет, съобщи пред ИТАР-ТАСС източник, запознат с въпроса. Информацията по-късно беше потвърдена и от Максим Медведков, директор на дирекцията за търговски преговори в Министерството на икономическото развитие.

Според процедурата в рамките на два месеца страните трябва да проведат консултации. Ако те приключат безуспешно, Русия може да поиска...

Кои ще са професиите на бъдещето?

Имате в семейството кандидат студент или вие самият сте такъв и се колебаете към какво да го/се насочите? При всички случаи е добре да чуете мнението...

КНСБ предлага законово уредена "автоматична стачка"

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) предлага нормативната уредба за обявяването на стачка да се опрости, така че тя да може да се обявява автоматично, ако в рамките на шест месеца преговорите между синдикатите и работодателя не доведат до успех. "Нашето предложение е, ако до 6 месеца не се постигне  договореност, да се задейства автоматичен колективен спор. Т.е. да може да  обявим стачка, без да се правят подписки, общи събрания на работниците, каквато  е сегашната тромава процедура", казва президентът на синдиката Пламен Димитров в интервю за“Стандарт“. Според него държавата с промяна в Кодекса на труда трябва да определи законово как се формира  основната заплата, а също и ясни механизми за договаряне, такива които да не  дават шанс синдикати и работодатели да не се договорят. "Цялата тази  усложнена процедура създава предпоставки бизнесът спокойно да отлага преговорите  до безконечност. Ние казваме, че ако искаме да водим преговори, 6 месеца стигат.  Ако не се договорим - автоматична стачка", казва синдикалистът. КНСБ предлага колективни преговори за увеличение на заплатите да се водят всяка есен. След празниците синдикатът ще одобри предложенията на свой форум,а а след това ще ги внесе в Националния съвет за тристранно сътрудничество.   

Още един район без вода днес

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в следните райони: - кв."Аспарухово" в района на улиците : "Найчо Цанов ", "Бабини видини кули " и " Атанас Манев " до 16 часа; Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - кв.

Трудът на българина - хронично недоплатен

Трудът на българите е недоплатен – около това мнение се обединиха президентът на КНСБ Пламен Димитров и икономистът проф. Чавдар Николов в предаването „Тази сутрин” в Деня на труда 1 май. „Производителността на труда от години надвишава заплатата.

Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

Първото нещо, което ще направи е ремонт на сградите


Кампанията за евровота – дело на всеки Тицин

През последната седмица българските политици почти не могат да бъдат видени без звездна броеница около главите - знак за безспорната им еврофилия. И за това, че кампанията за изборите на 25 май е вече в разгара си. Българинът обича петолъчките, па макар и да не са червени. През годините на соца свикнахме по тях да разпознаваме Големия брат. Сега братята ни са 27 на брой, откъдето и леко комичният ефект, който се получава около главите на политическите агитатори, сякаш виждат звезди посред бял ден. Клипчето, в което местни шоузвезди приканват публиката да даде гласа си за РБ, се оказа имитация на пропаганден клип в полза на Обама от 2008 г., в която Леонардо ди Каприо е заместен от Явор Бахаров, а Стефания Колева се прави на Дженифър Анистън. Фалшификатът, режисиран от вездесъщия Найо Тицин, взриви социалните мрежи и роди куп вицове. Но най-вече показа, че не от всеки Тицин става Спилбърг. Макар скандалът да му осигури добра разгласа, клипчето всъщност показа пълна липса на идеи у реформаторите. Проблемът не е толкова в заимстването на интелектуален продукт, колкото в отсъствието на каквито и да били автентични политически послания. Мъката се задълбочи с последвалия "пионерски" флашмоб, при който младежи с вързани с червена лента очи се щураха из центъра на София в търсене на изгубената Европа

Всички на финал в зала "Борис Гюдеров" на 05.05 от 18:00 ч.!

Волейболистите на Миньор Перник приемат Тетевен волей във финала на волейболната Висша лига.

Пернишките волейболисти приемат Тетевен Волей във финален мач на висшата лига. Така перничани имат шанс да се изкачат на най-високото стъпало, а именно волейболната Суперлига. Там нашите волейболисти биха мерили сили с отбори като ЦСКА , Левски , Марек , КВК Габрово и други. Това би било едно от най-големите постижения за пернишкия спорт в последно време. Припомняме че перничани стигнаха до този финал след 20 изиграни мача, от които 17 победи и едва 3 загуби. Отбелязваме че отборът на...

Продължава

Перничанката Виолета Георгиева попада в гласова битка в шоуто "България търси талант"

Свободните места за участие във финала на най-гледаното шоу в ефир – „България търси талант”, все повече намаляват, а в четвъртък вечер ще стане ясно кои от участниците ще се преборят за оставането си в последния етап на предаването. Изненадващи хиксове по време на изпълненията нямаше. Настроението сред журито беше много приповдигнато не само от изпълненията на Талантите, но и от присъствието на Краси Радков, който тази седмица заменя Любен Дилов-син. Той успя да...

Продължава

Ново летище посреща туристите в Доха


С две от най-дългите писти в света, два петзвездни хотела, спа-комплекс, търговски площи на 2100 кв. м и паркинг с близо 3500 и места и джамия новото летище в Доха вече посрещна първите си пътници на 30 април.

Международното летище Хамад е по проект на глобалната архитектурна компания НOK, която работи по него от 2004 г. Целта на новото летище е да отговори на нуждите на Катар, където броят на посетителите непрекъснато се увеличава. 

Новото съоръжение може да посреща до 28...

Отвлечени момичета в Нигерия са омъжвани за похитителите си

Десетки момичета и млади жени, отвлечени от училище в Нигерия, са принуждавани да се омъжат за похитителите си - ислямски екстремисти, съобщи гражданска организация, цитирана от АП. Родители твърдят, че девойките са продавани за жени на екстремистите от бунтовническата групировка „Боко харам" за 2000 найра (12 долара) всяка, съобщи за АП Халите Алию от Народния форум „Борно-Йобе". Тя добави, че информацията на родителите за масовите женитби идва от селски жители в район покрай нигерийската граница с Камерун, където се твърди, че се укриват членовете на „Боко Харам". Последните данни били, че момичетата са били прехвърлени оттатък границата - някои в Камерун, а други - в Чад. Според непотвърдени информации над 200 момчета са изчезнали преди седмици и вероятно са били откарани от терористичната мрежа „Боко Харам" в размирната североизточна част на Нигерия. Възможно е да са били насила омъжени за бунтовници, смята Алию. Същото твърдят и племенни лидери в град Чибок, откъдето са отвлечени девойките, съобщава Би Би Си. Местни пастири твърдят, че видели преди няколко дни как момичетата, натоварени на лодки, били прехвърляни на остров в езерото Чад. Около 50 от момичетата успели да избягат през първите дни след отвличането, но съдбата на около 220 все още е неизвестна. Близки на похитените организираха във вторник протест пред парламента в столицата Абуджа, възмутени от безсилието и бездействието на властите. Случаят получи широк отзвук и в социалните медии, където хиляди нигерийци също недоволстват, че властите не правят необходимото. Депутати от този район настояват нигерийското правителство да потърси международна помощ за спасяване на момичетата.

Едуард Сноудън се надява да остане още в Москва

/КРОСС/ Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън се надява, че властите в Москва ще удължат срока на предоставеното му временно убежище, след като той изтече, предава РИА „Новости". Според адвоката на Сноудън Джейсълин Рейдик разрешението изтича в края на юни т. г., но „има добри преспективи то да бъде удължено". „Едуард Сноудън тъгува за САЩ и би искал да се върне у дома, но не си представяме, че това може да се случи в близко бъдеще", заяви още Рейдик.  

1 май – Ден на труда

У нас датата е обявена за официален празник през 1939 г.

Тревога: Издирват бегълци от Софийския затвор

Двама лишени от свобода от затвора в София са обявени за общонационално издирване, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Двамата са осъществили бягство от затвора в София вчера, 30 април 2014 г.

С националния химн започна митингът на БСП по случай Първи май

Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда. На митинга присъстват лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС Михаил Миков, министри, народни представители от ПГ на КБ, кандидати за евродепутати от листата на Коалиция за България. Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда. На митинга присъстват лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС Михаил Миков, министри, народни представители от ПГ на КБ, кандидати за евродепутати от листата на Коалиция за България.

Двама са избягали от Централния софийски затвор

Двама души са избягали от Централния Софийски затвор и са обявени за общонационално издирване, съобщи в четвъртък Министерството на правосъдието. Единият от избягалите е български гражданин с инициали Н.Н., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство. Вторият е гражданинът на Гватемала Х.М., подсъдим за грабеж,  отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие.  Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата, лишени от свобода.

Русия подаде иск срещу ЕС в Световната търговска организация

Русия е подала иск срещу Европейския съюз в Световната търговска организация, като претенциите на Москва се отнасят за т.нар. Трети енергиен пакет. Това съобщава пред ИТАР-ТАСС източник, запознат с въпроса.

Информацията за иска беше потвърдена от Максим Медведков от руското икономическо министерство. Според процедурата, в рамките на два месеца страните трябва да проведат консултации. Ако те приключат безуспешно, Русия може да поиска сформиране на група от арбитри, която да разгледа спора, обясни Медведков. Той предположи, че консултациите може да бъдат проведени най-рано през втората половина на май.

По думите му, по време на преговорите на Русия за влизане в Световната търговска организация, Европейският съюз се е опитвал да накара Москва да раздели Газпром на две компании – едната, свързана с добива на синьо гориво, а другата – с неговото транспортиране. Той като това не се е случило, общността е приела Третия енергиен пакет. Според него фирма, която произвежда газ, не може да притежава тръба на европейска територия.

Преди две седмици Европейският парламент призова газопроводът „Южен поток” да не бъде строен. ИТАР-ТАСС обаче отбелязва, че сключването на споразуменията за изграждането му с държавите, през които ще минава тръбата, е станало преди приемането на пакета./КРОСС/

 

 

 

Убиец и крадец избягаха от затвора в София (обновена + снимки)

Двама лишени от свобода от затвора в София са обявени за общонационално издирване, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Николай Николов - Шатката (изле...

Путин и Меркел разговорят за Украйна

Най-важно за разрешаването на кризата в Украйна, е изтеглянето на военните подразделения от източната част на страната, прекратяването на насилието и предприемането на национален диалог с широко участ...

След празниците Танев ще е Бруно Марс

Участниците в “Като две капки вода” ще си имат дълга почивка, но въпреки празниците всеки от тях ще репетира и за следващия си образ. Любимият водещ от сутрешния блок на Нова &...

С националния химн започна митингът на БСП по случай Първи май


Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда. На митинга присъстват лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС Михаил Миков, министри, народни представители от ПГ на КБ, кандидати за евродепутати от листата на Коалиция за България. Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда. На митинга присъстват лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС Михаил Миков, министри, народни представители от ПГ на КБ, кандидати за евродепутати от листата на Коалиция за България.

Убиец и подсъдим за въоръжен грабеж избягаха от Софийския затвор (допълнена в 13.47)


Двама души - извършител и подсъдим за тежки престъпления, са избягала вчера от Софийския затвор и са обявени за общонационално издирване, съобщи Министерството на правосъдието.

Единият от избягалите е български гражданин с инициали Н.Н., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство. Вторият е гражданинът на Гватемала Х.М., подсъдим за грабеж,  отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. 

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за...

МВФ одобри нова антикризисна програма за Украйна

/КРОСС/ Съветът на директорите на МВФ одобри нова антикризисна програма за Украйна в размер на 17 млрд. долара, които ще бъдат отпуснати през следващите две години, съобщиха световните агенции. Първият транш от около 3,2 млрд. долара Киев ще може да получи още в близките дни. Това ще позволи на украинското правителство да покрие непосредствените си задължения и да избегне опасността от фалит. От този първи транш 2 милиарда ще отидат специално за укрепване на бюджета. В бъдеще парите от помощта ще бъдат отпускани след редовни оценки за изпълнение на програмата - първоначално веднъж на два месеца, а след това - на тримесечие. Директорът на фонда Кристин Лагард заяви, че страната ще получи значителни средства, за да стабилизира икономиката и финансите си, въпреки конфликта в източните региони. „Беше необходимо незабавно действие", подчерта тя. „Украйна предприема решителни мерки, МВФ - също, така че програмата получи силна подкрепа. Тя ще осигури през следващите две години 17,1 млрд. долара. Вярваме, че Украйна има възможността да улови момента да се раздели с предишните практики във фискалната и монетарната си политика", заяви още Лагард. Общо международната помощ за Киев трябва да достигне 27 млрд. долара за две години. Освен МВФ помощта се отпуска и от Световната банка, от международни организации и на двустранна основа - от правителства на отделни страни, включително САЩ и Европейския съюз

Издирват двама, избягали от Централния Софийски затвор

Двама лишени от свобода от затвора-София са обявени за общонационално издирване, съобщиха от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Канада изпраща военна фрегата в Черно море

Фрегатата HMCS Regina в Арабско море ще се присъедини към военноморските сили на НАТО в Черно море в отговор на ситуацията в източната част на Европа, заяви канадският премиер Стивън Харпър.

Въпреки изявлението му, все още няма яснота каква ще е ролята на Канада по отношение на кризата с Украйна.

От Министерството на националната отбрана отказват да предоставят допълнителна информация, като например кой ръководи кораба и кога ще пристигне. „Действията все още се планират”, заявяват от министерството, цитирани от Ottawacitizen.com. Харпър съобщи вчера, че HMCS Regina ще се присъедини към постоянните военноморски сили на НАТО, като част от „успокояващите действия на НАТО за Украйна”.

„Канада работи с ръководството на НАТО и нашите съюзници, за да се определи как точно HMCS Regina ще участва. Докато това не бъде решено, ние не можем да кажем накъде ще отплава корабът или кога ще напусне Арабско море и ще се присъедини към флота на НАТО”, отбеляза премиерът.

В силите на НАТО се очаква да се включат и Кралските военно-въздушни сили. Все още не може да се каже дали самолетите CF-18 ще бъдат въоръжени. На този етап очакванията са около 228 служители на Канадската армия да бъдат изпратени в Румъния и още 15 в централата на НАТО в Белгия.

Консервативното правителство на Канада твърди, че разполагането на силите е ясно послание към Русия за действията й в Украйна. „Изпращаме послание към Русия и успокояваме нашите съюзници”, обяснява министърът на отбраната Роб Никълсън. /КРОСС/

 

 

 

Варненските музеи с ново работно време от днес

Варненските музеи минават на лятно работно време от 1 май, съобщиха от пресслужбата на Регионалния исторически музей за Moreto.net. Археологически музей: Считано от 01.05.2014 г. до 31.05.2014 г., с работно време на експозициите: от 10.

Убиец избяга от Централния софийски затвор

Убиец, изтърпяващ 20-годишна присъда, е избягал от Централния софийски затвор. Заедно с него е успял да избяга и гватемалски гражданин, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. Двамата са обявени за общонационално издирване. Разпоредена е и вътрешна проверка.

Изгонените от Розово семейства бяха приети радушно в Крън

Изгонените от село Розово сирийски семейства бяха посрещнати топло в новия си дом в град Крън. От рано сутринта местни пристигат в къщата с торби с продукти и домашни печива за 17-те бежанци, сред които има шест деца. Най-възрастният мъж сред тях беше приет в болница, но състоянието му е добро, съобщават от bTV. Изгонените от село Розово сирийски семейства бяха посрещнати топло в новия си дом в град Крън. От рано сутринта местни пристигат в къщата с торби с продукти и домашни печива за 17-те бежанци, сред които има шест деца. Най-възрастният мъж сред тях беше приет в болница, но състоянието му е добро, съобщават от bTV.

Долче и Габана все пак ще лежат в затвора заради укриване на данъци

Апелативният съд в Италия намали присъдите на дизайнерите до година и половина, двамата пак ще обжалват решението


„Сова Харис“: 19,2% за БСП, 17% за ГЕРБ

Ако изборите бяха днес, на четвърто място би се наредила „България без цензура“, а на пето – Реформаторският блок

Цените на масовите лекарства се "размразяват"

До поскъпване ще се стигне само при някои лекарства

Цените на масовите медикаменти се "размразяват"

До поскъпване ще се стигне само при някои лекарства


Убиецът на Хайо избяга от затвора заедно с чужденец, прокопали си тунел

Убиецът на популярния перничанин Николай Христов -Хайо - Николай Николов - Шатката избяга снощи от централния софийски затвор,съобщава struma.com.
Николай Николов - Шатката и чужденец успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат. Убиецът на популярния перничанин Николай Христов -Хайо - Николай Николов - Шатката избяга снощи от централния софийски затвор,съобщава struma.com. Николай Николов - Шатката и чужденец успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат.

Д-р Константин Тренчев: Не честваме 1 май, за да не участваме в масовката на БСП

- Кой и как чества 1 май днес, д-р Тренчев?
- В някои държави 1 май се чества от политическите партии, които твърдят, че са леви. България е в тази група заедно с Русия, Куба, Северна Корея и т.н. В други държави това е празник на синдикатите. Тъй като в България от десетки години този празник са си го приписали комунистите, ние не участваме. - Кой и как чества 1 май днес, д-р Тренчев? - В някои държави 1 май се чества от политическите партии, които твърдят, че са леви. България е в тази група заедно с Русия, Куба, Северна Корея и т.н. В други държави това е празник на синдикатите. Тъй като в България от десетки години този празник са си го приписали комунистите, ние не участваме.

Калфин притеснен от разрешението ДАНС за рови в нета

Създаването на антитерористично звено в ДАНС звучи страховито

Не вземайте птичи бебета, паднали от гнездото!

Не вземайте на всяка цена бебета птици, паднали от гнездото. Потърсете преди това съвет от специалисти в РИОСВ, Спасителния център или природозащитни организации. Това съветват от центъра за диви животни на "Зелени Балкани".

Вотът "яде" депутатски заплати

Действащите депутати - кандидати в листите за Брюксел, които не са в служебен отпуск за кампанията и не ходят на работа, няма да получат пълни заплати за април и май. При 3 последователни неизвинени отсъствия или пет в рамките на месец основното възнаграждение на народните избраници се орязва с 2/3 и става 816 лв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване