Обвиниха дъщерята на испанския крал в пране на пари и данъчна измама

Испански съдия повдигна днес обвинение за данъчна измама и пране на пари срещу инфантата Кристина, по-малката дъщеря на краля на Испания Хуан Карлос, която трябва да застане пред съда в Палма де Ма...

Жълт код заради мъглите в 18 области

Жълт код обяви НИМХ за днес в 18 области на Северна, Южна и Западна България заради гъсти мъгли, предаде БГНЕС. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Русенска, Разгр...

Активното благоустрояване на Сарафово продължава през 2014 г.

Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков се срещнаха с жителите на Сарафово, за да им представят проектобюджета за новата година, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Стана ясно, че и през 2014-та милиони левове ще бъдат вложени в развитието на перспективния квартал. Най-голяма сума идва по линия на първите траншове за стартиралото строителство на първото в България модерно рибарско пристанище, чиято обща стойност е 10 милиона лева. Отделно са предвидени 1 милион лева за изграждане на довеждаща инфраструктура до порта.

Доста крупна сума трябва да се вложи за изграждане на шумоизолираща стена между летището и квартала. Има подписано споразумение за тристранно сътрудничество между Община Бургас, “Фрапорт” и Агенция Пътна Инфраструктура, готви се и реалният договор за изпълнение.

Жителите на Сарафово имаха много въпроси, свързани със забавилия се строеж на квартална детска ясла. Всъщност Община Бургас се опитва да реализира проекта чрез публично-частно партньорство, но до момента липсваше сериозен кандидат. Кметът Николов увери хората, че в момента на хоризонта има сериозен инвеститор и възможност яслата да бъде изградена. Когато това стане, ще бъде санирана и съществуващата детска градина. Заедно двете сгради ще се превърнат в едно ново ОДЗ.

По време на обсъждането се разбра, че Община Бургас вече има готовите проекти за канализация в новите застроени зони на Сарафово. Търси се контакт със строителните фирми, които да помогнат за изграждане на останалата необходима обслужваща инфраструктура там.

По желание на сарафовлии ще се търси вариант за направа на още едно футболно игрище и оградена зона за разходка на кучета.

150 000 лв. са предвидени за пътната и зелената поддръжка на квартала през 2014 г.

В общественото обсъждане участваха още директорът на ТД “Изгрев” Пенка Паспалева, кметският наместник в Сарафово Ниделин Недялков, общинските съветници Красимира Маркович, Жечо Станков, Бойчо Георгиев, както и омбудсманът Таню Атанасов.

 

Държавата ще затяга контрола над хипермаркетите

Плоският данък ще остане и тази година, а България ще е готова за Еврозоната най-рано през 2017 г., съобщи депутатът от БСП Румен Гечев.

Мащехата на починалия 2-годишен Данчо: Не съм го удряла

Не съм удряла момченцето в деня на припадъка. Това каза за Нова телевизия мащехата на 2-годишния Йордан от село Дрянковец, който почина на 28 декември в МБАЛ „Св. Марина Не съм удряла момченцето в деня на припадъка. Това каза за Нова телевизия мащехата на 2-годишния Йордан от село Дрянковец, който почина на 28 декември в МБАЛ „Св. Марина" във Варна. „На 9 декември като припадна детето, той беше добре. Отидох на магазина взех вафли, безалкохолно и дадох на детето да яде. Казах му Рамаданчо: „Ставай, мама, да

Чичо Чарли се пошегувал за брака си с порнозвездата

"Исках да причиня на Денис инфаркт", написал актьорът в социалните мрежи

Българското име на Бузлуджа - Мъглива местност, Мусала - Докосващ бога

Голям протест на "Атака" във Варна се очаква да има днес в 12 ч.
Той е срещу областния управител, който спря предложението за връщане на българските имена на над 200 местности.
"Атака" иска незабавно оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов.
Това се зaявяваше Голям протест на "Атака" във Варна се очаква да има днес в 12 ч. Той е срещу областния управител, който спря предложението за връщане на българските имена на над 200 местности. "Атака" иска незабавно оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това се зaявяваше

18-годишни са обрали монетника от кафе-автомат в Поморие

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение повреждането на кафе-автомат и кражба на монетника от него, осъществено на 24.11.м.г., са установени извършителите на деянието.  Това са : 18 год. Д.П. и 18 год. Б.Р., и двамата от Поморие. Работата по случая продължава.

Панчев, КБ: Проблемите на тютюнопроизводителите са подводен камък от правителството на ГЕРБ

Проблемите на тютюнопроизводителите са поредният подводен камък, оставен от правителството на ГЕРБ. Това коментира пред Фокус Спас Панчев, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на земеделската комисия в парламента. 

Пенчев допълни, че обикновено по това време кампанията вече е започнала и тютюнът е изкупен поне на Проблемите на тютюнопроизводителите са поредният подводен камък, оставен от правителството на ГЕРБ. Това коментира пред Фокус Спас Панчев, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на земеделската комисия в парламента. Пенчев допълни, че обикновено по това време кампанията вече е започнала и тютюнът е изкупен поне на

Студът в САЩ блокира транспорта в страната

Заради ниските температури скочи потреблението на енергия

    


Samsung прогнозира спад в печалбата си

Най-големият производител на мобилни телефони и телевизори в света Samsung Electronics прогнозира спад в печалбата си за четвъртото тирмесечие на...

Григор Димитров ще бъде поставен под №23 на Australian Open


Българският тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под №23 в основната схема на Australian Open, който ще се проведе в Мелбърн между 13 и 26 януари.

За четвърти пореден път 22-годишният хасковлия попада сред поставените в турнирите от Големия шлем, но за първи ще бъде между 17-а и 24-а позиция. Това означава, че може да срещне играч от топ 8 най-рано на осминафиналите. 

Димитров отпадна още във втория кръг в Бризбейн и не успя да защити точките от достигането до финала...

Boeing отчита рекордни доставки през 2013 г.

Въпреки проблемите с един от моделите компанията записва втората най-добра година в историята си

    


Застраховката за бедствие задължителна от 2015 г.

От 2015 г. застрахователните дружества трябва да споделят с държавата финансовите рискове от бедствия. Това предвижда проект на стратегия за намаляване на риска от бедствия. Документът е одобрен в края на 2013 г. от консултативния съвет за бедствията и предстои да бъде внесен в правителството от вицепремиера Цветлин Йовчев.

Небивали мерки за сигурност в Русия преди Олимпиадата

Наблюдение ще се извършва и от космоса чрез сателити

    


Намалена е видимостта в много райони на страната заради мъглата


В много градове на страната тази сутрин има гъста мъгла, която затруднява и движението.

В София се образуваха задръствания заради малката видимост в ранните часове на деня.

Видимостта в районите на Добрич и Тервел е до 50 - 100 метра, съобщи дежурният в Областно пътно управление - Добрич, цитиран от агенция "Фокус". В тези две общини пътните настилки са влажни. В другите добруджански общини условията за пътуване са добри. Температурите навсякъде са положителни, в Добрич е...

Братя намушкаха с нож перничанин пред сладкарница

Транспортиран е в столичната болница "Пирогов",

Задигнаха оборота на хасковска фирма

2 784 лева са откраднати от търговски обект в Хасково, информират от ОД на МВР.  Сумата е задигната от метален шкаф, намиращ се в бюро в стаята на управителя на фирмата. Парите са  били оборотът на фирмата  за три дни.

Кражбата е станала на 5 януари. Сигналът е подаден до РУП-Хасково от касиер-инкасатора на обекта. По случая е образувана полицейска преписка. Работата по установяване на извършителя продължава.

Хасково Новини

Студът в САЩ продължва! Минус 53 градуса измерени в щата Монтана (снимки)

Много от районите в САЩ продължават да са с рекордно ниски температури. В резултат на студената вълна училищата бяха затворени, въздушният трафик бе силно засегнат, а властите призоваха жителите да си останат по домовете, съобщава AFP. 

Най-ниската температура – минус 53 градуса по Целций, беше измерена в град Комъртаун, щата Монтана. Щатите Много от районите в САЩ продължават да са с рекордно ниски температури. В резултат на студената вълна училищата бяха затворени, въздушният трафик бе силно засегнат, а властите призоваха жителите да си останат по домовете, съобщава AFP. Най-ниската температура – минус 53 градуса по Целций, беше измерена в град Комъртаун, щата Монтана. Щатите

Пазарът на труда в Германия приключи 2013 г. с позитивна нотка

Анализаторите останаха приятно изненадани, след като през декември по-малко немци са потърсили помощи за безработица спрямо ноември

    


Полски министър критикува Камерън заради коментар за имигрантите от ЕС


Полският външен министър Радослав Сикорски отхвърли твърденията на британския премиер Дейвид Камерън, че съществуващите правила за социални помощи за работниците от Европейския съюз от Източна Европа са "минументална грешка", съобщи "Франс прес".

"Ако Великобритания взима нашите данъкоплатци, не трябва ли освен това да изплаща и помощите им", попита Сикорски в коментар в "Туитър". "Защо полските данъкоплатци трябва да субсидират децата на британските данъкоплатци", допълни той....

Димчо Михалевски, депутат от БСП: Ще трябват по-големи буфери в бюджета заради еврофондовете

- Г-н Михалевски, каква е равносметката от 2013 г. за европейското финансиране?
- Резултатите по програмите през 2013 г. са повече от добри. Да припомним първо откъде тръгнахме. Едното обстоятелство е, че наистина фискалният резерв и наличието на буфери в бюджета са важни, защото ние плащаме задължително като държава разходите на всички - Г-н Михалевски, каква е равносметката от 2013 г. за европейското финансиране? - Резултатите по програмите през 2013 г. са повече от добри. Да припомним първо откъде тръгнахме. Едното обстоятелство е, че наистина фискалният резерв и наличието на буфери в бюджета са важни, защото ние плащаме задължително като държава разходите на всички

Български военни заминават за Афганистан

Военнослужещите ще охраняват вътрешната част на летището в Кандахар

Официално Джанет Йелън е новият председател на Фед

В понеделник (6 януари) местно време Сенатът в САЩ потвърди номинацията на Джанет Йелън за председател на Федералния резерв на страната, предаде...

Обраха магазина за хранителни стоки в пернишкото с. Студена

 Цигари и алкохол са откраднати от магазин за хранителни стоки в пернишкото с. Студена.

Обирът е станал вчера, около 21,35 ч. По първоначални данни двама мъже разбили входната врата на обекта и отнели 25 кутии различни марки цигари и две бутилки уиски. Обектът се охранява от частен СОТ. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУП – Перник и работата продължава.

"Инфинити" готви спортна версия на Q50


Японската луксозна марка Infiniti планира да пусне спортна версия на седана си Q50. Какво може да очакваме от нея като визия подсказва прототипът "Eau Rouge концепт", който ще видим на автосалона в Детройт в средата на януари.

Във външния вид правят впечатление аеродинамични елементи, вдъхновени от Формула 1, като своя принос са дали инженерите от отбора Red Bull Racing. Бронята е с нов дизайн, а колата е качена на джанти с размер 21 цола. Спортното излъчване се подсилва от спойлера...

Ало измамник завлече баба с 2 500 лева

Схемата е добре познатата - "катастрофа с близък"

    


Състоянието на Шумахер леко се подобрява

/КРОСС/Състоянието на 7-кратния шампион от Формула 1 Михаел Шумахер е претърпяло леко подобрение, заявиха от болницата в Гренобъл, където легендата е настанен. На 29 декември във френския ски курорт „Марибел" Шумахер претърпя инцидент и изпадна в кома. По рано днес, лекарят, който се занимава с лечението на Михаел, каза, че състоянието на немеца е стабилно, но остава критично. Михаел Шумахер е под постоянно наблюдение, но лекарите не искат да дават повече подробности около лечението на 45-годишния бивш състезател.  

Тимбърлейк продаде най-много албуми за 2013 г.

През 2013 г. е регистриран рязък спад в продажбите на албуми и дискът на Джъстин е единственият, продаден в над 2 милиона копия.

Няма задържани на българо-турската граница

За последното денонощие на българо-турската граница няма задържани лица, съобщиха от МВР.

Младеж намерен мъртъв в общежитие в Габрово

Открит е прострелян, не е ясно дали е самоубийство

    


Спас Панчев: Проблемите на тютюнопроизводителите са подводен камък от правителството на ГЕРБ

Проблемите на тютюнопроизводителите са поредният подводен камък, оставен от правителството на ГЕРБ. Това коментира пред Фокус Спас Панчев, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на земеделската комисия в парламента. 

Пенчев допълни, че обикновено по това време кампанията вече е започнала и тютюнът е изкупен поне на Проблемите на тютюнопроизводителите са поредният подводен камък, оставен от правителството на ГЕРБ. Това коментира пред Фокус Спас Панчев, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на земеделската комисия в парламента. Пенчев допълни, че обикновено по това време кампанията вече е започнала и тютюнът е изкупен поне на

ГЕРБ за Сидеров: недопустимо е политически лидер да се саморазправя с български гражданин

ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна", се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. За пореден път от партията настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание.

"Абсолютно недопустимо е политически лидер ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна", се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. За пореден път от партията настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание. "Абсолютно недопустимо е политически лидер

Ботьо Ботев: Случаят с Хюлия е подобен на тези с Белнейски и с Яна

„Престъплението с Хюлия е едно от лесно разкриваемите”. Това каза в „Здравей, България” Ботьо Ботев – бивш директор на отдел „Убийства” към Националната полиция. Фактологията има така наречената закачка, от която разследващите могат да тръгнат, подчерта Ботев и обясни, че съществена е връзката между жертвата и извършителя.

Екшън в 4 часа сутринта! Двама братя наръгаха мъж!

 Пернишки криминалисти задържаха двама братя за причиняване на телесна повреда.

Инцидентът е станал тази нощ, около 04,00 ч. в пернишкия кв. „Изток”, ул. Бл. Гебрев, пред кафе-сладкарница. 34-годишният И.Г. се скарал с братята Д.В./25 г./ и И.В./23 г./. По време на скандала 34-годишният мъж бил намушкан с нож в областта на кръста. Транспортиран е в „Пирогов” – София, където е настанен за лечение с опасност за живота. Причините за случилото се...

Продължава

Показаха Mercedes GLA 45 AMG преди дебюта му в Детройт

Намекът за това как ще изглежда серийният модел видяхме под формата на концепцията, представена на изложението в Лос Анджелис през ноември. А този сериен модел не разочарова, напротив, предлага изключ...

Над 10 000 души се регистрираха за участие в "Къртицата"

Над 10 000 души се регистрираха за кастинг за втори сезон на  КЪРТИЦАТА, което тази година се завръща с втори сезон по TV7. Два пъти повече мъже спрямо жени напират да докажат свръхсилите си...

Природнитe бедствия през 2013 г. струват 125 млрд. долара

Общата стойност на природните катастрофи в света през изминалата година възлиза на около 125 милиарда долара и това се смята за "умерена" цена в сравнение с предишни години, гласи публику...

Как ще звучи България ако махнем турските имена

Националистите излизат на протест във Варна. Днес в 12 ч. те ще се изправят срещу областния управител, който спря предложението за връщане на българските имена на над 200 местности. Затова "Атака...

Духова исто(е)рия

Най-шареният, луд, весел, забавен духов оркестър, синонимът на радостта от живота, “виновникът” за музикалното пиршество, което се случва всеки път на концерт на бандата, Brazz Vil...

Вандал изпочупи 33 прозореца на училище в Сливен

Извършителят използвал камъни и тротоарна плочка

    


Вижте как ще се казват на български населените места и върхове, които носят турски имена

Голям протест на Голям протест на "Атака" във Варна се очаква да има днес в 12 ч. Той е срещу областния управител, който спря предложението за връщане на българските имена на над 200 местности. "Атака" иска незабавно оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това се зaявяваше

Nvidia показа мощен процесор за мобилни устройства

Той предлага висока производителност за игри и пази живота на батерията

    


Откриха гробница на фараон отпреди 3800 години

Група американски археолози установиха, че 60-тонна гробница, открита в Египет миналата година, принадлежи на фараона Собекхотеп Първи от Тринайсетата династия, живял преди приблизително 3800 години, съобщи Би Би Си.

Осигуреният от кипърския архиепископ заем за инвестиции е от мултинационален фонд


Главата на кипърската православна църква архиепископ Хризостом е осигурил заем в размер на 50 млн. евро за реализацията на инвестиционни проекти на острова, предаде агенция АНА-МПА, предаде БТА. В събота той обяви, че е осигурил средства за инвестиции за възстановяване на кипърската икономика, но не даде подробности.

Преди месец кипърският архиепископ е подписал споразумение с мултинационален фонд. Първият транш от пет милиона евро се очаква да бъде предоставен на 17 януари. Целият...

Стефан Данаилов: Атмосферата у нас е отровена

Стефан Данаилов, актьр, преподавател, политик - Ламбо, пушиш цигара, пиеш кафе. Косата е на главата ти, смееш се, а някои вестници като че ли вече те оплакаха. - Да, да, написаха как съм се стопил, отслабнал, вие ми се свят и едва ли не падам... - Донесох ти червено вино. Позволено ли ти е една чаша поне за празниците? - Аз съм коректен пациент и попитах лекарите: „Мога ли поне малко винце, идват празници?" Казаха ми: „Винце червено е добре, но умерено." Така че, давай бутилката. - Хайде сега да разкрием мистерията - имаш високо кръвно, левкемия, лимфом... - Заболяването ми бе открито в началото на ноември. Никога не съм се интересувал от т.нар. най-лоши заболявания. Аз съм от хората, които се наблюдават - следя си кръвната картина, хипертоник съм, макар че, откакто свалих килограми, почти не пия хапчета за кръвно. Успокои се и сърцето ми. За тези коварни болести обаче много важен е моментът да усетиш какво се случва. С мен се случи нещо странно. В края на февруари 2013-а неочаквано ме налегна хрема. Дълга и противна. Ходих при всякакви доктори: уши, нос, гърло, какви ли не хапове, капки и сиропи не накупих. Хремата не мърдаше. Правих изследвания за синузит. Не е. Зъби не са. Уши не са. Никой не може да ти каже какво е. Това трая чак до средата на ноември. Даже на шега бях казал, че ще обявя в пресата, че давам 2000 лева на този, който ми излекува хремата. Тя ужасно ми пречеше в актьорската работа, защото променяше гласа ми

ГЕРБ осъди поведението на Волен Сидеров на летище "Варна"

ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна", се казва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. За пореден път от партията настояват за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание. "Абсолютно недопустимо е политически лидер

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване