Предпразнично в Галерия „Поморие“

galeriq1

Вчера в Галерия „Поморие“ , по повод предстоящите празници Никулден и Рождество Христово и съпътстващите ги именни дни, бе представена изложба икони на зографите от Иконописно ателие към АЕК „Етъра“ Хаджи Пламен Малинов и Росен Дончев.

Експозицията включва тридесет икони – реплики на български,руски и гръцки образци, изпълнени с богата орнаментика, прецизност към детайла и ярък колорит.

Уникалните творби на двамата иконографи могат да бъдат разгледани до 06.01.2014 година в Галерия „Поморие“ ,ул.“Сливница“ 7.

galeriq2

Оставката на Манолова - между поезията на Деса Поетеса и странния синтаксис на бивши министри

/КРОСС/Мая Манолова остава заместник-председател на Народното събрание. Това решиха депутатите от мнозинството след гласуване по исканото от ГЕРБ отстраняване на Манолова. От партията на Борисов поискаха оставката й заради "системно нарушаване на правилника за работа на парламента". Манолова определи искането като опит за бавене на процедурата по приемане на бюджета. По предложение на ДПС днес няма да се проведе редовният парламентарен контрол. Мотивът - да продължат дебатите по бюджета за следващата година. При повторен опит в 9.40 часа Народното събрание събра минималния кворум от 121 депутати и заседанието започна. Мнозинството отхвърли предложението на ГЕРБ за изслушване на премиера Орешарски за проекта "Южен поток". Гласуването на исканата оставка на Мая Манолова бе съпроводено от дискусия, в която управляващи и опозиция си размениха словесни удари. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че Манолова е партиен функционер, който заслужил поста си заместник-председател на Народното събрание поради факта, че е осигурила скалъпен донос срещу безспорния победител в изборната надпревара. "Не се приемал Законът за държавния бюджет без опозицията да е имала възможност да аргументира своите предложения. Не се чуха и аргументи в полза на този бюджет, който вие, освен с натискане на червеното копче на предложенията на опозицията и зеленото копче на предложенията на правителството, по никакъв друг начин не защитихте

Нелсън Мандела - политикът, който използва спорта, за да обедини Южна Африка


"Спортът има силата да промени света". Това са думи на бившия президент на Южна Африка Нелсън Мандела, който почина в четвъртък на 95 години. Той беше пример за политик, осъзнал важната обединяваща роля на спорта.

"Той има силата да вдъхновява. Има силата да обединява хората по начин, по който малко други неща могат да го направят. Говори на младите на език, който те разбират. Спортът може да донесе надежда там, където е имало отчаяние", заяви преди време Мандела.

Според...

ГЕРБ дари от субсидията 50 000 лева за църквата в село Друган

Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и кметът на Радомир Пламен Алексиев посетиха радомирското село Друган, където провериха докъде са стигнали ремонтните дейности по възстановяването на историческия параклис „Св. Троица”. Храмът е построен в началото на миналия век и още оттогава се посещава от жителите в района, които там изповядват християнската си вяра. С течение на времето обаче параклисчето започва да се събаря и става опасно за използване.

През...

Продължава

80-годишна се качи на столче и скочи от балкона си

Възрастна жена сложи край на живота си като стъпи на столче и скочи от шестия етаж на блок „Стрела" в русенския квартал „Възраждане", съобщава ruse-news.com. 

По информация от полицията, следи за насилствена смърт по тялото на жената няма. 80-годишната жена е сложила сама край на живота си, казаха от пресцентъра на полицията. Възрастна жена сложи край на живота си като стъпи на столче и скочи от шестия етаж на блок „Стрела" в русенския квартал „Възраждане", съобщава ruse-news.com. По информация от полицията, следи за насилствена смърт по тялото на жената няма. 80-годишната жена е сложила сама край на живота си, казаха от пресцентъра на полицията.

Вигенин се присъединил към призива на ЕС срещу употребата на сила в Украйна

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин се е присъединил към изразените от ЕС позиция и послания към Украйна за защита на правото на мирни протести и против употребата на сила, от която и да е страна. Това е станало по време на заседанието на Съвета на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), което се проведе в Киев под председателството на Украйна, съобщиха от МВнР.   По време на форума е било потвърдено и разбирането, че вратите на ЕС трябва да останат отворени пред Украйна преди страната да реши окончателно дали да подпише предложеното й от ЕС Споразумение за асоцииране.   В своето изявление Вигенин заявил, че в края на Десетилетието на ромското включване, отново са потвърдени ангажиментите на държавите-участнички по интеграцията на ромите, с акцент върху жените и младежта.   С решенията по свободата на религията и вероизповеданието, свободата на медиите и сигурността на журналистите, както и свободата на движение се дава нов политически импулс на изпълнението на ангажиментите в тези области, посочил Вигенин.   Той е подчертал и ключовата роля на полевите мисии на ОССЕ в търсенето на адекватно решение на замразените конфликти (Нагорни Карабах, Приднестровието, Абхазия и Южна Осетия). Той отбелязал още, че разглеждаме като приоритет и дейностите по линия на ОССЕ в областта на енергийната сигурност и влиянието на енергийния сектор върху околната среда, в т.ч. насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници.   В качеството на отговорна страна-член на ЕС, подкрепяме запазването на автономността на независимите институции на ОССЕ и тяхната роля в провеждането на демократични избори, посочил Вигенин.

Депутатите оставиха Мая Манолова зам.-председател на парламента, от ГЕРБ ѝ поднесоха букет


С гласовете на БСП, ДПС и "Атака" депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ зам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) да бъде освободена предсрочно от поста.

В дискусия, продължила час и половина, от БСП заявиха, че Манолова е тяхното мъжко момиче, а депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов ѝ поднесе букет червени рози и ѝ целуна ръка. Самата Манолова не се възползва от правото си да се защити от парламентарната трибуна.

Депутатите от опозицията повториха мотивите, с...

Планирани прекъсвания на електрозахранването в Западна България от 2 до 6 декември

/КРОСС/ ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:   София-град На 09.12.2013 г. /09.00-12.00/ - кв. Бъкстон - бул. Александър Пушкин 2-22, ул. Будилник, ул. Гина Кунева, ул. Ветрушка, ул. Велики прелом, ул. Деспот Слав, ул. Мадара, бул. Никола Петков 3-27, ул. Пелистер, ул. Плевен, ул. Преки път 39Б, ул. Света Екатерина 4, бул. Цар Борис III 239 На 09.12.2013 г. /09.00-12.00/ - жк. Младост - бл. 340 А На 09.12.2013 г. /09.00-12.00/ - жк. Младост 1 - до бл. 29 На 09.12.2013 г. /09.00-15.00/ - бул. Цар Борис III 159 – административна сграда На 09.12.2013 г. /09.00-16.00/ - жк. Младост – бл. 234, вх. 2, 3, 4, 5 На 09.12.2013 г. /09.00-16.00/ - жк. Люлин - бл. 007, 008 На 09.12.2013 г. /09.00-16.00/ - бул. Македония 7 На 09.12.2013 г. /10.00-12.00/ - кв. Дружба - Бензиностанция Шел и ключар на ул. 5036 На 09.12.2013 г. /10.00-16.00/ - кв. Горна баня - ул. Градище 1-5; ул. Лотос 21, 21А; ул. Николай Хрелков 6-46, 19-31; ул. Планинца 34-48, 19-33; ул. Прибойница 1-27, 2-18; ул. Ракита 2, 4, 7 На 09.12.2013 г. /12.00-15.00/ - жк

ГЕРБ се поставили в ролята на германците пред Сталинград, установи Станишев

Закачки между БСП и ГЕРБ в дебата по исканата оставка на Мая Манолова

Руски дипломати източили 1,5 млн. от САЩ

Членовете на руски дипломатически мисии били на помощи за социално слаби.

Божков: Мачът беше в нашите ръце

“Мисля, че мачът беше спечелен и беше в нашите ръце. Смятам, че без да искаме накрая направихме един подарък на шведките и мисля, че това е по-справедливо. По-справедливо е те да имат шанс да излязат от групата, а с тази победа шансовете им се запазват и всичко зависи от домакинството им с Мерсин”, заяви старши треньорът на женския баскетболен тим на Дунав 8806 Георги Божков след драматичното поражение от шведския Норкьопинг в турнира Еврокъп. „Мисля, че лошият късмет, две решаващи грешки накрая при пресиращата защита на шведките им донесе побе...

БСК: Няма обоснована стратегия, част от която следва да бъде и "Белене"

Българската стопанска камара не е в състояние да дефинира нуждата от рестартиране на проекта "Белене". Това се казва в становище на БСК, изпратено до Народното събрание.

„Сливница“ и „Владислав“ остават със стари тротоари и през 2014-та

Ремонт на тротоарите на булевардите „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ не е предвиден за следващата година. Това стана ясно по време на днешното заседание на общинската комисия по архитектура. Въпроса повдигна общинският съветник Миглен Тодоров.

Фабричните поръчки в Германия пропаднаха с 2,2% през октомври

Резултатът остана доста под пазарните прогнози за спад от 1 на сто

    


Повече от 150 студенти посетиха EVN България през ноември

/КРОСС/ Поредните посещения на студенти в EVN България в рамките на сътрудничеството на компанията с висши учебни заведения се състояха през ноември. Като част от посещенията, над 150 студенти от общо три университета - УХТ Пловдив, ТУ София - филиал Пловдив и ТУ София - се запознаха с въведените технологии и иновации в компанията.  Студентите от различни икономически и технически специалности се запознаха с въведените технологии и иновации в EVN България. Младежите посетиха новата когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия, топлотехнически съоръжения и инсталации, модерната електрическа подстанция „Царацово" до Пловдив и др. Младежите се запознаха и с новооткрития модерен сървърен център на EVN България, където получиха информация за управлението на сървърните услуги в дружеството. През ноември 2013 г. беше организирано и първо студентско посещение на административната сграда на кметство „Тракия", община Пловдив, с цел запознаване на първия обект в България с охлаждане през летните месеци чрез централно топлоснабдяване, осигурено от EVN България Топлофикация. По време на визитите на студентите беше предоставена цялостна информация за начина на функциониране на съоръженията, данни за техническите нововъведения, както и за изградените модерни системи за сигурност на захранването

Съдът пусна Емил Милев-Крокодила от ареста

Софийски градски съд пусна от ареста Емил Милев - Крокодила с най-леката мярка - подписка. Емил Милев, познат с прякора Крокодила, бе задържан по дело на Софийска районна прокуратура за въоръжен грабеж, по което бе обявен за общодържавно издирване. Милев беше задържан на 24 ноември при специализирана полицейска акция на магистрала "Хемус" след четири години издирване. Крокодила е обект на разследване от Специализираната прокуратура и по друго дело - "Килърите 2", припомня БГНЕС. Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на клона н...

Чобанов посъветва студентите да стоят вън от политиката

Петър Чобанов, министър на финансите. Снимка: БГНЕС

“Бих посъветвал студентите да стоят малко по-встрани от политиката, особено когато са замесени в най-калната част от нея”.

Това заяви в пленарна зала финансовият министър Петър Чобанов в поздравително изказване по случай предстоящия празник на студентите, който се чества на 8 декември.

“Ще кажа нещо, с което рискувам утре да бъде организирана окупация на лекцията, която имам . Това е най-академичното правителство, което сме имали. Имаме чести срещи със студентите, не се притесняваме да общуваме с тях, напротив – те самите ни търсят”, каза Чобанов.

Финансовият министър подчерта, че той и премиерът Орешарски са дали много на студентите и ще продължат да водят лекции.

Изказването на финансовия министър бе предшествано от декларациите на всички парламентарни групи, които поздравиха студентите с бъдещия им празник.

Първата декларация, която прекъсна гласуването на Бюджет 2014, бе на ГЕРБ, чиято младежка организация днес раздаде на управляващите символични еднопосочни билети до Северна Корея. Александър Ненков заяви, че това правителство упражнява безпрецедентно насилия върху младежите, които са бъдещето на страната.

За да отговори на обвиненията, на парламентарната трибуна излезе лидерът на социалистите Сергей Станишев, който изтъкна, че бюджетът на кабинета “Орешарски” размразява средствата  за образование и наука.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев бе по-кратък и просто цитира химна на студентите.

Най-запомнящо се бе изказването на Магдалена Ташева от “Атака”, която се извини на “българската академична младеж”, затова, че държавата е допуснала студентската окупация. Ето пълното й изказване:

Искам да поздравя българската академична младеж и да й се извиня от името на 42-рия парламент, че не можа да предотврати т. нар “окупация”, която прекъсна академичния процес,  единствено и само за да върне на власт онзи, който пращаше IT специалистите да пасат овце. Защото и така се търси агнешко, помните ли тази реплика – ама той бил IT специалист, голяма работа.

Сега е много лесно да флиртувате с тези, които оставихте без пари – без пари за образование, за развой в университетите, за съществуването на БАН – велика институция в българската гражданска история, създадена преди държавата, преди Третата българска държава да бъде създадена. Вашият финансов министър казваше, че иска да ликвидира БАН с опита, натрупан от ликвидирането на Грузинската академия на науките.

На 8 декември, когато честваме и паметта на Св. Климент Охридски, вие, господа отдясно, имате най-малко право да говорите. По-скоро трябва да стоите с глави, наведени до под коленете, защото на всичкото отгоре, ако ще си раздаваме самолетни билети, вие сте единствената парламентарна група, заслужила еднопосочен безплатен билет за Рияд или за Доха, на полуостров Катар.

Вие отделяхте огромни площи в центъра в най-хубавите квартали на София, за да правите ислямски анклави с ислямски болници. Уж под претекст да правите втора джамия, заградихте огромен терен в “Малинова долина”. Желая ви приятно пътуване към Саудитска Арабия.

Статията "Чобанов посъветва студентите да стоят вън от политиката" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

33 441 са здравно неосигурените лица в област Разград

Общо 33 441 са здравно неосигурените лица в област Разград,което е близо 1/3 от населението на региона. Това съобщидиректорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Камелия Станева. Тя уточни, че избралите личен лекар към 31октомври са общо 134 757 човека. Станева посочи, че в сравнение с миналата година намалява броятна хората в региона, избрали личен лекар, както и на здравноосигурените. В община Разград броят на неосигурените е намалял с352 души, в община Лозница личен лекар не са си избрали 275души, а в Самуилско без личен лекар пък са 583 човека.Основните причини за увеличаване на броя на здравнонеосигурените в областта са високата безработица и нискиятсоциален статус на хората, коментира д-р Станева. Друг сериозенпроблем са незаетите лекарски практики в първичната медицинскапо...

Vision Gran Turismo ще излезе на пазара

Американска компания ще направи 5 бройки от виртуалния Mercedes

    


ВКС отказа на Царя и на сестра му да им върне "Кричим"

Сакскобургготски си върна шест имота, два обаче не успя

    


САЩ с по-висок от очаквания икономически растеж

Икономиката на САЩ нарасна повече от очакваното през третото тримесечие. За периода юли - септември БВП на най-голямата икономика в света е отбелязал...

Новата надежда на фолка е копие на Алекс Мика

Здравко не открива прилика между него и румънската звезда, но е поласкан от сравненията.

ЕС: Няма още благоприятни условия за членство на България и Румъния в Шенген

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи обяви, че ще се върне към темата за присъединяване на Румъния и България към Шенгенското пространство, тогава когато съществуват благоприятни условия.   На вчерашната среща на Съвета на ЕС Румъния и България представиха съвместна декларация, в която се посочва, че няма никаква конкретна причина за отлагане на присъединяването на двете страни към Шенген.   Двете страни изразиха разочарованието си от невъзможността да бъде взето решение за тяхното присъединяване към Шенгенското пространство. Двете страни уточниха, че са направили всички необходими за присъединяването инвестиции, редом с конкретни усилия от страна на компетентните органи и в този момент имат "високо ниво на подготовка за присъединяване".   Румъния и България поканиха европейските си партньори да отговорят на "легитимните очаквания" на двете страни по въпроса за членството в Шенген, пишат румънските вестници, цитиран от БТА.   Преди заседанието Берлин обяви, че все още не смята двете балкански страни за готови за членство в Шенген.

Униформени намериха марихуана в Габрово и село Трапесковци

27-годишен габровец е задържан за притежание на наркотици. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на сектор „Криминална полиция” извършили претърсване в жилището на Ц. С., 27-годишен от Габрово. Мъжът е осъждан за кражби и грабеж. В едно от помещенията е намерена марихуана. Последвало претърсване и в имота му в село Трапесковци, където е открита суха листна маса от същия вид. Иззетото количество наркотично вещество е с общо тегло 250 грама. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно произв...

Шофьорка блъсна 10-годишно момче на пътя

10-годишно момче е пострадало при пътен инцидент на бул. „Копривщица”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив.

Инцидентът е станал тази сутрин около 07.30 часа на бул. „Копривщица 10-годишно момче е пострадало при пътен инцидент на бул. „Копривщица”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив. Инцидентът е станал тази сутрин около 07.30 часа на бул. „Копривщица". Лек автомобил с марка ’’Фиат’’, управляван от 30-годишната С.И., ударил момчето, което пресичало пътното платно. Детето е настанено в болница.

Мая остана! С рози от ГЕРБ и целувки от ДПС!

Мая Манолова остана зам.-председател на Народното събрание. Тя оцеля след поискания й от ГЕРБ вот на недоверие, подкрепена от БСП, ДПС и част от "Атака".

Затварят временно жп прелеза до с. Р. Димитриево за ремонт

От 7,30 ч. на 10 декември до 16:00 ч. на 13 декември ще бъде затворен ж.п. прелеза до село Радко Димитриево ще бъде затворен по искане на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура". В този период компанията предвижда ремонт на жп прелеза и смяна на съществуващата настилка с еластична. Община Шумен е определила обходен маршрут през селата Васил Друмев, Ил. Р. Блъсково, Овчарово, Друмево, Вехтово, Ветрище. Създаена е организация за превоз на учениците от и към средищните училища.    ...

Повече българи искат Сърбия в ЕС, отколкото Македония

57.2% от българите са на мнение, че Македония трябва да се

Момиченце трогна известен магазин с извинително писмо

Веригата магазини "Джон Луис" поде кампания в Туитър в опит да издири очарователно 5-годишно момиченце на име Фейт, изпратило извинително писмо и 2 лири за коледната играчка за украса, която счупило случайно, пише в. "Дейли експрес".

”Газпром” към ЕК: ”Южен поток” ще продължи по график

Строителството на газопровода "Южен поток" ще продължи по график и при пълно съобразяване с местното законодателство и международните стандарти, заявява "Газпром".

Възрастна жена стъпи на столче и скочи от балкона си

Възрастна жена сложи край на живота си като стъпи на столче и скочи от шестия етаж на блок „Стрела Възрастна жена сложи край на живота си като стъпи на столче и скочи от шестия етаж на блок „Стрела" в русенския квартал „Възраждане", съобщава ruse-news.com. По информация от полицията, следи за насилствена смърт по тялото на жената няма. 80-годишната жена е сложила сама край на живота си, казаха от пресцентъра на полицията.

Политическата криза пречи на бизнеса

Политическата криза изпреварва дългогодишни проблеми като бюрокрацията, липсата на подготвени кадри и междуфирмената задлъжнялост. 76 на сто от анкетираните бизнесмени казват, че ситуацията в страната в момента пречи пряко на работата им. Според тях основният приоритет на правителството, което и да е то, трябва да е стимулирането на бизнеса Политическата криза изпреварва дългогодишни проблеми като бюрокрацията, липсата на подготвени кадри и междуфирмената задлъжнялост. 76 на сто от анкетираните бизнесмени казват, че ситуацията в страната в момента пречи пряко на работата им. Според тях основният приоритет на правителството, което и да е то, трябва да е стимулирането на бизнеса

Пиле с марината от мед и горчица

Продукти: 4 пилешки бутчета, 3 ч. лъж. синапено семе, 3 суп. лъж. течен мед, 3 суп. лъж. растително масло, сок от средно голям лимон, 2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз (може стрит сух магданоз), 1 скилидка чесън - смачкан, сол и черен пипер на вкус

Как да приготвим пиле с марината от мед и горчица и още много вкусни рецепти, новини и полезни съ Продукти: 4 пилешки бутчета, 3 ч. лъж. синапено семе, 3 суп. лъж. течен мед, 3 суп. лъж. растително масло, сок от средно голям лимон, 2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз (може стрит сух магданоз), 1 скилидка чесън - смачкан, сол и черен пипер на вкус Как да приготвим пиле с марината от мед и горчица и още много вкусни рецепти, новини и полезни съ

Директорът на „Газпром“: ЕС не може да спре „Южен поток“

"Газпром". Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз не може да спре проекта „Южен поток“. Това заяви генералният директор на „Газпром инвест“ Михаил Левченков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според мен един такъв проект не може да бъде спрян с подобни решения на ЕС, ако бъде завършен в срок, допълни той.

Разногласията между Русия и ЕС по „несъответствията“ в споразуменията по „Южен поток“ са обект на международното право, уточни зам.-министъра на енергетиката на Русия Анатолий Яновски.

Той потвърди, че в четвъртък са получили официално известие за несъответствията в споразуменията по „Южен поток“.  

Преди дни директорът по въпросите на енергийните пазари в Европейската комисия Клаус Борхард обяви, че споразуменията, подписани между Русия и редица европейски страни по проекта „Южен поток“, не са в съответствие с европейското законодателство. Поради тази причина те трябва да бъдат предоговорени от нулата.

Това не означава, че комисията ще се меси в построяването на газопровода, но експлоатацията му трябва да бъде в съответствие с европейските норми, допълни Марлин Холцнер – официален представител на на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Етингер.

В същото време Холцнер предупреди, че строителството на газопровода в режим, който не отговаря на законодателството, може да бъде затруднено заради повишените опасения на инвеститорите и възможния отказ от кредитиране от страна на банки.

ЕК е готова да съдейства на Русия и европейските страни за преработването на договорите, посочи Марлин Холцнер.

От „Газпром“ пък заявиха, че са силно изненадани от това решение на ЕС.

Обичайно трансграничните инвестиционни проекти са подкрепяни от междуправителствени споразумения, обясниха от компанията в изявление, цитирано от „Дневник“.

„Газпром“ не е страна по европейските споразумения, чиито текстове са достъпни от години. Изненадани сме и сме разочаровани от опасенията на ЕК, които се изразяват сега, когато строежът на газопровода е вече в ход, допълват те.

Това е много неподходящ момент, като се има предвид, че в редица държави проектът „Южен поток“ е изведен като национален приоритет, коментират от „Газпром“.

Днес компанията инсталира първия газопреносен агрегат в рамките на строителството на газопровода „Южен поток“. Монтажът е в строго съответствие с графика, категорични са от „Газпром“. 

Статията "Директорът на „Газпром“: ЕС не може да спре „Южен поток“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Mедведев обвини Берлин, че се намесва във вътрешните работи на Киев

В сряда германският топ дипломат Гидо Вестервеле премина с опозиционни лидери

JP Morgan предупреждава клиентите си за злоупотреба с личните им данни

Хакерите са проникнали в сървърите на банката през юли, но са били засечени през септември

    


Млади ГЕРБери раздават еднопосочни билети до Северна Корея на управляващите

Депутати. Снимка: БГНЕС

Активисти от Младежката организация на ГЕРБ раздаваха в кулоарите на Народното събрание и в пощенските кутии на депутатите бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея на депутати от БСП, ДПС и „Атака”.

 „Смятаме, че те трябва да си тръгнат, за да има възможност младите хора да останат в България и да се реализират.

Младите хора категорично заявиха, че не желаят тези управляващи да останат и те вече са нелегитимни.

Искаме по един символичен начин да им покажем Терминал 2, както те ни го показаха. Искаме да им кажем – заминете вие натам, ние оставаме в България, за да се развиваме тук и като управляващи сте длъжни да дадете тази възможност.

Има билет и за Георги Марков (отцепилият се наскоро от ГЕРБ депутат)”, обясни Георг Младенов от младежката ГЕРБ.

Той уточни, че има и един по-голям билет за премиера Пламен Орешарски.

По-късно в пленарна зала младият депутат от ГЕРБ Александър Ненков връчи големият билет за Орешарски като го предаде по финансовия министър Петър Чобанов.

Преди това Ненков прочете декларация- поздрав към студентите по случай техният празник – 8 декември:

“Скъпи студенти, бъдете все така активни и изразявайте смело позицията си относно развитието на страната ни. Вие сте бъдещето на България и ние вярваме във вашата обективна оценка.

Уважаеми управляващи, обръщаме се към вас с апел да не допускате нашите деца да страдат от вашите грешки.

Бъдете открити и честни към обществото, управлявайте в интерес на хората и на техните нужди. Само с красиви, но изпразнени от съдържание обещания не се управлява, не го ли разбрахте вече?

Народът ни страда именно от вашия популизъм. Чувате ли какво искат от вас същите тези, които наградихте за гражданската им позиция и чувство за справедливост, с епитети като “Интернет лумпени”, “Ултарси”, “Вандали” и “Платени бандити”?

Хубаво е да говорите за бъдещето на студентите, само че нещо приказките на ГЕРБ не се покриват никак с делата, които вършихте в продължението на четирите години ваш мандат, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му след четири години замразяване и орязване на парите за образование, иновации и висше образование, за пръв път има размразяване – както за средното, така и за висшето образование, за наука и за иновации, и общото увеличение е в размер на 141 млн. лева.

“Само допълнителните средства за ВУЗ-ове за качество са 22 млн. лева. Това е много ясна индикация за различно и ново отношение и към образованието, и към науката.

Бюджетът, който сега разглеждаме, е бюджет на възстановяване на развитието, в това число на образователната и научна дейност. Много кухо звучи декларацията”, отчете лидерът на социалистите.

Еднопосочните бутафорни билети той коментира по следния начин:

“Фантазията ви е доста постна и бедна, защото просто имитирате една акция, която направи младежкото обединени на БСП в предишния парламент.

Хубаво е, ако е туристически билет, но няма как да го приемем, защото е купен от г-н Борисов и г-н Цветанов с парите, откраднати от българските данъкоплатци през изминалите години.

Целта ви е на всяка цена се върнете на власт. Ако търсите начина всеки несъгласен с вас да го изпращате в чужбина, няма да стане и няма да се върне г-н Борисов на власт, запомнете го, свикнете с ролята на опозиция”.

Статията "Млади ГЕРБери раздават еднопосочни билети до Северна Корея на управляващите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Патриархът отново в Разград

За втори път тази година българският патриарх Неофит ще служи в Разград. Визитата на Негово Светейшество е свързана с храмовия празник на църквата „Свети Николай Чудотворец”, но тъй като днес Дядо Неофит е в Тутракан, на 8 декември ще посети Разград. Литургията в църквата е насрочена за 9,00 ч. Първото посещение на Патриарха бе за полагане основите на новия храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител”....

България и Румъния с обща декларация за Шенген

България и Румъния са излезли с обща декларация по отношение на присъединяването към Шенгенското пространство. Tова съобщи в Брюксел вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след участие в Съвета по правосъдие и вътрешни работи.

Пиле с марината от мед и горчица

Продукти: 4 пилешки бутчета, 3 ч. лъж. синапено семе, 3 суп. лъж. течен мед, 3 суп. лъж. растително масло, сок от средно голям лимон, 2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз (може стрит сух магданоз), 1 скилидка чесън - смачкан, сол и черен пипер на вкус

Как да приготвим пиле с марината от мед и горчица и още много вкусни рецепти, новини и полезни съ Продукти: 4 пилешки бутчета, 3 ч. лъж. синапено семе, 3 суп. лъж. течен мед, 3 суп. лъж. растително масло, сок от средно голям лимон, 2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз (може стрит сух магданоз), 1 скилидка чесън - смачкан, сол и черен пипер на вкус Как да приготвим пиле с марината от мед и горчица и още много вкусни рецепти, новини и полезни съ

Крокодила обяви пред съда, че МВР се опитва да го убие

Софийският градски съд измени най-тежката мярка "задържане под стража" на Емил Милев-Крокодила в подписка. Пред съда той заяви, че от 4 години от МВР се опитват да го убият.

Намериха цигари без бандерол в мъж от криминалния контингент

6800 къса цигари без бандерол иззеха полицейски и митнически служители от криминално проявен мъж, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Габрово. Снощи в село Драгановци, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и Митническото бюро, спрели за проверка Р. И., 30-годишен от Габрово. Мъжът е осъждан за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. В спортния сак, който мъжът носел, са намерени 6 800 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети. По случая е започнато досъдебно производс...

Малката зала на "Армеец" очаква дербито Левски- Лукойл в неделя

Тренировъчната зала на "Арена Армеец" се превръща в ключово място за баскетболните фенове в София тази неделя. Първо, от 15.00 часа женските отбори на Левски и Рилски спортист излизат един срещу друг, а след това от 18.00 часа е голямото дерби при мъжете- Левски срещу Лукойл Академик. Левски и Лукойл Академик имат по една загуба в българския шампионат до момента. Статистиката от последните 10 години е в полза на Лукойл Академик - 56 победи срещу 16 за Левски, но силите на двата тима към момента са изравнени и се очаква оспорвана битка, пише офи...

КЗК разреши на "Данон" да продаде производството си в България на американската "Шрайбер"


Комисията за защита на конкуренцията разреши на американската "Шрайбер фудс" (Schreiber Foods) да купи производствените мощности на "Данон" (Danone ) в България, се вижда от сайта на институцията. 

През октомври компанията внесе искането за концентрация в антимонополния орган. Американският производител купува мощности на "Данон" също и в Чехия и Португалия. 

Сделката е обяснена с желанието на френския производител на млечни храни да оптимизира производствените капацитети...

Чистка в Северна Корея

Разузнавателните служби на Южна Корея съобщават, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е отстранил от всички длъжности своя чичо и наставник Джан Сон Тхек. Какви са причините за тази чистка? Севернокорейският лидер Ким Чен Ир бе погребан тържествено преди близо две години. Осмина мъже съпровождаха тогава тленните останки на диктатора. От лявата страна на ковчега вървяха представителите на армията - най-отпред беше началникът на генералния щаб Ри Йонг Хо, а зад него - министърът на отбраната Ким Йон Чун. Шест месеца по-късно Ри беше ...

Грешките и късметът решиха българо-шведския сблъсък в Русе

Многото грешки и от двете страни и късметът в края се оказаха решаващи за изхода от двубоя между „Дунав 8806“ и „Норшьопинг Долфинс“. Това заявиха от щабовете на българския и шведския шампион след срещата между тях в група „Б“ на турнира за Еврокупата на ФИБА в Русе. „Мисля, че мачът беше спечелен и беше в нашите ръце. Играхме добре през цялото време. Без да искаме направихме един подарък на гостите от Швеция в края. Все пак мисля, че е по-справедливо те да продължат борбата за излизане от групата. Лошият късмет и две решаващи грешки в пресиращ...

Френска военна операция започна в Централноафриканската република

Съветът за сигурност на ООН даде зелена светлина за акцията

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване