Три четвърти от британците искат по-малко имигранти

/КРОСС/ Над три четвърти от британците искат намаляване на имиграцията, сочи проучване, публикувано и цитирано от Sundaytimes, което отразява обществените опасения, които бяха и ожесточено коментирани от основните политически партии във Великобритания. Проблемите с имиграцията се превърнаха в основа тема, което само по себе си увеличи подкрепата към партията на независимостта, която е строго анти-имиграционна и може да успее да пребори тази на премиера Дейвид Камерън на предстоящите избори през 2015 година. 77% от анкетираните британци искат имиграцията да бъде намалена, а 56% искат силното й редуциране, което означава, че от 2011 година насам броят на жителите на Острова, които са твърдо "за" свиването на имиграцията е нараснал с 5% - от 51 до 56 процента. Това е най-високият дял в 30-годишната история на анкетата. Темата попадна в центъра на общественото внимание около отпадането на ограниченията за българи и румънци да участват в британския трудов пазар.  

Три четвърти от британците искат по-малко имигранти

/КРОСС/ Над три четвърти от британците искат намаляване на имиграцията, сочи проучване, публикувано и цитирано от Sundaytimes, което отразява обществените опасения, които бяха и ожесточено коментирани от основните политически партии във Великобритания. Проблемите с имиграцията се превърнаха в основа тема, което само по себе си увеличи подкрепата към партията на независимостта, която е строго анти-имиграционна и може да успее да пребори тази на премиера Дейвид Камерън на предстоящите избори през 2015 година. 77% от анкетираните британци искат имиграцията да бъде намалена, което означава, че от 2011 година насам броят на жителите на Острова, които искат „силно" свиване на имиграцията е нараснал с 5% - от 51 до 56 процента. Това е най-високият дял в 30-годишната история на анкетата. Темата попадна в центъра на общественото внимание около отпадането на ограниченията за българи и румънци да участват в британския трудов пазар.  

ГЕРБ дава заден ход за избора на нов главен инспектор

Срокът за номинации да бъде удължен до 31 януари, искат от партията

Вълна от ревност накърви мъжете в Североизточна България

Поредният случай е днешен. Мястото е Търговище. Класическият вариант на ревност в духа на шекспировата трагедия за Отело и Дездемона се прояви под формата на палеж.

Кейт Аткинсън спечели наградата "Коста" за роман

Книгата "Живот след живот" е за жена, която получава няколко шанса да живее отново. Журито определи романа като "удивителен"

Мъж от Търговище подпали жена си

56-годишният А. Ш. от търговищкия кв. "Бряг" е направил опит

Сидеров към журналисти: Хиени, продажници, лешояди, измекяри

/КРОСС/ "Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте". С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обърна към журналистите, отразяващи митинга на "Атака" пред Областната управа във Варна. Волен Сидеров се раздразни от отразяването на поредния му скандал и агресивно поведение. Снощи на летище Варна той се скарал с културното аташе на посолството на Франция Стефани дю Мартие в самолета, а по-късно, заедно с придружаващите го атакисти, нападнал мъж и полицай, който е леко пострадал. Днес главния прокурор Сотир Цацаров разпореди да се образува досъдебно производство за две престъпления - хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице. На този етап е образувано производство срещу неизвестен извършител. По повод скандала на летището в града Сидеров посочи, че скандалът е напълно измислен и заяви, че „областният управител на Варна - Иван Великов, който е бивш прокурор, е организирал тези събития". Днес "Атака" бяха в морския град, за да поискат оставката на областния управител и неговия заместник. Сидеров призова главния прокурор Сотир Цацаров да залавя престъпници, а не да се занимава с измислени скандали, които са организирани от прокуратура и полиция, а медиите обвини в некоректно отразяване на събитията. „Господ ще ги накаже за некоректното отразяване", ядоса се Волен Сидеров и прокле: „Проклети да сте"

Лидерът на партия „Атака” поведе протестно шествие из Варна

Като провокация определи скандала, разиграл се снощи на летище Варна, лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, по време на протеста пред Областна управа. Сидеров обвини областния управител Иван Великов, който е бивш прокурор, че е използвал връзките си и е опитал да осуети днешния протест, предаде репортер на Moreto.

152 декларации с пропуски подали висши държавници

Сметната палата изпраща имената им в НАП и ДАНС

    


България с най-висок дял сива икономика в Европа

Хърватия е с дял на сива икономика, какъвто има и в Румъния - 28,1%. Най-малък дял на сивата икономика е отчетен в Швейцария - 7,1%

Германците още държат над 13.1 млрд дойче марки

По данни на Бундесбанк, цели 12 години след въвеждането на еврото, германците държат големи количества пари в брой от дойче марката. Те не искат да се разделят преди всичко от старите си монети.

Отложиха делото за малката Мария, открита в Гърция

Районният съд в Лариса отложи със седмица делото за настойничеството на русокосата Мария, която през октомври миналата година бе открита в ромско семейство в Гърция, съобщи БТВ. Отлагането е по молба...

Предстои операция на Даниел Георгиев

Полузащитникът  на „Черно море” Дани Георгиев ще бъде опериран от херния, съобщиха от varna.topnovini. Напоследък лошите новини около клуба зачестиха. Основно те са свърз...

„Ислам News”: Турското наследство се „българизира”

В България продължава политиката на асимилиране на турското културно наследство, съобщава руското електронно издание „Ислам News”, цитирано от „Фокус”. Ако по ...

Информация от Пътна полиция – СДВР

До 1 март предстои реконструкция и стесняване на пътното платно в някои участъци в района на булевардите „Пейо Яворов“ и „Драган Цанков“

Във фейсбук организират демонстрация "Имунизирай България срещу Волен Сидеров"

Демонстрация под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" ще се проведе утре от 13 часа пред Съдебната палата в столицата. Това стана ясно от групата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров", където се организира флашмоба. Повече от 260 души са заявили присъствие, а над 5000 са поканените до момента. Става ясно, че организаторите са се об Демонстрация под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" ще се проведе утре от 13 часа пред Съдебната палата в столицата. Това стана ясно от групата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров", където се организира флашмоба. Повече от 260 души са заявили присъствие, а над 5000 са поканените до момента. Става ясно, че организаторите са се об

Волен клейми наред: Хищници и лешояди! Проклети да сте!

Лидерът на Атака Волен Сидеров поиска оставката на областния управител на Варна Иван Великов. Сидеров го нарече национален предател защото върнал решението на ОБС за смяна турските имена на 215 местности.

Швейцарският бизнес тръгва на война с квотите за имиграция

Бизнесът, който редовно търси квалифициран персонал от чужбина, се опасява за конкурентоспособността си

    


Волен Сидеров във Варна: "Искате ли да ви покажа фалоса си?" * (Видео)



Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пристигна пред сградата на Областна администрация във Варна с половин час закъснение от предварително обявения час на протеста и плътно обграден от охраната си.


Още в началото на митинга Волен Сидеров атакува главния прокурор Сотир Цацаров заради дадената пресконференция, която лидерът на "Атака" предизвика снощи на летище Варна.


В близо едночасовата си реч Волен Сидеров непрекъснато нападаше прокуратурата, полицията и...

Видео: Волен Сидеров във Варна



Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пристигна пред


Още в началото на митинга Волен Сидеров атакува главния прокурор Сотир Цацаров заради дадената пресконференция, която лидерът на "Атака" предизвика снощи на летище Варна.


В близо едночасовата си реч Волен Сидеров непрекъснато нападаше прокуратурата, полицията и присъстващите журналисти.


"Нна 10 януари страшната "Атака" ще бъде пред Американското посолство, за да посочим на онези бандити от...

"Уиз ер" е превозила 900 хил. пътници от и до България през 2013 г.

Нискотарифната авиокомпания "Уиз ер" (Wizz Air) e превозила 900 хил. пътници от и до България през 2013 г. , съобщиха от дружеството.

В България "Уиз ер" извършва полети от и до София, Варна и Бургас по 22 дестинации в Европа и Близкия изток като най-новите са Тел Авив и шведският Малмьо. Тя планира да разшири оперативната си база в българската столица през следващите месеци.

През миналата година авиокомпанията е превозила общо 13.5 млн. пътници, с 12% повече, отколкото...

LG представя бъдещето на телевизорите с първия в света гъвкъв OLED телевизор

/КРОСС/ Лас Вегас, 6 януари 2014 - Днес LG Electronics (LG) представи първия в света гъвкав OLED телевизор на Международното изложение за потребителска електроника (CES 2014) в Лас Вегас. С този изключително иновативен телевизор зрителите имат възможността да контролират ъгъла на извивката за едно невероятно визуално изживяване, което до този момент беше възможно само в сферата на научната фантастика. „Гъвкавият OLED телевизор е продукт, който трябва да видите, за да повярвате, че съществува, той не може да бъде описан с думи", каза Ха Хюн-хой, Президент и Главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Така, както извитият телевизор превъзхожда плоския, гъвкавият следва извития. LG продължава да води развитието на телевизорите към един следващ етап". „Това, което отличава извития OLED телевизор от всяко друго устройство по света, е че извивката на екрана може да бъде контролирана от разстояние в съответствие с предпочитанието на зрителя. Различните опции са определени, като са взети предвид различни ключови фактори, които имат отношение към визуалното изживяване - като размер на екрана, разстояние за гледане. Откакто потребителите могат сами да фиксират зрителния ъгъл, те могат да се насладят на наистина най-доброто по рода си изживяване - настроено според техните собствени предпочитания

Меркел се появи с патерици след ски злополуката

Тя възнамерява известно време да работи предимно от дома си

Съпругата на Шумахер помоли медиите да напуснат болницата


Съпругата на Михаел Шумахер Корина призова за по-голямо уважение на личното пространство на семейството и призова представителите на медиите да напуснат болницата в Гренобъл, където е настанен бившият пилот от Формула 1.

Седемкратният световен шампион претърпя две мозъчни операции след инцидент със ски и от 30 декември е в изкуствена кома.

Корина Шумахер помоли журналистите "да оставят лекарите да работят на спокойствие" и поиска подкрепа "в съвместната ни борба с...

Инфлацията в еврозоната падна до 0,8% през декември

Инфлацията в еврозоната се е понижила до ниво от 0,8% през декември 2013 г. от 0,9% през ноември същата година. Това сочат предварителните данни на...

Китай открива пет частни банки тази година

Пет частни банки ще бъдат открити в Китай през тази година. Мярката цели да се повиши конкуренцията във финансовия сектор, съобщава Би Би Си.
Частно финансираните институции ще бъдат използвани за преструктуриране на съществуващи банки или за създаване на нови такива.Властите в Китай търсят начин да отворят своя контролиран от правителството Пет частни банки ще бъдат открити в Китай през тази година. Мярката цели да се повиши конкуренцията във финансовия сектор, съобщава Би Би Си. Частно финансираните институции ще бъдат използвани за преструктуриране на съществуващи банки или за създаване на нови такива.Властите в Китай търсят начин да отворят своя контролиран от правителството

Човекът, превърнал кунгфу в световен кино феномен, почина на 106 г.


Медийният магнат от Хонконг, който популяризира на Запад филмите с кунгфу и помогна за превръщането на тогавашната британска колония в "Холивуд на Изтока", почина на 106 г., съобщи неговата компания.

Сър Рън Рън Шоу изгради медийна империя в Азия - Television Broadcasts Limited (TVB), покриваща от киноиндустрия до телевизия. Той основа TVB през 1967 г., превърна я в най-голямата ефирна телевизия и като изпълнителен директор и президент до 2011 г. помогна да се оформи медийната среда...

Версията на прокуратата за двойното убийство във Варна е ревност


Основната версия на прокуратурата за двойното убийство от вчера на мъж (Петър Георгиев) и жена (Живка Петрова) във Варна е ревност, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг днес.

По-рано днес стана известно, че заподозреният за убийството - Стефан Георгиев, е починал. Той беше намерен  с огнестрелна рана в главата в изоставена сграда малко повече от час след двойното убийство.

"Назначена е експертиза за установяване дали оръжието, с което се е...

Срив в системата на Центъра за градска мобилност

Срив в системата на Центъра за градска мобилност предизвика опашки от чакащи пред гишетата за карти и билети.
„Казват, че системата им била бавна. Сега едно момиче излезе и каза, че 15 мин. трябват за обработване на една карта", сподели една от чакащите жени. „Доколкото знам, от петък не им работи системата", добави друга.
От сайта на Центъра за Срив в системата на Центъра за градска мобилност предизвика опашки от чакащи пред гишетата за карти и билети. „Казват, че системата им била бавна. Сега едно момиче излезе и каза, че 15 мин. трябват за обработване на една карта", сподели една от чакащите жени. „Доколкото знам, от петък не им работи системата", добави друга. От сайта на Центъра за

Съдят испанската инфанта за пране на пари

За престъплението, в което е обвинена 48-годишната принцеса, испанският наказателен кодекс предвижда 6 години затвор и глоба, която може да надхвърли 3 пъти сумата на незаконно легализираните пари.

Сидеров към журналисти: Хиени, продажници, измекяри

Според лидера на "Атака" инцидент на летище "Варна" бил инсцениран, за да бъде провален протестът на партията му в морската столица днес

ГЕРБ ще предложи в сряда удължаване на срока за номинации за главен съдебен инспектор


Изпълнителната комисия на ГЕРБ е възложила на депутатите си още в сряда да внесат в парламента проект за промяна на решението, с което бяха приети процедурни правила за избор на главен съдебен инспектор. ГЕРБ ще предложи срокът за издигането на номинации за кандидати да бъде удължен до края на януари, съобщи пресцентърът на партията. Мотивът бил острата обществена реакция срещу единствената номинация в обявения срок, който бил неработен за парламента и депутатите. "Определянето на подобен срок...

Генков: Не знам да е дошло сериозно предложение за мен, имам си договор с "Левски"

Пращаният къде ли не в чужбина нападател на Пращаният къде ли не в чужбина нападател на "Левски" Цветан Генков разкри пред "24 часа" каква е моментната ситуация около него. "Аз до момента не съм разбрал да има някакво сериозно предложение за мен. Никой от ръководството не ми е казвал за такова. Ако постъпи, съм готов да го обсъдим. Иначе имам договор с "Левски" за още 2,5 г.", обяви

Организират демонстрация "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" във фейсбук

Демонстрация под надслов Демонстрация под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" ще се проведе утре от 13 часа пред Съдебната палата в столицата. Това стана ясно от групата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров", където се организира флашмоба. Повече от 260 души са заявили присъствие, а над 5000 са поканените до момента. Става ясно, че организаторите са се об

Джанет Йелън е първата жена президент на Федералния резерв

Сенатът на САЩ одобри номинацията на 67-годишната Джанет Йелън за наследник на Бен Бърнанке на поста председател на Управлението за федерален резерв (УФР).

Решението, прието с 56 гласа "за" и 26 "против", бе очаквано. Йелън е вицепрезидент на Американската централна банка от 2010 г. На 1 февруари тя ще наследи поста на Бен Бернанке начело на фин Сенатът на САЩ одобри номинацията на 67-годишната Джанет Йелън за наследник на Бен Бърнанке на поста председател на Управлението за федерален резерв (УФР). Решението, прието с 56 гласа "за" и 26 "против", бе очаквано. Йелън е вицепрезидент на Американската централна банка от 2010 г. На 1 февруари тя ще наследи поста на Бен Бернанке начело на фин

Истина или лъжа: Денди бил в болница на Нова година, откраднали му сребърните прибори

Любомир Милчев-Денди прекарал Нова година в болница, пише много жълт сайт. След това новината преписаха и други онлайн издания, като добавиха, че всъщност е бил в изтрезвително. Там персоналът му откраднал сребърните прибори, ръкавели и лупата, допълва изданието.
Потърсихме Денди, за да каже каква е цялата истина. 

Лъжа е. На Нова година не Любомир Милчев-Денди прекарал Нова година в болница, пише много жълт сайт. След това новината преписаха и други онлайн издания, като добавиха, че всъщност е бил в изтрезвително. Там персоналът му откраднал сребърните прибори, ръкавели и лупата, допълва изданието. Потърсихме Денди, за да каже каква е цялата истина. Лъжа е. На Нова година не

Министър Цветлин Йочев: Проектът за „Борд за сигурност” е рамковият закон за защита на националната сигурност

Законът е изключително необходим и може много да подпомогне управлението на отделните организации като система

България с най-голям дял на сивата икономика в Европа

България се нарежда на първо място с най-висок дял на сивата икономика сред всички европейски държави. През 2013 г. той се равнява на 31,2 процента...

Изпратиха първото съобщение, създадено от изпарения от водка

Учени създадоха молекулярна съобщителна система, способна да предава данни на разстояние няколко метра с помощта единствено на свободно достъпни материали, пише Gizmag.

Системата струва около 100 долара и ползва малко водка.

Тя пресъздава действието на химическите сигнали, които се срещат в природата, и едно от потенциалните й приложения Учени създадоха молекулярна съобщителна система, способна да предава данни на разстояние няколко метра с помощта единствено на свободно достъпни материали, пише Gizmag. Системата струва около 100 долара и ползва малко водка. Тя пресъздава действието на химическите сигнали, които се срещат в природата, и едно от потенциалните й приложения

До 15 януари раздават храните от програмата за бедни във Варна

Продуктите от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС“ ще се раздават до 15 януари т.г. Това напомниха от областния съвет на БЧК във Варна. През втория транш в 17 пункта на червенокръстката организация в областта всеки правоимащ ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 20,400 кг от 9 вида хранителни продукта: ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг; вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг.

Синът на Ердоган свързан със заподозрян в тероризъм?

Целят се в сина ми, но искат да улучат мен, убеден е турският премиер

    


Мъж от Търговище запали жена си

Жената е била приета в многопрофилната болница за активно лечение в Търговище с множество изгаряния и с опасност за живота

Борисов: Местан отново си позволява да словоблудства

/КРОСС/ След вчерашните критични статуси, отправени към лидерите на БСП и ДПС - Сергей Станишев и Лютви Местан, днес опонентът им Бойко Борисов, провокиран от изявленията на Местан относно протеста на тютюнопроизводителите, пише във Фейсбук: "Местан отново си позволява да словоблудства. Затова ще му напомня, че през 2010 г. правителството на ГЕРБ наистина повиши минималните осигурителни прагове за земеделските производители." Но за да стане на всички ясна манипулацията на ДПС и Местан, още веднъж ще обясня защо го направихме, подчертава лдерът на ГЕРБ. Вдигнахме праговете, защото ако ги бяхме оставили на същите нива и тютюнопроизводителите се осигуряваха върху 65 или 130 лева, при навършването на пенсионна възраст те бяха обречени на тотална бедност. Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете. Ако бяхме оставили нещата като по времето на ДПС и БСП и не бяхме предприели тази реформа, тютюнопроизводителите щяха да са обречени на бедност след пенсионирането си. Но очевидно това е голямата цел на ДПС - да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост

Застрахователите споделят рисковете при бедствия

2015 ще е годината, от която застрахователните дружества ще трябва да споделят финансовите рискове от бедствията. Предложението е част от стратегията...

Иван Костов: Нацията ни загива

Най-големите рискове са в социалния сектор, в политическия и по отношение на националните рискове, които за радост на всички намаляха, особено след овладяването на незаконното пресичане на границата от огромна маса нелегални имигранти.

Отпускат 100 милиона паунда на Мойс за нови играчи

"Червените дяволи" опряха до Мангала, не се отказват от Лейтън Бейнс

    


Реглинг: Няма да преструктурираме дълга на Гърция

Може и да има някакво малко пространство за маневриране при двустранните заеми от първия спасителен пакет, коментира ръководителят на ЕМС

    


Цветлин Йовчев: Убийството на Хюлия е по-скоро битово, има задържан

Убийството на Хюлия е по-скоро битово, версията за откуп е отхвърлена, по случая има задържан в чужбина, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Йовчев подчерта, че и по този случай и по случая с двойното убийство във Варна се извършват необходимите де Убийството на Хюлия е по-скоро битово, версията за откуп е отхвърлена, по случая има задържан в чужбина, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Йовчев подчерта, че и по този случай и по случая с двойното убийство във Варна се извършват необходимите де

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване