Ранобудните чакат арестуваните студентки пред 1 РПУ

Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил

Ранобудните студенти организират протест пред Първо районно в столицата заради ареста на две техни колежки на вчерашния протест.

Очаква се днес задържаните момичета да бъдат пуснати от I РПУ.

На демонстрацията вчера имаше още четирима арестувани студенти, които бяха отведени в Пето районно и по-късно освободени. Съставени са им актове за административни нарушения.

 

Статията "Ранобудните чакат арестуваните студентки пред 1 РПУ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Барак Обама: АНС трябва да ограничи дейността си

Президентът на САЩ Барак Обама възнамерява да предложи редица реформи в дейността на Агенцията за национална сигурност, която стана обекъ на яростни критики след  разкритията на бившия сътрудник на разузнаването Едуард Сноудън. 

В предаване по MSNBC Обама каза, че агенцията трябва да направи известно самоограничаване в своята работа, за да не Президентът на САЩ Барак Обама възнамерява да предложи редица реформи в дейността на Агенцията за национална сигурност, която стана обекъ на яростни критики след разкритията на бившия сътрудник на разузнаването Едуард Сноудън. В предаване по MSNBC Обама каза, че агенцията трябва да направи известно самоограничаване в своята работа, за да не

Кирил Йорданов заверява отчети в Париж

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов обяви на пресконференция, че е подготвил експертиза за финансовото състояние на общината до края на 2012 г. Освен това анализът бил “заверен от експерти в Париж”.
 Йорданов не пожела да разкрие защо се е наложило това да става в чужбина. Екскметът не пожела и да съобщи резултатите от одита. Той намекна Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов обяви на пресконференция, че е подготвил експертиза за финансовото състояние на общината до края на 2012 г. Освен това анализът бил “заверен от експерти в Париж”. Йорданов не пожела да разкрие защо се е наложило това да става в чужбина. Екскметът не пожела и да съобщи резултатите от одита. Той намекна

ДАНС се похвали с мащабна операция срещу измамите с ДДС

ДАНС съобщи в петък, че са проведени няколко мащабни операции по разкриване на измами с ДДС за общо 4.4 млн. лв. Разкриването на схемите е започнало в края на септември, когато е проведена акция срещу фирми в Първомай и са пресечени дейности, ощетили бюджета с 300 000 лева. На 12 ноември служители на ДАНС са провели нова акция, но този в път в София и Перник, за пресичане на източването на ДДС срещу фирми, които са нанесли на бюджета щети за 2.9 милиона лева. Два дни по-късно, хвалят се от ДАНС, е разкрита нова схема за източване на ДДС в София, нанесла на бюджета още 1.2 милиона лева щети. През последните месеци ДАНС е участвала и в международна операция в Холандия. Полицията в Хага е разкрила международен канал за разпространение на наркотични вещества. Операцията е проведена в резултат на получена информация от структурни звена на ДАНС. Задържани са двама български граждани. Иззети са 36 000 таблетки екстази и скимиращи устройства, хвалят се от спецслужбата.

Елхата в Банско грейва тази вечер

Светлините на коледната елха в Банско ще бъдат тържествено запалени тази вечер. Празничното събитие ще бъде съпътствано от художествена програма на читалищни състави, съобщават от пресцентъра на общинска администрация. Украсата ще грейне в 18.00 часа на площад "Никола Вапцаров" в курортния град. От общинска администрация приканват всички жители и гости на Банско да се включат в празничната инициатива. ...

Задържаха крадеца на казана за ракия

За по- малко от 24 часа полицейски служители задържаха извършителя на кражбата от казан за ракия в Сливен. Той е на 38 години от Сливен криминално проявен за извършване на други кражби, съобщиха от полицията. Вещите, обект на кражбата са предадени и върнати на собственика. Работата по досъдебното производство продължава. ...

Новите звезди в технологичния сектор са израелските стартъпи

Най-големите играчи на пазара са в жестока конкуренция за иновативни предложения, което ги води в Израел, посочва местен предпредприемач

    


Китайски инвеститори строят вятърен парк у нас

Националната електрическа компания (НЕК) и китайски инвеститори подписаха предварителен договор за присъединяване на енергийни мощности от проект за...

Никулденска треска! Какво да приготвим?

Шаран или друга риба. Две рецепти за трапезата ви

    


Туристическият бранш посреща Нова година с премерен оптимизъм

/КРОСС/ Туристическият бранш ще посрещне Нова година с оптимистични очаквания за развитието на пазара. През 2014 година продажбата на самолетни билети в България ще отбележат минимален ръст от около 1%, сочат анализите на специалистите от онлайн туристическа агенция eSKY.bg. Причините за това се крият в предстоящото откриването на нови директни самолетни линии от България до скандинавските и балканските страни, както и увеличаването на честотата на полетите на други. Междувременно почти всички авиокомпании, опериращи у нас, ще запазят текущите си дестинации и честота на полетите. През 2014 година традиционните туристически агенции ще продължат да губят позиции в продажбата на самолетни билети, като все по-голям дял от резервациите ще се случват онлайн. Така в рамките на следващите 6-7 години половината от самолетни билети ще бъдат продавани в интернет. Разчетите показват още, че през 2014 година през българските летища ще преминат 6 900 000 пътници, което е с около 20 000 повече от тази година. Повишение ще има и при българите, пътуващи в чужбина, като през следващата година се очаква те да достигнат 3 850 000 души, което представлява ръст от 1,32% спрямо 2013г. Мнозинството от българите ще пътуват зад граница със служебни цели или гостуване, а пътуванията с туристическа цел ще продължат да се свиват.  

ГЕРБ праща в Европа опорните точки на БСП

Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще информира всички европейски институции за практиката с опорни точки за членовете на БСП да се дискредитират политическите опоненти, съобщи днес на брифинг в парламента зам.-председателят на партията Димитър Главчев.

Сайтът Balkanleaks.com публикува наскоро всички опорни точки, изпратени до членовете на столетиницата, по актуални теми от 2009 г. насам.

Първите инструкции са подготвени от настоящата съпруга на лидера на БСП Сергей СтаншиевМоника Йосифова, която има ПР агенция. Те са от май 2009 г. и касаят кризата с боклука на София.

Целта им е да се създаде негативно отношение към кмета на София по това време Бойко Борисов и партията му, а БСП и Станишев, който е премиер тогава, както и общинските съветници  на левицата в София да бъдат представени като загрижени за здравето на хората и опазването на околната среда.

През юни 2009 г. са изпратени опорни точки, чрез които трябва да се внуши, че хората на Бойко Борисов се готвят да фалшифицират парламентарните избори заедно с ДСБ на Иван Костов:

    • Първо, подобни сценарии подготвяни от Борисов и Костов целят отново да уронят имиджа на България. Този сценарии е част от последователните усилия на тандема Борисов-Костов да се очерни  страната ни пред европейските институции и пред света. 
    • Второ, истината е, че това е част от черния ПР срещу България, който ГЕРБ и ДСБ организират през последните 2 години с цел страната ни постоянно да бъде въвлечена в скандалните и негативни хроники на западните медии. Тогава как можем да искаме да уважават страната ни?
    • Сценарият за обявяване на изборите за фалшифицирани или купени е насочен всъщност срещу България и засяга преди всичко нейният авторитет в международен план. Тази кампания вреди на всеки един български гражданин. 

Има инструкци и как социалистите да коментират 100-те дни от управлението на кабинета “Борисов”:

Сега се връщаме назад в демократичното развитие на страната. С конфронтационната си политиката ГЕРБ възстановява на една практика от началото на 90-те години. С репресивния характер на това управление все повече се върви към авторитарен модел на управление. Сегашното управление демонстрира агресия, която хората не помнят дори от 1997 г. по отношение на социалистическата партия. От устата на премиера Борисов прозвуча дори заплаха за съществуването на БСП.

ГЕРБ вече се е доказала като партия на силни обещания, но слаби на действия. През 100-те дни правителството не демонстрира по никакъв начин ефективност и компетентност. Няма я програмата на правителството. Може би липсата на капацитет, знания и умения са основната причина за бездействието на управляващите.

 

Опорните точки от тази година са над 50 – като се започне с шистовия газ, мине се през скандала с подслушването, протестите и се стигне до Бюджет 2014 г.

Сред тях са и разпространените опорни точки, в които се внушава, че протестиращите студенти са ултраси и лумпени.

Ден преди да бъде отстранен шефът на ГДБОП Станимир Флоров социалистите са инструктирани да говорят следното:

Във връзка с изнесени шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали, насочени срещу сегашния директор на ГДБОП Станимир Флоров, настояваме за незабавното му отстраняване от МВР.

Изнесените твърдения и факти по медиите са шокиращи.

В тях става дума за връзки на г-н Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР с престъпния контингент.

Самият факт, че г-н Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП. 

От ГЕРБ обмислят да предложат създаването на парламентарна анкетна комисия за опорните точки на БСП.

„Последователно се дискредитираше Партия ГЕРБ и нейният лидер – и с боклука в Суходол, и с всички останали послания, които вървяха по време на европейските избори и кампанията за парламент.

Гласувате за Борисов – получавате Костов” – това съчетание на Борисов и Костов води до дискредитиране на партията.

Тези опорни точки показват сериозна подготовка за дискредитиране на политическите опоненти, защото липсват нормални аргументи, с които могат нашите опоненти да се състезават”.

Обръщам внимание на връзката с необичайната информираност на г-жа Йосифова. Предварително тя знае, че на 16 април имаме опорни точки за подслушването, на 17 април излиза становище за прокуратурата, на 18 април – имаме опорни точки за г-н Флоров, на 19 г-н Флоров е отстранен.

Те знаят какви действия ще се предприемат. Може би някой предварително получава от някъде информация, която не е регламентирана. Така ли партия БСП, която е член на ПЕС, работи за обединена Европа”, обяви днес Цвета Караянчева от ГЕРБ в парламента.

Статията "ГЕРБ праща в Европа опорните точки на БСП" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кафето от машина без касова бележка

Машините, от които си купуваме кафе, сандвичи или играчки, няма да дават касови бележки. Това предвижда проект за промяна на Наредбата за регистриране на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства. Макар че т. нар. вендинг машини няма да дават касови бележки на хартия, на техните дисплеи ще се изписва кратка информация за покупката.

Нелсън Мандела – гласът на лишенията на милиони хора

Уникалното му политическо наследство е, че остави след себе си здрава нация, която преди това бе раздирана от множество противоречия

    


Банките трябва внимателно да преценяват поемането на рискове, заяви Иван Искров

Най-големите предизвикателства пред банковия сектор през 2014 г. няма да са свързани с конкретните условия и рискове на икономическата среда, а с новото европейско законодателство в областта на банковите регулации. Това посочи в речта си по случай Деня на банкера - 6 декември, управителят на БНБ Иван Искров. На коктейл, организиран от Асоциация на банките, той традиционно направи преглед на основните събития в банковата сфера през изминаващата година и очерта перспективите за следващата 2014 г. „През 2013 г. банковата система демонстрира много ...

Варненската епархия - комбинация между църква и бизнес от взаимен интерес

Наследството на починалия през лятото митрополит Кирил породи Наследството на починалия през лятото митрополит Кирил породи "Битката за Варна". Варненци настояват новият митрополит да не е гей и разколник. Съобщението за смъртта на митрополит Кирил породи множество въпроси, основният от които как е възможно да се е удавил, след като е перфектен плувец. Варна е край морето, а пък имотите край морето имат

Адриан Андреев постигна нови победи на "Еди Хер"

Продължава отличното представяне на държавния шампион до 12 години Адриан Андреев на големия тенис турнир “Еди Хер" в Брадънтън, щата Флорида. Той е на четвъртфинал на единично и на полуфинал на двойки. На сингъл четвъртият поставен Андреев победи Тайо Хирано от Съединените щати с 6:4, 6:1. Следващият съперник на софиянеца е отново представител на домакините - шестият в схемата Ронан Джачук. На двойки Адриан и Александър Згировски от Беларус, които са водачи, изиграха най-убедителния си мач в турнира. Те разгромиха двойката Драксъл (Канада)/Мац...

Манолова запази поста си, защото е “мъжкото момиче” на БСП

Мая Манолова

Със 72 гласа “за”, 110 “против” и без “въздържал се” парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ и зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова запази поста си.

Дебатите по темата продължиха два часа и половина, като след почивката на депутатите за разглеждането на бюджета явно ще останат 1 ч. и 20 минути.

Аргументите на опозицията бяха представени от бившия здравен министър Десислава Атанасова. В дълго изказване депутатът на ГЕРБ обвини зам.-председателя, че не води адекватно, че потъпква демокрацията и че се опитва да заглуши гласа на опозицията.

“Не стихват протестите срещу управлението на Тройната коалиция. Управление, станало възможно, благодарение на безпрецедентната компроматна война, благодарение на безпрецедентната манипулация, извършена от един партиен функционер, който заслужи поста си зам.-председател на НС поради факта, че осигури скалъпен донос срещу безспорния победител в изборната победа”, каза Десислава Атанасова.

“През последните две пленарни заседания при обсъждане на предложенията за приемане на Държавния бюджет за 2014 г. се изостри до крайна степен трайната тенденция, проявявана системно от заместник-председателя на 42-рото НС Мая Манолова, грубо да нарушава процедурните разпоредби на Правилника за организацията и дейността на НС. Нарушенията са умишлени и преднамерени като целта им е да се отнеме, ограничи и потъпка процедурната възможност на опозицията да изразява позицията си по обсъжданите проекти. Заедно с това се афишира арогантно незачитане на опонента и се демонстрира пренебрежение към закона и груба сила. … Тези правно-процедурни нарушения, които се увеличават ескалационно, утвърждават груба цензура, недопускат, ограничават конструктивен дебат и потъпкват опозицията. Те представляват гавра с демократичните принципи и конституционно установения модел на държавата ни”, пишат в мотивите към предложението си от ГЕРБ (текстът е представен дословно, без редакторска намеса).

Правописът на ГЕРБ стана обект на подигравка от червения депутат Петър Курумбашев, който излезе, за да защити Манолова от името на “Коалиция за България”. Той обърна внимание на ГЕРБ, че “недопускат” са две думи и не спести подигравките си по твърдението, че Манолова прилагала “груба сила”. Социалистът намекна още, че явно мъжете в редиците на ГЕРБ си представят зам.-председателя на парламента в друг контекст. Курумбашев заяви, че Манолова е “мъжкото момиче” на социалистите бе категоричен, че “Коалиция за България” категорично застава зад нея.

“Не съм я виждал с палка или с камшик. Поне в пленарна зала. Това, че вие си представяте… Защо, г-жо Манолова, вие смятате, че може да си позволявате груба сила към една такава неукрепнала, бих казал, още невъзмъжала, утвърждаваща се опозиция. А иначе представата на тези хора на груба сила преминават рамките на политическото и водят нашия дебат в измерения, които ще надхвърлят това, което дискутираме в момента. Тук са използвани и думи, че напреженията се увеличават ескалационно, аз лично предпочитам да се намалява ескалационно. Вече това, че “недопускат” са две думи…”, продължи с разбора на текста Курумбашев.

Председателят на ДПС Лютви Местан също излезе, за да защити работата на Манолова, като заяви, че тя е “точният човек на точното място”. Според него мотивите на ГЕРБ са писани от човек с таланта на Деса Поетеса.

“Мая, търсят ти сметка за Костинброд. Това е жлъчно отмъщение, което обаче няма да се получи. И затова този пасквил, който представлява странен микс между поетическия талант на Деса Поетеса от “Шоуто на Слави” и странния синтаксис на някои бивши министри, просто ще остане в аналите на 42-рото Народно събрание като срам за парламентаризма”, каза Местан.

Председателят на парламента Михаил Миков пък призова ГЕРБ, щом желаят да влияят в ръководството на парламента, да излъчат свой кандидат за зам.-председател.

Самата Мая Манолова също излезе, за да защити работата си. Тя заяви, че е направила справка и повечето от случаите, в които е нарушавала правилника, е било в полза на ГЕРБ.

Статията "Манолова запази поста си, защото е “мъжкото момиче” на БСП" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Данните за заетостта в САЩ ще движат валутния пазар днес

Последните статистически доклади показаха, че американските компании са все по-уверени във възстановяването на икономиката

    


Волейболният ЦСКА събра близо 50 хил. лева от благотворителен търг


Волейболният ЦСКА събра 47 700 лева от благотворителния търг, който организира в Централния военен клуб. В събитието, което е част от кампанията "100 сърца за ЦСКА", участваха бизнесмени, легенди и привърженици на ЦСКА.

В търга бяха продадени предмети на спортисти, част от които с голяма историческа стойност като лични вещи на Аспарух Никодимов, топката от победата на ЦСКА срещу "Зенит" (Казан) в Шампионската лига, фланелки на спортисти, както и пикелът, с който Дойчин Боянов е...

Барак Обама: АНС трябва да се самоограничи

Президентът на САЩ Барак Обама възнамерява да предложи редица реформи в дейността на Агенцията за национална сигурност, която стана обекъ на яростни критики след  разкритията на бившия сътрудник на разузнаването Едуард Сноудън. 

В предаване по MSNBC Обама каза, че агенцията трябва да направи известно самоограничаване в своята работа, за да не Президентът на САЩ Барак Обама възнамерява да предложи редица реформи в дейността на Агенцията за национална сигурност, която стана обекъ на яростни критики след разкритията на бившия сътрудник на разузнаването Едуард Сноудън. В предаване по MSNBC Обама каза, че агенцията трябва да направи известно самоограничаване в своята работа, за да не

Ураганът в Северна Европа взе жертви

/КРОСС/ Ураганните ветрове, които от два дни духат в Северна Европа, взеха живота на трима души, предизвикаха транспортен хаос и има опасност да предизвикат едни от най-големите морски вълни от десетилетия. Шофьор на камион загина, след като камионът му беше буквално издухан от ветровете в Шотландия. Друг почина, когато върху него падна дърво в Англия. В Дания друг „летящ" камион помете една жена, предаде Би Би Си. Много хора са ранени. В Германия пристанището в Хамбург се барикадира с чували с пясък в очакване на силно вълнение. Бурята Ксавер удари Европа в четвъртък и остави хиляди домове без електричество. Скоростта на вятъра на места достига 228 км/ч. На източното крайбрежие на Англия морското вълнение е с най-голямата си сила от 60 години насам, а в Северен Уелс на места се налага евакуация на населението. Двама моряци бяха изхвърлени от борда и се издирват в морето край южната част на крайбрежието на Швеция. Властите във Великобритания предупредиха, че се очакват наводнения в крайбрежните райони. Бурята предизвика и транспортен хаос. Холандските авиолинии KLM отмениха 84 полета от Амстердам, а в Хамбург те са 120. Отменени са полети също от Глазгоу, Единбург и Абърдийн. В Шотландия изцяло спря железопътния транспорт, част от инфраструктурата е увредена. В останалите части на Северна Европа също има проблеми - в Швеция и Дания влаковете също не се движат, а германският превозвач Deutsche Bahn предупреди за възможни забавяния и смущения в графика

Блаженството да спиш пълноценно

С всеки изминал ден си лягате все по-късно и по-късно и нищо не можете да направите? Ако този вреден навик ви е омръзнал ето ви няколко съвета, които ще ви помогнат да промените положението. Най-важното е да се научите да се вслушвате в тялото си. Според експертите това е първата крачка към това да си създадете условия за здрав сън. Освен това е много важно да повтаряте всекидневен ритуал, който предшества заспиването. Махате грима, миете зъбите… Да, това е, което е нужно! Продължавайте да правите това всяка вечер. Ако загасите всички електронни екрани ( вече не пишем SMS-и, излизаме от чата, изключваме телефона и айпада) – също помага, тъй както съзнателното мускулно отпускане и няколко дихателни упражнения. Но ако все още не успеете да заспите, по начина, който иска...

Да дарим знание на децата на България

На 15-ти октомври 2013 г. Ориндж стартира дългосрочно партньорство с УНИЦЕФ, под надслова - „Всяко дете има право на образование”. Близо 1000 класни стаи в България остават празни всяка година - гласи  изследване на феномените на необхващане на децата в училище, представено от УНИЦЕФ. Липсата на образование води до зависимост от социалната система, безработицата, ниски доходи, понижен жизнен стандарт и бедност. Това поставят много деца и семейства в затруднени условия на животи е риск за успешната реализация на младото поколение. На базата на проучването и анализ на причините довели до тези негативни резултати УНИЦЕФ, с подкрепата на партньори и дарители ще стартира проект, чрез който да се предложат конкретни решения за децата, както и за подобряване на поли...

Босилекът забавя стареенето

Босилекът е много полезна съставка, която значително забавя процеса на стареене. В Индия босилекът е свещено растение, за което има много легенди. По време на изследването учените установили, че екстрактът от босилек повишава естествената защита, която ни спасява от свободните радикали. Многобройни проучвания показват, че именно тези радикали са тясно свързани с процесите на стареене. Смята се, че индийската култура и народна медицина са в състояние да подмлади и възстанови кожата ви. Босилекът съдържа мощен антиоксидант, който възстановява организма. Източник: БГНЕС

СГС пусна от ареста Емил Милев – Крокодила

Софийски градски съд пусна от ареста Емил Милев – Крокодила с най-леката мярка – подписка, съобщи БГНЕС. Емил Милев, познат с прякора "Крокодила", бе задържан по дело на Софийска районна прокуратура за въоръжен грабеж, по което бе обявен за общодържавно издирване. Милев беше задържан на 24 ноември при специализирана полицейска акция на магистрала "Хемус" след четири години издирване. Крокодила е обект на разследване от Специализираната прокуратура по друго дело - по така нареченото "Килърите 2". Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на клона на ОББ в "Студентски град" на 5 април 2012 година с групата на Вальо Бореца, но като "наемник" – не като член на организираната престъпна група,...

Комисия ще пази децата от сексуални посегателства в католическата църква

Папа Франциск, Снимка: ЕПА

Папа Франциск ще създаде комисия, която да защитава децата от сексуални посегателства в католическата църква, съобщи Би Би Си.

За създаването на комисия съобщи архиепископът на Бостън кардинал Шон О’Мали след среща с папата.

Комисията ще има за задача да проучва проблема със сексуалните злоупотреби с деца и да предлага мерки за защитата им и за оказване на помощ на жертвите на насилие.

Архиепископията в Бостън беше в центъра на скандал за сексуално насилие над деца от католически свещеници през 2002 г. Скандалът доведе до оттеглянето на тогавашния архиепископ.

Църквата е обвинявана неведнъж в сексуални злоупотреби с деца. По-рано през годината папа Франциск наложи по-строги закони за защита на децата от сексуално насилие.

ООН поиска информация за предполагаеми злоупотреби от страна на свещеници и монаси от 1995 г. до момента. От Ватикана обаче отказаха да предоставят подобни данни под предлог, че тези случаи са отговорност на съдебните системи на страните, в които са се случилио злоупотребите.

Служители от Ватикана трябва да бъдат разпитани за различни проблеми, сред които и насилие над деца от Комитета на ООН за правата на детето през януари. 

Статията "Комисия ще пази децата от сексуални посегателства в католическата църква" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Комисия ще пази децата от сексуални посегателства в католическата църквата

Папа Франциск, Снимка: ЕПА

Папа Франциск ще създаде комисия, която да защитава децата от сексуални посегателства в католическата църква, съобщи Би Би Си.

За създаването на комисия съобщи архиепископът на Бостън кардинал Шон О’Мали след среща с папата.

Комисията ще има за задача да проучва проблема със сексуалните злоупотреби с деца и да предлага мерки за защитата им и за оказване на помощ на жертвите на насилие.

Архиепископията в Бостън беше в центъра на скандал за сексуално насилие над деца от католически свещеници през 2002 г. Скандалът доведе до оттеглянето на тогавашния архиепископ.

Църквата е обвинявана неведнъж в сексуални злоупотреби с деца. По-рано през годината папа Франциск наложи по-строги закони за защита на децата от сексуално насилие.

ООН поиска информация за предполагаеми злоупотреби от страна на свещеници и монаси от 1995 г. до момента. От Ватикана обаче отказаха да предоставят подобни данни под предлог, че тези случаи са отговорност на съдебните системи на страните, в които са се случилио злоупотребите.

Служители от Ватикана трябва да бъдат разпитани за различни проблеми, сред които и насилие над деца от Комитета на ООН за правата на детето през януари. 

Статията "Комисия ще пази децата от сексуални посегателства в католическата църквата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Простреляха подозиран в убийството на Самоковеца

Опит за покушение е бил извършен в четвъртък вечерта срещу Васил Качиков от Сливен, който беше подозиран за участие в убийството на Константин Димитров - Самоковеца. По информация на Блиц към 19:30 ч. на 5 декември той е бил прострелян в дома си. Нападателят е бил качен на оградата на съседната къща и от там е стрелял с пушка през ... Опит за покушение е бил извършен в четвъртък вечерта срещу Васил Качиков от Сливен, който беше подозиран за участие в убийството на Константин Димитров - Самоковеца. По информация на Блиц към 19:30 ч. на 5 декември той е бил прострелян в дома си. Нападателят е бил качен на оградата на съседната къща и от там е стрелял с пушка през ...

Простреляха Васил Качиков, подозиран в убийството на Самоковеца

Опит за покушение е бил извършен в четвъртък вечерта срещу Васил Качиков от Сливен, който беше подозиран за участие в убийството на Константин Димитров - Самоковеца. По информация на Блиц към 19:30 ч. на 5 декември той е бил прострелян в дома си. Нападателят е бил качен на оградата на съседната къща и от там е стрелял с пушка през ... Опит за покушение е бил извършен в четвъртък вечерта срещу Васил Качиков от Сливен, който беше подозиран за участие в убийството на Константин Димитров - Самоковеца. По информация на Блиц към 19:30 ч. на 5 декември той е бил прострелян в дома си. Нападателят е бил качен на оградата на съседната къща и от там е стрелял с пушка през ...

Един испанец в идеален тим от Испания

Само един испанец влезе в иделания тим на годината, избран с гласовете  на читателите на испанската медия „Марка”. Вотът потвърждава започналия залез на големите индивидуалности  в отбора на световните и европейски шампиони.

 

Серхио Рамос е испанецът след 11-те големи, за които явно са гласували предимно испански фенове.В идеапния тим най-мн Само един испанец влезе в иделания тим на годината, избран с гласовете на читателите на испанската медия „Марка”. Вотът потвърждава започналия залез на големите индивидуалности в отбора на световните и европейски шампиони. Серхио Рамос е испанецът след 11-те големи, за които явно са гласували предимно испански фенове.В идеапния тим най-мн

11 вдъхновяващи момента, с които ще запомним Нелсън Мандела

Бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела почина в четвъртък вечерта на 95-годишна възраст след месеци на тежка борба с белодробно...

Дъщерята на Тимошенко: Не трябва да допускаме кръвопролития

Сега е единствената ни възможност да не допуснем кръвопролития, трябва да сме твърди като стена и да се защитаваме от провокации. Това каза пред bTV дъщерята на Юлия Тимошенко - Евгения. За да вижда майка си в затвора, тя е станала част от юридическия ѝ екип. 

Рано или късно майка ми ще бъде свободна и ще може да получи медицинска помощ. Сега е единствената ни възможност да не допуснем кръвопролития, трябва да сме твърди като стена и да се защитаваме от провокации. Това каза пред bTV дъщерята на Юлия Тимошенко - Евгения. За да вижда майка си в затвора, тя е станала част от юридическия ѝ екип. Рано или късно майка ми ще бъде свободна и ще може да получи медицинска помощ.

Стоичков готов да стане президент на БФС

Камата не възнамерява отново да води български отбор

    


Родители се надигат срещу рекета в детските градини

Протестът в Хасково срещу кмета на града, който поиска да вдигне с 20 лв. таксата за детска градина - от 50 на 70 лв., за пореден ден на сесия на ОбС събра протестиращи майки и бащи пред сградата. Покрай наглостта на общинарите от южния град обаче се пали един родителски протест в цялата страна, в резултат на рекета в детските градини над родителите, замаскиран под формата на дарения, стана ясно от думите на Ангел Славчев от "Граждански контрол".

На 477 деца в община Сливен са поставени силанти

На 693 деца от област Сливен са поставени силанти през 2013 г. 13% е ръстът спрямо миналата година, когато броят  на децата е бил 529. Конкретно в община Сливен са обхванати 477 деца, а броят на зъбите със силанти е 1 684. Това съобщи д-р Живка Георгиева, управител на Общинския дентален център – Сливен и регионален координатор на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст. Кампанията по поставяне на силанти започна през 2011 г. и продължава до 2014г. За тригодишния период в област Сливен са...

Крадци нападнаха полицаи с нож и мотика

Полицаи са били нападнати от двама крадци, засечени на местопрестъплението, съобщиха от ОД на МВР Враца. Инцидентът е станал в полунощ, в полицията в Бяла Слатина е получен сигнал, че в избени помещения на жилищен блок в града се извършва кражба. Изпратените на адреса полицейски служители са задържали двама мъжe:  Н.Г./21г./  от  с.Бресте, Община  Червен бряг и Ч.М./32г./ -румънски гражданин с настоящ адрес в гр.Бяла Слатина. При задържането им двамата оказали яростна съпротива на полицаите, като Ч.М. използвал нож,  а Н.Г. -  мотика. Двамата с...

ДФК „Делфините“ на коледен турнир турнир във Велико Търново

ДФК „Делфините” ще вземе участие в коледен турнир във Велико Търново за купата на Болярче. Турнирът ще се проведе в събота и неделя. 12 са децата от футболния клуб на Илко Станчев, които ще представят Варна в детския турнир. С тях ще заминат и трима треньори от клуба-Миша Милошевич, Марти Иванов и Милен Маринов. „Делфините” са в група със „Звездичка” Бургас, "Локомотив" Горна Оряховица и ЦСКА. Сред офи...

Парламентът започна работа с 40-минутно закъснение заради липса на кворум


След вчерашното близо 15-часово заседание, на което депутатите обсъждаха държавния бюджет, днес парламентът започна работа с 40-минутно закъснение заради липса на кворум.

Точно в 9 часа, когато обикновено започват заседанията, пленарната зала беше пълна. При първата регистрация обаче някои депутати се оплакаха, че електронните им пултове не работят, тя беше отменена. При втория опит се регистрираха 108 депутати. За начало на заседанието са нужни повече от половината, или 121.

НАП търси инспектори за „Фискален контрол”

Териториална дирекция на НАП Велико Търново търси 23 служители за новото звено „Фискален контрол”, което ще стартира дейност от 1 януари 2014 г. Агенцията е обявила конкурс за длъжността „старши инспектор по приходите” и „инспектор по приходите”. Те ще работят в екипи на територията на дирекцията. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове между България и Румъния, както и във вътрешността на страната – в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол. За работа на територията на областите Врац...

Глоби за груби доктори

Лекарите, които не са учтиви, а се държат грубо с пациентите, ще се наказват от гилдията си. Това е разписано в Правилата за добра медицинска практика, които най-накрая бяха приети от здравния министър. В тях се задават основните параметри за поведението на лекарите в работата им.

Викат собственика на „Ремотекс" в социалната комисия

На следващо заседание на социалната комисия ще бъдат поканени собственикът „Ремотекс" Раднево, министрите на труда и социалната политика и на икономиката, представители на синдикатите и на работниците. Това предложение направи председателят на комисията Корнелия Нинова след среща с работници, които не са получавали от месеци заплатите си, предаде БГНЕС. Преди дни работници от завода за машиностроителна техника „Ремотекс" в Раднево излязоха на протест, защото не са получавали заплати от февруари. На следващото заседание на социалната комисия ще ...

Фракция „Офанзива“ с уникален жест към волейболния ЦСКА

Фен фракцията на ЦСКА „Офанзива“ направи уникален жест към волейболния клуб на ЦСКА. Това се случи на благотворителния търг, който бе част от кампанията „100 сърца за ЦСКА“ и целеше да бъдат събрани средства за издръжката на волейболния клуб. Момчета от фен фракцията присъстваха на наддаването за шампионската купа на мъжкия волейболен тим на ЦСКА от 2010 година. Те влязоха в пряка битка с Валентин Михов, но в крайна сметка спечелиха и вдигнаха купата за сумата от 5000 лева. Феновете създадоха страхотна атмосфера по време на целия търг, когато н...

Майката на жертвата: Убиецът от дискотека "Соло" се е укрил


Илиян Тодоров го няма, укрил се е, за да не излежи доживотната си присъда. Такова подозрение изрази пред Би Ти Ви Радмила Важарова, майката на Кирил – една от двете жертви на Тодоров през 2009 г. пред дискотека "Соло" в столицата.

В сряда ВКС потвърди окончателно доживотната присъда на Илиян Тодоров. Той в момента е на свобода, трябва да влезе в затвора следващата седмица. Младият мъж излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за...

НС все пак започна работа от втори опит

Пленарното заседание най-сетне започна с кворум от 121 народни представители, след като в уречения час - 9.00 стартът му беше отложен поради липса на кворум.

Легия Антимафия: ГЕРБ да не коментират митниците следващите 10 г.

ГЕРБ не трябва да коментират митниците в следващите 10 години. Новият бюджет копира актуализирания за тази година, едно към едно. Това каза в ефира на TV7 Григор Здравков от Легия Антимафия. 

ГЕРБ не трябва да коментират митниците в следващите 10 години. Новият бюджет копира актуализирания за тази година, едно към едно. Това каза в ефира на TV7 Григор Здравков от Легия Антимафия. "От началото на годината Агенция "Митници" не е успяла да хване и четири камиона с контрабандни цигари независимо, че се смениха трима шефове. Имаше доста

Легия Антимафия: ГЕРБ да не коментират митниците следващите 10 г.

ГЕРБ не трябва да коментират митниците в следващите 10 години. Новият бюджет копира актуализирания за тази година, едно към едно. Това каза в ефира на TV7 Григор Здравков от Легия Антимафия. 

"От началото на годината Агенция "Митници" не е успяла да хване и четири камиона с контрабандни цигари независимо, че се смениха трима шефове. Имаше доста ГЕРБ не трябва да коментират митниците в следващите 10 години. Новият бюджет копира актуализирания за тази година, едно към едно. Това каза в ефира на TV7 Григор Здравков от Легия Антимафия. "От началото на годината Агенция "Митници" не е успяла да хване и четири камиона с контрабандни цигари независимо, че се смениха трима шефове. Имаше доста

Простреляха заподозрян за убийството на Самоковеца

34-годишният Васил Качиков-Качика, който в миналото бе заподозрян за убийството на Константин Димитров-Самоковеца, е бил прострелян снощи в Сливен.

Коалиционно споразумение между партиите в „Реформаторския блок" до Коледа

/КРОСС/ „Реформаторският блок" събира през почивните дни областните координатори на партиите от блока в София. В по-малките градове на страната, където хората са по-слаби, а мафията е по-силна, желанието за обединение в център-дясното е напълно безапелационно, коментира в пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него алтернативата, която предлага „Реформаторският блок", е единствената в момента. Да поискаш оставка на правителството, при положение, че 85 на сто от българите го искат, е най-нормалния политически рефлекс. Всеки политик, който не е в това правителство, ще послуша волята на хората и ще каже, че иска неговата оставка. Да поискаш нови избори, при положение, че този парламент е напълно компрометиран, също, каза ДСБ лидерът. „Реформаторският блок" много добре знае, че от оставката започва, а не завършва промяната, заяви Кънев в отговор на съмненията, че оставката ще промени нещата. Голямата тревога на хората е какво следва след това. С нашия план за излизане от кризата показваме много ясна визия какво има след оставката и как бавно, с конкретни стъпки да връщаме доверието на българите в политиката и в управлението, защото кризата на доверие е изключително дълбока, увери реформаторът. Според Радан Кънев протестите, макар и силно намалели като брой, не затихват и не се очаква да затихнат. "Това е и ужасът на управляващите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване