За и против Мая Манолова

Зам.-председателят на НС се държи арогантно и неетично, грубо нарушава правилника и Конституцията, и трябва да подаде оставка, казаха от ГЕРБ; не сме я виждали с палка или камшик, поне не в пленарна зала, отговориха им от БСП

NASA възнамерява да направи зеленчукова градина на Луната


NASA подготвя амбициозен проект за изпращане на малка зеленчукова градина на Луната. Той може да бъде осъществен в края на 2015 г. и има за цел да провери дали в Космоса могат да се отглеждат растения.

Идеята е на естествения спътник на Земята да бъде изпратен миниатюрен парник с тегло 1 кг. В него ще има всичко необходимо включително земна почва. В нея ще са разположени семена от ряпа, босилек и още няколко растения.

В парника ще има запас от кислород и вода, които ще...

ФИФА нареди знамената да бъдат свалени наполовина в памет на Мандела


ФИФА нареди знамената да бъдат свалени наполовина и минута мълчание при следващите международни мачове в памет на починалия в четвъртък бивш лидер на Южна Африка Нелсън Мандела
 
Президентът на ФИФА Сеп Блатер изрази съболезнованията си в обръщение от Бразилия, където е за тегленето на жребия на световното първенство. 

"Изразявам най-дълбоките си съболезнования за кончината на една изключителна личност, може би един от най-великите хуманисти на нашето време и скъп мой...

Дани Алвеш: Всяка загуба на Барса е новина

Защитникът на Барселона Даниел Алвеш се присъедини към мнението на своя съотборник Жерар Пике, че сравненията между сегашния отбор и онзи, който спечели 6 трофея за един сезон при Хосеп Гуардиола, са нечестни. Според бразилския национал причината да се говори толкова много за двете поредни поражения срещу Аякс (1:2) и Атлетик Билбао (0:1) са прекалено високите очаквания към каталунците. „Нищо не се е случило на Барса“, каза Алвеш. „Просто изискванията към нас стават все по-големи с всяка година.“ „Ние сме добре. Проблемът е, че хората ни сравня...

ГЕРБ праща в Брюксел опорни точки на БСП

ГЕРБ ще сезира Европейския съюз с нова порция опорни точки на БСП, изтекли от електронните пощи на социалистите.

Изключителна дегустация по случай 10 години от създаването на вината Solitaire

Очаква ви лична среща с енолозите и заедно с тях ще опитате четири от уникалните реколти в колекцията

    


В центровете за бежанци ще има телевизия и интернет до Коледа


До Коледа ще се инсталира интернет и телевизия в центровете за бежанците. За децата ще има учители по български език, а възрастните ще бъдат обучавани на различни професии. Това заяви директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев в интервю за "Стандарт".

Агенцията разполага с близо 6,5 млн. евро от Европейския бежански фонд и над 1,5 евро от националното съфинансиране. Чехия е дарила още 1 млн. евро, очакват се още толкова от Холандия, както и  3,5 млн. долара от...

В центровете за бежанци ще има телевизия и интернетдо Коледа


До Коледа ще се инсталира интернет и телевизия в центровете за бежанците. За децата ще има учители по български език, а възрастните ще бъдат обучавани на различни професии. Това заяви директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев в интервю за "Стандарт".

Агенцията разполага с близо 6,5 млн. евро от Европейския бежански фонд и над 1,5 евро от националното съфинансиране. Чехия е дарила още 1 млн. евро, очакват се още толкова от Холандия, както и  3,5 млн. долара от...

България иска договор за добросъседство с Македония

Ние сме най-заинтересовани да имаме договор за доборосъседство с Македония, както и Гърция. Не искаме да внасяме смут в Европейския съюз, защото сме съседи.

Мнозинството от българите подкрепят забраната за пушене

Една година след забраната за тютюнопушене на обществени места, все още е високо нивото на разпространението му в България. Това заяви д-р Маша Гаврилова от гражданско сдружение "България без дим" по повод резултатите от националното проучване за ефективността на забраната за пушене, по поръчка на гражданската инициатива. По думите й забраната за пушене в заведенията не ограничава броя на пушачите, защото никотиновозависимите пушат предимно в домовете си или на открити обществени места. Според националното изследване пушачите са 35% от населени...

Който не е с ГЕРБ, не бил десен, каза ЕНП. Ще накарат реформаторите да целунат Бойко отзад

Яцек Сариуж-Волски, зам.-председател на Евоопейската народна партия, каза, че ако някои партии у нас атакуват ГЕРБ, това е неприемливо за ЕНП. Той заяви, че за ЕНП българската дясна партия е ГЕРБ, а всички останали, които се обявяват като опоненти на ГЕРБ, не се припознават от ЕНП. Това съобщи „Дарик радио”.

Един от зевзеците във Фейсбук, който още помни времената на комунизма, по този повод написа, че всяка линия, която е успоредна на Априлската линия на партията, е права линия. Останалите са криви.

От изборите насам в e-vestnik няколко пъти писахме, че при едни нови избори предстои коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това е неизбежно, защото ще ги натиснат от ЕНП. Така през 2009 г. преди изборите Костов обяви, че е готов на коалиция с ГЕРБ, защото партията е член на ЕНП и е припозната от европейските десни.

Всички видяхме какво произтече от дясната ГЕРБ, като взе властта. Но има хора у нас, които още не са убедени и са готови да върнат Борисов на власт. И каквото и да приказват т. нар. реформатори, всичко върви натам.

А от думите на зам.-шефа на ЕНП се разбира, че те приемат само партии, които изповядвали дясна християнска идеология. И не искат Кунева, защото е либерал.

Тези думи подсказват, че т. нар. РБ не само ще клекне пред ГЕРБ, но от ЕНП ще ги накарат и да целунат извинително задника на Бойко Борисов.

За ЕНП е важно да има повече депутати в европарламента. И може да ги получи от ГЕРБ, а едва ли от РБ. Затова те си държат на своите си. Може да е негодник, но е наш негодник.

Наистина е смехотворно да твърдиш, че партия, позната у нас като партия на мутромилицонери, изповядва дясна християнска идеология.

Както вече е ставало дума, ГЕРБ е трети ешелон на БКП. Първия бяха реформаторите от 1989-1990, после дойде средна номенклатура, технократи, синове на висши партийци.

После дойде ГЕРБ – бивши милиционери, дребни партийни секретари, пожарникари, синове на шофьори от МВР. Е, това е българското християнско дясно. Отвътре червено.

Наистина, за какво й трябваше на Кунева да чука на вратата на ЕНП? Тя идва от либералната партия НДСВ, която е член на европейските либерали. Беше естествено да е при тях.

Но нейните настояват, че са с дясна християнска идеология. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Опорна точка: Европа е лоша!

Автор: Владимир Йончев, главен редактор на OffNews

Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.

Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.

Затова изобщо няма да се хабя да обяснявам, че Европейският съюз е по-хубав от Северна Корея. Който мисли обратното, да си купи някоя от десетките книги за лечебен глад на Лидия Ковачева и да я ползва вместо Библия.

Този текст има за цел да алармира за нещо изключително важно, което се случва в момента. Залисани в протести и дребни парламентарни хватки, го пропускаме, а е по-важно от всичко, което се е случвало в последните 7 години.

Отскоро си имаме нова Опорна точка. Суховато можем да я кръстим “Европа е лоша!”, но можем да си изберем и далеч по-експресивни определения за смъртния враг и садистичен убиец на KLETA MAJKA BALGARQ.

В коментарите под статиите си имаме няколко форумни трола, които си отглеждаме с огромна любов и внимание. Пишат коментари, преди да четат статиите, но тези коментари са ни дори по-ценни от смислените, защото от тях научаваме новите опорни точки, спуснати от кораба-майка.

Малко цитати:

Пиндустан и Дребнобритания срещу СССР? Еми това звучи като виц.

Пък дали западноевропейските ДЕМОПЕДЕРУГИ приемали Атака или не, никой не ги пита.

“Куче със салам да плашат. :) ”: Абе същото си го помислисли и стария професор, значи кво ни дреме на сайдера, като ни изключат, айде давай, само това и чакам, Евразийския Съюзи и той търси нови членове , хахаха…

Верно че “Откакто България е в ЕС нищо позитивно не се е случило.”

Не ми се търсят други, но стилът е все този.

Впечатлих се и от един пост във Фейсбук:

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕВРОГЕЙСКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ!
В резултат на извършения през 1990 г. либерално-реформистки преврат, в България настъпи грандиозен грабеж. Българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

Понеже доста съм обръгнал на тролски атаки и съм забелязал, че винаги идват на талази, веднага заподозрях, че новата опорна точка е спусната официално.

Но с доказателства от коментари и фейсбук, може и да не ми повярвате.

Затова търпеливо изчаках (не беше дълго) опорната точка да се появи официално – чрез органа и официоз на управляващата партия вестник “Дума”.

В статия със заглавие “Източно партньорство” – рекапитулация след Вилнюс” четем следното:

“Източно партньорство” целеше и цели да постави тези държави в пълна икономическа, а следователно и политическа зависимост от ЕС. Нещо, което наблюдаваме в България.
Планът е същият като при нас – безпощадно изпълняване на “високите европейски стандарти”, в резултат на което едва кретащата местна промишленост изчезва, местните стоки се стопяват до незначителен процент, а пазарите на тези държави ще бъдат буквално окупирани от западните марки.

Цялата статия е в духа на Студената война, но една ключова дума прави по-силно впечатление. В Европейския съюз са “колониалисти“, които искат (или са успели, не разбрах  точно) да обсебят суверенитета на нашите прекрасни източни деспотии.

Пролейте, моля, още една сълза за KLETA MAJKA BALGARIQ и запечатайте добре в (под)съзнанието си, че всеки станал причина за изгонването ни от Европейския съюз не е кретен (както справедливо си мислите), а е истински национален герой и освободител от дребнобританско и пиндустанско иго.

Далеч съм от мисълта, че Сергей Станишев – шеф на ПЕС и ръководената от него БСП имат желание да бъдем изхвърлени от Европа. Напротив – елитът на БСП иска България да е в ЕС повече от всеки друг, дори и да го обвиняваме (понякога несправедливо), че гледайки ЕС вижда еврофондове, а не евроценности.

Защо тогава троловете и Органа нападнаха добрата стара Европа? Да не са се измъкнали незабелязано от контрола на кораба-майка?

Не. Не са. По партийно-пиарска повеля е.

България е пред сериозни санкции от ЕС. Сигналите са ясни:

1. Спряха ни парите по най-голямата оперативна програма “Околна среда”.

2. Европейската комисия прати писмо до премиера Орешарски, че ще спре около 400 млн. евро от фондовете за безработица.

3. Вчера (б.р. – в сряда) Еврокомисията заяви, че договорът за Южен поток е незаконен и трябва да бъде предоговорен.

България подритва членството си в ЕС, каза източник от Еврокомисията пред доайена на българските кореспонденти в Брюксел Веселин Желев.

Ето, това е най-важният процес, който се случва в момента. По-важен от избора на Пеевски за шеф на ДАНС, от неусвоените европейски пари, от поредната придобивка на управляващата ни олигархия и от “Южен поток”. Всъщност този процес е вследствие на всички тези неща.

Корабът-майка подготвя общественото мнение или поне твърдото си ядро, за момента, в който Европа ще ни отлюспи. Дали с изключване, ограничаване на фондове и права (например на свободно придвижване и работа) или чрез “Европа на две скорости”, са само степени на катастрофата, за която ни подготвят.

Има неща, за които никакви алтернативни гледни точки не трябва да се позволяват. Не са много, можем да ги изброим всичките:

- Пропагандиране на фашизъм (простете, забравих – как точно се казваше партията на Хитлер?)

- Възхвала на Сталин – избил няколко десетки милиона, за да укрепи съветската си империя

- Толериране на дискриминация по раса, пол, национална принадлежност…

У нас от няколко месеца трите най-човеконенавистни теории, се леят отвсякъде.

Хората, които протестират срещу тях, са наричани соросоиди, платени, толерасти, либерасти.

Визията за България в Обединена Европа е това, което защитават протестиращите за морал студенти, срещу които корабът-майка организира контрапротести от контрахора.

Затова срещу всяка агитация за излизане от “лошата Европа” трябва да се реагира така, както се реагира при пропаганда на хитлеризъм, сталинизъм и дискриминация.

А, че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма.

The post Опорна точка: Европа е лоша! appeared first on Noresharski.com.

БСК не вижда нужда от рестарт на АЕЦ "Белене" с държавно участие

Държавата не бива да се намесва на енергийния пазар, освен за гарантиране на доставките, гласи позиция на камарата, изпратена до парламента

    


Варшава ще има нов подземен музей


Нов подземен музей ще бъде построен в полската столица Варшава. Конкурсът за дизайна на Кралския музей в Лаженки беше спечелен от четири архитектурни студиа – Mecanoo, Michael van Gessel,  Delva Landscape Architects и Jojko Nawrocki Architekci

Новият музей, чиято площ е 1800 кв.м, ще бъде "погребан" под нов парк, наречен "Градината на 21 век". Той ще бъде част от парка "Лаженки" – една от най-големите забележителности на полската столица.

Градината и изложбените помещения...

Митрополит Николай готов да подаде оставка, ако му я поискат

Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов

Пловдивският митрополит Николай е готов да подаде оставката, ако патриархът или някой митрополит му я поиска.

Това стана ясно от словото му за празничната литургия за Никулден в катедралния храм „Успение Богородично” в Пловдив.

Митрополитът отхвърли всички обвинения, свързани с покойния варненски владика Кирил. Той призова Светия синод да обсъди внимателно всички атаки срещу Църквата.

 

Статията "Митрополит Николай готов да подаде оставка, ако му я поискат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Изплащат пенсиите по-рано

Изплащането на пенсиите за декември в пощенските станции ще започне днес - 6 декември вместо на 7-ми и ще приключи по-рано - на 17-и вместо 20-и декември, съобщиха от Български пощи. Към пенсиите на правоимащите лица (лица, чиято пенсия или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за м.

КВК Габрово допусна пълен обрат в Белгия

КВК Габрово (Габрово) загуби драматично като гост първия си мач от така наречените осминафинали на мъжкия европейски клубен турнир за Купата на ЦЕВ.  Българските вицешампиони поведоха с 2:0 гейма срещу белгийския Префаксис (Менен), но допуснаха пълен обрат за крайното 2:3 (26:24, 25:18, 23:25, 25:27, 13:15). Първият гейм премина много оспорвано при лек превес на домакините, но в заключителните моменти габровци показаха по-здрави нерви и обърнаха за 26:24.  След 14:14 във втората част южноевропейският тим постигна 7 поредни т...

Калоян Иванов, който играе с "оставка" в Италия: Искам да се върна да живея в България

"Смятам, че всеки човек трябва да изрази мнението си относно случващото се. Аз го правя, защото обичам България и искам да се върна да живея там, да отгледам децата си като българи. Надявам се много хора да изразят подкрепата си по един или друг начин. Иска ми се повече хора да вземат участие в тази инициатива, защото това е нашата държава и ние "Смятам, че всеки човек трябва да изрази мнението си относно случващото се. Аз го правя, защото обичам България и искам да се върна да живея там, да отгледам децата си като българи. Надявам се много хора да изразят подкрепата си по един или друг начин. Иска ми се повече хора да вземат участие в тази инициатива, защото това е нашата държава и ние

Инспектори и журналисти не откриха нарушения при проверка на риба в кюстендилски магазин

Никакви нарушения при съхранението и продажбата на охладена и замразена риба не откриха инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните, при проверката в магазин "Сити" в Кюстендил. В нея участваха и с журналисти."Виждате, инспекторите работят с ръкавици, първо проверяват документите за произход, разрешителните , кога е уловена рибата, как се съхранява", коментира директорът на ОДБХ д-р Първан Дангов.Инспекторите дадоха съвети на потребителите при купуване на риба.Охладената риба, която се предлага за продажба на клиенти трябва да...

Полицията издирва 13-годишната Ралица

Шесто РУП - СДВР издирва малолетната Ралица Владиславова Кръстева. Тя е на 13 години от София от столичния квартал „Стрелбище", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Момичето е в неизвестност от 15 часа на 3-ти декември, като за последно е забелязана в района на ж.к. „Фондови жилища". Ралица е с нормално телосложение, висока е 165 см, с дълга до рамен Шесто РУП - СДВР издирва малолетната Ралица Владиславова Кръстева. Тя е на 13 години от София от столичния квартал „Стрелбище", съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето е в неизвестност от 15 часа на 3-ти декември, като за последно е забелязана в района на ж.к. „Фондови жилища". Ралица е с нормално телосложение, висока е 165 см, с дълга до рамен

Местан: Искането за оставка на Манолова е отмъщение заради Костинброд

От ГЕРБ поискаха оставката на заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. „Искаме да се освободи постът за заместник-председателя заради грубо погазване на Конституцията", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. "Мая Манолова е точният човек на точното място", каза лидерът на ДПС Лютви Местан. „С воденето на пленарните заседания в последните няколко дни Вие ни върнахте в едни други времена - във времена на еднопартийност и диктатура. Тогава единствено наличието на партийните ви другари, процедурите и изказванията от тях бях...

Меланхолията на живота, уловена от Едуард Хопър - оценена за 40,5 млн. долара

Рекордната сума е дадена за картината му "Източен вятър над Уихоукън"

    


Германската централна банка предвижда растеж от 1,7%

Германската централна банка предвижда растеж на германската икономика следващата година до 1,7%.

НАП-Варна очаква кандидати за фискални контрольори, свободните работни места са 40

Териториалната дирекция на НАП Варна търси 40 служители за новото звено „Фискален контрол”, което ще стартира дейност от 1 януари 2014 г. Агенцията е обявила конкурс за длъжността „старши инспектор по приходите” и „инспектор по приходите”.

СДВР издирва 13-годишната Ралица

Шесто РУП - СДВР издирва малолетната Ралица Владиславова Кръстева. Тя е на 13 години от София от столичния квартал „Стрелбище Шесто РУП - СДВР издирва малолетната Ралица Владиславова Кръстева. Тя е на 13 години от София от столичния квартал „Стрелбище", съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето е в неизвестност от 15 часа на 3-ти декември, като за последно е забелязана в района на ж.к. „Фондови жилища". Ралица е с нормално телосложение, висока е 165 см, с дълга до рамен

Обрани къща и автомобил в Кюстендил

Две кражби са заявени през изминалото денонощие в РУП Кюстендил. От къща в града са отнети пари, документи, мобилен телефон. Проникнато е през незаключена врата в жилището. От автомобил е открадната акумулаторна батерия. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства, информира говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка....

Credit Suisse: Премията на щатските акции ще спадне с ускоряването на растежа

С намаляването на макроикономическата несигурност премията заради статута им на сигурно убежище ще намалее

    


23 превозни средства спрени от движение в Кюстендилска област след акция "Зима"

1101 леки автомобила са проверени в Кюстендилска област по време на традиционната акция на полицията "Зима", товарните автомобили са 71, автобусите 35, мотопеди и мотоциклети - 13, велосипеди -7, и 9 ППС с животинска тяга. Установени са 66 нарушения, свързани с неизправности в осветителните системи и сигнализацията, състояние на гумите, миячни устройства. От движение са спрени 23 ППС, съставени са 25 акта и са наложени 31 глоби по фиш. По време на акция "Зима", която се проведе през месец ноември, са изготвени 2 предписания до пътната админ...

Германия изрази готовност да приеме още 5 хил. срийски бежанци

Германия е готова да приеме още 5 хил. бежанци от Сирия, заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих по време на вчерашното заседание на Европейския съвет на вътрешните министри. През март тази година Берлин реши да приеме 5 хил. бежанци, а с новият ангажимент вече става въпрос за общо 10 хил. души. Хората, които дойдоха в Германия през март, получиха разрешение за пребиваване в срок от две години. Според Welt решението е компромис, тъй като социлдемократите, които са част от управляващата коалиция на Ангела Меркел, са искали да бъдат взети още 15 хил. бежанци от Сирия т.е. Германия да приеме 20 хил. сирийци общо. Надделяла е обаче позицията засега да бъдат взети общо 10 хил. сирийци. От 2011 година насам в Германия са подадени над 18 хил. молби за получаване на статут на беж...

Истории на преродени деца: Джеймс Лайнингър

Вярвате ли в преражданията? Може да приемете случая на 11-годишния Джеймс Лайнингър като съвпадение, измислица или реална история. Джеймс си спомня в детайли живота си в предишното семейство, колегите от военновъздушните сили на САЩ и Втората световна война, подробности от улучването и свалянето на самолета му. В истински кошмар за него и родителите му са подробните разкази за последните мигове от живота му, как сваленият от японците самолет гори и той не може да се спаси. Той е обявен за най-документирания случай на прераждане за всички времена. Семейството на пилота от Втората Световна война също е изумено и вярва, че това е техният прероден брат, основавайки се на спомените на детето. Историята на момчето е толкова завладяваща, че бива публикувана в книга наречена „So...

МВР е дало на прокуратурата случая с двете арестувани студентки

Документите на двете задържани от полицията студентки при вчерашния протест срещу новия Законопроект за МВР са били предадени на прокуратурата. Те бяха арестувани, тъй като според полицията са нацапали с червена боя униформата на един от охраняващите вчерашния протест полицаи. На униформата са „отпечатани” две червени ръце, подобни на юмрук – символът на „Ранобудните студенти”. И в момента пред сградата на Първо РПУ в София има около 50-тина души, които очакват освобождаването на момичетата. Те са задържани за срок от 24 часа и скоро той ще изтече. Там са както студенти, така и преподаватели във висши учебни заведения, които подкрепят студентската окупация. Междувременно в страницата на „Ранобудните студенти” във Faceb...

МВР издирва 13-годишно момиче, изчезнало в София

Столичната полиция издирва 13-годишната Ралица Владиславова Кръстева. Момичето е изчезнало на 3 декември, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Прострелян е заподозрян за убийството на Самоковеца

34-годишният Васил Качиков е бил откаран в болница с наранявания в седалищните части. Сам е подал сигнал за инцидента

Пускат в продажба картите за пътуване през 2014-та година

От понеделник, 9-ти декември, започва издаването на преференциалните карти за пътуване за новата 2014 година. С тях ученици, студенти и пенсионери ще пътуват безплатно в автобусите. Цената на месечния документ е 16 лева и той важи за всички линии  на масовия градски транспорт в Пловдив. Картите могат да важат за един,три,шест, девет или дванадесет месеца. „Новите карти са изработени от печатницата на БНБ и пристигат днес”, съобщи Димитър Чолаков, чиято фирма разпространява документите. Той допълни, че картите ...

Вежди Рашидов заплаши да съди Антон Кутев за клевета

Скандал избухна в парламента между бившия културен министър Вежди Рашидов и червения депутат Антон Кутев. По време на обсъждането на искането за оставка на зам.-председателя на парламента Мая Манолова от парламентарната трибуна Рашидов се впусна в разказване на азиатска притча за камила и магаре. След това изказване на Кутев отприщи спора между двамата. „Аз не знам за камили и магарета, но си спомням един бивш министър на културата, който преди това се биеше с полицаите пред Столична община. Него към магарето или камилата го слагате?", попита д...

Крадци погнаха полицаи с нож и мотика

Двама мъже нападнаха полицаи в Бяла Слатина с нож и мотика по време на грабеж, съобщиха от ОД на МВР-Враца.

Вчера минута преди полунощ в РУП-Бяла Слатина е получен сигнал за кражба, извършваща се в избени помещения на жилищен блок в гр. Бяла Слатина.

На адреса били изпратени двама полицейски служители, които задържали 21-годишен мъж от село Двама мъже нападнаха полицаи в Бяла Слатина с нож и мотика по време на грабеж, съобщиха от ОД на МВР-Враца. Вчера минута преди полунощ в РУП-Бяла Слатина е получен сигнал за кражба, извършваща се в избени помещения на жилищен блок в гр. Бяла Слатина. На адреса били изпратени двама полицейски служители, които задържали 21-годишен мъж от село

60% от българите: С македонците сме един народ

12.2% от българите заявяват, че всички македонци са българи, а пък 1.2%, че всички българи са македонци. Това показват данните от последното проучване на АФИС: "Мнения и нагласи на българските граждани по въпроса за присъединяване на Македония в ЕС".

Биг бендът на БНР свири Гершуин в НДК

Концертът е част от Новогодишния музикален фестивал

    


Още една нощ премина спокойно на киевския площад "Независимост"

Още една нощ на площад "Независимост" в центъра Киев, където привърженици на опозицията са организирали безсрочен протест, премина спокойно, като се изключи един тъжен случай - починал мъж на площада, предаде ИТАР-ТАСС. Според първите констатации на пристигналия на мястото екип за спешна помощ причина за смъртта на мъжа на видима възраст 50-55 години е сърдечна недостатъчност. Милицията официално потвърди смъртта му. Самоличността на починалия се установява. На площада сега няма много хора - те са не повече от хиляда, тъй като лошото време, с м...

Кметът на Банско осъждан за документна измама

Кметът на Банско Георги Икономов е осъждан за документна измама с цел лична облага. Снимка: pirinsko.com

Кметът на Банско инж. Георги Икономов е осъждан за документна измама, показва бюлетин за съдимост, публикуван в сайта pirinsko.com.

Присъдата е от 23 април 2003 г. от Разложкия районен съд. Тя е заради факта, че през 1997 г. Икономов е изготвил документ с невярно съдържание, от който се е облагодетелствал.

Наказанието му е само глоба (700 лева), защото Икономов се признава за виновен. 

За изготвянето на фалшивия документ кметът на Банско е глобен с 500 лева, а за това, че се е възползвал от него е наказан с още 200 лева. 

Според pirinsko.com документалната измама е била с цел присвояване на голяма сума от държавния бюджет чрез източване на ДДС.

Статията "Кметът на Банско осъждан за документна измама" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

С 3% са намалели пушачите у нас след забраната за пушене

Цигари. Снимка: sxc.hu

С 3% са намалели пушачите у нас след въвеждането на пълната забрана за пушене на закрити обществени места.

Това покзват резултатите от проучване на Института за изследване на обществата и знанието към БАН, по поръчка на сдружение “България без дим” и Коалиция за живот без тютюнев дим.

Над 50% от запитаните подкрепят пълната забрана, а 27% са против нея, пише се в проучването.

Над половината от участниците в анкетата са посочили, че не биха реагирали, ако видят нарушение на забраната.

65% от запитаните не знаят къде и как да сигнализират , ако станат свидетели на пушене в разрез със закона.

“Искрено разчитаме, че Парламентът ще вземе едно разумно решение и няма да върне пушенето в заведенията, така че да дадем възможност на хората да пребивават в среда без тютюнев дим”, каза Маша Гавраилова, старши експерт в Гражданска инициатива “България без дим”, пред БНТ1.

Според изследването, което се провежда за трета поредна година, броят на пушачите се е намалил с няколко пункта и вече е 45% от населението. От тях 48.7 на сто живеят в селата, преобладават мъжете, а най-голям е дялът им в двете крайни групи – на безработните и на тези с най-високи доходи (над 2000 лева на домакинство), пише “Дневник”.

Членовете на организациите, поръчали проучването, “България без дим” и Център за изследване на демокрацията призовават депутатите да не отменят забраната за тютюнопушене на обществени места, с което ще докажат, че не защитават корпоративни и олигархични цели.

Статията "С 3% са намалели пушачите у нас след забраната за пушене" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Български баскетболист играе в Италия с надпис "оставка" върху кецовете си

Баскетболистът Калоян Иванов, който играе в италианския Баскетболистът Калоян Иванов, който играе в италианския "Авелино", излезе с надпис "Оставка" върху кецовете си в мача срещу "Кремона". До момента нито един известен действащ спортист не се е обявявал в подкрепа на протестите срещу управляващите. "Смятам, че всеки човек трябва да изрази мнението си относно случващото се. Аз го правя,

МИЕ за "Южен поток": България се е ангажирала да спазва изискванията на европейското законодателство

Като страна-членка на Европейския съюз и като държава, през чиято територия минава проектът за изграждане на газопровода "Южен поток", България категорично се е ангажирала да спазва изискванията на европейското законодателство.

Апаши нападнаха полицаи с мотика и нож

Двама мъже нападнаха полицаи в Бяла Слатина с нож и мотика по време на грабеж, съобщиха от ОД на МВР-Враца.

Вчера минута преди полунощ в РУП-Бяла Слатина е получен сигнал за кражба, извършваща се в избени помещения на жилищен блок в гр. Бяла Слатина.

На адреса били изпратени двама полицейски служители, които задържали 21-годишен мъж от село Двама мъже нападнаха полицаи в Бяла Слатина с нож и мотика по време на грабеж, съобщиха от ОД на МВР-Враца. Вчера минута преди полунощ в РУП-Бяла Слатина е получен сигнал за кражба, извършваща се в избени помещения на жилищен блок в гр. Бяла Слатина. На адреса били изпратени двама полицейски служители, които задържали 21-годишен мъж от село

България иска да подпише договор за добросъседство с Македония

България не иска да внася смут в Европейския съюз и иска да подпише договор за добросъседство с Македония. Това каза Чавдар Найденов от Агенция АФИС, който представи данни от изследване за нагласите на българите спрямо членството на Македония в ЕС, съобщи Фокус. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Няма дата България не иска да внася смут в Европейския съюз и иска да подпише договор за добросъседство с Македония. Това каза Чавдар Найденов от Агенция АФИС, който представи данни от изследване за нагласите на българите спрямо членството на Македония в ЕС, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „Няма дата

Преасфалтират улици след водния проект

Започна частичното преасфалтиране на великотърновските улици „Александър Стамболийски” и „Панайот Ангелов” след приключване на строително-монтажните работи в рамките на проекта за подобряване състоянието на ВиК инфраструктурата, съобщават от общинската администрация. Частично преасфалтиране ще бъде извършено и на участък от улица „Христо Ботев” в района около Автогара „Юг”, както и на улица ”Магистрална” в района на Сечената скала. След подаден сигнал от граждани, живущи на ул. „Елин Пелин”, бяха ремонтирани повредените метални парапети на улиц...

Близо 4500 русенци празнуват имен ден на Никулден

4420  жители на Община Русе ще отбележват своя имен ден на 6 декември, когато православната църква почита паметта на Свети Николай Чудотворец. 246 русенци носят името Никол, Никола – 841, Николай – 2 160, Николина – 269, Николинка – 328, Никула – 2, Николета -  104, Ненка – 12, Нина – 293, Кольо – 58, Колю – 102, Нико – 5. Днес професионален празник имат моряците, рибарите и банкерите....

Марая Кери пак номер едно в коледна класация

Певицата оглави подреждането на Billboard

    


Регулации трябва да направят по-прозрачни бързите кредити, смятат колекторските компании


Потребителите, много трудно се ориентират в това море от кредитиращи институции, от тези реклами, които ни заливат отвсякъде. Така че, със сигурност ще е добре да има законови регулации, които да направят този тип кредити по-прозрачни, малко по-разбираеми за масовия потребител. Това коментира
Райна Миткова –Тодорова, председател на Асоциацията на колекторските агенции в България, цитирана от агенция "Фокус".

В България все още нямаме култура на потребяване на финансови продукти,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване