Отвориха за движение рампата на театралния комплекс в Русе

Рампата на театралния комплекс в Русе беше официално отворена за движение днес. Целта на изграждането й е да служи като подход към подземния паркинг, който се очаква да бъде изграден през 2015г. Дотогава, съоръжението ще се използва само от пешеходци и ще свързва централната улица „Александровска" с ул. „Гладстон".Състоянието и функционалността на рампата бяха инспектирани днес от зам.-кметовете Свилен Иванов и Димитър Наков и от и.д.гл.арх. Живка Бучуковска. Със завършването на съоръжението на практика приключва изпълнението на сключения с ДЗЗ...

Как да разпознаете алергията към акари

Алергията може да продължи през цялата година

    


Откриха официално Коледния базар

Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври", бе официално открит тази вечер. На церемонията присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, търговският аташе на Австрия у нас д-р Михаел Ангерер, заместник кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, много граждани. Заради ангажименти в Стара Загора не успя да пристигне австрийският посланик Герхард Райвегер. „Тази година продължаваме традицията на ново място, което е още по-подходящо и уютно, за да могат да се съберат повече хора, да опитат от ...

50 лв. за второ дете, повече пари за сектор сигурност

50 лева помощ за отглеждане на второ дете и запазване на 35-те лева за първо - това гласува окончателно парламентът с приетите вчера текстове от бюджет 2014. За децата с увреждания сумата става 240 лв. 
От 270 на 340 лв. - колкото е новата минимална работна заплата, се увеличава обезщетението за безработица на съпруги на военните по предложение н 50 лева помощ за отглеждане на второ дете и запазване на 35-те лева за първо - това гласува окончателно парламентът с приетите вчера текстове от бюджет 2014. За децата с увреждания сумата става 240 лв. От 270 на 340 лв. - колкото е новата минимална работна заплата, се увеличава обезщетението за безработица на съпруги на военните по предложение н

Трима в болница след катастрофа на пътя Разлог - Якоруда

Трима души пострадаха при удар между три леки автомобила на пътя Разлог – Белица - Якоруда, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Уругвай, Англия и Италия формираха най-тежката група за световното


Уругвай, Англия и Италия попаднаха в най-тежката група от жребия за световното първенство по футбол в Бразилия, а компания в група D ще им прави Коста Рика.

В група B ще има повторение на финала от последния мондиал в Южна Африка между Испания и Холандия. Заедно с Чили и Австралия, те формират другата наглед по-оспорвана група - B.

Двата европейски отбора ще имат стимул да се борят за първото място в опит да избегнат Бразилия, която е фаворит за лидерската позиция в своята...

Москов: Реформаторският блок търси диалог с партиите и обществото

/КРОСС/ Петър Москов от Реформаторския блок заяви в предаването на bTV „Лице в лице", че опорните точки на колацията се обединяват около идеята да се търси диалог с политическите партии, обществените организации и синдикатите, търсейки обществен консенсус, който да доведе до промяна. „Промяната трябва да започне с оставка, която да бъде последвана от ясни правила и нова Конституция. Дори най-симпатизиращите на управляващите в момента са съгласни, че такава държава като нашата няма", допълни още той. В студиото бе и депутатът от ГЕРБ и бивш министър по еврофондовете Томислав Дончев, който повдигна въпроса дали е възможен диалог между Реформаторския блок и ГЕРБ. Дончев заяви, че никой не е склонен на предизборна прегръдка, но ако двете политически сили имат сходни виждания, то това единство може да бъде полезно, но само след предизборно време. „Реформаторският блок ще излъчи кандидат за министър-председател на следващите избори. Ние сме алтерантивата и го доказваме чрез идеите си", допълни от своя страна Москов. Томислав Дончев обсъди и спирането на парите по Оперативна програма "Околна среда", заявявайки, че тя е спряна заради проверка на одитори от началото на септември и няма връзка, с която и да е предишна кореспонденция, както се твърдеше в медийното пространство.

Бразилия - Хърватия е мачът на откриване на Световното първенство


Бразилия и Хърватия ще открият Световното първенство по футбол на 12 юни 2014 г. Първата група е допълнена от Мексико и Камерун.

Очаквайте подробности!



Златанова не подкрепя промени в Конституцията и очаква доклада на ЕК

Вицепремирът Зинаида Златанова изрази очакването предстоящият през януари догодина пореден доклад на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка да покаже общата отговорност на няколкото правителства, водили страната в последните 18 месеца. Нека не забравяме, че 18-месечният срок на доклада е добър затова, че обхваща работата на два парламента, три правителства, два Висши съдебни съвета, двама главни прокурори, а вероятно и нова Комисия за предотвратяване на конфликта на интереси, посочи тя. Всеки може да се разпо...

Комплимент от мъж на мъж? Мекушаво е...

Силният пол избягва да говори за чувства в компания

    


Евроинтеграционна зима на Западните Балкани

Европейският съюз е на път да стане все по-непривлекателен за Западните Балкани, а Западните Балкани все по-малко желани за Европейския съюз. На този извод навява решението [на английски език] на министрите на правосъдието и вътрешните работи от 5 декември да приемат без обсъждане поправкит ...

Пуснаха от ареста две задържани студентки

Двете студентки, задържани при вчерашния протест пред Народното събрание, излязоха от ареста в този следобед. Около 50 души ги чакаха с цветя да излязат пред Столичното Първо районно управление. Последваха ръкопляскания.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Първото момиче беше освободено минути преди 14:00 часа Двете студентки, задържани при вчерашния протест пред Народното събрание, излязоха от ареста в този следобед. Около 50 души ги чакаха с цветя да излязат пред Столичното Първо районно управление. Последваха ръкопляскания. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Първото момиче беше освободено минути преди 14:00 часа

Посрещнаха задържаните студентки с цветя и ръкопляскания

Двете студентки, задържани при вчерашния протест пред Народното събрание, излязоха от ареста в този следобед. Около 50 души ги чакаха с цветя да излязат пред Столичното Първо районно управление. Последваха ръкопляскания.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Първото момиче беше освободено минути преди 14:00 часа Двете студентки, задържани при вчерашния протест пред Народното събрание, излязоха от ареста в този следобед. Около 50 души ги чакаха с цветя да излязат пред Столичното Първо районно управление. Последваха ръкопляскания. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Първото момиче беше освободено минути преди 14:00 часа

БДЖ си търси дълг от сръбските железници

Започват преговори за уреждане на стар дълг на "Сръбските железници" АД към "БДЖ холдинг" , съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта.

Ще има диференцирана ставка на таксата върху ВЕИ

Производителите на електроенергия ще бъдат обложени с такса. Това съобщи депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев, който е член на енергийната комисия в парламента. Ще има диференцирана ставка на таксата върху ВЕИ. В преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2014 г.

Йордания става непостоянен член на Съвета за сигурност

/КРОСС/ Йордания бе избрана за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, съобщава „Ройтерс". Общото събрание на ООН избра страната за непостоянен член за периода 2014-2015 година.Йордания избрана на вместо на Саудитска Арабия, който през октомври тази година се отказа да бъде непостоянен член заради „двойните стандарти" на Съвета при опитите си да урегулира гражданската война в Сирия и палестино-израелския конфликт.

Николай Урумов: Уж сме прогледнали вече българите, но май сме си „лапнишарани”

Като „собственик на рибен ресторант" заедно с публиката си посреща тази вечер именния си ден актьорът Николай Урумов. На сцената на Сатиричния театър той ще играе в постановката "Последният полов атлет". В предаването на Дарик „Реактивно" Николай Урумов призна, че са малко празниците, които той е посрещнал извън театъра. Не е кулинар и затова ще се присъедини към празника, който му подготвят, след края на представлението. Риболовът също не е успял да го изкуши засега, макар да вижда чар във времето за размисъл покрай въдицата. На Никулден в ефи...

Ходорковски обвинен за изпирането на повече от 10 млрд. долара

Парите били изпирани чрез промяна на руското законодателство

“Боинг” ще строи нов завод за 10 млрд. долара

Boeing 777X

 

Компанията „Боинг“,  водещ американски производител на авиационна, космическа и военна техника, планира да инвестира 10 млрд. Долара за строителството на завод, в който да се произвежда новият лайнер 777X, съобщи Reuters.

Заводът трябва да бъде разположен близо до голямо летище и жп линия, а освен това компанията се надява да придобие терена на ниска цена или безплатно.

Серията 777X e новата версия на широкофюзелажните самолети от клас 777 за пътуване на далечни разстояния. Това е най-успешният сегмент на „Боинг“ с повече от 1000 произведени самолета, които освен с високата степен на комфорт са пословични със своята сигурност.

Съгласно изследване, проведено неотдавна, производството на 777Х ще създаде 56 000 работни места и ще донесе на региона, в който ще бъде разположен завода, икономически ползи в размер на 20 млрд. Долара.

През 1990-те години на пазара на лайнери възниква интерес към междинен модел, обединяващ качествата за интерконтинентални прелети на В-747 и по-евтиния модел с широко тяло В-767. Ето защо Боинг конструира модела В-777 най-общо в два варианта – за трансконтинентални полети (най-често на 5 000 км) и за интерконтинентални полети (най-често над 8 000 км). Пробният полет на новия самолет е през лятото на 1994 г., а от юни 1995 г. той е в масово производство.

Самолетите от този тип имат от 305 до 550 места. Boeing 777 е и най големият в света двумоторен реактивен пътнически самолет. Целта е самолетите от новата серия да са „най-големите и икономични авиолайнери в света“. Новата серия трябва да се конкурира с моделите Airbus A350-900 и −1000.

Цената на един Boeing 777 е от 258 до 295 милиона долара.

Статията "“Боинг” ще строи нов завод за 10 млрд. долара" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Златанова за "Ю. поток": Ще се съобразим с правото на ЕС

Вицепремиерът обаче не даде отговор дали ще се търси предоговаряне на споразумението с Русия и как ще постъпим, ако Москва ни съди за неизпълнението му

WANO: В АЕЦ "Козлодуй" няма пропуски в нито една област

Завърши партньорската проверка на WANO (World Association of Nuclear Operators) на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от атомната електроцентрала.

Кажи, баба, тенкю... за коледните пуловери

Баба изплете 28 пуловера за семейството си и за кучето

    


Лекарите ще съдят Здравната каса

Надзорния съвет на НЗОК не успя да събере кворум за обсъждане на Националния рамков договор

ДНСК не откри сериозни нарушения в моловете

София /КРОСС/ Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) не е открила фрапиращи нарушения при моловете и търговските вериги. Припомняме, че във връзка с предотвратяване на инциденти и осигуряване сигурността и безопасността на множеството хора, посещаващи и работещи в многофункционалните търговско - развлекателни комплекси на територията на цялата страна, министърът на инвестиционното проектиране проф. д-р арх. Иван Данов разпореди проверка на големите търговски центрове и хранителни вериги.До момента са извършени проверки на 82 обекта, от които 11 многофункционални търговско-развлекателни комплекси /МОЛ/ и 42 големи търговски центрове. В повечето случаи не са установени нарушения, изискващи образуването на административни и административно-наказателни производства от органите на ДНСК.В някои от големите търговски вериги са установени преустройства и смяна на предназначението, на част от обекта, след въвеждането в експлоатация.За тези случаи, при условие, че не се представят документи, доказващи законността на извършеното, ще бъдат предприети съответните законосъобразни действия.В някои случаи е установено нарушение на противопожарните правила при експлоатация, за които ще бъдат направени предписания за отстраняването им от Областните дирекции на „Пожарна безопасност и защита на населението"Поради големия обем проверявани обекти, проверките ще продължат до 13.12.2013г., след което ще бъдат оповестени окончателните резултати.

Янукович на крака при Путин за бъдещия съюз

Украинският президент Виктор Янукович долетя на кратка визита при руския колега Владимир Путин, въпреки първоначалните опити на администрациите на двете страни да отричат.
Янукович пристигна в Сочи на връщане от Китай, където бе на официална визита, а тема на неформалната среща бе бъдещото партньорство с Русия в икономическата сфера. Украинският президент Виктор Янукович долетя на кратка визита при руския колега Владимир Путин, въпреки първоначалните опити на администрациите на двете страни да отричат. Янукович пристигна в Сочи на връщане от Китай, където бе на официална визита, а тема на неформалната среща бе бъдещото партньорство с Русия в икономическата сфера.

Затвор за 29-годишен мъж, крал вещи от автомобили във Варна

За кражба на вещи от автомобили, Районният съд осъди 29 – годишен мъж на 1 година и 6 месеца затвор. В процедура на съкратено съдебно следствие, 29-год. А. Михайлов призна вината си в извършването на кражби на чужди движими вещи от общо три автомобила, на обща стойност 841 лева.

Асад за Мандела: От историята на борбата му тираните трябва да си извлекат поуката, че винаги губят

Сирийският президент Башар Асад предизвика крайни реакции от възмущение до откровен присмех, след като нарече покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела „вдъхновение за хората, уважаващи ценностите на любовта и на братството между хората". Противоречивият коментар беше публикуван на страницата на Асад във Facebook днес. „Историята на неговата борба се превърна във вдъхновение за всички уязвими хора по света и породи очаквания, че потисниците и тираните ще си извлекат поуката, че накрая те са тези, които губят”, пише Башар Асад. Статусът му идва на фона на продължаващата вече две години и половина гражданска война в страната му, в която загинаха повече от 100 000 души, а над 2,1 млн. души напуснаха границите на Сирия, предизвиквайки най-голямата бежанс...

Започва строг контрол на храните за празниците

Повишеното търсене на храни и напитки преди и около празниците изисква акуратен държавен контрол за опазване на здравето на потребителите и създаване у тях на чувство за сигурност.

Решенията на Лекарския съюз са крайни, смятат от Здравното министерство

Решенията на Лекарския съюз да прекрати преговорите за бюджета за здраве и да заведе дело срещу Надзорния съвет на касата са крайни, твърдят от Здравното министерство. Оттам изказват своето съжаление за така създалата се ситуация днес, при която лекарите не можаха да обсъдят финансовите проблеми със Здравната каса, поради липса на кворум от страна на представителите на надзора на институцията. От ведомството уточняват, че всички техни представители в съвета са присъствали на днешното заседание и изразяват надежда доброто п...

Денонощен транспорт в София на Студентския празник

Нощен автобусен транспорт ще бъде осигурен от „Център за градска мобилност” ЕАД за времето между 24.00 часа на 08.12.2013 г. и 05.00 часа на 09.12.2013 г. Работещите автобусни линии ще бъдат №94 и №280, съобщиха от Столична община.

За същото време “Метрополитен” ЕАД ще осигури нощно движение на метровлаковете. Нощен автобусен транспорт ще бъде осигурен от „Център за градска мобилност” ЕАД за времето между 24.00 часа на 08.12.2013 г. и 05.00 часа на 09.12.2013 г. Работещите автобусни линии ще бъдат №94 и №280, съобщиха от Столична община. За същото време “Метрополитен” ЕАД ще осигури нощно движение на метровлаковете.

Йената потъна до 5-годишно дъно спрямо еврото

Японските пари изгубиха позиции, след като правителството на Шиндзо Абе декларира готовността си да продължи със стимулите

    


ОЗХО: Сирия е унищожаила всички неснаряжени химически боеприпаси

/КРОСС/ Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди унищожаването на всички сирийски неснаряжени химически боеприпаси. Подобно уверение бе дадено по-рано от сирийските власти. "Съвместна мисия провери унищожаването на всички оръжия от категория 3, съобщава сайтът на организацията. Експертите на ОЗХО са проверили и унищожението на заводите за производство на химическо оръжие, които по време на първия етап от операцията бяха спрени от работа. По-рано бе съобщено, че експертите на ОЗХО и ООН са посетили пристанищния град Латакия в Северозападна Сирия и са одобрили избора му за място, от където опасните вещества ще бъдат изведени извън територията на страната за последващото им унищожение.

Слави и Любо Нейков срещу Рачков и Зуека

“Комиците” и актьорите на Слави Трифонов срещу Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека и компания. Такава ще е битката за тв зрители между Би Ти Ви и Нова тв навръх Нова година. БНТ по традиция кани хората на площад “Княз Батенберг”, откъдето ще излъчва пряко след 22,30 ч. ТВ7 също готви специална новогодишна програма, която все още се пази в тайна.
“Комиците” и актьорите на Слави Трифонов срещу Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека и компания. Такава ще е битката за тв зрители между Би Ти Ви и Нова тв навръх Нова година. БНТ по традиция кани хората на площад “Княз Батенберг”, откъдето ще излъчва пряко след 22,30 ч. ТВ7 също готви специална новогодишна програма, която все още се пази в тайна.

Кадиев против партийните влогове

Партийните субсидии да не се държат на депозит и да не отиват за митинги и концерти. Трябва да има ясно разписани средства за парламентарна дейност и за извънпарламентарните нужди на една партия.

Близо 3.5 т конфискувана риба е дарена на домове за Никулден

Почти 3.5 тона риба, която е била конфискувана заради нередовни документи в последните седмици, е била дарена на социални домове, кухни и областни центрове в страната по случай Никулден, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в петък.   Изпълнителният й директор Майдън Сакаджиев посочва, че през новия програмен период по Програмата морско дело и рибарство ще залегне създаването на местни инициативни рибарски групи и по река Дунав, като две от тях се очаква да бъдат в Северозападния район. Към момента такива групи има основно по морето и само една по река Дунав - "Тутракан - Главиница Сливо поле“, допълва той, цитиран от пресцентъра си.

Инспектори "удариха" 2 тона незаконно уловена риба във Варна

Близо 2 тона незаконно уловена риба иззеха служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във Варна. Това съобщи Бейхан Хасанов, началник на отдел в агенцията в морската ни столица. 206 кг от иззетата риба са калкан, а останалите 1,6 тона – други видове риба.

Vision Gran Turismo все пак ще се появи на пазара

Американска компания ще направи 5 бройки от виртуалния Mercedes

    


Йотова: Симпатизантите на БСП ще се активизират за евроизборите

/КРОСС/ Предстоящите избори за евродепутати няма да приличат на предишните такива, тъй като симпатизантите на БСП ще са силно активизирани, заради големия залог, който лежи върху тези избори. Това  заяви еродепутатът от БСП Илияна Йотова в предаването на bTV "Лице в лице".Тя допълни, че в България за трети път ще се провеждат избори за евродепутати, но има три въпроса, които трябва да се вземат предвид тази година - Как ще се проведат избори в ситуацията, в която се намира държавата ни в момента?, Какво искаме ние от Европа? и Как ще се накарат европейските граждани да повярват в европейския проект?Йотова коментира и слуха, че има предложение от Европейския съюз минималната заплата да стане 450 евро. Според нея увеличаването на минималната заплата и пенсия биха били много полезни, но не биха могли да се случат през следващите години.

Харизанова не питала мъжа си за "Къртицата"

Топмоделът Венета Харизанова не търси благословията на съпруга си Емил за участието си в "Къртицата”, което обяви наскоро.

Сръбската полиция извърши над 900 обиска в мащабна акция срещу наркодилъри


Директорът на сръбската полиция Милорад Вельович заяви днес, че в една от най-големите акции, провеждани някога в Сърбия, са били задържани няколкостотин души, които са свързвани с продажба и разпространение на наркотици, съобщи белградското радио Б-92, цитирани от БТА.

Според неговите думи над 250 души би трябвало да бъдат задържани в ареста и срещу тях да бъде задвижена съдебна процедура.

На пресконференция Вельович заяви, че в операция "Гръм", която е започнала в 6 часа...

БДЖ си търси стар дълг от сръбските железници

Размерът на сумата не се съобщава, но се уточнява, че е натрупана в периода от 1996 до 2006 г. Споразумението за това са постигнали заместник-министър Антон Гинев и държавният секретар в сръбското министерство Миодраг Поледица, като двете страни ще работят и за интегрирането на системите за речни информационни услуги между България и Сърбия. Размерът на сумата не се съобщава, но се уточнява, че е натрупана в периода от 1996 до 2006 г. Споразумението за това са постигнали заместник-министър Антон Гинев и държавният секретар в сръбското министерство Миодраг Поледица, като двете страни ще работят и за интегрирането на системите за речни информационни услуги между България и Сърбия.

След глътка свобода, прибраха обратно Крокодила в ареста

Минути след като Емил Милев, по прякор Крокодила, беше пуснат на свобода от Софийският градски съд, специализираната прокуратура го задържа обратно за 72 часа като част от групата "Килърите 2", съобщи БНТ.

Денонощен транспорт в София за празника на студентите

Нощен автобусен транспорт ще бъде осигурен от „Център за градска мобилност” ЕАД за времето между 24.00 часа на 08.12.2013 г. и 05.00 часа на 09.12.2013 г. Работещите автобусни линии ще бъдат №94 и №280, съобщиха от Столична община.

За същото време “Метрополитен” ЕАД ще осигури нощно движение на метровлаковете. Нощен автобусен транспорт ще бъде осигурен от „Център за градска мобилност” ЕАД за времето между 24.00 часа на 08.12.2013 г. и 05.00 часа на 09.12.2013 г. Работещите автобусни линии ще бъдат №94 и №280, съобщиха от Столична община. За същото време “Метрополитен” ЕАД ще осигури нощно движение на метровлаковете.

Илияна Йотова: Утре в БСП започваме големия разговор за евроизборите

България за трети път ще прави европейски избори и наистина трябва да подхождаме много сериозно, обяви евродепутатът Илияна Йотова в тв предаването на БТВ „Лице в лице". Тя заяви, че листата на БСП за евроизборите още не е готова, а утре ще се състои работно заседание на БСП, в което партията ще започне големия разговор за европейските избори.

„ България за трети път ще прави европейски избори и наистина трябва да подхождаме много сериозно, обяви евродепутатът Илияна Йотова в тв предаването на БТВ „Лице в лице". Тя заяви, че листата на БСП за евроизборите още не е готова, а утре ще се състои работно заседание на БСП, в което партията ще започне големия разговор за европейските избори. „

Асен Ангелов е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта

В съответствие със Закона за администрацията и Устройствения правилник на Агенцията по заетостта, съгласувано с министър – председателя на Република България, Камелия Лозанова е освободена от длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, считано от 06.

Пожарникари спасиха възрастно семейство от горящия им апартамент

Пожарникари спасиха живота на семейство пенсионери след като успяха да ги извадят от обхвания им от пламъци апартамент в Пазарджик.
80-годишният Георги Ц. и 71-годишната му съпруга Елена са настанени в пазарджишката болница с изгаряния от втора степен, предимно по крайниците. Няма опасност за живота на старците. Пожарникари спасиха живота на семейство пенсионери след като успяха да ги извадят от обхвания им от пламъци апартамент в Пазарджик. 80-годишният Георги Ц. и 71-годишната му съпруга Елена са настанени в пазарджишката болница с изгаряния от втора степен, предимно по крайниците. Няма опасност за живота на старците.

Кадиев: Партийните субсидии да не се държат на влог

София /КРОСС/ Партийните субсидии да не се държат на депозит и да не отиват за митинги и концерти. Това предложение направи пред Дарик депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.По думите му трябва да има ясно разписани средства за парламентарна дейност и за извънпарламентарните нужди на една партия.Кадиев е категоричен, че ако една парламентарна група не посещава заседанията на парламента, трябва да бъдат намалявани субсидиите на партията й.Даренията на пари от партийните субсидии също не са редни, защото те са на принципа „с чужда пита майчин помен".Партийните субсидии са най-чистият начин за финансиране на партиите, защото е ясно откъде идват парите им, смята Георги Кадиев.Получаването им от данъците на хората обаче означава и харчене за определени дейности, които да бъдат регламентирани и в никакъв случай да не може да се държат на депозит и да трупат лихва: „Субсидията се дава за политическа дейност и би трябвало да покрива политическата дейност на една партия за една държава. Това не са пари на избирателите на ГЕРБ, дадени на партията за управление, това не е пенсионен фонд", допълни Кадиев.„Да не казвам, че са бели пари за черни дни, но принципната постановка е, че партийните субсидии са начин за прозрачно функциониране на партиите", обясни Димитър Главчев от ГЕРБ.Георги Кадиев е категоричен, че трябва да се промени и законът, така че субсидиите да не могат да отиват за митинги и концерти

Бирата удължава живота, а кафето го съкращава

Авторите на ново проучване са установили, че бирата може да удължи живота, а кафето - да го съкрати, съобщи ЮПИ. Изследователите от университета на Тел Авив са открили, че кофеинът скъсява теломерите, а алкохолът ги удължава. Теломерите са крайните участъци на хромозомите. Те са важни за генетичната стабилност на клетката и действат като ДНК часовник, който отчита нейната възраст. Когато теломерите станат твърде къси, клетката спира да се дели и умира. Скъсяването на хромозомните окончания е признак на ускорено стареене и се свързва с редица заболявания. Предишно проучване е показало, че колкото по-дълги са теломерите, толкова по-голяма е продължителността на живота. За целите на настоящото изследване специалистите са тествали влиянието на различни стресови фактори от заобикалящата сре...

Първанов: България има крещяща нужда от проекти като "Южен поток"

Според Георги Първанов Европа прилага двоен стандарт, а България е станала "универсален виновник пред брюкселската бюрокрация". Президентът Първанов заяви това в заключение на дискусия в Перник, коментирайки позицията на ЕК по проекта "Южен поток". Страната ни има крещяща нужда от проекти като "Южен поток", "Белене" и др., заяви Първанов и упрекна Брюксел, че не е подкрепил преминаването на "Набуко" през България. "Защо "Южен поток" - спрете "Северен поток", заяви Първанов. Той изрази недоумение "защо днес всички политици са посърнали и се обясняват, вместо да се обявят срещу двойния стандарт на европейската столица".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване