"Ботев" беше глобен с 4000 лева заради феновете си


"Ботев" ще трябва да плати 4000 лева заради действията на привържениците си в мача с ЦСКА (2:1). Половината от санкцията е за "нерегламентирано използване на пиротехнически изделия", а другата половина - "за хвърлени многобройни предмети без последствие".

Саид Ибраимов, който е помощник в щаба на Станимир Стоилов, е наказан за три мача. Решението идва след оспорване на съдийско решение и обиди към длъжностните лица. Освен това той ще трябва да плати и хиляда лева.

Глоби от...

Театърът с подарък за Никулден

Само за Никулден Варненският драматичен театър прави подарък на любителите на театралното изкуство. Тази вечер от 19:00 часа варненци могат да гледат "Гимнастика за бременни" само срещу 6 лв. От 10 до 20 декември Драматичен театър „Стоян Бъчваров” кани най-малките зрители да посрещнат Коледа, заедно със забавните муминтроли от спектакъла „Елхата” на проф. Жени Пашова по Туве Янсон. Очаква се за „Коледа с муминтролите” над 3000 деца да влязат в залата на театъра. По традиция всяка година театърът подарява спектакъл  на децата в неравностойно пол...

Още 70 деца ще намерят място в детска градина в София

Инвестицията на общината в новата сграда е 1, 6 млн. лева

    


9 фиша и 3 глоби на шофьори в Габрово

В Габрово, е проведена специализирана полицейска акция по контрол на пътното движение. Проверени са 18 МПС. Констатирани са 12 нарушения: неизползване на обезопасителен колан – 2, нередовни документи – 2, невключени светлини – 6, без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” – 1. За установените нарушения са съставени 3 акта и са наложени 9 глоби с фиш....

Над 1000 души празнуват имен ден в Кърджали

Шестстотин и петдесет жители на община Кърджали се казват Николай, името Никола носят 217 кърджалийци, а с женския вариант на името - Николина се наричат 147 жени в общината. Повече от 1000 са жителите на община Кърджали, които днес празнуват имен ден, сочат данни на общинския отдел ГРАОН. Само броят на носещите името Николай, Никола и Николина, без техните производни е 1014 човека, уточни шефът на отдела Байрям Байрям. Повод за празник днес имат не само носещите името на с...

Шопски калабалък с платени протестиращи пред кметството

Преди да започне заседанието на Общинския съвет пред кметството се бяха събрали протестиращи майки , придружени от активистите на Николай Бареков. Водачът им липсваше. Банда силни момчета и дори ученици съставляваха по-голямата част от протеста на недоволните майки.

Калина Крумова и Даниела Колева от „Евромайки” надъхваха младежите, които дори не протестираха за таксите, а пропагандираха идеите на движението „България без цензура”.

Протежето на Бареков- Симон Милков, добре познат от предното заседание, който саботира сесията тогава, за втори път грабна мегафона и достойно заместваше Данчо Мегафона. Той нахлу на Общинската сесия, представяйки се журналист пред Общинска полиция, която допускаше само съветници и представители на медиите, легитимиращи се с журналистически карти. Младежите бяха окупирали вратите пред зала “Хасково”.

Видимо по- многобройните бащи заявиха, че подкрепят искането на майките да не бъде вдигната таксата на детските градини. Стана ясно, че на протеста има платени лица. Наши източници, пожелали анонимност споделиха, че имат информация за лица сред тълпата, на които е платено. За присъствие се брояло от 30 до 50 лв.

На днешната сесия общинските съветници поискаха заседанието да бъде закрито. Местната парламентаристка Тонка Койчева се мотивира, че предния път външни лица нахлули заедно с майките и се държали напълно непристойно. Нейната позиция бе подкрепена от Мюмюн Мюмюн от ДПС ,според който, външните лица са злоупотребили с правото си да присъстват на предходното заседание. Въпреки закритото заседание все пак бяха допуснати и някои майки.

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

160 кг риба раздадоха в Кърджали

Това се случи след сутрешната празнична молитва, отслужена

На празничната трапеза - традиции с щипка екзотика

Коледа е време за споделени мигове в кухнята и за всички пропуснати, уж незначителни разговори. За приготвянето на любимите рецепти и за нови, нетрадиционни вкусове.
Много ястия са съвършени в традиционния си вид. Но промяната само на някоя съставка или добавянето на неочаквана подправка може да промени крайния резултат и да се роди нов вкусен Коледа е време за споделени мигове в кухнята и за всички пропуснати, уж незначителни разговори. За приготвянето на любимите рецепти и за нови, нетрадиционни вкусове. Много ястия са съвършени в традиционния си вид. Но промяната само на някоя съставка или добавянето на неочаквана подправка може да промени крайния резултат и да се роди нов вкусен

Значително е нараснал броят на хората с увреждания във Варна

Увеличава се броят на хората с увреждания във Варна през последната година. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Адриана Григорова, директор „Социално подпомагане” – Варна. Спрямо миналата година, увеличението е с около 5,6%. За Варна хората с увреждания наброяват 21 613.

ГЕРБ раздаваха на управляващите ”билети” до Северна Корея

Представители на Младежката организация на ГЕРБ раздаваха в кулоарите на парламента бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея на депутатите от БСП, ДПС и „Атака”. Целта - да покажат Терминал 2 на управляващите.

ГЕРБ раздаваха на управляващите ”билети” до Северна Корея

Представители на Младежката организация на ГЕРБ раздаваха в кулоарите на парламента и бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея на депутатите от БСП, ДПС и „Атака”. Целта - да покажат Терминал 2 на управляващите.

Съдебната система си гласува коледен бонус


Магистратите, съдебни служители и членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще получат коледни добавки, но не в размер на цяла заплата, а 13.7% от основното възнаграждение. Това беше гласувано на заседанието на съдебния съвет в четвъртък, предава "Правен свят". Парите са от икономии, като по по груби изчисления сумата ще е между 200 и 400 лева.

Точката в дневния ред е била записана така: "Проект на решение относно правомощията на административните ръководители на органите на съдебната...

Боби Михайлов заплаши с отнемане на точки при спиране на национали

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че ситуацията със спрените от клубовете младежки национали няма да се повтори. Шефът на родния футбол обеща по-строги санкции, ако отборите отзоват свои играчи, които трябва да представят „трикольорите“ в мачове на дати, определени от ФИФА. Михайлов заяви, че освен съществуващата глоба от 10 хиляди лева подобни действия на клубовете ще бъдат придружени и с отнемане на точки. „Младежкият национален треньор в момента е без треньор, договорът на г-н Мадански свърши. Тимът има изяви ч...

Борисов: Години наред БСП са машина за черен ПР

Години наред БСП с помощта на Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР. Още 2009 година съпругата на Станишев лично е изпращала указания как да се коментира законопроектът за Суходол още преди приемането му. Това написа в официалния си фейсбук профил експремиера Бойко Борисов.

Светът е на крачка от постигнане на ново глобално търговско споразумение

Финализирането на сделката за момента е възпрепятствано от настойчивостта на Индия

    


Прокуратурата в Ню Йорк обвини 49 руски дипломати в измама със здравни помощи

Прокуратурата на Ню Йорк повдигна обвинения срещу 49 бивши и настоящи руски дипломати и техни съпруги за измами със здравни помощи, съобщиха осведомителните агенции в петък. Москва определи обвиненията като "евтина пропаганда" и заяви, че разследването е било незаконно. Повдигнатите обвинения включват заговор за извършване на измама със здравни помощи и заговор за кражба на държавни средства, както и даване на лъжлива информация по въпроси, свързани със здравното осигуряване. Наказанието по такива обвинения е общо до 15 години затвор. Обвинени са 25 бивши и настоящи дипломати и 24 съпруги. Задържани по делото обаче няма, тъй като всички обвиняеми имат дипломатически имунитет. Към момента само 11 от обвиняемите се намират на територията на САЩ. Според разследването руснаците са укривали доходи и са твърдели, че техни деца са американски граждани, за да получават помощи при забременяване, раждане и грижи за малки деца. Измамата е лишила от 1,5 милион долара американската здравна програма "Медикейд", която е предназначена за помощ на социално слаби лица. Обвиненията се отнасят до действащи и бивши служители на генералното консулство на Русия в Ню Йорк, постоянното представителство на Русия в ООН и нюйоркския отдел на търговското представителство на Русия в САЩ, както и техни съпруги. По данни на разследването на ФБР, което е продължило година и половина, нарушенията на американските закони са се състояли между 2004 и август 2013 г. По данни на ФБР 58 от 63-те раждания, за които са съобщили руски дипломати и съпругите им в Ню Йорк между 2004 и 2013 г., са били финансирани от "Медикейд", която е до голяма степен федерално финансирана, но получава пари и от щатски и общински власти. През това време дипломатите и съпругите им, които са лъгали за имотното си състояние и националността на децата си, са харчили десетки хиляди долари за ваканции, луксозни часовници, скъпи бижута и маркови дрехи в луксозни магазини, отбелязва Ройтерс. "Дипломацията би трябвало да е протягане на ръка за помощ, а не за бъркане в джобовете на страната-домакин", заяви прокурорът на Ню Йорк Прийт Бхарара. Той определи измамата като "позорна и системна корупция". Бхарара посочи, че за да бъде снет дипломатическият имунитет на обвиняемите, Държавният департамент на САЩ трябва да отправи съответната молба до руските власти. Ако молбата бъде одобрена, американските власти ще могат да арестуват руските обвиняеми, в противен случай е възможно обвиняемите да бъдат експулсирани от САЩ. Прокуратурата на Ню Йорк не изключва в измамата със здравните помощи да са замесени и други дипломатически мисии. "Разследването ни продължава. Всички държави, чиито дипломати са замесени в подобни измами трябва да имат предвид, че тези измами ще бъдат разкрити и ще последва повдигане на обвинения. Няма да търпим подобни деяния", заяви прокурорът на Ню Йорк.. Москва: Изпълнява се поръчка на русофобски сили в САЩ Москва категорично отхвърля обвиненията срещу служители на руски мисии в САЩ, заяви в петък заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Според нас е противозаконно да бъдат следени служители в дипломатически учреждения независимо от коя държава", изтъкна Рябков. Според него обвиненията се базират върху "електронен анализ на доходи, прехвърляния на пари в едни или други сметки и т. н., извършван от тайните служби". "Прилагането на подобни хватки спрямо хора с дипломатически имунитет и служебни паспорти е в противоречие с всички норми на международното право и конвенционните норми в тази област", заяви представителят на Москва. Давайки гласност на обвиненията, вместо да сезират Москва по дипломатически път, американските власти изпълняват според него "поръчка на русофобски сили в САЩ". Русия има много поводи да критикува действията на служители от американски мисии във федерацията, но "не желае да върви по пътя на риторичната война, взаимните обвинения и претенции". "На фона на известните резултати в уреждането на големи конфликти някой във Вашингтон е изпитал голяма нужда да отрови атмосферата" между Русия и САЩ, добави московският дипломат. Руският зам.-министър вижда в обвиненията "опит за реванш с цел уреждане на въпроси, незасягащи руско-американските отношения", но не уточни какво има предвид, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА. Вашингтон: Уведомили сме Русия, проучваме обвиненията Правителството на САЩ уведоми властите на Русия за обвиненията в измами срещу руски бивши и настоящи дипломати. Държавният департамент в момента ги проучва, заяви говорителката на дипломатическото ведомство в САЩ Мари Харф. Още е рано да бъдат обсъждани подробности по случая, включително евентуално погасяване на финансовите щети, посочи тя. "Според нас това не бива да повлияе двустранните ни отношения с Русия", които са "далеч по-мащабни, по-дълбоки, по-широки и по-сложни - много са важните въпроси, по които трябва да работим съвместно", допълни Мари Харф.

Закопчаха бандит, търсен в цялата страна

Ловешката полиция закопча мъж, обявен за общодържавно издирване. Арестът е станал вчера в района на бившата бензиностанция "Генимекс", когато автопатрул на "Пътна полиция" е спрял за проверка лек автомобил с испанска регистрация.

Заловиха 8 проституиращи на пътя София-Русе - сред тях и издирвана от ГДНП

На 5 декември 2013 година за времето от 10:00 до 13:00 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен, Първо и Второ РУП-Плевен по линия "проституиращи лица". В хода на акцията на главен път І-3 София - Русе са установени 40-годишна от Габрово, 28-годишна от София, 23-годишна от село Любеново, 55-годишна и 32-годишна от Плевен, 23-годишна от село Петърница, 25-годишна от село Крета и 23-годишна от град Земен. По отношение на жената от град Земен е установено, че е обявена за общодържавно издирване от Главна дирекция "Наци...

Наредба за обществените поръчки в строителството ще сложи край на обжалванията

Наредба за възлагане на обществени поръчки в строителството може да сложи край на обжалванията, каза министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов пред Дарик. Наредбата ще бъде предложена за гласуване в Министерски съвет след като бъде приет новият Закон за обществени поръчки. Тя предвижда изготвяне на подробни тръжни книжа, описващи критериите за изпълнение на строителството. По този начин ще се гарантира качеството на строежите, а конкурсите за изпълнител ще се осъществяват само на база на предложената цена. Министърът на инвестиционно...

Касата отхвърли исканията на лекарите за прехвърляне на средства към болниците

Има риск цените на клиничните пътеки, които лекарите настояват да бъдат увеличени от следващата година, за да подпишат Рамков договор, да останат същите. Това стана ясно след като на днешното си заседание Надзорният съвет на Здравната каса единодушно отхвърли предложението на медиците по 5% от оперативния резерв на финансовата институция всеки месец да бъдат прехвърляни към болниците. Така се създава реалната опасност лекари и каса да не се разберат относно разпределението на парите за здраве и рамков договор отново да не бъде подписан. Не е яс...

"Газпром" изненадани и разочаровани от тревогите на ЕК

Строителството на "Южен поток" ще продължи както е планирано и в пълно съответствие с местните закони и международните стандарти, обяви компанията "Газпром" в изявление до медиите.

Изявлението идва в отговор на позицията на Европейската комисия, според която двустранните споразумения с Русия на страните-участнички в проекта са в разрез с Строителството на "Южен поток" ще продължи както е планирано и в пълно съответствие с местните закони и международните стандарти, обяви компанията "Газпром" в изявление до медиите. Изявлението идва в отговор на позицията на Европейската комисия, според която двустранните споразумения с Русия на страните-участнички в проекта са в разрез с

Излишни килограми – могат ли да бъдат здравословни?

Допринасят за развитието на различни заболявания

    


Калфин: Мандела беше изключителен оратор и го слушаха в захлас

/КРОСС/Нелсън Мандела беше истински Лидер. Не заради формалната власт, която имаше като президент, а заради моралния си авторитет, който успя да запази през дългата си обществена кариера. Малко са световните лидери и политиците, които будят такова уважение. Това написа в личния си профил евродепутатът Ивайло Калфин в памет на Мандела. Той публикува и снимка на лидера - едно от посещениията му в Европейския парламент. Избрах я, защото тя показва и едно друго негово качество - той беше изключителен оратор и го слушаха в захлас, признава Калфин. Аз ценях и неговата скромност и достойнството му, както и абсолютната му убеденост в каузата, за която живееше - борбата за човешки права и равенство. Той беше един от онези решителни хора, които без да се бият в гърдите, променят света. Кончината му ме натъжи, пише в статуса си Ивайло Калфин. Съболезнователен е статусът и на евродепутата Мария Габриел. В социалната мреа тя написа: "Отиде си Нелсън Мандела - мъдър държавник, смел защитник на човешките права, мира и свободата. Поклон!"

Неврохирурзи преглеждат безплатно през декември в МБАЛ „Черноморска – Бургас”

Напълно безплатни прегледи ще се проведат и през този месец в отделението по Неврохирургия на МБАЛ „Черноморска - Бургас" в комплекс „Меден рудник". Те ще се състоят на датите 9, 10, 16 и 17 декември от 9.30 до 14.00 часа, след предварително запазен час на регистратурата на болницата, на телефон 056 707 606 и 0889 25 11 11.Прегледите ще бъдат насочени към пациенти, с мозъчни и гръбначно-мозъчни заболявания, хора страдащи от дискови хернии, неврити, плексити, радикулити, медикаментозно-резистентни болкови синдроми, първични и метастатични тумори...

Бурята Ксавер отне живота на трима души в Полша

Бурята Ксавер отне живота на трима души в Полша тази сутрин и остави без ток 400 000 домакинства в цялата страна, съобщиха пожарникарите.

25 млн. лева инвестирани в инфраструктура във Варна

Близо 25 млн. лева са инвестирани в инфраструктурата на Варна през 2013 г. Средствата са с 1,2 млн. повече спрямо първоначално заложените в тазгодишния бюджет на общината. Това стана ясно на днешното заседание на комисията по архитектура, която разгледа предложението на кмета за актуализация на бюджета за 2013 г. „5 млн. лева са допълнителен трансфер от държавата. Ако не броим целевата субсидия, имаме намаление на капиталовата  и на инвестиционната програма на Община Варна с 3,8 млн. лева. Това  намаление се дължи на обектите, които не са успел...

Пловдивският митрополит Николай е готов да си подаде оставката

Пловдивският митрополит Николай е готов да си подаде оставката, ако Патриархът или някой митрополит му я поиска. Това стана ясно по време на словото му за празничната литургия за Никулден в катедралния храм „Успение Богородично”.Дядо Николай отхвърли всички обвинения свързани със митрополит Кирил и призова светия синод да обсъди внимателно атаките срещу църквата.В богослужението , което продължи повече от два часа се включиха Западно и средноевропейския митрополит Антоний и Великотърновския митрополит Григорий и четирима епископи от страната, с...

Фалкао: Пуснете ме... Монако: Срещу €95 млн.

Радамел Фалкао иска да напусне Монако заради огромния данък, който е принуден да плаща върху заплатата си.

Изложба събра находките от Античния керамичен център край Павликени

Постоянна археологическа експозиция отвори врати в музейната сграда на Античния керамичен център край Павликени. Изложбата "Животът в римската вила край Павликени" съдържа 350 експоната, част от които се показват за първи път. Те са от римско време и са намерени при археологически разкопки в Античния керамичен център. Изложбата беше открита вчера в присъствието на кмета инж. Емануил Манолов, директорът на великотърновския музей Иван Църов, археологът Павлина Владкова, директорът на музея в Павликени Нели Цонева и представители на Фондация „Амер...

Министър Йовчев отстрани от поста зам.-директорът на хасковската полиция

Комисар Недан Хаджиев

Комисар Недан Хаджиев е отстранен от поста зам.- директор на Областна дирекция на МВР-Хасково. Заповедта е разписана от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

За отстраняването от поста заместник- директор на комисар Недан Хаджиев, потвърдиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Хасково. От там не пожелаха да коментират мотива за отстраняването му от длъжност. Предстои министърът на вътрешните работи да назначи нов заместник. Той най-вероятно ще бъде местен кадър.

Комисар Недан Хаджиев заемаше длъжността от 2006 година. Роден на 13 август 1969 година в Хасково. Завършил е УНСС – София, специалност „Икономика и управление на кооперациите”. В системата на МВР работи от 2001 година като разузнавач в сектор БОП. През 2006 година става началник група в същия сектор. Началник е и на  отдел “Криминална полиция”.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

Граждани заловиха въоръжен крадец на улицата

Минувачи успяха да задържат въоръжен крадец. На 05.12. около 18.39 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от случайни граждани, за това че задържали извършител на въоръжен грабеж от магазин за златни накити. Той се намира на ул. "Александър Велики". Установено е, че малко по-рано в магазина влезли двама маскирани, които заплашили 59-годишната продавачка с пистолет. При опита й да натисне паник бутон, нападателите я ударили по главата и откраднали от магазина златни синджири. Непознатите напуснали обекта, като на в...

Първите проверки на безопасността в търговските центрове откриха дребни пропуски


Първите проверки за безопасността в търговските центрове откриха дребни пропуски - преустройство или смяна на предназначението на магазини, а на няколко места - нарушения на противопожарните правила. Това съобщи Дирекцията за национален строителен контрол след инспекция в 82 големи магазина. 

Проверката беше назначена след като при срутване на търговски център в Латвия загинаха над 50 души, а премиерът на страната подаде оставка. 

В проверките в България освен строителните...

Знаменитостите за "светеца" Нелсън Мандела


Новината за смъртта на Нелсън Мандела съвпадна с нощта, в която в Лондон бе организирана кралска галапрожекция на автобиографичния филм за прочутия африкански лидер "Мандела: Дългият път към свободата". На нея присъстваха принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кеймбридж, както и две от дъщерите на Мандела. Уилям определи новината като "изключително тъжна и трагична", предаде Би Би Си.

Две от дъщерите на Мандела - Зиндзи и Зенани, получиха вестта за смъртта на баща им, докато бяха...

Започна френската военна операция в Централноафриканската република

Френски подкрепления започнаха да пристигат в столицата на Централноафриканската република Банги, като за няколко дни се очаква числеността на френския контингент да достигне 1200 души, съобщи министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Франс прес и Ройтерс. "На практика операцията започна с разполагане на патрули по улиците на града", каза Льо Дриан за радио "Франс ентернасионал". Той допълни, че нощта е преминала спокойно след вчерашните въоръжени сблъсъци между бивши мюсюлмански бунтовници, завзели властта в страната, и християнски ...

Репортаж от магистрален надлез развесели зрителите на сутрешния блок на БНТ

Веселият репортаж на БНТ

Сутрешен репортаж на БНТ1 за ремонтиран надлез на магистрала “Тракия” до Чирпан развесели зрителите на телевизията майка.

Репортерът Румен Бахов с необичаен за ранния час ентисуазъм демонстрира предимствата на отремонтирания надлез, който по думите му вече е безопасен даже за подпийнали именници.

“Искам на всички, които гледат сутрешния блок на Националната телевизия, да кажа, че този надлез е чисто нов и аз от рано сутринта съм дошъл… ето така – облягам се, позирам, разхождам се”, демонстрира съоръжението Бахов.

Веселият репортаж на веселия репортер.

 

Статията "Репортаж от магистрален надлез развесели зрителите на сутрешния блок на БНТ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бойко Борисов: Години наред БСП и Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР

Днес се зачетох в „опорните точки" на Моника, които излязоха в публичното пространство и съм втрещен от видяното. Показвам ви само част от тях. Години наред БСП с помощта на Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР. Още 2009 година съпругата на Станишев лично е изпращала указания как да се коментира законопроектът за Суходол още преди Днес се зачетох в „опорните точки" на Моника, които излязоха в публичното пространство и съм втрещен от видяното. Показвам ви само част от тях. Години наред БСП с помощта на Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР. Още 2009 година съпругата на Станишев лично е изпращала указания как да се коментира законопроектът за Суходол още преди

Бургазлия спечели половин милион от тотото за Никулден

Бургазлия извади късмет и в навечерието на Никулден удари половин милион от тотото. Мъжът е познал точните числа - 1, 10, 19, 23, 34, 42 в играта 6/42, а точната сума, която ще получи, е 522 989 лева. Щастливецът е играл с три обикновени комбинации на стойност 1,50 лева. За играта бяха подадени 112 619 квитанции, а размерът на постъпленията достигна 205 471 лева. Другите джакпоти останаха и още по-атрактивни суми очакват късметлиите в неделя. За следващия 98-ми тираж, в първо теглене на играта 6/49 се очаква да се натрупа сумата от 160 000 лева...

Румънци нападнаха полицаи с нож и мотика

Истински екшън се разиграл вчера в Бяла Слатина. Всичко започва в полунощ, когато в полицейското управление е получен сигнал, че в избени помещения на жилищен блок в града, се извършва кражба.

Президентът Плевнелиев за Нелсън Мандела: Той ще остане в историята като пример, от който да се водим


Президентът Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Република Южна Африка Джейкъб Зума, по повод кончината на Нелсън Мандела – дългогодишен лидер на ЮАР и една от най-ярките личности в най-новата история на света.

"През целия си живот Нелсън Мандела се бореше за защитата и утвърждаването на човешкото достойнство, равенство и свобода в Африка и по света. Със своето дело той докосна милиони хора, които възприеха неговата визия за мир и справедливост, за свят без...

Чавдар Николов: Промените в Закона за хазарта са скандални

/КРОСС/ Промените в Закона за хазарта, с които се промени облагането на дейността на операторите, са скандални, коментира проф. Чавдар Николов. След всички улеснения в България, които започват от времето на Иван Костов, когато хазартът беше освободен от данъци, за да може да се развие, се формира олигархията у нас - чрез привилегии, смята той. На твърдението, че с направените промени част от онлайн хазарта ще бъдат изведени на светло, проф. Николов отговори в ефира на БНР: "Не вярвам, че в България нещата излизат на светло точно с такива методи. Колкото на светло излезе сивата икономика с въвеждането на плоския данък. Делът на сивата икономика дори е нараснал." Николов коментира и въвеждането на такса от 20% върху приходите на възобновяемите енергийни източници. Предишното правителство изпусна процеса. Разреши се силно развитие на този тип електроцентрали. В същото време по света се случи нещо неочаквано - китайците започнаха да произвеждат изключително евтино съоръженията за фотоволтаичните централи. Но така или иначе в България бяха раздадени доста повече разрешения, каза проф. Николов и допълни: "Правителството на Бойко Борисов показа крайна некомпетентност тук и в крайна сметка ни струпа непосилни сметки, което му изяде главата." Според Чавдар Николов таксата от 20% е твърде дребна за печалбите, които се правят от ВЕИ - с гарантирани цени, с пъти по-големи от другите централи.    

Пуснаха обвинен в трафик на кокаин срещу парична гаранция

Обвиненият в трафик на 67 кг. кокаин пловдивчанин Николай Николов излиза на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. 

Това реши състав на Окръжния съд в Русе. Неотдавна съдът промени мярката за неотклонение на 32-годишния пловдичанин в „домашен арест Обвиненият в трафик на 67 кг. кокаин пловдивчанин Николай Николов излиза на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. Това реши състав на Окръжния съд в Русе. Неотдавна съдът промени мярката за неотклонение на 32-годишния пловдичанин в „домашен арест". Вчера магистрите постановиха най-леката мярка - паричкна гаранция, след като решиха, че

Вежди Рашидов заплаши със съд Антон Кутев заради клевета

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов заплаши със съд Антон Кутев от Коалиция за България заради това, че го е клеветил, че е бил полицаи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. До това се стигна след размяна на изказвания и реплики при дебатите по искането за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на парламента Мая Манолова.

"Газпром" изненадани и разочаровани от безпокойството на ЕК за "Южен поток"

Строителството на Строителството на "Южен поток" ще продължи както е планирано и в пълно съответствие с местните закони и международните стандарти, обяви компанията "Газпром" в изявление до медиите. Изявлението идва в отговор на позицията на Европейската комисия, според която двустранните споразумения с Русия на страните-участнички в проекта са в разрез с

Нелсън Мандела – гласът на лишенията на милиони хора

Политическото му наследство: остави след себе си здрава нация

    


Борисов: Години наред БСП и Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР

Днес се зачетох в „опорните точки Днес се зачетох в „опорните точки" на Моника, които излязоха в публичното пространство и съм втрещен от видяното. Показвам ви само част от тях. Години наред БСП с помощта на Моника Йосифова са развивали своята машина за черен ПР. Още 2009 година съпругата на Станишев лично е изпращала указания как да се коментира законопроектът за Суходол още преди

Тимошенко сравни Янукович със Сталин и призова опзоцията да го свали


След силовото разпръсване на проевропейски демонстранти в Киев бившият премиер  Юлия Тимошенко сравни президента Виктор Янукович със Сталин, обвини го, че превръща Украйна в Северна Корея, и прикани опозицията да го свали, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

"Виждаме как в Украйна се появява един нов Сталин. Ако не го спрем сега съвместно с демократичния свят, ще станем втора Северна Корея", заявява Тимошенко в обръщение, прочетено от дъщеря й Евгения пред хиляди украинци,...

Вигенин: Нелсън Мандела остави ярка следа в историята на човечеството

Президентът Росен Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Република Южна Африка Джейкъб Зума, по повод кончината на Нелсън Мандела - дългогодишен лидер на ЮАР и една от най-ярките личности в най-новата история на света.„През целия си живот Нелсън Мандела се бореше за защитата и утвърждаването на човешкото достойнство, равенство и свобода в Африка и по света. Със своето дело той докосна милиони хора, които възприеха неговата визия за мир и справедливост, за свят без расизъм и дискриминация, за живот без насилие”, заявява в пис...

Пловдивският митрополит Николай е готов да си подаде оставката

Пловдивският митрополит Николай е готов да си подаде оставката, ако Патриархът или някой митрополит му я поиска. Това стана ясно по време на словото му за празничната литургия за Никулден в катедралния храм"Успение Богородично". Дядо Николай отхвърли всички обвинения свързани със митрополит Кирил и призова светия синод да обсъди внимателно атаките срещу църквата. В богослужението , което продължи повече от два часа се включи...

Общинарите в Хасково се барикадираха заради нов протест на майки


След като миналия петък протестиращи срещу увеличаването на таксата за детски градини майки в Хасково провалиха заседанието на общинския съвет, днес общинарите се залостиха в залата за заседанието си.

Още в началото на сесията те гласуваха тя да се проведе при закрити врати, предаде "Стандарт". Днес съветниците ще гласуват предложението на кмета Георги Иванов таксата за детските гради да бъде увеличена от 50 на 70 лв. Според кмета увеличението се налага, защото детските градини...

Валя Войкова очарова Джорджо Армани

Той бил с охрана, но не отказал снимка за спомен с чаровната блондинка. Чистосърдечно я разпитал от къде е, как се казва и какво харесва в модния му почерк.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване