Фънки прибира 3 млн. лева от "Аеросмит"

Най-малко 3 милиона лева ще лапнат Фънки и компания от концерта на „Аеросмит", който организират в България. За сметка на това едва ли ще вложат кой знае какво в събитието, което ще се проведе на един от най-зле поддържаните стадиони в София - „Локомотив".

Италия на съд за казус с фамилното име на бебе

Италия бе осъдена от Европейския съд за отказ да регистрира новородено с фамилното име на майката

Тотю Младенов: Безработицата расте

От анализа, който правим за последните седмици, става ясно, че безработицата се увеличава. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Тотю Младенов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По данни на Евростат с около 30 000 са се увеличили безработните за октомври 2013 г.

Петър Москов: Правителството е в безизходица

/КРОСС/ "България е в състояние на капитулация. Правителството е в безизходица и продължава да тегли заеми, които да задълбочат кризата", това каза Петър Москов от Реформаторския блок по БНТ. "Действията на Волен Сидеров са криминални. Излизането от тази ситуация е чрез силно правителство, което обединява нацията под общи цели. Нашето правителство не е такова. Очевидно е нужна промяна и нови избори", смята той. Според Москов конструкции, които се крепят върху хора като Волен Сидеров падат бързо. "Ние сме за избори 2 в 1 и ще търсим подкрепа на всички, които искат оставката на това правителство. тази оставка е първа стъпка от пътя, който трябва да се извърви. След това избор на нова конституция и избори. Това правителство е загубило доверието на хората, но стои на инат, затова не може да направи нужните реформи", смята Петър Москов. "Аз съм шокиран от действията на г-н Сидеров. Той започва да излиза много скъпо на коалиционните си партньори от БСП и ДПС. Това правителство продължава да тегли заеми, които ще връщат децата ни и превръща страната ни в котелно помещение. Тази политическа криза щеше да е приключила, ако го нямаше това управление", заяви членът на Реформаторския блок. "Реформаторският блок ще се яви на изборите с кандидатура за министър-председател, той няма да е Борисов, следващото програмно правителство ще управлява само година и половина - това са нашите условия. Ние искаме да управляваме", добави Москов

Едно наум*: Сидеров обвини прокурори в лъжа, разгада политически заговор


* В рубриката на "Дневник"  "Едно наум" публикуваме прессъсобщения, информации, откъси от материали едно към едно, които смятаме за важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се, но не се нуждаят от коментар или от журналистическо разработване. Днес в рубриката публикуваме съобщение от пресцентъра на партия "Атака" след скандала в самолета за Варна с участието на лидера на партията Волен Сидеров и директорката на "Алианс франзес" във Варна и аташе по въпросите на...

Георги Кадиев: Правителството трудно ще изкара мандата си

Трудно ми е да си представя, че правителството ще изкара мандата. Това е логично разсъждение, просто виждаме, че не нещата стават. Демотивира и отношението на обществото към нас. Обществото е болно и политиката ни е болна. Това каза в "Лице в лице" по bTV Георги Кадиев - депутат от Коалиция за България.

Френското посолство редактира позиция за Сидеров

Френската мисия в София публикува редактиран вариант на острата си реакция от по-рано днес

Френското посолство смекчи реакцията си към Сидеров

Френската мисия в София публикува редактиран вариант на острата си реакция от по-рано днес

Гърция е напълно готова за председателството на ЕС, увери Венизелос


Гръцкият вицепремиер и министър на външните работи Евангелос Венизелос заяви днес, че неговата страна е напълно готова за председателството на Европейския съюз през първата половина на годината, предаде ИТАР-ТАСС.

Венизелос каза това след посещение на атинския дворец Запион, където утре ще бъдат посрещнати председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и други представители на изпълнителната власт на ЕС.

В...

Разкъсан от кучета мъж намерен във Враца

На полуразложено тяло на мъж се натъкналислучайни минувачи край стрелбището в спортния комплекс на Враца.

Криминалистите установили, че тялото на мъжа на видима възраст около 60 години е било разкъсано от бездомни кучета, на при огледа не били установени следи от 

Самоличността на починалия все още не е установена, предполага се че е на На полуразложено тяло на мъж се натъкналислучайни минувачи край стрелбището в спортния комплекс на Враца. Криминалистите установили, че тялото на мъжа на видима възраст около 60 години е било разкъсано от бездомни кучета, на при огледа не били установени следи от Самоличността на починалия все още не е установена, предполага се че е на

Избягал престъпник се върна в затвора заради рекордните студове в САЩ

Престъпник, избягал от затвора в американския щат Кентъки, се върна обратно в мястото за изтърпяване на наказанието, защото не издържал на рекордния студ навън, предаде ИТАР-ТАСС. Осъденият за кражби...

ВМРО: Сидеров петни национализма!

Да правиш постоянни скандали, да налиташ на граждани и полицаи, да обиждаш – това не е българският националист. Национализмът е уважение към институциите. Пита се - докога полицията ще търпи агресивно отношение, без да арестува виновните? , недоумяват от партията на Красимир Каракачанов.

България наваксва с еврофондовете по-бързо от Румъния

/КРОСС/ На пресконференция в Брюксел европейският комисар по социалната политика и заетостта Ласло Андор заяви, че при усвояването на парите от еврофондовете нашата страна България наваксва по-бързо от Румъния, съобщи ДПА. Европейска комисия прие днес кодекс за партньорство, който задължава правителствата да партнират с регионалните и местните власти, синдикатите и работодателите при планирането, изпълнението и оценката на проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове. Целта е по-ефективно и по-прозрачно изразходване на парите от еврофондовете, обясни Ласло Андор. Германски журналист го попита дали тези нови правила не се въвеждат специално заради проблемите и нередностите в България и Румъния. "Не е нужно винаги да поставяте България и Румъния в едно и също изречение. Понякога наистина има причини за това, но не винаги. Когато става дума за проблеми със скоростта на усвояване на средствата, Румъния е страната, изправена пред най-големи предизвикателства и риск от загуба - в този случай обаче тя е в двойка не с България, а със Словакия. Работим с румънските власти по съществуващите проблеми, и вярвам, че Румъния ще продължи да наваксва - както става в последно време в България", каза Андор.  

В супермаркети от веригата "Алди" в Берлин бяха открити 140 кг. кокаин


В пет клона от германската верига супермаркети "Алди" в Берлин бяха открити общо 140 килограма кокаин на стойност около 6 милиона евро, съобщиха германските медии, позовавайки се на местната служба по престъпността и митническите власти. Това е най-голямото количество дрога залавяно в Берлин от години и "абсолютна случайност", казва Олаф Шрем от службата по престъпността.

Работниците в "Алди" са открили кокаина при разопаковането на кутии с банани, внесени от Колумбия. Единият...

Сидеров нямал основание да си дава имунитета заради слуая на варненското летище

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров заяви, че няма няма основание да си дава имунитета заради инцидента на летището във Варна. Изказването той направи на излизане от Областна дирекция на МВР във Варна, където се срещна с шефа на полицията и потърси подробности по случая, предаде репортер на Moreto.

Видич напуска "Манчестър юнайтед" през лятото

/КРОСС/ Капитанът на "Манчестър юнайтед" Неманя Видич по всяка вероятност ще напусне клуба през лятото, обяви неговият агент Силвано Мартина, цитиран от "Гардиън". Договорът на сръбския защитник изтича през лятото. "Червените дяволи" планират да започнат преговори за нов, но желанието на 32-годишния играч е да напусне "Олд трафорд". "Заради ситуацията с договора му вече има няколко отбора, които проявяват интерес. Видич е много добър футболист и няма да има проблем да си намери нов клуб. Към момента изключвам възможността да поднови договора си с "Манчестър юнайтед", заяви Мартина. "Манчестър юнайтед" привлече Видич срещу 7 млн. паунда от "Спартак" (Москва) през 2006 г.    

Все повече българи търсят работа в скандинавските страни

Интересът на българите към възможностите за работа в скандинавските държави е нараснал значително през последните 1-2 години. Това е заявила пред...

Съученикът на Хюлия, посочен погрешка за убиец: Животът ми се преобърна. Жалко за нея

Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия. Това каза в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия съученикът на убитото момиче от варненското село Белоградец. Вчера в интернет се появи снимката на Иван Костадинов, който се потресъл, когато разбрал, че го сочат за убиец. Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия. Това каза в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия съученикът на убитото момиче от варненското село Белоградец. Вчера в интернет се появи снимката на Иван Костадинов, който се потресъл, когато разбрал, че го сочат за убиец.

Съученикът на Хюлия, посочен погрешка за убиец: Шокиран съм и омърсен. Жалко за нея

Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия. Това каза в Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия. Това каза в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия съученикът на убитото момиче от варненското село Белоградец. Вчера в интернет се появи снимката на Иван Костадинов, който се потресъл, когато разбрал, че го сочат за убиец.

Кадиев: Обществото ни е болно и политиката ни е болна

/КРОСС/ „Аз бях един от хората, които защитиха Сидеров по отношение на снимките му в Куба, но в случая със скандала, разиграл се по време на полет от София за Варна, говорим за съвсем друго нещо,особено щом става въпрос за посегателство над жена. За мен поведението му е абсолютно безобразно. Лично бих гласувал премахването на имунитета му, ако сведенията са верни", заяви в предаването „Лице в лице" на bTV Георги Кадиев, народен представител от Коалиция за България. „В момента политиката се превърна в толкова презряна професия, че чак на мен ми е неудобно да казвам с какво се занимавам. Политиката е много сериозна и отговорна професия и такъв тип поведение е недопустимо", допълни още той. Кадиев заяви, че иска следващите няколко години да се ориентирани предимно към икономическата сфера, тъй като през 2013 година се фокусираше прекалено много върху социалната политика. Той допълни, че демографската криза е най-големият и сериозен проблем на България. „Разочарован съм, че правителството не е достатъчно реформаторски настроено. Трудно ми е да си представя, че то ще изкара мандата си, заради състоянието, в което се намира. Не съм единственият , който смята така. Това е логично разсъждение, вижда се, че не се получават нещата. Обществото ни е болно и политиката ни е болна", коментира Кадиев евентуални предсрочни избори.  

Лидерът на "Атака" заплаши Цацаров, прокле медиите и е готов "да си покаже фалоса"

В 40-минутна реч, изпълнена на един дъх на кресчендо, лидерът на "Атака" Волен Сидеров заплаши главния прокурор Сотир Цацаров с "Видовден", нарочи варненския областен управител за скандала в самолета, прокле "жълтите" медии и обяви, че е готов да си покаже "фалоса", за да им угоди. Всичко това той избълва във вторник, малко след като прокуратурата съобщи, че е готова да му поиска депутатския имунитет заради скандала с негово участие в самолета от София за Варна и след това на варненското летище, при който лидерът на "Атака" е влязъл в разправа с френски дипломатически служител, ударил е полицай и гражданин. Речта си лидерът на "Атака" държа пред областната управа във Варна, където националистите протестираха срещу решението на областния управител Иван Великов (БСП) да спре преименуването на 215 местности с турски имена с български, за което Общинският съвет гласува на 13 декември. Сидеров и депутати от партията му са пътували за Варна именно заради този митинг, но словесните атаки на националистическия водач бяха посветени именно на скандала от предишната вечер и заплахата от снемане на депутатския му имунитет. Сидеров първо обвини областния управител, че като бивш прокурор е активирал всички инстанции във Варна и София за да скалъпят фалшиво обвинение срещу него. Той каза, че снощи на летището не се е случило нищо. "Великов организира светкавична реакция и бързи действия на прокуратурата, която в момента заблуждава обществеността с някакъв измислен скандал. Снощи ни посрещна бандитска Варна и по мафиотски се опита за окепази цялата парламентарна група на "Атака" и отново да заблуди обществеността, че ние сме участвали в някакъв скандал. Отново постановка", каза от трибуната Сидеров. По думите му, "едни пишлемета" са се опитали да накърнят достойнството му и това на пътуващите с него членове на партията и те са се защитили както ще правят винаги оттук нататък, независимо от средствата и последиците. Сидеров заплаши главния прокурор Сотир Цацаров, че скоро ще има "Видовден и за него". Лидерът на "Атака" го призова да лови престъпници, а не Волен Сидеров. "Ние ще отговаряме на всички обиди вече както подобава, каквото ще да става, хайде да дойде да ме арестува Цацаров, ако толкова му стиска", подкани той. По-късно, след срещи с местния директор на полицията и районния прокурор, Сидеров заяви, че няма намерение да се откаже от депутатския си имунитет. Той отрече да е удрял полицейски служител на Летище Варна и обвини говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров в лъжи и клевети. Основен обект на гнева на депутата бяха медиите, които непрекъснато искали да го смачкат и търсели само жълтини. "Какво искате? Да си покажа фалоса, ако трябва", заплаши той, цитиран от сайта "Варна утре". Заради преименуването на местности Волен Сидеров поиска оставките на областния управител Иван Великов и на заместника му Мерткан Ибрямов. Обяснението на Сидеров за действията на прокуратурата бе, че се навлиза в "мъчителна година", в която "всячески ще се опитат да ги мачкат и да ги изметат от политическата сцена". "Проклети да сте, проклети да сте, проклети да сте" "Ние трябва през тази година да бъдем много по-сплотени от други години, по-сплотени отвсякога, защото срещу нас има мощен враг - българофоби, национални предатели, мафия, прогнила държава, прогнила система, прогнило МВР", каза Сидеров, чиято партия крепи кворума в Народното събрание. Според него националните медии, които всъщност са антинационални, непрекъснато заливат "Атака" с помия. "Проклети да сте, проклети да сте, проклети да сте", обърна се Сидеров към журналистите, отразяващи митинга на партията. "Вие искате пикантерии нали, искате сензации, искате да разкъсате Сидеров, хиени - това сте вие, лешояди, вие не сте журналисти, вие служите на злите сили", заяви Сидеров по адрес на представителите на медиите. Той каза още, че на 10 януари "Атака" ще бъде пред американското посолство, за да посочи "на онези бандити от САЩ как са избивали нашите дядовци и баби през 1944 година". Не съм удрял полицай "На какво основание да си дам имунитета? Има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Т.е. говорителят на главния прокурор госпожа Арнаудова лъже, защото тя назовава депутати от "Атака” и Сидеров. Говори за сваляне на имунитет, а в случая ние не сме страна по този казус”, каза Сидеров, който се срещна с шефа на варненската полиция Чавдар Нанков. Сидеров се срещна и с районния прокурор Цветанка Гетова, след което каза, че той и партията му са жертви на негативна кампания. "Не съм удрял полицай. Въпросният Костадин Колев разправя лъжи по всички медии и ще го съдя за клевета. Има политическа поръчка, която идва от най-високо място и директорът на ОДП Варна защитава полицая, като отказва да даде информация. Това е пълна гавра и подигравка с 12 представители на властта. Истински позор за българската полиция”, възмути се в типичния си стил Сидеров. Депутатът Десислав Чукалов разясни, че Волен Сидеров и придружаващите го съпартийци първи са подали жалба във варненската полиция за извършените действия срещу тях. Той отказа да уточни обаче срещу кого е жалбата.

Обраха църквата на Ванга

В навечерието на днешния празник Ивановден вандали разбиха и ограбиха черквата „Света Петка” в Рупите, откраднати са каса с пари и свещници.

Комисар Андор: Миграцията в ЕС показва, че са необходими повече усилия срещу кризата


Миграцията на граждани на Европейския съюз с цел търсене на работа в други страни членки е "значим сигнал", че са необходими по-големи усилия за справяне с икономическата криза, предупреди днес еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор на фона на разгорещения дебат по т. нар. социален туризъм, съобщиха БТА и ДПА.

От 1 януари гражданите на Румъния и България са напълно свободни да търсят работа в целия ЕС, което предизвика опасения от потоци прииждащи...

Бунтовници изтласкват радикалните ислямисти от сирийски градове

Най-малко 34 чуждестранни джихадисти са загинали при сраженията със силите на сирийската опозиция в северната част на Сирия. Според Сирийската обсерватория за правата на човека повечето от убитите са членове на групировката "Ислямска държава в Ирак и Левант", както и на "Джунд ал Акса".

България се справя с усвояването на евросредствата

Еврокомисарят по социалната политика и заетостта Ласло Андор призова България и Румъния да не бъдат поставяни винаги под общ знаменател. На...

Справяме се с усвояването на евросредствата

Еврокомисарят по социалната политика и заетостта Ласло Андор призова България и Румъния да не бъдат поставяни винаги под общ знаменател. На...

Л. Стефанов: Разпределянето на евросредствата ще е във фокуса на ЕС през 2014

Към момента България има правилна позиция по отношение на въвеждането на еврото, смята експертът по политически науки.

    


Медиен магнат от Хонконг почина на 106 г.

Медийният магнат от Хонконг Сър Рън Рън Шоу или Шао Женьлен, който изгради медийната империя в Азия - Television Broadcasts Limited и популяризира на Запад филмите с кунгфу, почина на 106 г., съобщи TVB.

Потресаваща гледка във Враца: Кучета ръфат човешки труп

Труп на обезобразен мъж беше открит днес преди обяд в спортния комплекс "Христо Ботев" във Враца. На зловещата находка край покрития басейн в града се натъкнали хора от временната заетост, докато чистели. 

Те попаднали на тялото на мъж, на възраст около 50 години, който е облечен в яке и дънки, но лицето му било изгризано от кучетата, които Труп на обезобразен мъж беше открит днес преди обяд в спортния комплекс "Христо Ботев" във Враца. На зловещата находка край покрития басейн в града се натъкнали хора от временната заетост, докато чистели. Те попаднали на тялото на мъж, на възраст около 50 години, който е облечен в яке и дънки, но лицето му било изгризано от кучетата, които

Труп с изгризано от кучета лице откриха във Враца

Труп на обезобразен мъж беше открит днес преди обяд в спортния комплекс Труп на обезобразен мъж беше открит днес преди обяд в спортния комплекс "Христо Ботев" във Враца. На зловещата находка край покрития басейн в града се натъкнали хора от временната заетост, докато чистели. Те попаднали на тялото на мъж, на възраст около 50 години, който е облечен в яке и дънки, но лицето му било изгризано от кучетата, които

Очевидец във форума: Сидеров размахваше депутатската си карта, крещеше...липсваха само шамарите


"Дневник" публикува коментара на потребител с име ochevidec от форума на сайта, който в 12:05 ч. днес е коментирал под първата статия във връзка с инцидента на Варненското летище, в който участваха депутатите от "Атака" и техният лидер Волен Сидеров. Към момента на написването на материала информацията за случая беше разнопосочна и без цитирани свидетелски показания. Коментарът от форума е написан и малко преди от прокуратурата да дадат подробности по случая.

"Дневник" се опита да се...

Френското посолство настоя за мерки спрямо Сидеров

Посолството на Франция в България излезе с безпрецедентно остро изявление, в което осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров, нападнал културното аташе на Франция Стефани дьо Мартие по време на полет от София за Варна в понеделник вечерта. "Дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин, очевидно в нетрезво състояние", съобщиха от посолството, без да споменават името на Волен Сидеров. "Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори и на човек, който уважава самия себе си", заявиха от посолството и допълниха, че ще "вземат необходимите мерки срещу това недопустимо поведение". Само час по-късно обаче посолството свали от интернет страницата си позициятаи я замени с далеч по-омекотен вариант. От българското Министерство на външните работи до момента не съобщават за официална реакция от страна на Париж. В първоначалния вариант на позицията (виж скрийншота) се посочваше дословно: "Френски дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин, очевидно в нетрезво състояние, по време на полет на България Ер от София до Варна, на 6 януари вечерта. Този български гражданин е отправил укор по отношение на националността му и позовавайки се на депутатските си качества, е поискал документите на дипломатическия служител за проверка, определено не правейки различие между законодателни и изпълнителни функции. Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори и на човек, който уважава самия себе си. Посолството на Франция и френското министерство на външните работи проучват понастоящем инцидента с цел да се вземат необходимите мерки срещу това недопустимо поведение. Те напомнят, че по силата на Виенската конвенция от 18 април 1961 година, българските власти са длъжни да вземат необходимите мерки за да не се допуска посегателство върху личността на дипломатически служители, както и върху тяхната свобода и достойнство". По-късно позицията бе значително променена: "Френски дипломатически служител е станал жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин по време на полет на компания България Ер от София за Варна, на 6 януари вечерта. Този гражданин е отправил груби упреци към него, свързани с националността му, и е използвал депутатските си права за да изиска проверка на документите на този дипломатически служител, при положение че, не бидейки полицай, той няма такова право. Посолството на Франция напомня, че дипломатическите и консулските служители са защитени от Виенската конвенция от 18 април 1961 година и че е задължение на българските власти да вземат всички необходими мерки за да не бъде допуснато посегателство до личността, свободата и достойнството на тези служители". Първата позиция на френското посолство бе публикувана във вторник следобед, след като прокуратурата обяви, че е започнало разследване на скандала, при който лидерът на "Атака" е нанесъл побой над полицай и гражданин и заради това може да му снеме депутатския имунитет. Според свидетелски разказ на жена, която е била на борда на самолета, Волен Сидеров буквално е издаветелствал над френската дипломатическа служителка, взел й е документите за "проверка" и по-късно стюардеса го молела да ги върне, защото така настоял командирът на полета. Агресията на лидера на "Атака" спрямо френски дипломатически служител се вписва в хрониката на униженията, на които българската държава подлага официалните представители на Франция у нас. Миналата година правителството на Пламен Орешарски не предложи френския посланик Филип Отие за удостояване с орден "Стара планина" в края на мандата му, каквато беше практиката. Посланик Отие и германският му колега Матиас Хьопфнер по-рано публично призоваха правителството на Орешарски да се вслуша в протестите срещу олигархичния модел на управление. БСП и ДПС без официална реакция Последният скандал, провокиран от Волен Сидеров, за който през целия ден шумят всички медии и по който прокуратурата взе активно отношение, остана незабелязан за управляващите партии БСП и ДПС. Търсени за коментар, говорителите на двете партии си изключваха телефоните или се измъкваха с отговор, че нямат достатъчно информация или че чакат прокуратурата да си свърши работата. В 17 часа във вторник от пресцентровете на БСП и на ДПС заявиха пред Mediapool, че официални партийни позиции, каквито обичайно се публикуват в такива ситуации – няма да има. Единствената реакция от управляващото мнозинство бе на председателя на Народното събрание Михаил Миков, който като опозиционен депутат често критикуваше поведението на "Атака" и на Сидеров, но откакто националистите крепят кворума в настоящия парламент, много внимава да не ги засегне. "Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Но не може да има никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона", коментира Миков във вторник пред БНР. За сметка на това пък ГЕРБ, чиито общински съветници във Варна са гласували заедно с "Атака" за промяна на турските имена на местностите по северното Черноморие, на централно ниво разкритикуваха поведението на Сидеров. Владислав Горанов от ГЕРБ съобщи, че ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. "С неговото поведение той се лиши от моралното право да е председател на етичната комисия. Той не би трябвало да заема какъвто и да било ръководен пост на колективен орган в Народното събрание", заяви Горанов на нарочна пресконференция, след като още рано сутринта партията излезе с остра декларация, осъждаща Сидеров. "Национализмът е идеология, а не повод за девиантно поведение. Има органи, които трябва да си свършат работата", заяви депутатът. И добави, че за всички ще бъде интересна реакцията на останалите парламентарно представени партии. "Ако липсва такава, ще се убедим за пореден път в нелогичната и неприемлива зависимост на две европейски партии в името на целта да управляват", каза Горанов.  

Париж обяви, че ще вземе мерки заради поведението на Сидеров

Посолството на Франция в България осъди във вторник остро поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който в поредната си скандална проява нападна културното аташе на Франция Стефани дьо Мартие, като обяви, че Париж готви ответни мерки. "Френски дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин, очевидно в нетрезво състояние, по време на полет на България Ер от София до Варна, на 6 януари вечерта. Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори и на човек, който уважава самия себе си", заявиха от посолството без да посочват конкретно името на Волен Сидеров. От дипломатическото представителство съобщиха, че "този български гражданин е отправил укор по отношение на националността" на френския служител и, позовавайки се на депутатските си качества, е поискал документите му за проверка, "определено не правейки различие между законодателни и изпълнителни функции". "Посолството на Франция и френското министерство на външните работи проучват понастоящем инцидента с цел да се вземат необходимите мерки срещу това недопустимо поведение. Те напомнят, че по силата на Виенската конвенция от 18 април 1961 година, българските власти са длъжни да вземат необходимите мерки за да не се допуска посегателство върху личността на дипломатически служители, както и върху тяхната свобода и достойнство", заявиха още от френското посолство. От българското външно министерство засега не са обявили за официална реакция на Париж във връзка с инцидента на варненското летище. Атаката на Волен Сидеров е поредният български гаф спрямо представителите на Франция у нас. Миналата година правителството не предложи френския посланик Филип Отие за удостояване с орден "Стара планина" в края на мандата му, каквато беше практиката. Посланик Отие и германският му колега Матиас Хьопфнер по-рано публично призоваха правителството на Пламен Орешарски да се вслуша в протестите срещу олигархичния модел на управление.

Каспийски газ ще влиза в България през връзката с Гърция


България, а чрез нея и други страни от Югоизточна Европа могат да получават газ от Каспийския регион чрез газовата връзка с Гърция и Трансадриатическия газопровод ТАР. Това следва от подписания меморандум за сътрудничество и разбирателство между компаниите  Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) и Интерконектор Гърция - България (ICGB). Съобщение за това е публикувано на сайта на ТАР. 

Двете компании се ангажират да работят заедно за реализиране на възможна точка на свързване в близост до...

Френското посолство поиска извинание от Сидеров, но в последствие се "редактира" и смекчи тона

Посолството на Франция излезе с позиция по скандала на летище Варна с участието на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Френски дипломатически служител е бил жертва на обиди и заплахи от стран...

Средиземноморската диета бори диабета

Този начин на хранене набляга на изобилието от плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти, риба и растителни източници на ненаситени мазнини

ЦСКА се раздели с Християн Кировски


ЦСКА се е разделил с македонския нападател Християн Кировски, обявиха от клуба. Според информацията двете страни са разтрогнали договора по взаимно съгласие.

Кировски дойде в ЦСКА през лятото, но не успя да се пребори за място в състава на червените. Той изигра десет мача и отбеляза две попадения.

След отпадането от "Левски" в осминафиналите за Купата на България Стойчо Младенов изготви списък със седем футболисти, които няма да използва през пролетта. Сред тях попаднаха...

Българин отнесе 17 години затвор за изнасилване на нашенка в Англия

38-годишен българин, изнасилил 25-годишна нашенка в Англия, след като я примамил в дома си Сутън с предложение за работа, беше осъден на 17 години затвор, предаде електронното издание на в. „Гардиан". Атанас Мирянов поканил жертвата си да влезе, след като тя отговорила на обява за работа в автомивка. При опит да си тръгне, Мирянов ... 38-годишен българин, изнасилил 25-годишна нашенка в Англия, след като я примамил в дома си Сутън с предложение за работа, беше осъден на 17 години затвор, предаде електронното издание на в. „Гардиан". Атанас Мирянов поканил жертвата си да влезе, след като тя отговорила на обява за работа в автомивка. При опит да си тръгне, Мирянов ...

Атака: Пресконференцията на прокуратурата за инцидента на летище Варна е лъжа и манипулация

Като абсолютна лъжа и манипулация определи лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров днешната пресконференцията на Софийска прокуратура по повод спречкването, в което са участвали народни представители от партията на Летище - Варна снощи.

Бивша Мис Венецуела застреляна с бившия си съпруг

Драмата се разиграла при въоръжен грабеж на магистрала

    


Билкарят Спас Стефанов предлага здраве от природата

В сезона на настинките мнозина търсят не само ефективното, но и безвредното лечение. Билките са един от изходите.

Джей Пи Морган плати 1,7 млрд долара заради аферата Мейдоф

Американската банка Джей Пи Морган Чейс ще плати 1,7 милиарда долара в рамките на споразумение със САЩ, свързано с отношенията й с измамника Бърнард Мейдоф, съобщи бюрото на федералния прокурор в комюнике.

Джей Пи Морган плани 1,7 млрд долара заради аферата Мейдоф

Американската банка Джей Пи Морган Чейс ще плати 1,7 милиарда долара в рамките на споразумение със САЩ, свързано с отношенията й с измамника Бърнард Мейдоф, съобщи бюрото на федералния прокурор в комюнике.

Напредват преговорите за обучение на либийски военни в "Ново село"

Между 5 и 8 хил. бойци от Африка е готова да приеме страната

Неманя Видич ще напусне "Манчестър юнайтед" през лятото


Капитанът на "Манчестър юнайтед" Неманя Видич по всяка вероятност ще напусне клуба през лятото, обяви неговият агент Силвано Мартина.

Договорът на сръбския защитник изтича през лятото. "Червените дяволи" планират да започнат преговори за нов, но желанието на 32-годишния играч е да напусне "Олд трафорд".

"Заради ситуацията с договора му вече има няколко отбора, които проявяват интерес. Видич е много добър футболист и няма да има проблем да си намери нов клуб. Към момента...

Главният прокурор ще поиска имунитета на Сидеров в следващите дни?

Има достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, извършено от лидера на „Атака" Волен Сидеров. Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура.

Делото за инцидента на варненското летище е изпратено на Софийската градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет.

След като обвинителите от София са запознаят с Има достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, извършено от лидера на „Атака" Волен Сидеров. Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура. Делото за инцидента на варненското летище е изпратено на Софийската градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет. След като обвинителите от София са запознаят с

Полша ще търси обяснение от Камерън относно коментарите му за имигрантите

/КРОСС/ Полският премиер Доналд Туск заяви, че ще поиска от британския си колега Дейвид Камерън да обясни коментара си за полските мигранти, които по думите му се възползват от социалните помощи във Великобритания, съобщи "Ройтерс". По-рано Камерън каза, че иска нови правила в Европейския съюз, които да ограничат достъпа за имигранти до социалните плащания в страната домакин, и посочи поляците, които са сред най-големите мигрантски общности във Великобритания, като пример за възможностите да се злоупотреби с правилата. По време на пресконференция Туск, запитан за коментарите на Камерън, заяви, че не е приемливо да се изтъква една нация и че има планиран за сряда телефонен разговор с британския лидер, на който ще повдигне въпроса.  

Полша ще поиска Камерън да обясни коментарите си за имигрантите


Полският премиер Доналд Туск заяви, че ще поиска от британския му колега Дейвид Камерън да обясни коментара си за полските мигранти, които по думите му се възползват от социалните помощи във Великобритания, предаде "Ройтерс".

По-рано Камерън каза, че иска нови правила в Европейския съюз, които да ограничат достъпа за имигранти до социалните плащания в страната домакин, и посочи поляците, които са сред най-големите мигрантски общности във Великобритания, като пример за възможностите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване