Нито един пропуск в АЕЦ „Козлодуй”

Нито един пропуск, който би могъл да застраши безопасната експлоатация на Пети и Шести реактори в АЕЦ „Козлодуй” не беше открит при партньорската проверка на Световната асоциация на ядрените оператори в централата, съобщиха от дружеството. На заключителното заседание на 6 декември, с което е приключила работата на екипа на асоциацията, ръководителят на експертния екип Янош Тот е отбелязал, че няма пропуски в нито една област, а „персоналът е силно мотивиран да поддържа високо ниво на безопасност." Наред с другите програми на Световната асоциация на ядрените оператори, програмата за партньорски проверки е един от основните инструменти за максимално повишаване на безопасността и надеждността на атомните централи по света чрез общи усилия за оценка, сравн...

ММА боец участвал в обира на банката в Кърджали

След като нападнали жената, двамата въоражени влезли в салона на банката. Разкритията са на запознати с разследването на обира на 30 000 лева и 1000 евро. След като нападнали жената, двамата въоражени влезли в салона на банката. Разкритията са на запознати с разследването на обира на 30 000 лева и 1000 евро. "Дори да не се качва на ринга за ММА-боеве, бандитът третира усърдно", казва полицай. Това е втори банков обир в Кърджали, като при предишния такъв бяха откраднати близо 40 000 лева.

Нелсън Мандела - пакостник, победил апартейда (ОБЗОР)

Починалият на 95 г. Нелсън Мандела ще бъде изпратен с безпрецедентни траурни церемонии, които ще продължат до погребението на 15 декември в Куну - селото, където е израснал. Те започват във вторник с национална траурна служба на градския стадион в Йоханесбург. Преди това старейшините то племето му ще помогнат на духа му да се пренесе в отвъдното. Починалият на 95 г. Нелсън Мандела ще бъде изпратен с безпрецедентни траурни церемонии, които ще продължат до погребението на 15 декември в Куну - селото, където е израснал. Те започват във вторник с национална траурна служба на градския стадион в Йоханесбург. Преди това старейшините то племето му ще помогнат на духа му да се пренесе в отвъдното.

Илияна Йотова: България трябва да подхожда много сериозно към европейските избори

България за трети път ще прави европейски избори и наистина трябва да подхождаме много сериозно. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Илияна Йотова, евродепутат. Тя заяви, че листата на БСП за евроизборите още не е готова.

МЗ: Решенията на лекарския съюз са крайни

София /КРОСС/ Решението на Българския съюз да прекрати преговорите за бюджета за здраве и да заведе дело срещу Надзорния съвет на НЗОК са крайни, смятат от Министерството на здравеопазването. От ведомството изказват своето съжаление за създалата се ситуация, при която лекарите не можаха да обсъдят финансовите проблеми със здравната каса, поради липса на кворум от страна на представителите на надзора на институцията.От министерството уточняват, че всички техни представители в съвета са присъствали на днешното заседание и изразяват надежда доброто партньорство и диалогът между тях и съсловната организация да продължат.

Зимните протести ще започват по-рано

Снимка: Константин Павлов

И тази вечер имаше скромен протест срещу правителството на Пламен Орешарски. На него се разбра,че следващите демонстрации ще започват с час по-рано – около 18-18,30 часа. 

Причината за промяната е влошаването на времето.

Студът и снеговалежът тази вечер не спряха малка група демонстранти, които изминаха разстоянието от Министерски съвет до Народното събрание.

Протестиращите скандираха “мафия”, “оставка” и “избори” и малко преди 20 часа се разотидоха без никакви инциденти. 

 

Статията "Зимните протести ще започват по-рано" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Зимните протести ще започват по-рано

Снимка: Константин Павлов

И тази вечер имаше скромен протест срещу правителството на Пламен Орешарски. На него се разбра,че следващите демонстрации ще започват с час по-рано – около 18-18,30 часа. 

Причината за промяната е влошаването на времето. Студът и снеговалежът тази вечер не спряха малка група демонстранти, които изминаха разстоянието от Министерски съвет до Народното събрание. Протестиращите скандираха “мафия”, “оставка” и “избори” и малко преди 20 часа се разотидоха без никакви инциденти. 

 

Статията "Зимните протести ще започват по-рано" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ники Михайлов празнува с ново гадже

Вратарят на "Верона" – Ники Михайлов, ще отбележи именния си ден в компанията на любимата си жена.

Първанов: За Брюксел вече сме универсален виновник

Защо днес всички политици са посърнали и се обясняват, вместо да се обявят срещу двойния стандарт на европейската столица, попита той

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията тази вечер:

- Смяна на ръководството в Агенцията по заетостта. Асен Ангелов е новият изпълнителен директор.
- От Газпром изразиха изненада и разочарование от становището на ЕК за "Южен поток".
- С 3% са намалели пушачите в България след въвеждането на пълната забрана за пушене на закрити обществени места.
-...

България ще се съобрази с европейското законодателство за "Южен поток"

Българското правителство ще се съобрази с европейското законодателство, засягащо проекта "Южен поток". Това обяви в Брюксел вицепремиерът Зинаида Златанова. Тя не отговори дали страната ни ще направи постъпки да предоговори междуправителственото споразумение с Русия за газопровода. Европейската комисия поиска това вчера, посочвайки, че то, както и споразуменията на още пет държави от ЕС по пътя на тръбата, не отговарят на енергийните правила на Европа, предава

Ледената пързалка на Ариана отваря на 8 декември

София /КРОСС/ Ледената пързалка на езерото Ариана в София отваря врати навръх студентския празник - 8 декември. Точно в 12 часа на обяд в неделя любителите на кънките ще могат да се пуснат по леда. Тогава входът ще е без пари. Стопаните на най-голямата пързалка на Балканите са подготвили много награди и шоу програма, която ще забавлява феновете на белия спорт утре. За празничното настроение на народа ще се грижат DJ Теди Джорджо, рапърите Румънеца и Енчев и балет NEXT.И тази година пързалката ще работи денонощно. Входът ще е 5 лева, а срещу 4 лева всеки ще може да си наеме чифт кънки. Всяка сутрин пък учениците ще могат да се пързалят безплатно - от 8 до 9,30 часа. С наближаването на коледните празници по пързалката ще се пуснат Дядо Коледа и Снежанка. През почивните дни около Рождество за малчуганите ще има много състезания, игри и награди. В петък и събота вечер пък за по-големите ще има дискотека под звездите със специално осветление върху леда. Зимните забавления на пързалката ще продължат до края на март 2014 година.

Маскиран към продавачката на обрания златарски магазин: Ще стане страшно!

„Не мърдай, не пипай нищо или ще стане много страшно „Не мърдай, не пипай нищо или ще стане много страшно", извикал един от нападателите на продавачката Светла, която все още не може да излезе от шока, след като двама маскирани с пистолет нахлуха в златарско ателие „Весимир" на улица „Александър Велики" 2, до търговски център „Пиргос Стил". Това пише Флагман. Виж тук новите електронни издания в Me

Маскиран към продавачката на обрания златарски магазин: Ще стане много страшно!

„Не мърдай, не пипай нищо или ще стане много страшно", извикал един от нападателите на продавачката Светла, която все още не може да излезе от шока, след като двама маскирани с пистолет нахлуха в златарско ателие „Весимир" на улица „Александър Велики" 2, до търговски център „Пиргос Стил". Това пише Флагман.

Виж тук новите електронни издания в Me „Не мърдай, не пипай нищо или ще стане много страшно", извикал един от нападателите на продавачката Светла, която все още не може да излезе от шока, след като двама маскирани с пистолет нахлуха в златарско ателие „Весимир" на улица „Александър Велики" 2, до търговски център „Пиргос Стил". Това пише Флагман. Виж тук новите електронни издания в Me

Прокуратурата знаела за разследване срещу Георги Марков от 2009 г.

София /КРОСС/ Прокуратурата е била сезирана още през 2009 г. за доскорошния депутат от ГЕРБ Геогрги Марков и още оттогава в държавното обвинение е имало разследване срещу негови фирми. Това става известно от постановление на Районната прокуратура в Свищов с което "Дневник" разполага.От него разбираме, че през 2009 г. във Върховната касационна прокуратура постъпва сигнал за данъчни и финансови престъпления. Той е препратен до районната прокуратура в Свищов, която стига до извода, че материалите трябва да бъдат изпратени до Окръжна прокуратура Велико Търново, която е компетентна да разследва случая. В края на септември делото отива в Софийска градска прокуратура. От постановлението, с което "Дневник" разполага става известно,че през цялото време разследването е било под специалния надзор на ВКП.Тази фактология се различава от данните изнесени от главния прокурор Сотир Цацаров в четвъртък преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Тогава той обясни, че проверката срещу Марков се е точила две години в МВР преди да стигне до прокуратурата във Велико Търново. Той заяви, че е смутен и зададе реторичен въпрос дали е нормално две години проверката да се извършва от МВР. Прокуратурата образува разследване едва през октомври 2012 година и го праща година по-късно по компетентност в Софийска градска прокурор, защото Марков вече е депутат, а само СГП може да разследва лица с имунитет. Главният прокурор обясни, че е сигурен в годините от фактологията

Мипстър – мюсюлманин и хипстър в едно

Снимка: sxc.hu

Социалните мрежи наложиха още едно ново понятие: мипстери, тоест мюсюлмани-хипстъри.

Този неологизъм се появява за първи път в края на миналата година, след като няколко момичета публикуват свое видео, озаглавено “Някъде в Америка”.

В клипчето се забавляват млади жени, облечени с хиджаб, високи токчета и дрехи в унисон с модните тенденции. 

Мотото на свободолюбивите мюсюлманки е “Интересно ни е защо ни мразите – защото сме мюсюлманки, или защото сме хипстърки?”

Мипстър е човек, който следва новите тенденции в музиката, модата, изкуството, креативното мислене и храната, но същевременно е вдъхновен от мюсюлманските традиции и вярвания. Това се казва във фейсбук страницата на движението.

 

Статията "Мипстър – мюсюлманин и хипстър в едно" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Да се снимаш с 1000 именници в Бургас

Кметът Димитър Николов уважи съгражданите си на Никулден

    


Две тежки групи на световното

Две са свирепите групи от предварителния кръг на световното първенство в Бразилия догодина. Това отреди тегленият вчера жребий в Коста до Сауипе.
Легендата Джеф Хърст не пожали националите на Англия и ги прати в група D с Уругвай, Коста Рика и Италия. Така там се събират три отбора, които са печелили титлата в историята на световните първенства.
Две са свирепите групи от предварителния кръг на световното първенство в Бразилия догодина. Това отреди тегленият вчера жребий в Коста до Сауипе. Легендата Джеф Хърст не пожали националите на Англия и ги прати в група D с Уругвай, Коста Рика и Италия. Така там се събират три отбора, които са печелили титлата в историята на световните първенства.

Без да знае, в Африка Людмила Филипова прави коремни преси върху гнездо на крокодили

Людмила Филипова се отдалечава на повече от 5 м от палатковия лагер на екипа в Ботсуана. Абсолютно забранено е да се прави, тъй като наоколо се разхождат слонове, хипопотами, леопарди, змии и крокодили. Това е само едно от правилата, които трябва да спазват участниците в риалити предаването на Би Ти Ви Людмила Филипова се отдалечава на повече от 5 м от палатковия лагер на екипа в Ботсуана. Абсолютно забранено е да се прави, тъй като наоколо се разхождат слонове, хипопотами, леопарди, змии и крокодили. Това е само едно от правилата, които трябва да спазват участниците в риалити предаването на Би Ти Ви "Африка: Звездите сигурно са полудели".

Двуседмица на кодирането стартира Варненският свободен университет

Инициативата „Двуседмица на кодирането” е на катедра „Информатика” към факултет „Международна икономика и администрация” на ВСУ „Черноризец Храбър” и ще се проведе от 9-ти до 20-ти декември 2013 година. В този период преподаватели и студенти от катедрата ще се срещнат с ученици от партньорски училища и ще ангажират участниците с теми като: - кодиране и програмиране; - професионално ориентиране и консултиране в областта на информационните технологии; - инициативи и изяви, организирани от катедра „Информатика”, в които могат да се включват през цялата година.

"Ксавиер" отне девет човешки живота в Европа

/КРОСС/ Ураганът "Ксавиер", идващ от Гренландия, уби девет човека в Европа, съобщи Deutsche Welle. От стихията са пострадали райони в Полша, Германия, Холандия, Швеция и Дания. Десетки полети бяха отменени. Скорост на урагана достига 160 км. в час.

Нелсън Мандела ни напусна

Нелсън Мандела почина на 95-годишна възраст. Новината съобщи президентът на Южна Африка Джейкъб Зума, предадоха световните агенции. Нашата нация изгуби своя велик син каза Джейкъб Зума, съобщавайки новината в телевизионно изявление.

АЕЦ "Козлодуй" с отличен, без пропуски!

Завърши партньорската проверка на WANO (World Association of Nuclear Operators) на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от атомната електроцентрала. Пропуски не са констатирани.

Германия се зарича да спре източването на социални помощи от българи

След като Еврокомисията (ЕК) се опъва, Германия и други държави от ЕС ще търсят сами решение за възпиране на бедните имигранти от България и Румъния. Тази остра позиция изрази немският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих. Според него опасенията му споделят Великобритания, Австрия и Холандия, които могат да подкрепят исканите от него мерки. След като Еврокомисията (ЕК) се опъва, Германия и други държави от ЕС ще търсят сами решение за възпиране на бедните имигранти от България и Румъния. Тази остра позиция изрази немският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих. Според него опасенията му споделят Великобритания, Австрия и Холандия, които могат да подкрепят исканите от него мерки.

Ксавер вилнее из Северна Европа

В Северна Германия продължава да бушува ураганният циклон Ксавер, който парализира почти за цял ден провинциите Хамбург и Шлезвиг-Холщайн. Остава сериозна обстановката в Бремен, Долна Саксония и Мекленбург ­ Предна Померания.

З. Златанова: Трябват бързи мерки за възстановяване на европейските средства

ЕК няма да плати последните две искания по проекти в ОП "Околна среда", докато не бъдат отстранени установените нередности

    


Трима в болница след катастрофа на пътя Разлог – Якоруда

Към 16.40 часа в района на жп. гара "Генерал Ковачев" се удрят три леки автомобила, двата от тях с пловдивска регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Бразилия и Хърватия откриват Мондиал 2014

/КРОСС/ Бразилия и Хърватия ще открият на 12 юни Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Бразилия през следващата година. Церемонията по тегленето на жребия за Мондиал 2014 стартира с почитане на паметта на Нелсън Мандела. Президентът на Бразилия Дилма Русеф и президентът на ФИФА Сеп Блатер обявиха минутата мълчание в залата.Церемонията се провежда в курортното градче Коста ду Сауипе в щата Баия, разположено на брега на Атлантически океан. Водещи на събитието са Фернанда Лима и нейният съпруг Родриго Хилберт.Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске внесе световната титла в залата и представи трофея на публиката.След представянето на топката Бразука, и на всички участници, на сцената излезе и талисманът на Мондиал 2014 - Фулеко, в компанията на легендите на бразилския футбол Марта и Бебето.След поредните музикални и танцови изпълнения, пред зрителите излезе и Пеле, а след него всичко вече бе готово да започне и жребият. Джеф Хърст, Марио Кемпес, Лотар Матеус, Зинедин Зидан, Фернандо Йеро и много други легенди застанаха пред урните, за да теглят. Ето и пълният жребий за Мондиала: Група А: 1. Бразилия, 2. Хърватия, 3. Мексико, 4. Камерун.Група В: 1. Испания, 2. Холандия, 3. Чили, 4. Австралия.Група С: 1. Колумбия, 2. Гърция, 3. Кот Д`Ивоар, 4. Япония.Група D: 1. Уругвай, 2. Коста Рика, 3. Англия, 4. Италия.Група E: 1. Швейцария, 2. Еквадор, 3. Франция, 4. Хондурас.Група F: 1. Аржентина, 2. Босна и Херцеговина, 3. Иран, 4. Нигерия.Група G: 1. Германия, 2

Майли Сайръс до Ердоган за човек на 2013 г., първи е египетски превратаджия (галерия)

Скандалната певица Майли Сайръс се нареди веднага след турския премиер Реджеп Ердоган в анкетата на читателите на сп. “Тайм” за човек на 2013 г., предаде Ройтерс.
Първи в класацията е египетският генерал Абдел Фатах ал Сиси - министърът на отбраната, който свали с преврат ислямиста Мохамед Мурси.
Тримата достигнаха до финал в гласуването онлайн. Скандалната певица Майли Сайръс се нареди веднага след турския премиер Реджеп Ердоган в анкетата на читателите на сп. “Тайм” за човек на 2013 г., предаде Ройтерс. Първи в класацията е египетският генерал Абдел Фатах ал Сиси - министърът на отбраната, който свали с преврат ислямиста Мохамед Мурси. Тримата достигнаха до финал в гласуването онлайн.

Тимошенко прекрати гладната си стачка

Според дъщеря ѝ Евгения тя е взела решението си по молба на протестиращите в Киев

Тимошенко прекрати 12-дневната си гладна стачка

Според дъщеря ѝ Евгения тя е взела решението си по молба на протестиращите в Киев

Мая Вапцарова: Върнете паметника на поета на мястото му

За чие задоволство беше изтръгването на статуята на Вапцаров от мястото й и захвърлянето й в музея на тоталитарното изкуство? Горкият поет! Това каза силно и огорчено неговата племенница Мая Вапцарова в прочувственото си слово за неговата 104-годишнина от рождението и на тържествения патронен празник на Морската Алма Матер във Варна.

Жребият за световното: Уругвай, Англия и Италия - единият е излишен

В Бразилия бе изтеглен жребият за групите на световното първенство в южноамериканската страна през лятото на следващата година. 

Ето и пълният жребий за Мондиала:

Група А: 1. Бразилия, 2. Хърватия, 3. Мексико, 4. Камерун.

Група В: 1. Испания, 2. Холандия, 3. Чили, 4. Австралия.

Група С: 1. Колумбия, 2. Гърция, 3. Кот Д`Ивоар, 4. Япония. В Бразилия бе изтеглен жребият за групите на световното първенство в южноамериканската страна през лятото на следващата година. Ето и пълният жребий за Мондиала: Група А: 1. Бразилия, 2. Хърватия, 3. Мексико, 4. Камерун. Група В: 1. Испания, 2. Холандия, 3. Чили, 4. Австралия. Група С: 1. Колумбия, 2. Гърция, 3. Кот Д`Ивоар, 4. Япония.

Чжан Имоу на съд, заради многото си за Китай деца

Прочутият режисьор може да плати 164 милиона долара

    


Кметовете ще искат пари за промишлени зони и забавачки от фонда за растеж

Нови промишлени зони и детски градини, ремонт на улици и ВиК-мрежа. Такива проекти ще предложат кметовете за финансиране от новия фонд "Растеж и развитие на регионите" с бюджет от 500 млн. лв., показа допитване на Mediapool. Министерствата пък планират с пари от фонда да финансират дефицитите по бюджетите си през следващата година. Националното сдружение на общините принципно подкрепя създаването на новия фонд. Няколко кмета заявиха, че вече са си "написали домашното" и чакат само да бъдат публикувани условията за кандидатстване. "Това е една чудесна идея на правителството за съживяване на икономиката и регионите и допълнителна възможност за местната власт, защото европейските средства не са достатъчни", коментира кметът на Кърджали Хасан Азис. Той прогнозира, че едва ли ще има община, която да не се възползва от тази възможност. Притесненията на кметовете са как и от кого ще се оценяват проекти, за да не се превърне инициативата в поредния "приятелски" фонд за избрани. "Искаме ясни и обективни критерии за оценка на проектите", каза изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова. По думите на финансовия министър Петър Чобанов правилата за кандидатстване ще са ясни най-късно в началото на януари, а до средата на февруари ще са одобрени и първите проекти. Общинските проекти В Столична община са обсъждани няколко проекта, но все още не са решили с кои точно да кандидатстват, защото условията не са ясни. Това отговориха от общината на запитване на Mediapool. София обмисля да предложи проекта за реконструкция на бул. "Скобелев", който е с прогнозна стойност около 4 млн. лв. Той предвижда покритие на част от булеварда, като се измести трамвайното трасе по средата и се премахне трамваят в подлеза на НДК. Освен с този проект Столична община се готви да кандидатства и с няколко за изграждане на нови детски градини. "Написали сме си домашното и вече имаме много готови проекти след като през последните три години не бяхме финансирани от предходното правителство", каза кметът на Кърджали Хасан Азис. По думите му най-важният проект, с който ще кандидатстват, е изграждането на инфраструктурата на нова промишлено-индустриална зона. Има интерес от страна на инвеститори, които търсят терени от 15 – 20 дка с изградена инфраструктура и искат веднага да се нанесат, за да започнат производство, но общината няма изградена база, каза Хасан Азис. По думите му техническият проект на промишлената зона е готов. Направен е със средства по предприсъдинителната програма ФАР. В момента в Кърджали добре се развива проектът на турската компания за автомобилни части "Теклас", която през юни 2013 г. започна строителството на третия корпус на завода си и има планове за четвърти. Амбициите на компанията са да изнесе част от производството си от Турция в Кърджали и да стане третата по големина фирма в Европа в осигуряването на охладителни детайли и системи за автомобилната индустрия. "Теклас" доставя части за Мерцедес, БМВ, Фолксваген, Ауди, Рено и други. Плановете са оборотът на българския филиал на компанията да нарасне с 50% през 2014 г. За 2012 г. той беше над 38 млн. лв. Другите проекти на Кърджали са за строителство на нова детска градина, ремонт на мостове и улици. Три-четири проекта е подготвила и община Бургас. Сред тях са разширяването на пасажерската част на пристанището и изграждането на голяма многофункционална спортна зала. Кметът Димитър Николов, който е от ГЕРБ, се надява "да няма партиен филтър" за проектите, защото ако един проект е добър, то няма значение от коя партия е кметът. Кметът на Хасково Георги Иванов, който през различните си мандати беше избиран с подкрепата на различни политически сили, а на последните избори се яви като независим, също се надява да няма "партийна цедка". Той чака с нетърпение да види правилата, за да разбере дали най-накрая ще може да довърши започнатия преди години проект за изграждане на тролейбусната линия в Хасково. По оперативна програма "Регионално развитие" се взе решение за финансиране само на транспорта в шестте големи града и така Хасково отпадна от реализирането на проекта, чиято първоначална инвестиция беше за 18 млн. лв., обясни Иванов. По думите му сега тя ще бъде по-малка, защото общината със собствени средства вече е поставила стълбовете. Остава само да се сложат жиците, да се изгради станцията и депото и да се купят петте тролейбуса. Общините Ловеч, Троян и Тетевен пък се готвят да кандидатстват за реализирането на интегриран проект в сферата на туризма. Интегрираните проекти имат по-голям шанс за успех, смята кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, който е от БСП. Кметът на Радомир Пламен Алексиев се надява на 50 млн. лв. за изграждането на логистичен център около летището в Кондофрей. По думите му проектът вече е внесен при областния управител на Перник. Областните управители са първата цедка за пресяване на общинските проекти. След това те се внасят в междуведомствения съвет, в който влизат 7 министри и председателят на сдружението на общините Тодор Попов. По думите на финансовия министър таванът за финансиране на общинските проекти е 15 млн. лв. Проектите на министерствата Няколко министри също обявиха, че имат готови проекти и програми, с които ще кандидатстват за финансиране от новия фонд. За държавните ведомства таванът е 30 млн. лв., по думите на Чобанов, но амбициите на министрите са за повече пари. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че ведомството й има разработени две програми. Едната е за ремонт на пътища втори и трети клас за 200 млн. лв., а другата е за решаване на проблемите с водоснабдяването в малките населени места за 35 млн. лв. С проект за над 100 млн. лв. се готви да кандидатства и Министерството на транспорта. Проектът е за интермодален терминал във Варна и преместването на пристанище Варна-Изток. "Ще кандидатстваме за финансиране на първата фаза на този проект, който включва проектиране и започване на изграждане на кейова стена, което възлиза общо на около 105 млн. лв.", каза преди Данаил Папазов, който управляваше варненското пристанище, преди да стане министър. От стенограма на кабинета става ясно още, че транспортното министерство се надява от фонда да получи и 10 млн. лв. за да се разплати за втория мост над Дунав при Видин – Калафат. Министерството на правосъдието ще кандидатства за довършване на т.нар. военно НДК в центъра на София, където трябва да се настанят част от правораздавателните органи. Сградата пустее и се руши от 5 години, въпреки че държавата вложи над 30 млн. лв. по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски.

Размирици и арести на шествието за Алексис Григоропулос

Общо в рамките на деня полицията залови 55 и арестува 10 души във връзка с нападения срещу нейни членове, предизвикване на щети и други провинения.

прочети повече

Уругвай, Англия и Италия попаднаха в групата на смъртта на световното

В Бразилия бе изтеглен жребият за групите на световното първенство в южноамериканската страна през лятото на следващата година. 

Ето и пълният жребий за Мондиала:

Група А: 1. Бразилия, 2. Хърватия, 3. Мексико, 4. Камерун.

Група В: 1. Испания, 2. Холандия, 3. Чили, 4. Австралия.

Група С: 1. Колумбия, 2. Гърция, 3. Кот Д`Ивоар, 4. Япония. В Бразилия бе изтеглен жребият за групите на световното първенство в южноамериканската страна през лятото на следващата година. Ето и пълният жребий за Мондиала: Група А: 1. Бразилия, 2. Хърватия, 3. Мексико, 4. Камерун. Група В: 1. Испания, 2. Холандия, 3. Чили, 4. Австралия. Група С: 1. Колумбия, 2. Гърция, 3. Кот Д`Ивоар, 4. Япония.

Уникална детска изложба с икони от царевична шума в НДК

Тя беше открита от вицепремиера Маргарита Попова

Златанова: Всички отговорни за съдебната система, ще се разпознаят в евродоклада


Вицепремирът Зинаида Златанова изрази очакването предстоящият през януари догодина пореден доклад на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка да покаже общата отговорност на няколкото правителства, водили страната в последните 18 месеца, предаде БТА.

Нека не забравяме, че 18-месечният срок на доклада е добър затова, че обхваща работата на два парламента, три правителства, два Висши съдебни съвета, двама главни прокурори, а вероятно и нова Комисия за...

Първа покупка на автомобил с биткойни

Цената на закупения с биткойни автомобил е между 70 и 95 хиляди долара (в зависимост от екстрите). Днешният курс на биткойн е равен на 1013 долара, като клиентът е платил по-малко от 100 биткойна за своята нова кола.
 
Новата валута съществува от 2010 година, като нейният курс първоначално беше под долар. Цената на закупения с биткойни автомобил е между 70 и 95 хиляди долара (в зависимост от екстрите). Днешният курс на биткойн е равен на 1013 долара, като клиентът е платил по-малко от 100 биткойна за своята нова кола. Новата валута съществува от 2010 година, като нейният курс първоначално беше под долар.

Бразилия и Хърватия откриват Мондиала

На специална церемония в бразилското курортно градче Коста ду Сауипе, щата Баия беше изтеглен жребия за световното първенство по футбол през следващата 2014 година.

Бареков печели в словесната битка с Борисов

София /КРОСС/ Лидерът на движение "България без цензура" печели в словесната битка с бившия премиер Бойко Борисов. Това показват данните от проучване на агенция "Сова Харис" проведено в периода 21 - 27 ноември 2013 г. На въпроса "На кого вярвате в словесното противопоставяне между Бойко Борисов и Николай Бареков?", лидерът на "България без цензура" печели повече гласове от експремиера. 20,8% от респондентите са отговорили, че вярват повече на Бареков, докато 19,9 са изразили подкрепата си за лидера на ГЕРБ.70% от българските граждани искат да бъде проведена операция "Чисти ръце", която да обхване целия политически елит, става ясно още от изследването. За операция "Чисти ръце" в политиката, която да провери целия политически елит, настоява и лидерът на "България без цензура". Той е категоричен, че от българската политика трябва да бъдат отстранени офшорките, СИК и ВИС, а ограбените от политиците на прехода милиарди български левове да бъдат върнати обратно в държавата. Преди месец "България без цензура" направи 10 предложения за съставяне на коалиция "Чисти ръце", в който да се включат всички политически и граждански формации.69,3% от анкетираните са отговорили, че одобряват такава операция в държавата, докато едва 6,6% са се обявили против нея. Още по-висока пък е подкрепата за разследване на конкретни политици

Пиян до козирката налетя на спешни медици

Неизтрезнял варненец на около 40 години се е държал брутално с екип на Спешна помощ, който тази сутрин се притекъл на помощ по сигнал в кв.Младост. Това съобщи източник на Топ Новини Варна, който уточни, че мъжът бил намерен в неадекватно състояние между блокове 48 и 50, недалеч от „Варна тауърс”.

Вече можете да си купите автомобил с биткойни

Цената на закупения с биткойни автомобил е между 70 и 95 хиляди долара (в зависимост от екстрите). Днешният курс на биткойн е равен на 1013 долара, като клиентът е платил по-малко от 100 биткойна за своята нова кола.
 
Новата валута съществува от 2010 година, като нейният курс първоначално беше под долар. Цената на закупения с биткойни автомобил е между 70 и 95 хиляди долара (в зависимост от екстрите). Днешният курс на биткойн е равен на 1013 долара, като клиентът е платил по-малко от 100 биткойна за своята нова кола. Новата валута съществува от 2010 година, като нейният курс първоначално беше под долар.

Американци се женят всяка година в различна страна, заедно са от 18

Двойка от Тусон, Аризона, са се женили 18 пъти на различни места по света, за да поддържат романтиката в брака си. Някои от дърбавите, в които си казали "да" били Шотландия, Бахамите и Мауи, съобщи "Хъфингтън пост". Робърта и Крис О'Кей дали начало на традицията, след като по време на първия им меден месец младоженката случайно споменала, че иска да преживява същото щастие всяка година. Съпрузите, които скоро ще отбележат своята 19-а годишнина от сватбата, рецитират различни брачни обети всяка година пред свещеник и понякога в присъствието на фотограф. Робърта О'Кей всяка година си купува различна рокля и нов пръстен и заедно със съпруга си разрязва миниатюрна сватбена торта с ананасов пълнеж. Крис О'Кей споделя, че съвместният им живот досега е невероятно приключен...

Украинският премиер: Семейството ми получава заплахи

Министър-председателят на Украйна Микола Азаров заяви, че членове на неговото семейство са получавали заплахи, пише Крос. "Не зная за какви европейски ценности могат да говорят тези опоненти на площада, които дават инструкции да се ходи по домовете на съдия, прокурори, служители на правоохранителните органи и да се заплашват техните деца и семейства. Това не е просто престъпление, това е отвъд пределите на морала. Между другото, членовете на семейството ми получават заплахи", написа политикът в профила си във Facebook, без да уточнява от къде идват заплахите срещу семейството му. "Държавата има достатъчно сили, за да защити всички онези, които честно и отговорно изпълняват задълженията си, без да обръща внимание на заплахите", заключи министър-председателят.

Суперхитът на българския балет „Зорба гъркът" гостува в НДК на 15 декември

Суперхитът на българския балет „Зорба гъркът" ще гостува на 15 декември, от 19 ч. в Националния дворец на културата, със специалното участие на прима-балерината Маша Илиева, в ролята на Мадам Ортанс. Спектакълът е включен в рамките на Новогодишния музикален фестивал.

Публиката ще има удоволствието да се наслади на трупата на балета на Софийската Суперхитът на българския балет „Зорба гъркът" ще гостува на 15 декември, от 19 ч. в Националния дворец на културата, със специалното участие на прима-балерината Маша Илиева, в ролята на Мадам Ортанс. Спектакълът е включен в рамките на Новогодишния музикален фестивал. Публиката ще има удоволствието да се наслади на трупата на балета на Софийската

„Зорба гъркът” в НДК с топсолистите на Софийската опера и балет

Суперхитът на българския балет „Зорба гъркът Суперхитът на българския балет „Зорба гъркът" ще гостува на 15 декември, от 19 ч. в Националния дворец на културата, със специалното участие на прима-балерината Маша Илиева, в ролята на Мадам Ортанс. Спектакълът е включен в рамките на Новогодишния музикален фестивал. Публиката ще има удоволствието да се наслади на трупата на балета на Софийската

Томислав Дончев: Правителството управлява на инат

Имам широки плещи и здрав гръб и мога да нося всякакъва вина, но предпочитам да нося моята, не и чуждата. Томислав Дончев отрече да има нещо общо със спирането на парите за България по ОП "Околна среда".

НИМ върна откраднатия грифон от Паметника на Апостола

Бизнесменът, който го откупи, няма да назове крадците

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване