Видео: Частната компания SpaceX изведе спътник на 88 000 км от Земята



Частната компания Space Exploration Technologies, известна още като SpaceX, изведе със своята ракета Falcon 9 тайландски телекомуникационен спътник на 88 500 километра от Земята - около една четвърт от разстоянието до Луната, съобщи "Ройтерс".

Това стана от космодрум на американските ВВС в Кейп Канаверал, щата Флорида, и е второто за компанията в рамките на последния месец.

Стойността на спътника, изработен от базираната в щата Вирджиния компания  Orbital Sciences, е...

Медицинска сестра се оплака от похотлив лекар, опипвал я на дежурство

Скандал гръмна в една от най-големите болници в Югозападна България - МБАЛ Благоевград. Медицинска сестра уличи лекар - шеф на отделение, в сексуален тормоз. По случая има депозирана жалба, съобщава Struma.com.

Случаят е от последния месец на управлението на предишното болнично ръководство и упорито е потулван. И в момента ръководството на МБАЛ Скандал гръмна в една от най-големите болници в Югозападна България - МБАЛ Благоевград. Медицинска сестра уличи лекар - шеф на отделение, в сексуален тормоз. По случая има депозирана жалба, съобщава Struma.com. Случаят е от последния месец на управлението на предишното болнично ръководство и упорито е потулван. И в момента ръководството на МБАЛ

Питбул на ром разкъса бездомно куче край Варна (ВИДЕО 18+)

Свиреп питбул на ром уби бездомно куче край Варна. Жестокостта се случва вчера преди обяд на околовръстния път на с. Каменар, съобщи ovarna.bg. Според сайта мъж от ромски произход насъсква питбула си по бездомно куче. След няколко минутна борба кучето било убито. Репортер на медията успял да заснеме шокиращото видео и да сигнализира на полицията. Свиреп питбул на ром уби бездомно куче край Варна. Жестокостта се случва вчера преди обяд на околовръстния път на с. Каменар, съобщи ovarna.bg. Според сайта мъж от ромски произход насъсква питбула си по бездомно куче. След няколко минутна борба кучето било убито. Репортер на медията успял да заснеме шокиращото видео и да сигнализира на полицията.

Жълт код заради мъгли и утре

Жълт код заради мъгла е обявен за утре, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София...

Изнесоха първата партида със сирийски химически оръжия

/КРОСС/ Първата партида със сирийски химически оръжия е напуснала днес страната на датски кораб, ескортиран от руски и китайски военни плавателни съдове, съобщи BBC. Изнасянето на опасните оръжия от Сирия е първата стъпка от договорения с ООН план за унищожаване на химическия арсенал на страната. От ООН днес потвърдиха, че малък брой контейнери е бил натоварен на борда на кораба Ark Futura в северното сирийско пристанище Латакия. Той ще изчака в международни води, докато и друга част от оръжията не бъде доставена в града. След това те ще бъдат откарани в Италия, откъдето ще бъдат прехвърлени на американски военен кораб. Той ще превози отровните вещества отново в международни води, където те ще бъдат унищожени на борда в специално създадена за целта титаниева цистерна. Операцията се ръководи съвместно от ООН и Организацията за забрана на химическите оръжия. Цялостното унищожаване на оръжията трябва да завърши до месец юни.  

БСП пак захапа хипермаркетите

Чуждите търговски вериги в България за пореден път бяха нападнати от представител на управляващите. Депутатът от БСП Румен Гечев ги обвини, че печалбите им изтичат в чужбина, за да не плащат данъци у нас. Освен това третират неравностойно българските си доставчици в сравнение с чуждите. 

Гечев каза за пореден път пред ТВ7, че се подготвят законо Чуждите търговски вериги в България за пореден път бяха нападнати от представител на управляващите. Депутатът от БСП Румен Гечев ги обвини, че печалбите им изтичат в чужбина, за да не плащат данъци у нас. Освен това третират неравностойно българските си доставчици в сравнение с чуждите. Гечев каза за пореден път пред ТВ7, че се подготвят законо

Звездното попълнение на ЦСКА ще взима 15 бона на месец

Стивън Обая Сънди подписа днес за 2,5 години с „червените“

    


Кадиев: Трудно ми е да си представя, че правителството ще изпълни мандата си


Правителството на Пламен Орешарски наклони прекалено много везната към социалната сфера, но изостана сериозно в икономическата сфера. Това констатира депутатът от БСП Георги Кадиев, известен с критичното си отношение към ръководството на левицата, пред Би Ти Ви. 

"Аз дори призовавах да оставим за три месеца пенсионерите – те са 2,3 милиона души не можеш да ги пренебрегнеш, но нека три месеца се посветим на икономиката", настоява Георги Кадиев. Според него социалните мерки за...

Икономистът Минасян: България няма гръбнак на икономиката

/КРОСС/ По въпроса защо не можахме да привлечем инвестициите на големите вериги, които гарантират работни места за NewsRoom икономистът Гарабед Минасян обясни, че когато съпоставяме големите вериги със дребния семеен бизнес обикновено се увличаме да защитаваме семейния бизнес, но трябва да сме наясно, че бъдещето е на големите фирми, големите вериги и клонове. „Малкият и средният бизнес не могат да бъдет гръбнака на икономиката, той се формира от големите фирми, които формират облика на икономиката", твърди икономистът. По думите му големите фирми преотстъпват и възлагат допълнителна работа на малките фирми. "Ако една такава голяма фирма изчезне, ще изчезнат и всичките малки фирми. Това в България не се получава, защото де факто нямаме гръбнак на икономиката. Ние толкова години не съумяхме да привлечем нито един стратегически инвеститор", посочи проф. Манисян. "Инвестициите са двигателят на икономиката, но там състоянието е трагично. Трябва да сме на ясно, че инвестициите, които идват отвън не са само пари, а носят технологични и мениджърски иновации след себе си", отбеляза специалистът. По думите му, за да прогнозираме и да се ориентираме каква ще бъде икономическата 2014г. трябва да сме наясно какво ще бъде макроикономическото управление. „Плашилото, от което трябва да се страхуваме не е емисията на дълг, която е обичайно явление при инвеститорите. Плашилото е в това как ще се използва този дълг", категоричен бе проф

Тираджии газят забрани по обиколни пътища

Шофьори се опитват да избягват полицейските засади, като се промушват по второстепенния път през Средна кула за Иваново и Две могили. Ако се разминат с мотопатрулите, те продължават през Борово за Бяла.

Внимание! Гъсти мъгли утре

Жълт код заради мъгла е обявен за утре, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София - област не са прогнозирани гъсти мъгли. За останалата част от страната прогнозата е за гъста мъгла и силно намалена видимост.

Два температурни Жълт код заради мъгла е обявен за утре, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София - област не са прогнозирани гъсти мъгли. За останалата част от страната прогнозата е за гъста мъгла и силно намалена видимост. Два температурни

9807 души са посетили Парк-музей „Владислав Варненчик” през 2013-та година

Близо 10 000 души са посетили Парк-музей «Владислав Варненчик» през 2013 г. Над 30% от тях са чужденци, предимно поляци и унгарци. Най-голям сред посетителите е делът на учащите и децата до 7 години – 41% от общия брой. Общо 28 са постъпленията във фонда на музея през годината, като половината от тях са дарения.

Хилари щурмува Белия дом през 2016 г.

Бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари Клинтън сформира екип за щурмуване на Белия дом през 2016 г., пише италианският вестник “Стампа".

Мис Венецуела 2004 г. и съпругът й са били убити

Петгодишната дъщеричка на двойката е оцеляла от нападението с куршум в крака

Пациентите няма да плащат, ако решат да напуснат болницата по-рано

/КРОСС/ Пациентите вече няма да плащат разходите за лечението си, ако напуснат болница преди да е изтекла клиничната им пътека. Това стана ясно след решение на Върховния съд, което Министерство на здравеопазването няма да облажва, цитирано от Нова телевизия. Според магистратите болните, които се откажат от лечението си, не могат да бъдат принуждавани да плащат. В момента, ако пациент е приет в болница, но реши да не остане до края на лечението, трябваше да плати клиничната си пътека. Това практически означава болният да плати от джоба си между няколко стотин и няколко хиляди лева. Занапред болниците вече няма да имат право да взимат пари на пациентите, ако те решат да си тръгнат по-рано от предвиденото. Според правозащитниците, можем дори да си върнем и вече платени суми. Още нещо - клиничните пътеки, по които се лекуваме, разписват само минимален, но не и максимален срок за престой в болница. Много лечебни заведения, обаче, пренебрегват това. И ако минималния срок е 3 дни, това за тях означава, че пациентът трябва да си тръгне веднага след изтичането им. Ако това ни се случи, трудно можем да се защитим. Единственият начин да търсим правата си е, ако докажем, че изписването от лечебно заведение е било неправомерно и е навредило на здравето ни.

Донори за трансплантации у нас ще се търсят и в 10 евродържави

Вече когато български гражданин се нуждае от спешна трансплантация на органи и в страната няма подходящ донор, ще може да се търсят донори в десет европейски държави. Също така и български донори, за които няма подходящи реципиенти у нас, ще се обявяват за европейски пациенти. За това са се споразумели Изпълнителната агенция по трансплантация и международната организация за обмен на органи Евротрансплант. Споразумението е било подписано в края на миналата година, съобщиха от здравното министерство. Предстои единствено да се уточнят и съгласуват медицинските стандарти и протоколи.

Предупреждават за гъсти мъгли утре

Жълт код заради мъгла е обявен за утре, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София - област не са прогнозирани гъсти мъгли. За останалата част от страната прогнозата е за гъста мъгла и силно намалена видимост.

Два температурни Жълт код заради мъгла е обявен за утре, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София - област не са прогнозирани гъсти мъгли. За останалата част от страната прогнозата е за гъста мъгла и силно намалена видимост. Два температурни

Клисарова: До 2016г. ще можем да въведем дуалната образователна система

„Още през първите часове на новата година в министерството си пожелахме повишаване на качеството на образованието и по-малко неграмотни”, заяви в студиото на „Лице в лице” по bTV министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

„Българските деца могат да наизустяват, но не могат да привеждат наученото на практика. Благодаря на правителството, че ме подкрепи по отношение на дуалната система. 70% от хората искат да има дуална система, а тя означава едно – работиш и учиш едновременно. До 50% от децата работят през лятото, което е експлоатация. Искаме да въведем промяна в кодекса на труда, така че да имат право да работят на места, които да са свързани с образованието им”, коментира още министърът.

„Работим много интензивно по тази система от 6 месеца насам. Обикновено в Германия два дни работят, три дни учат или обратно. Всичко зависи от договорките между училищата и предприятията. Това може да разшири учебните планове, така че вместо лятото да работят на сиво те ще имат законен договор, за който ще получават заплащане. Същевременно те ще имат две дипломи – за средно образование и за професионално такова”, допълни още тя.

„Невъзможно е новият закон да влезе през тази година, но през 2015/2016 година би могло да се случи. Новият закон ще промени много неща и ще засили и икономиката на страната. Имаме недостиг на заварчици, до този момент внасяме такива кадри от Полша, а с новия закон ще се обучават български работници, които ще повдигнат икономиката. Такъв тип професии са необходими за развитието на обществото. Тенденцията върви към развиване на железопътния транспорт, а без достатъчни кадри, професионално обучени в тази сфера, ние не бихме могли да развием този тип транспорт”, обяви министърът.

„Много от младите хора, които работят и живеят в чужбина, биха се върнали в България, ако им се предложат подходящи условия и нормален жизнен стандарт. Това е човешко право”, добави още тя.

Клисарова добави, че работи в изключителен екип със здравния министър по отношение на децата и тяхното образование. Тя даде пример с нервно-психическо здраве на първолаците. /КРОСС/

 

 

България се справя значително по-добре от Румъния с еврофондовете

България се справя значително по-добре от Румъния с усвояването на европейските фондове. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по социалната политика Ласло Андор. На пресконференция в Брюксел той обърна внимание, че при усвояването на парите от еврофондовете България наваксва по-бързо, и изрази надежда това да стане и в Румъния. Европейската комисия прие във вторник Кодекс за партньорство, който задължава правителствата да партнират с регионалните и местните власти, синдикатите и работодателите при планирането, изпълнението и оценката на проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове. Целта е по-ефективно и по-прозрачно изразходване на парите от еврофондовете, обясни Ласло Андор. Германски журналист го попита дали тези нови правила не се въвеждат специално заради проблемите и нередностите в България и Румъния. "Не е нужно винаги да поставяте България и Румъния в едно и също изречение. Понякога наистина има причини за това, но невинаги. Когато става дума за проблеми със скоростта на усвояване на средствата, Румъния е страната, изправена пред най-големи предизвикателства и риск от загуба – в този случай обаче тя е в двойка не с България, а със Словакия. Работим с румънските власти по съществуващите проблеми, и вярвам, че Румъния ще продължи да наваксва, както става в последно време в България", подчерта той. Андор коментира още, че в миналото и в София, и в Букурещ е имало твърде чести смени на екипите, работещи с европейските средства, което е повлияло негативно на ефективността им.

“Гълъбицата” Йелън ще води САЩ към пълна заетост

Германската канцлерка Ангела Меркел най-после има достойна конкурентка, която има капацитет да я измести от върха на класацията на сп. “Форбс” на най-могъщите жени в света. 67-годишната Джанет Йелън очаквано бе утвърдена от Сената на САЩ за шефка на най-могъщата централна банка в света - Федералия резерв. Германската канцлерка Ангела Меркел най-после има достойна конкурентка, която има капацитет да я измести от върха на класацията на сп. “Форбс” на най-могъщите жени в света. 67-годишната Джанет Йелън очаквано бе утвърдена от Сената на САЩ за шефка на най-могъщата централна банка в света - Федералия резерв.

8 детски градини строят в София до края на годината

Фандъкова не се ангажира с брой неприети в забавачките

    


Върху етикета на месото ще трябва да се изписва и произхода му

/КРОСС/ Върху опаковките на месото вече ще трябва да пише точния му произход. И това ще важи както за прясното, така и за охладено или замразено месо, съобщи Нова телевизия. Информацията за това къде е отгледано и къде е заклано животното, от което идва месото, ще бъде изписвана последна върху етикета - от началото на април 2015-та година. Преди това обаче - още от края на тази година, върху опаковките на месото ще се слага друга информация. Първо - дата на замразяване на месото или месната заготовка, както и задължително ще се отбелязва, ако един продукт е бил замразен, дори и да се предлага в размразен вид. И още - върху етикета ще се изписва, ако обвивката на колбаса не се яде. А за продуктите, съставени от различни месни парчета ще се отбелязва, че е формовано месо. За да се улеснят потребителите, след година, върху етикетите на пържолите задължително ще се изписва къде е отгледано и заклано животното. Правилата ще важат за месата от свине, овце, кози и домашни птици. Подобен регламент след проблема с лудата крава вече има за говеждото. Ако закланите животни са пребивавали в повече от една страна търговците ще гледат теглото и възрастта им, за да е ясно какъв произход ще изпишат на етикета. В края на годината Агенцията по храните започва проверки за това спазват ли се новите правила за етикетитрането на месото, което слагаме на трапезата си. Според бранша спазването на по-строгите изисквания към етикетирането на месото, няма да доведе до поскъпване на пържолите

Първата партида от сирийския химически арсенал напусна страната


Първата партида със сирийски химически оръжия е напуснала днес близкоизточната държава на датски кораб, ескортиран от руски и китайски военни плавателни съдове, съобщи Би Би Си. Изнасянето на опасните оръжия от Сирия е първата стъпка от договорения с ООН план за унищожаване на химическия арсенал на страната.

От ООН днес потвърдиха, че малък брой контейнери е бил натоварен на борда на кораба Ark Futura в северното сирийско пристанище Латакия. Той ще изчака в международни води, докато...

Студът принуди избягал затворник да се предаде на полицията

/КРОСС/ Престъпник, избягал от затвора в американския щат Кентъки, се предал обратно на полицията, тъй като не издържал на рекордния студ навън, съобщи ABC. Осъденият за кражби и други закононарушения 42-годишен Робърт Вик избягал от затвора в град Лексингтън в края на миналата седмица. Малко след това влязъл в един от мотелите на града и помолил персонала да извика полиция, за да се предаде. Според очевидци беглецът треперел от студ. Температурата в град Лексингтън достигна до минус 20 градуса по Целзий.  

Руският кораб се освободи от капана на ледовете

Китайският ледоразбивач "Снежен дракон", притекъл се на помощ на руския кораб, но сам попадна в плен на ледовете, също се е освободил и върви на собствен ход

Бербатов с Феномена Роналдо, докато чака трансфера си

В очакване на трансфера си, звездата на В очакване на трансфера си, звездата на "Фулъм" Димитър Бербатов пусна любопитна футболна снимка на профила си във фейсбук. "Случайна среща на летището, с един от най-добрите футболисти за всички времена…Феномена... Роналдооо... :)))" Това написа Бербо под фотоса. През януари той може да се задържи и по-често по летищата, тъй като с напредван

МВР: Ще има върховенство на закона по случая със Сидеров

"Има образувано досъдебно производство по случая с Волен Сидеров във Варна. Законът е спазен. На практика нещата са ясни. За служителите на МВР е ясно, но мога да ви уверя, че ще има върховенс...

Полша ще наложи вето на промени в миграционните правила на ЕС

Полският премиер Доналд Туск се намеси в спора с Великобритания относно социалните помощи за имигранти и заяви, че страната му, която е член на ЕС, ще наложи вето на евентуални предложения за проме...

Френското посолство смекчи тона. Не иска извинения и не споменава за пиян депутат

Посолството на Франция у нас реши да смекчи тона и промени изявлението си по случая със Волен Сидеров. В първоначалната информация поместена на сайта на посолството се казваше, че френски дипломатически служител е бил обект на обиди и заплахи от страна на български гражданин очевидно в пияно състояние и се настояваше за извинение от страна на депутата причинил скандала.

Сливен с амбиции за завръщане в големия футбол

След среща между кмета на Сливен и бившия треньор на местния отбор Драголюб Симонович се е стигнало до идеята за създаване на нов общински футболен клуб . Целта е градът отново да има силен мъжки тим, който благодарение на чужд лиценз да се завърне в елита.

Кралска щерка обвинена в пране на пари

Испански съдия обвини Кристина, най-малката дъщеря на крал Хуан Карлос, в пране на пари и данъчни измами, предаде АФП.
Това е първият случай, когато пряк роднина на монарха е замесен в разследване за корупция.
Според разпореждането на съдия Хосе Кастро инфантата Кристина (48 г.) трябва да се яви пред съд в Майорка на 8 март и да даде показания. Испански съдия обвини Кристина, най-малката дъщеря на крал Хуан Карлос, в пране на пари и данъчни измами, предаде АФП. Това е първият случай, когато пряк роднина на монарха е замесен в разследване за корупция. Според разпореждането на съдия Хосе Кастро инфантата Кристина (48 г.) трябва да се яви пред съд в Майорка на 8 март и да даде показания.

Мед. сестра уличи шеф на отделение в сексуален тормоз

/КРОСС/ Скандал гръмна в една от най-големите болници в Югозапада МБАЛ Благоевград, медицинска сестра уличи лекар - шеф на отделение в сексуален тормоз. По случая има депозирана жалба, съобщиха източници на Struma.com. Случаят е от последния месец на управлението на предишното болнично ръководство и упорито е потулван. Според жалбоподателката, тормозът се извършвал по време на нощно дежурство. Лекарят, който не е в първа младост, говорил неприлични неща и дебнел сестрите да ги опитва и целува. Сестрата се почувствала унизена от непрекъснатите му набези, писнало и и се твърди, че е направила запис на похотливия медик. След това подкрепена от близки и още няколко колежки медицински сестри, депозирала жалбата. Спестени са обаче имената на главните действащи лица в скандала, водени от презумцията за невинност на уличения в тормоз лекар и от уважение към бялата гилдия. Ако се окаже, че жалбата на медицинската сестра, както се твърди, е подписана от още сестри името на лекаря ще бъде съобщено. Изчакват се заключенията на проверяващите от полиция и прокуратура. Колеги на доктора не изключват и вероятността жалбата да е опит за разчистване на сметки между лекаря и мед. сестрата или да е опит да го дискредитира.  

Автомобилните гиганти се насочват към Android

Новата система ще позволи навигация на бордовите компютри посредством смартфон или таблет

    


Избягал престъпник се върна в затвора заради рекордните студове в САЩ


Престъпник, избягал от затвора в американския щат Кентъки, се върна обратно зад решетките, защото не издържал на рекордния студ навън, предадоха информационните агенции.

Осъденият за кражби и други закононарушения 42-годишен Робърт Вик избягал от затвора в град Лексингтън в края на миналата седмица, разказаха от полицията. Само ден по-късно мъжът влязъл в един от мотелите на града и помолил персонала да извика полиция, за да се предаде.

Според очевидци беглецът треперел от...

Пресцентър на руско министерство "изтри" цял самолет


Руски журналисти разкриха нова манипулация на снимка от официален пресцентър - този път на Министерството на земеделието. "Новая газета" публикува кадър с министър Николай Фьодоров, на който е изчезнал цял самолет.

Снимката без бизнес самолета се е намирала на сайта на министерството, но след това е била свалена от него. Текстът към нея гласял "Николай Фьодоров пристигна в Германия за участие в традиционния "аграрен Давос". "Зелена седмица" - известното изложение за земеделие,...

Пенсионер намери портфейл със 127 лева и го върна на собственика

Пенсионерът от град Велики Преслав Димитър Дончев/77г./ намери портфейл с 127 лв. на улицата плюс квитанции от платени ток и вода, и по тях загубената вещ била върната на собственика. Оказал се 83-годишният Петър Начев, който тъкмо бил изтеглил инвалидните си добавки за транспорт от банка. Отишъл да си купи лекарства от аптеката и малко по-късно Пенсионерът от град Велики Преслав Димитър Дончев/77г./ намери портфейл с 127 лв. на улицата плюс квитанции от платени ток и вода, и по тях загубената вещ била върната на собственика. Оказал се 83-годишният Петър Начев, който тъкмо бил изтеглил инвалидните си добавки за транспорт от банка. Отишъл да си купи лекарства от аптеката и малко по-късно

Френското посолство се поправи за Волен Сидеров

Френското посолство смекчи тона по отношение на лидера на „Атака” Волен Сидеров. Първоначално в официалното си изявление депутатът бе окачествен като пиян. Малко по-късно определението бе премахнато от комюникето.

Протестът срещу кабинета негодува и срещу Сидеров

Стотина скандираха "Когато падне Волен – всеки е доволен"

    


Клисарова: По Дуалната система децата ще завършват с две дипломи

Искаме да променим Кодекса на труда и децата да могат да полагат труд, в зависимост от тяхната възраст и свързано с тяхното обучение, и да получават възнаграждение. Така е в Германия, така е във Франция, така е в Австрия. Това са страните с най-малко отпаднали ученици от системата. Разговаряли сме и със синдикатите. Те са запознати с предложенията ни за Дуална система. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на образованието Анелия Клисарова.

Великобритания и да е по-бедна, но с по-малко мигранти!

За това настоява националистическият лидер Найджъл Фараж

    


Децата на застреляното семейство във Варна остават при роднини

39-годишният Петър Евтимов, който в пристъп на безумна ревност разстреля майката на двете си деца, приятеля й и после се простреля в главата, почина в болницата въпреки усилията на лекарите. След бруталния разстрел сираците на семейството, които са на 17 и на 8 години, ще останат в родната си къща в Дългопол, няма да бъдат извеждани от дома им и настанявани в социални заведения.

Аферата "Мейдоф" ще струва 1.7 млрд. долара на "Джей Пи Морган"

Американската банка "Джей Пи Морган Чейс" ще плати 1.7 млрд. долара в рамките на споразумение с федералния прокурор, свързано с отношенията й с измамника Бърнард Мейдоф. Това съобщи бюрото на федералния прокурор, предадоха агенциите.   Две обвинения към водещата американска банка за нарушаване на банковия закон ще бъдат отменени при условие, че "тя признае нарушенията си, плати 1.7 милиарда долара на жертвите на Мейдоф и промени практиките си относно борбата с прането на пари", се казва в комюникето.   "Джей Пи Морган Чейс" беше обвинена в съучастие в измамата заради това, че е пренебрегнала множество тревожни сигнали, че парите на Мейдоф са получени в резултат на измамни операции. Сметката на Бърнард Мейдоф близо двайсет години е била в "Джей Пи Морган Чейс".   Според комюникето платената сума е рекордна за този вид нарушение. С тази глоба сумата за прекратяване на множеството съдебни дела платена от "Джей Пи Морган" заради случая "Мейдоф" достига 20 милиарда долара.   През 2009 г. Бърнард Мейдоф беше осъден на 150 години затвор заради най-голямата борсова измама в историята, която се оценява между 23 и 65 млрд. долара в зависимост от това дали се смятат лихвите или не.

МВР: Ще има върховенство на закона по случая със Сидеров

/КРОСС/ "Има образувано досъдебно производство по случая с Волен Сидеров във Варна. Законът е спазен. На практика нещата са ясни. За служителите на МВР е ясно, но мога да ви уверя, че ще има върховенство на закона по този случай", каза главният секретар на МВР Светозар Лазаров по БНТ. Той не пожела да коментира в какво състоянието е нападнатият служител на МВР. "Силата на МВР е в събирането на доказателства и това те да намерят място в обвинението". Относно действията на председателят на етичната комисия в Народното събрание Волен Сидеров, Лазаров заяви, че политиците се избират от народа и носят своята политическа отговорност пред хората. "Много скоро ще стане ясно на всички този случай. Пред закона всички сме равни. В случая разследващите полицаи са си свършили работата. Силата ни е в доказателствата. На пострадалият полицай мога да кажа, че ръководството на МВР стои зад всеки служител, който съвестно изпълнява своите задължения. Скоро всичко ще стане ясно", увери Лазаров. За последните събития и двете жестоки убийства, извършени във Варна Лазаров увери, че не се е увеличила криминогенната обстановка в страната. "Всичко каквото е необходимо и поставено от прокуратурата е изпълнено. И двата случая във Варна са ясни. Това са човешки съдби и лични драми. Близките на тези хора са в много деликатна ситуация", поясни главният секретар

Ръстът на имотния пазар е само 3 на сто

Очакванията 2013 година да раздвижи имотния пазар бяха попарени вчера от статистиката на Агенцията по вписванията. Сделките с имоти през миналата година са нараснали само с 2,97% в сравнение с предишната 2012 г., показват данните.                                                                          

Очакванията 2013 година да раздвижи имотния пазар бяха попарени вчера от статистиката на Агенцията по вписванията. Сделките с имоти през миналата година са нараснали само с 2,97% в сравнение с предишната 2012 г., показват данните.

Бащата на нарушител опита да подкупи полицаи с 20 лева

53-годишния Ахмед Б. от велинградското село Биркова е задържан след като е опитал да подкупи двама полицаи във Велинград, съобщиха от областната полицейска дирекция. Случката се е разиграла в понеделник вечерта на улица в курортния център. По време на рутинна проверка автопатрул спира 53-годишния Ахмед Б. от велинградското село Биркова е задържан след като е опитал да подкупи двама полицаи във Велинград, съобщиха от областната полицейска дирекция. Случката се е разиграла в понеделник вечерта на улица в курортния център. По време на рутинна проверка автопатрул спира "Сеат", управляван от 29-годишния Ахмед Б.

Светлозар Лазаров: При Цветан Цветанов се подслушваше повече

"Г-н Цветанов е политик и изнася политически тези. Беше взето решение да се ограничат подслушванията. Ресурсът, който имаше МВР за подслушване вече е изведен от МВР и това се осъществява по рамките на закона. Ако има и един пример за политически репресии и поръчки, аз призовавам гражданите да ни дадат доказателства и ще бъдат предприети мерки". Това каза Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНТ и опроверга твърденията, че сега се подслушва повече, отколкото по времето, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов.

Ало-измама събира пари от името на държавата

Фалшив чиновник, представящ се за главния секретар на социалното министерство, събира пари от фирми, банки, институции и отделни граждани за несъществуваща кампания.

Бензиновите коли ще продължат да владеят САЩ и през 2040 г.

Дори след 26 г. бензиновите двигатели ще задвижват цели 78% от колите в страната

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване